Kandidatenlijst sp.a-Groen Gent 2012

download Kandidatenlijst sp.a-Groen Gent 2012

of 54

description

De kandidatenlijst van het kartel sp.a-Groen Gent voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012, zoals voorgesteld op zaterdag 10 maart. Ontdek hier alle bekend gemaakte kandidaten, hun achtergrond en hun motivaties.

Transcript of Kandidatenlijst sp.a-Groen Gent 2012

Voorstelling lijst van het kartel sp.a-Groen

51 garan7es voor de stad van de toekomst

Danil TermontLijsCrekker - kandidaat sp.aIk heb als poli-cus de kans gehad om zowel de poli-ek als de stad Gent zeer goed te leren kennen. Ik werd al in 1977 gemeenteraadslid, ik ben frac-eleider geweest, 12 jaar lang schepen en nu burgemeester. Maar ik ben in de eerste plaats Gentenaar midden de Gentenaars. Ik heb al-jd 100% voor Gent gekozen en ik zal dat blijven doen.ociaal-ecologisch Groen een schi4erend s a- We hebben als kartel sp. er ook in de volgende wil daar als burgemeest Ik project voor Gent klaar. lijven werken, voor lle de keihard verder aan b bestuursperio Gentenaars!

58 jaarGeboren in Gent Korte Rijakkerstraat 30 in Mariakerke [email protected] www.termont.be Beroep: burgemeester

Mijn idealen zijn intact gebleven: ik wil een stad waarin iedereen waardig kan leven, zonder schrik voor armoede of onveiligheid. Ook mijn aanpak is nog al-jd dezelfde: luisteren naar de mensen, overleggen en kordaat beslissen. Vr solidariteit, tegen overlast. Ik heb hard gewerkt voor de hele stad en alle Gentenaars, ik wil dat graag blijven doen.

Elke DecruynaerePlaats 2 - kandidaat GroenElke wordt dit jaar 31 en woont met haar vriend en zoontje Ot in Sint- Amandsberg. In 2006 werd ze verkozen als gemeenteraadslid. In 2009 volgde ze Filip WaTeeuw op als voorziTer van de Groen frac-e. Ze werkt in de gehandicaptensector als beleidsmedewerker en studeerde geschiedenis. r te auto meer bij kan? Doo t bereikbaar als er geen Hoe houden we Gen o houden we onze het openbaar vervoer. Z kiezen voor de ets en de verkeersveiligheid. gezond n verhogen we r, stad tegelijk ook leeGaa

31 jaarAannemersstraat 26 in Sint-Amandsberg [email protected] Beroep: bediende Partner en kind: Berber & Ot Bevernage

Na 6 jaar hard werken in de gemeenteraad (en daarbuiten) kijkt ze uit naar het verdict van de kiezer. Maar kiezers stemmen niet alleen voor wat geweest is, ze stemmen vooral voor wat komt. Samen met Danil Termont wil Elke een toekomstgericht, posi-ef en progressief stadsproject presenteren aan de Gentenaars.

Tom BalthazarPlaats 3 - kandidaat sp.a

Ik ben niet elke dag het zonnetje in huis, maar heb wel elke dag goes-ng om bij te leren, mensen te leren kennen en zaken in beweging te zeTen. Ik ben net 49 geworden en mag samen met Ann twee jonge dochters rondleiden in het leven. Ik werkte 18 jaar als advocaat en mocht de vorige vijf jaar schepen zijn in onze prach-ge stad. Dat is soms zwaar werk, maar vooral enorm boeiend. ars is, moet dubbel zo Wat van alle Gentena worden. goed verzorgd

49 jaarOnderbergen 59 in Gent [email protected] Beroep: schepen van milieu, stadsontwikkeling en wonen Getrouwd met Ann Coupez Vader van Jeanne en Luna

Poli-ek kan geen wonderen verrichten, maar lichtzinnige of onrechtvaardige poli-ek kan wel catastrofes veroorzaken. In deze onzekere -jden moeten we elke kans aangrijpen om onze samenleving draaiend te houden en de vruchten eerlijk te verdelen. Dat kan en moet zeker in onze stad. Ik wil helpen om Gent verder vooruit te duwen. Met de kracht van de ervaring en de energie van onze overtuiging.

Greet RiebbelsPlaats 4 - kandidaat sp.aMisschien kent u Greet Riebbels als voormalig journaliste bij Radio 2 Oost- Vlaanderen en het VRT-journaal. Toen de werven van het grote project Gent Sint-Pieters opstarTen, werd ze daar communica-everantwoordelijke. Of misschien zag u haar modereren op wijkdebaTen in n van de 25 deelgebieden van Gent? Nu is Greet woordvoerder bij het Ins-tuut voor landbouw- en Visserijonderzoek. logische en economische kiezen voor sociale, eco Resoluut blijven overleg, evenwichKg en tap voor stap, met veel duurzaamheid. S gedurfd.

46 jaarSint-Machariusstraat 30 in Gent [email protected] Beroep: hoofd communica-e bij ILVO (Vlaamse wetenschappelijke onderzoeksinstelling)

Ik woon al bijna 30 jaar in de bontgekleurde Machariuswijk. Veel Gentenaars hoor ik bezorgd over de woonproblemen en de mobiliteit. Gaan we er werk, groen, scholen, winkels, een bus of tram en een veilig etspad vinden? Gaat het stadsbestuur ons raadplegen en gaan onze eigen ini-a-even om iets te verwezenlijken ondersteund worden ? Door op de sp.a lijst te staan krijg ik de kans om op die vragen een posi-ef, progressief, realis-sch antwoord te helpen geven.

Bram VandekerckhovePlaats 5 - kandidaat GroenDe voorbije 6 jaar zeTe ik mij als gemeenteraadslid in voor een degelijk Gents cultuur-, par-cipa-e- en stedenbeleid. Enerzijds door hard aan dossiers te werken en anderzijds door elk vrij moment in het brede culturele veld aanwezig te zijn. Maar ook als vormingscordinator bij Groen, papa, buur, voetballer, ac-eve burger voel ik dagelijks de stad. Een diverse stad dat in de kracht van de stad. Ik geloof meer dan ooit 7ef. Een kleurrijke stad. et veel ruimte voor ini7a vertrekt van onderuit m

33 jaarBrugsesteenweg 324 in Gent [email protected] Beroep: poli-ek medewerker Groen Gehuwd en papa van Flo en Aiko

We staan als stad voor enorme uitdagingen op vlak van wonen, mobiliteit, groene ruimte, par-cipa-e. sp.a - Groen Gent heej een nieuw sociaal en ecologisch toekomstproject. Vol posi-eve Groene energie wil ik samen met alle Gentenaars gaan voor deze stad van de toekomst.

