Kampen met overnachting pasen zomer 2013

32
kammerstraat 19, 9000 Gent. [email protected] - www.freetime.be

description

Alle internaatskampen Pasen en Zomervakantie 2013

Transcript of Kampen met overnachting pasen zomer 2013

Page 1: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

kamm

erstraat 19, 9000 Gent.

info@freetim

e.be - ww

w.freetim

e.be

Page 2: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

2

Voorwoord

Zomervakanties om van te smullen. ook in familieverband Dit jaar stoomde het Free-Time team een wel heel aan-lokkelijk aanbod voor alle kinderen en jongeren klaar. Elke week is er voor iedereen wel iets: dans, koken, mu-ziek, paardrijden, sporten, avontuur. Voor de meisjes en jongens met pit is er Extremis: kampen voor durvers!De trends blijven we volgen met de modekampen, naaikampen en vooral met de bijzondere kookkam-pen in samenwerking met Koksschool Spermalie. We trekken dit jaar ook de kaart van specialisatiekampen. Zeker bij paardrijden, koken, waterski, en kitestage zorgden we voor een extra uitgediept aanbod.

We trekken naar alle uithoeken van België en het bui-tenland. Zoals steeds mag je een uitgebreid actief aan-bod verwachten in de Ardennen en aan zee. Ook in het buitenland zijn we te spotten: taalvakanties in Spanje, ruiteravontuur in Tsjechië, surfen in Frankrijk en het enige echte rangerkamp in de Beekse Bergen.

Maar er is meer. Zo bieden we enkele chill weekends aan voor jongeren (Luxemburg) en familieweekends (ouders, grootouders met kinderen, kleinkinderen) op onze terreinen in Durbuy en het Boheemse woud. Een evenwicht tussen avontuurlijke en ontspannende acti-viteiten voor het hele gezin. Van instapvakanties voor kleuters tot familievakanties met opa en oma: unieke vakanties van 3 tot 99.Een must voor iedereen om deze vakanties uit te pro-beren.

Dirk Schockaertcoach vzw Free-Time

free-time vZw: even voorstellen 3

free-time kampen: wie, waar en … wanneer 4-5

kampen per leeftijd 6-13met free-time

naar het buitenland14-16extremiskampen 17

free-time deluxe 18-19al onZe kampen

nog eens op een rijtje 20-26kwaliteit en algemene

voorwaarden 27-29 documenten & voordelen

30-31

het noorden wat kwijt?

koop de kom-pas de nieuwe verwenpas van free-time

Jouw koopjeskompas. Voor 35 euro leggen we je het jaar

rond in de watten met kortingen en super voordelen. Lees

meer over Kom-pas op pagina 31 of op onze website.

Page 3: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

3

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

Free-Time: een sTraFFe organisaTie op sTeVige Funderingen

de mensenFree-Time wordt gedragen door heel wat gemotiveerde mensen. Dag in dag uit geven onze monitoren het beste van zichzelf. Met vormingen en op-volging van monitoren streven we naar kwaliteitsvolle kampen. Het team verzorgt de dagelijkse werking en de administratie. Met vragen en opmerkingen kan je al-tijd bij hen terecht. Door deze combinatie gaan we telkens voor niets minder dan superkampen.

het vervoerOp kamp vertrekken is al een reis op zich. Bij het gros van de kampen worden de kinderen door de ouders gebracht. Maar soms voorzien we eigen vervoer. Bij Free-Time doen we dat met de bus, de trein of de minibus. Die keuze is afhankelijk van het kamp. In deze brochure staat telkens vermeld hoe de jonge-ren de kampplaats kunnen bereiken.

de kampenAl meer dan 22 jaar gaat Free-Time voor kwali-teitsvolle kampen. We stellen al het materiaal dan ook gratis ter beschikking. Voor onze kampen

pikken we er altijd comfortaccom-modaties uit. Onze moni’s werken inhoudelijke activiteiten uit. We werken samen met experten die hen ondersteunen. Verveling is dus zeker geen probleem! méér dan

opvangMet Free-Time op kamp, dat is meer dan

opvang. Door uitdagende kampen met toffe ac-tiviteiten willen we kinderen en jongeren dichter brengen bij sport en cultuur. Het team speurt daarom steeds naar de nieuwste trends op het vlak ontspanning.

Heb je zelf een zot kampidee?

Laat het ons weten op [email protected].

Page 4: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

4

wie

waa

r wan

nee

r? kleuterkriebels 4-6

kids 6-9

kids xl 8 – 12

teens 10-14

jongerenvakanties 12-17

buitenland

extremis

free-time deluxe

Instapkampen met overnachting voor kleuters. Telkens van zondagavond tot woensdagavond.

Ravotten zonder grenzen in verschillende themakampen.

Actieve avonturenkampen met een tikkeltje extra. Verassende kampervaring doe je hier op!

Breed gamma aan creatieve en sportieve kampen voor eigenzinnige tieners.

Koken met echte chefs, modecreaties op de catwalk, wilde boardkampen aan zee en veel meer. Talenten ontplooien doe je hier.

Voor grenzeloos kampplezier zijn er de actieve kampen zowel in Luxemburg, Nederland, Frankrijk, als Spanje, Groot-Brittannië tot zelfs in Oostenrijk en Tsjechië.

Kampen voor durvers! De langste deathride van Europa, een negendaagse overlevingstocht, uitdagende moun-tainbike parcours; dat is Extremis.

Dit zijn onze speciallekes. kampen 2.0; Wiltze Weekends; Er op uit met het hele gezin. Het kan allemaal. Ontdek deze straffe selectie.

pag.6

pag.7

pag.8-9

pag.10-11

pag.12-13

pag.14-16

pag.17

pag.18-19

Page 5: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

5

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

wanneer

paasvakantie 2013PA1: 31/03-05/04 PA2: 07/04-12/04

Zomer 2013ZO1: 30/06-05/07 ZO2: 07/07-12/07 ZO3: 14/07-19/07 ZO4: 21/07-26/07 ZO5: 28/07-02/08 ZO6: 04/08-09/08 ZO7: 11/08-16/08 ZO8: 18/08-23/08 ZO9: 25/08-30/08

waar

slapen

Overzichtskaartje van al Onze kampplaatsen?www.freetime.be/ vakanties/accOmmOdaties/

Treinvervoer inbegrepen. We trekken met de trein naar de kampplaats. Vervoerskosten zijn inbegrepen in de prijs van het kamp.

Treinvervoer is optioneel. Bij inschrijven selecteer je de opstapplaats

Vervoer met de bus.

We slapen in tenten

We slapen in caravans

We slapen in bedden

Uitgebreide infO Over

treinvervOer kUn je altijd

nalezen Op Onze website.

www.www.freetime.be/

vakanties/algemene-infOrmatie/

treinvervOer

Kampen voor durvers herken je aan dit logo.

Specifieke vragen over vervoer, activiteiten, accommo-daties? Of wil je Free-Time ge-

woon beter leren kennen? Wees er zeker bij op een van

volgende infomomenten.

Brugge: 5 maart 2013 om 20.u– Bloso centrum J. Saelens Antwerpen: 6 maart 2013 om 20.u– Huis van de SportGent: 8 maart 2013 om 20.u– Jeugddienst GentHasselt: 11 maart 2013 om 20.u– Zaal Beuls event room OfficenterLeuven: 12 maart 2013 om 20.u– Jeugdherberg De Blauwput

Info en inschrijven kan via onze website of via onze facebookpagina.

Snuister rond in ons kampaanbod

België

Page 6: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

6

KleuTerKriebels 4-6nellie en céZar pa1, pa2, Zo2, Zo5, Zo7

Met Nellie en Cezar trekken we naar de kinderboerderij. Nel-lie en Cezar geven ons een rondleiding op de boerderij. We leren er alles over de verschillende dieren op de boerderij zoals schapen, kippen, ezels en nog veel meer leuke dieren. Dieren knuffelen en verzorgen? Dat mag!

Af en toe duiken we ook onze knutselkoffer in en maken we kunstwerkjes om de boerderij te versieren. En natuurlijk kan een ritje op de huifkar niet ontbreken!

In ZO2 gaan we OP STAP met Nellie en Cézar. We trekken o.a. naar de kinderboerderij Pierlapont en het dolfinarium

met pipo aan Zee ZO4

Voor de eerste keer naar zee? Pipo gaat met je mee. Hij leert ons alle leuke dingen om een echte clown te worden. We ver-kleden ons, lachen, dansen en spreken als een echte clown. Het wordt een week vol plezier en vertier. Pipo stelt ons ook voor aan een echte clownexpert. Hij kent ongetwijfeld heel wat straffe circusverhalen! Samen met Pipo bouwen we giga zandkastelen. Tijdens de duinspelletjes kan de pret niet op.

op ontdekking met dora en diego Zo3, Zo8

Hei! Trek je mee op avontuur? Dora gaat als een echte ont-dekkingsreiziger op pad. Samen met haar neefje Diego ver-kent ze de wereld. Met de magische rugzak komen ze op allerlei leuke plekken waar ze vrolijke avonturen beleven. Spannende tijden!

Ontdek je mee met van Dora en Diego?

Page 7: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

7

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

Kids 6-9ponykamp

pa1, pa2, Zo5

Ben je ook fan van die schattige pony’s? Dan is dit je kamp! Deze week maken we uitgebreid kennis met deze minipaardjes.. Op de manege gaan we draven, roskammen en nog veel meer… Over-nachten doen we op een kinderboerderij in de omgeving. De uren in het zadel wisselen we af met leuke sport – en spelactiviteiten.

Misschien is dit kamp wel een ideale opstap naar het paardrijden?

i.s.m. Paardenhouderij Verwimp

boerderijkamp pa1, pa2, Zo5, Zo7

De zomer is altijd een drukke periode op de boer-derij. Wil jij proeven van de buitenlucht en de boer een handje helpen?? Daar is hij zeker en vast heel blij mee! We bakken brood, maken piz-za, verzorgen de dieren en geven ze te eten. We mogen zelfs het zadel bestijgen van een paard. Met een echte huifkar maken we een ommetje naar de geitenboer. Het boerderijleven op zijn best!

i.s.m. Kinderboerderij ’t Bakkershof en vzw Diggie

boerderijkamp special Zo6

Een weekje meedraaien op een boerderij in de polders, wie zegt daar nee tegen? Zonnegloed is echt een beestige dierenboerderij. We leren de klassieke boerderijdieren van dicht kennen. Maar er valt veel meer te beleven: we bewonderen onder andere stokstaartjes, capibara’s, bizons en stinkdieren in het dierenpark. Iedere dag maken we ook een ponyritje en vergapen ons op de roofvogelshow.

i.s.m. Zonnegloed

avonturenclub Zo1, Zo2, Zo3

Ben je een echte avonturier? Geniet je van de natuur en ben je een echte lefgozer? Dan mag je dit niet missen!!! On-der begeleiding van ervaren buitensport-gidsen slaan we onze tenten op in Durbuy. Het wordt een megaweek vol rotsklimmen, rappel, deathride, speleologie, kajak,... We houden het gezellig en knus met een lek-kere barbecue en een knisperend kampbuur. Inschrijven, inpakken en wegwezen!!!!

i.s.m. LPM

beestige beestenboel Zo2, Zo4

Dierenliefhebbers met een passie voor cultuur, dit is jul-lie moment! Deze week tre-den we in de voetsporen van een echte boer. Op bezoek bij een melkveebedrijf leren we koeien melken; we trekken ook naar de manege voor een ponyrit. Maar er is méér… We onderhouden een eigen moestuin, bakken brood en pizza’s, leren figuurzagen, spelen het unieke boerengolf en brengen een bezoekje aan het dolfinarium. Boerenleute verzekerd!

i.s.m. kinderboerderij Pierlapont

kids kwisien Zo7

Rammel je graag met potten en pannen in de gezonde buitenlucht? Dan worden je

gebeden verhoord ! We logeren deze week op

de boerderij Diggie. We verzorgen en voederen er

allerlei dieren. Wanneer we niet met de dieren bezig zijn,

storten we ons op een ande-re belangrijke taak binnen het

boerderijleven: koken. Zo leren we onze eigen hoeveproduc-

ten maken zoals choco en boter, kneden marsepein en bakken onze zelf belegde steen-ovenpizza.. Een kennismaking met het boerderij-leven in alle opzichten op een echt Doe-rderij!

i.s.m. vzw Diggie

totally spies Zo3, Zo8

Totally Spies is echt een kamp voor stoere mei-den! Je kruipt deze week volledig in de huid van je favoriete heldin. Slimme Sam, Sportieve Alex of de mooie Clover, wie is jouw favoriet? We gaan onszelf goed verwennen met beauty arran-gementen. Mooi uitgedost gedragen we ons als echt sterren. Dus, beste boeven, je maakt je beter uit de voeten! Want hier komen de spies, totally !

i.s.m. Graffiti

Sommige kinderboerderijen hebben toffe extra’s in petto!‘t Bakkershof: ponyritje en bezoek aan geitenboer met de huifkarDiggie: pizza’s bakken, verwerken van wol, roomijs of marsepein makenZonnegloed: Dagelijkse ponyritjes, roofvogelshow, dierenpark met o.a. bizons, wasberen, stokstaartjes.

