Klassiek aan de Rijn 2016 2017

17
Cunerakerk Rhenen 2016 - 2017

description

Met groot genoegen presenteren wij u onze concertserie! Maandelijks zullen er weer muzikale pareltjes van topmusici uit binnen- en buitenland te beluisteren zijn. En dat alles in de historische en sfeervolle Cunerakerk met haar schitterende akoestiek! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor klassieke concerten. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. Muziek zegt alles. Onze musici vertellen met muziek. Kom luisteren naar hun schitterende verhalen. U bent van harte welkom om dat mee te beleven!

Transcript of Klassiek aan de Rijn 2016 2017

Cunerakerk Rhenen

2016 - 2017

H I F I V I D E O M U Z I E K

GrOtE cOllEctIE KlassIEK Op cD

WWW.KLANKBEELD-HIFI.NL

SCHUYLENSTEEG 2, WAGENINGEN

KlanKbeeld brengt KlassieKe muzieK bij u thuis tot leven

Met groot genoegen presenteren wij onze concertserie voor het seizoen 2016/2017. Maandelijks klinkt weer de mooiste klassieke muziek door topmusici uit binnen- en buitenland. En dat alles in de Cunerakerk! Deze 600 jaar oude kerk is welhaast hét perfecte decor voor klassieke concerten. De geschiedenis omhelst als het ware de cultuur tijdens de concerten. U bent van harte welkom om dat mee te beleven!

Ook het komende seizoen is er weer volop variatie in klanken en stijlen. Ieder concert staat weer garant voor de mooiste muzikale pareltjes. Twee concerten zijn voor ons wel heel bijzonder, beide in november. Pianist Hannes Minnaar geeft een benefi etconcert op de nieuwe Yamaha C7 concertvleugel. Hannes heeft ons geadviseerd bij de aanschaf en was direct bereid dit concert voor ons te verzorgen. In november start de tournee van Lisa Jacobs en The String Soloists rond haar nieuwe cd. In het voorjaar van 2016 heeft Lisa haar cd opgenomen in de Cunerakerk. Bijzonder verheugd zijn we dat de Nieuwe Philharmonie Utrecht Kerst en Pasen opluistert met twee vocale meesterwerken: de Messiah en de Matthäus Passion.

Maar ook in de andere maanden kunt u zich in de Cunerakerk koesteren aan hartverwarmende muziek. Violiste Rosanne Philippens, die al in één adem genoemd wordt met Janine Jansen, speelt met haar vrienden beroemde en prachtige muziek van Schubert; het Belgische barokorkest Il Fondamento, dat behoort tot de top van de wereld, brengt de mooiste barokmuziek uit de Lage Landen; de broers Lucas en Arthur Jussen, die fabelachtig musiceren en de nu al geroemde jonge Russische pianist Pavel Kolesnikov. Als bezoeker wordt u actief betrokken bij de muziekkeuze van het Amatis Pianotrio: het programma die avond wordt door u samengesteld uit een muzikale menukaart.

Ook de musici genieten van de concerten. Naast de goede akoestiek waarderen zij de betrokkenheid en aandacht van u als bezoeker. Hun korte impressies kunt u lezen op onze website.

Kortom, volop variatie. Bekijk het complete programma eens op uw gemak en stel uw concertseizoen samen. Voor meer informatie, zie onze website: www.klassiekaanderijn.nl.

Muziek zegt alles. Kom het beluisteren.

Alvast veel voorpret gewenst, Klassiek aan de Rijn

“Een schitterende akoestiek,een aandachtig publiek en een fi jne sfeer.” Janine Jansen

Prelude

Rosanne Philippens viool Vladimir Percevic altviool Ella van Poucke cello Rick Stotijn contrabas Julien Quentin piano

Entree € 22,00 CJP/Student € 12,00 Jeugd t/m 18 jaar gratisConsumptiemunt jeugd t/m 18 jaar € 2,00

Programma Franz Schubert (1797 - 1828)Fantasie voor viool en piano in C D934Lied voor contrabas en piano (bewerking)Eendelig strijktrio in Bes D471PauzeForellen Quintet D667