Mar7ne De ReggePlaats 6 - kandidaat sp.aIk ben schepen van Openbare Werken en Mobiliteit en kwam in 1989 in de Gentse gemeenteraad. In september 1995 werd ik van schepen van Sociale Zaken, Huisves-ng en Emancipa-e. Sinds 2007 ben ik bevoegd voor openbare werken en mobiliteit en werd ik voorziTer van TMVW en van vzw Regent. bouwen met inzet, durf de toekomst verder mee Ik wil aan het Gent van en moed. eve oplossingen n met zoeken naar creaK binere Kennis en ervaring com n, dat is mijn troef voor nieuwe uitdaginge

55 jaarMeulesteedsesteenweg 149 in Gent [email protected] Beroep: schepen openbare werken enmobiliteit

Mee mogen bouwen aan het Gent van morgen is zowat de meest boeiende uitdaging die er is. En een groot voorrecht. Als schepen van Openbare Werken mag het meebouwen zelfs leTerlijk genomen worden. Maar het werk is nooit af. En alles kan al-jd beter. Daar wil ik mij de komende jaren blijvend voor inzeTen.

Rudy CoddensPlaats 7 - kandidaat sp.aVoor mij is een beslissing alleen zinvol, als ze in samenspraak wordt genomen. Goed luisteren staat steeds voorop. Want niet de structuren, maar de mensen maken het verschil. Dt is de rode draad doorheen mijn poli-eke handelen. Inzet en engagement hebben mij daarbij steeds getypeerd.bouwen, parken en t samenraapsel van ge he Een stad is meer dan ls alle inwoners zich at alleen kan slagen, a ct, d pleinen. Het is een proje ject ook hun project is. ken voelen. Als het pro betrok

52 jaarKeuzemeers 7 in Drongen [email protected] Beroep: schepen van onderwijs en opvoeding

Dat was zo, toen ik jaren geleden in de poli-ek stapte. Dat is zo, nu ik terugblik op mijn carrire. En vooruitblik. Want mijn goes-ng, om voor iedereen maximale kansen te realiseren, is nog niet getemperd. Nu ik 50 ben, kan ik ervaring toevoegen aan de werkkracht die ik al-jd aan de dag legde. Voor onze stad, en haar mensen.

Tine HeysePlaats 8 - kandidaat GroenIk werk als parlementair medewerker rond de themas energie, klimaat en milieu voor de Ecolo-Groen frac-e in het Federaal parlement. Sinds 2000 ben ik gemeenteraadslid en volg de dossiers op inzake stadsontwikkeling (project Gent Sint-Pieters, Oude Dokken,), sociale stadsvernieuwing, wonen, ruimtelijke ordening, milieu en natuur. d en r iedere Gentenaar goe liseren is n ding, maa en Ecowijken rea ijker. Dat n meer groen en wonen is nog belangr n. energiezuinig lat s waar ik wil op focusse deze stad zijn de thema natuur realiseren in

51 jaarSint-Denijslaan 64 in Gent-Sint-Pieters [email protected] Beroep: parlementair medewerker Heej twee zonen

Met de ervaring en dossierkennis die ik opbouwde wil ik ook binnen het kartel Groen een duidelijk gezicht geven. Denk globaal, handel lokaal is mijn moTo. En of het nu vanuit de opposi-e of meerderheid is, ik wil me blijven inzeTen voor leesaarder buurten en voor een stad die zn verantwoordelijkheid opneemt voor al zn huidige n toekoms-ge bewoners.

Resul TapmazPlaats 9 - kandidaat sp.aGeboren en getogen Gentenaar. Ik ben graag onder de mensen en zot van Gent. Onrecht stuit me tegen de borst. Ik vind dat iedereen gelijke kansen moet krijgen, maar ook zijn eigen verantwoordelijkheid moet nemen. Sinds 2009 ben ik vol-jds poli-cus als schepen van personeel, ICT en administra-eve vereenvoudiging.

34 jaarOudburg 42A in Gent [email protected] Beroep: schepen van personeel, ICT enadministratieve vereenvoudiging

Gent, 250.000 dromen

mijn inzet!

Gent is er de laatste jaren enorm op vooruit gegaan. Maar het werk is nooit af. Nieuwe maatschappelijke uitdagingen vragen nieuwe antwoorden. Daarom wil ik allian-es met elke Gentenaar die gelooj in de toekomst van onze stad! Samen zorgen we voor een gezonde economie, veel kwaliteitsvolle jobs en een diverse en leesare stad.

Annelies StormsPlaats 10 - kandidaat sp.aSedert 2006 ben ik gemeenteraadslid, sedert 2009 de sp.a-frac-eleider. Voorheen was ik provincieraadslid en federaal Volksvertegenwoordiger. Ik werk als stafmedewerker Wonen bij het Kenniscentrum Vlaamse Steden. Als voorziTer van de vzw Kumen zet ik me in om cultuur toegankelijk te maken voor mensen met een mentale beperking. Ik ben ook een jonge mama.kansen van de ekomst. Ze dragen de to oor Kinderen hebben de oet je ze koesteren. D orgen in zich. Dus m te stad van m te ontwikkelen. Door imte te geven om zich kinderen ru ij en kind kunnen aarin ze zich veilig, vr w bouwen aan een stad voelen.

41 jaarScheldestraat 141 in Sint-Amandsberg [email protected] Beroep: stafmedewerker Kenniscentrum Vlaamse Steden Mama van Kwinten

Ik stel me kandidaat omdat ik wil meebouwen aan de stad van de toekomst. Twee concrete uitdagingen staan daarbij op mijn persoonlijk prioriteitenlijstje: Gent op de kaart zeTen als kindvriendelijke stad en een stadsvernieuwingsproject realiseren in Sint-Amandsberg.

Bram Van BraeckeveltPlaats 11 - kandidaat Groen

Bram is voorziTer van Jong Groen Gent en bestuurslid en afdelingsverantwoordelijke van Jong Groen na-onaal. Hij was 4 jaar lid en militant van spirit/SLP. Sinds 2009 is hij ac-ef lid van Groen Gent. In 2010 was hij Groen-kandidaat voor de Kamer. Hij werkt als Na-onaal Verantwoordelijke voor de non-prot bij ACLVB en is intern ook kandidaat voor de sociale verkiezingen van mei. die 1ste eeuw. Oplossingen f het klaar is voor de 2 Op 14/10 kiest Gent o kten zijn geen opKe. van vandaag veroorzaa de problemen bouwstenen van Gent. r de Gentenaars zijn de Niet beton, maa

25 jaarJules Van Biesbroeckstraat 113 in Gentbrugge [email protected] Beroep: na-onaal verantwoordelijke non- prot ACLVB

Bijna 30% van de Gentenaars is jonger dan 25. InzeTen op betrokkenheid en par-cipa-e van kinderen en jongeren zal een prioriteit zijn als Gent gaat voor de stad van de toekomst. Degelijke kinderopvang, onderwijs en vrije-jdsmogelijkheden zijn daarbij onontbeerlijk.

Ilknur CengizPlaats 12 - onaZankelijke kandidaatIk ben een jonge, progressieve en ruimdenkende vrouw. Mijn idealen zijn doorweven van sociale bewogenheid en crea-viteit. Ik ben ac-ef in de poli-ek n de kunsten, als gemeenteraadslid, als leerkracht in de audiovisuele n als beeldende kunstenares. Gent raakt mij. Ik leef en luister, ik stel in vraag en creer iets beters.of, en inleving mijn rtuiging is mijn brandst ve glimlach is mijn groet, o

33 jaarOude Houtlei 105 in [email protected]

De inzicht.

