Kids at Home jaargids 2014

20
• AMSTERDAM • GRONINGEN • HAARLEM • HILVERSUM • HOORN • UTRECHT • ROTTERDAM a carehouse company BOUWEN AAN ZELFSTANDIGHEID Sinds 2002 specialist in begeleidingen van kinderen met Autisme Spectrum Stoornissen, ADHD en Licht Verstandelijke Beperking. Informatie over onze ontwikkelings- gerichte individuele (1-op-1) & groepsbegeleidingen: • Naschoolse clubs • Weekend clubs • Vakantieactiviteiten • Weekendactiviteiten • Logeerweekenden • Vakantiekampen JE KIND KAN ZOVEEL MEER. www.kidsathome.nl www.carehouse.nl Jaargids editie 2014

description

De Kids at Home jaargids met het programmaaanbod van 2014. KAH is een onderdeel van CareHouse.

Transcript of Kids at Home jaargids 2014

Page 1: Kids at Home jaargids 2014

• AMSTERDAM • GRONINGEN • HAARLEM • HILVERSUM • HOORN • UTRECHT • ROTTERDAM

a carehouse company

& Andere nieuws feiten

& Andere nieuws feiten

BOUWEN AAN ZELFSTANDIGHEID

Sinds 2002 specialist in begeleidingen van kinderen met Autisme Spectrum Stoornissen, ADHD en Licht Verstandelijke Beperking.

Informatie over onze ontwikkelings-gerichte individuele (1-op-1)

& groepsbegeleidingen:

• Naschoolse clubs • Weekend clubs • Vakantieactiviteiten • Weekendactiviteiten

• Logeerweekenden • Vakantiekampen

JE KIND KAN ZOVEEL MEER.

www.kidsathome.nlwww.carehouse.nl

Jaargidseditie 2014

Page 2: Kids at Home jaargids 2014

a carehouse company

KIDS AT HOME, WANT JE KUNT ZOVEEL MEER! 2

INDIVIDUELE BEGELEIDING 3

OUDERS EN KIDS AT HOME 4

MEHODE 5

THEMA’S 6

AANDACHTSGEBIEDEN 7

GROEPSBEGELEIDINGEN 9

CLUBS 10

LOGEERWEEKENDEN 14

VAKANTIEKAMPEN 16

WEEKEND- EN VAKANTIEACTIVITEITEN 18

PRAKTISCHE INFORMATIE 19

Deze jaargids 2014 is een uitgave van Carehouse.Maria Austriastraat 640, 1087 JC Amsterdam Tel. (020) 682 95 56 E-mail: [email protected]

©2014 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, overgenomen of openbaargemaakt zonder voorafgaande toestemming van Carehouse.

vormgeving: www.lemonpress.nl

KIDS AT HOME, WANT JE KUNT ZOVEEL MEER! Al meer dat 10 jaar helpen wij kinderen en hun gezinnen in het vinden van hun weg in het omgaan met problematiek als autisme, ADHD en licht verstandelijke beperking. Kids at Home is het onderdeel van CareHouse waarin we gespecialiseerde begeleiding bieden voor kinderen in de lagere school leeftijd. Binnen deze begeleiding gaan we uit van de krachten en kwaliteiten van kinderen en geloven we dat kinderen veel meer kunnen dat doorgaans van ze verwacht wordt. De kunst zit hem in de wijze waarop we met kinderen omgaan!Onze hulp is gericht op het verminderen van ontwik­kelingsachterstand van het kind en het versterken van

de vaardigheden van de ouders om het kind beter te helpen in de ontwikkeling van nieuwe vaardigheden.In deze editie van de Kids at Home Gids vind je alle basisinformatie die belangrijk voor je zijn wanneer je een kind wilt aanmelden. Of het nu gaat over onze werkwijze, onze medewerkers, onze vestigingen, ons aanbod of over kosten en betaling, alles kun je vinden in deze gids. Namens alle medewerkers van CareHouse en Kids at Home wensen we je veel plezier met de gids en willen we je er graag op attenderen dat we altijd voor je klaar staan om vragen van je te beantwoorden!

BOUWEN AAN ZELFSTANDIGHEID

INHOUD

2 Kids at Home Editie 2014

Page 3: Kids at Home jaargids 2014

INDIVIDUELEBEGELEIDING Samen werken aan het zelf kunnen!

Individuele begeleiding gericht op het vergroten van vaardigheden heeft de volgende focusgebieden:

Zelfredzaamheid en zelfstandigheid (in de thuissituatie, op school en in de vrije tijd).

Emotieregulatie en gedrag (o.a. omgaan met boosheid, angst en verdriet).

Zelfbeeld en zelfvertrouwen (Wie ben ik? Waar ben ik goed in? Wat zou ik willen leren?)

Sociale vaardigheden (o.a. omgaan met leeftijdsgenoten, medegezinsleden en autoriteit).

Oriëntatie in plaats en tijd (Hoe plan ik mijn tijd? Hoe kom ik van A naar B? Hoe zorg ik dat ik op tijd kom? Huiswerk?)

Gezondheid en ADL(Vergroten van basisvaardigheden die van belang zijn in het dagelijks leven. Begeleiding tot deelnemen aan sportieve activiteiten. Persoonlijke hygiëne en gezonde voeding.

Tijdens individuele begeleiding die gericht is op het vergroten van de vaardigheden van het kind / de jongere werken we met diverse uitnodigende leerprogramma’s. Dit zijn veelgebruikte leermaterialen die hun effect reeds lange tijd bewezen hebben. Een voorbeeld hiervan is het programma ‘Ik ben speciaal’ (voor kinderen met ASS) en ‘Remweg’ (voor kinderen en jongeren met ADHD). We werken niet volgens een vaststaand programma, maar passen de zorg aan, aan de hulpvraag. Een traject omhelst gemiddeld 10 à 12

sessies. Om het effect van het programma te vergroten werken we nauw samen met de ouders, zodat zij in de thuissituatie het gewenste gedrag blijven stimuleren en bekrachtigen.

