Join!forkids jaarverslag 2013

28
JAARVERSLAG 2013 Join!forkids is een organisatie die kansen creëert voor kinderen over de hele wereld om naar school te gaan. Want met een goede opleiding maken deze kinderen meer kans op een toekomst en een menswaardig bestaan! CHANGING LIVES CHANGING WORLDS Bestuur en directeur Join!forkids 1 april 2014

description

 

Transcript of Join!forkids jaarverslag 2013

Page 1: Join!forkids jaarverslag 2013

JAARVERSLAG 2013

Join!forkids is een organisatie die kansen creëert voor kinderen over de hele wereld om naar school te gaan. Want met een goede opleiding maken deze kinderen meer kans op een toekomst en een menswaardig bestaan!

CHANGING LIVES CHANGING WORLDS

Bestuur en directeur Join!forkids1 april 2014

Page 2: Join!forkids jaarverslag 2013

2 Jaarverslag 2013Join!forkids

Voor je ligt het tekstueel jaarverslag 2013. Dit jaarverslag geeft een onderbouwing van de cijfers in het financiële jaarverslag 2013.

2013 was een jaar waarin we vooral aan de opbouw en de binnenkant van de organisatie Join!forkids hebben gewerkt. Het resultaat is dat er een stabieler en professioneler team van vrijwilligers staat waar we verder mee kunnen gaan bouwen de komende tijd.De inkomsten zijn minder positief dan begroot maar daar tegenover staat dat we veel gezaaid hebben bij bedrijven en fondsen waarvan we hopelijk de vruchten in 2014 gaan plukken.

Mijn doel is om zoveel mogelijk kinderen in onze JOINED! stichtingen de mogelijkheid te bieden om naar school te gaan. Kinderen die naar school gaan, leren dat ze weer mogen dromen en dat dromen ook daadwerkelijk uit kunnen komen. Kinderen leren dat ook zij talenten hebben waarmee zij kunnen bijdragen aan hun eigen leven, dat van hun familie, van hun gemeenschap, van hun dorp, hun land en daarmee ook aan de wereld. Ik sta voor een wereld waarin alle kinderen naar school kunnen en hun talenten leren kennen en mogen benutten.

Ik zie het, omdat ik hier in Nederland woon, als mijn verplichting om iets terug te doen voor de maatschappij en de wereld. Het feit dat ik kan reizen wanneer ik wil, kan eten wat en wanneer ik wil, kan douchen en drinken wanneer en wat ik wil, heeft mij na mijn wereldreis laten inzien dat het leven simpel is. Ik beschik samen met miljoenen andere Nederlanders over deze luxe. De luxe van een dak boven mijn hoofd, het feit dat ik geen honger ken en dat ik in veiligheid leef, de liefde die ik om mij heen voel, de mensen die in mij geloven en de voldoening die dit werk mij dagelijks geeft. Dat is alles wat een mens nodig heeft en voor mij een gegeven om iedere dag dankbaar voor te zijn.

Dit is mijn fulltimebaan, dit is mijn droom, dit is mijn leven, ik doe niets liever. Ik ben in mijn leven geen biologische moeder geworden maar ik voel het als mijn levenstaak om voor zoveel mogelijk kinderen in de wereld een macro moeder te zijn die ervoor zorgt dat haar kinderen een mooie toekomst tegemoet gaan. Ik ben dankbaar naar mijn bestuur, alle vrijwilligers, bedrijven, scholen, studenten, particulieren en kinderen die in onze organisatie Join!forkids geloven. Door jullie vertrouwen en inzet hebben we absoluut afgelopen jaar de wereld een beetje mooier gemaakt.

José BrouwerOprichter en Directeur Stichting Join!forkids1 April 2014

Voorwoord

Page 3: Join!forkids jaarverslag 2013

3Jaarverslag 2013Join!forkids

Inhoud

COLOFONMissie & VisieJOINED! StichtingenOrganisatieBesluitvormingMedewerkersSponsorwervingMarketing & CommunicatiePlannen 2014

Redactie & uitgave van:Stichting Join!forkids

Schrijvers:José BrouwerPauline van der Haagen

Grafisch ontwerp & opmaak:Marjo Roos(Marjo Roos Visuele Communicatie)

Rechten:Overname beeld & tekstalleen in overleg met deuitgever.

Stichting Join!forkidsAnthony Fokkerweg 611059 CP Amsterdam

IBAN: NL47 RABO 0110 0298 01Kvk nummer: 34248058

[email protected]

47

161718192325

INHOUDSOPGAVE

Page 4: Join!forkids jaarverslag 2013

4 Jaarverslag 2013Join!forkids

Missie & Visie

Join!forkids is in mei 2006 opgericht door José Brouwer. Vanaf dat moment is zij zich fulltime in gaan zetten om dromen van kansarme kinderen te verwezenlijken. Door haar professionele achtergrond als opleidingsconsultant en opleider is zij zich bewust van de algemene waarde van educatie. Tijdens een wereldreis ontmoette zij verschillende Nederlandse initiatiefnemers van kleinschalige ontwikkelingsprojecten gericht op kinderen. De ontroerende verhalen en het duurzame effect van hun bevlogen inzet op deze kinderen raakte haar diep: “Kinderen zijn onze toekomst. Zij hebben recht op een onafhankelijk, leefbaar bestaan”. José is hierin heel bewust haar eigen steen gaan bijdragen: Join!forkids was geboren.

Join!forkids is een organisatie die op een persoonlijke en betrokken manier dromen van kinderen in ontwikkelingslanden realiseert. De dromen van kinderen zijn op hun toekomstige carrière gericht. Join!forkids wil kinderen in een veilige omgeving scholing en begeleiding bieden om deze dromen uit te laten komen.

“Samen kansen creëren voor kinderen om hun

dromen via onderwijs te realiseren”

GESCHIEDENIS VISIE

MISSIE

Page 5: Join!forkids jaarverslag 2013

5Jaarverslag 2013Join!forkids

Dit doet Join!forkids door bestaande en jonge, kleinschalige stichtingen te screenen, te coachen en financieel te ondersteunen. Voldoen zij aan de strenge selectiecriteria, dan worden ze beloond met het door Join!forkids ontwikkelde praktijkkeurmerk JOINED!. Deze stichtingen worden (in eerste instantie) geleid door Nederlandse initiatiefnemers die ter plaatse wonen en betrokken zijn bij het begeleiden van de kinderen. De stichtingen bieden scholarships aan en organiseren ondersteunende scholingsprojecten. Een scholarship is de financiering van een onderwijstraject. Dit kan de kleuterschool, basisschool, middelbare school of vervolgopleiding zijn. De duur is afhankelijk van het in het land geldende schoolsysteem. De initiatiefnemers moeten daarnaast tot doel hebben de stichting duurzaam en zelfredzaam te maken en deze op termijn over te dragen aan de lokale bevolking. Gedurende de samenwerking met deze stichtingen begeleidt Join!forkids ze hierin.

