Jefta Maandprogramma September 2011

12
september 2011 25 jaar Jefta! EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA JEFTA NIEUWS Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar Breng dus met vreugde dank aan de Vader! (Kol 1:12)

description

Dit is het maandprogramma voor september 2011 van Evangelische Kerk Jefta in Breda.

Transcript of Jefta Maandprogramma September 2011

september 2011 25 jaar Jefta!

EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA

JEFTA NIEUWS

Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

Breng dus met vreugde dank aan de Vader! (Kol 1:12)

AGENDA - SEPTEMBER

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden.

Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Aug. dag aanvang activiteit

31

Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

Sep. dag aanvang activiteit 03 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 04 Zo 9.30 u.

11.00 u. Doopdienst bij de Asterdplas Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege avondmaal Spreker: Hans van der Meulen

07 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) 10 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 11 Zo 11.00 u.

14.00 u

Jubilieum 25 jaar! Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege Spreekster: Beth Barone Wii-united (12 t/m 14 jaar) Tienerdienst (15 t/m 17 jaar) Jubileumceremonie & oplaten van de ballonnen

14 16

Wo Vr

20.00 u. 19.30 u.

Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Viering Vredesweek, Marcuskerk,Hooghout 86, Breda

17 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 18 Zo 11.00 u.

Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege Spreker Hans van der Meulen Wii-united (12 t/m 14 jaar)

21 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) 24 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 25 Zo 11.00 u.

Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege Spreker: Pieter ’t Hart (Rafaël Barendrecht) Wii-united (12 t/m 14 jaar) Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

28 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

Okt. dag aanvang activiteit

01 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 02 Zo 11.00 u. Dienst in het Graaf Engelbrechtcollege

avondmaal Spreker: Hans van der Meulen

25 JAAR JEFTA!

De geschiedenis van de kerk is interes-sant om te bestuderen. Ongelooflijk dat de kerk ruim 2000 jaar na Christus nog steeds bestaat en springlevend is. Er zijn ruim twee miljard christenen. Het chris-tendom is daarmee de grootste gods-dienst. Dat betekent wel wat. Het zoeken naar God is van alle tijden. En ook het vin-den van God is van alle tijden. Misschien is het beter om dit vanuit Gods perspec-tief te formuleren, God zoekt mensen in alle tijden en God vindt mensen in alle tijden van de geschiedenis. Soms wordt je verdrietig als je de kerk-geschiedenis bekijkt. Afscheiding en ver-deeldheid winnen het soms van liefde en eenheid. Zuiverheid van leer leek soms belangrijker dan het ultieme kenmerk van geloof: Liefde. Paulus spreekt tegen de gelovigen te Efeze de volgende woorden: 2 wees steeds bescheiden, zachtmoedig en geduldig, en verdraag elkaar uit liefde. 3 Span u in om door de sa-menbindende kracht van de vrede de eenheid te bewaren die de Geest u geeft………. Ik ben dankbaar te leven in een tijd waarin er een beweging zichtbaar is, waarin eenheid ontstaat. Ik bedoel dan niet zozeer dat er één kerkelijke denomi-natie met één bepaalde naam ontstaat. Ik bedoel de eenheid die ontstaat in een mensenhart. De eenvoudige liefde, res-pect en waardering voor medegelovigen, met andere tradities, ander woordge-bruik, andere cultuur, maar dezelfde lief-de voor Christus! Evangelische kerk Jef-ta is een evangelische gemeente, we ma-ken deel uit van Rafael Nederland, de Nederlandse tak van de International Church of the Foursquare Gospel, een pinksterdenominatie die begin vorige eeuw is ontstaan.