Beroep: leerkracht

Thuis werd er al-jd over poli-ek gesproken. Mijn ouders hebben ons leren inzien dat je zeker niet in hokjes moet denken, maar kijken wat je kunt betekenen voor de wereld en de maatschappij waarin je leej. Mijn stad is Gent. Als raadslid heb ik al kunnen bijdragen, maar ik weet dat Gent veel beter kan en ook veel beter moet.

Guy ReynebeauPlaats 13 - kandidaat sp.a

Ik ben socialist omdat ik geloof dat een meer rechtvaardige, een meer eerlijke en een meer solidaire wereld mogelijk is. Dankzij het vertrouwen dat ik kreeg van de par-j kon ik dit engagement heel concreet vorm geven in het sociaal beleid van onze Stad. In 1993 kreeg ik de kans om dit te doen als OCMW-raadslid, later als ondervoorziTer van het OCMW, daarna als gemeenteraadslid en vervolgens als schepen van Welzijn & Gezondheid. Ik wil hou van de Gentse volkse sfeer, en ben een onvoorwaardelijke Bualofan en boksliexebber. en ond verstand gebruiken gen moet je steeds je gez Bij moeilijke beslissin nodig hebben hier beter n de Gentenaars die het de vraag stellen "Worde van?"

53 jaarWaterlelielaan 2 in Wondelgem [email protected] Beroep: schepen van welzijn en gezondheid

Mijn deelname aan de verkiezingen 2012? Ik wil een aantal zaken ng socialer, toegankelijker en betaalbaarder te maken voor de Gentenaars. Dat engagement wil ik graag nemen als kandidaat. We hebben met de Termont- ploeg mooie resultaten, maar het werk moet verder gezet worden.

Evita WillaertPlaats 14 - kandidaat Groen30 jaar geleden werd ik, Evita Willaert, geboren in Gent. Ik studeerde Afrikanis-ek en taalwetenschap in Gent, waar ik nu ruim 10 jaar woon. In 2011 werd ik OCMW-raadslid. Na 5 jaar als leerkracht en pedagogisch begeleider, werk ik nu mee aan een interuniversitair project rond meertaligheid in het basisonderwijs.n te oesKng hebben om dinge Belg zei ooit: Talent is g Een bekende sKng heea om ren: ik wil dat Gent goe s omke doen. Laten we dat een an al haar inwoners! doen met de talenten v iets te

30 jaarHagepreekstraat 16 in Ledeberg [email protected] Beroep: doctoraatsstudente

Verankerd in en trots op Gent, ben ik er mee te mogen bouwen aan de sociaal-ecologische stad van de toekomst die Gent moet worden. Ik droom van een stad die de talenten van al haar inwoners valoriseert, die kri-sch is voor zichzelf en een hesoom voor verandering is, in de eerste plaats voor wie dit niet evident is.

Bruno MaChysPlaats 15 - kandidaat sp.aIk ben 37 jaar, geboren en opgegroeid in Gent. Mijn beroep is zelfstandig restauranthouder. Zes jaar geleden werd ik verkozen als gemeenteraadslid en kort daarop werd ik voorziTer van de Gentse Sp.a-afdeling. Binnen de poli-ek hou ik mij vooral bezig met de themas cultuur, sport, ruimtelijke ordening en leefmilieu. oud. Verder werken aan aam met een sterke inh en Gent is een sterke merkn r het aangenaam wonen en dynamische stad waa een solidaire ng voor inze4en! wil ik mij met veel goesK daar werken is voor iedereen,

36 jaarSint-Denijslaan 76 in [email protected]

Beroep: zelfstandige Woont samen met Marie Heej een dochtertje van twee jaar en een tweede kindje is op komst

Aan poli-ek doen, dat is voor mij de samenleving vorm geven, in teamverband problemen opsporen en oplossen. Poli-ek, dat is mensen overtuigen neen te zeggen tegen de verzuring. Poli-ek, dat is op een enthousiaste manier je omgeving warm maken om samen te werken aan een maatschappij waarin iedereen zich goed kan voelen.

Astrid De BruyckerPlaats 16 - kandidaat sp.aIk ben een gedreven, jonge vrouw. Ik ben verknocht aan Gent en fan van mijn buurt de Brugse Poort. Als beleidsmedewerker bij ngos werk ik rond armoede- en welzijnsgerelateerde themas. Deze prille professionele ervaring geej me inzicht in het structureel onrecht dat veel mensen trej. ef en deskundig zijn. Ik kriKsch, maar construcK Als nieuw gezicht wil ik stad doet tenslo4e unnen verjongen. Onze e k vind het ook wijs dat w hetzelfde.

26 jaarDrongensesteenweg 32 in Gent [email protected] Beroep: beleidsmedewerker bij ngo

Ik ben kandidaat-gemeenteraadslid uit goes-ng: Gent is een wervend project waaronder ik mee mijn schouders wil zeTen. Maar ik sta vooral op de lijst omdat ik met sp.a en Groen wil werken aan een sociaal rechtvaardige en tolerante stad waar we kri-sch, maar niet kregelig, moeilijkheden aanpakken door te denken, te durven en te doen.

Dirk HolemansPlaats 17 - kandidaat GroenDirk Holemans is cordinator van de groene denktank Oikos. Hier werkt hij op themas als de ecologische stad, duurzame mobiliteit en groene economie. En als frac-eleider in de OCMW-Raad kent hij het sociaal beleid van binnenuit. Hij is ac-ef bij verschillende Gentse culturele en sociale organisa-es.we werk maken van essief. Met hen kunnen gr Veel Gentenaars zijn pro aten liggen. Een ie kans mogen we niet l . D r. een duurzame toekomst ren, daar doe ik het voo ge stad voor onze kinde ecologisch rechtvaardi

46 jaarDrongensta-onstraat 13 in Drongen [email protected] Beroep: cordinator Oikos Vader van Hannah en Lisa

Om het Gentse beleid om te buigen in een radicaal duurzame rich-ng, zal Groen al de ervaring die ze in huis heej goed kunnen gebruiken. Na 20 jaar poli-ek kent Dirk de Gentse poli-ek zeer goed. En aangezien ecologische poli-ek zijn werkterrein is, kijkt hij er naar uit deze exper-se bruikbaar te maken in het sociaalecologisch stadsproject.

Anne SchieCekaCePlaats 18 - kandidaat sp.aEventjes voorstellen : Anne SchieTekaTe, bijna 49 jaar oud, al 33 jaar lid van de Gentse sp.a. Sociaal gengageerd, steeds in de bres springend voor minder bedeelden, een hekel aan ongelijkheid en grote voorstander van open discussies die uitmonden in het neerzeTen van resultaten. OCMW- raadslid -jdens de legislatuur 2000-2006, gemeenteraadslid van 2006 tot maart 2009. Verwezenlijkingen door blijvende interpella-es -jdens de gemeenteraad : BMX-parcours op de Blaarmeersen & aandachtsborden op de gehandicaptenparkeerplaatsen neem je mijn plaats, neem dan ook mijn handicap.poes ! en Lijfspreuk : niet van de moeilijk gaat ook !

