Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

20
samen voor een beersel mét ambitie

description

Dit is de kandidatenfolder van sp.a-Groen Beersel voor de gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012.

Transcript of Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Page 1: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

samenvoor een beersel

mét ambitie

Page 2: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012
Page 3: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

T egen de trend van politieke versnippering in gaan sp.a en groen op 14

oktober opnieuw in kartel naar de kiezer. Omdat we zes jaar goed samengewerkt hebben en omdat we samen zwaarder kunnen wegen op het toekom-stige beleid. In ons ambitieus programma staan betaalbaar wonen, duurzame mobiliteit en inwonersparticipatie aan het beleid centraal. Samen en ambi-tie zijn dan ook de kernwoorden van onze verkiezingsslogan: Samen voor een Beersel mét ambitie.

Michel Ruykens (sp.a), schepen voor mobiliteit en tewerk-stelling, voert de lijst aan. Veerle Leroy (groen), actief bij 11.11.11 en de Fietsersbond, trekt de lijst voor groen vanaf plaats twee. Maarten Motté (groen), huidig OCMW-raadslid, staat op drie. Axelle Reunes (groen) - schepen voor leef-milieu, gezondheid en ontwik-kelingssamenwerking- koos voor plaats vier omdat ze haar voltijdse baan als verpleegster niet langer kan combineren met een schepenambt. De kop van de lijst wordt vervolledigd met twee sp.a kandidaten op plaats vijf en zes, Claudia Urbina Padin uit Huizingen en Gert De Ceukelaire uit Lot.

sp.a-voorzitter Dirk Joris, en groen-voorzitter en fractieleider Jan Steyaert duwen de lijst. Vanuit een ondersteunende rol zullen zij de nieuwe ploeg coa-chen en volop kansen geven.

Wij zijn bijzonder verheugd dat ook een aantal onafhankelijke kandidaten hun kop uitsteken om ons progressief kartel te on-dersteunen: Gracia Kankonde, Sigrid Bousset en Stefan Hertmans. Zo brengen wij met 27 kandidaten een brede waaier aan enthousiasme, visie, inzet en ervaring bij elkaar om samen een Beersel mét ambitie te realiseren.

Op 14 oktober rekenen wij ook op jullie steun.

Dirk Joris, sp.a Jan Steyaert, groen

Page 4: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Geboren en getogen Beerselaar mét ervaring. Opgegroeid op “de Laarheide” en sinds mijn huwelijk woon ik op het Herman Teirlinckplein. Ik ging zelf naar de Gemeenteschool en werd daar later -toen mijn zoontje naar het eerste leerjaar ging- voorzitter van het oudercomité. En zo zette ik mijn eerste stappen in het Beerselse verenigingsleven.

Ik werd bestuurslid van SK Beersel en secretaris van de SP sectie Beersel. In 1988 nam ik voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. In 1995 zette ik mijn eerste stappen in de raad voor het OCMW. Later werd ik gemeenteraadslid en eind 1997 werd ik onverwacht schepen van sociale zaken. In 2001 belandde de sp.a in de oppositie en daar groeide de band met groen: in 2006 werd ik lijsttrekker van de kartellijst sp.a-Groen. Als uittredend schepen voor Mobiliteit en Tewerkstelling ben ik opnieuw kopman van deze dynamische en toffe ploeg.

Leeftijd Functie Beroep

Adres

Email

ruykens

3

58 jaarSchepenTechnisch bediende Herman Teirlinckplein 6,1650 Beersel [email protected]

1

Michel

LIJSTtrekker

Page 5: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Roots in Alsemberg, geboren in hartje Brussel en opge-groeid in Beersel. Als klein meisje voelde ik reeds de drang om te strijden tegen onrechtvaardigheid. Deze gedreven-heid uit zich in 30 jaar vrijwilligersengagement voor scouts Beersel, Oxfam wereldwinkels Brussel, sociaal werk in de sloppenwijken van Nairobi, 11.11.11., Fietsersbond, Freinetschool, Cultuurraad en Groen. Sinds 2000 ben ik directeur van het steunpunt vrijwilligerswerk Brussel.

