Krantje December 2015

4
Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem 1 Schoolkrantje december 2015 Samen met alle kleuters wensen we jullie van harte een zalige Kerst en een gelukkig nieuwjaar! schoolteam Vrije kleuterschool Bissegem

description

schoolkrant december 2015

Transcript of Krantje December 2015

Page 1: Krantje December 2015

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

1

Schoolkrantje december 2015

Samen met alle kleuters wensen we jullie van harte

een zalige Kerst en een gelukkig nieuwjaar! schoolteam Vrije kleuterschool Bissegem

Page 2: Krantje December 2015

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

2

Menu januari :

De lijst met allergenen hangt uit in de grote kijkkast aan de ingang van de kleuterschool.

Belangrijke data januari : Nog enkele data even in herinnering brengen : 05/01 : 17u-19u : open-school-avond nieuwe peuters en hun ouders 06/01 : 17u-19u : open-school-avond nieuwe peuters en hun ouders 25/01 : 20u : Ouderraad in de leraarskamer van de lagere school 26/01 : 9u : filmvoorstelling ‘Stip en Vlek’ in budascoop (peuters en 1KL) 29/01 : 13.45u : Viering LICHTMIS in de kerk (2KL en 3KL / iedereen van harte welkom!) zaterdag 28 mei 2016 : SCHOOLFEEST kleuterschool

Vakantieopvang : De vakantieopvang voor de kerstvakantie zal doorgaan in het Pastorietje zelf. Wanneer de leidsters voor een activiteit naar de school komen, zal u daarvan een melding vinden aan de deur van ’t Pastorietje. We voorzien weer tal van leuke activiteiten voor jong en iets minder jong! ;-)

Elektriciteitswerken : Momenteel wordt de volledige elektrische installatie van de kleuterschool vernieuwd. Met deze werken willen we ons steentje bijdragen om milieubewuster en zuiniger met energie om te gaan. Ook de zekeringkasten waren aan vervanging toe en worden volledig aangepast aan de nieuwe normen.

Page 3: Krantje December 2015

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

3

Nieuws uit de peuterklas : Op maandag 04/01/16 starten 7 nieuwe peuters op onze school! WELKOM aan : Tim, Reindert, Juul, Lente, Luce, Ian en Lena. Vanaf nu worden de peuters over 2 klassen verdeeld. Juf Sofie blijft in haar eigen klas met 20 peuters. Juf Evelien neemt 17 peuters mee naar de nieuwe klas op het einde van de gang. De peuterklassen zullen verder parallel werken en delen ook verder de klasblog om te communiceren. http://juffrouwsofie.blogspot.be/

kerstsfeer in de peuterklas : Vorige week brachten we een kerstboom mee naar de klas. De peuters konden elk om de beurt iets hangen in onze boom. Om de fijne motoriek wat te stimuleren, werden er kerstbomen op de tafel gekleefd en konden die gevuld worden met kleine pomponnetjes. Met de magneten, waar slingers op gekleefd werden, konden de peuters ook deze mooie kerstboom versieren. En in de grote bak lagen kurken in combinatie met kerstballen en kerstfiguurtjes.

Nieuws uit de 1ste kleuterklas : Sinterklaas op school Op donderdag 3 december kregen we hoog bezoek op school : Sinterklaas en zwarte Piet! Net na de middag mochten alle kleuters een ‘haag voor de Sint’ vormen op de speelplaats. Daar kwam de lieve Sint aangewandeld! Sint en Piet maakten veel tijd vrij voor ons en luisterden naar wat de kleuters hen te vertellen hadden. Daarna ging iedereen binnen in de gymzaal voor de optredens. Alle klassen hadden iets voorbereid. Ook onze klasjes kwamen aan bod en Sint genoot er echt van! Om zijn bezoek af te sluiten, trakteerde Sint nog op snoep voor elke kleuter en schonk hij ons nog 5 nieuwe steppen en 5 nieuwe loopfietsjes! Dankjewel lieve Sint en Piet! Graag tot volgend jaar!

Page 4: Krantje December 2015

Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

4

Nieuws uit de 2de kleuterklas : In de 2de kleuterklassen was het deze week een drukte van jewelste! Heel wat mama’s, oma’s en 1 papa kwamen samen met de kleuters een kerststukje maken. Het werd een hele belevenis voor alle kleuters. Ook de juffen genoten van deze creatieve namiddag. De kerststukjes werden dan ook door iedereen heel mooi bevonden. Dankjewel aan de helpende handen tijdens deze superleuke namiddag!

Nieuws uit de 3de kleuterklas : Laat ons hopen dat Jozef en Maria veilig thuis zijn aangekomen... Onze dank gaat uit naar Moemoe voor het helpen boetseren en het bakken van de kleiwerkjes. Het zijn echte kunstwerkjes geworden! Hopelijk krijgen ze thuis een mooi plaatsje bij iedereen.