Krantje September 2015

4
Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem 1 Schoolkrantje september 2015 Verkeersactie met AYA : (ook in de peuterklas!) Elke morgen was er deze week bij het binnenkomen van de school een controle om te kijken of alle peuters wel hun hesje droegen. En ja hoor, alle peuters mochten elke dag een sticker kleven bij de poster van Aya. Bravo ;-) ! Jules had op maandag een fiets en een fietshelm mee in onze klas! We keken naar filmpjes van Aya en de peuters konden wielen tekenen op het krijtbord. Ze reden ook met auto's in de autobaan die gekleefd was op de tafel. Jules kreeg een gele fluojas en de peuters konden vrij gele plasticine kleven op Aya, Belle en Otto!

description

schoolkrantje september 2015

Transcript of Krantje September 2015

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

1

Schoolkrantje september 2015

Verkeersactie met AYA : (ook in de peuterklas!) Elke morgen was er deze week bij het binnenkomen van de school een controle om te kijken of alle peuters wel hun hesje droegen. En ja hoor, alle peuters mochten elke dag een sticker kleven bij de poster van Aya. Bravo ;-) ! Jules had op maandag een fiets en een fietshelm mee in onze klas! We keken naar filmpjes van Aya en de peuters konden wielen tekenen op het krijtbord. Ze reden ook met auto's in de autobaan die gekleefd was op de tafel. Jules kreeg een gele fluojas en de peuters konden vrij gele plasticine kleven op Aya, Belle en Otto!

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

2

Menu oktober :

De lijst met allergenen hangt uit in de grote kijkkast aan de ingang van de kleuterschool.

Geboortes : - Shana Bovyn uit klas 2B kreeg een zusje bij. Ze kreeg de naam Sofia. - Juf Chiara (secretariaat) is ook bevallen van een flinke dochter Mara. Van harte proficiat aan de fiere ouders, broers en zussen!

Overlijden : De overgrootvader van Jolien Decock uit de peuterklas is overleden.

We wensen de familie veel sterkte toe. Huwelijken :

- de ouders van Raigan Demoor uit klas 1A gaven elkaar het ja-woord. - ook de mama en papa van Jille D’Haene traden in het huwelijk. We wensen de jonggehuwden een dikke proficiat toe!

Vraagje van de leerkrachten lagere school : De leerkrachten van de lagere school vragen om ’s avonds de rij te laten voorbijkomen en er niet tussenin te dringen. Het gebeurt te vaak dat de rij (door de verschillende snelheden) op deze manier versnipperd raakt. Alvast bedankt!

Belangrijke data 1ste trimester : Nog enkele data even in herinnering brengen : - vrijdag 09/10 : pedagogische werkdag (de opvang is open) - maandag 12/10 : VM : individuele foto’s op school - donderdag 29/10 : instuif nieuwe peuters (13.45u-14.55u) - woensdag 18/11 : VM : grootouderfeest - zondag 06/12 : Sinterklaas ontbijtpakketten - donderdag 17/12 : instuif nieuwe peuters (13.45u-14.55u)

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

3

Nieuws uit de 1ste kleuterklas :

Luca hoort er ook bij! Luca's foto heeft een plaats in onze zithoek. Wij draaien onze foto elke morgen om als we in de klas (aanwezig) zijn. Bij Luca zien we enkel zijn symbool. We zien er wel naar uit dat Luca ook eens kan komen om zijn foto op zijn hartje zichtbaar te hangen, want dan is hij echt in onze klas. Hij hoort er met zijn fotokader ook al bij! Juf Joy vertelde bij Luca thuis over ‘Jules in het ziekenhuis’, een boekje uit onze klas. Ook in de klas zal Juf Jo vertellen over Jules in het ziekenhuis aan de vriendjes uit de klas. Luca weet al goed de weg in het ziekenhuis. De dokters en verpleegsters zorgen er goed voor hem. We hoorden van zijn mama dat hij zelfs de verpleegsters helpt! Wij vinden dat dit een duim verdient! Met de kleuter- en de lagere school steunen wij de actie ‘Luca steunt het KINDERKANKERFONDS’. Er worden flyers meegegeven met de kids waarin je de mogelijkheid krijgt om chocoladepakketten of wijn aan te kopen. De pakketten zullen afgehaald kunnen worden in het OC of bij Luca thuis. De opbrengst schenkt Luca volledig aan het Kinderkankerfonds.

Nieuws uit de 2de kleuterklas :

Samen op stap naar de markt. Als opstart van het thema fruit gingen we met de tweede kleuters naar de markt. Met ons boodschappenlijstje in de hand zochten we naar het fruitkraam. Vol verwondering keken de kleuters naar de verschillende soorten fruit en groenten. Met een mand vol lekker fruit keerden we terug naar de klas. Mmmmm… lekkere fruitsalade voor in de klas.

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

4

Nieuws uit de 3de kleuterklas : Thema : de winkel De eerste maand in de 3de kleuterklas zit er op! Tijd om onze winkel wat te gaan ontdekken. Er komt wat kleur bij met al het fruit en de verschillende groenten, we ontdekken de weegschaal en leren wegen. Wiskundige begrippen zoals zwaar, licht,.. worden spelenderwijs ingeoefend! Kopen en verkopen komt aan bod en nog zo veel meer... Wie thuis wat spulletjes heeft, zoals plastieken fruit, groenten, een oude weegschaal boodschappenmandjes of.... mag dit gerust meegeven naar de klas!

Thema : veilig naar school met AYA! Ook in de 3de kleuterklassen werd er gewerkt rond veilig naar school gaan. De omgeving van de school werd verkend en gevaarlijke verkeerssituaties werden in kaart gebracht. De kleuters gaan voortaan altijd met een fluohesje naar school toe. Wie met de fiets komt, draagt ook een helm! Zo gaat het goed, zo gaat het beter…! En vooral… VEILIGER!

Gemachtigd opzichter Met de kleuters hebben we opnieuw gewerkt rond het buitenaardse wezentje AYA. Aya komt van een andere planeet en weet dus helemaal niet hoe gevaarlijk het in het verkeer wel kan zijn. Na wat aandringen heeft stad Kortrijk een gemachtigd opzichter voorzien aan de oversteekplaats van het Oud Gemeentehuis. De opzichter zal er elke morgen staan van 8u -8.30u, dit gedurende de looptijd van de werken. We bedanken iedereen die zich inzet voor veiliger verkeer in Bissegem!

Welkom MINNEKE! De ouderraad organiseerde in het weekend van Bissegem Kermis een heuse Fancy Fair! Heel wat kinderen kwamen de reeks volksspelen uitproberen. Reuzin Minneke kwam zich zelfs inschrijven in de kleuterschool. Minneke mag onmiddellijk doorgaan naar de 3de kleuterklas!

DA Dankjewel aan de mensen van de OUDERRAAD voor de organisatie van deze supertoffe dag!