De klimaatsproblematiek maakt me bijzonder bezorgd. Laat ons daar samen iets aan doen. Dat kan door een positief, constructief en toekomstgericht duurzaam beleid uit te stippelen voor Beersel, energieneutrale gemeente anno 2030! Op 6 jaar kan je de wereld niet veranderen. Op 6 jaar kan je wel heel wat in beweging zetten.Mijn gedrevenheid en managementervaring zijn daarbij mijn sterkste troeven.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

veerleLeroy

47 jaarDirecteur Steunpunt Vrijwilligerswerk Brussel

Beukenbosstraat 108 1652 Beersel

[email protected]

2

Page 6: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Ik wil iets in gang zetten. Iets veranderen. Politiek en engagement zijn daartoe hét middel bij uitstek.

Zo zet ik me in als ocmw-raadslid en ben ik bestuurslid bij Jong Groen. Ik was steeds actief in het jeugdwerk, o.a. bij Crefi en speelplein Bricout. Bij de toneelverenigingen De Alsembloem en Het Kinderuur leef ik me uit als acteur en regisseur.

In de gemeente Ternat werk ik samen met kinderen en jongeren aan een sterk lokaal jeugdbeleid als jeugdconsulent.

Ik wil graag met mijn gedrevenheid en engagement aan de slag om mee te werken aan een Beersel dat vooruit wil.

Leeftijd Functie Beroep

Adres

Email Web

Maartenmotté

25 jaarOCMW raadslidJeugdconsulent Gemeente Ternat

Laarheidestraat 95/0303, 1650 Beersel

[email protected] www.maartenmotte.wordpress.com

3

Page 7: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

De voorbije 3 jaren heb ik mij als Schepen voluit ingezet in de domeinen van afvalbeleid, biodiversiteit, geestelijke gezondheidszorg en ontwikkelingssamenwerking. De adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking is een feit en een nieuwe wereldwinkel in Beersel staat in de steigers.

Omdat het schepenambt moeilijk verenigbaar is met mijn full-time job als verpleegkundige verkies ik om voortaan te zetelen als gemeenteraadslid. Van daaruit wil ik mijn politieke ervaring en mijn netwerk voluit inzetten om het sociaal weefsel in Beersel te versterken en om van onze gemeente een FairTradeGemeente te maken!

Leeftijd Functie Beroep

Adres

Email

Axellereunes

35 jaarSchepenVerpleegkundige

Watermolenstraat 45, 1654 Huizingen

[email protected]

4

Page 8: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Elk gezin wordt geconfronteerd met stij-gende energieprijzen. De facturen voor gas en elektriciteit nemen een flinke hap uit het gezinsbudget. Ik ben me hiervan bewust en wil alle gezinnen helpen om een voordeliger tarief te verkrijgen voor de verschillende energieproducten. Daarom coördineer ik in onze gemeente de aankoop van energie met “Samenstroom”.

Ik ijver niet enkel voor een evenwichtiger ge-zinsbudget maar ook voor een evenwichtige, respectvolle samenleving met voldoende kinderopvang en onderwijskansen en waar di-versiteit niet een slogan is maar een effectief onderdeel van onze samenleving.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

ClaudiaUrbina Padin

46 jaarLeraar

Batenborg 41, 1654 Huizingen

[email protected]

5

Page 9: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Sinds 1996 woon ik met Ilse en ons kroost Stien, Kaat, Silke en Ward in Lot. Ik werd al snel actief in wijkgroep “Rond de Vaart”, opgericht om de buurt leefbaarder te maken. Het sociale is wat mij drijft. Als OCMW-secretaris in de Brusselse noordrand vecht ik elke dag tegen ongelijkheid. Ook in eigen dorp werk ik graag mee aan een beleid dat de sociaal kwetsbaren onder ons écht wil helpen. De verstedelijking van ons dorp is een andere trend die me zorgen baart. Ik werk graag mee aan een beleid dat hier paal en perk aan stelt. Een leefbare gemeente, sociaal en ruimtelijk, daar wil ik samen met u voor gaan!

