Kleinste Steeple 2009

8
kleinste steeple 2009 Dat er op de wereld heel wat zotte zulma’s en zeverende zebra’s rondlopen, wisten we al. Maar tot onze grote verba- zing vind je de meeste ervan vandaag in Park Baron Casier! De Kleinste Steeple 2009 is dit jaar namelijk ZOT! Met onder andere gekke kapsels, flate- rende metselaars, een troep kwetterende vogels, Cana- dees-Russische acrobaten, een aan de griep ontsnapte stille Mexicaan, prottende potten en een man die doet alsof hij zingt terwijl hij kegeltjes de lucht in smijt (of was het omgekeerd?). Het superzotte familiefestival voor groot, klein en zelfs voor die mensen met blauwe haren en rode pukkels op de neus!

description

Programma parktheaterfestival tijdens Waregem Koerse Feesten 2009

Transcript of Kleinste Steeple 2009

Page 1: Kleinste Steeple 2009

kle

inst

e st

eepl

e 20

09

Dat er op de wereld heel wat zotte zulma’s en zeverende zebra’s rondlopen, wisten we al. Maar tot onze grote verba-zing vind je de meeste ervan vandaag in Park Baron Casier!

De Kleinste Steeple 2009 is dit jaar namelijk ZOT! Met onder andere gekke kapsels, flate-rende metselaars, een troepkwetterende vogels, Cana-dees-Russische acrobaten, een aan de griep ontsnapte stille Mexicaan, prottende potten en een man die doet alsof hij zingt terwijl hij kegeltjes de lucht in smijt (of was het omgekeerd?).

Het superzotte familiefestival voor groot, klein en zelfs voor die mensen met blauwe haren en rode pukkels op de neus!

Page 2: Kleinste Steeple 2009

KeuKeldam

stationsstraat

bavik live(vanaf 19.30u)

Page 3: Kleinste Steeple 2009

stationsstraat

Route 1

13.30 Just Passing Thru - teatro PachucoTeatro Golondrino

neem je tijd om de Boomverpleegsters, de zotte snoeten grime, het Kleinste steeple monument, het zotte potten-bos of de voorstelling Prot (14.30u) te ontdekken.

15.00 Export - Maza Loco

duik nu onder in het zottekot, ga knutse-len bij de Grabbelpas of laat je een leuk kapsel zetten bij sienta la Cabeza en wie weet loop je les Piafs of vzw Hoekaf tegen het lijf.

17.00 Tête de Pioche - Heyoka Theatre

18.00 Mario Queen of the circus

Route 2

Voor de eerste voorstelling heb je de tijd om te gaan knutselen bij de Grabbelpas, te verdwijnen in het Zottekot, het toon-moment van de Vakantieateliers (14u) te ontdekken of de eerste voorstelling van Prot bij te wonen.

14.30 Tête de Pioche - Heyoka Theatre

Ga voor Zotmodel 2009, bezoek de Boom-verpleegsters, laat je snoetje schilderen of werk mee aan het Kleinste steeple monument.

15.30 Just Passing Thru - teatro PachucoTeatro GolondrinoSienta la Cabeza

Wellicht heb je daarnet niet alles kunnen doen, dan is dit je kans! Je kan natuurlijk ook verdwijnen in het zotte potten bos.

16.30 Export - Maza Loco

Het Zottekot, de maskertjes en snorren van de Grabbelpas, de leuke kapsels van sienta la Cabeza zijn er nog steeds.

18.00 Mario Queen of the circus

De kleinste Steeplebeleven doe je zo!

Je kan je eigen parcours volgen, je laten verrassen tijdens het wandelen of je kiest voor één van deze routes:

Chiro centrumTeatro Pachuco

GrimeTeatro Golondrino

ap&dikssienta la Cabeza

MarioBe-Part

Chaise à porteursJeugd rode Kruis

Heyoka Théâtrede metserkes

GrabbelpasKsa

Vakantieateliersseverine Baert

Compagnie de URNMaza Loco

14.00 15.00 16.00 17.00 18.00

Page 4: Kleinste Steeple 2009

zotmoDel 2009Chiro Centrum

Wie wordt Zotmodel 2009? maak in 10 minuten tijd je eigen outfit en neem deel aan een fotoshoot in één van de drie tot de verbeelding sprekende decors! de foto’s vind je later terug op www.chirowaregemcentrum.be.