'Buitengewoon mooi’ vond Schubert het daar toen hij in 1819 in het lieflijke Oostenrijkse bergstadje Steyr arriveerde. Hij schreef een hom-mage aan het stadje met het Forellenkwintet, dat zijn naam dankt aan het vierde deel, een reeks variaties over Schuberts lied Die Forelle. Rosanne Philippens speelt het werk en andere stukken van Schubert met geliefde collega’s als contrabassist Rick Stotijn en pianist Julien Quentin. ‘Mijn doel in de concertzaal is gevoelens van verbondenheid creëren’, aldus de violiste. Sinds ze in 2009 het Nationaal Vioolcon-cours Oskar Back won is het hard gegaan met haar carrière. Inmid-dels wordt de violiste in een adem genoemd met Nederlandse pa-radepaardjes als Janine Jansen, Liza Ferschtman en Simone Lamsma. Wat de kamermuziek betreft richt zij zich ieder seizoen op een andere componist. Deze keer belijdt ze met haar muzikale vrienden haar liefde voor Schubert.

Rosanne Philippens is een van Nederlands grootste viooltalenten. Zo prees De Volkskrant haar ‘wonderwereld aan kleur’ (2013), roemde de Duitse krant de Kölner Anzeiger haar ‘spieltechnische Brillianz’ (2013) en sprak de Badische Zeitung over haar “beseelte, in jedem Moment ungemein musikalische Geigenton!” (2014).

24 SEPTEMBER 2016 | 20:15 UUR

met violiste Rosanne PhilippensQuintet

Stralende strijkers uit de Lage Landen

Musici:Paul Dombrecht (artistiek directeur, dirigent & hobo), Dirk Vandaele (viool & concertmeester), Marianne Herssens (viool), Marleen Vandaele (viool), Bernadette Bracke (viool), Nooi Strynckx (viool), Johan Van Aken (viool), Marc Claes (viool), Hans De Volder (viool), Thomas Luks (cello), Jan Bontinck (cello), Eric Mathot (contrabas), Griet Cornelis (hobo), Vinciane Baudhuin (hobo) & Alain De Rijckere (fagot)

Entree € 26,00 CJP/Student € 14,00 Jeugd t/m 18 jaar gratisConsumptiemunt jeugd t/m 18 jaar € 2,00

ProgrammaGiuseppe Sammartini (1695 - 1750) - Ouverture in la groot tot “Lucio Papirio” (1728)Evaristo Felice Dall’Abaco (1675 - 1742) - Concerto a quattro da chiesa in re klein opus 2 nr. 1 (1712)Unico Wilhelm van Wassenaer (1692 - 1766) - Concerto in sol groot uit

Belgisch barokorkest van wereldniveau29 OKTOBER 2016 | 20:15 UUR

“Concerti armonici” nr. 1 (1740)Pietro Antonio Locatelli (1695 - 1764) - Concerto a quattro in do klein uit “XII concerti grossi a 4 e a 5” opus 1 nr. 11 (1721)PauzeUnico Wilhelm van Wassenaer (1692 - 1766) - Concerto in fa klein uit “Concerti armonici” nr. 5 (1740)Pieter Hellendaal (1721 - 1799) - Concerto (grosso) in mi b groot uit “Six grand concertos” opus 3 nr. 4 (1758)Antonio Vivaldi (1678 - 1741) Concerto in sol klein ‘Le quattro stagioni: L’estate’ uit “Il Cimento dell’armonia e dell’inventione” opus 8 nr. 2 (1725)

Niet Venetië, Parijs of Londen, maar Amsterdam was het muzikale epicentrum van de laatbarok! Van 1696 tot 1743 publiceerden de uitgeweken Hugenoten Estienne Roger en opvolger Michel-Charles Le Cène er enkele van de belangrijkste partituuruitgaven van hun tijd. Quasi alle topwerken van Corelli, Albinoni en Vivaldi rolden van hun persen. Il Fondamento’s veelgeprezen strijkers brengen een ode aan deze barokmuziek voor en door de Lage Landen. Onder de hoede van concertmeester Dirk Vandaele brengen zij broeierige composities die u moét gehoord hebben!