Individuele begeleiding gericht op opvoedings- en ouderondersteuning heeft de volgende focusgebieden:

Meeloopdagen/Samenwerkdagen Een aantal dagen per maand organiseert iedere

vestiging een dag waarop ouders welkom zijn om, met hun kind, deel te nemen aan een groepsgerichte activiteit. Ouders en begeleiders werken op deze dagen samen en wisselen kennis en ervaring uit. Voor veel ouders is dit een unieke mogelijkheid om hun kind te zien functioneren in een groep.

Opvoedcursus (zowel in groepen als individueel/ouderpaar).

Middels een beproefde methode wordt ouders die handvatten geboden waarmee ze beter in staat gesteld worden de ontwikkeling van hun kind te begeleiden en te stimuleren.

Oudercoaching in de thuissituatie Een oudercoach wordt ingeschakeld wanneer in

de thuissituatie problemen zijn waar ouders zelf geen oplossing voor kunnen vinden. Dit kan een specifiek moment van de dag zijn, maar ook een specifieke omgang tussen bepaalde gezinsleden. De coach loopt een korte periode in het gezin mee, adviseert en werkt samen met ouders aan mogelijke oplossingen.

De individuele begeleidingen van CareHouse zijn te bekostigen via Zorg in Natura (ZIN) en het Persoonsgebonden Budget (PGB).

1

2

3

4

5

6

Bij onze vestigingen van Kids at Home en Work it Out kun je terecht voor een divers aanbod aan individuele- en groepsbegeleiding. De wijze waarop de individuele bege-leiding wordt ingezet is geheel afhankelijk van de hulpvraag en kan zowel thuis, op school als op een van de vestigingen worden gegeven. De individuele begeleiding kan zich richten op het vergroten van vaardigheden van kinderen en jongeren, maar ook op die van andere gezinsleden en ouders/opvoeders.

1

2

3

3Kids at Home Editie 2014

Page 4: Kids at Home jaargids 2014

OUDERS EN KIDS AT HOME SAMEN KUNNEN WE ZO VEEL MEER!Ouders zijn de belangrijkste mensen in het leven van kinderen. Ze zijn verantwoordelijk voor het welzijn van een kind en blijven voor het leven lang aan hen verbonden. Het opvoeden van een kind met een beperking (wij noemen het liever uitdaging) vraagt meer (soms veel meer) van een ouder dan de opvoeding van een kind die dit niet heeft. Je moet naast ouder ook een stuk ‘professionele opvoeder’ zijn om ervoor te zorgen dat het kind zich positief ontwikkeld. Kids at Home wil graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het kind, maar wil ouders ook in die rol als ‘professionele opvoeder’ ondersteunen. Dit gaan we in 2014 intensiever doen, door onder andere ouders uit te nodigen om te participeren tijdens (een deel van) een groepsbegeleiding. Daarnaast willen we in onze individuele trajecten ouders vaardigheden leren die ze kunnen gebruiken om hun kind ‘professioneel’ verder te helpen in zijn/haar ontwikkeling.

OUDERS AAN BOD!Voor 2014 heeft Kids at Home haar ouderaanbod uitgebreid en dit gekoppeld aan onze doelstelling ‘niet overnemen, maar overdragen’. Vanuit deze visie willen we de eigen kracht van ouders versterken en willen we onze kennis met hen delen.

FAMILY DAYS Tijdens deze dagen kunnen ouders met hun kinderen meegaan tijdens een begeleidingdag. Ouders en begeleiders werken op deze dag samen aan het begeleiden van hun kind(eren). Het doel van een Family Day is dat ouders hun kind zien functioneren in een groep kinderen en zicht krijgen op wat er voor nodig is dit goed te laten verlopen. De begeleiders van Kids at Home zullen ouders tijdens de begeleiding voorzien van pedagogische tips en adviezen (en wellicht vice versa!).

OPVOEDEN PLUS In een aantal bijeenkomsten worden ouders door een oudercoach van Kids at Home getraind in het positief en ontwikkelingsgericht opvoeden van hun kind(eren).

OUDERCOACH AT HOME Een ouderbegeleider van Kids at Home komt een aantal keer in de thuissituatie langs en ‘loopt mee’ in de dagelijkse routine. Voorafgaand, tijdens en na afloop van de dag worden ouders voorzien van feedback, tips en trucs.

LEUK LEREN AT HOME Leer als ouders een leeromgeving te creëren waarin kinderen bewust en onbewust uitgenodigd worden zich te ontwikkelen. En dan ook nog op een leuke manier! Een oudercoach van Kids at Home neemt onze werkwijze, via een individueel traject, mee naar uw huis!

JOIN THE CLUB! Tijdens iedere clubperiode is het mogelijk voor ouders om een (deel van de) clubdag aanwezig te zijn. Overleg met uw casemanager wanneer dit voor u het beste uit komt, maar wees ook niet verrast als wij u uitnodigen! Op deze manier kunt u ‘live’ zien en ervaren welke nieuwe vaardigheden uw kind heeft geleerd.

4 Kids at Home Editie 2014

Page 5: Kids at Home jaargids 2014

KIES BEWUST, KIES VOOR LEUK-LEREN! DE LEUK-LEREN© METHODEKids at Home werkt met de eigen LEUK­LEREN© Methode gebaseerd op het competentiemodel. Deze methode koppelt ontwikkelingsgerichte begeleiding aan plezierbeleving. Bij het opstellen van het individuele begeleidingstraject wordt gebruik gemaakt van de interessegebieden van een kind. Deze geven richting in de keuze van de vorm van begeleiding voor een kind. Daarnaast wordt met de keuze van de begeleidingen rekening gehouden met de leerdoelen die een kind heeft. Bepaalde leerdoelen zijn bij de ene begeleidingsvorm beter te oefenen dan bij een andere. Voor elk kind wordt er een individueel ontwikkelplan opgesteld, met een driemaandelijkse evaluatie voor bijstelling van de doelen.