JOINED! is een praktijkkeurmerk dat door Join!forkids is ontwikkeld om alleen die kinderen te ondersteunen met een scholarship, die worden begeleid door stichtingen die binnen onze missie en visie passen. Alle stichtingen worden gescreend aan de hand van specifieke selectiecriteria. Deze zijn op onze website na te lezen. Vervolgens wordt met behulp van een uitgebreide vragenlijst een diepgaand onderzoek ingesteld naar verschillende aspecten van de stichting zoals (financiële) transparantie, professionaliteit, samenwerking met de lokale bevolking, inbedding van de stichting in de gemeenschap en het overall doel duurzaamheid en zelfredzaamheid. Wanneer de stichting aan onze criteria voldoet en door de projectcoach - in samenwerking met de directeur - een fiat is gegeven, dan ontvangt een stichting het praktijkkeurmerk JOINED!. Join!forkids gaat een langdurige samenwerking aan met de initiatiefnemers om hen te begeleiden en te coachen in de groei en ontwikkeling van hun stichting. Op deze manier garanderen wij onze Zakelijke Partners en Zakelijke Vrienden dat bijdragen aan deze stichtingen een weloverwogen en goede keuze is.

‘Changing lives, changing worlds’ is ons motto. Door educatie en een veilige omgeving om in op te groeien bieden we niet alleen het kind, maar ook de familie en uiteindelijk de gemeenschap een kans op een betere toekomst. Join!forkids staat voor duurzame (persoonlijke) ontwikkeling, voor het ontdekken en volgen van ieders passie en talent, en voor oprechte en persoonlijke betrokkenheid.

STRATEGIE

PRAKTIJKKEURMERK JOINED!

KERNWAARDEN

Page 6: Join!forkids jaarverslag 2013

6 Jaarverslag 2013Join!forkids

Join!forkids wil kinderen in (ontwikkelings)landen bereiken over de hele wereld. Wij focussen op kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot 21 jaar, die een verminderde kans hebben op het volgen van onderwijs. En daardoor een verminderde kans hebben om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. Deze kinderen bereiken we door middel van het screenen, coachen en financieel ondersteunen van stichtingen die gericht zijn op onderwijs en persoonlijke ontwikkeling van kinderen.

Join!forkids gaat de samenwerking aan met stichtingen die (in eerste instantie) geleid worden door een Nederlandse initiatiefnemer die gevestigd is in het land waar de stichting actief is. Join!forkids ondersteunt alleen organisaties die geen proselitisme beogen. De stichtingen moeten tot doel hebben om het kinderproject over te dragen aan de lokale bevolking en inkomens genererende activiteiten en / of commerciële activiteiten op te starten waarmee de stichting (grotendeels) onafhankelijk wordt van fondsen uit het buitenland.Join!forkids onderscheidt zich van andere organisaties doordat Join!forkids geen organisatie is die louter gelden werft en doneert. Naast financiële ondersteuning worden stichtingen gedurende een aantal jaar ondersteund met kennis, expertise en coaching om te zorgen dat bovenstaande genoemde doelen worden behaald. Join!forkids is een netwerkorganisatie en een platform voor best practices. We faciliteren kruisbestuiving en kennis- en expertise uitwisseling tussen de stichtingen. Tot slot is bij Join!forkids een winstoogmerk nadrukkelijk afwezig.

DOELGROEP

SAMENWERKINGSPARTNERS

CHANGING LIVES, CHANGING WORLDS

Page 7: Join!forkids jaarverslag 2013

7Jaarverslag 2013Join!forkids

900Kinderen

57Scholarships

AchtStichtingenmet JOINED!keurmerk

VijfProjectaanvragen

SCHOLARSHIPSPROJECTAANVRAGEN

JOINED! STICHTINGEN

DOELSTELLINGEN 2013

ONDERSTEUNING VAN 900 KINDEREN

JOINED! Stichtingen

De kinderen die Join!forkids met een scholarships ondersteunt, maken onderdeel uit van stichtingen die door Nederlandse initiatiefnemers worden uitgevoerd en het praktijkkeurmerk JOINED! hebben ontvangen.Alle onderstaande stichtingen en hun projectaanvragen zijn uitgebreid gescreend aan de hand van beoordelingscriteria die terug te vinden zijn op onze website. Voor 2013 hebben we voor de stichtingen met het praktijkkeurmerk JOINED! de volgende doelstellingen geformuleerd:

1. Join!forkids heeft 900 kinderen ondersteund in hun ontwikkeling2. Join!forkids ondersteunt 8 stichtingen3. Het JOINED! keurmerk is kwalitatief gewaarborgd

In 2013 hebben we het doel behaald om 900 kinderen te ondersteunen in 8 stichtingen. Hiervan werden 57 kinderen ondersteund met een scholarship, de overige 843 kinderen zijn ondersteund door de financiering van projectaanvragen van de stichtingen.

Voor het totaal bedrag aan dromen en scholarships dat aan de verschillende stichtingen is uitgekeerd, verwijzen we graag naar het financiële jaarverslag 2013.

5 kinderen6 kinderen

764 kinderen8 kinderen

60 kinderen

26 kinderen11 kinderen7 kinderen2 kinderen7 kinderen0 kinderen2 kinderen2 kinderen

Inmenszo: begeleiding studiecentrum -Let’s Care: opvang meisjes -Knowledge for Children: schoolboeken - Homeless Child: Wiskunde bijles - Homeless Child: Vers fruit -

Thai Child Development Foundation - ThailandKnowledge for Children - OegandaUpendo Projects - KeniaLet’s Care - FilippijnenInmenszo - Peru(Los Ninos - al afgevloeid)Afvloeien in 2014:Homeless Child - HondurasPeduli Anak - Indonesië

Peduli Anak:Homeless Child:Inmenszo:TCDF:Upendo:Let’s Care:Los Ninos:Elly’s kids*:

* De stichting Elly’s kids in Guatemala is in 2012 opgeheven. Om de twee kinderen uit deze stichting, die in ons scholarship programma zitten, hier niet de dupe van te laten zijn, heeft het bestuur van Join!forkids in 2012 besloten om Ana Lidia en Marleni te blijven steunen tot aan het einde van hun studie. Hiervoor is een apart contract getekend met Elly Cosijn voormalig initiatiefnemer van Elly’s kids. Deze twee scholarships zijn afgerond in december 2013. We zijn verheugd dat Ana Lidia haar Lerares diploma en Marleni haar diploma Boekhouding hebben gehaald waarmee zij hun kansen op een baan aanzienlijk hebben vergroot.

