Kenbri brandbrief december 2015

4
Met het dealerschap van Bruker heeft Kenbri een uniek en zeer compleet pakket aan geavanceerde detectieapparatuur in huis. De Bruker systemen detecteren én analyseren toxische industriële gassen (TIC’s) en chemische strijdgassen (CWA’s). Eén van deze detectiesystemen is de RAPIDplus (Remote Air Pollution Infrared Detector). De RAPIDplus is een revolutionair detectiesysteem, dat van grote afstand TIC’s en CWA’s kan herkennen. Het systeem kan tot op een afstand van vijf kilometer een gaswolk detecteren, identificeren en visualiseren. De RAPIDplus is in staat om binnen een seconde tot één vierkante kilometer te scannen. De RAPIDplus detecteert en identificeert gassen op basis van hun infraroodsignatuur. De gedetecteerde signaturen worden vergeleken met de infraroodsignaturen die zijn opgeslagen in een bibliotheek van de meegeleverde software. Wanneer er een match is, geeft het systeem een waarschuwing. Door gebruik te maken van verschillende bibliotheken kan de detectie apparatuur tegelijkertijd speuren naar meer dan duizend verschillende stoffen. Omdat de RAPIDplus gebruik maakt van infraroodmetingen is zelfs de kleinste uitstoot van gassen binnen enkele seconden waar te nemen. Lees verder op pagina 4 BRAND BRIEF Nieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4December 2015 5 Bronto's voor Midden- en West-Brabant In oktober verstrekte Brandweer Midden- en West-Brabant Kenbri de opdracht voor de levering van in totaal vijf brandweerhoogwerkers inclusief 15 jaar onderhoud. Lees verder op pagina 2 Preview Pag. 2 Kenbri levert unieke detectiesystemen

description

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden.

Transcript of Kenbri brandbrief december 2015

Page 1: Kenbri brandbrief december 2015

Met het dealerschap van Bruker heeft Kenbri een uniek en zeer compleet pakket aan geavanceerde detectieapparatuur in huis. De Bruker systemen detecteren én analyseren toxische industriële gassen (TIC’s) en chemische strijdgassen (CWA’s).

Eén van deze detectiesystemen is de RAPIDplus (Remote Air Pollution Infrared Detector). De RAPIDplus is een revolutionair detectiesysteem, dat van grote afstand TIC’s en CWA’s kan herkennen. Het systeem kan tot op een afstand van vijf kilometer een gaswolk detecteren, identificeren en visualiseren. De RAPIDplus is in staat om binnen een seconde tot één vierkante kilometer te scannen.

De RAPIDplus detecteert en identificeert gassen op basis van hun infraroodsignatuur. De gedetecteerde signaturen worden vergeleken met de infraroodsignaturen die zijn opgeslagen in een bibliotheek van de meegeleverde software. Wanneer er een match is, geeft het systeem een waarschuwing. Door gebruik te maken van verschillende bibliotheken kan de detectie apparatuur tegelijkertijd speuren naar meer dan duizend verschillende stoffen. Omdat de RAPIDplus gebruik maakt van infraroodmetingen is zelfs de kleinste uitstoot van gassen binnen enkele seconden waar te nemen.

Lees verder op pagina 4

BRANDBRIEFNieuwsbrief van Kenbri Fire Fighting4December 2015

5 Bronto's voor Midden- en West-Brabant

In oktober verstrekte Brandweer Midden- en West-Brabant Kenbri de opdracht voor de levering van in totaal vijf brandweerhoogwerkers inclusief 15 jaar onderhoud.

Lees verder op pagina 2

PreviewPag. 2

Kenbri levert unieke detectiesystemen

Page 2: Kenbri brandbrief december 2015

eServiceSuccesvolle implementatie bij Maatschap Europoort Terminal

In de Brandbrief van januari dit jaar hebben wij u uitgebreid geïnformeerd over de ontwikkeling van ons nieuwe serviceprogramma eService. In eService wordt in een database uw complete blussysteem geregistreerd op componentniveau. Hierin is o.a. vastgelegd: de specificatie van het te onderhouden component, de inhoud van de uitgevoerde inspectie- en onderhoudswerkzaamheden en de vereiste frequentie van onderhoud en inspecties. Door middel van een planningsmodule in eService worden alle componenten opgenomen in een planning en wordt u tijdig geïnformeerd over de uit te voeren werkzaamheden.

Samen met Maatschap Europoort Terminal (MET) heeft Kenbri een succesvolle implementatie van eService achter de rug. MET is een tankterminal voor de opslag van ruwe aardolie. Zoals alle andere bedrijven in deze branche heeft MET te maken met het verscherpte toezicht op de veiligheid (BRZO). De hele locatie, inclusief alle veiligheidskritische componenten, de inspectie en het onderhoud hiervan, is tijdens de implementatie in kaart gebracht en vastgelegd in eService.