Page 8: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

8

Kids Xl 8 –12

boerderijvrienden PA1, PA2, ZO5, ZO6, ZO7

Trek je liever de natuur in dan de zomerda-gen voor de TV door te brengen? Als je een echte dierenvriend bent is dit jouw kamp! We draaien een hele week mee met het leven op de boerderij. Dat is vooral veel boerenleute: dieren verzorgen en de planten laten groeien en bloeien. Maar ook lekker heerlijk koken met eigen groentjes.

Elke boerderij legt zo haar klemtonen; dat wordt moeilijk kiezen!

’t Bakkershof (PA1-PA2-ZO5): ponyritje en be-zoek aan geitenboer met de huifkarZonnegloed (ZO6): Dagelijkse ponyritjes, roof-vogelshow, dierenpark met o.a. bizons, wasbe-ren, stokstaartjesDiggie (ZO7) : pizza’s bakken, verwerken van wol, roomijs of marsepein maken

band boost PA2, ZO2, ZO8

Voor rock, pop, en rapsterren in spe! Speel je al een instrument of heb je een stem als een klok? Iedereen is welkom. Kennis van akkoor-den is gewenst maar niet verplicht...Samen met professionele muzikanten en on-der hoede van producer Tim Kermans jam-men we er op los, vormen we een band en spelen we gedurende een week de pannen van het dak! We nemen jullie samenwerking ook op cd op; een leuke herinnering. Vrijdag-avond sluiten we af met een optreden in het Gildenhuis. Rock on!

I.s.m. producer Tim Kermans en Gildenhuis Rupelmonde

Aan alle deelnemers: Gelieve jullie eigen instrumenten (en/of stem) mee te brengen.

go 4 adventure ZO1, ZO2, ZO3

Bereid je voor op heel wat spanning en sen-satie. We gaan in teams op zoek naar de GO 4 trofee. Daarvoor moeten we in teams heel wat spannende opdrachten volbrengen. Klimmen en klauteren, kolkende rivieren trotseren, onze weg vinden in donkere grotten, noem maar op. Geen avontuur gaan we uit de weg. Ook factoren als snelheid, mentale kracht, quizvaar-digheden komen deze week aan bod. Wij gaan er alvast voor!

I.s.m. LPM Events

paardrijden mini (7-12)ZO1, ZO2, ZO4, ZO8

Zijn draven, galopperen, voltige, longeren, aansingelen en roskammen nog moeilijke woorden voor je? Of net niet? Na deze week heeft de paardenwereld geen geheimen meer. In de eerste twee weken van de zomer-vakantie overnachten we op de manege zelf. ZO4 en ZO8 overnachten we in Del Huzo, een eerste klasaccommodatie in Middelkerke.

Een week vol paardrijden, af en toe wat theorie en zeker niet te vergeten ongelooflijke FUN!!!! Het paardrijden wordt afgewisseld met leu-ke strand & duin-, sport-, of spelactiviteiten. Dit kamp is een ideale eerste kennismaking met paardrijden.

I.s.m. manege Derby Uitzonderlijk vanaf 7 jaar!

Page 9: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

9

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

les chevaliers ZO6, ZO7, ZO9

Paardrijden aan Zee voor kinderen en jon-geren die leergierig zijn! Met spelletjes en leuke activiteiten leren we nog een woordje Frans. Verwacht zeker geen saaie paardrijles. We leggen de nadruk op het beleven en proe-ven van de ruitersport. We gaan bijvoorbeeld wandelen met ons paard in de duinen. Voor dit uitzonderlijke kamp hebben we een unie-ke accommodatie uitgekozen: Saint Antoine in Koksijde; de manege ligt in de achtertuin. Dit vakantiehuis ligt in de duinen en heeft een zwembad. Wat wil je nog meer?

I.s.m. manege Ter Duinen

ponykamp (10-12)

PA1, PA2, ZO5Wist je dat Shetlanders het kleinste pony-ras is? En wist je ook dat ze nooit groter dan 102cm worden? Dan ben je geknipt om mee op ponykamp te gaan! Deze week maken we uitgebreid kennis met deze schattige mini-paardjes.. Op de manege gaan we draven, roskammen en nog veel meer… Overnach-ten doen we op een kinderboerderij in de omgeving. De uren in het zadel wisselen we af met leuke sport – en spelactiviteiten.

I.s.m. Manege Verwimp

de resto - rangers ZO2 (KARMEL)

Deze week maken we een culinaire reis door de wereld. Met de resto-rangers gaan we op jacht naar bekende en minder bekende gerechten. Soms een beetje pikant, soms verrassend eenvoudig, maar overheerlijk. Ma-rokkaanse Tajines, Amerikaanse zelfgemaakte burgers, Mexicaanse faijita’s met guacamole, Venezolaanse arepa’s, Spaanse tortilla, Con-golese moambe… Je kunt het zo gek niet bedenken of we maken het klaar! Naast on-gewone recepten leren we ook een en ander over de landen waar deze gerechten vandaan komen. Straffe verhalen doorspekt met pit-tige details. Als toetjes trekken we ook naar het chocolade museum Choco-story in de Brugse binnenstad. Om je vingers bij af te likken!

Page 10: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

10

beach action (10-12) ZO1, ZO5, ZO 9

Zin in actie met het geluid van de branding op de achtergrond? Op Beach Action passeren de meest coole strandsporten de revue. Onder begeleiding van ervaren instructeurs gaan we onder andere golfsurfen. Als de wind opsteekt is het tijd om te powerkiten. Na een heerlijke dag vol strandfun sluiten we af met een movie night, een leerrijke quiz of een avontuurlijk bosspel. We voorzien ook nog tal van leuke extraatjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan een subtropisch zwembad of een sessie raften?? Actie verzekerd!

dance & balance (10-12) ZO1, ZO5, ZO9

Zijn hip hop en streetdance je ding? Kom je dan uitleven op Dance and Balance; de ideale combi-natie aan zee! Onze dansleraars leren je de vetste

tricks en moves op de coolste beats. Niet alleen tijdens het dansen tarten we de zwaar-

tekracht. Op onze surfplanken scheren we over de golven; met

de longskates laveren we door de polders. Verwacht het onverwachte;

we spekken ons evenwichtige pro-gramma met onder andere vlotten-

bouw en powerkiten. Let’s dance!

skate @ the sea (10-12) ZO1, ZO5, ZO9

Skaten is hipper dan ooit! Naast het klassieke skateboarden pikken we de laatste trends op. Zo-wel beginners als gevorderden kunnen uit de bol gaan op de longskates; Heerlijk cruisen langs de polderlanen. We zoeken verkoeling op zee. Even-tjes peddelen en dan snijden we de golven aan op onze surfborden. Op het strand halen we pas echt snelheid. Met een mountainboard onder de voeten en voortgetrokken met een powerkite vliegen we gezwind over het strand. Ben jij geboren voor de “board” sporten? Dan is dit je kamp voor komende zomer!

We overnachten op een boogscheut van de zee in omgebouwde lijnbussen en woonwagens!

DEZE UNIEKE STRANDKAMPEN BIEDEN WE OOK AAN JONGEREN VAN 13 TOT 16 AAN.

ism. elephant events

français en action ZO4

Naar de bakker gaan, inkopen doen in de super-markt, de weg vragen… ‘En Français’. Een leerkracht of een tweetalige monitor helpt je

praktisch Frans onder de knie te krijgen. ’s Namiddags staan er al-tijd avontuurlijke sporten op het programma. De professionals van Nature begeleiden ons bij het ka-novaren, klim- en klauterparcours, een adventure mix en nog heel wat meer. Communiceren doen we zo-

veel mogelijk in het Frans. Un esprit sain dans un corps sain. Want daar draait het toch allemaal om?

i.s.m. Nature

beach madnessZO2, ZO6, ZO7, ZO8

Hou je van de zeebries die door je haren waait? Lief-hebber van het kriebelend gevoel van goudgeel zand dat tussen je tenen kruipt? Dan ben jij dé per-soon die we zoeken! Een hele week lang zijn de zee en het strand onze uitvalsbasis. We experimenteren met allerlei coole strandsporten. Wat denk je van een initiatie strandkiting, island games of een hindernissenparcours en een vlot-tentocht? Let’s go mad aan zee!i.s.m. the Outsider coast.Extra: in ZO2 & ZO6 overnachten we op een boot !

i.s.m. The Outsider Coast

detectivekamp ZO2, ZO4, ZO9

Het Free-Time onderzoeksbureau lost deze week tal van misdaden op. Er zijn dan ook heel wat goede rechercheurs nodig. Na een vijfdaagse opleiding maak je deel uit van ons detectiveteam. We leren alle kneepjes van het speurdersvak. Kun jij spione-ren zonder gezien te worden? Camoufleren, con-troleren van alibi’s, codes kraken… Echt alle detec-tivetechnieken komen aan bod. Bovendien leren we laserschieten zodat we ons mogelijk doelwit zeker niet laten ontsnappen. Ben je stressbe-stendig? Dan ben jij de m/v die we zoeken om ons team te verster-ken!

i.s.m. JCW & De Kegel

Teens 10-14

IETS TE STOER VOOR

DIT KAMP? Geen paniek, we bieden het ook aan voor

15- tot 17-jarigen.

Page 11: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

11

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

high school musical ZO2, ZO8

Was je ook helemaal aan het wegdromen bij Mamma Mia, Grease en Dreamgirls? Deze week steken we een volledige musical ineen… en daar hebben we jou bij nodig! Wil je je zang- of danstalent verder ontwikkelen? Of wil je eerder een eerste stap zetten in de musicalwereld? Dan gaan je wensen in vervulling! We trainen een hele week hard om een mooie musical te maken. We schrijven samen het verhaal en denken na over de decors. Ook kostuums kun-nen niet ontbreken natuurlijk. We werken de volledige choreografie uit en voeren onze mu-sical uit op het einde van de week. Applaus… en doek !

verleg je grenZen (11-13)ZO5, ZO6, ZO7

Een leuk en avontuurlijk kamp mét meer-waarde! In een hechte groep kamperen aan de oever van een riviertje. Een afvaart met een zelf-gebouwd vlot zit er zeker in… We tasten onze fysieke grenzen af met avontuurlijke opdrach-ten zoals rappel, afdaling van metershoge rotswanden. We kijken ook over de grenzen. Hoe ziet de leefwereld van leeftijdsgenoten uit Afghanistan of Syrië er uit? Je komt het allemaal te weten deze week. De voertaal is Nederlands, maar soms ook Engels of Frans, Ideaal om nog wat nieuwe woorden op te pikken dus! Kortom: een bijzonder kamp om andere culturen in Bel-gië beter te leren kennen.

i.s.m.: Nature

klimstage (12-14) ZO9

Zoek je het graag hogerop? Super! Deze week is je op het lijf geschreven. Stapsgewijs leren we alle basis klimtechnieken. Gordels en muske-tons gebruiken, knopen leggen, voorklimmen. Het komt allemaal aan bod. We gaan vooral heel veel klimmen langs de rotswanden in de Ardennen. Deze week kun je dus heel intensief proeven van de klimsport! We overnachten in tenten om ten volle van de natuurpracht te kun-nen genieten. De ervaren klimbegeleiders van Bleau Climbing team wegen techniek en prak-tijk goed af. Eventjes stretchen… en dan zijn we klaar voor deze uitdagende klimstage.