48 jaarHoutemlaan 15 in Gent [email protected] Beroep: bediende bij de socialehuisvestingsmaatschappij Woningent

Waarom kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen : samen met een team harde werkers opkomen voor de belangen van zij die het minder goed hebben en op die manier de zwakkeren binnen onze gemeenschap een stem geven. Omdat elke inwoner van onze stad recht heej op een menswaardig bestaan, in een open en tolerante stad.

Woont samen met Eric Caufrier Mama van Giel Vanschoenbeek

Sven TaeldemanPlaats 19 - kandidaat sp.aEen dikke 30 jaar geleden voerde ik al campagne voor de socialis-sche par-j, weliswaar van op de achterbank van mijn pas auto. Een socialist werd geboren. Links, sociaal en, als kind van mijn -jd, milieubewust. Sindsdien is het de rode draad in mijn leven. En vooral, ik heb bakken goes-ng om mijn engagement in te zeTen voor Gent. Ik ben er geboren, heb er school gelopen, gewerkt en woon er. Ik ben er verliefd geworden op mijn vrouw, en mijn kinderen zijn er geboren. Ik leef met en in Gent. og best van al nadat ik an Gent. Dat besef ik n Gent is wijs, ik ben zot v s, trein of via de B401 ben, of het nu met et st even uit Gent weggewee thuis. Daar ga ik voor! In Gent komen mensen is.

39 jaarJos Verdegemstraat 121 in Sint- Amandsberg [email protected] Beroep: raadgever, kabinet Freya Van den Bossche Vader van Valen-en en Boris

Na 15 jaar werk in de poli-eke coulissen, 10 jaar inzet via buur-ni-a-even voor een leesare wijk in Sint-Amandsberg, wil ik voluit gaan voor Gent. Voor mij is het de schoonste stad van het land, en ik wil die samen met het kartel nog schoner maken. We maken er de stad van de toekomst van.

Mieke BouvePlaats 20 - kandidaat sp.a

Dikwijls begrijp ik de poli-ci niet. Vic Anciaux heej mij geleerd dat poli-ek verstaanbaar moet zijn voor iedereen, en dicht bij de mensen moet staan! Daarom is de buurt waar je woont zo belangrijk, want daar speelt jouw sociaal leven zich af. Daarom is de stad zo belangrijk, want daar speelt jouw cultureel leven zich af.

51 jaarEdmond Boonenstraat 5A in Gent [email protected] Beroep: actrice Mama van Laura

r geen watje! Een sociaal schatje maa

In de jeugdreeks Merlina speelde ik een alleskunner en allesdurver. In latere rollen speelde ik dikwijls een slecht karakter. En inderdaad, ik laat niet op mijn kop ziTen, en ook niet op de jouwe! Daarvoor hou ik te veel van Gent en van de Gentenaars. Ik ben een straatloper, en weet dus wat er zich afspeelt.

Saban GkPlaats 21 - kandidaat sp.aSinds mijn komst naar Belgi (december 1974) woon ik in Gent, meer bepaald Sluizeken-Tolhuis-Ham, Muide en laatst Blaisanvest-Rabot. Ik ben sociaal, heb een enorme doorze{ngsvermogen, ben een ini-a-efnemer en toon grote zin voor begrip en luisterbereidheid. Momenteel ben ik gemeenteraadslid in Gent.t Samen gaan we ervoo en vooruitgang voor Gen Vernieuwing r!

44 jaarOosteeklostraat 40 in Gent [email protected] Beroep: regio-cordinator Turkse Unie Vader van twee zonen Hasan en mer en twee dochters Pinar en Burcu

Ik stel me terug kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen. Waarom? Via mijn job in de sociale sector en de ervaring als raadslid kom ik al vele jaren in contact met verscheidene mensen. Ik ben ervan overtuigd dat ik de komende zes jaar terug mijn steentje kan bijdragen aan het Gentse bestuur, zeker bij een par-j die met iedereen rekening houdt. Een par-j die besej hoe belangrijk het is voor een stad om alle bevolkingsgroepen kansen te geven. Door van elkaar te leren maak je een stad leesaar. Ik wil vooral vanuit de par-j werk maken van het professionaliseren van allochtone verenigingen. Verder hebben onderwijs, wonen en werk mijn bijzondere aandacht.

.................Plaats 22 - kandidaat sp.a

?

Cengiz Ce7nkayaPlaats 23 - kandidaat GroenIk werk als arbeider in de weekendploeg van een drukkerij. Ik ben er vakbondsafgevaardigde van het ABVV. Het luisteren naar collegas en hun bekommernissen omzeTen in concrete eisen is voor mij een belangrijk drijfveer. En verder ben ik als linkse ecologist al vele jaren poli-ek ac-ef in Groen Gent.piegeling zijn van Stad Gent moet een afs van de Het personeelsbestand l niet het geval. Alleen leving. Dat is nu helemaa onze Gentse samen n daar snel verandering bij aanwervingen kunne quota voor allochtonen in brengen.

40 jaarZeeschipstraat 26 in Gent [email protected] Beroep: arbeider (supervisor drukkerij) Vader van vier kinderen

Vorig jaar kon ik gedurende drie maanden Elke Decruynaere vervangen in de gemeenteraad. Ik kon er toen een aantal problemen aankaarten gaande van racisme tot verkeersveiligheid. Ik hoop die draad in 2013 terug te kunnen oppikken. Ik wil dan vooral inzeTen op beter onderwijs en meer tewerkstellingskansen voor laaggeschoolden.

Sara WillemsPlaats 24 - kandidaat sp.aIk ben Sara Willems, 29 jaar, en werkzaam in het UZ Gent als arts. In augustus beindig ik mijn opleiding tot kinder- en jeugdpsychiater. Mijn vriend Wim en ik hebben recent een huisje gekocht in de Brugse Poort. Begin mei verwachten we daar nog een kindje bij. Sinds mijn 17 jaar ben ik ac-ef binnen de jongerenafdeling van sp.a.

29 jaarFonteineplein 24 in Gent [email protected] Beroep: Arts-Specialist in Opleiding (ASO) Kinder- en jeugdpsychiatrie

Uw welzijn is mijn zorg.

Als arts doe ik elke dag mijn best om mensen in nood te helpen. In de poli-ek wil ik dit engagement verder zeTen en mij inzeTen voor het welzijn van alle Gentenaren. Onderwijs en kinderopvang, gezondheidszorg en armoedebestrijding, liggen me dan ook nauw aan het hart. Zo wil ik elke dag werken aan een meer solidaire en rechtvaardige samenleving.

.................Plaats 25 - kandidaat sp.a

?

Caroline Van PeteghemPlaats 26 - kandidaat GroenProfessioneel zet ik mij al jaren in voor kunst en cultuur: met een helikoptervisie vanuit het steunpunt voor de podiumkunsten, vanuit de marge met het Cour-sane Fes-val voor lm, video en mediakunst en middenin deze bruisende stad, met een vinger aan de pols van de kunsten en de maatschappij in Kunstencentrum Vooruit. ik l mogelijkheden. Maar is een jne stad met vee m Ik hou van Gent. Het en ambiKeuzer duurzaa ingen en strijdpunten: e zie ook grote uitdag armere samenleving. omstperspecKef, een w toek oor n en netwerk inze4en v ijn energie, vaardighede Daarom wil ik m sp.a. Groen en het kartel met

33 jaarBouwmeestersstraat 110 in Sint- Amandsberg [email protected] twiTer @CarolVanPet Beroep: medewerkster Vooruit

Maar mijn interesses gaan breder. In mijn vrije -jd en mijn netwerk van vrienden nemen ook natuur, sporten, gezonde en eerlijke voeding, rechtvaardige mondiale verhoudingen,... een belangrijke plaats in. Ik steun Groen al geruime -jd, met mijn stem, in de media, met opinies, in discussies. Waarom nu de stap naar de poli-ek? Ik wil de zijlijn inruilen voor een ac-eve rol in het vormen van een groenere, meer rechtvaardige samenleving. We mogen pessimisme en cynisme geen kans geven.