Door samen met ouders (en kind) een overwogen keuze te maken voor de begeleidingsvorm willen we een situatie creëren waarin het kind zich optimaal en positief kan ontwikkelen. We kiezen voor leuk en kiezen voor leren; we kiezen voor LEUK­LEREN!

HET THEMA VAN DE BEGELEIDING Alle groepsbegeleidingen zijn gekoppeld aan een thema. Dit thema staat voor een interesse gebied van een kind. Zo kan gemakkelijk een begeleiding gekozen worden die aansluit bij het kind en waaraan het kind plezier zal beleven. Een kind dat plezier beleeft aan de begeleiding is meer ontspannen, staat meer open en leert daardoor gemakkelijker en sneller.

VRIJDAGEN KINDEREN THUIS! In 2014 worden op de vrijdagen over het algemeen genomen geen clubs en activiteiten gepland. Dit noemen we de Kinderen Thuis!­dagen. Dit zijn dagen waarop kinderen thuis zijn, tenzij ze meegaan met een logeerweekend of kamp. Kids at Home wil deze dagen gebruiken om haar medewerkers extra te trainen en op te leiden.

Bewust:

Leuk:

METHODE

5Kids at Home Editie 2014

Page 6: Kids at Home jaargids 2014

CREATIEF Deze groepsbegeleidingen richten zich op de creatieve interesses van het kind. Dit varieert van knutselen, schilderen, zang en dans tot pottenbakken en een cursus verhalen schrijven. Kinderen worden tijdens deze begeleiding geprikkeld in hun creatieve vermogens en dagen zichzelf uit vrij te denken en te handelen.

FLORA & FAUNADeze groepsbegeleidingen richten zich op de interesse van het kind in dieren en de natuur. Naast een bezoek aan een dierentuin of kinderboerderij kan de begeleiding ook plaatsvinden bij een melkveehouder, bloemenkassen of bij een zorgboerderij. Leer meer over dier en natuur!

SPORTIEFDeze groepsbegeleidingen richten zich op de sportieve interesses van het kind. Zelfverdediging (judo), skaten, voetballen, zwemmen (voor je A­ of B­diploma), beachvolleybal. Laat zien waar je goed in bent en ontdek nieuwe sporten!

EDUCATIEF Deze groepsbegeleidingen richten zich op de culturele en wetenschappelijke interesses van het kind. Denk hierbij aan een bezoek aan een museum of een game­ of televisiestudio. De kinderen worden geprikkeld en krijgen inzicht en kennis aangereikt over hoe de wereld en de mens in elkaar zit!

FOR FUN Deze groepsbegeleidingen richten zich op de behoefte van het kind om plezier te maken met andere kinderen. Kinderen leren hoe ze met andere kinderen een leuke dag kunnen hebben, samen lol kunnen maken en vooral dat andere kinderen leuk kunnen zijn!

EXCLUSIEF Deze groepsbegeleidingen richten zich op specifieke groepen kinderen. Dit kunnen zeer jonge kinderen, of juist de oudere kinderen zijn, maar ook een groepsbegeleiding die speciaal voor de meiden van Kids at Home ontwikkeld is.

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

De verschillende Exclusieve Thema’s zijn te herkennen door een van deze 3 logo’s:

THEMA’S

12+7-

7-

12+7-

7-

12+7-

7-Exclusief voor

alleen de meiden.Exclusief voor de

donderstenen! (kinderen jonger dan 7 jaar)

Jeugd van Tegenwoordig. Exclusief voor de kinderen

ouder dan 12 jaar.

6 Kids at Home Editie 2014

Page 7: Kids at Home jaargids 2014

ALLE KIDS AT HOMEVESTIGINGEN GELIJKOp elke vestiging van Kids at Home hebben we op dezelfde dagen van de week dezelfde thema’s centraal staan*. Zo weet je altijd precies wat je kunt verwachten, ook in de vakanties.

Maandag: CREATIEVE Clubs of ActiviteitenDinsdag: EDUCATIEVE Clubs of ActiviteitenWoensdag: FOR Fun Clubs of ActiviteitenDonderdag: FLORA & FAUNA Clubs of ActiviteitenVrijdag: Kinderen Thuis dagen! Op deze dagen zijn de vestigingen van Kids at Home over het algemeen gesloten. Het is een dag dat de medewerkers van Kids at Home extra getraind en geschoold worden. Zaterdag: EXCLUSIEVE of FOR FUN Clubs of ActiviteitenZondag: SPORTIEVE of EDUCATIEVE Clubs of Activiteiten

LET OP: *Er kan op bepaalde vestigingen afgeweken worden van de vaste planning. Kijk voor het actuele aanbod op de internetpagina van jouw vestiging.

DE AANDACHTSGEBIEDEN VAN DE BEGELEIDINGBij Kids at Home werken we binnen groepsbegeleidingen gericht aan 5 aandachtsgebieden. Dit zijn gebieden waarop veel kinderen bij Kids at Home veelal moeite ervaren. Binnen ieder aandachtgebied hebben we een aantal standaard leerdoelen vastgesteld. Aan deze leerdoelen wordt met de kinderen specifiek gewerkt tijdens de begeleidingen.

Iedere dag bij Kids at Home kiest een kind een van zijn/haar leerdoelen waaraan het die dag wil werken. Aan het eind van de dag worden de kinderen individueel gescoord op hoe het met dat leerdoel is gegaan.

LeeftijdenOm ervoor te zorgen dat kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd tegelijk begeleid worden zijn veel begeleidingen voorzien van een TIENMIN of TIENPLUS logo. Dit is een toevoeging op het thema van de begeleiding. Zo zijn er bijvoorbeeld kampen voor kinderen jonger dan 10 jaar en kampen voor kinderen ouder dan 10 jaar. Houdt hierbij, met het inplannen van de begeleidingen dus rekening mee.