Il Fondamento

Entree € 22,00 CJP/Student € 12,00 Jeugd t/m 18 jaar gratisConsumptiemunt jeugd t/m 18 jaar € 2,00

ProgrammaAlban Berg (1885 - 1935) - Sonate opus 1Johannes Brahms (1833 - 1897) - Variaties en fuga op een thema van Händel, opus 24PauzeGabriel Fauré (1845 - 1924) - diverse stukken (nader te bepalen)Maurice Ravel (1875 - 1937) - Gaspard de la Nuit

Hannes Minnaar behoeft geen introductie meer. Na een solo recital was Hannes bij ons te gast met het Van Baerle Trio en Het Symfonieorkest onder leiding van Jan Willem de Vriend. Speciaal voor Klassiek aan de Rijn geeft Hannes nu een recital ter gelegenheid van de aanschaf van de Yamaha C7 concertvleugel. Hannes Minnaar is een van Nederlands meest succesvolle pianisten. Hij sloot zijn studie bij Jan Wijn aan het Conservatorium van Amsterdam af met een 10 en onderscheiding en volgde daarna lessen bij onder andere Alfred Brendel, Menahem Pressler en Ferenc Rados. Tegelijkertijd studeerde hij orgel bij Jacques van Oortmerssen. Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist hij internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe.De twee solo cd’s die Minnaar tot dusver uitbracht werden met enthousiasme ontvangen. Zijn debuut cd werd bekroond met een Edison en was aanleiding voor een paginavullend artikel in Gramophone. Hetzelfde blad schreef over de in 2013 verschenen cd “Bach Inspirations”: “After Minnaar’s debut disc, this makes two hits in a row”. BBC Music Magazine waardeerde het album met 5 sterren en selecteerde het als “Instrumental choice of the month”.Met Jan Willem de Vriend en het Netherlands Symphony Orchestra neemt Minnaar in de komende seizoenen Beethovens 5 pianoconcerten op. De eerste cd's zijn lovend ontvangen en in Luister bekroond met een 10. Daarnaast debuteert hij bij diverse orkesten waaronder de BBC Philharmonic en het London Philharmonic Orchestra.

19 NOVEMBER 2016 | 20:15 UUR

Benefietconcert aanschaf vleugelHannes Minnaar

Musici:Janneke van Prooijen (concertmeester en viool), Maria Kouznetsova (viool), Saverio Gabrielli (viool), Emma Roijackers (viool), Ivo Meinen (viool), Katya Woloshyn (altviool), Maria Sofia Espiga (altviool), Aleksandra Kaspera (cello), Antonis Pratsinakis (cello), Yussif Barakat (bas), Jan van Grootheest (clavecimbel).

“L'arte del Violino”. Eerste concert in een serie rond de presentatie van haar nieuwe cd opgenomen in de Cunerakerk.

Entree € 22,00 CJP/Student € 12,00 Jeugd t/m 18 jaar gratisConsumptiemunt jeugd t/m 18 jaar € 2,00

ProgrammaPietro Locatelli (1695 - 1764) Vioolconcert in C klein opus 3 nr. 2Joseph Haydn (1732 - 1809) Vioolconcert in C grootPauzePietro Locatelli (1695 - 1764) Vioolconcert in EAntonio Vivaldi (1678 - 1741) Concert voor 4 violen

& The String Soloists 26 NOVEMBER 2016 | 20:15 UUR

The String Soloists is een internationaal strijkersensemble met topmusici vanuit heel Europa. Alle leden hebben afzonderlijk hun sporen ruimschoots verdiend tijdens prestigieuze concoursen en spelen op de grote concertpodia wereldwijd. De individuele solistische kwaliteiten van de musici staan garant voor spetterende performances en hun optredens worden daarnaast getypeerd door hun technische perfectie en meeslepende muzikaliteit. Het ensemble staat onder de bezielende leiding van violiste Lisa Jacobs. In 2016 komt hun eerste cd met vioolconcerten van Locatelli uit. Daarnaast werkt Bob Zimmerman momenteel aan een nieuw solowerk speciaal voor Lisa Jacobs en strijkorkest, nadat hij Lisa afgelopen jaar hoorde spelen in het Concertgebouw Amsterdam en daar zeer van onder de indruk was.

Violiste Lisa Jacobs: een klasse apart: ’Samen met The String Soloists creëerde ze indrukwekkende muzikale bouwsels… Jacobs liet haar viool zingen en dansen tegelijk en zette haar innemende en veeleisende spel in om haar publiek noot voor noot aan zich te binden. Net als The Soloists. En met succes... Deze vaderlandse violiste leek haar interpretaties op te bouwen uit een innerlijke beleving ter plekke, alsof ze ontstonden waar je bij stond. Op snaren is Lisa Jacobs een klasse apart. Ze verstaat de kunst de luisteraar te raken' (Leeuwarder Courant, Februari 2016).