JuSt PaSSing thRuTeatro Pachuco (MEX)

13.30u + 16.00uteatro Pachuco combineert elementen uit de stille film met die van de Europese clown en distilleert dit alles met de passie van de mexicaans-amerikaanse cultuur. in Just pas-sing thru staat een man alleen met een valies. onverwacht wordt een kind uit het publiek gevraagd om deel te nemen aan zijn show. samen beginnen ze te improviseren en zonder een woord tegen elkaar te zeggen vinden ze elkaar in pure magie.

zotte Snoeten gRimeVrijwilligerswerking cc De Schakel

onder het motto ‘superzotte gezichtjes in de aanbieding’ staat de vrijwilligerswerking van de schakel ook dit jaar weer in voor al die leuke snoetjes op de Kleinste steeple.

le SÔt De la moRtTeatro Golondrino (FR)

13.30u + 14.30u + 15.30u + 16.30u + 17.30uBetoverend poëtisch marionettenspel in een moderne liefdesfabel. een cartooneske voorstelling voor jong en oud waarin humor en ontroering hand in hand gaan. Christophe Croës weet als geen ander zijn minidraadpop-pen te laten bewegen. Ze doen je lachen en huilen. (max. 70 personen)

vzW hoekafAp&diks

12.00u–13.00u + 14.30u–18.00uop diverse plaatsen in het parkeen bus vol zotten trekt door het park. Ze voelen zich elvis, napoleon of zijn gewoon supergelukkig. Ze spelen muziekjes die ieder-een kent of toch niet? ons huisorkest zorgt dit jaar weer voor een leuke muzikale walking act en middagliedjes tijdens de picnick.

zotte kaPSelSSienta la Cabeza (SP)

15.00u–17.30usienta la Cabeza combineert haartooi met beeldhouwkunst. de Catalanen dagen de zwaartekracht uit en bouwen de meest giganti-sche en extravagante coupes op ... jouw hoofd. Ga helemaal op in de kapshow van salon-dj nick Prescott en geniet van de wervelende parade van zotte kapsels.

© H

enry

Kru

l

Page 5: Kleinste Steeple 2009

Queen of the CiRCuSMario (AUS)

18.00uFreddy mercury komt naar de Kleinste

steeple! terwijl hij doet alsof hij zingt smijt hij lustig kegeltjes in de lucht of laat hij zich dragen door

duizenden handjes. mario is zo zot als een achterdeur en toevallig ook één van de beste entertainers van de wereld!

het kleinSte SteePle monumentBE-PART & Stief Desmet

Heb je het al gehoord? op de nieuwe rotonde in Waregem komt een bijzonder kunstwerk! Kunstenaar stief desmet tuurde rond in de Waregemse voortuintjes en zag kabouters, paarden, herten, leeuwen, … Hij verzamelde die vele beelden in zijn hoofd om ze daarna samen in één groot kunstwerk te gieten. Vandaag kunnen jullie samen met stief ook zo’n zot kunstwerk in mekaar puzzelen: het monument voor de Kleinste steeple! Kabouters, leeuwen, herten en andere wezens wachten op jullie…

leS PiafSChaise à porteurs (FR)

vanaf 16.00u in parade door het parkeen groep van 20 grote vogels strijkt neer in Park Baron Casier. Ze worden gestuurd door 20 Waregemse kinderen. tijdens een workshop eerder op de dag, leren deze kinderen hoe ze deze poppen kunnen “gebruiken”. la Chaise à Porteurs zorgt zo voor een zot troepje vogeltjes die in een parade het park veroveren. la Chaise à Porteurs is een gerespecteerde en succesvolle theatergroep uit Frankrijk. Het werken met en optreden voor kinderen staat in hun aanpak centraal.

De boomveRPleegSteRSJeugd Rode Kruis

de zotte boomverpleegsters van het Jeugd rode Kruis willen de oh zo eenzame bomen in Park Baron Casier een hart onder de riem steken. dit doen ze aan de hand van ontspan-nende boomtherapie, een totaal geschifte bedevaart naar moeder treesa en een Walk of Fame met kiekjesmogelijkheid. dat ze hierbij ieders hulp kunnen gebruiken zal niemand ver-wonderen. Het Jeugd rode Kruis is een nieuwe jeugdvereniging in Waregem. Bij hen staan lachen en plezier voorop. Het motto is dan ook ‘lach, speel, beleef!’. naast ontspannende spel-letjes willen ze kinderen tussen 6 en 13 jaar ook iets bijbrengen over eHBo. de activiteiten gaan elke zaterdag door van 9 tot 12 uur. [email protected]

tête De PioCheHeyoka Théâtre (FR)

14.30u + 17.00ude meestergast en zijn leerjongen trekken een gebouw op. de werf (en wat voor één) groeit niet zonder ongelukken. een act zonder woor-den, vol humor en clownerie. Heyoka théâtre legt zich vooral toe op clowns en burleske humor.