Mogelijkheid behalen klimvaardigheidsbewijs 2 erkend Vlaamse Klim- en Bergsportfederatie.

i.s.m. Bleau climbing team

x-treem (11-13) ZO4

Schrik je niet terug van een sprong in het ijle? Check! Al altijd willen rotsklimmen? Dubbel check! Op X-treem gaan we er voor! We beklim-men onder andere een vijftien meter hoge rots. We roetsjen naar beneden met de rappel. Adre-naline troef! We slapen in het bivakhuis, maar trekken regelmatig de natuur in. We bereiden een echte tweedaagse trektocht voor. Hoe ma-ken we een plaats om te overnachten? Hoe zor-gen we voor eten en water? Misschien vinden we zelf sporen van everzwijnen onderweg…

i.s.m.: Nature

frans aan Zee ZO2, ZO6, ZO7, ZO8

Een weekje sportinitiaties ‘au bord du mer’… Zalig toch? We mixen strandsporten zoals strandkiting met avontuurlijke activiteiten zoals een vlottentocht of hindernissenparcours. We nemen zeker ook tijd voor een streepje Frans. Geen droge grammatica-oefeningen. We brengen het Frans spelenderwijs in de praktijk. Een weekje aan het strand waar je iets van opsteekt!

Extra: In ZO2 en ZO6 overnachten we in boten !

i.s.m. The Outsider Coast

de hobbit ZO3, ZO8

We trekken binnen in Midden-aarde: De duis-tere heer Sauron is al snode plannen aan het smeden. Maar als we lichtvoetig samenwerken kunnen we zijn kwade plannen misschien als-nog verijdelen. Iedere inwoner van Midden-Aarde heeft zo zijn eigen sterktes. De dwergen zijn klein, maar ongelooflijk sterk, de tovenaars gebruiken natuurlijk oude magie, Hobbits zijn dan weer echte doorzetters. Welke rol neem jij op jou op onze tocht?

pilotenkamp (10-14)ZO6

Ready for take-off? Roger! Als deze woorden je bekend in de oren klinken, ben je misschien een echte piloot in spe. Op pilotenkamp vliegen we er in. We leren alle basisbewegingen op een echte flight simulator. We duiken in het verle-den in het vliegtuigmuseum op een prachtige locatie: een hospitaalbunker van Duitse solda-ten uit WO II. Als klap op de vuurpijl doorklieven we de wolken in een echt vliegtuig !

i.s.m. Propeller

IETS TE STOER VOOR

DIT KAMP? Geen paniek, we bieden het ook aan voor

15- tot 17-jarigen.

Page 12: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

12

adventure mix (12-15) ZO1, ZO2, ZO3

Avontuur in de mix: buitensporten in de prachtige Ardennen in combinatie met een tentenbivak… Fun gegarandeerd! We doen uiteenlopende outdoor activiteiten zoals kajakken en bosspelen. We dalen af in nauwe rotsspleten op onze speleo-logietocht. Tegen de bergwand gekleefd leggen we een via ferrata af. Geen zorgen… je bent steeds goed verzekerd met touwen! Deze week leven we midden in de natuur. We slapen in tenten en koken ons eigen potje.

i.s.m. LPM

band boost (13-16) PA2, ZO2, ZO8

Voor rock, pop, en rapsterren in spe! Speel je al een instru-ment of heb je een stem als een klok? Iedereen is welkom. Kennis van akkoorden is gewenst maar niet verplicht...Samen met professionele muzikanten en onder hoede van producer Tim Kermans jammen we er op los, vormen we een band en spelen we gedurende een week de pannen van het dak! We zetten jullie samenwerking vervolgens op cd, waar-door het een week wordt die je nooit zal vergeten. Vrijdag-avond sluiten we af met een optreden in het Gildenhuis. Rock on!

I.s.m. producer Tim Kermans en Gildenhuis Rupelmonde Aan alle deelnemers: gelieve jullie eigen instrumenten (en/of stem) mee te brengen.

beach action (13-16)ZO1, ZO5, ZO9

dance & balance (13-16) ZO1, ZO5, ZO9

skate @ the sea (13-16) ZO1, ZO5, ZO9

Op deze super strandvakanties overnachten we in een unieke accommodatie

ism. elephant events

beachlife & waterski ZO2, ZO6, ZO7, ZO8,

Een spetterende vakantie voor ‘surfdudes’ en ‘beachbabes’! Zonnekloppers en zeeschuimers beleven de week van hun leven. Zeeraften, waterski, golfsurfen, zeekajak, kite-boar-ding, beachvolley, frisbee, zeilwagenrijden of kiting… Meer dan genoeg om een spetterende week waterplezier te vullen!

i.s.m. The Outsider Coast en Waterskiclub de hoge Dijken

klimstage (15-17) ZO9

Altijd al gefascineerd door de klimsport? Deze zomer kun je je eens volledig laten gaan. De kliminstructeurs bieden een gevarieerd klimaanbod aan op initiatieniveau. De hele week worden we op sleeptouw genomen waarbij we techniek-scholing afwisselen met bergen praktijk. Start de trainingen, stretch je ledematen en schrijf je in voor dit prachtig klim-avontuur. Op deze vakantie kun je trouwens ook je klimvaardigheidsbewijs 2 behalen.

i.s.m. Bleau climbing team

We bieden het ook aan voor 12 tot 14 jarigen.

passion for fashion (12-15) ZO4, ZO9

Ben jij een echte trendsetter? Een fashionista die niet langs etalages kan lopen zonder even dat ene sjaaltje te kopen? Dan is dit fashionkamp zeker iets voor jou! Doel van dit kamp is het uitproberen van verschillende stijlen en het ontwer-pen van je eigen collectie. Het ene moment focus je op ac-cessoires, het andere moment maak je een prachtig design van je eigen T-shirt. Ter inspiratie trekken we samen op dag-uitstap naar modestad Antwerpen. Uiteraard hoort hier een uitgebreide fotosessie van onze creaties bij! Top of the bill is onze eigen swapping party, waarbij we onze kledingstukken waar we zelf geen plezier meer aan beleven, kunnen ruilen!

so you think you can cook (12-16)

ZO1, ZO8 Ben jij fan van Piet Huysentruyt en Wout Bru? Mis je geen enkel TV-programma waar Wim Ballieu, Jeroen Meus of Sofie Dumont opduiken? Als je mee gaat op dit mega kookkamp heb je zelf een vinger in de pap. Samen met de chef-kok duiken we tussen de potten en pan-nen. Hij begeleidt iedereen bij de bereidingen en stuurt je kookkunsten bij. Iedereen wordt ook ingewijd in mise-en-pla-ce en tafeldekking. We maken de lekkerste gerechten klaar. Misschien wel een voorgerechtje met Sint-jakobsschelpen, een heerlijke visschotel als hoofdgerecht, en als toetje een crème brûlee? Op het eind van de week kiezen we de beste kok en sluiten we af met een exclusief walking dinner waarbij ook de ouders uitgenodigd zijn! Haal die pepermolen al maar boven want het belooft een pittige week te worden! In augustus 2012 draaide Telefacts een reportage over dit kamp.

ism Koksschool Spermalie Brugge

Het programma in een notendop: workshop etiquette en serveren ● bezoek chocolademuse-um + quiz ● stadsspel met gastronomische weetjes - plekjes ● chocoladeworkshop ● bezoek vismijn Oostende + vis file-ren ● bezoek Horeca Totaal ● bbq kookwedstrijd + prijsuitrei-king ● Walking dinner voor ouders en deelnemers

Jongeren 12-17

Page 13: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

13

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

the moviefactory (12-15)ZO2, ZO9

We slaan onze tenten op in Hollywood en ontdekken de geheimen van de film. De hele week lang regisseren we onze eigen kortfilm! We bedenken zelf een span-nende, komische of dramatische verhaallijn en kie-zen de gepaste locaties voor onze opnames. Natuurlijk kan een film niet zonder acteurs: we bekij-

ken de rolverdeling en stomen de gekozen acteurs klaar voor het grote werk met een workshop acteren voor camera. Nadat we alles tot slot heb-ben gefilmd, zetten we de ruwe

montage in en componeren we een passende soundtrack voor de aftite-ling van onze film. Misschien word

jij wel de nieuwe Michael Bay, James Cameron of Erik Van Looy!

i.s.m. De Notenboom

tussen pot en pan met etiquette (12-15)

ZO6Jeroen Meus is jullie wellicht niet onbekend? Deze week kruipen we in de huid van deze vlotte Belgische kok. Net al Jeroen toveren we dagelijks allerlei lekkers uit de vingers! We onthullen enkele keukengeheimen en racen van het ene culinair hoogtepunt naar het an-dere. Doe je keukenschort aan, slijp je keukenmesjes en laat het vuur in de pan slaan.. Bon appétit! Tussen pot en pan leren we alles over de etiquette voor een spetterende culinaire presentatie van deskundi-gen uit de sector. Als echte maître d’hotel serveren we onze creaties en houden een ware kookwedstrijd. Voor liefhebbers van het horecagebeuren!

I.s.m. Erik Vanhaleweyk

x-treem (14-15) ZO4

Schrik je niet terug van een sprong in het ijle ? check! Al altijd eens willen rotsklimmen? Dubbel check! Op X-treem gaan we er voor! We beklimmen onder andere een vijftien meter hoge rots. We roetsjen naar beneden met de rappel. Adrenaline giert door het lijf!

We slapen in het bivakhuis, maar trekken regelmatig de natuur in. We bereiden een echte tweedaagse trek-tocht voor. Hoe maken we een plaats om te overnach-ten? Hoe zorgen we voor eten en water? Misschien vinden we zelfs sporen van everzwijnen onderweg…

i.s.m. Nature

verleg je grenZen (14-17)ZO5, ZO6, ZO7

Een leuk en avon-tuurlijk kamp mét meerwaarde! In een hechte groep kam-peren aan de oever van een riviertje. Een afvaart met een zelf-gebouwd vlot zit er dus zeker in… We tasten onze fysieke grenzen af met avontuurlijke opdrachten zoals rappel, afdaling van metershoge rotswanden. We kijken ook over de grenzen. Hoe ziet de leefwereld van leeftijdsgenoten uit Afghanistan of Syrië er uit? De voertaal is Nederlands, maar soms ook Engels of Frans. Ideaal om nog wat nieuwe woorden op te pikken dus! Kortom: een bijzonder kamp om an-dere culturen uit België beter te leren kennen.

i.s.m. Nature

skate of mind (12-15) & (8-12)

ZO6In en rond de Guldensporenstad zijn er een aantal prachtige, onontdekte skatelocaties. Reden genoeg om er een weekje rond te skaten. In hartje Kortrijk be-dwingen we de grootste skate bowl van de Benelux. Spine bowls, hip bowls en een oververt chapel waar je – letterlijk – ondersteboven van bent. Even buiten Kortrijk bezoeken we ook een groot indoor skatepark met uitgebreide installaties. We verkennen alle min-der bekende kantjes van de skatecultuur. We gaan ook on-air met onze eigen street mix in een echte urban radio studio.

i.s.m. Quindo

knip knap (12-16)ZO1

Nooit echt volledig tevreden met dat nieuwe jurkje of rokje? Deze week leggen we je van naaldje tot draadje uit hoe je je eigen kledij kan ontwerpen en pimpen. Van stof over ontwerp tot eindproduct. Het komt al-lemaal aan bod. Onder begeleiding van pro-fashionals ontwerp je je eigen stof. Zotte ideeën? Voor de draad ermee! Met onze patronen maken we dan een aantal mooie aanvulling op je garderobe. We blijven niet stik-ken achter onze naaimachines natuurlijk: We maken uitstapjes in het historische Brugge en houden een eigen modeshow.

i.s.m.: Spermalie

Page 14: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

14

buiTenlandfun adventure & quad (8-12) (lu)

PA2 , ZO1, ZO2, ZO7, ZO8 ZO3, ZO9

Ben je een avonturier in hart en nieren? Dan zit je gebeiteld met de royale portie deze week. In de bosrijke omgeving van Wiltz zetten we de brullende motoren van onze quads in werking. Dit jaar krijgen we zelfs een extra quad sessie: We testen onze skills op twee vastgelegde momenten. Tussen onze races door vechten we een spannend paintballduel uit of beleven we de ultieme kick via een echte deathride. In Wiltz is er voor elk wat wils: een klimmuur, sumo -en gladi-atorenspelen,… Natuurlijk vallen we ’s avonds niet stil: Krijg je al zin in een nachtspel, stadsspel, gala-avond of disco-avond? Overleef je deze week dan kan je jezelf terecht een avonturier noemen! Voel je het kriebelen? Schrijf je dan als de bliksem in!