-10 10+

De aandachtsgebieden staan op de volgende pagina!

7Kids at Home Editie 2014

Page 8: Kids at Home jaargids 2014

Creatief For funSportief

Ik en mijzelf

Ik en mijn omgeving

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijzelf

Ik en mijn plaats en tijd

Ik en mijn omgeving

Ik en mijn gedrag

IK EN MIJN OMGEVINGOnder dit aandachtgebied vallen leerdoelen die te maken hebben met de zelfred zaamheid/ zelfstandigheid en de sociale contactname van het kind. Denk hierbij aan opdrachtjes uitvoeren, samenspelen met andere kinderen en iemand anders hulp aanbieden.

IK EN MIJZELF Onder dit aandachtgebied vallen leerdoelen die te maken hebben met het zelfbewust zijn, zelfbeeld en concentratie van het kind. Denk hierbij aan afmaken waarmee je begint, nieuwe dingen uitproberen en aangeven wat je wel/niet prettig vindt.

IK EN MIJN LICHAAM Onder dit aandachtgebied vallen leerdoelen die te maken hebben met beweging, gezondheid en lichamelijke hygiëne van het kind. Denk hierbij aan zorgen voor eigen hygiëne en uiterlijk, opletten dat je voldoende eet/drinkt en kiezen voor spellen waarbij je moet bewegen.

IK EN MIJN GEDRAG Onder dit aandachtgebied vallen leerdoelen die te maken hebben met de frustratietolerantie, het omgaan met grenzen en het omgaan met gevoelens van het kind. Denk hierbij aan overleggen over wat je gaat doen, accepteren dat dingen niet gaan zoals je wilt en op rustige toon aangeven dat je iets onprettig vindt.

IK EN MIJN PLAATS EN TIJD Onder dit aandachtgebied vallen leerdoelen die te maken hebben met het geheugen en het besef van plaats en tijd van het kind. Denk hierbij aan laten weten waar je bent, de tijd in de gaten houden en op mijn beurt wachten.

Naast de individuele leerdoelen worden kinderen gescoord op de groepsregels die we bij Kids at Home hanteren. Samen met de individuele score krijgen kinderen een leerdoelen kaart mee naar huis. Thuis worden de kinderen beloond voor hun behaalde leerdoel.

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

8 Kids at Home Editie 2014

Page 9: Kids at Home jaargids 2014

ExclusiefEducatiefFlora & fauna

Ik en mijn plaats en tijd

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn omgeving

Ik en mijn plaats en tijd

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn gedrag

GROEPSBEGELEIDINGEN KEUZE UIT DRIE SOORTENKids at Home gelooft in de kracht van groepsbegeleidingen. Door kinderen gezamenlijk intensief te begeleiden kunnen ze veel leren. Doordat de groeps- begeleidingen gekoppeld zijn aan het interessegebied van het kind zal het kind de begeleiding als plezierig ervaren. Zo wordt leren leuk! Kids at Home heeft de groepsbegeleidingen onderverdeeld in drie soorten:

CLUBSDit is een groepsbegeleiding die wekelijks of 2­wekelijks met een vaste groep kinderen plaatsvindt op een van de Kids at Home vestigingen. Gezien het feit dat zowel de begeleiders als de kinderen elkaar regelmatig zien is het lerende effect van deze groepsbegeleiding erg groot. Dus wil je naast plezier vooral veel leren, dan is een club een uitstekende keuze!

GROEPSACTIVITEITEN Dit is een eendaagse groepsbegeleiding met een wisselende groep kinderen van de eigen vestiging. Ze vinden plaats in het weekend en op vakantiedagen. Net als bij de andere groepsbegeleidingen wordt door het kind gewerkt aan zijn/haar ontwikkelplan en bijbehorende leerdoelen.

LOGEERWEEKENDEN & KAMPENDit zijn groepsbegeleidingen met een wisselende groep kinderen die meerdere dagen (meestal 3) worden begeleid. Ieder kind dat bij een van de Kids at Home vestigingen zit kan hieraan deelnemen. De logeerweekenden vinden plaats in het eigen Kids at Home logeerhuis. De kampen vinden plaats in ons vaste kamphuis de Wolfskuil en in een aantal andere vakantieparken. Omdat de kinderen drie intensieve dagen met elkaar meemaken zijn er enorm veel leermomenten. Van ontbijt tot bedtijd, alle situaties doen zich voor!

Welke groepsbegeleiding het beste bij een kind past is een beslissing die je niet per se alleen hoeft te maken. De casemanagers van Kids at Home willen je te allen tijde met raad en daad bij staan!

9Kids at Home Editie 2014

Page 10: Kids at Home jaargids 2014

DE CLUBSVAN 2014! Tijdens de weken dat de kinderen naar school gaan zijn er op de vestigingen van Kids at Home de welbekende clubs. Nagenoeg iedere dag van de week is er een club met een eigen thema. De clubs beginnen na schooltijd en duren ongeveer 3,5 uur (woensdagen en weekenddagen wat langer). Er wordt over het algemeen gezamenlijk gegeten op de vestiging. Wanneer een kind deelneemt aan een club wordt er verwacht dat het kind een periode lang iedere week aanwezig is bij deze club. Dit om de continuïteit van de ontwikkeling van het kind te waarborgen. De periode van een club eindigt steeds wanneer een schoolvakantie begint. De clubs zijn gekoppeld aan een van de thema’s waarmee we bij Kids at Home werken. Bij een keuze voor een club is het belangrijk daarmee rekening te houden. Een thema dat aansluit bij een interessegebied van een kind is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle begeleiding. Bij het formeren van de clubs houden we zoveel mogelijk rekening met de samenstelling van de groepen. Ten eerste zorgen we ervoor dat er niet meer dan 7 à 8 kinderen aan dezelfde club deelnemen. Daarnaast proberen we de groep zodanig samen te stellen dat er voor ieder kind andere kinderen zijn waarmee ze een klik kunnen krijgen/hebben en waarvan ze kunnen leren.

a carehouse company CLUBSJANUARI T/M DECEMBER 2014

FREQUENTIE: iedere week of om de week op dezelfde dag en tijdstip. Veelal van 15:30–19:00

AANTAL BIJEENKOMSTEN: ongeveer 10 keer. Een Clubperiode eindigt bij het begin van een schoolvakantie en begint weer na de vakantie.