Lisa Jacobs

Nieuwe Philharmonie UtrechtNederlands Vocaal EnsembleStefanie True sopraanDavid Alsopp altusNick Pritchard tenorWilliam Gaunt basJohannes Leertouwer dirigent

Entree € 35,00 CJP/Student € 20,00 Jeugd t/m 18 jaar € 10,00

ProgrammaMessiah - G.F. Händel (1685 - 1759)

Bij de donkere dagen voor Kerstmis hoort Händels onsterfelijke Messiah als lichtpunt in de duisternis. Ook Rhenen doet mee met deze Nederlandse traditie, met Johannes Leertouwer als voortrekker. Het trotse orkest van 's lands vierde stad, de Nieuwe Philharmonie Utrecht, speelt op oude instrumenten en werkt samen met de 16 professionele talenten van het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble. Samen presenteren ze het grootse oratorium waarmee Händel in 1741 de stad Dublin op stelten zette. Net als in 2015 zullen ze weer in Rhenen een jubelend Hallelujah laten klinken.

'Uitvoeringen van absoluut topniveau', schreef de pers over de Matthäus en de Johannes Passion door de Nieuwe Philharmonie Utrecht. Het Utrechtse orkest zet de succesvolle samenwerking met het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble, dat uit de beste koorzangers van Europa bestaat, voort. Ook Händels Messiah is bij hen in goede handen.

21 DECEMBER 2016 | 19:30 UUR

Nieuwe Philharmonie UtrechtMessiah

Entree € 26,00 CJP/Student € 14,00 Jeugd t/m 18 jaar € 5,00

ProgrammaBij het uitkomen van deze brochure was het programma nog niet bekend. Kijk voor actuele informatie op onze website.

De carrière van pianisten Lucas en Arthur Jussen heeft de laatste jaren een enorm hoge vlucht genomen. De broers spelen fabelachtig en musiceren als een ware twee-eenheid.

Lucas en Arthur Jussen 13 JANUARI 2017 | 20:15 UUR

Ondanks hun jeugdige leeftijd draaien ze al jaren mee in het internationale concertcircuit. In Amsterdam traden ze op in de fameuze serie Meesterpianisten. In 2012 debuteerden ze bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Of de pianobroers nu solo spelen of zich wijden aan quatre-mains, het is het technisch en muzikaal bijna volmaakt.

De Volkskrant gaf vier sterren: “Verbazend met hoeveel gemak en vanzelfsprekendheid de jonge pianisten de vriendelijke, maar soms nog bijzonder veeleisende muziek onder hun handen vandaan laten rollen.” Tijdens dit concert krijgen de broers hun solomomenten, maar kruipen ze ook samen achter de piano.

Entree € 22,00 CJP/Student € 12,00 Jeugd t/m 18 jaar gratisConsumptiemunt jeugd t/m 18 jaar € 2,00

ProgrammaBij het uitkomen van deze brochure was het programma nog niet bekend. Kijk voor actuele informatie op onze website.

The Telegraph (London) omschreef het spel van de Russische pianist Pavel Kolesnikov (1989) als "briljant, maar ook strelend met een geweldige intimiteit". Pavel geeft wereldwijd concerten in de grootste concertzalen en met de beroemdste orkesten. In 2014 verscheen zijn eerste cd. Pavel studeerde aan het Moscow State Conservatorium bij Sergey Dorensky, het London's Royal College of Music bij Norma Fisher en aan het Brussels Queen Elisabeth Music Chapel bij Maria João Pires. Momenteel woont Pavel in London.

"An outstanding young musician" (New Statesman). "Kolesnikov played with the greatest sensitivity, capping his victory with an impressively manuren account of Tchaikovsky's Piano Concerto No. 1" (American Record Guide).

18 FEBRUARI 2017 | 20:15 UUR

Pianotalent uit Rusland, lovende recensies wereldwijd!

Pavel Kolesnikov

Genomineerd voor Grachtenfestivalprijs 2016

Entree € 22,00 CJP/Student € 12,00 Jeugd t/m 18 jaar gratisConsumptiemunt jeugd t/m 18 jaar € 2,00

Programma"A la carte". Het programma wordt door u als publiek samengesteld uit een menukaart.