I.s.m. T&S Events

outdooradventure & quad (12-15) (lu)

PA2, ZO1, ZO2, ZO3 ZO7, ZO8, ZO9

Haal je graag een frisse neus in de bossen? Als je ook nog eens sportief en avontuurlijk aangelegd bent, is Outdooradventure helemaal jouw ding!

We gaan twee keer uitgebreid quadracen. We gaan sluipen en scherpen onze tactiek aan in een

spannend paintbalduel. De adrenaline vliegt om-hoog en we gaan uit ons dak met de deathride

en klimmuur. We doen ook een nachtdropping en een stadsspel. In de zomer slapen we in tenten;

Zo genieten we ten volle van dit prachtige plekje Luxemburg.

I.s.m. T&S Events

expeditie wiltZ (9-14) (lu) ZO1, ZO2, ZO3, ZO7, ZO8, ZO9

Expeditie Wiltz is een gloednieuw kamp. Vijf dagen aan een stuk nemen de twee teams het tegen elkaar op in uitdagende competities. Elke overwinning verzilveren ze met coins. Daar-mee ze luxe-items kunnen kopen. Iedere dag kiest de eiland-raad nog eens de winnaar van de dag uit elk team. Zonder al te veel geheimen prijs te geven mag je je zeker verwachten aan een nachtdropping en een gezellig kampvuur. Heb je een scherp tactisch inzicht uithoudingsvermogen en team spirit? Trek dan mee op expeditie met ons!

I.s.m. T&S Events

kitestage (14-19) (nl) ZO1, ZO3, ZO6, ZO8

Over de golven scheuren met een rotvaart, schuim dat op-vliegt tot hoog boven je hoofd. Deze week gaan we kitesur-fen! In kleine groepjes leren we hoe ons recht te houden op de golven. De kite aansturen om de meeste wind te vangen, salto’s op de baren … we gaan ervoor! Onder persoonlijke begeleiding leer je de basis van het kitesurfen. Daarnaast ma-ken we ook ons eigen kiteboard. Een maal je de basis goed in de benen hebt, kun je je wagen aan het straffere werk. Kitestage, dat is kitesurfen van A tot Z!

i.s.m. 4-play

kanotrekking: afvaart van de leie (fr) (13-18)

(14/07-20/07) & (18/08-24/08) ZO3, ZO8 Mooie bestemmingen liggen niet altijd ver. Met de minibus vertrekken we naar het Noord-Franse Lisbourg naar de bron van de ‘golden river’, de Leie. We trekken met de kano van de bron tot aan de monding in Gent. Onderweg leren we nutti-ge overleving skills langs de oevers. We koken ons eigen pot-je en overnachten in de natuur. We varen langs onbekende, oude leiearmen in een prachtige en verrassend onbekende natuur. Uiteraard genieten we onderweg ook uitgebreid van een aantal historische steden vanuit een unieke positie. De eindmeet halen we op de Graslei, midden in het historisch centrum van Gent.

i.s.m. Nomand & Rebel

huttentocht (at) (13-16) (20/07-26/07) & (10/08-16/08) ZO4, ZO7

Gewapend met een stevig paar wandelschoenen, rugzak en proviand, maken we een zesdaagse tocht op het dak van Europa. Tussen oeroude bergmastodonten in de Oosten-rijkse Alpen trekken we over wandelpaden van hut naar hut. Onderweg maken we kennis met gletsjers, morenen en mis-schien spotten we wel bergmarmotten. Geniet vol op van de prachtige panorama’s en trek die gezonde berglucht binnen. ’s Avonds genieten we van een welverdiende rust in een van de typische berghutten. Voor sommigen is dit misschien een eerste kennismaking met het hooggebergte, en wie weet een aanzet tot berg-beklimmen.

i.s.m. Bleau Climbing Team

rangerkamp (nl) (8-11) & (11-13) ZO9

Wilde dieren spotten in een prachtig reservaat? Daar moet je niet eens naar Kenia. Deze week trekken we naar de Beekse Bergen voor een unieke safaribeleving. We overnachten in het hart van het reservaat. Word wakker van het gekwetter van tropische vogels, het geloei van bizons, gelach van hy-ena’s. Onder begelei- ding van een echte kampranger gaan

we de dieren voederen. We blijven helemaal in de ban van Afrika; op het kampvuur ‘braaien’ we zelf ons vlees. Hakuna Matata!

i.s.m. Beekse Bergen

Page 15: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

15

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

duikstage (es) (13-15) & (15-18)(28/06-07/07) & (09/08-18/08) ZO1, ZO7

De azuurblauwe hemel die zich weerspiegelt in de Mid-denlandse zee; wat flarden gitaar die met de warme wind meewaaien. Klinkt als de ideale vakantie? Klopt! Een hele week lang verkennen we de Costa Brava van een ongewone invalshoek: onder water. We gaan een hele week duiken op een prachtlocatie: de Islas Medes. Materiaalkennis, duiktech-niek, instrumenten leren aflezen; het komt allemaal uitge-breid aan bod. Naar het eind van de week kun je zelfs het open water brevet behalen. Bovendien verkennen we een dag ook het bangelijke Barcelona. Tapas, parc Güel en zon. ¡Vamos !

i.s.m. Simbo

safarikamp (nl) (9-13) ZO1

Begint het ook te kriebelen bij beelden van safaritochten in de Serengeti? Deze safari houden we iets dichter bij huis, maar daarom niet minder boeiend! We kamperen aan de rand van het park aan de oevers van een meertje. Uiteraard maken we uitgebreid kennis met tientallen wilde dieren zoals hyena’s, leeuwen en giraffen. We knijpen er een dagje uit voor een blitzbezoek aan de Efteling. En dat is nog niet alles! Bij ochtenddauw, wanneer het park nog gesloten is, zijn wij er bij wanneer de dieren ontwaken uit hun slaap. Een unieke ervaring! We mogen bovendien als enigen een kijkje nemen achter de schermen van de voer-derkeukens en roofvogelshow. Daarnaast komen we oog in oog te staan met de olifanten en neushoorns tijdens een bezoek aan hun stallen. Na deze week vol wildlife avontuur mag je jezelf een echte safari expert noemen!

i.s.m. Beekse Bergen

ultimate kicks (nl) (12-16)ZO2, ZO8

Heb jij een grote portie durf ? Die heb je echt wel nodig. Deze week draait alles rond ultieme kicks ontdekken. Glij een sneeuwheuvel af met ski’s en snowboards, trotseer een kol-kende wildwaterbaan met raft en tem een flowrider met bodyboards en flowboards. We scheuren over een Europees wedstrijdparcours met onze mountainbikes en klimmen en abseilen in een reusachtig klimcomplex. Om de spieren eens te ontspannen maken we een uitstap naar Duinrell at-tractiepark en een tropisch zwemparadijs met 1km glijbaan-plezier!Voel jij het ook al kriebelen? Schrijf je als de bliksem in en beleef een onvergetelijke vakantie!I.s.m. Ayers Rock, Snowworld, Dutch Water Dreams, Duinrell

Attractiepark.

beach paradise (es) (13-15 & 16-19 )

(23/07-01/08) ZO4

Jongeren van 13-15 verblijven in San Pere Pescador; jongeren 16+ verblijven in Empuria BravaOp zoek naar een zalige strandvakantie voor actieve jongeren? Dan is dit paradijselijk weekje Spanje geknipt

voor jou! We verblijven op een luxe campings aan de Costa Brava. Afhankelijk van de verblijfplaats is er een aangepast programma. Klaar voor een week die overloopt van coole strandactiviteiten? In San Pere voorzien we onder andere een banana ride, een cruise en een snorkeluitstap. In Em-puria Brava bestaat de watersportmix onder andere uit land-kiten, windsurfen en SUP’en – Stand up paddle surfen. In San Pere gaan we ook op watertrekking – een variant van Canyoning. De jongvolwassenen brengen een dag een be-zoek aan Barcelona.

i.s.m. Flowtrack

voetbalstage in spanje (es) (13-15) & (15-19)

(28/06-07/07) & (09/08-18/08) ZO1, ZO7Fan van Messi ? Al altijd de bal willen krullen zoals Ronaldo? Trek dan mee op voetbalstage naar L’Estartit. ’s Ochtends – bij aangename temperaturen – nemen we het voetbalstadion in voor uitgebreide trainingen. We oefenen balbeheersing, teamwerk en schijnbewegingen. In de namiddag genieten we van de Spaanse zon op het brede strand. Een bezoek aan het prachtige Barcelona ontbreekt natuurlijk niet. We kuie-ren over de Ramblas en genieten van het architectonische hoogstandje Parc Güell. Als je je voetbaltechniek wilt scherp-stellen is deze voetbalstage ideaal!

i.s.m. Simbo

boheems ruiteravontuur(cZe) (12-16 )

ZO2, ZO5 (05/07-14/07) & (26/07-04/08) Zin in een sportief programma voor gevorderde ruiters op een ongewone locatie? Klinkt Jiricna je exotisch genoeg in de oren? Super ! Met de bus trekken we naar het Boheemse woud voor een week ruiterplezier. Na een korte kennisma-king met de omgeving en paarden op de manege trekken we er al op uit voor een tweedaagse. We rijden dan ook gro-tendeels in de vrije natuur. Op een van onze tochten zoeken we verkoeling aan een meer of rivier. Naast een flinke portie rij-ervaring kun je je ook uitleven tijdens de vele outdoor sportactiviteiten. Een uitdagend touwenparcours, een af-vaart van de Otava met raft of kano; het kan allemaal!

i.s.m. Outline-Travel

Page 16: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

16

watersporthelden (fr) (11-15) ZO1, ZO3, ZO5 (15/07-24/07) & (29/07-07/08)

Ben je een echte waterrat, met een hoge drang naar avontuur? Op deze vakantie voel je je zeker als God in Frankrijk. Met ons gevarieerd watersportprogramma van onder andere kitesurfen, kajakken, body boarden of golfsurfen voel je je als een vis in het water. We logeren in een van de mooiste streken van Frankrijk: Des Landes. Iets verder van de zee zijn ook een hele rits meren om verkoeling te zoeken. De wilde natuur is ook ideaal om er met de mountainbike op uit te trekken. C’est chouette quoi!

i.s.m. Jeugd 2000

fun & klimavontuur (fr) (8-10 & 11-13 & 14-16)

ZO3, ZO8

Ten zuiden van Parijs – in Fontainbleau – beeldhouwde de na-tuur eeuwenlang aan het mooiste outdoor boulder-gebied van Europa. Boulderen – kleinere rotsen beklimmen zonder touw – vergt heel wat kennis. Geen nood! Alle basistechnieken worden uitgebreid aangeleerd en natuurlijk is veiligheid onze eerste be-kommernis. Boulderen is vooral een sociale sport – elkaar aanwij-zingen geven is bijvoorbeeld heel belangrijk. Aangezien we toch in een prachtig bosgebied zitten leren we ook oriëntatielopen. Kaart en kompas gebruiken heeft na deze week geen geheimen meer voor je. Deze week oefenen we onze balans ook op een slappe koord - slacklinen.