1E BEGELEIDINGSDAG: De vaste clubbegeleiders vragen bij de eerste bijeenkomst wat kinderen graag zouden willen doen in de aankomende periode. Zij maken

dan een planning waar de wensen van de kinderen in worden gepast.

START IEDERE CLUBDAG: Bij binnenkomst overlegt ieder kind met één van de begelei­ders wat het leerdoel voor die dag wordt en hoe hieraan gewerkt gaat worden.

GROEPSGEDEELTE: De kinderen gaan gezamenlijk aan de slag met het groepsgedeelte van die dag. Gedurende dit gedeelte krijgen kinderen feedback op hun

OM EVEN EEN BEELD TE KRIJGEN:

EEN KIJKJE IN DE

VERSCHILLENDE CLUBS.

Alle clubs zijn gekoppeld aan één van de

thema’s. Om een idee te krijgen van hoe een club

er ongeveer uitziet hebben we voor ieder thema

een voorbeeld van een club uitgewerkt. Dit

geeft een globaal beeld van wat er te verwachten

valt van een thema binnen een club. Let wel,

de medewerkers van Kids at Home hebben

veel ruimte om binnen de clubs keuzes te

maken. Veel wordt bepaald aan de hand van de

samenstelling van de groep, ontwikkelgebieden

en vaardigheden van de kinderen, maar ook iets

praktisch als het weer kan een rol spelen.

Voor iedere CLUB geldt het volgende:

10 Kids at Home Editie 2014

Page 11: Kids at Home jaargids 2014

leerdoel en kunnen ze scoren door het volgen van de groepsregels.

EINDE CLUBDAG: Er wordt afgesloten met het nabespreken van ieder kind en het leerdoel voor die dag wordt gescoord.

OVERDRACHT: Ouders komen kinderen ophalen en krijgen direct te horen hoe het die dag is gegaan en wat de score van het leerdoel is geweest. De ouders belonen hun kind thuis met een sociale beloning, wanneer

het kind 3 of 4 stickers heeft verdiend. VERSLAGLEGGING: In het persoonlijke

digitale dossier wordt de dagrapportage van ieder kind verwerkt. Deze verslaglegging is in te zien voor ouders (en kind).

LAATSTE BIJEENKOMST: De groep kinderen sparen gedurende de clubperiode middels de SuperGroepsRegels voor het verdienen van een gezamenlijke beloning tijdens de laatste clubdag.

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

En voor de specifieke CLUB geldt het volgende per thema:

CREATIEFTHEMA: Of het nu gaat om een fotoshoot, circusvoorstelling, modeshow of kaarsen maken het is allemaal mogelijk bij een Creatieve club!ONTWIKKELGEBIEDEN: Ik en Mijzelf, Ik en mijn Omgeving, Ik en mijn Gedrag.BELONENDE ACTIVITEIT LAATSTE KEER: In het geval van deze club zou je kunnen denken aan een feestelijke eindexpositie waarbij ieder kind twee VIP’s mag uitnodigen.

EDUCATIEFTHEMA: Hier gaat het om prikkelende, leerzame activiteiten. Denk aan een professorendag met allerhande proefjes of een gamedag waarbij kinderen leren hoe een computergame gemaakt wordt. ONTWIKKELGEBIEDEN: Ik en Mijzelf, Ik en mijn Omgeving, Ik en mijn Plaats en Tijd.BELONENDE ACTIVITEIT LAATSTE KEER: In het geval van deze club zou je kunnen denken aan bezoek aan een educatieve plek zoals NEMO.

Meer specifiekeCLUBS op volgende pagina!

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

OM EVEN EEN BEELD TE KRIJGEN:

EEN KIJKJE IN DE

VERSCHILLENDE CLUBS.

Alle clubs zijn gekoppeld aan één van de

thema’s. Om een idee te krijgen van hoe een club

er ongeveer uitziet hebben we voor ieder thema

een voorbeeld van een club uitgewerkt. Dit

geeft een globaal beeld van wat er te verwachten

valt van een thema binnen een club. Let wel,

de medewerkers van Kids at Home hebben

veel ruimte om binnen de clubs keuzes te

maken. Veel wordt bepaald aan de hand van de

samenstelling van de groep, ontwikkelgebieden

en vaardigheden van de kinderen, maar ook iets

praktisch als het weer kan een rol spelen.

Voor iedere CLUB geldt het volgende:

11Kids at Home Editie 2014

Page 12: Kids at Home jaargids 2014

FLORA & FAUNATHEMA: Binnen dit thema is er volop ruimte om naar buiten te gaan: handen uit de mouwen op de boerderij, je eigen kaas maken of een keer forel vissen. ONTWIKKELGEBIEDEN: Ik en mijn Lichaam, Ik en mijn Plaats en Tijd, Ik en mijn Omgeving.BELONENDE ACTIVITEIT LAATSTE KEER: In het geval van de Flora en Fauna club kun je denken aan bijvoorbeeld een ponyrit of een kanotocht door een natuurgebied.