Amatis Pianotrio"A la carte"

18 MAART 2017 | 20:15 UUR

“The Amatis Piano Trio is an outstanding ensemble on their way to establishing a great international career” – Prof. Daniel Hope (Beaux Arts Trio). Het Amatis Piano Trio ontstond in 2013 tussen drie musici van verschillende oorsprong, maar met hetzelfde doel: om samen de wonderen van het piano trio repertoire te ontdekken en op het hoogste niveau uit te voeren.

De Nederlandse pianist Mengjie Han (1989), de Duitse violiste Lea Hausmann (1993) en de Britse cellist Samuel Shepherd (1989) troffen elkaar in de straten van Amsterdam, waarna al snel een hechte samenwerking ontstond. Sindsdien treden ze op in zowel binnen- als buitenland, met muziek van de Weense klassieken tot aan de hedendaagse avant-garde.

13 APRIL 2017 | 19:30 UUR

Guy Cutting EvangelistTom Sol Christus

Stefanie True sopraanMark Chambers altRobert Buckland tenorRobert Davies bariton

Klaartje van Veldhoven sopraanKasper Kröner altMatthew Long tenorHarry van der Kamp bariton

Johannes Leertouwer dirigent

Entree € 48,00 CJP/Student € 25,00 Jeugd t/m 18 jaar € 15,00

ProgrammaMatthäus Passion - J.S. Bach (1685 - 1750)

De Matthäus Passion geldt als een absoluut hoogtepunt in de muziekgeschiedenis. Een werk dat iedereen minstens eens gehoord moet hebben en dat bijna iedereen die dat doet er toe beweegt om dat vaker of zelfs jaarlijks te willen doen. Zoals ieder jaar wil dirigent Johannes Leertouwer, die de productie vanaf de viool leidt, het verhaal van de Matthäus Passion zo indringend mogelijk vertellen. Hierdoor krijgt de luisteraar het gevoel dat de musici hun verhaal persoonlijk vertellen. De uitvoeringen van Bach's Passionen door de Nieuwe Philharmonie Utrecht worden geprezen als buitengewoon contrastrijk en doordrenkt van een intimiteit die ontroert.

"Leertouwer zou je met zijn kleine bezetting het meest authentiek kunnen noemen, maar juist hij zorgde het vaakst voor verademing met wat lagere tempi. Gedragen door schitterende stemmen was deze intieme Matthäus een hoogtepunt van het passieseizoen." (NRC 29 maart 2016).

Nieuwe Philharmonie UtrechtMatthäus Passion

Orgelconcerten20:15 UUR

30 JULI 2016 Erwin Wiersinga

27 AUGUSTUS 2016 Gerben Budding

27 MEI 2017 Matt hias Havinga

24 JUNI 2017 Sietze de Vries

Entree € 8,00 CJP/Student € 4,00 Jeugd t/m 18 jaar gratis

ER ZIJN TWEE MANIEREN OM UW KAARTEN TE BESTELLEN:

1. Via onze websiteBestellen via onze website biedt u en ons veel gemak: u kunt direct uw kaarten kiezen én kopen. Na het afronden van uw bestelling en betaling via iDEAL kunt u direct uw toegangskaarten printen.

2. TelefonischMaandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur: 0317 61 85 13. Na ontvangst van uw betaling worden de kaarten aan u verstuurd. De administratiekosten voor telefonische bestellingen bedraagt € 2,50 per concert. Bestelde kaarten binnen één week voor datum concert worden op naam klaargelegd bij de kassa van de kerk, waar u deze kunt ophalen en betalen.

KASSAAls een concert niet is uitverkocht zijn kaarten ook te koop aan de kassa van de kerk voorafgaand aan het concert.

KORTINGSMOGELIJKHEDENZoveel hoofden, zoveel zinnen. Bij Klassiek aan de Rijn hebben we geen vooraf vastgelegde series of abonnementen. U mag zelf uw serie samenstellen uit het gevarieerde aanbod, en u ontvangt ook nog eens korting. Bij het bestellen van kaarten voor drie of meer concerten ontvangt u 10% korting op uw bestelling. Bij een bestelling van kaarten voor één concert betaalt u de losse kaartprijs.