Ik ga voor het behoud van het Vlaams karakter met een open kijk op andere culturen. Beersel is een warme gemeente waar iedereen zich thuis voelt en in vrede kan samenleven. Dit gevoel kunnen we nog versterken met de jaarlijkse actie “Dag van de Buren”.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

Email

GraciaMuleka Kankonde

GertDe Ceukelaire

6

7

46 jaarOCMW-secretaris in de Brusselse noordrand

Stationsstraat 168, 1651 Lot

[email protected]

22 jaarStudent

Hoogveldlaan 10, 1652 Alsemberg

[email protected]

Page 10: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Een groene en duurzame economie krijgt nog niet de verdiende aandacht en steun op nationaal en lokaal vlak maar biedt veel mogelijkheden en perspectieven voor de toekomst. Daarom krijgt Groen mijn stem. De uwe ook?

Oprichter van de Fietsersbond Beersel en dagelijks met de fiets naar het werk. Met Ann Bullaert heb ik een zoon van 7 die school loopt in de Boomhut in Alsemberg. Deze verkiezingen zijn een unieke kans om van Beersel een Groene gemeente te maken!

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

Email

KrisDe Greef

synthiaVan Rossum

8

9

40 jaarMarketing manager

Jozef Deneyerstraat 40, 1652 Alsemberg

[email protected]

44 jaarReservatiebediende luchtvaart

Vroenenbosstraat 40, Dworp

[email protected]

Page 11: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Binnen Beersel proberen om constructief mee te denken met het beleid, noden te detecteren en te zoeken naar degelijke oplossingen om zo daadwerkelijk mee te werken aan een betere samenleving binnen onze gemeente.

Ik ben geboren en getogen Lottenaar, maar woon nu sinds korte tijd in Huizingen. Ik zet me in voor de vrouwenbeweging, maar mijn passie is carnaval! Ik ben tevens bestuurslid van curieus Beersel.

Leeftijd Functie Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres Gsm

Email

ChristianeBlondiau

willyVanderrusten10

11

44 jaarReservatiebediende luchtvaart

Vroenenbosstraat 40, Dworp

[email protected]

63 jaarOCMW raadslidGepensioneerd

Koningin Fabiolalaan 9, 1654 Huizingen

[email protected]

50 jaarVerkoopster

Goudkasteellaan 14, 1654 Huizingen

[email protected]

Page 12: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Vanuit mijn praktijk in het internationale literatuurhuis Passa Porta verdedig ik dagelijks waarden als openheid, interactie tussen verschillende talen en culturen, tolerantie, respect voor het andere.. Laten we hier, in de rustige, groene rand rond een bruisende wereldstad als Brussel, streven naar een goed evenwicht tussen natuur en cultuur, het bekende en het nieuwe!

Als klimatoloog wordt ik dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van de klimaatopwarming. De strijd hiertegen moet op alle niveaus gevoerd worden, ook op het gemeentelijke. Daarom ijveren wij voor een energieneutraal Beersel tegen 2030.

Leeftijd Beroep

Adres

Leeftijd Beroep

Adres

Email

wimThierry

SigridBousset

13

43 jaarDirecteur literatuurhuis Passa Porta

Bruineputstraat 2, 1653 Dworp

25 jaarDoctorandus

Steenweg op Ukkel 301, 1650 Beersel

[email protected]

12

Page 13: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Als Lottenaar maak ik me zorgen over onze mobiliteit. Als gezinshoofd hecht ik belang aan betaalbaar wonen, duurzame energie en de strijd tegen kansarmoede. Als vader liggen vooral kinderopvang, gezondheidszorg en natuur en milieu me aan het hart.