i.s.m. Bleau Climbing Team

destination x (12-15) (01/08-23/08) ZO6

Ter land, ter zee of in de lucht. Wie zal het zeggen? We vertrek-ken met de trein of met de bus naar een geheime locatie om er een hele week te genieten. Wordt het een strandbestemming; of eerder een bosrijk gebied? Misschien een klein tipje van de slui-er: het wordt zeker en vast een sportieve reis vol verrassende activiteiten. Een blind date met een reisbestemming dus, voor gokkers. En gokkers kunnen alleen maar winnen… Een maal de locatie bekend wordt gemaakt – in het voorjaar al - stijgt de va-kantieprijs met 100 euro. Vroeg beslissen is de boodschap dus !i.s.m. Vacances plus

spaanse taalvakantie (13-15 & 15-18)

(09/08-18/08) ZO1, ZO7

¿Cómo estás? Aan de Costa Brava – de ruige kust – krijg je in de voormiddag een flinke portie Spaans voorgeschoteld. Op een speelse manier leren we dagelijkse, praktische uitdrukkingen. Die kun je ’s namiddags al onmiddellijk in de praktijk brengen. Want dan trekken we naar het nabij gelegen strand voor coole strandsporten zoals surfen. We trekken ook een dagje naar Bar-celona. We verkennen het Parc Güell en bezichtigen zeker dat ander meesterwerk van Gaudí; de Sagrada Familia. Overnachten doen we in tiendas – tenten – in een luxecamping in L’Estartit. Ga mee en laat je een hele week onderdompelen in de Spaanse taal en cultuur.

i.s.m. Simbo

el ritmo loco (es) (12-17) ZO2 (06/07-14/07)

Dansen met het ruisen van de middellandse zee op de achter-grond; dat is El Ritmo Loco in een notendop. We blijven geen rondjes draaien binnen een enkel genre. Streetdance, hip hop fast, hip hop lyrical, latin wisselen we af met klassieke salondans en uitdagende Afrikaanse danspasjes. Alles geven op die dans-vloer, want bij grote interesse willen de lesgevers zelfs nog twee minder bekende muziekstijlen belichten. Breakdance en dance-hall. Jah man !

i.s.m. sport 4 travel

basketbalstage (es) (12-17) ZO2 (06/07-14/07)

Dunken als Kobe Bryant leer je niet op een dag! Maar tijdens dit kamp komen we toch al aardig in de buurt. Het wordt een heel intensieve week om onze baskettechniek scherp te stellen. Elke dag oefenen we op twee momenten onze bal vaardigheid. We spelen regelmatig een match om alles in de praktijk te brengen. De rest van de dag blijft er heel veel vrije tijd over om te ont-spannen. We trekken bijvoorbeeld regelmatig naar het nabijge-legen strand voor een strandspel.

i.s.m. sport 4 travel

franse taalvakantie (fr) (13-15 & 15-19)

ZO4, ZO6 (19/07- 28/07) & (02/08-11/08)Wil jij tijdens jouw vakantie je Frans verbeteren? Ga dan mee met deze taalvakantie naar de levendige stad Montpellier, vlak aan de stranden van Middellandse Zee. Naast de taallessen maken we ook kennis met internationale studenten. Staan verder op het programma: een bioscoopfilm, beach party, bowlen of een be-zoek aan de Clamouse grotten. Deze taalvakantie vindt plaats op een geweldige locatie! De mooie stad Montpellier ligt vlak bij zee en heeft een levendig centrum met gezellige straatjes, heel veel toffe winkeltjes en gezellige pleintjes en terrasjes. Op de Place de la Comedie, het centrale plein, valt er altijd wel iets te beleven. In het centrum ligt de internationale talenschool ‘LSF’ waar je de taallessen volgt. Tijdens de tiendaagse vakantie krijg je gedurende vijf dagen, drie uur les per dag. De taallessen wisselen af met tal van leuke activiteiten aan zee en praktijkge-richte oefeningen zoals de weg vragen, inkopen doen en iemand interviewen.

i.s.m. Simbo

engelse taalvakantie (gb) (13-19) ZO4, ZO6 (19/07- 28/07) & (02/08-11/08)

Je Engels bijschaven op een authentieke locatie en je nog eens rot amuseren? Very British indeed ! In Brighton is een typisch Britse bel epoque badstad. Denk bijvoorbeeld aan de prachtige pier, de esplanade… Een Engelse docent werkt drie uur per dag met jou om je gesproken Engels op punt te stellen. Die vaardig-heden brengen we onmiddellijk in de praktijk in een City Tour van Brighton. Natuurlijk variëren we met leuke activiteiten: we brengen bijvoorbeeld een bezoek aan de hoogste krijtrotskliffen van Groot- Brittannië – The Seven Sisters. Hey ho, Let’s go!

i.s.m. Simbo

Page 17: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

17

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

boardkamp (7-12/07/2013)

Mountainboarden, wake - en kneeboarden, skateboarden, snow-boarden, windsurfen... Boarden tot we niet meer kunnen. We slapen op 1 locatie waar we ons bezondigen aan verschillende boardsporten. Op vrijdag trekken we naar West-Vlaanderen voor een dagje snowboardplezier. Variatie troef! Tegen het eind van de week sta je even stevig op een surfbord als op de vloer. Straf-fe verhalen voor na de vakantie doe je hier op!

i.s.m. The Spin, Ice mountain, vzw Mountainboard

waterskistage (7-12/07/2013)

Waterratten met een grote drang naar snelheid mogen dit kamp zeker niet mis-sen. Een hele week lang werken we rond één van de snelste watersporten ter wereld: waterski. We staan vier dagen lang op de latten. Eén dagje knijpen we er tussenuit om te mountainboarden. Als het slecht weer wordt, brengen we ge-woon een bezoekje aan het Landalpark.‘s Namiddags kunnen de echte durvers freestylen. Salto’s en zotte toeren over de ramp, een must ! Aan de wal ontspannen we met leuke nevenactiviteiten als petanque, beachvolley, zwemmen en slackline.

i.s.m. The Spin

overlevingskamp xl (27/07-04/08/2013)

Teambuilding staat centraal deze week. Vuur maken zonder lucifers, overnach-ten in een zelfgemaakte shelter, eten wat je vindt in de natuur, je camoufleren zodat je onzichtbaar wordt, oriëntatie in het donker, overlevingstechnieken... Een UNIEKE vakantie in België.We proberen zelf onze vis te vangen en roosteren die op een zelfgebouwd kampvuur. Een vlottentocht met een zelfgemaakt vaartuig staat natuurlijk ook op het programma. Onze camouflageskills testen we uit tijdens de paintballoorlog. Op een iets rustiger dagje sjesen we de berg af op onze mountainboards. Een über-actief kamp voor straffe meiden en jongens !

i.s.m. vzw Mountainboard, T&S EventsOok voor 16+ is er de ruigere versie:

mountainboarden (11-16/08/2013)

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is mountainboarden jouw ding ! De souplesse van een snowboard, de snelheid van een longboard en dit alles op 4 all terrain-banden. Één week krijgen we tijd om de basistechnieken van het mountainboarden onder de knie te krijgen. Wie weet kunnen we zelfs al beslui-ten met enkele trucs.

i.s.m. vzw Mountainboard

extremis (11-16/08/2013)

Leven ‘on the edge’ en extreme kicks nodig? Eén adres: Extremis!We belanden de hele week van de ene in de andere sensatie. Extremis; dat is hoogte, snelheid en avontuur! We krijgen de nodige adrenalinestoten in de lucht dankzij een bungeesprong, deathride - de langste van Europa - en hoogtouwen-parcours.Daarnaast genieten we van bliksemsnelle activiteiten als mountainbiken, moun-tainboarden, waterskiën en wakeboarden. Avontuur zoeken we tot slot op in een gevaarlijk nachtspel en een paintballgevecht op leven en dood. Voor durVers!

i.s.m. vzw Mountainboard, Terraltitude, The Spin

Page 18: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

18

De Free-Time DeLuxe kampen zijn allemaal heel specifieke kampen die uitgedacht werden naar aanleiding van feedback die we het voorbije jaar van ouders, kinderen en monitoren kregen. Het zijn dus in de eerste plaats jouw kampen.

Kampen 2.0 De kampen 2.0 sluiten naadloos aan bij een aan-tal Free-Time klassiekers. We spitten thema’s wat dieper uit en gaan voor een meer persoonlijke invulling. Daarom is een eerdere kampervaring vereist. Ideaal om oude kampvrienden opnieuw tegen het lijf te lopen!

Paardrijden gevorderden (10-18)

ZO1, ZO2Manege De Vlierbeek is een hele week lang onze uitvalsbasis; Ruiters moeten wel klaar zijn om niveau van A brevet te behalen. Tijdens deze intensieve week wordt iedereen klaargestoomd

om – afhankelijk van je persoonlijke vaardigheden – brevet A of B te behalen. Springen, dressuur, cross country; het komt allemaal uitgebreid aan bod. Op het einde van het kamp tonen de jongeren altijd hun kun-de in een toonmoment. Als extraatje komen er deze week ook een hoefsmid en

chiropractor langs op de manege. De manege verwacht dat geïnteresseerden de drie gangen beheersen en zelfstandig paarden kunnen zade-len.

Wedstrijdstage jumPing (14-21/07)

ZO3 Deze stage is een mooie uitdieping van je jum-pingvaardigheden. Deze week focussen we ons vooral op die ene tak van de ruiterkunst. Jum-ping aficionados moeten beschikken over een A brevet. Want deze week werken we toe naar de afname van het B brevet op vrijdag. Als klap op de vuurpijl hebben we op onze nationale feest-dag – 21 juli –  zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan een erkende jumping wedstrijd. Wie weet neem jij wel de trofee huiswaarts!

Wedstrijdstage jumPing XL (11/08-23/08)

Hopelijk zit je stevig in het zadel voor deze twaalf dagen paardrijfun! We werken uitgebreid aan alle finesses en details om het B brevet te ha-len. Zondag is er de kans om deel te nemen aan een erkende jumping wedstrijd. Paardenliefheb-bers komen niets te kort. Een extra lang kamp, dat is dubbel genieten. Deelnemers dienen wel in bezit van het A brevet te zijn. Zoals steeds sluiten we het kamp af met een apotheose, waarbij alle ruiters hun vaardigheden tentoon spreiden in een toonmoment. U bent van harte welkom!

so you KNOW you can cook (12-16+)

ZO2Als je in de voorbije jaren So you think you can cook volgde weet je het wel. Spermalie en Free-Time, dat is een smakelijke combinatie. Onder professionele begeleiding van de chef kok gaan we de hele week aan de slag in een luxekeuken. Meer dan louter receptjes volgen, trekken we de (menu)kaart van een totaalconcept. Snijtech-nieken, mise-en-place, tafeletiquette, jongleren met smaken en afwerken met gepaste kruiden; het zit er allemaal in. In dit vervolgkamp gaan we een stapje verder. We vertrekken van een stevige basis en werken onze kennis dieper uit. Verrassende ingrediënten, eigen creaties; een geconcentreerde koksopleiding in hartje Brugge. Gewoontegetrouw nodigen de jonge chefs de familie op vrijdag uit aan tafel. Voor cre-atieve smulpapen die eerder so you think you can cook volgden!