NOG MEER VOORDEEL VOOR VRIENDEN VAN KLASSIEK AAN DE RIJNAls u Vriend wordt van Klassiek aan de Rijn dan ontvangt u nog meer voordeel en privileges. U krijgt dan 10% korting op de losse kaartprijs, bij het bestellen van kaarten voor drie of meer concerten ontvangt u 20% korting op de gehele bestelling. Voor meer informatie en aanmelding zie pagina Vrienden.

KORTING CJP, STUDENT, JEUGDHeb je een CJP-pas/Cultuurkaart of ben je student, dan kun je toegangskaarten kopen tegen aantrekkelijke prijzen. Zorg dat je bij de kassa altijd je kortingspas of studiebewijs kunt laten zien. Ben je 18 jaar of jonger? Dan heb je, voor de meeste concerten, gratis toegang. Bij de kaartcontrole kan om je legitimatie worden gevraagd.

GROEPSKORTINGKomt u met een groep van 10 of meer personen, dan kunnen we in overleg met u een gunstige kortingsregeling afspreken. Neem contact met ons op via [email protected].

Kaartverkoop

BEREIKBAARHEIDDe Cunerakerk, de thuisbasis van Klassiek aan de Rijn, is gelegen aan het Kerkplein te Rhenen.

CATERING, GARDEROBE & TOILETTENTijdens concerten met een pauze zijn drankjes verkrijgbaar in het zuidtransept van de kerk. Bij orgelconcerten is er gelegenheid om na afl oop een kopje ko� e / thee te drinken. De garderobe en de toiletten vindt u in de aanbouw aan de noordzijde van de kerk. In het noordtransept is een mindervaliden toilet. In de wintermaanden is de kerk verwarmd.

PAUZEDRANKJEOnze toegangsprijzen zijn - tenzij anders vermeld - inclusief een pauzedrankje (ko� e, thee, wijn, fris). Er kan uitsluitend met consumptiemunten worden betaald. Indien het pauzedrankje niet in de toegangsprijs is begrepen, kunt u (extra) consumptiemunten bestellen via onze website. De munten zijn ook verkrijgbaar aan de kassa voor aanvang van het concert. De waarde van één consumptiemunt bedraagt € 2,00.

HUISREGELS- In de Cunerakerk geldt een rookverbod.- Mobiele telefoons dienen tijdens een concert te worden uitgeschakeld.

- Geluids- en beeldopnamen zijn niet toegestaan.

LAATKOMERSMocht u na aanvang van het concert arriveren, dan krijgt u bij de eerstvolgende concertonderbreking, soms pas in de pauze, de mogelijkheid om het vervolg van het concert bij te wonen. Bij concerten waarbij geen geschikt moment is om de kerk te betreden, wordt geen toegang verleend. Te laat komen geeft geen recht op restitutie. Kom dus op tijd.

NIEUWSBRIEFWilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de concerten van Klassiek aan de Rijn. Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief via onze website www.klassiekaanderijn.nl.

OPENBAAR VERVOERTrein: NS-Station Rhenen is gelegen aan het einde van de lijn Utrecht -

Veenendaal - Rhenen. Het station is op 13 minuten loopafstand.

Praktische informatie Bus: vanuit de Betuwe lijn 44, halte Rhenen Stad of lijn 45, halte Rhenen Station/Tuinlaan

vanuit Utrecht/Zeist lijn 50, halte Rhenen, Stad vanuit Wageningen lijn 87, halte Rhenen Herenstraat of lijn 50,

halte Rhenen, Stad vanuit Veenendaal lijn 87, halte Rhenen Herenstraat

OPENINGSTIJDEN & TOEGANGDe kerk is drie kwartier voorafgaand aan het concert geopend. De hoofdingang van de kerk is onder de toren (Torenstraat). Er zijn voorzieningen voor mindervaliden. Klassiek aan de Rijn is niet verantwoordelijk voor het missen van (een deel van) een concert veroorzaakt door derden.

PARKEERGELEGENHEIDDe binnenstad van Rhenen kent geen zone voor betaald parkeren. Wel is er een blauwe zone (tot 18.00 uur) en zijn er enkele parkeerplekken voor vergunninghouders. Voor de avondconcerten is er voldoende vrije parkeerruimte op de parkeerplaatsen rond het centrum van Rhenen. Op onze website vindt u alle parkeermogelijkheden.

PRIJSWIJZIGINGENPrijswijzigingen zijn voorbehouden.