Jurgen BockstaelePlaats 27 - kandidaat sp.aGent! Onderwijs! Toerisme! = 3 woorden die mij typeren. Ik ben in Gent geboren, mijn familie/vrienden wonen hier, ik werk hier het is ook hier dat ik de voorbije jaren als OCMW-raadslid werkte voor Gentenaars. Overdag ben ik leraar-cordinator. Opkomen voor anderen is iets wat ik graag doe, bv. in de onderwijsvakbond ACOD. Daarnaast baat ik samen met mijn partner bed & breakfast Cuberdon uit. Gent tonen en beleven met anderen. Zoals in onze gewonnen tv-deelname als de Gentse neuzekes. Vrije -jd spendeer ik bij een lekker gerecht of ergens op vakan-e.d et woord nemen voor zij : zoveel stad - Jurgen: h Jurgen ie het niet kunnen

36 jaarWolterslaan 76 in 9000 Gent www.jurgenbockstaele.be [email protected] Beroep: leraar en B&B-uitbater Woont samen met Kurt Desoete

Mijn passie voor Gent was in 2006 mijn grootste mo-va-e om aan de verkiezingen deel te nemen. Na 5 intens beleefde jaren ken ik de Gentse poli-ek beter en heb ik nog steeds veel goes-ng om verder te doen met o.a. energiedossiers, strijden tegen (kinder)armoede, hulp voor alleenstaanden. Samen met de collegas van sp.a-Groen hen vertegenwoordigen die het woord niet kunnen nemen. Daarom ben ik kandidaat!

Els Van EeckhautPlaats 28 - kandidaat sp.a

Ik woon samen met met mijn dochter in Gent, vlakbij het park van de Groene Vallei waar ik in de zomer veel -jd doorbreng. Ik heb als advocate een nmans (of - vrouws) kantoor, ik geef ook rondleidingen in de rechtbank en houd me ook bezig met de pro-deo werking van de balie. Daarbuiten ben ik in voor alles dat van dicht of iets verder met cultuur te maken heej. En van Scrabble. e leven naar toe te gaan, en stad om n keer in j New York is e r alKjd te blijven Gent is een stad om voo maar

44 jaarMathias Gesweinstraat 44 in Gent [email protected] Beroep: advocate Mama van Silke

Ik ben idealis-sch geboren en zal het wellicht al-jd blijven. Ik kan mij niet voorstellen hoe een leven zonder interesse in poli-ek er uit ziet. Ik woon en leef in en houdt van deze stad, en ik wil er met alle anderen op de lijst aan meewerken dat het beleid van onze burgemeester een sterk vervolg krijgt. Daarom wil ik mij voor 100% inzeTen voor deze campagne.

Miguel Lyssens-DanneboomPlaats 29 - kandidaat GroenIk ben geboren in Gent op 26 april 1974. Nu werkzaam als technisch commercieel bediende in de bouwsector. Wonend in de Brugse Poort en daar s-chter van een buurtcomit. Ac-ef in verschillende par-cipa-eve organisa-es van de Brugse Poort. Daarnaast ook ac-ef in de holebi- en transgenderbeweging. mooie stad maakt. at ons Gent tot zo een d Diversiteit is het gegeven , tenminste als je aar vooral veel kansen den m Hierin liggen moeilijkhe . hun stad vorm te geven oners zelf de kans geea de bew

38 jaarNotelaarstraat 72 in Gent [email protected] Beroep: bediende

Vanuit de dagelijkse realiteit in de 19 eeuwse gordel is er het groeiend besef dat er meer aandacht moet zijn voor de zwaksten en dat men ook volop voor echte par-cipa-e moet gaan. Omdat ik het te makkelijk vind om aan de zijlijn toe te kijken, ga ik dan ook dit engagement aan als het verlengde van mijn huidige engagementen in de Brugse Poort.

Karine De SmetPlaats 30 - kandidaat sp.aIk ben geboren en getogen Gentenaar en in deze warme stad werkzaam als zelfstandige kinesiste en zelfstandige evenementorganisator. Samen met het 4-koppige Gentloopt.be team organiseren we jaarlijks "Marathon Gent", goed voor een 2300 lopers en nog eens evenveel bezoekers, en de unieke Gentse Midzomernachtrun, waar meer dan 3000 sportievelingen 15km door nachtelijk Gent lopen. In mijn vrije tijd geef ik drie keer per week looptraining bij Gentloopt.be en probeer daar mensen te begeleiden om op een plezante en gezonde manier te sporten. Naast het lopen is ook circus een van mijn passies. Al meer dan 10 jaar zet ik mijn schouders onder het Gentse circusatelier Circusplaneet waar jaarlijks honderden kinderen en volwassenen, zonder onderscheid van rang of stand, zich inwijden en bekwamen in alle mogelijke circusdisciplines.

49 jaarPrinses Clemen-nalaan 50 in Gent-Sint- Pieters [email protected] Beroep: kinesiste en evenementenorganisator

Een gezonde geest in een

gezond lichaam

Samen met de hele sp.a-groen ploeg wil ik er voor zorgen dat Gent een koppige, hartelijke, gastvrije, warme, dynamische,.... stad blijft en dat steeds meer wordt voor iedereen. Ook wie niet zo gezond of ondernemend is moet hier zijn veilige plek vinden en zich gestimuleerd voelen om beter te worden en zich gelukkig te voelen.

Pascal VerbekePlaats 31 - kandidaat sp.aEen geboren Gentenaar met een hart voor zijn stad. Ik studeerde aan de Stedelijke Handelsschool Coupure. Reeds op vrij jonge leejijd gaf ik al blijk van een groot sociaal engagement. Zo opteerde ik voor burgerdienst. Sinds 2005 maak ik deel uit van het Gentse sp.a-par-jbestuur. Tevens ben ik al jaren ondervoorziTer van sp.a-Mariakerke en sinds april 2009 OCMW- raadslid van de stad Gent.k meren moet een basistaa ger en hem of haar infor . Luisteren naar de bur en dialoog erg belangrijk Voor hem zijn inspraak zijn voor elke poliKcus.

42 jaarDrongenhof 41 in Gent [email protected] www.pascalverbeke.be Beroep: bediende juridische dienstBond Moyson

Mijn kennis over sociale aangelegenheden wil ik graag inzeTen in de Gemeenteraad. In deze raad wil ik mij eveneens inzeTen voor groepen, die het sociaal soms moeilijker hebben, denk maar aan de jeugd, de minder- validen en de derde leejijd, of zoals ik deze groep graag noemt gediplomeerde babysiTers. Ik wil de ruggensteun zijn van ALLE Gentenaars.