Free-Time deluXe

Page 19: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

19

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

FamilieVaKanTies

familieweekend in durbuy (05/07-07/07) & (12/07-14/07)

Een weekendje kamperen in de Ardennen met het gezin zonder veel gedoe? Laat je zorgen thuis en geniet met volle teugen van een gezinsuitje in een prachtomgeving. We zor-gen voor alle faciliteiten, je hoeft slechts te kiezen uit de vele acti-viteiten. Liever een actief week-endje met straffe verhalen voor het thuisfront? Dan is onze mix van outdooractiviteiten jouw ding! Ben je eerder aan het warmlopen voor een relaxte wandeling langs de oevers

van de Ourthe? Het kan allemaal! ’s Avonds ontspannen we rond het kampvuur bij de smeulende barbecue.

i.s.m. LPM

familieweek in tsjechië (26/07-04/08)

Zin om er eventjes tussenuit te knijpen aan het prachtige Boheemse woud? Onze familieva-kantie in Jiricna is een uitgebalanceerde week vol activiteiten, ontspanningsmomenten en culturele uitstapjes. We houden het volledige programma liever nog een beetje een verras-sing, maar vervelen zit er niet in, zoveel is zeker! In groep kun je bijvoorbeeld de synagoge van Hartmanice bezoeken. In een actieve bui? Dan kun je je wagen aan de apenbruggen en hoogte-piste midden in de weidse bossen. Liefhebbers kunnen een uurtje paardrijden om zich daarna met andere ge-zinnen te meten in Bohemian Games. Eventjes uitblazen? Dat kun je zeker bij de rondleiding in een glasblazerij in Bodenmaïs. Je kunt je eigen geblazen creaties ach-teraf meenemen naar huis. ’s Avonds maken we er telkens een ge-zellige samenzijn van. Nakeuvelen bij een gezellige barbecue en kampvuur. Genie-ten van de prachtige natuur gewoon met het eigen gezin kan ook altijd; alles kan en niets moet. De ideale gezins getaway!

i.s.m. Outline-Travel

16Xl – wilTze weeKends (05/07-07/07) & (12/07-14/07) & ( 16/08

18/08) ( 23/08-25/08)Je bent jong en je Wiltz wat? Een zot week-endje chillen met vrienden op een on-gewone locatie. Niets moet, maar heel veel kan; aan jou de keuze. Door de bos-sen scheu-ren op een quad; elkaar bestoken in een paintball match? Liever wat uitblazen bij het kamp-vuur ‘s avonds? No biggie. Salon dj’s kunnen een eigen mix voorstellen en een eigen feestje ineen steken. Gewoon een weekend genieten, niet meer maar zeker niet minder.

i.s.m. T&S Events

Page 20: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

20

binnenlandse Kampen

pa 1 (van zo 31/03 t/m vr 05/04)    

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6j Met Nellie en Cezar op de boerderij Merelbeke 220 210

6 - 9j PonyKamp Merelbeke 360 350

6 - 9j BoerderijKamp Merelbeke 295 285

8 - 12 Boerderijvrienden Merelbeke 295 285

10 - 12 PonyKamp Merelbeke 360 350

pa 2 (van ma 07/04 t/m vr 12/04)  

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Met Nellie en Cezar op de boerderij Merelbeke 220 210

6 - 9 PonyKamp Merelbeke 360 350

6 - 9 BoerderijKamp Merelbeke 295 285

8 - 12 Boerderijvrienden Merelbeke 295 285

8 - 12 BandBoost Rupelmonde 350 340

10 - 12 PonyKamp Merelbeke 360 350

13 - 16 BandBoost Rupelmonde 350 340

zo1 (van zo 30/06 t/m vr 05/07)

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

6 - 9 Avonturenclub Durbuy 250 240

7 - 12 Paardrijden mini Vernieuwd Middelkerke 345 335

8 - 12 Go 4 Adventure Durbuy 250 240

10 -12 Dance & Balance Wenduine 355 345

10 -12 Beach action Wenduine 360 350

10 -12 Skate @ the sea Wenduine 380 370

10 - 18 Paardrijden gevorderden deluxe Sinaai 460 450

12 - 15 Adventure Mix Vernieuwd Durbuy 290 280

12 - 16 Knip knap nieuw! Brugge 445 435

12 - 16 So you think you can cook Brugge 500 490

13 -16 Dance & Balance Wenduine 355 345

13 -16 Beach action Wenduine 360 350

13 -16 Skate @ the sea Wenduine 380 370

3 - 66 Familie-weekend deluxe nieuw! Durbuy 95/105 85/95

 

Page 21: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

21

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

zo2 (van zo 07/07 t/m vr 12/07)      

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Op Stap met Nellie en Cezar Brugge 220 210

6 - 9 Beestige Beestenboel Brugge 330 320

6 - 9 Avonturenclub Durbuy 250 240

7 - 12 Paardrijden mini Middelkerke 345 335

8 - 12 Go 4 Adventure Durbuy 250 240

8 - 12 BandBoost Rupelmonde 350 340

8 - 12 De Resto-Rangers nieuw! Brugge 295 285

10 - 14 Beach Madness Vernieuwd Nieuwpoort 345 335

10 - 14 Frans aan Zee Vernieuwd Nieuwpoort 345 335

10 - 14 DetectiveKamp Brugge 330 320

10 - 14 High School Musical Rupelmonde 290 280

10 - 18 Paardrijden gevorderden deluxe Sinaai 460 450

12 - 15 Beachlife & Waterski Vernieuwd Nieuwpoort 385 375

12 - 15 The Moviefactory Brugge 365 355

12 - 15 Adventure Mix Vernieuwd Durbuy 290 280

12 - 18 So you KNOW you can cook deluxe nieuw! Brugge 500 490

12 - 15 BoardKamp Walcourt 415 405

12 - 15 Waterskistage Walcourt 425 415

13 - 16 BandBoost Rupelmonde 350 340

16 - 18 Waterskistage Walcourt 425 415

16 - 18 BoardKamp Walcourt 415 405

3 - 66 Familie-weekend deluxe nieuw! Durbuy 95/105 85/95

 

zo3 (van zo 14/07 t/m vr 19/07)      

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Op ontdekking met Dora en Diego nieuw! Brugge 210 200

6 - 9 Totally Spies nieuw! Brugge 325 315

6 - 9 Avonturenclub Durbuy 250 240

8 - 12 Go 4 Adventure Durbuy 250 240

10 - 14 De Hobbit nieuw! Brugge 325 315

10 - 18 Wedstrijdstage Jumping deluxe nieuw! Sinaai 560 550

12 - 15 Adventure Mix Vernieuwd Durbuy 290 280

zo4 (van zo 21/07 t/m vr 26/07)      

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Met Pipo aan Zee Middelkerke 220 210

6 - 9 Beestige Beestenboel Brugge 330 320

7 - 12 Paardrijden mini Middelkerke 385 375

10 - 14 Français en Action Viroinval 335 325

10 - 14 DetectiveKamp Brugge 330 320

11 - 13 X-Treem nieuw! Viroinval 335 325

12 - 15 Passion for Fashion Middelkerke 320 310

14 - 15 X-Treem nieuw! Viroinval 335 325

 

Page 22: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

22

zo5 (van zo 28/07 t/m vr 2/08)

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Met Nellie en Cezar op de boerderij Merelbeke 220 210

6 - 9 PonyKamp Merelbeke 360 350

6 - 9 BoerderijKamp Merelbeke 295 285

8 - 12 Boerderijvrienden Merelbeke 295 285

10 -12 Dance & Balance Wenduine 355 345

10 -12 Beach action Wenduine 360 350

10 -12 Skate @ the sea Wenduine 380 370

10 - 12 PonyKamp Merelbeke 360 350

11 - 13 Verleg je Grenzen nieuw! Viroinval 250 240

12 - 15 OverlevingsKamp (9d) Top secret 330 320

13 - 16 Dance & Balance Wenduine 355 345

13 - 16 Beach action Wenduine 360 350

13 - 16 Skate @ the sea Wenduine 380 370

14 - 17 Verleg je Grenzen nieuw! Viroinval 250 240

16 - 18 OverlevingsKamp (9d) Top secret 330 320

   

zo6 (van zo 04/08 t/m vr 09/08)

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

6 - 9 BoerderijKamp Special Oostvleteren 315 305

8 - 12 Boerderijvrienden Special Oostvleteren 315 305

8 - 12 Les Chevaliers Saint Antoine 365 355

8 - 12 Skate of Mind nieuw! Heule 315 305

10 - 14 PilotenKamp nieuw! Heule 295 285

10 - 14 Beach Madness Vernieuwd Nieuwpoort 345 335

10 - 14 Frans aan Zee Vernieuwd Nieuwpoort 345 335

11 - 13 Verleg je Grenzen nieuw! Viroinval 250 240

12 - 15 Skate of Mind nieuw! Heule 315 305

12 - 15 Tussen Pot en Pan (met etiquette) nieuw! Heule 295 285

12 - 15 Beachlife & Waterski Vernieuwd Nieuwpoort 385 375

14 - 17 Verleg je Grenzen nieuw! Viroinval 250 240

   

Page 23: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

23

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

zo7 (van zo 11/08 t/m vr 16/08)

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Met Nellie en Cezar op de boerderij Brakel 220 210

6 - 9 BoerderijKamp Brakel 295 285

6 - 9 Kids Kwisien Brakel 295 285

8 - 12 Boederijvrienden Brakel 295 285

8 - 12 Les Chevaliers Saint Antoine 365 355

10 - 18 Wedstrijdstage Jumping XL deluxe nieuw! Sinaai 970 960

10 - 14 Beach Madness Middelkerke 345 335

10 - 14 Frans aan Zee Middelkerke 345 335

10 - 14 Mountainboarden the outdoor edition Viroinval 320 310

11 - 13 Verleg je Grenzen nieuw! Viroinval 250 240

12 - 15 Beachlife en Waterski Middelkerke 385 375

12 - 15 Extremis Viroinval 390 380

14 - 17 Verleg je Grenzen nieuw! Viroinval 250 240

14 - 18 Mountainboarden the outdoor edition Viroinval 320 310

16 - 18 Extremis Viroinval 390 380

 

zo8 (van zo 18/08 t/m vr 23/08)

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

4 - 6 Op ontdekking met Dora en Diego nieuw! Brugge 210 200

6 - 9 Totally Spies nieuw! Brugge 325 315

7 - 12 Paardrijden mini Middelkerke 385 375

8 - 12 BandBoost Rupelmonde 350 340

10 - 14 De Hobbit nieuw! Brugge 325 315

10 - 14 High School Musical Rupelmonde 290 280

10 - 14 Beach Madness Middelkerke 345 335

10 - 14 Frans aan Zee Middelkerke 345 335

12 - 15 Beachlife en waterski Middelkerke 385 375

12 - 16 So you think you can cook Brugge 500 490

13 - 16 BandBoost Rupelmonde 350 340

zo9 (van zo 25/08 t/m vr 30/08)

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Les Chevaliers Saint Antoine 365 355

10 - 12 Dance & Balance Wenduine 355 345

10 - 12 Beach action Wenduine 360 350

10 - 12 Skate @ the sea Wenduine 380 370

10 - 14 DetectiveKamp Brugge 330 320

12 - 14 Klimstage Maillen 375 365

12 - 15 The Moviefactory Brugge 365 355

12 - 15 Passion for Fashion Brugge 320 310

13 - 16 Dance & Balance Wenduine 355 345

13 - 16 Beach action Wenduine 360 350

13 - 16 Skate @ the sea Wenduine 380 370

15 - 17 Klimstage Maillen 375 365

Page 24: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

24

buiTenlandse VaKanTies

PA 2

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 07/04-12/04 Luxemburg 395 385

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 07/04-12/04 Luxemburg 395 385

zo1

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 30/06-05/07 Luxemburg 395 385

9 - 13 SafariKamp 30/06-05/07 Nederland 475 465

9 - 14 Expeditie Wiltz 30/06-05/07 nieuw! Luxemburg 330 320

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 30/06-05/07 Luxemburg 330 320

13 - 15 Duikstage 28/06-07/07 30/06-05/07 nieuw! Spanje 995 985

13 - 15 Voetbalstage España 28/06-07/07 nieuw! Spanje 825 815

14 - 18 Kitestage 30/06-05/07 Vernieuwd Nederland 435 425

15 - 18 Duikstage 28/06-07/07 nieuw! Spanje 995 985

15 - 18 Voetbalstage España 28/06-07/07 nieuw! Spanje 825 815

16 -18 Wiltz-weekend 05/07-07/07 deluxe nieuw! Luxemburg 160 150

zo2      

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 07/07-12/07 Luxemburg 395 385

9 - 14 Expeditie Wiltz 07/07-12/07 nieuw! Luxemburg 330 320

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 07/07-12/07 Luxemburg 330 320

12 - 16 Ultimate Kicks 07/07-12/07 Nederland 585 575

12 - 16 Boheems Ruiteravontuur 05/07-14/07 nieuw! Tsjechië 745 735

12 - 17 El Ritmo Loco 06/07-14/07 nieuw! Spanje 565 555

12 - 17 Basketbalstage 06/07-14/07 nieuw! Spanje 560 550

16 -18 Wiltz-weekend 12/07-14/07 deluxe nieuw! Luxemburg 160 150

Page 25: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

25

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

zo3      

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 10 Fun en Klimavontuur 14/07-19/07 Frankrijk 305 295