Enkele kernwaarden van deze denomi-natie zijn: Jezus wordt verhoogd, Geest vervuld zijn, balans in leer en wandel, aandacht voor zending en evangelisatie, internationaal van ka-rakter, inclusief ten aanzien van cultuur, ge-slacht en generaties, kerken die geestelijke lei-ders en kerken voortbrengen, kerken met een atmosfeer van leven, vreugde en hoop, creëren van mogelijkheden tot dienstbaarheid, familie atmosfeer, eigentijds – actueel , nederigheid. Ik voel me wel erg comfortabel bij deze kernwaarden. Jefta is een kerk onderweg, met haar gebreken en tekortkomingen en uitdagingen. Maar we zijn onderweg! En we mogen er zijn ……….al 25 jaar! Het is met grote vreugde en dankbaar-heid dat we deze maand ons 25-jarig ju-bileum vieren. We vieren dat samen, als lokale gemeente, en we vieren dat samen met onze relaties, met wie we ons ver-bonden weten. En samen met hen bidden we en gelo-ven we dat velen het leven zullen ont-dekken dat beschikbaar is, samen met God! Hans van der Meulen voorganger

25 JAAR JEFTA-HOE HET BEGON

‘Hoe goed is het, hoe heerlijk, als broeders en zusters bijeen te wonen. Daar geeft de Heer zijn zegen, leven voor altijd.’ Psalm 133:1, 3) De kerk is iets wat God bouwt, ook de plaatselijke kerk. God gebruikt daar wel mensen voor. Maar het is geen mensen-werk. Het stijgt daar ver boven uit. Het begon in een huiskamer in Prinsen-beek, in de zomer van 1985. Op zon-dagochtend, dat was immers de tijd voor erediensten? Eerst met z’n vieren: wij twee en onze kinderen Pieter en Marlou. Al spoedig kwam er aanwas: Marion en Frans van der Meulen. John en Anna Oei. Het aantal groeide tot 30. Met Kerstmis werd besloten een dienst bui-ten de huiskamer te houden. Maar waar? Gekozen werd voor een bijruimte bij restaurant Bouvigne, destijds Marken-dael geheten, wat ook de vaste locatie voor de ijsclub was. De ijsbaan ligt er-achter. We mochten de ruimte hebben op kerstochtend, onder voorwaarde dat het niet zou vriezen. Wij bidden natuur-lijk, en het vroor niet.

We hielden een dienst. Daarna dronken we een drankje. Het was feest. Eind 1985 werd een rechtspersoon opgericht. De naam die we ontvingen voor de groeiende gemeenschap was Jefta. Jefta

betekent: Hij (de Heer) zal openen. We geloofden dat God deuren zou openen. Ook was er een beeld van een sleutelbos, dat daarbij aansloot. Begin 1986 werd besloten naar buiten te treden en om te zien naar een vaste ruimte voor de zon-dagse diensten. Toen ging Jefta echt van start. De keuze viel op het gebouw van de Doopsgezinde kerk in Breda. We konden daar op zondagmiddags om 13.00 uur terecht. Niet zo’n gunstig tijd-stip, maar ja. Al snel werd gewerkt met huisgroepen die tweewekelijks bij elkaar kwamen.

We kregen input van Henk Rothuizen en vele anderen die meer ervaring had-den. Dankzij onze aansluiting bij Rafaël Nederland en het wereldwijde kerkge-nootschap The Foursquare Church, werden we gecoacht en gementord, en kregen we vanaf het begin imposante sprekers van overzee zoals Ron Mehl, Juan Ortis, Jerry Cook, Ralph Moore. We zijn altijd gezegend geweest met vriendschappen en relaties binnen deze verbanden. Dat heeft Jefta behoed voor ontsporingen. We bezochten conferen-ties en seminars, namen deel aan allerlei activiteiten in Nederland en daarbuiten, waardoor input en bijsturing plaatsvond. Daardoor kon Jefta zich gezond ontwik-kelen. Wie herinnert zich nog de cam-pagnes met Patty Blue, eind 80-er jaren?