Door het gebruik van het eService programma zijn de uitkomsten van de inspecties beter te volgen en is een adequate opvolging geborgd. Hierdoor is er voor de gebruiker, maar ook voor de controlerende instantie, inzichtelijk wat de status van inspecties en onderhoudswerkzaamheden zijn. Andrew Elshove, Operations Manager bij MET zegt hierover: “Mede naar aanleiding van de diverse inspecties die onlangs door controlerende instanties zijn uitgevoerd, kunnen wij concluderen dat eService zeer succesvol is in het gebruik en dat het systeem het gewenste inzicht verschaft”.

Vervolg pagina 1

Deze Bronto Skylift F32 RPX hoogwerkers hebben een werkhoogte van 32 meter en worden opgebouwd op 3-assige ScaniaP chassis. De hoogwerkers zullen onder meer voorzien worden van een eigen bluspomp en een ultra hogedruk blussysteem met eigen watertank.

De eerste vier hoogwerkers zullen in het vierde kwartaal van 2016 geleverd worden, de vijfde uiterlijk in 2018.

Meer weten over Bronto Skylift hoogwerkers of over dit project? Neem dan contact op met Mels van Zanten.T +31(0)6 57 313 262 E [email protected]

5 Bronto's voor Midden- en West-Brabant

Page 3: Kenbri brandbrief december 2015

Leader ventilatorenProductnieuws en innovaties

Methodiek voor schuimbijmengmetingen Om het juiste mengpercentage van schuimconcentraat in NFPA11-schuimblussystemen vast te stellen wordt vaak de digitale refractiemeting gebruikt. De techniek is met relatief eenvoudige middelen uit te voeren en geeft een redelijk betrouwbaar resultaat. Het is echter niet de enige meetmethode.

Kenbri geeft de voorkeur aan een andere methode, namelijk het synchroon meten van de volumestromen van respectievelijk het schuimconcentraat en het bluswater (of de premix). Over de legitimiteit van deze methode is soms discussie met betrokken derde partijen. Een aangepaste tekst over het onderwerp in de nieuwste versie van NFPA 11 neemt de verwarring echter weg. Onze afdeling Industrie gaf hierover onlangs een nieuwsbrief uit. Deze is op aanvraag beschikbaar E [email protected].

Leader lanceert de BATfan, een compacte en inklapbare, lichtgewicht ventilator. De BATfan is eenvoudig en snel te positioneren en kan gemakkelijk door één persoon worden vervoerd. Door zijn kleine formaat is de BATfan uitermate geschikt voor huizen met smalle deuren en kleine appartementen. De BATfan werkt stand alone d.m.v. een oplaadbare accu. De BATfan is leverbaar in 2 uitvoeringen: de BATfan 20 en de BATfan 45, waarbij het verschil in de gebruiksduur van de accu zit.

Tegelijkertijd met de introductie van de BATfan komt Leader met het NEO concept. Voortbordurend op de succesvolle Easy Pow’Air techniek hebben de Leader-engineers dit concept ontwikkeld en doorgevoerd op de bestaande serie overdrukventilatoren. Het NEO concept staat voor een optimale combinatie tussen de gril, propeller en de kap dat voor een zeer geconcentreerde en superkrachtige luchtbundel zorgt met een tot 20% hoger rendement. Een ongeëvenaarde prestatie voor een overdrukventilator binnen deze categorie.

Page 4: Kenbri brandbrief december 2015

BrukerUnieke detectiesystemen

De Brandbrief is een uitgave van Kenbri Fire Fighting B.V. en verschijnt vier keer per jaar. Niets in deze uitgave mag zonder toestemming van Kenbri worden gekopieerd of gepubliceerd. Prijswijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Oplage: 2.000 exemplaren Frequentie: 4 x per jaar www.kenbri.nl © Kenbri Fire Fighting B.V.

Colofon Follow us!

Vervolg van pagina 1

De RAPIDplus is oorspronkelijk ontwikkeld voor militaire toepassingen. Hierbij zijn robuustheid, duurzaamheid, snelheid en accuratesse primaire vereisten. De RAPIDplus is daarom bestand tegen de zwaarste omgevingscondities. De RAPIDplus is compact en kan worden ingezet bij zowel stationaire- als mobiele meetopstellingen zonder dat dit ten koste gaat van de nauwkeurigheid van de meting en analyse.

Heeft u interesse in de RAPIDplus en wilt u hier graag een demonstratie van bijwonen? Dat kan op 17 december tijdens de meeting “Seaport meets Airport” georganiseerd door iTanks. Van half december tot half januari hebben wij ook de mogelijkheid om bij u op locatie een demonstratie te verzorgen. Meer info bij Hans Huizinga.T +31(0)6 30 407 287 E [email protected]

Neem ook eens een kijkje op onze website www.kenbri.nl voor de overige detectiesystemen van Bruker.

BrukerBruker is een vooruitstrevend bedrijf dat al meer dan 50 jaar wordt gedreven door het idee om altijd de beste technologische oplossing voor elke analytische taak te vinden. Momenteel werken er wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers aan deze permanente uitdaging op meer dan 90 locaties op alle continenten. Bruker systemen bestrijken een breed spectrum van toepassingen op alle gebieden van onderzoek en ontwikkeling en worden gebruikt in alle industriële productieprocessen met als doel het waarborgen van de kwaliteit en de betrouwbaarheid van het proces.