8 - 12 Fun adventure & Quad 14/07-19/07 Luxemburg 330 320

9 - 14 Expeditie Wiltz 14/07-19/07 nieuw! Luxemburg 330 320

11 - 13 Fun en Klimavontuur 14/07-19/07 Frankrijk 305 295

11 - 15 Watersporthelden 15/07-24/07 Frankrijk 595 585

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 14/07-19/07 Luxemburg 330 320

14 - 16 Fun en Klimavontuur 14/07-19/07 Frankrijk 305 295

13 - 16+ Kanotrekking: afvaart van de Leie 14/07-20/07 nieuw! Frankrijk 330 320

14 - 18 Kitestage 14/07-19/07 Vernieuwd Nederland 435 425

zo4      

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

13 - 15 Beach Paradise 23/07-01/08 Vernieuwd Spanje 645 635

13 - 16 Huttentocht 20/07-26/07 Oostenrijk 495 485

13 - 16+ Franse Taalvakantie 19/07-28/07 Frankrijk 850 840

13 - 16+ Engelse Taalvakantie 19/07-28/07 Engeland 950 940

16 - 16+ Beach Paradise 23/07-01/08 Spanje 655 645

zo5

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

11 - 15 Watersporthelden 29/07-07/08 Frankrijk 595 585

12 - 16 Boheems Ruiteravontuur 26/07-04/08 nieuw! Tsjechië 745 735

3 - 11Avontuurlijke Familievakantie 26/07-04/08 deluxe nieuw! Tsjechië 570 560

12 - 18Avontuurlijke Familievakantie 26/07-04/08 deluxe nieuw! Tsjechië 590 580

19 - 99Avontuurlijke Familievakantie 26/07-04/08 deluxe nieuw! Tsjechië 620 610

zo6

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

12 - 15 Destination X 04/08-09/08 Destination X 530 520

13 - 16+ Franse Taalvakantie 02/08-11/08 Frankrijk 850 840

13 - 16+ Engelse Taalvakantie 02/08-11/08 Engeland 950 940

14 - 18 Kitestage 04/08-09/08 Nederland 435 425

Page 26: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

26

zo7

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 11/08-16/08 Luxemburg 395 385

9 - 14 Expeditie Wiltz 11/08-16/08 nieuw! Luxemburg 330 320

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 11/08-16/08 Luxemburg 330 320

13 - 15 Duikstage 09/08-18/08 nieuw! Spanje 995 985

13 - 15 Voetbalstage España 09/08-18/08 nieuw! Spanje 825 815

13 - 16 Huttentocht 10/08-16/08 Oostenrijk 495 485

15 - 18 Duikstage 09/08-18/08 nieuw! Spanje 995 985

15 - 18 Voetbalstage España 09/08-18/08 Spanje 825 815

15 - 18 Spaanse Taalvakantie 09/08-18/08 Spanje 825 815

16 - 18 Wiltz-weekend 16/08-18/08 nieuw! Luxemburg 160 150

zo8

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 10 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Frankrijk 305 295

8 - 12 Fun adventure & Quad 18/08-23/08 Luxemburg 395 385

9 - 14 Expeditie Wiltz 18/08-23/08 nieuw! Luxemburg 330 320

11 - 13 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Frankrijk 305 295

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 18/08-23/08 Luxemburg 330 320

12 - 16 Ultimate Kicks 18/08-23/08 Nederland 585 575

13 - 16+ Kanotrekking: Afvaart van de Leie 18/08-24/08 nieuw! Frankrijk 330 320

14 - 16 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Frankrijk 305 295

14 - 18 Kitestage 18/08-23/08 Vernieuwd Nederland 435 425

16 -18 Wiltz-weekend 23/08-25/08 nieuw! Luxemburg 160 150

zo9

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 25/08-30/08 Luxemburg 330 320

8 - 11 RangerKamp 25/08-30/08 nieuw! Nederland 495 485

9 - 14 Expeditie Wiltz 25/08-30/08 nieuw! Luxemburg 330 320

11 - 13 RangerKamp 25/08-30/08 nieuw! Nederland 495 485

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 25/08-30/08 Luxemburg 330 320

Page 27: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

27

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

zo7

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 11/08-16/08 Luxemburg 395 385

9 - 14 Expeditie Wiltz 11/08-16/08 nieuw! Luxemburg 330 320

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 11/08-16/08 Luxemburg 330 320

13 - 15 Duikstage 09/08-18/08 nieuw! Spanje 995 985

13 - 15 Voetbalstage España 09/08-18/08 nieuw! Spanje 825 815

13 - 16 Huttentocht 10/08-16/08 Oostenrijk 495 485

15 - 18 Duikstage 09/08-18/08 nieuw! Spanje 995 985

15 - 18 Voetbalstage España 09/08-18/08 Spanje 825 815

15 - 18 Spaanse Taalvakantie 09/08-18/08 Spanje 825 815

16 - 18 Wiltz-weekend 16/08-18/08 nieuw! Luxemburg 160 150

zo8

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 10 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Frankrijk 305 295

8 - 12 Fun adventure & Quad 18/08-23/08 Luxemburg 395 385

9 - 14 Expeditie Wiltz 18/08-23/08 nieuw! Luxemburg 330 320

11 - 13 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Frankrijk 305 295

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 18/08-23/08 Luxemburg 330 320

12 - 16 Ultimate Kicks 18/08-23/08 Nederland 585 575

13 - 16+ Kanotrekking: Afvaart van de Leie 18/08-24/08 nieuw! Frankrijk 330 320

14 - 16 Fun en Klimavontuur 18/08-23/08 Frankrijk 305 295

14 - 18 Kitestage 18/08-23/08 Vernieuwd Nederland 435 425

16 -18 Wiltz-weekend 23/08-25/08 nieuw! Luxemburg 160 150

zo9

Leeftijd Kamp Locatie Prijs Kom-Pas prijs

8 - 12 Fun adventure & Quad 25/08-30/08 Luxemburg 330 320

8 - 11 RangerKamp 25/08-30/08 nieuw! Nederland 495 485

9 - 14 Expeditie Wiltz 25/08-30/08 nieuw! Luxemburg 330 320

11 - 13 RangerKamp 25/08-30/08 nieuw! Nederland 495 485

12 - 15 Outdoor adventure & Quad 25/08-30/08 Luxemburg 330 320

waar Voor uw geld

voor elk kamp berekent free-time EEN VASTE BASISPRIJS.

Daarin zitten de volgende kosten vervat: vast personeel, promotie, groot materiaal, aankoop spelmateriaal, voertuigen, transport, verzekeringen en vorming van onze monitoren.

naast de basisprijs heeft elk kamp SPECIFIEKE KOSTEN.

Deze omvatten onder andere: huur accommodaties, uitstappen en toe-gangsgelden, specifiek kampmateriaal, activiteiten en workshops door externe experten, monitorenvergoedingen.

u krijgt hiervoor heel veel terug.In de kostprijs van de vakantie zijn zowel verblijf, maaltijden, activiteiten, verzekering en degelijke begeleiding inbegrepen. Free-Time zorgt ook altijd voor het nodige materiaal.

Verken hierna al onze troeven en kortingsformules

Page 28: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

28

vZw free-time staat voor:

puike administratieNa iedere inschrijving ontvangt u automatisch een betalingsdo-cument met basisinfo over het kamp. Mocht dit niet het geval zijn, heeft u ofwel een foutief e-mailadres opgegeven of is de factuur in uw spam beland. Twin-tig dagen voor aanvang van het kamp ontvangt u een informati-email over het kamp in kwestie. Bij verdere vragen kunt u zich steeds rechtstreeks telefonisch of per mail tot de personeelsle-den richten. Ze staan u steeds vriendelijk te woord, geven de nodige informatie of verwijzen u door naar een verantwoorde-lijke.

degelijke opvangTijdens de opvang voorzien we verschillende activiteiten en materiaal zodat kinderen zich kunnen uitleven. De monitoren staan ook tijdens de opvang de kinderen bij en zorgen ervoor dat de kinderen niet onopge-merkt kunnen wegglippen.

gevormde monitoren De monitoren staan steeds ter beschikking van de ouders en de kinderen. De monitoren zor-gen voor een weldoordachte en goed voorbereide invulling van hun programma. Vzw Free-Time zorgt voor een constan-te evaluatie van de monitoren.

evaluatieElke ouder ontvangt een evalu-atiedocument en op elke schrif-telijke opmerking of klacht zal gereageerd worden. Ook moni-toren en vakantieverantwoorde-lijken zorgen voor een grondige eindevaluatie.Vzw Free-Time neemt de evalua-ties steeds mee in het verder uit-bouwen van haar werking.

aangepast annulatiebeleidBij annulering zal de terugbe-taling (cash of via een tegoed bon) binnen de maand verwerkt worden. De terugbetaling wordt steeds toegepast volgens het Free-Time annulatiereglement, dat ook in iedere brochure is op-genomen. Als Free-Time zelf een vakantie geannuleerd heeft, zal de terugbetaling gebeuren na de desbetreffende schoolvakan-tie waar het kamp in valt.

straf klachtenbeleidVzw Free-Time maakt zich sterk te reageren op alle klachten. Als een klacht gegrond is en men aan bovenstaande voorwaarden voldoet, zal het bestuur van VZW Free-Time zich engageren om een deel terug te betalen d.m.v. een promotiecode.

uitstekende accommodatiesAl onze kampen gaan door op kindvriendelijke accommodaties met verschillende, ruime lokalen. Er is steeds groen in de buurt. De gebouwen hebben hygiënische toiletten en veilige toegangen – weg van verkeer en gemakkelijk onder toezicht te houden – en zijn gemakkelijk bereikbaar via hoofdwegen.

veiligheidAlle kinderen worden in- en uit-geschreven op het exacte uur van aankomst en vertrek. Kin-deren staan te allen tijde onder toezicht. Bij ongevallen zullen de nodige maatregelen worden genomen. Op elke vakantie is er voldoende EHBO-materiaal aan-wezig. De hulpdiensten worden reeds vooraf verwittigd van onze aanwezigheid. De monitoren en de verantwoordelijken van vzw Free-Time zullen de ouders bijstaan bij het invullen van de nodige formulieren om kosten terug te vorderen van de verze-kering.

ZorgEr is steeds gratis water voor-handen. Vzw Free-Time zorgt ook voor twee gratis drankjes en een koek per kind per dag. In de zomer zijn er voldoende zonne-brandcrème en petjes voorzien voor alle kinderen.

aan de ouders vragen wij• Eventuele klachten schrifte-

lijk te formuleren binnen de acht dagen.

• Het reglement, de algemene verkoopsvoorwaarden en de kwaliteitsgarantie te on-derschrijven. Bij elke inschrij-ving kunt u onze algemene voorwaarden nalezen. De inschrijving kan pas voltooid worden na goedkeuring van de algemene voorwaarden.

Deze kwaliteitsgarantie is uitsluitend geldig voor de

Free-Timevakanties.