.......Plaats 32 - kandidaat Groen

?

Geert dutrPlaats 33 - kandidaat sp.aOpgegroeid in Ledeberg, en woon al heel mijn leven in Gent. Ik ben trots dat ik als stappend lid van de Stroppendragers onze Gentse cultuur kan uitdragen. Verder ben ik vrijwilliger in verschillende projecten en al 23 jaar militant voor de Gentse socialisten. Als arbeider laat ik mijn eigen stem horen. Daarnaast geniet ik graag van het leven met mijn gezin en mijn vrienden.eur! t, mee Danil als chau Tuupe Tegoare veur Gen

41 jaarMolenwalstraat 94 in Gent-Mariakerke [email protected] Beroep: arbeider Woont samen met Anja Coppiters Vader van Galle dutr

In Gent werken -enduizenden arbeiders elke dag in de haven, andere industrie, KMOs, Hen vertegenwoordigen als collega-arbeider wil ik met veel goes-ng doen. Door mijn ervaring bij de sociale huisves-ngmaatschappij De Gentse Haard heb ik extra aandacht voor hoe we met zn allen kunnen samenleven in ons al-jd veranderende, maar al-jd bruisende Gent.

Emilie PeetersPlaats 34 - kandidaat sp.a

Na mijn opleiding Poli-eke Wetenschappen ging ik in 2007 aan de slag als parlementair medewerkster van Marleen Temmerman in de Senaat. Sinds januari werk ik ook deel-jds voor Ac-on for Global Health, een netwerk van interna-onale gezondheidsorganisa-es. In mijn vrije -jd ben ik ac-ef bij sp.a Gent-Oost, door mee ac-viteiten te organiseren en te helpen bij campagnes. ijk ant iets is maar onmogel rf dromen. Durf doen. W Du gerealiseerd is. tot het

28 jaarEendrachtstraat 23A in Gent [email protected] Beroep: parlementair medewerkster en ngo-medewerkster

De laatste decennia groeide Gent uit tot een stad die interna-onale erkenning geniet op het vlak van stadsrenova-e, cultuur, welzijnsbeleid en innova-ef onderwijs. We moeten deze reputa-e verder uitbouwen en uitbreiden naar andere domeinen zoals betaalbare huisves-ng, tewerkstelling van jongeren en allochtonen, veilig verkeer, Ik wil daartoe mijn steentje bijdragen, zodat jonge Gentenaars ook in de toekomst volop van hun stad kunnen genieten.

Dieter Van der SmissenPlaats 35 - kandidaat GroenEen gezonde, jonge man van 31 jaar die weet waar hij voor staat en gaat. Na bla-bla komt boem-boem. Bij de pakken blijven ziTen is niet mijn ding. Als betrokken inwoner van Ledeberg, progressieve Vlaming, sociaal- ecologische voorvechter, professioneel jurist, stadsbouwer, en nog zoveel meer, wil ik mijn steentje bijdragen aan het stadsproject Stad van de Toekomst. Omdat Gent dit verdient.wust erren. In deze Kjden be egen bereikt men de st Langs moeilijke w loofwaardig. Ik hoop u project klinkt weinig ge kiezen voor een poliKek an. en, met vallen en opsta het tegendeel te bewijz

31 jaarLedebergstraat 87 in Ledeberg [email protected] Beroep: jurist bij de federale overheid

Gedreven door verontwaardiging, omdat het anders kan, en beter, klopte ik enkele jaren geleden aan de deur bij Groen voor een poli-ek project dat al een -jdje lag te rijpen. Is het normaal: Dat er amper betaalbare, degelijke woningen voor jonge gezinnen zijn?, Dat ouders met moeite een school of kinderopvang voor hun kinderen vinden?, Dat onze energiefactuur de spuigaten uitloopt?, Dat er nog te weinig wordt ingezet op openbaar vervoer en veilige voet- en etspaden? Ik vind van niet. En u?

Francine van der GraafPlaats 36 - kandidaat sp.aKomt uit arbeidersgezin : vader was metaalbewerker en moeder hemdenmaakster. Ze werd vrijzinnig opgevoed en heej al haar studies in het stedelijk onderwijs gedaan. Is lid geworden van de par-j in de jaren zeven-g en is vanaf 1955 lid van ACOD onderwijs. Is na haar pensioen steeds ac-ef gebleven. Werd vrijwilliger in het Woon-en Zorgcentrum Domino (is daar voorziTer van de Vriendenkring ) alsook voorz. van S-plus Gent-Eeklo en ook voorziTer van ACOD Onderwijs gepensioneerden. Zetelt ook in de Algemene Vergadering, de Raad van Bestuur en de lokale Raad Gent-Centrum van de Seniorenraad. Samen werken voor soc iaal en leeGaar Gent.

75 jaarHandbalstraat 15 te Gent Beroep: gepensioneerde onderwijzeres Heej een zoon Nick Zwart

Wil met de par-j meewerken tegen de verrechtsing van onze maatschappij (in onze stad in de eerste plaats), tegen de armoede en tegen onverdraagzaamheid. Zij hoopt dat ze haar steentje kan bijdragen op een zeer, zeer goede uitslag van de verkiezing.

Jean-Paul CallewaertPlaats 37 - kandidaat sp.a

Ik ben Jean-Paul en getrouwd met Marleen. Ik heb 2 lieve dochters, Ellen en Jade. Ik werk bij Volvo Cars Gent als arbeider. Mijn sociale ac-viteiten zijn: verantwoordelijke Volvo vriendenkring, voorziTer SP.a Oostakker en van het Ontmoe-ng Centrum Oostakker, ac-ef in sportadviesraad van Gent, SRN en bewonersgroep Oostakker. Dit doe ik allemaal op vrijwillige basis.

51 jaarGroenespechtstraat 34 in Gent-Oostakker [email protected]

t samen te verbeteren. om de toekomst van Gen Ik wil me vooral inze4en

Beroep: arbeider VOLVO Vader van Ellen en Jade

Mijn deelname aan de verkiezingen zijn vooral gericht naar het sociaal en cultureel gebeuren. Ook in mijn eigen gemeente wil ik mij ac-ef blijven inzeTen om Oostakker meer in de kijker te plaatsen.

Chris MarynsPlaats 38 - kandidaat Groen

Met een basisopleiding Toegepaste Economische Wetenschappen aan UGent starTe mijn bankcarrire begin 70-er jaren. Het werd al snel een parcours van ethisch bankieren, en de mede-oprich-ng van Triodos Bank in Belgi. Uiteraard aangevuld met onder andere interesse voor biologische landbouw en degelijk onderwijs in de Gentse Steinerschool voor de 3 kinderen. Als -jdgenote van Vera Dua, ben ik lid van Groen in Gent met bijzondere aandacht voor de mogelijkheden die de combina-e ecologie-economie bieden kan.roen Gent Ja, voor een sociaal en g isch economisch it een gezond, groen, eth ent d Ontegensprekelijk betek en nancieel stadsbeleid

64 jaarRijakker 29 in Mariakerke Beroep: nancieel en organisatorisch adviseur Heej drie kinderen: Steven, Hendrik en Helena

Ik wens dat Groen in Gent mee kan besturen. Ik wil dat Groen op het vlak van economie en nancies in Gent degelijk werk levert, crea-eve voorstellen indient en uitwerkt. De combina-e van jonge dynamische kandidaten met enkele oudere, maar ervaren kandidaten is sterk, het biedt een win-win-situa-e.