Page 8: Join!forkids jaarverslag 2013

8 Jaarverslag 2013Join!forkids

JOINED! Stichtingen

In 2010 heeft Join!forkids het Scholarship programma opgericht. We begonnen in 2010 met het sponsoren van schoolopleidingen voor 28 kinderen. Aan ieder scholarship ligt een officieel getekend scholarship contract ten grondslag. Join!forkids garandeert dat al deze kinderen hun basisschool, middelbare school of vakopleiding kunnen afmaken. Afhankelijk van het verloop en de ontwikkeling van de kinderen en de stichtingen, sponsort Join!forkids deze kinderen telkens met een volgende opleiding tot aan het vinden van een baan.

RESULTATEN SCHOLARSHIPS

De impact op deze kinderen die door Join!forkids naar school toe kunnen is groot. Het is voor hen het verschil tussen het leven op straat en het weer durven dromen over een toekomst.

Page 9: Join!forkids jaarverslag 2013

9Jaarverslag 2013Join!forkids

Naast het sponsoren van scholarships ontvangen we van de initiatiefnemers projectaanvragen om dromen voor meerdere kinderen te realiseren of dromen die een impact hebben voor het gehele project dat de stichting uitvoert. Join!forkids beoordeelt de duurzaamheid van de projecten en bepaalt of en hoe we bijdragen aan de ingediende projectaanvraag (projectplan met begroting).De projectaanvragen die we in 2013 hebben gehonoreerd en gefinancierd zijn:

PROJECTAANVRAGEN

1. Wiskunde bijles - Homeless Child, Honduras. Voor een aantal kinderen hebben de bijlessen wiskunde het verschil gemaakt tussen zitten blijven of overgaan naar de volgende klas.

2. Vers fruit - Homeless Child, Honduras. Homeless Child heeft een eigen moestuin maar de opbrengst daarvan is nauwelijks voldoende voor één vrucht per twee weken per kind en hun eetbudget is zo beperkt dat geld voor fruit er niet in zit.

3. Boekenfonds - Knowledge for Children (KfC), Oeganda. Naast het schoolboekenprogramma, waarbij KfC scholen helpt met het opzetten van een boekenfonds, is KfC in Oeganda ook hard aan de slag met het verbeteren van de leescultuur. Met het oprichten van leesclubs op scholen en het organiseren van seminars over ‘sound and wordbuilding’ willen zij lezen meer onder de aandacht brengen bij kinderen, docenten en ouders. Daarnaast organiseren zij seminars voor onderwijzers en ouderraden met betrekking tot beter onderwijs.

4. Opvang meisjes - Let’s Care, Fillipijnen. Join!forkids heeft de opvang van zes meisjes gerealiseerd die misbruikt of verwaarloosd zijn. Deze kinderen nemen 1,5 jaar deel aan een rehabilitatie traject en daarna nog 1,5 jaar aan een re-integratie traject om weer terug te kunnen naar hun eigen community.

5. Begeleiding kinderen in het studiecentrum - Inmenszo, Peru. Het cultureel studiecentrum voorziet schoolgaande kinderen en jongeren, waarvan de ouders geen tijd, middelen of kennis hebben, van begeleiding bij hun huiswerk, bijscholing en voorbereiding op een studie. Daarnaast zijn er workshops onder leiding van een psycholoog ter bevordering van de persoonlijke, emotionele en sociale ontwikkeling. Yachay Wasi biedt tevens creatieve lessen aan, zoals theater, radio, tekenen en schilderen. Via deze weg kan een kind zich leren uiten en van de angst afkomen om te spreken. Het centrum geeft ook voorlichting aan de jongeren die de middelbare school gaan verlaten, ten aanzien van studie- en beroepskeuzes. Per jaar zijn er ongeveer 100-120 kinderen die het studiecentrum bezoeken.

Page 10: Join!forkids jaarverslag 2013

10 Jaarverslag 2013Join!forkids

JOINED! Stichtingen

Peru

Kenia

FilippijnenThailand

Oeganda

Guatemala Honduras

IndonesiëInmenszo

Upendo Projects

Let’s Care

Thai Child Development Foundation

Knowledge for Children

Los Ninos Homeless Child

Peduli Anak

De directeur José Brouwer heeft in 2013 structureel overleg gevoerd met initiatiefnemers over de voortgang, behoefte, besteding en terugkoppeling van donaties. Dit overleg vindt voor iedere stichting minimaal vier keer per jaar plaats, life, telefonisch of via Skype. Van ieder overleg wordt een verslag met actiepunten gemaakt zodat we de voortgang van de stichtingen kunnen blijven monitoren. Ook wordt de voortgang van alle kinderen die aan ons scholarshipfonds deelnemen, besproken. We bespreken hoe het gaat met het kind in het algemeen en hoe de voortgang is op school. Alle twee jaarlijkse updates van zowel de scholarships als de projecten die Join!forkids financiert, worden op de website geplaatst.

Twee maal per jaar rapporteren we via email updates met schoolrapporten voorzien

In 2013 zijn geen nieuwe stichtingen gescreend in verband met het feit dat we de screening en monitoringsprocedure hebben geüpdatet en geprofessionaliseerd. Wel hebben we begin 2013 stichting Knowledge for Children ons praktijk keurmerk JOINED! toegekend en is de samenwerking met deze stichting in Oeganda van start gegaan. Deze stichting was in 2012 al gescreend.

van handtekening, foto’s en de impact op de kinderen. Het gaat hier dan om Zakelijke of Particuliere Vrienden of scholen die een of meerdere specifieke kinderen sponsoren. De overige updates worden via social media en via onze nieuwsbrief naar alle belangstellenden van Join!forkids teruggekoppeld. Tijdens het overleg vindt er ook een update en coaching plaats met betrekking tot de duurzaamheid en zelfredzaamheid van de stichtingen. Daar waar mogelijk koppelen we de initiatiefnemers aan elkaar voor best practices. Zo hebben Erna Vinkers van Let’s Care en Bas Wiersma uit Honduras informatie uitgewisseld over het opstarten van een nieuw project met betrekking tot de opvang van de kinderen van het andere geslacht. Bas die een opvang heeft voor jongens wilde een opvang voor meisjes starten en Erna vice versa. Beiden hebben inmiddels deze projecten opgestart.