PROGRAMMAWIJZIGINGENDoor ziekte van musici of door bijzondere omstandigheden kunnen wijzigingen optreden in de programmering. Hierdoor ontstaat geen recht op restitutie.

RESTITUTIERestitutie van kaarten is alleen mogelijk bij uitverkochte concerten, mits wij de kaarten voor u kunnen doorverkopen.

UITVERKOCHTIs een concert uitverkocht, dan worden vanaf een kwartier voor aanvang door de medewerkers van de kassa volgnummers uitgedeeld voor eventueel vrijgekomen plaatsen. Deze plaatsen worden vanaf een bepaald moment voor aanvang van het concert op volgnummer verkocht.

VIDEOSCHERM ORGELCONCERTENTijdens de orgelconcerten is het spel van de organist te zien op een groot videoscherm voor in de kerk.

ZITPLAATSENDe zitplaatsen in de Cunerakerk zijn vrij, behoudens in voorkomende gevallen een aantal door Klassiek aan de Rijn gereserveerde plaatsen.

Met de nieuwe Geefwet stimuleert het Ministerie van Financiën giften van particulieren en bedrijven aan cultuur voor een periode van vijf jaar.

Steun ons

VriendenWordt u Vriend van Klassiek aan de Rijn, dan onderstreept u daarmee uw betrokkenheid en maakt u met uw bijdrage onze concerten mogelijk. Als Vriend geniet u een aantal privileges. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet. U hebt de keuze uit verschillende soorten Vriendschappen. Maar welke Vriendschap het ook wordt, voor ons staat voorop dat wij ons door uw Vriendschap mentaal gesteund weten. Niets is mooier dan een zaal vol met Vrienden waarmee we samen genieten van onze concerten! Welkom in de Vriendenkring van Klassiek aan de Rijn.

VRIEND, minimaal € 30 per jaarAls dank voor uw steun ontvangt u korting op onze concerten (10% op losse kaarten, 20% bij drie of meer concerten).

GOEDE VRIEND, minimaal € 75 per jaarAls dank voor uw steun krijgt u korting op concertkaarten (10% op losse kaarten, 20% bij drie of meer concerten) en maximaal twee gereserveerde VIP plaatsen.

Meld u aan via www.klassiekaanderijn.nl.

CLUB VAN 50Naast de eerder genoemde mogelijkheid om Klassiek aan de Rijn te ondersteunen als Vriend, is er de “Club van 50”. Een betrokken en gedreven gezelschap van ongeveer 50 deelnemers, particulieren en bedrijven die cultuur in Rhenen een warm hart toedragen en die de continuïteit van onze concerten gezamenlijk kunnen waarborgen.De leden van de Club van 50 ontvangen voor hun bijdrage:• Korting op onze concerten (10% op losse kaarten, 20% bij drie of meer

concerten)• Vier gereserveerde VIP plaatsen• Meet and greet met musici• Gratis toegang voor een door Klassiek aan de Rijn geselecteerd concert• Neem gratis iemand mee voor een door Klassiek aan de Rijn geselecteerd

concert• de mogelijkheid om, via onze bemiddeling, de Cunerakerk voor u en uw

relaties toegankelijk te maken voor relatiemarketing;• logo van uw bedrijf wordt in al onze PR-uitingen gebruikt.

Wij vragen aan u een jaarlijkse donatie van minimaal € 250 (particulieren) en € 1.000 (bedrijven) met een toezegging voor vijf jaar. Het opstellen van een notariële akte is sinds 1 januari 2014 niet meer noodzakelijk. Download via onze website de Overeenkomst periodieke gift. Het ingevulde formulier (in tweevoud) kunt u opsturen naar Klassiek aan de Rijn, Boslandweg 3, 3911 VD Rhenen. Na ondertekening sturen wij één exemplaar aan u retour.

FONDSEN EN SPONSORENWij bedanken onze adverteerders, fondsen en sponsoren voor het mede mogelijk maken van onze concerten. Een overzicht van fondsen en sponsoren vindt u op onze website.

Postadres Adres concertlocatieBoslandweg 3 Cunerakerk3911 VD Rhenen Kerkplein(0317) 61 85 13 3911 LE [email protected]© 2016/2017 Klassiek aan de Rijn

Samenstelling & programmeringRenee ter Brake | Henk van Ginkel Ontwerp en drukDrukkerij Cunera, RhenenWijzigingen en drukfouten voorbehouden.