Abderrazak El-OmariPlaats 39 - kandidaat sp.aIk ben een 35-jarige Gentenaar met Marokkaanse roots. Ik ben in 2001 afgestudeerd als licen-aat rechten en ik heb sindsdien verschillende jobs als jurist uitgeoefend. Sinds 2007 werk ik bij de Landsbond der Socialis-sche Mutualiteiten. Ik woon in het centrum van Gent samen met mijn echtgenote en onze 2 zonen van 5 en 3 jaar.

35 jaarEinde Were 95 in Gent [email protected] Beroep: jurist

ijke uurzaam beleid met gel ls voorbeeld voor een d Gent a alle Gentenaars!

kansen voor

Ik ben al jaren ac-ef als vrijwilliger in het verenigingsleven. Onrecht en onverdraagzaamheid moeten de wereld uitgeholpen worden. Sociale rechtvaardigheid als antwoord op een wereld waarin de armoede razendsnel om zich heen grijpt. Ik vond het -jd om dit engagement te vertalen naar een mandaat in de ac-eve poli-ek.

Ingrid VandaelePlaats 40 - kandidaat sp.aIk ben Ingrid Vandaele en sinds mijn geboorte, 55 jaar geleden, woonach-g in Gent. Ik woon 16 jaar samen met mijn partner Nancy en heb een dochter van 22 jaar die reeds het huis uit is. Na 30 jaar werk ik nog steeds bij Bond Moyson , 25 jaar als provinciaal verantwoordelijke bij de Vlaamse Federa-e Gehandicapten en de laatste 5 jaar bij Thuishulp als cordinator voor de dienstencheques en klusjesdienst. ! Elke Gentenaar telt mee

55 jaarNekkersputstraat 39 in Gent [email protected] Beroep: Bond-Moyson (Thuishulp als cordinator voor de dienstencheques en klusjesdienst)

Ik ben een ac-ef bestuurslid binnen wijkclub Jean Jaures en kunstenaarscollec-ef De Klap-Roos. Als OCMW raadslid binnen de sociale dienst, werd ik de voorbije legislatuur getroen door het grote aantal gezinnen dat in Gent in armoede leej en met een beperkt leeoon moeten overleven. Ik heb dan ook mijn hart verloren in het OCMW en zou graag de volgende periode mijn werk als raadslid binnen de sociale dienst willen verder zeTen. Via deze weg wil ik mijn steentje bijdragen tot een solidair Gent.

Steven VrommanPlaats 41 - kandidaat GroenSteven Vromman woont in Sint-Amandsberg en is vooral ac-ef rond ecologie en duurzaamheid. Hij begeleidt bedrijven, organisa-es en overheden in de transi-e naar een ecologische manier van werken. Als Low Impact Man trekt hij Vlaanderen rond met lezingen en een theatershow. Daarnaast is hij ac-ef op Gents niveau bij verschillende ini-a-even.anderingen. De van een periode vol ver vond enken We staan aan de voora uwe oplossingen te bed ij uitstek om samen nie stad is de plek b zijn dan kwanKteit en solidariteit belangrijker waarbij kwaliteit en concurrenKe.

52 jaarAchterstraat 32D in Sint-Amandsberg [email protected] Beroep: zelfstandige Heej van twee kinderen Marieke en Adam

Ik ben kandidaat omdat ik geloof dat Gent alle troeven heej om een sociale en ecologische stad te worden waar het goed is om leven. Ik wil graag mijn ervaring en netwerk inzeTen om de stad voor te bereiden op een -jdperk waarbij we leven binnen de grenzen van n planeet.

.................Plaats 42 - kandidaat sp.a

?

Werner RoelandtPlaats 43 - kandidaat sp.aZoals elke Gentenaar ben ik een open en breeddenkend inwoner van de stad Gent met een luisterend oor die ini-a-ef durj te nemen. De Gentse mentaliteit geej mij tevens de kracht om te durven vernieuwen en bouwen aan het Gent van de toekomst. Het links sociaal-ecologisch en economisch programma sluit ook aan bij mijn job als vakbondssecretaris.

44 jaarSchuTershof 26 in Sint-Denijs-Westrem [email protected] Beroep: vakbondssecretaris ACOD Woont samen met Els Deceuninck Vader van Midas en Arthur

ars is pas mogelijk oor Gent en alle Gentena ang v Een collecKeve vooruitg ject met een warme en te kiezen voor een pro door individueel dat van sp.a - GROEN. e op de toekomst zoals progressie visi

Een Gent met karakter op mensenmaat waarin iedereen gelijke kansen krijgt en waar dialoog geen holle slogan is maar een middel dat de burgers en het stadsbestuur elkaar versterkt om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan in elke wijk en/of straat van onze stad, daarom kies ik voor het project van sp.a - GROEN en ben ik kandidaat.

Karla PersynPlaats 44 - kandidaat GroenVan opleiding kinderverzorgster, ben ik al jarenlang ac-ef als vrijwilliger in diverse organisa-es: de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen, Persephone (vrouwen met een handicap of een chronische invaliderende ziekte), Victoria Deluxe, UZ Gent en OCMW Gent. Daarnaast ben ik beeldend kunstenares, met veel aandacht voor recyclage en natuurlijke materialen.mst and reiken om de toeko mie moeten elkaar de h Ecologie en econo veilig te stellen de komende generaKes voor

60 jaarSint-Lievenspoortstraat 66 bus 303 in Gent [email protected] Beroep: vrijwilliger en kunstenares Heej drie volwassen zonen

Ik wil me elke dag opnieuw inzeTen voor een leesare wereld voor allen. Dit is mijn drive en levensmoTo, en mijn mo-va-e om op de lijst sp.a- Groen te staan. Ik weet dat respect en verdraagzaamheid de basis vormen tot samenwerking en wil daarbij bijzondere aandacht geven aan de meest kwetsbaren in de samenleving.

Jan RoegiersPlaats 45 - kandidaat sp.aOoit leraar in het buitengewoon onderwijs. Nu al bijna 11 jaar gepassioneerd parlementslid en de mobiliteitsspecialist van de sp.a. Gebruiker van het openbaar vervoer. Verder ook mensenrechtenverdediger en pacist. Hij is de na-onale voorziTer van curieus, in zijn vrije -jd amateurkok. En al-jd scout gebleven och te slagen om te en om te ondernemen n Het is niet nodig te hop Oranje) volharden (Willem van

44 jaarBlaisantvest 83 A001 in Gent [email protected] Beroep: Vlaams volksvertegenwoordiger

Gent werd de laatste 25 jaar door burgemeesters als Gilbert Temmerman, Frank Beke en Danil Termont omgevormd van een grauwe industriestad naar een jne en aantrekkelijke stad. Met nieuwe uitdagingen die een progressief antwoord verdienen. Mijn ervaring als volbloed Gentenaar en parlementslid kunnen daar ongetwijfeld bij helpen.