ACHT STICHTINGEN ZIJN ONDERSTEUND

NIEUWE STICHTINGEN

Page 11: Join!forkids jaarverslag 2013

11Jaarverslag 2013Join!forkids

Peru

Kenia

FilippijnenThailand

Oeganda

Guatemala Honduras

IndonesiëInmenszo

Upendo Projects

Let’s Care

Thai Child Development Foundation

Knowledge for Children

Los Ninos Homeless Child

Peduli Anak

Knowledge for Children, Oeganda

Knowledge for Children is een stichting opgericht door

Arnold Rozenbeek in Kameroen. In verband met het grote

succes is Arnold tevens een stichting met eenzelfde opzet

gestart in Oeganda. De projectdirecteur in Oeganda is Mirjam

Altena. Knowledge for Children werkt op basisscholen aan

het verbeteren van de kwaliteit van het basisonderwijs door

middel van het verspreiden van schoolboeken en het geven

van seminars voor leraren en ouders. Hierbij werken zij volgens

het principe van co-investing met de gemeenschap met als

doel om binnen drie jaar financiële zelfredzaamheid voor

kwalitatief basisonderwijs mogelijk te maken. Klik hier om meer

over Knowledge for Children en hun projectaanvraag voor een

driejarige financiering van het boekenfonds voor de Kako school

te lezen.

Page 12: Join!forkids jaarverslag 2013

12 Jaarverslag 2013Join!forkids

1 73 5 642

JOINED! Stichtingen

Het keurmerk JOINED! kan worden gesplitst in de screeningsprocedure om het keurmerk te verkrijgen en het monitoringsproces om het keurmerk te behouden. In 2013 hebben we alle procedures en documenten die ten grondslag liggen aan het keurmerk JOINED! geoptimaliseerd. Ook hebben we in 2013 vier nieuwe professionele projectcoaches met een achtergrond / studie in ontwikkelingssamenwerking aangenomen, die allen volgens de nieuw vastgelegde procedures stichtingen gaan screenen en na het toekennen van het praktijkkeurmerk JOINED!, gaan monitoren. In 2014 worden nieuwe stichtingen gescreend en worden alle huidige JOINED! stichtingen gemonitord door de projectcoaches.

HET JOINED! KEURMERK IS KWALITATIEF GEWAARBORGD

ACTIESOm het JOINED! keurmerk kwalitatief te waarborgen zijn in 2013 de volgende acties uitgevoerd:1. De voorwaarden op basis waarvan een project wordt toegelaten, geactualiseerd en een

screeningsaanvraag formulier op de website geplaatst; 2. Het screeningsproces verbeterd waaronder een nieuw Intake formulier en een verbeterd

Screeningsrapport waar na toekenning van het praktijkkeurmerk JOINED! op gemonitord kan worden;

3. Een samenwerkingscontract gemaakt;4. De voorwaarden op basis waarvan een project afvloeit, geactualiseerd;5. Het monitoringsproces verbeterd en specifiek voor wat betreft de (periodiek) aan te leveren

documenten;6. Een training en handleiding screening en monitoring ontwikkeld voor projectcoaches;7. Een teamcoördinator aangesteld.

Page 13: Join!forkids jaarverslag 2013

13Jaarverslag 2013Join!forkids

PROJECTBEZOEK UPENDO PROJECTS KENIA IN 2013In februari 2013 is door José Brouwer, de projectdirecteur, een bezoek gebracht aan Upendo Projects in Kenia. Het ticket werd gesponsord door een Particuliere Vriend van Join!forkids. De overige kosten zijn door de directeur zelf betaald. Tijdens dit projectbezoek zijn de projecten van Upendo gecontroleerd; zowel de wijze waarop met de 24 kinderen in het opvanghuis wordt omgegaan, de scholen van de kinderen zijn bezocht en de opening van de kleuterschool is bijgewoond. Vol trots hebben we de cheque van de Jenaplan school Witte Vrouwen in Utrecht aan de docent van de kleuterschool overhandigd.Ook hebben we een evaluatie gedaan van de inkomensgenererende projecten waaronder de belangrijkste: de Upendo farm. Een uitgebreid verslag van het projectbezoek van José Brouwer is hier terug te lezen.

Page 14: Join!forkids jaarverslag 2013

14 Jaarverslag 2013Join!forkids

PROJECTBEZOEK UPENDO PROJECTS KENIA IN 2013

José Brouwer “Het was een mooie ervaring om bij Upendo Projects Kenia op bezoek te mogen zijn en de activiteiten in de stichting zelf te mogen ervaren. Deze projectbezoeken zijn niet alleen essentieel om te controleren of een stichting het praktijkkeurmerk JOINED! waardig is, ook is het belangrijk om in Nederland voor de JOINED! stichtingen als ambassadeur te kunnen optreden en de stichting en de verschillende projecten ook echt te leren kennen en te ervaren, anders dan alleen de feiten op papier te lezen.

Marieke’s stichting vertegenwoordigt de visie van Join!forkids dat er vanaf het begin af aan wordt gewerkt aan een exit strategie: het overdragen van de stichting aan de lokale bevolking (duurzaamheid) en daarnaast ook commerciële activiteiten worden ontplooit waarmee het sociale project kan worden gefinancierd met als uiteindelijk doel dat er geen of zo min mogelijk financiering meer nodig is vanuit het Westen (zelfredzaamheid).

EEN SAMENVATTING

JOINED! Stichtingen

ZelfredzaamheidIk ben onder de indruk hoe ver Marieke in zo’n korte tijd met haar stichting en de projecten is gevorderd. Marieke is begonnen met haar stichting in 2006 en er is al veel bereikt met de zelfredzaamheid van het project. De Upendo farm (kippen, eenden, koeien), de verbouwing van fruit en groenten, het irrigatiesysteem, de aanleg van waterputten en de komst van de Upendo Academy (kleuterschool) dienen allen voor de financiële ondersteuning van het sociale project; het opvanghuis.

DuurzaamheidDaarnaast heeft Marieke een goed samenwerkend en getraind team waarbij het operational management in handen is van Betty. Marieke coacht het team. Samen met het lokale bestuur en de staff wordt de stichting gedragen door de lokale bevolking en trekt Marieke zich stap voor stap terug en heeft zij alleen nog een supervisor rol.

Page 15: Join!forkids jaarverslag 2013

15Jaarverslag 2013Join!forkids

“Upendo Projects Kenia is het praktijkkeurmerk JOINED!

meer dan waard.”