Ik zet mij in voor een meer verdraagzame samenleving in een milieuvriendelijke omgeving.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

Email filipcardon

lucVan de Wouwer

14

15

25 jaarDoctorandus

Steenweg op Ukkel 301, 1650 Beersel

[email protected]

43 jaarBediende MIVB

Beerselsestraat 110 , 1651 Lot

[email protected]

57 jaarDiensthoofd afvalbeleid bij een intercommunale

Alverdries 48, 1653 Dworp

[email protected]

Page 14: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Ik ben bestuurslid van curieus en sp.a Beersel. Vrijwilligerswerk ligt me nauw aan het hart en ik zet me in voor sociaal-cultureel werk in onze gemeente.

Schilder, leraar Sint-Lukas. Maakt ondermeer por-tretten, illustraties voor Justitie en Welzijn. Gelooft in een dynamische omgeving waarin iedereen zich, met creativiteit en verantwoordelijkheid en naar eigen mogelijkheden, vrij kan ontplooien.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

Email Web

NoraTheys

carineAckermans16

52 jaarArbeidster Steenweg op Ukkel 323, 1650 Beersel [email protected]

54 jaarkunstenaar/leraar

Sanatoriumstraat 254 1652 Alsemberg [email protected]

17

Page 15: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Mijn idee tot kartelvorming was een schot in de roos. Duurzame energie -groen thema bij uitstek- maakt ons minder afhankelijk van olie-landen zonder mensenrech-ten en zorgt voor werk -core business van sp.a. Of hoe twee partijen mekaar perfect aanvullen.

Op prepensioen en als ervaren vakbondsaf-gevaardigde, engageer ik me graag voor het welzijn van de burger. Naast mijn vrijwilligers-werk wil ik ook ijveren voor sociale restaurants in Beersel.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

Email

wernerDe Dobbeleer

RenéWeemaels18

54 jaarkunstenaar/leraar

Sanatoriumstraat 254 1652 Alsemberg [email protected]

67 jaarleraar op rust, aktieve vrijwilliger (111111, bemiddeling ivm bijzondere jeugdzorg) Laarheidestraat 282 1650 Beersel [email protected]

62 jaarBediende Dworpsestraat 29, 1651 Lot [email protected]

Page 16: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Actief in het verenigingsleven en de vrouwenbeweging. Ik ben begaan met de vorming van volwassenen en zet me in voor de kansarmen in onze maatschappij.

Als kleuterleidster heb ik het geluk dagelijks te mogen werken met onze toekomstige generatie Beerselaars. Hen met een open blik naar de wereld rondom hen doen kijken, met respect voor hun medemen-sen en de natuur, is één van mijn opdrachten. Daarnaast is de plaats van de zwakke weggebruiker in onze gemeente een item dat mij nauw aan het hart ligt.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

Email

nelelaes

miaVan Gramberen

20

61 jaarRegentes Steenweg naar Halle 316, 1652 Alsemberg [email protected]

38 jaarKleuterleidster Boomhut Losseweg 121, 1652 Alsemberg [email protected]

21

Page 17: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Als jonge vrouw vind ik het belangrijk om mee verantwoor-delijkheid te dragen voor het bestuur en de toekomst van de gemeente Beersel. Ik ben ervan overtuigd dat politiek een zaak van iedereen is, waar alle generaties een inbreng moeten in hebben. Duurzame ontwik-keling, natuur en milieu zijn aspecten waar het mij om gaat.

Verontwaardiging, durven dromen, en met de blik voorwaarts gericht. Dat zijn de ingrediënten waarmee ik aan politiek wil doen. Internationale samenwerking, leren samenleven en onze jeugd alle kansen bieden om zich te ontwikkelen zijn de thema’s waar ik mij met vol (jeugdig) enthousiasme voor wil inzetten.

Leeftijd Beroep

Adres

Leeftijd Beroep

Adres

Email

JeremyVan Humbeeck

EvelieneDe Coninck22

2338 jaarKleuterleidster Boomhut Losseweg 121, 1652 Alsemberg [email protected]

25 jaarProjectbeheerder Laarheidestraat 250, 1653 Dworp

19 jaarStudent Grootvelderf 3, 1652 Alsemberg [email protected]

Page 18: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

Als gepassioneerd reiziger ben ik begaan met ontwikkelingsamen-werking en noord-zuid beleid. Als kunstminnaar hecht ik veel belang aan een degelijk lokaal cultuurbeleid.