EXCLUSIEFTHEMA: Denk voor JVT­ers aan: een gamedag of skaten, voor de meiden aan: het pimpen van kleding of beautydag en voor de Donderstenen aan koekjes bakken of knutselen. ONTWIKKELGEBIEDEN: Ik en Mijzelf, Ik en mijn Omgeving, Ik en mijn GedragBELONENDE ACTIVITEIT LAATSTE KEER: De JVT­ers willen wellicht karten, de Meiden sieraden maken en de Donderstenen een spelle­tjesmiddag. Het is maar net waar de kinderen zelf mee komen.

FOR FUNTHEMA: Bonbons maken, Afrikaans trommelen, bowlen; afwisselende, uitdagende activiteiten dat is de For Fun Club.ONTWIKKELGEBIEDEN: Ik en mijn Gedrag, Ik en mijn Omgeving, Ik en Mijzelf.BELONENDE ACTIVITEIT LAATSTE KEER: Een bezoek aan een mega speeltuin!

SPORTIEFTHEMA: Voetbal, judo en zwemmen; het is slechts een greep aan de mogelijkheden die er zijn voor Sportieve clubs.ONTWIKKELGEBIEDEN: Ik en Mijzelf, Ik en mijn Lichaam, Ik en mijn GedragBELONENDE ACTIVITEIT LAATSTE KEER: kijken bij een training van Jong Oranje, een interview met een topsporter; voor iedere club is er een te gekke beloning!

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

12 Kids at Home Editie 2014

Page 13: Kids at Home jaargids 2014

a carehouse company

Ben je benieuwd

welke CLUBS er op

de vestiging bij jou

in de buurt zijn?

Check dan op internet, de pagina van jouw vestiging

of bel ons even.

We vertellen het

je graag!

13Kids at Home Editie 2014

Page 14: Kids at Home jaargids 2014

Logeer weekendenJANUARI T/M DECEMBER 2014

a carehouse company

Logeren, het is spannend, leuk en (niet onbelangrijk) ook ontspannend! De logeerweekenden van Kids at Home worden begeleid door een vast team ervaren medewerkers. In ons eigen logeerhuis is alles te vinden wat er nodig is om een logeerweekend te laten slagen. Wil je een keer een kijkje komen nemen, vraag dan een verkennend bezoekje aan!

•Iederkindkaninprincipedeelnemenaaneenlogeerweekend,ongeachtdeleeftijd. Stem met je casemanager af welk logeerweekend het beste past bij je kind.

•BijlogeerweekendenwaarbijGIRLSstaatishetéchtalleenvoordemeiden!

•BijlogeerweekendenwaarbijJVT(JeugdVanTegenwoordig) staat zijn alleen kinderen ouder dan 12 jaar welkom.

De kinderen van alle vestingen van Kids at Home kunnen deelnemen aan de logeerweekenden. Voor de vestigingen uit Hilversum, Groningen, Haarlem, Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zal de deelname afhankelijk zijn van de aanmeldingen en mogelijkheden van vervoer. Overleg hierover met de casemanager. Alle logeerweekenden vinden plaats in ons eigen logeerhuis in Hoorn.

12+7-

7-12+7-

7-

Thema’s & aandachtsgebieden voor elk weekend:

De logeerweekenden van Kids at Home worden weer superleuk en superleerzaam!

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

14 Kids at Home Editie 2014

Page 15: Kids at Home jaargids 2014

ALL

E V

ES

TIG

ING

EN

Logeer weekendenJANUARI T/M DECEMBER 2014

Vraag de planning van de logeerweekenden aan je casemanager.

Het Logeerhuis

Kids at Home Hoorn

15Kids at Home Editie 2014

Page 16: Kids at Home jaargids 2014

Ieder kind verdient een leuk kamp! Tijdens iedere schoolvakantie zijn er bij Kids at Home LEUK-LEREN© kampen! Tijdens de 3-daagse kampen zijn er allerlei leuke en spannende dingen te beleven, maar kan er ook een heleboel geleerd worden. Denk aan samenspelen, rekening houden met elkaar, afspraken nakomen en overleggen. Natuurlijk is er op de kampen ook aandacht voor het aanleren van praktische vaardigheden, als afwassen, tafel dekken, koken, opruimen en persoonlijke verzorging.

Een Kids at Home kamp iets voor jou?Op de vestigingen van Kids at Home worden iedere vakantie verschillende kampen georganiseerd. In veel van de gevallen gaan we naar ons vast kamphuis ‘de Wolfskuil’ in Ommen. Soms worden er ook verrassingskampen georganiseerd. Wil je weten wat er op jou vestiging allemaal gepland is, vraag dit dan aan je casemanager of meld je aan voor de nieuwsbrief. Dan hoef je nooit een kamp te missen!Sommige kampen die worden georganiseerd zijn specifiek voor jongere of juist oudere kinderen, andere kampen zijn weer speciaal voor de meiden van Kids at Home. De medewerkers van de vestigingen zorgen ervoor dat er voor ieder kind op de vestiging wel een kamp bijzit waarbij leuk geleerd kan worden. Want een kamp van Kids at Home is natuurlijk harstikke leuk, maar reken maar dat je er ook veel kunt leren!

Vaka ntiekampenJANUARI T/M DECEMBER 2014

Voor alle kampen: Wees op tijd met opgeven! Wie het eerst komt…

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen te verdelen per kamp. Wil je er zeker van zijn dat je mee kunt, geef je dan op tijd op! Helaas kunnen we niet meer plaatsen krijgen dan we nu hebben…

Thema’s & aandachtsgebieden voor elk weekend:

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

CREATIEVE CLUB

EDUCATIEVE CLUB

FOR FUN CLUB

FLORA & FAUNA CLUB

SPORTIEVE CLUB

EXCLUSIEVE CLUB

Ik en mijn omgeving

Ik en mijzelf

Ik en mijn lichaam

Ik en mijn gedrag

Ik en mijn plaats en tijd

a carehouse company

16 Kids at Home Editie 2014

Page 17: Kids at Home jaargids 2014

Vaka ntiekampenJANUARI T/M DECEMBER 2014

Kamphuis De Wolfskuil

17Kids at Home Editie 2014

Page 18: Kids at Home jaargids 2014

a carehouse company

Weekenden en vakanties duren lang, soms heel lang… Daarom hebben wij op deze dagen groepsbegeleidingen gepland die de dag een beetje ‘breken’. En niet alleen dat, de dag wordt ook nog eens heel leuk en nuttig besteed. Zoals je gewend bent wordt er gedurende de dag met de kinderen gezamenlijk gewerkt aan de SuperGroepsRegels en werkt ieder kind aan zijn/haar individuele leerdoel van de dag zoals opgesteld in het ontwikkelplan van het kind.

