Krantje Februari 2015

download Krantje Februari 2015

of 4

description

schoolkrantje februari 2015

Transcript of Krantje Februari 2015

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    1

    Schoolkrantje februari 2015

    Nieuws uit de 2de kleuterklassen : Op woensdag 25 februari trokken we met alle tweede kleuters naar de ijspiste van Gullegem. De kleuters konden daar naar hartenlust glibberen. Met de sleen en de wasmanden werd er ook flink gegleden. Om de voormiddag af te sluiten en ons wat op te warmen werden we verwend met warme chocomelk en een lekker stukje cake. Dank je wel lieve mama's, papa's, opa's en oma's voor het vervoer maar ook voor jullie helpende handen!

    Nieuws uit de peuterklas : Vond je voor de krokusvakantie ook wat confetti thuis...? Dat kan, want de peuters konden spelen in de klas met slingers & confetti!

    We stempelden een rode, gele en blauwe clown. We maakten een t-shirt, strik en hoed voor de stoet. Ook konden we een Bumba-puzzel maken, bowling spelen met de bumba-kegels, Samen maakten we superveel plezier!

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    2

    Nieuws uit de ZORG : Al spelend leren

    Wij halen alle groeikansen uit jullie kleuters!

    Het goed voelen van jullie kapoen staat centraal in onze school. Al spelend komen de kleuters tot leren, soms is extra ondersteuning van de klasleerkracht niet genoeg en komen kleuters mee naar het zorgklasje voor extra oefenkansen. Zijn jullie ook benieuwd hoe deze zorgwerking wordt opgestart? Fase 0: Preventieve basiszorg in de klas

    Leren knippen, tellen, puzzelen, bewegen, vertellen

    door samen te spelen en ook leren soms durven doen

    met een duwtje.

    Via dagelijkse observaties brengen we de evolutie van onze kleuters in kaart. Alle observaties worden bijgehouden in een digitaal zorgsysteem dat meegaat tot in de lagere school. Deze gegevens leiden tot het signaleren en analyseren van een zorgvraag. De klasleerkracht probeert zo goed mogelijk in te spelen op de zorgvraag door differentiatie en extra oefenkansen te bieden in de klas. Fase 1: Verhoogde zorg in de zorgklas Pim, Pam, . Cesar vindt rijmwoordjes zoeken niet leuk en het gaat zo vlug .ook Nellie komt mee,

    zij spreekt een andere taal thuis.Samen spelend leren maakt het zoveel leuker.

    Samen met het CLB wordt er tijdens een MDO de zorgvraag van de kleuters verder onderzocht. De begeleiding gebeurt in het zorglokaal in kleine groepjes. Er wordt spelenderwijs actie ondernomen. Bij anderstalige en taalzwakkere kleuters wordt gericht gewerkt aan de taalontwikkeling. Kleuters die al verder in ontwikkeling staan worden gemotiveerd en gestimuleerd met extra leerprikkels.

    Fase 2: Uitbreiding van zorg De kat klapt de klollen van de tlap llllllll wordt rrrrrrrrrr

    Wanneer de verhoogde zorg niet volstaat wordt er gezocht naar ondersteuning bij externe instanties. Hierbij kan hulp gezocht worden bij revalidatiecentra, logopedisten, kinesisten, GON-begeleiding,... Fase 3: Overstap naar school op maat In heel uitzonderlijke gevallen wordt er doorverwezen naar een school op maat. Dit gebeurt wanneer de school een kleuter geen verdere kansen tot ontplooiing kan bieden en de 'zorggrens' bereikt is.

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    3

    Menu maart :

    Kalender maart : - ma. 02/03 : NM : Sportnamiddag in Woopahoo (2+3KL) - di. 03/03 : VM : Voorstelling nieuw project Sunshine4kids in gymzaal - za. 07/03 zo. 08/03 : kaarting lagere school in gymzaal kleuterschool - di. 10/03 : pedagogische werkdag : geen school! De opvang is open. - do. 12/03 : Schoolreis 1KL naar Bokkeslot

    9u : Bezoek van een Nederlandse delegatie i.v.m. onze zorg op school. - vr. 13/03 : 11.10 u : voorstelling nieuwe axen - za. 14/03 : 17u : instapviering eerste Communie - ma. 16/03 : VM :Poppenkast - di. 17/03 : 16u : teamvergadering in LK - zo. 22/03 : vanaf 9u : Gezinswandeling KABOUTERPAD - vr. 27/03 : 13.15u : Sponsorloop

    Geboortes - Overlijdens :

    - Marie Debruyne uit de peuterklas kreeg er 2 zusjes bij : Camille en Emma. Proficiat aan de fiere mama, papa en zus!

    - De schoonmama van juf Ria, Mw.Agnes Morel is overleden. - Mw. Gerda Dhondt, oma van Charles Vannieuwenhuyze uit 3C

    is ook van ons heen gegaan. - Nestor Samyn, de opa van Guus Demeester uit 2B is ook

    gestorven. We bieden aan de getroffen familie ons welgemeend medeleven aan!

  • Schoolkrant van kleuterschool Sint-Vincentius Bissegem

    4

    Nieuws uit de 3de kleuterklassen : Sinds deze week zijn we in alle klassen van de kleuterschool gestart met de integratie van de iPad. We kochten met de opbrengst van de pannenkoekenactie 3 iPads aan en zetten die in in alle kleuterklassen. Meester Bart, onze ICT-man, is al op zoek gegaan naar enkele leuke educatieve apps en installeerde er intussen heel wat. Met het gebruik van de iPads willen we de leerdoelen bereiken die zowel voor de jongste als de oudste kleuters in het leerplan media zijn uitgeschreven. Voor de rest van dit schooljaar gaan we wat experimenteren met de iPads, vanaf volgend jaar willen we dan ook een groeilijn brengen in het gebruik van de apps. Voor alle duidelijkheid : de iPad vervangt niets van de andere activiteiten in de klas. Het is een manier om bepaalde vaardigheden te oefenen. Net zoals bij computergebruik zien we er op toe dat het gebruik ervan beperkt wordt in tijd. Kijk hier al even mee naar enkele enthousiaste kids uit de 3de kleuterklas :

    Nieuws uit de 1ste kleuterklassen : In de hele kleuterschool werkten we van 23 februari t.e.m. 27 februari rond TECHNIEK. Hiermee willen we een aantal doelen bereiken die in het leerplan wereldorintatie bij mens en techniek te vinden zijn voor kleuters. In de eerste kleuterklas leren de kleuters onder andere dat je water kan veranderen in ijs door het in te vriezen. Als je het ingevroren speelgoed terug wil gebruiken, moet je het ijs laten smelten of kan je het ijs proberen stuk te maken. Een hele klus hoor!