Leergang Rijksbelastingen 2015

1
woensdag 28 januari 2015 Post-hbo opleiding Leergang Rijksbelastingen gemeenten en provincies Gemeenten en provincies worden in steeds grotere mate geconfronteerd met uitgebreide en complexe fiscale wet- en regelgeving. Of het nu gaat om omzetbelasting, overdrachtsbelasting of de per 1 januari 2016 in te voeren Vennootschapsbelasting, het onjuist plannen en uitvoeren van fiscaal beleid kan grote gevolgen hebben. Medewerkers die voor deze taken aan de lat staan dienen te beschikken over een diepgaand fiscaal fundament van kennis en kunde. Afgelopen jaar is de Leergang Rijkbelastingen met twee volle groepen van start gegaan. U kunt zich nu inschrijven voor de start van een nieuwe groep in oktober van dit jaar. Wat betekend de opleiding voor de organisatie? Deze één-jarige opleiding is een traject voor medewerkers die een functie ambiëren als fiscaal professional of daarin een stap willen of hebben te maken binnen het gemeentelijk of provinciaal werkveld. Het zijn overheid professionals die in staat worden geacht het fiscale probleem diepgaand te onderzoeken en op te lossen. Ze worden geacht op fiscaal gebied van de hoed en de rand weten en vormen het “fiscale geweten” van de organisatie en staan ook hiervoor aan de lat. De organisatie profiteert van deze verhoogde kennis en kunde doordat fiscale kansen en risico’s eerder worden onderkent, de fiscale administratie op een hoger plan komt, kennis en kunde breder is belegd en op extern fiscaal advies wordt bespaard. Wat betekend het voor mij? De leergang is een investering in uw zelf, in uw organisatie en in uw vakgebied. Na voltooiing bent u een fiscaal professional die beschikt over beproefde en gestructureerde kennis om fiscale kansen en risico’s binnen uw werkomgeving te onderkennen en de beoogde maatregelen te treffen. Daarnaast kent u de relevante wet- en regelgeving en kunt u wetswijzigingen vertalen naar uw dagelijkse werkpraktijk. U bent een kundig en professioneel gesprekspartner van de Belastingdienst en bent in staat directie te adviseren op het gebied van fiscaal beleid. U ziet de samenhang van de diverse belastingmiddelen, bent in staat deze vanuit een integrale visie een plaats te geven binnen uw organisatie en als bron te fungeren voor uw collega’s. Praktisch De start van deze één-jarige opleiding is oktober 2015. Op aanvraag sturen wij u de uitgebreide studiebrochure toe. Mail naar [email protected] of bel 072 535 05 25.

Transcript of Leergang Rijksbelastingen 2015

Page 1: Leergang Rijksbelastingen 2015

woensdag 28 januari 2015

Post-hbo opleiding Leergang Rijksbelastingen gemeenten en provincies

Gemeenten en provincies worden in steeds grotere mate geconfronteerd met uitgebreide en complexe fiscale wet- en regelgeving. Of het nu gaat om omzetbelasting, overdrachtsbelasting of de per 1 januari 2016 in te voeren Vennootschapsbelasting, het onjuist plannen en uitvoeren van fiscaal beleid kan grote gevolgen hebben. Medewerkers die voor deze taken aan de lat staan dienen te beschikken over een diepgaand fiscaal fundament van kennis en kunde. Afgelopen jaar is de Leergang Rijkbelastingen met twee volle groepen van start gegaan. U kunt zich nu inschrijven voor de start van een nieuwe groep in oktober van dit jaar.

Wat betekend de opleiding voor de organisatie?

Deze één-jarige opleiding is een traject voor medewerkers die een functie ambiëren als fiscaal professional of daarin een stap willen of hebben te maken binnen het gemeentelijk of provinciaal werkveld. Het zijn overheid professionals die in staat worden geacht het fiscale probleem diepgaand te onderzoeken en op te lossen. Ze worden geacht op fiscaal gebied van de hoed en de rand weten en vormen het “fiscale geweten” van de organisatie en staan ook hiervoor aan de lat. De organisatie profiteert van deze verhoogde kennis en kunde doordat fiscale kansen en risico’s eerder worden onderkent, de fiscale administratie op een hoger plan komt, kennis en kunde breder is belegd en op extern fiscaal advies wordt bespaard.

Wat betekend het voor mij?

De leergang is een investering in uw zelf, in uw organisatie en in uw vakgebied. Na voltooiing bent u een fiscaal professional die beschikt over beproefde en gestructureerde kennis om fiscale kansen en risico’s binnen uw werkomgeving te onderkennen en de beoogde maatregelen te treffen. Daarnaast kent u de relevante wet- en regelgeving en kunt u wetswijzigingen vertalen naar uw dagelijkse werkpraktijk. U bent een kundig en professioneel gesprekspartner van de Belastingdienst en bent in staat directie te adviseren op het gebied van fiscaal beleid. U ziet de samenhang van de diverse belastingmiddelen, bent in staat deze vanuit een integrale visie een plaats te geven binnen uw organisatie en als bron te fungeren voor uw collega’s.

Praktisch

De start van deze één-jarige opleiding is oktober 2015. Op aanvraag sturen wij u de uitgebreide studiebrochure toe. Mail naar [email protected] of bel 072 – 535 05 25.