Gehuwd met Bjrn

Fatma PehlivanPlaats 46 - kandidaat sp.aGeboren in Istanbul, maar getogen in Gent. Na mijn jarenlange loopbaan als lerares en mijn engagement in het sociale en culturele verenigingsleven, heb ik in 2001 poli-eke verantwoordelijkheid opgenomen. Ik ben al-jd zeer genteresseerd geweest in het levensverhaal van de gewone mens, zijn vreugde en verdriet. oe maar wel waar je naart waar je vandaan komt, Het doet er niet toe waar alle oude en aan een leeGare stad, wilt. Ik wil mee bouwen thuisvoelen. nieuwe Gentenaars zich

54 jaarDennenlaan 2 in Wondelgem [email protected] Beroep: Vlaamsvolksvertegenwoordiger en Gemeenschapssenator

Door mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraad, wil ik van op de eerste rij de polsslag voelen van het leven in onze stad. Als gemeenteraadslid sta je dicht bij de mensen. Ik wil mij engageren om als gemeenteraadslid mijn steentje bij te dragen aan de kwaliteit van het samenleven in de Gentse wijken en buurten.

Saraswa7 MaChieuPlaats 47 - kandidaat GroenPoli-ek is mijn passie, ik ben er van mijn 18de mee bezig. Ik werk voor onze groene Staatssecretaris van mobiliteit en gelijke kansen in Brussel. Ik heb bewust voor Gent gekozen en hou van mijn stad. Ik ben een groentje met liefde voor natuur, ik kom uit de milieubeweging. Ik ben een feministe en een fervente twiTeraar.

31 jaarJean-Jaureslaan 145 in Gentbrugge [email protected] Beroep: kabinetsmedewerker

de naar, niet op maat van d op maat van de Gente n open Ik wil een sta met voldoende groen e laar. Een leeGare stad, o. projectontwikke ram in plaats van de aut zen voor de ets en de t ruimte. Waar we kie

Gents is super, maar het kan nog beter. Ik wil de kans grijpen om met frisse groene ideen elke Gentenaar meer levenskwaliteit te bieden. Ik wil de straat op om hen hiervan te overtuigen. Onze par-j heej een fantas-sch poten-eel om een groene visie op de stad te realiseren, die wil ik vanuit de gemeenteraad mee vorm geven.

.................Plaats 48 - kandidaat sp.a

?

........

Karin TemmermanPlaats 49 - kandidaat sp.aKarin Temmerman, begon haar poli-eke loopbaan als beleidsadviseur bij burgemeester Frank Beke, maar ruilde deze plek al snel in voor een eerste schepenambt. Als schepen voor mobiliteit, ruimtelijk beleid, en wonen werden de woonrenova-eprojecten "zuurstof voor de Brugse Poort"en "Ledeberg leej " fors uitgebouwd evenals het etsen in de stad, dat al voorheen onder Beke op de sporen was gezet. et verschil maken.

53 jaarKerkstraat 197 in Gent-Gentbrugge [email protected] Beroep: Federaal parlementslid en frac-eleider

nnen h Socialisten moeten en k

Haar poli-ek talent en werkkracht werden ook in Brussel opgemerkt want na de verkiezingen van juni 2010 werd ze verkozen tot federaal parlementslid. Na de vorming van de federale regering werd ze, een beetje onverwacht, gevraagd om frac-eleider voor de sp-a te worden, een taak die ze tot op vandaag met veel kleur opneemt. Haar hart blijj natuurlijk Gents kloppen! In Brussel probeert ze daarom de stem van de steden en in het bijzonder van Gent luid te laten doorklinken.

Mama van Shana en Gaetan

Filip WaCeeuwPlaats 50 - kandidaat GroenGemeenteraadslid sinds 2001. Vlaams volksvertegenwoordiger sinds 2009. Ik zet mij daar vooral in voor de uitbouw van een duurzame economie en het scheppen van groene jobs. Werkbaar werk is belangrijk voor iedere Gentenaar. In Gent bouwde ik Groen mee uit tot de sterkste afdeling in Vlaanderen. Verwoed loper. Gepassioneerd docent. Stedenbouwkundige.ij de mensen. Dat is ooijk veel energie los b Het kartel maakt ongel is het net belangrijk ilijke economische Kjden oe hoopvol want in deze m te trekken. om samen aan n zeel

49 jaarPaardestraat 15 te Gent [email protected] Beroep: Vlaams volksvertegenwoordiger Vader van drie kinderen

Gent is een unieke stad. Samen kunnen we er voor zorgen dat deze stad leesaar en aantrekkelijk blijj. We willen ondernemingen beter ondersteunen om energie-ecinter te worden, om schoner te worden en om minder afval voort te brengen. Gent kan daarbij een voorloper zijn. Het kartel wil ook op economisch vlak vooruitziend zijn.

Freya Van den BosscheLijstduwer - kandidaat sp.aGentenaar. Als er een woord is dat zegt wie ik ben en wat je van me kan verwachten, dan is het dat wel. Meer dan een verwijzing naar de plek waar je woont, is het een gevoel. Een levenswijze zelfs. Een Gentenaar is iemand die zijn hart op de juiste plaats heej en het ook op de tong draagt. Die geen moeilijkheden uit de weg gaat maar er oplossingen voor zoekt. Het is iemand die van zijn stad houdt en er heel graag de beste stad van de wereld wil van maken. Dat is meteen ook mijn reden om de kartellijst te duwen.

36 jaarTentoonstellingslaan 71 in Gent [email protected]

m en vol vuur voor ntraire, maar alKjd war tje co Gentenaars zijn een bee en. Net als ons kartel. de zaken waarin ze gelov

Beroep: Vlaams minister van wonen, energie, steden en sociale economie Mama van Ariane, Billie en Moses en s-efmama van Luna en Oscar Partner: Willem Wa

Gent is de stad die niet alleen in gerenommeerde lijstjes voorkomt maar vooral de stad waar mensen willen leven. In Gent voelen mensen zich thuis. Ze durven er kiezen voor elkaar en voor de stad.

De lijst in n oogopslag1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Danil Termont Elke Decruynaere Tom Balthazar Greet Riebbels Bram Vandekerckhove Martine De Regge Rudy Coddens Tine Heyse Resul Tapmaz Annelies Storms Bram Van Braeckevelt Ilnur Cengiz Guy Reynebeau Evita Willaert Bruno Matthys Astrid De Bruycker Dirk Holemans 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 Anne Schiettekatte Sven Taeldeman Mieke Bouve Saban Gk ??? Cengiz Cetinkaya Sara Willems ??? Caroline Van Peteghem Jurgen Bockstaele Els Van EeckhautMiguel Lyssens-Danneboom

35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51

Dieter Van der Smissen Francine van der Graaf Jean-Paul Callewaert Chris Maryns Abderazzak El-Omari Ingrid Vandaele Steven Vromman ??? Werner Roelandt Karla Persyn Jan Roegiers Fatma Pehlivan Saraswati Matthieu ??? Karin Temmerman Filip Watteeuw Freya Van den Bossche

Karine De Smet Pascal Verbeke ??? Geert dutr Emilie Peeters

www.spagroengent.be