Page 16: Join!forkids jaarverslag 2013

16 Jaarverslag 2013Join!forkids

Projectteams

Marketing &Communicatie

Interne organisatie

Fundraising Stichtingen

Directie

Bestuur

Organisatie

De organisatiestructuur van Join!forkids in 2013 kan als volgt worden weergegeven:

Een van de doelen was om in 2013 een operationeel bestuur te werven. In oktober 2013 hebben er twee bestuurswisselingen plaatsgevonden. Ten eerste heeft Join!forkids een nieuwe penningmeester; de heer Michiel Huisjes die al sinds de start bij Join!forkids is betrokken en de administratie voert. Vanuit deze positie was het een makkelijke beslissing om Michiel voor de functie van penningmeester te vragen. Daarnaast is de heer Paul Westerhout als algemeen bestuurslid toegetreden. Hierdoor zijn we van een bestuur zonder operationele taken naar een meewerkend en meedenkend bestuur gegaan. Het aantrekken van een nieuwe voorzitter is vooralsnog niet gerealiseerd. Alle bestuursleden hebben ook in 2013 hun taken uitgevoerd op vrijwillige basis en geen enkele vergoeding voor hun functie ontvangen, ook geen onkostenvergoeding. De taken van de bestuursleden zijn sinds de bestuurswisseling van oktober veranderd. Vanaf oktober 2013 is er ingesteld dat er negen bestuursvergaderingen per jaar plaatsvinden via Skype meetings en vijf fysieke bestuursvergaderingen. De freelance directeur wordt uitgenodigd om te rapporteren over de voortgang en legt verantwoording af over de voortgang van het jaarplan. In 2013 zijn er met het vorige bestuur twee bestuursvergaderingen geweest in april en in september. Met het nieuwe bestuur heeft er in november een bestuursvergadering plaatsgevonden. Al deze notulen zijn ondertekend door een bestuurslid.

• Voorzitter: Sylvia Riper (per december 2010)• Penningmeester: Michiel Huisjes (per oktober 2013)• Algemeen bestuurslid: Paul Westerhout (per oktober 2013)

De freelance directeur, die fulltime voor Join!forkids vanuit haar eigen onderneming werkt, heeft taken uitgevoerd op het gebied van fondswerving, marketing en communicatie, social media, het coachen van de stichtingen, het managen van het projectteam, het verzorgen van de updates naar de sponsoren en de administratie gevoerd.

DE ORGANISATIE

BESTUUR EN DIRECTIE

Page 17: Join!forkids jaarverslag 2013

17Jaarverslag 2013Join!forkids

Besluitvorming

De interne communicatie vindt plaats per email, zodat eenvoudige besluiten in overleg en efficiënt genomen kunnen worden. De belangrijkste besluitvorming vindt echter plaats tijdens de bestuursvergaderingen. In 2013 heeft het bestuur drie maal vergaderd.

BESLUITVORMING

BESTUURSBESLUITEN 2013

2013

04

04

10

09

Het financiële en het tekstuele Jaarverslag 2012 is goedgekeurd op 2 april 2013.

Het bestuur is op 2 april 2013 akkoord met de facturering van € 1.715,05 over het jaar 2012 vanuit het bedrijf ZiYou VOF, van José Brouwer, voor haar freelance werkzaamheden als directeur van Stichting Join!forkids.

De bestuursleden de heer J.W. Rikkers (penningmeester) en mevrouw B.Honig

(secretaris) zijn afgetreden per 26 september 2013.

Per 1 oktober 2013 zijn als nieuwe bestuursleden aangetreden: Michiel Huisjes als penningmeester en Paul Westerhout als algemeen bestuurslid. Beiden zijn ingeschreven bij de KvK.

Page 18: Join!forkids jaarverslag 2013

18 Jaarverslag 2013Join!forkids

Medewerkers

In 2013 hebben er relatief veel wisselingen plaatsgevonden van vrijwillige medewerkers. We zijn daarom strenger geworden in onze selectie en zijn op een meer zakelijke manier de sollicitatiegesprekken aangegaan waarin we de nieuwe medewerker duidelijker aangeven wat de verwachtingen zijn van Join!forkids. Hierdoor trekken we meer verantwoordelijke en zelfstandige professionals aan die hun taken serieus nemen en hiermee de organisatie en het aantal scholarships verder kunnen helpen.Het Join!forkids projectteam bestaat in 2013 uit onderstaande professionals:

In 2013 hebben er twee trainingen voor het projectteam plaatsgevonden vanuit de Join!forkids Academy: een training MBTI en een training Projectmanagement. Beide trainingen werden als zeer waardevol ervaren door de teamleden. Daarnaast hebben er in 2013 negen projectteam meetings plaatsgevonden en drie zogenaamde “Be The Change” bijeenkomsten. Deze laatsten worden door twee externe trainers / coaches verzorgd: Johanneke Langenbach en Reinder Schonewille. Tijdens deze bijeenkomsten worden de BIG ROCKS, dit zijn concrete doelen die we per kwartaal willen bereiken, voor de volgende meeting gepland. Be The Change vindt één keer in de 90 dagen plaats.

• Projectteamleider: Jorien Knevel• Intern Team: Pauline van der Haagen Renée Munster• Marketing & Communicatie: Astrid ten Siethof Machteld Post Jacolien Kooman• Geldwerving Team: Nynke Coenraads José Brouwer• Projectcoaches: Anna de Vries Jane Sijl Gerben de Witte Linda Peperkoorn• Website Team: Fin Kerssies Edwin Vriesman

TRAININGEN & BIJEENKOMSTEN

PROJECTTEAM JOIN!FORKIDS

Page 19: Join!forkids jaarverslag 2013

19Jaarverslag 2013Join!forkids

Sponsorwerving

Om de stichtingen te screenen en te monitoren, scholarships en projectaanvragen te financieren en onze eigen organisatie draaiende te houden, zijn financiële middelen nodig. Hiervoor werken we samen met bedrijven, scholen en particulieren om hen op verschillende manieren te betrekken bij de stichtingen die ons praktijkkeurmerk JOINED! hebben.

Om de beoogde 900 kinderen te kunnen ondersteunen hebben we voor 2013 vier financiële pijlers benoemd:1. Samenwerking bedrijven / MVO (Zakelijke Partners en Vrienden)2. Samenwerking onderwijsinstellingen 3. Particuliere vrienden en particuliere acties4. Join!forkids evenementen

In 2013 is minder tijd besteed aan het werven van bedrijven dan gepland in het jaarplan 2013. De reden hiervan is dat meer tijd is besteed aan het creëren van een stabiel projectteam met de juiste betrokken mensen op de juiste plaats, de interne organisatiestructuur en procedures, het aansturen van het team en het professionaliseren van het praktijkkeurmerk JOINED!. De focus heeft in 2013 voornamelijk gelegen op intern in plaats van extern. Om in 2014 naar buiten te kunnen, hebben we in 2013 een gedegen basis gelegd.In 2013 zijn, in samenwerking met Stichting Laluz en vijf Young Professionals vanuit het programma IamVolunteer, de visie, missie en strategie opnieuw gedefinieerd en aangescherpt. Ook hebben deze Young Professionals voor Join!forkids onderzoek gedaan en een advies geschreven over de mogelijkheden om via Cause Related Marketing bedrijven te koppelen en zodoende meer en nieuwe geldstromen op gang te brengen. Cause Related Marketing is een vorm van marketing waarbij een commerciële organisatie een wederzijds voordelige samenwerking aangaat met een ideële organisatie. Gedurende deze samenwerking wordt een product of dienst van de commerciële organisatie gekoppeld aan de ideële organisatie, een win-win situatie. Dit advies is meegenomen in ons jaarplan 2014 en in 2013 hebben we hierin onze eerste stappen gezet. Onze eerste Zakelijke Partner By Gusto is een feit.