De vestigingen plannen het hele jaar door zelf verschillende weekend- en vakantieactiviteiten.Een overzicht daarvan kun je (een maand vooruit) vinden op internet op de pagina’s van de vestigingen. Wil je een planning voor een langere periode weten? Neem dat contact op met de casemanager.

Eigen bijdrageBij activiteiten waarbij een entreebewijs moet worden betaald wordt er, door het zorgkantoor, verwacht dat u deze voor uw kind betaald. Deze ‘eigen bijdrage’ kan betaald worden uit het vrij besteedbare bedrag wanneer uw kind een PGB heeft. ZIN­cliënten moeten dit zelf bekostigen. Wij zullen deze op de dag zelf betalen. U zult hier 1 keer per drie maanden een aparte factuur ontvangen met daarop de totale eigen bijdrage van de voorgaande periode. We kunnen vaak korting krijgen op de entree, dus de kosten zijn een stuk lager dan deze normaal zouden zijn.

Balans tussen wel en geen eigen bijdrageBij het plannen van de activiteiten hebben we erop gelet dat we een goede balans hebbentussen activiteiten zonder en activiteiten met een eigen bijdrage. Zo hopen we ervoor te zorgen dat er voor iedereen een aanbod is dat bij de behoefte aansluit.

Uw mening wordt gehoord!De medewerkers op de vestigingen zullen in 2014 nog beter naar u luisteren dan u al gewend bent. Aan de hand van uw tips en adviezen worden op iedere vestiging specifieke activiteiten aangeboden, zodat we naadloos aansluiten op uw behoefte!

FamiliedagEen aantal activiteiten draagt naast het reguliere thema ook het thema ‘Familiedag’. Op deze dag kunnen er (een beperkt aantal) ouders mee tijdens de begeleiding. Dit doen we zodat ouders de kans hebben hun kind in een groep te zien functioneren. Daarnaast gebruiken we de familiedagen om ouders te voorzien van tips en adviezen ten aanzien van het ontwikkelingsgericht begeleiden van hun kind(eren).

Weekend en vakantie

ActiviteitenJANUARI T/M DECEMBER 2014

18 Kids at Home Editie 2014

Page 19: Kids at Home jaargids 2014

PLANNING BEGELEIDINGENIn een startgesprek of evaluatiegesprek wordt samen met ouders (en kind) vastgesteld aan welke begeleidingen een kind zal deelnemen. Wanneer er tussentijds behoefte is deze te wij­zigen, kan dit worden aangegeven bij de eigen casemanager.

ANNULEREN VAN EEN BEGELEIDING DOOR OUDERSWanneer een kind ingeschreven is voor deelname aan een groepsbegeleiding wordt er vanuit gegaan dat het kind aanwezig zal zijn. Het annuleren van een de groepsbegeleidingen is na inschrijving 1 week voorafgaand aan een begeleiding mogelijk, hieraan zijn dan geen kosten verbonden. Gedurende een clubperiode mag slechts 1 maal een begeleiding kosteloos afgemeld worden. Een clubperiode is de tijd tussen 2 schoolvakanties in.Een individuele begeleiding wordt voor een vaste periode ingepland en kan niet geannuleerd worden. In exceptionele situaties kan van het annuleringsbeleid worden afgeweken.

ANNULEREN VAN EEN BEGELEIDING DOOR KIDS AT HOMEWanneer de zeldzame situatie zich voordoet dat Kids at Home een groepsbegeleiding an­nuleert, worden vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht. Ouders worden in dat geval minimaal 3 dagen voorafgaand aan de begeleiding op de hoogte gebracht. Wanneer een individuele begeleiding door de vaste begeleider wordt geannuleerd en er geen vervanger gewenst is, wordt voor deze begeleiding vanzelfsprekend ook geen kosten in rekening gebracht.

OVERZICHT VAN GROEPS-BEGELEIDINGENIedere ouder krijgt van de casemanager inlog­gegevens voor de internetapplicatie ‘CareLess Software’. Wanneer ouders inloggen vinden ze daar, in een afgeschermde omgeving, naast het ontwikkelplan en verslaglegging de geplande begeleidingen voor de aankomende 30 dagen.

Wanneer ouders het wenselijk vinden kunnen ze deze ook in een papieren versie ontvangen.

KOSTEN BEGELEIDINGPGB:Individuele begeleidingduur kosten per begeleidingsuur

vanaf 1 t/m 2 uur € 55,­

vanaf 2 t/m 4 uur € 50,­

vanaf 4 uur € 45,­

Clubs en Activiteiten De gespecialiseerde begeleiding van kinderen in groepen is een combinatie van individuele en groepsgerichte begeleiding. De kosten voor deze combinatiebegeleiding zijn afhankelijk van de totale duur van de begeleiding. Een totale combinatiebegeleiding duurt 3,5 of 6 uur. Eén groepsgerichte dagdeel duurt bij Kids at Home 2,5 uur. De groepsbegeleiding wordt altijd voorafgegaan en afgesloten met een half uur individuele begeleiding. In deze tijd wordt de tussenliggende periode bespreken, evenals de ontwikkeldoelen (als omschreven in het ontwikkelplan) waaraan tijdens de groepsbe­geleiding gewerkt zal worden. Na afloop wordt een half uur individuele begeleiding gegeven die besteed worden aan het nabespreken van de groepsbegeleiding en de bijbehoren de leer­momenten. Daarnaast wordt het rapport van de dag opgemaakt en wordt het ontwikkelplan, waar nodig en in overleg, bijgesteld.