Page 29: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

29

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

reglemenT

inschrijven Inschrijven gebeurt via de website.Heeft u vragen over een inschrijving? Dat kan telefonisch van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u op het nummer 070/246.170 of per e-mail naar [email protected] vragen met aandrang om minstens 3 weken vooraf in te schrijven!Uw inschrijving is bindend, ongeacht de manier van inschrijving. Na inschrijving ontvangt u via e-mail een bevestiging van inschrijving en factuur. De betaling dient steeds binnen 10 dagen na ontvangst te gebeuren met de correcte gestructureerde mededeling die op de factuur vermeld staat. Free-Time staat een korting toe van € 10 voor alle externaats- en internaatsvakanties aan leden die in het bezit zijn van Kom-Pas, onze verwenpas. De pas moet echter geldig zijn tot de laatste dag van de Free-Timevakanties! annuleringen Annuleringen moeten steeds schriftelijk gemeld worden! U doet dit via uw profiel op onze website. U gaat naar ‘inschrijvingen’ en klikt op de knop ‘annuleren’ naast het desbetreffende kamp. U ontvangt daarna een e-mail met de algemene voorwaarden. Onze administratie verwerkt uw annuleringsaanvraag en brengt u per mail op de hoogte een maal dit afgerond is. Afhankelijk van de verstreken termijn tussen inschrijving en annulering krijgt u een creditnota toegestuurd.

algemeen In de inschrijvingsprijs van het kamp is alles inbegrepen. Zowel opvang, huur van de accommodatie, materiaal als monitoren en verzekering. De kinderen zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en ook voor burgerlijke aansprakelijkheid. Alle kosten bij ongeval worden terugbetaald mits 12,5 euro franchise – met uitzondering van tanden, brillen en prothesen. Vzw Free-Time is niet verantwoordelijk voor verlies en/of beschadiging van materiaal, kleding, geld etc. Verloren voorwerpen worden gecentraliseerd in onze loods, Nieuwevaart 118 9000 Gent. Alle verloren voorwerpen kunnen tot 3 weken na afloop van het kamp afgehaald worden. Neem best telefonisch contact op met kantoor om een afspraak te maken. Bij het inschrijven dient u rekening te houden met de leeftijdscategorieën zoals vermeld in de brochure en op de website. Om te kunnen deelnemen, moeten kinderen de minimumleeftijd van het kamp bereikt hebben op het moment dat het kamp doorgaat. Aanvraag tot het verkrijgen van vergoeding voor kindervakanties – via het werk, mutualiteit, etc. – dient schriftelijk te gebeuren en moet voorzien zijn van een gefrankeerde en aan zichzelf geadresseerde omslag. Dit kan uiteraard pas na afloop van het kamp. De schriftelijke aanvraag moet opgestuurd worden naar vzw Free-Time, Kammerstraat 19 9000 Gent. Uw adresgegevens worden door ons in een bestand opgenomen, zodat wij u op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten. Overeenkomstig de Wet tot bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van persoonsgegeven van 08/12/92 heeft u recht op inzage en correctie van de door ons bewaarde informatie. Bij inschrijving verklaart met zich akkoord met de Algemene Verkoopsvoorwaarden die samen met de Kwaliteitsgarantie te lezen in zijn in de vakantiebrochures en op onze website. Beeldmateriaal verzameld op een activiteit van vzw Free-Time kan te allen tijde gebruikt worden voor promotionele doelstellingen van de vzw. Wij zijn ontvankelijk voor vragen om beelden te verwijderen als daar gefundeerde redenen voor bestaan.

algemene VerKoopsVoorwaarden1. toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden en eventuele bijzondere voorwaarden maken integrerend deel uit van de overeenkomst tussen partijen en zijn van toepassing op elk aanbod en alle leveringen tenzij dit vooraf schriftelijk anders is overeenge-komen. De consument verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met deze algemene en bijzondere voorwaarden.

2. bestelling

De bestelling is bindend, ongeacht de wijze van inschrijving. De bestelling wordt bevestigd via een e-mail, met vermelding van de algemene verkoopsvoorwaarden en de ontvangst van de factuur. Op dat ogenblik begint de herroepingstermijn voor de consument te lopen. De betaling van de factuur dient steeds te gebeuren binnen 10 dagen na ontvangst van de factuur met vermelding van het refertenummer.

3. herroepingsrecht

3.1. PRINCIPE De consument heeft het recht aan de onderneming mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen veertien (14) kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering van het goed of op het sluiten van de dienstenovereenkomst.

Annuleringen moeten steeds schriftelijk gebeuren via de website vóór het verstrijken van de hierboven vermelde termijn van veertien kalenderdagen. Wanneer de kennisge-ving tijdig gebeurt, worden aan de consument enkel de rechtstreekse terugzendings-kosten aangerekend en wordt het door de consument gestorte bedrag terugbetaald binnen de dertig dagen die volgen op de herroeping.

3.2. uitZondering De consument beschikt niet over het recht om van de aankoop af te zien.

Het herroepingsrecht kan door de consument niet worden uitgeoefend wanneer de uitvoering van de overeenkomst begonnen is voor het einde van de herroepingster-mijn. M.a.w. indien de vakanties een aanvang nemen binnen de veertien dagen na datum van de bestelling, is een herroeping van de bestelling zonder de betaling van een boete niet mogelijk.

3.3. gevolgen van laattijdige herroeping In geval de consument laattijdig afziet van de bestelling, te weten na het verstrijken van de herroepingstermijn of indien de vakanties reeds een aanvang hebben genomen tijdens de herroepingstermijn, worden de volgende kosten aangerekend (zowel voor reeds betaalde vakanties, als voor vakanties die nog niet zijn betaald):

vakanties Zonder overnachting:

Annulering Te betalen zonder attest

Te betalen met attest = annulatiekost + vaste kosten

Annulatiekost Vaste kosten

Binnen de 14 dagen na inschrijving = herroepingsrecht

0 euro 0 euro 0 euro

Meer dan 14 dagen voor aanvang kamp

25 euro 25 euro 0 euro

Binnen de 14 dagen voor aanvang kamp

volledig 25 euro ½ kampprijs

Tijdens het kamp volledig 25 euro ½ kampprijs

vakanties met overnachting:

Termijn Te betalen

Binnen de 14 dagen na inschrijving 0 euro

Meer dan 8 weken voor aanvang kamp 25 %

Minder dan 8 weken voor aanvang kamp 50%

Binnen 14 dagen voor aanvang kamp volledig

Annulering tijdens het kamp volledig 

Ziekte of overmacht U kunt intekenen op een extra uitgebreide assistance-verzekering met annulatieverze-kering (bij buitenlandse vakanties is dit inbegrepen). 

wanbetaling Geeft u geen gevolg aan de factuur, dan wordt er per bijkomende factuur €12,50 aangerekend.4. betalingsvoorwaarden Alle facturen zijn betaalbaar per overschrijving aan de zetel van de VZW Free-Time in België. De prijs is behoudens andersluidende vermelding op de factuur, contant betaalbaar. Er kan slechts een korting voor contante betaling worden verrekend indien dit uitdrukkelijk vooraf is overeengekomen. En in geen geval mag die korting worden verrekend zolang er facturen onbetaald blijven. Alle toegestane kortingen worden op voorhand tussen partijen overeengekomen. Niet betalen op een eventuele vervaldag brengt van rechtswege en zonder ingebrekestelling de eisbaarheid van alle nog niet vervallen vorderingen mee. Eventuele gesloten verkopen mogen door ons in dit geval eveneens als ontbonden worden beschouwd met een forfaitaire schadevergoeding van 10 % ten laste van de koper. Bij wanbetaling op de vervaldag brengt het onbetaald ge-deelte van de vordering van rechtswege en zonder ingebrekestelling een verwijlsintrest op van 12 % te rekenen vanaf vervaldag. De enkele vertraging in betaling, hetzij van het geheel, hetzij van een gedeelte der vordering heeft zonder enige ingebrekestelling aanleiding tot betaling door de debiteur van een verhogingsbeding van 10 % op het onbetaald gebleven bedrag.

5. klachten Klachten betreffende de levering of diensten moeten de VZW Free-Time binnen de acht (8) dagen na de levering of uitvoering der werken bereiken met een gemotiveerde aangetekende brief of dienen ingeschreven te worden in een klachtenregister dat be-schikbaar is op de zetel van de VZW Free-Time tijdens de kantooruren. Bij gebreke aan een aangetekende brief of inschrijving in het klachtenregister wordt de klacht geacht

niet te bestaan en zal de VZW Free-Time geen enkele vergoeding verschuldigd zijn.

6. toepasselijke wet / geschillenregeling Het Belgisch recht is van toepassing op dit contract. In geval van betwisting zijn de vredegerechten van het kanton van de maatschappelijke zetel of woonplaats van de verkoper, leverancier of dienstverlener, dan wel de rechtbanken van Gent uitsluitend bevoegd.

V.U.: Dirk Schockaert

Contact: VZW Free-Time Kammerstraat 19

9000 Gent

070/246 170

[email protected]

IBAN: BE77 8900 1448 3242

BIC: VDSP BE 91

Ondernemingsnummer: 0442350385

Redactie: Free-Time team

Ontwerp: Jelle van Oerle

Druk: Geers Offset nv

Page 30: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

30

do

cum

enTe

nunieKe VaKanTies, … maar waT neem iK mee?

al je vrienden natuurlijk !Dat maakt het kamp dubbel zo leuk.

medische fiche

De medische fiche helpt onze monitoren adequaat in te spelen op de specifieke noden van alle kinderen. Informatie

over allergieën bijvoorbeeld kun je hierop vermelden.

de fiche kUn je

eenvOUdig dOwnlOaden

van de dOcUmentenpagina van

Onze website

http://www.freetime.be/

vakanties/dOcUmenten/

vakantieovereenkomstEen vakantieovereenkomst is net als een medische fiche verplicht in te vullen en te ondertekenen voor vertrek. Deze reisovereenkomst stuurt u best voor vertrek naar ons kantoor in de kammerstraat 19 te 9000 Gent.

sis-kaartJe zult de kaart nodig hebben bij een doktersbezoek. Je

geeft de kaart best af bij vertrek aan de monitor.

Zakgeld

Hoeveel zakgeld is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van de kinderen en de bestemming. We laten een richtbedrag weten twintig dagen voor het kamp per e-mail.

eerste hulp bij (on)gevallen

Mocht er zich een ongeval voordoen tijdens het kamp

neemt u best rechtstreeks contact op met het kantoor. Het

team is dan al ingelicht door onze monitoren.

Samen met u behandelen we elke (on)geval

met de grootste zorg.

Op onze documentenpagina http://www.freetime.be/

vakanties/documenten/ kunt u een verzekeringsformu-

lier downloaden om te laten invullen door de dokter.

Page 31: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

31

insc

hri

jven

ww

w.f

reet

ime.

be

meer dan opVang... KomT Van pas!

De Kom-pas kun je online kopen via http://www.freetime.be/vakanties/kortingen Met de verwenpas geniet je een volledig jaar onder andere van:

10 euro korting op alle kampen

maandelijkse verwenacties

30% korting op verhuur feestmateriaal en springkastelen bvba Feest

Kinepolischeques aan voordelig tarief*

*cinematickets zijn onderhevig aan prijswijzigingen door Kinepolis zelf.

vZw free-time is erkend als landelijke jeugdwerkvereniging.

voor elk kind <12 krijgt u fiscale attesten.

deZe sturen we elk jaar per mail naar elke rechthebbende

vZw free-time gaat voor kwaliteitsvolle kampen. we werken daarvoor samen met veel organisaties:

eerste hulp bij (on)gevallen

Mocht er zich een ongeval voordoen tijdens het kamp

neemt u best rechtstreeks contact op met het kantoor. Het

team is dan al ingelicht door onze monitoren.

Samen met u behandelen we elke (on)geval

met de grootste zorg.

Op onze documentenpagina http://www.freetime.be/

vakanties/documenten/ kunt u een verzekeringsformu-

lier downloaden om te laten invullen door de dokter.

ANVR NR: 02251SGR NR: 2978

Lic A 5177

Lic 7195

Lic A6227

Lic A 6061

Jeugd 2000LPM

events

Page 32: Kampen met overnachting pasen zomer 2013

jong, geëngageerd en Zin in onvergetelijke vakanties?

vZw free-time wil jou als monitor !!

MEER INFO OVER DE CURSUS ANIMATOR, HOOFDANIMATOR EN INSTRUCTEUR IN HET JEUGDWERK KUN JE NALEZEN OP WWW.FREETIME.BE/CURSUSSEN/VOOR-MONITOREN

AL CONCRETE VRAGEN OVER DE MONITORENWERKING BINNEN VZW FREE-TIME? NEEM GERUST CONTACT OP MET DE COÖRDINATOR VIA [email protected]

VOLG HET REILEN EN ZEILEN VAN ONZE MONITOREN OP FACEBOOK: WWW.FACEBOOK.COM/FREETIME.MONITOREN

nog geen animator in het jeugdwerk? schrijf je Zeker in voor een van onZe vele cursussen.

· krokusvakantie: gent

paasvakantie: gent, brugge & antwerpen

Zomervakantie: gent

herfstvakantie: gent