Klassiek aan de Rijn

Comité van aanbevelingKlassiek aan de Rijn hecht veel waarde aan haar comité van aanbeveling, dat bestaat uit vooraanstaande personen uit de politiek, muziek en het bedrijfsleven die met hun inzet en betrokkenheid de bekendheid, uitstraling en slagvaardigheid van ons podium kunnen vergroten.

Mr. A.W. (Wouter) Kol� Burgemeester gemeente Veenendaal S. (Sywert) van Lienden Politiek activist en lobbyist, oud voorzitter LAKS, initiator G500, gast bij DWDD

drs. J.A. (Hans) van der Pas Burgemeester gemeente Rhenen

M. (Maartje) Stokkers Presentatrice Radio 4

Moderne grafi sche communicatie met ambachtelijke passie!

tel. 0317-61 29 38e-mail [email protected] www.cunerabv.nl

DRUKWERK

Drukwerk met

vijf sterren

PRINT

Flexibel op

rolletjes...

NABEWERKING

Passen zonder

puzzelen

VORMGEVING

Eigenzinnige

ideeën uitbroeden

DISTRIBUTIE

Opvallend veelzijdig

op weg

Drukkerij CuneraIndustrieterrein “Remmerden”Utrechtsestraatweg 200 Rhenen

De vakmensen van

Cunera staan da-

gelijks garant voor

grafi -technisch ver-

nuft, om die redenen

kunt u een pasklaar

product van ons ver-

wachten.

Omdat u niet over de partituur van uw

leven beschikt, is het van groot belang dat

het orkest kan doorspelen voor het geval u

onverhoopt niet meer de juiste noot kunt raken

Vestiging Ede:0318 - 685 685

Vestiging Lunteren:0318 - 48 31 51

Vestiging Wageningen:0317 - 427 000

Bij VPVA notarissen, adviseurs en mediators adviseren wij u graag over de mogelijkheden om een levenstestament te maken waarbij u nu al iemand aanwijst die uw zaken behartigt, in het geval u daar niet meer zelfstandig toe in staat bent.

Bel ons voor meer informatie of kijk op

www.vpvanotarissen.nl/levenstestament

Sponsor bloemen concerten

Klassiek aan de Rijn diner Maak uw avondje uit compleet!

Geniet van een 3 gangen menu € 29,50

Hoofdgerechten vanaf € 13,50 Geef bij uw reservering aan dat u naar “Klassiek aan

de Rijn” gaat en wij zorgen dat u op tijd bent. Wij adviseren u uw diner te gebruiken tussen 17:00

en 19:30 uur.

De Koning van Denemarken Utrechtsestraatweg 2 | 3911 TT Rhenen

Tel: 0317 - 61 20 85 www.dekoningvandenemarken.nl

Constructieve ontwerpersmet oog voor detail

Als onafhankelijk adviesbureau zijn wij als sinds 1973 gespe cia li seerd

in beton-, staal- en hout constructies, funderingen, geo technische

constructies. Tot onze opdracht gevers behoren o.a. archi tectenbureaus,

aannemingsbedrijven, staal con structie be drijven, project ontwikkelaars,

woningstichtingen, groot- winkel bedrijven, par ti culieren en de industrie.

Rhenen, 0317-681100, www.roekel.nl

Welkom bij ONS Accountants en ONS Belastingadviseurs. Een opmerkelijke naam voor een opmerkelijk kantoor. Bij ONS gaat het namelijk

echt om ú. Uw onderneming, uw ambities en uw resultaat. Wij willen dat u één van ONS wordt.

En dat wij een logisch onderdeel worden van uw bedrijfsvoering.

ONS slaat samen met u de handen ineen voor de best denkbare dienstverlening op het gebied van accountan-cy en belastingadvies. We zetten hoog in en willen uw

verwachtingen waarmaken en overtreffen. Dát is ONS. Het persoonlijke kantoor dat u en uw onderneming

kent als geen ander!

U bent bij ONS van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

Nieuwe Aamsestraat 90Postbus 137, 6660 AC Elst

T (0418) 37 11 11 E [email protected] www.ons.nl

Veilingweg 15aPostbus 14, 6850 AA Huissen

T (026) 325 54 41E [email protected] www.ons.nl