Of de keer dat Rev. Jayaraj Krishnan uit India bij ons was, die ons in 1990 be-zocht en om hulp vroeg voor het wees-huis dat hij in Tamil Nadu wou begin-nen. We besloten te helpen. Nu is dat weeshuis niet meer weg te denken. Het wordt gesteund door vele kerken over de hele wereld en huisvest nu 2000 wezen en weduwen, en leidt jonge mensen op tot voorgangers die uitgezonden worden door heel India. We zijn altijd blij geweest met de lokale en nationale structuren waarbinnen we werkten. Erkenning van leiderschap, ver-antwoording afleggen, delegeren van ta-ken, discipelschap, teamspirit zijn altijd onze uitgangspunten geweest. Liefde, vergeving, aanvaarding, genade, aanbid-ding, bewogenheid voor mensen waren onze waarden. We hebben andere locaties gehad voor onze diensten. Na de Doopsgezinde kerk: de Pelgrimskerk, Motel Breda, en tenslotte het Prisma College (Graaf En-gelbrecht). Voor onze trainingen en klei-nere samenkomsten konden we achter-eenvolgens gebruik maken van Het Lu-zac College, het Leger des Heilsgebouw, het Jeftakantoor aan de Teteringsedijk en al vele jaren ons huidige kantoor aan het Voorerf. Een vast eigen kerkgebouw hebben we nooit gehad. Wel naar omgekeken, maar op een of andere manier is het nooit ver-wezenlijkt. We zijn dankbaar dat we al zoveel jaar gebruik kunnen maken van onze huidige ruimte in de school voor onze diensten, en alle klaslokalen voor de kinderkerk. We zijn dankbaar voor de drie dochtergemeentes die uit ons zijn voortgekomen: Puttershoek, Den Bosch en Dongen.

Enkele jaren geleden heeft de volgende generatie het werk voortgezet: Hans en Marina, Geert Jan en Heidi, Marco en Paulien, en vele anderen. Mensen die net zo’n hart voor de zaak hebben als wij. Het is niet mogelijk, en ook niet voor ie-dereen interessant, alle gebeurtenissen van Jefta in dit geschrift op te sommen. Het gaat erom een beetje onze achter-grond en kleur duidelijk te maken. Gemakkelijk is het niet altijd geweest. De zegen is groot geweest, de strijd soms ook. Mensen in wie je veel hebt geïnvesteerd en die plotseling verdwenen zijn. Afscheid nemen van mensen die een nieuwe gemeente gingen stichten. Vrienden die we ten grave hebben moe-ten dragen.

Maar gelukkig ook de vele nieuwe men-sen die we hebben mogen verwelkomen, dopen, opleiden, en uitzenden; de kinde-ren die we aan God hebben opgedragen, de huwelijken die we hebben ingeze-gend. Onze kerk lijkt wankel. Geen ei-gen gebouw. Grotendeels werken met vrijwilligers. Beperkte middelen.

Het lijkt een kaartenhuis dat zó in elkaar kan storten. Maar het is Gods kaartenhuis, gebaseerd op liefde en relaties. En dat is de sterkste kracht in deze wereld. Daar kan niets te-genop. Zelfs de poorten van de hel zijn er niet tegen bestand. De samenstelling van Jefta is natuurlijk veranderd. Maar het is een vreugde om te constateren dat velen nog in ons midden zijn: werkers van het eerste tot en met die van het elf-de uur. Als je terugkijkt kom je tot de conclusie dat de kerk als het huisgezin van God de meest gezonde, zegenrijke omgeving is om in te wonen. Zal God dan bij de mensen wonen? Ja, dat is nu al het geval. Maar eenmaal zullen we allemaal samen-zijn in de nieuwe stad, de Bruid van Christus, het Nieuwe Jeruzalem. Dit is nog maar een voorproefje. Proficiat! Dank U Heer! Ap en Anita Verwaijen

JUBILEUM DIENST 25 JAAR

Op 11 september zal de feestelijke jubi-leumdienst plaatsvinden ten behoeve van het 25 jarig bestaan van Jefta. De dienst begint om 11.00 uur! Aansluitend zullen we onder het genot van een hapje en een drankje het feest voortzetten, waarbij we het jubileum officieel willen markeren door om 14.00 ballonnen op te laten. Dit moment zal worden ingeleid door een zegenbede van voorgangers en vrienden van Jefta uit de stad en regio.