By Gusto is onze eerste Zakelijke Partner waarmee we in 2013 een officieel contract hebben getekend. Van iedere kilo koffie die wordt verkocht bij kantoor- en vergaderlocatie AF-61 en bij de klanten van By Gusto gaat een percentage naar Join!forkids. By Gusto heeft in haar lunchrestaurant deze boodschap op de muur staan en in al haar communicatie uitingen vermeld. Join!forkids promoot de locatie AF-61 bij haar prospects en relaties, neemt By Gusto mee in haar social media communicatie

en nieuwsbrief en vermeld de samenwerking op haar website. Daarnaast gaat Join!forkids in 2014 actief de koffie van By Gusto verkopen. Een win-win situatie dus voor alle partijen.Naast dit partnership heeft By Gusto Join!forkids een volledig gesponsorde kantoorruimte aangeboden waar we vanaf begin 2014 zijn gaan werken. Dit betekent een enorme vooruitgang voor de interne organisatie en communicatie van Join!forkids. Join!forkids is By Gusto hier dan ook enorm dankbaar voor.

SPONSORWERVING

SAMENWERKING BEDRIJVEN / MVO (ZAKELIJKE PARTNERS EN VRIENDEN)

ONZE EERSTE ZAKELIJKE PARTNER: BY GUSTO

PARTNER

Page 20: Join!forkids jaarverslag 2013

20 Jaarverslag 2013Join!forkids

HARINGPARTY2���

Sponsorwerving

In 2013 hebben er twee Zakelijke Acties plaatsgevonden die gekoppeld zijn aan Join!forkids. Ten eerste de jaarlijkse veiling van het haringvaatje bij Rokade Advies BV en ten tweede de opening van Amersfoort Creative Productions.

Rokade HaringpartyVoor het vijfde jaar op rij was Join!forkids ook in 2013 aanwezig op de relatiedag van administratiekantoor Rokade Advies BV in Rotterdam. Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement heeft Join!forkids het haringvaatje

geveild hetgeen een bedrag heeft opgeleverd van € 4.500. Deze opbrengst wordt besteed aan een jaar studie van Iskandar in Indonesië. Van een verwaarloosd straatkind is Iskandar veranderd in een stoere vent die nu keihard werkt om zijn studie af te ronden hetgeen door de sponsoring van Rokade is gerealiseerd. Daarnaast wordt de totale Boekhouding opleiding van Helen in Peru gefinancierd. En als derde wordt het tweede jaar van de studie van Edwin uit Peru door Rokade gesponsord.

Mede dankzij onze Zakelijke Vrienden die ofwel financieel hebben bijgedragen ofwel in natura of beide hebben we in 2013 weer 57 kinderen naar school kunnen laten gaan. Hieronder geven we een overzicht van onze Zakelijke Vrienden en Partners:

Zakelijke Partners:• Rokade Advies BV - jaarlijkse koppelen van relatiedag aan Join!forkids• By Gusto - percentage koffie-opbrengst

Zakelijke Vrienden:• Amsterdam Creative Productions• Happy Workplays• 2dePoint BV• InHouse Styling • Life Tune • Spectra partners in management • Van Vredendaal Advies • KGU uitzendburo’s

Opening Amersfoort Creative ProductionsTijdens de opening van Amersfoort Creative Productions werd in plaats van een goodie bag aan alle genodigden een flyer uitgedeeld met een check van € 5 om aan Join!forkids te doneren. Twintig genodigden hebben gehoor gegeven aan deze originele actie.

• Itasc • Quist Accountants en Adviseurs B.V.• Nora Floor Systems • Rodon Parts• Schoonmaakbedrijf Rensa (nieuw in 2013)• Comfort Parking (gestopt in 2013) • Amedes Belgium NV (gestopt in 2013) • UniFer (gestopt in 2013)

ZAKELIJKE ACTIES

STRUCTURELE ZAKELIJKE VRIENDEN

Page 21: Join!forkids jaarverslag 2013

21Jaarverslag 2013Join!forkids

Sponsorwerving

Op 28 juni 2013 is de pilot van de Join!forkids Business Club georganiseerd op de locatie van Hartig in Amsterdam. Tijdens deze avond werden de resultaten van Join!forkids verteld en werden de aanwezige Zakelijke Vrienden van Join!forkids met elkaar verbonden tijdens drie speeddate sessies. Op deze manier konden alle Vrienden elkaar en elkaars business leren kennen en ontdekken of en wat zij voor elkaar zouden kunnen betekenen. By Gusto verzorgde belangeloos de gehele catering inclusief hapjes en drankjes. Daarna volgde een plenaire brainstorm waar een aantal bruikbare suggesties werden aangedragen. De volgende Business Club Meeting zal plaatsvinden in juni 2014.

In 2013 zijn twee hoorcolleges verzorgd door José Brouwer op de Hogeschool Leiden. Deze hoorcolleges werden druk bezocht door per keer zo’n 150 studenten van de studie International Social Work. Er is tijdens beide hoorcolleges Skype verbinding gelegd met Erna Vinkers van Let’s Care in de Filippijnen ter ondersteuning van deze colleges. De studenten waren hier zeer enthousiast over. Het uiteindelijke resultaat is een aantal likes op Facebook, meer naamsbekendheid voor Join!forkids en het leggen van verbindingen tussen studenten en de stichtingen voor het doen van vrijwilligerswerk of een onderzoek vanuit hun studie.

In 2013 heeft een aantal particuliere acties plaatsgevonden waaronder de belangrijkste: de Heldenrace.Voor het tweede achtereenvolgende jaar heeft Join!forkids weer meegedaan aan de Alvarum Heldenrace, een hardloopevenement van 6 kilometer waar iedereen zich voor kan inschrijven. Voor Join!forkids hebben er elf mensen meegedaan aan de Heldenrace en is er bij elkaar € 3.660 opgehaald voor de Scholarships van Roly, Santi, Sapnah, Siti, Oki en Ahmad (Peduli Anak).