De metSeRkeSonze verhuizers hebben zich omgeschoold en proberen het dit jaar opnieuw als bouwvak-kers. Een plaatselijke bouwfirma bezorgde hen de nodige materialen, de vraag is wat doen ze daarmee? misschien delen ze gewoon iets uit?

Page 6: Kleinste Steeple 2009

maSkeRS & SnoRRenGrabbelpas

in samenwerking met de Waregems Cultuur-dienst werkte de Grabbelpas een knutsel-activiteit uit die je heel snel een mondriaan maskertje of een dali-snor op het gezicht zet. even je zotte knutselvingertjes aan het werk zetten ... niets is leuker!

het zottekotKSA

Word jij één van de proefpersonen in het Zot-tekot van Ksa Waregem? Ze vieren dit jaar hun 80ste verjaardag en brengen voor de gelegen-heid deze supergekke attractie naar de Kleinste steeple. Wie raakt door alle kamers van hun zottekot zonder helemaal gek verklaard te worden? alsof dit nog niet voldoende is, nodigen ze je ook graag uit naar hun startdag op 19 september vanaf 14.00u in hun lokalen bij de muziekacademie. daar kan je nog véél meer zotte toeren ontdekken!

toonmoment vakantieatelieRS

14.00ude populaire initiatie straattheater van de Vakantieateliers zet ook deze zomer de Klein-ste steeple op stelten. na een weekje oefenen in clownerie, mime, comedy en typetjes, is het toonmoment aangebroken.

het boS van De zotte PottenSeverine Baert

deze jonge Waregemse kunstenares maakte een aantal reuze bloempotten waar er bomen uit groeien. Geloof je het niet? Ga dan vlug kijken en wie weet valt er nog iets uit de lucht.

PRotCompagnie de URN

13.30u + 14.30u + 15.30u + 16.30uIn de schaduw van het park kleven er figuren. aan elkaar en aan een boom. terwijl de ene voor een camouflagecowboy kan doorgaan en de andere de rode pellen van zijn indianenvel kan trekken, fluisteren ze zachtjes een verhaal. Hun verhaal. iets over hoogst agressieve eek-hoorntjes, een knalgele speedboot, een mooie oude broodrooster en hun welriekende vriend-schap. na ‘monsnors’ haalt compagnie de urn twee jonge duiven uit het hok voor een tweede kindervoorstelling op de Kleinste steeple. een eerste kennismaking met dit pittige ‘verhaal-in-wording’.

exPoRtMaza Loco

15.00u + 16.30uin volle overtuiging dat ze in Canada bij het grote Cirque du soleil zijn beland, beginnen twee russische acrobaten aan hun act. Wan-neer blijkt dat ze niet zijn waar ze dachten te zijn, ziet het er even niet goed uit voor de twee. maar al vlug nemen ze het heft in eigen handen en doen ze er alles aan om opnieuw te kunnen vertrekken naar daar waar ze zo graag heen willen: Canada! een superzotte voorstelling van een jong Belgisch gezelschap, niet te missen.

Page 7: Kleinste Steeple 2009

Momenteel nieuwe woningen enbouwgronden te koop:- Waregem – Zuiderlaan (naast Intermarché)- Waregem – Platanendreef (Nieuwenhove)- Deerlijk – Beekstraat- Sint-Eloois-Vijve – Moerbosstraat- Olsene – Groeneweg- …

Woningbouw Huyzentruyt NV | Wagenaarstraat 33 | 8791 Beveren-Leie (Waregem)

Meer info: 056/736.736of www.huyzentruyt.be

Page 8: Kleinste Steeple 2009

Philippe Geubels, Gunter Lamoot, De Nieuwe Snaar, Nicole & Hugo, Buurman, Compagnie Cecilia, Cie Thor, Sioen, Karl Vannieuwkerke, Riguelle & Hautekiet, De Tijd, Yevgueni, Gino Sancti, HETPALEIS, Hannelore Bedert, Rock4, Youssef El Mousaoui, Peter De Graef,...Het zijn slechts enkele van de vele voorstellingen die nog niet uitverkocht zijn. reserveer daarom vanaf 2/9 je tickets. 100% kippenvel!

Je vindt alle informatie in de seizoens-brochure of op www.ccdeschakel.be. Bekijk ook het film- en vormingaanbod.

schakelstraat 8 | 8790 Waregemtel. 056 62 13 40 | [email protected]

ticketverkoopvanaf woensdag 2/9