De keuze voor het rood-groene gedachtengoed is voor mij vanzelfsprekend. De huidige wereld wordt door twee enorme problemen beheerst: enerzijds de groeiende sociale onrechtvaardigheid, anderzijds een vergiftigde aarde waarmee we onze nazaten opzadelen. Beide problemen zijn planetair van omvang, en beide vragen om een vernieuwd moreel appel.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Beroep

Adres

stefanhertmans

JeannineWalschot24

76 jaarGepensioneerd Grote Baan 155, 1650 Beersel [email protected]

61 jaarAuteur, Docent

Bruineputstraat 2, 1653 Dworp

25

Page 19: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

20 jaar lokaal socio-cultureel werk met curieus en sp.a voorzitter. Een gezond en duurzaam financieel beheer liggen me nauw aan het hart. Ik ben trots om onze kandidaten mee als lijstduwer te kunnen steunen.

Medestichter groen Beersel, 12 jaar voorzitter groen, 6 jaar gemeenteraadslid en fractieleider s.pa-groen. Mijn passie voor wetenschap vertaalt zich in een permanente inzet voor een duurzamere toekomst voor de komende generaties.

Leeftijd Beroep

Adres

Email

Leeftijd Functie Beroep

Adres

Email Web

Jansteyaert

Dirkjoris26

54 jaarZelfstandige Uwenberg 6, 1650 Beersel [email protected]

48 jaarGemeenteraadslidProfessor Biochemie VUB Beukenbosstraat 108, 1652 Beersel

[email protected]

Page 20: Kandidatenfolder sp.a-Groen Beersel 2012

v.u.:

Alai

n An

dré,

Gra

smar

kt 1

05/3

7, 1

000

Brus

sel /

Ver

kiez

ings

druk

wer

k ge

mee

nte-

en

prov

inci

eraa

dsve

rkie

zinge

n 14

okt

ober

201

2.N

iet o

p de

ope

nbar

e w

eg g

ooie

n au

b.

1 l RUYKENS Michel2 l LEROY Veerle3 l MOTTÉ Maarten4 l REUNES Axelle5 l URBINA PADIN Claudia6 l DE CEUKELAIRE Gert7 l MULEKALA KANKONDE Gracia8 l VAN ROSSUM Synthia9 l DE GREEF Kris10 l VANDERRUSTEN Willy11 l BLONDIAU Christiane12 l BOUSSET Sigrid13 l THIERY Wim14 l VAN DE WOUWER Luc15 l CARDON Filip16 l ACKERMANS Carine17 l THEYS Nora18 l WEEMAELS René19 l DE DOBBELEER Werner20 l VANGRAMBEREN Mia21 l LAES Nele22 l DE CONINCK Evelien23 l VAN HUMBEECK Jeremy24 l WALSCHOT Jeannine25 l HERTMANS Stefan26 l JORIS Dirk27 l STEYAERT Jan

HOE STEMT U GELDIG?Op 14 oktober krijgt u 2 stembrieven. Eén voor de gemeente en één voor de provincie. U stemt geldig door één of meer bolletjes rood te kleu-ren op de kartellijst.

HOE GEEFT U VOLMACHT?U vertrekt op vakantie? U bent voor uw werk of uw studies in het buitenland? U bent ziek? Geen probleem: u kunt aan een kiezer naar keuze volmacht geven om in uw plaats te stem-men. Meer info hierover op het gemeentehuis of bij de kandidaten van sp.a of groen.

VERVOER OP VERKIEZINGSDAGU wenst vervoer naar het stemlokaal? Dat kan. Een vrijwilliger van sp.a of groen komt u thuis ophalen op het afgesproken uur. Schrijf u ten laatste op 12 oktober in voor vervoer bij Dirk Joris 0475/955400 of Jan Steyaert 0495/270248.

STEMTIPSBEERSEL

4LIJST