BUSINESS CLUB

SAMENWERKING ONDERWIJSINSTELLINGEN

PARTICULIERE VRIENDEN EN ACTIES

Page 22: Join!forkids jaarverslag 2013

22 Jaarverslag 2013Join!forkids

Sponsorwerving

In 2013 zijn drie Zakelijke Vrienden gestopt uit financiële redenen en zijn er vier nieuwe Zakelijke Vrienden bijgekomen. In 2013 zijn er veertien Particuliere Vrienden gestopt en vijf nieuwe Particuliere Vrienden bijgekomen. In 2013 zijn we gestart met het aanschrijven van (bedrijfs)fondsen. De eerste aanvraag om financieel bij te dragen aan diverse projectaanvragen en scholarships is bij PPG Industries gedaan. De aanvraag van $ 21.000 is gehonoreerd. Het totaal van de inkomsten over 2013 is € 42.109. Hiervan is 24% uit het bedrijfsleven afkomstig, 37% is afkomstig uit fondsen en 39% van de donaties is afkomstig van particulieren.

De operationele kosten in 2013 bedragen 5% van het totaal aan ontvangen donaties. De directeur José Brouwer heeft full time gewerkt als operationeel manager van Join!forkids. Zij heeft haar werkelijke gemaakte kosten gedeclareerd en heeft vanuit haar eigen bedrijf ZiYou VOF 10% gefactureerd over de ontvangen donaties wat neerkomt op € 4.210 bruto voor haar fulltime inzet in 2013.Join!forkids heeft 85% besteed aan scholarships van 57 kinderen en 5 projectaanvragen van de JOINED! Stichtingen. We hebben ook dit jaar weer onze operationele kosten zo laag kunnen houden door sponsoring in natura van onze Zakelijke Vrienden waaronder het druk en printwerk van drukkerij Zoeterhage.

Voor een gedetailleerd overzicht van de kosten verwijzen wij graag naar het financiële jaarverslag 2013.

De reden dat we onze operationele kosten zo laag kunnen houden is te danken aan de samenwerking met Zakelijke Vrienden. Onderstaande bedrijven hebben Join!forkids gesponsord met hun uren, expertise en vanuit hun core business. • Comcombi - ontwerp posters, flyers• Drukkerij Zoeterhage - druk en printwerk• Rokade Advies BV - voorbereiding financieel jaarverslag• Swissdesign - website content• DutchUrban - website bouw• BB-Hosting - hosting website• Amsterdam Creative Productions - gebruik kantoorruimte• By Gusto – gesponsorde kantoorruimte

RESULTATEN GELDWERVING

KOSTEN

SPONSORING IN NATURA

37% 39%24%

bedrijfsleven fondsen particulieren

85 10 5

dromen &scholarships

vergoedingdirecteur

operationelekosten

Page 23: Join!forkids jaarverslag 2013

23Jaarverslag 2013Join!forkids

Marketing &Communicatie

Join!forkids houdt bedrijven, scholen, particulieren en haar eigen medewerkers betrokken en up to date over de kinderen die via Join!forkids naar school gaan, de stichtingen in het algemeen en de ontwikkelingen binnen Join!forkids.

De doelstelling van Marketing & Communicatie (M&C) was in 2013 om naamsbekendheid te genereren en op een professionele en uniforme wijze de boodschap van Join!forkids naar buiten toe te communiceren. Door de vele wisselingen in 2013 in het Marketing & Communicatieteam en de uitdaging om de juiste professionals aan te trekken, kunnen we concluderen dat bovenstaande doelstelling niet is behaald.

Voor wat betreft de website is in 2013 op dezelfde voet verder gegaan als in 2012 als het gaat om het plaatsen van updates over scholarships en projectaanvragen. Het plan om de website te verbeteren en te moderniseren is niet uitgevoerd en is doorgeschoven naar 2014. Dit heeft alles te maken met de onvoldoende mankracht en de professionals die nodig zijn om deze plannen te maken en uit te voeren.Wel is een aantal extra pagina’s aangemaakt voor de screeningsaanvraag, het team, het bestuur en de ANBI publicatieplicht.

In verband met de aanscherping van de regels door de belastingdienst voor ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) stichtingen heeft Join!forkids in december 2013 alle vereiste informatie en plannen op haar website geplaatst. Zie hiervoor de link: http://www.joinforkids.org/anbi-publicatieplicht.

In 2013 zijn vier digitale nieuwsbrieven gestuurd via Mailchimp aan 480 abonnees. Gemiddeld wordt de nieuwsbrief door 35% van de abonnees geopend. De clickrate is gemiddeld 4%. In 2013 hebben we onze nieuwjaarswens op Facebook en in de nieuwsbrief van december 2013 geplaatst en een apart bedankje aan al onze Zakelijke en Particuliere Vrienden gemaild.

BETROKKEN EN UP TO DATE

WEBSITE

JOIN!FORKIDS ANBI PROOF

NIEUWSBRIEVEN

Page 24: Join!forkids jaarverslag 2013

24 Jaarverslag 2013Join!forkids

In 2013 is het gebruik van Social Media iets toegenomen maar is er nog geen onderbouwde strategie voor aanwezig. We hebben meerdere keren in 2013 de vacature uitgezet voor een online medewerker maar deze persoon, die zowel de strategie kan bepalen als het (dagelijks) beheren van alle Social Media kanalen, is nog niet gevonden.

FacebookDe likes op de Join!forkids page zijn meer dan verdubbeld van eind 2012 - 140 likes naar eind 2013 - 300 likes. Gemiddeld hebben we 4 posts per maand op de Join!forkids facebook pagina geplaatst waaronder vacatures, nieuws over geslaagde studenten, nieuws over Join!forkids en nieuws over de JOINED! stichtingen. Ook hebben we, om de interne nieuwtjes onderling als Join!forkids te delen, een besloten Join!forkids Facebook groep aangemaakt. Posts in deze groep kunnen alleen door Join!forkids medewerkers en het bestuur worden geplaatst en gelezen.

TwitterIn 2013 zijn er 25 tweets uitgezonden. Het aantal volgers is gestegen sinds eind 2012 van 130 volgers naar eind 2013 150 volgers. De tweets worden automatisch op de website van Join!forkids op de homepage geplaatst.

YouTubeOp ons eigen Youtube kanaal zijn in 2013 vijf filmpjes geplaatst die gebruikt zijn in onze social media uitingen en op onze website. Het Join!forkids youtube kanaal heeft 4 leden.

LinkedIn groep en company pageDe groep op Linkedin heeft 27 leden, daarnaast is er ook een company page aangemaakt. Op Linkedin vindt weinig tot geen activiteit plaats.

In 2013 hebben we het aanwezige promotiemateriaal dat door verschillende ontwerpers is gemaakt, geüpdate en afgestemd op de huisstijl van Join!forkids. Dit om een uniforme uitstraling naar buiten te creëren. Zo hebben we de flyers aangepast voor particulieren, een presentatiemap met inlegvellen gemaakt voor bedrijven en een nieuw SEPA machtigingsformulier gemaakt.