De totale kosten per combinatiebegeleiding:

Combinatiebegeleiding 1 (totale duur 3,5 uur).Individuele begeleiding: half uur ­ €27,50Groepsbegeleiding: 1 dagdeel ­ €58,­Individuele begeleiding: half uur ­ € 27,50Totale kosten combinatiebegeleiding 1: 113,­

Combinatiebegeleiding 2 (totale duur 6 uur).Individuele begeleiding: half uur ­ €27,50Groepsbegeleiding: 2 dagdelen ­ €116,­Individuele begeleiding: half uur ­ € 27,50Totale kosten combinatiebegeleiding 2: 171,­

Tijdelijk Verblijfbegeleiding kosten gehele begeleiding

Logeerweekend € 595,­

Kamp € 695,­

De kosten worden, conform de eisen van het zorgkantoor, gefactureerd.

ZIN:Voor cliënten met ZIN­financiering worden de kosten voor de begeleiding rechtstreeks met het zorgkantoor verrekend. Voor de verrekening wordt de klasseindeling van het indicatiebesluit aangehouden.

Eigen bijdrage (PGB & ZIN)Bij groepsbegeleidingsdagen waarbij entree be­taald moet worden (bijvoorbeeld een dierentuin) moeten wij van het zorgkantoor verplicht een eigen bijdrage in rekening brengen. Deze eigen bijdrage kan betaald worden uit het vrij besteed­bare budget dat in het PGB zit. Je ontvangt hier, om de drie maanden, een aparte factuur voor. Omdat wij vaak korting kunnen krijgen op de entree zijn de kosten vaak een stuk lager dan gewoon. Dit is altijd een bedrag tussen de € 3,­ en € 15,­. Vraag bij het aanmelden voor een begeleidingsdag wat de eigen bijdrage is.

AFWIJKINGEN IN BEGIN- EN EINDTIJDENHet is mogelijk dat er (gedurende het jaar), om planningstechnische redenen, afgeweken wordt van de begin­ en eindtijden van de groepsbegeleidingen. Dit zullen we, uiteraard, nooit doen zonder de deelnemers daarvan op de hoogte te brengen.

SLECHT WEER PROGRAMMAWanneer een begeleiding vanwege slecht weer niet op de geplande manier door kan gaan, bieden we een alternatieve passende bege­leiding aan. Slecht weer is geen reden om de begeleiding niet door te laten gaan.

VRAGEN? Voor vragen kunnen ouders altijd terecht bij hun casemanager. Je kunt ze bereiken via email of telefoon.

NIEUW BIJ KIDS AT HOME?Wanneer je nog niet bekend bent bij Kids at Home dan kun je je aanmelden bij het Centrale Aanmeldingspunt van CareHouse. CareHouse is het centrale hoofdkantoor van alle vestigingen van Kids at Home. Je kunt je aanmelden door te bellen met 020-6829556.

PRAKTISCHEINFORMATIE

Op alle begeleidingen van Kids at Home zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Deze zijn te vinden op de internetpagina www.carehouse.nl. Op de internetpagina van CareHouse vind je naast de algemene voorwaarden ook ons klachtenreglement en ons privacybeleid. 19

Page 20: Kids at Home jaargids 2014

CAREHOUSE HOOFDKANTOOR & CENTRAAL AANMELDPUNTMaria Austriastraat 6401087 JC AmsterdamTel.: 020­6829556www.carehouse.nl

KIDS AT HOME AMSTERDAM WESTDonker Curtiusstraat 311051 MC AmsterdamTel.: 020­4867897E­mail: adamwest@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME AMSTERDAM ZUIDRoompotstraat 11078 KS AmsterdamTel.: 020­6880088E­mail: adamzuid@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME AMSTERDAM NOORDMeteorenweg 1251033 GW AmsterdamTel.: 020­785 97 50E­mail: adamnoord@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME AMSTERDAM OOST/IJBURGMaria Austriastraat 6401087 JC AmsterdamTel.: 020­6846997E­mail: adamoost@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME GRONINGENEmmastraat 229722 EX GroningenTel.: 050­3110066E­mail: groningen@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME HAARLEMKampervest 32011 EW HaarlemTel.: 023­8200312E­mail: haarlem@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME HILVERSUMWandelpad 261211 GN HilversumTel.: 035­6471511E­mail: hilversum@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME HOORNKievit 114 1628 ER HoornTel.: 0229­757540 E­mail: hoorn@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME UTRECHTBiltstraat 373572 AD UTRECHTTel.: 030­2330000E­mail: utrecht@kids­at­home.nl

KIDS AT HOME ROTTERDAMOp het moment van opmaken van deze gids zijn we druk bezig met het zoeken van een geschikte locatie in Rotterdam. Bezoek de website of bel ons even op om te weten of dat al is gelukt!

ADRESSEN:

TE OUD VOOR KIDS AT HOME?

Kids at Home is voornamelijk gericht op kinderen van 5 tot ongeveer 13 jaar.

Ben je ouder dan 13 raden we je aan om eens een kijkje te nemen bij Work it Out.

Dit is ook een organisatie die onderdeel is van CareHouse.

1 3 - 20+ jaar

DRAAI DE GIDS OM!VOOR ALLE

INFORMATIE

OVER WORK IT OUT.

www.kidsathome.nl www.carehouse.nl

2014 IS EEN JAAR WAARIN WE VEEL VERHUIZINGEN VERWACHTEN. KIJK OP ONZE INTERNETPAGINA VOOR HET JUISTE ADRES!

LET OP!

20 Kids at Home Editie 2014