SOCIAL MEDIA

OFFLINE PROMOTIEMATERIAAL

Marketing &Communicatie

Page 25: Join!forkids jaarverslag 2013

25Jaarverslag 2013Join!forkids

Sinds 8 december 2012 heeft Join!forkids een projectteam, bestaande uit young professionals die zich committeren om vrijwillig een bijdrage te leveren aan de toekomst voor kinderen en het succes van Join!forkids. In 2013 hebben relatief veel wisselingen plaatsgevonden, de redenen van deze wisselingen variëren van het vinden van een full-time baan, andere verwachtingen van de vrijwilligersfunctie tot het krijgen van een kindje. Vanaf 2014 is het aannamebeleid dat vrijwilligers zich minimaal voor 1 jaar en minimaal 8 uur per week inzetten voor de organisatie. Het doel is om een meer stabiel team te vormen waarin de onderlinge teams met elkaar samenwerken en zich persoonlijk verantwoordelijk voelen voor de door hen uit te voeren taken.

JOIN!FORKIDS IN 2014

Plannen 2014

Page 26: Join!forkids jaarverslag 2013

26 Jaarverslag 2013Join!forkids

Plannen 2014

Eind 2014 heeft Join!forkids 478 extra kinderen bereikt binnen stichtingen met het praktijkkeurmerk JOINED! t.o.v. 2013. Hiervan zitten 28 kinderen in een nieuw scholarship t.o.v. 2013 toen 57 kinderen in een lopend scholarship zaten. Dit betekent, gezien het aantal kinderen dat in 2013 hun opleiding heeft afgerond of is gestopt, dat eind 2014 in totaal 58 kinderen naar school gaan door een door Join!forkids gefinancierd scholarship. De overige 450 kinderen worden bereikt door middel van minimaal 1 gehonoreerde projectaanvraag, dit zijn aanvragen van stichtingen met het keurmerk JOINED! aan Join!forkids voor financiering van projecten die de randvoorwaarden creëren zodat kinderen onderwijs kunnen volgen en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen in een veilige omgeving.

Om deze doelstelling te kunnen verwezenlijken is het van belang dat we voldoende kwalitatieve stichtingen ondersteunen en de benodigde fondsen en sponsors voor het aantal gestelde scholarships en projectaanvragen werven. Dit betekent dat we zowel de externe organisatie (onze samenwerkingspartners, de stichtingen en de (Zakelijke) Vrienden en Partners) als de interne organisatie (bedrijfsvoering, financiën, personeel, communicatie etc.) moeten behouden, verstevigen en vergroten.

KINDEREN2014 wordt het jaar dat de directeur naar buiten gaat als ambassadeur om nieuwe partnerships aan te gaan en bestaande partnerships uit te bouwen. In 2014 willen we een nieuwe medewerker aantrekken die de in 2013 opgebouwde organisatie intern gaat managen.

Nu alle interne zaken op de rit staan, is het tijd om in 2014 de naamsbekendheid van Join!forkids te vergroten en onder andere het praktijkkeurmerk JOINED! te gaan positioneren en te gaan ‘branden’. Communicatie en dan vooral Social Media zal een belangrijke rol gaan spelen in het behalen van onze doelstellingen. Ook zal de website een metamorfose ondergaan en meer onderdeel worden van de communicatie. De nieuwe screening en monitoringsprocedure wordt geïmplementeerd door vijf projectcoaches en we hebben als doel om vijf stichtingen te werven die we ons praktijkkeurmerk JOINED! kunnen toekennen. Voor het eerst heeft ieder team binnen het projectteam een coördinator en gezamenlijk is het beleidsplan voor 2014 - 2016 geschreven en zo ook het jaarplan 2014 waarin ieder team zijn eigen doelstellingen heeft bepaald.

NAAR BUITEN

Page 27: Join!forkids jaarverslag 2013

27Jaarverslag 2013Join!forkids

Plannen 2014

Het communicatie doel van 2014 is om het grote publiek te vertellen waarom de stichtingen van Join!forkids ons praktijkkeurmerk JOINED! hebben gekregen. We gaan communiceren waarin deze stichtingen verschillen ten opzichte van de duizenden andere goede doelen. Wat betekent duurzaamheid en zelfredzaamheid voor de stichtingen die Join!forkids heeft gescreend? We gaan naamsbekendheid genereren om Join!forkids als een betrouwbare organisatie te positioneren waar bedrijven en scholen zonder twijfel en zonder afbreukrisico een partnership mee kunnen aangaan.

In 2014 gaan we de Join!forkids Businessclub uitbouwen met Zakelijke Vrienden en Partners die door middel van Cause Related Marketing hun maatschappelijke betrokkenheid willen tonen. We verbinden succesvolle en positief gestemde bedrijven vanuit het principe van delen in overvloed aan Join!forkids. We gaan voor win-win-win partnerships waar het bedrijf en haar klanten en relaties, Join!forkids én de kinderen voordeel bij hebben.

COMMUNICATIE JOIN!FORKIDS BUSINESSCLUB

VRIEND

PARTNER

Page 28: Join!forkids jaarverslag 2013

28 Jaarverslag 2013Join!forkids

Join!forkids dankt al haar pro bono professionals, al haar Zakelijke Vrienden, Zakelijke Partners, Particuliere Vrienden, scholen, kortom iedereen die heeft bijgedragen in donaties maar ook in tijd en expertise. Door jullie hebben we de wereld weer een beetje mooier kunnen maken voor kinderen die door educatie zicht hebben op een nieuwe toekomst. Met elkaar maken we voor deze kinderen een groot verschil tussen voorheen een leven zonder toekomst en nu een leven mét een toekomst. Een leven waarin dromen weer mogelijk is, waar de kinderen leren om een eigen mening te formuleren, waarin kinderen weer geloof en vertrouwen in zichzelf hebben, hun talenten ontdekken en zich realiseren dat ze een stem hebben die ook echt iets te zeggen heeft. Dat is waar volgens Join!forkids ieder kind waar ook ter wereld recht op heeft! Dank voor jullie vertrouwen en wij hopen dat we ook in 2014 weer op jullie kunnen rekenen en invulling kunnen blijven geven aan onze slogan Changing Lives Changing Worlds!

Namens het bestuur van Stichting Join!forkids:

Mevrouw S. Riper, voorzitter De heer M. Huisjes, penningmeester De heer P. Westerhout, algemeen bestuurslid enMevrouw J.M. Brouwer, directeur

DANK AAN IEDEREEN DIE HEEFT BIJGEDRAGEN!