U-TURN EUROPE SUMMERCAMP

Begin augustus zijn we met een groot aantal tieners en jongeren uit Jefta naar het Uturn Summercamp in Hongarije geweest. We kwamen daar bij elkaar met zo’n 140 jongeren uit diverse landen en kerken in Europa en zelfs daarbuiten. Wat hebben we daar een goede tijd ge-had! De sfeer en eenheid onder de jon-geren was echt heel bijzonder. Er was heel ontspannen contact tussen de ver-schillende landen en kerken. Naast het onderling contact was God ook enorm aanwezig op het kamp. Er was geweldige aanbidding waarin God zijn Geest en passie over de jongeren uitstortte. Er werden jongeren genezen, bevrijd, aan-geraakt in hun ziel en vervuld met de Heilige Geest. Aan het einde van de week hebben we tijdens de outreach mogen dienen onder zigeunerkinderen, ouderen in een hospice, een jeugdgevan-genis en de renovatie van het dak van een kerk. Ook daar heeft God geweldige dingen gedaan; er zijn veel Hongaarse mensen bekeerd, genezen en enthousiast geworden over Jezus. We kijken dus te-rug op een geweldig kamp! Michel de Joode

EZRA PUTTERSHOEK

Evangelische kerk Ezra te Putters-hoek is één van de gemeentes die door een team vanuit Jefta is gesticht. Deze kerk bestaat nu zo’n 18 jaar en vierde op zondag 28 augustus jl. een

bijzondere mijlpaal. Jan en Foekje Westerop, voorgangers vanaf de stichting van deze gemeente hebben hun verantwoordelijkheid op een feestelijke manier kunnen overdra-gen aan een nieuwe generatie leiders on-der leiding van John en Ellen Sluimer. Zoals sommigen weten is aan deze over-dracht een proces van zo’n drie jaar vooraf gegaan waarin vanuit Jefta en Hoop-Dongen procesbegeleiding heeft plaatsgevonden. De ervaring die wij heb-ben opgedaan in ons eigen overdachts-proces naar een volgende generatie lei-ders blijkt zeer bruikbaar te zijn voor anderen. Namens Jefta hebben Hans en Marina , Ap en Anita en Marco en Paulien en Pier en Nicolette, onze zegenwensen overge-bracht.

YOUTH TURN 2011

Youth Turn is de jeugdconferentie van Rafael Nederland voor jongeren van 12-25. Dit jaar is het thema: Christ in me!! Kijk voor meer info over het thema op de website www.rafael.nl Aanmelden voor de Youth Turn 2011 kan tot 18 oktober 2011, via www.rafael.nl Youth Turn 2011 opent op vrijdag 21 oktober vanaf 18.30 uur voor registratie. Youth Turn 2011 is op zondag 23 okto-ber om 17.00 uur afgelopen. Prijs €85,00 p.p. contant te voldoen bij aankomst. Dit jaar bestaat mogelijkheid om als gemeente het totale inschrijfbe-drag van je groep over te maken aan Ra-fael Nederland. Kijk op de website voor meer info hierover www.rafael.nl Youth Turn vindt plaats in Helvoirt, Noord Brabant. Alle activiteiten vinden plaats op Bezinningscentrum Emmaus. We slapen dit jaar met z’n allen op het Emmaus!!

VIERING VREDESWEEK

Elk jaar wordt in september in Neder-land de Vredesweek gevierd. In Breda wordt hier op verschillende manieren inhoud aan gegeven. Vorig jaar is bij-voorbeeld een Vredesmonument, duif met olijftak, geplaatst op het Groenen-dijkplein in Breda Noord. Sinds enkele jaren wordt er ook een interkerkelijke kerkdienst georganiseerd. In deze dienst zal het thema van de Vre-desweek 2011 centraal staan: ‘Elk mens een veilig bestaan’. Ook Jefta levert een bijdrage in deze vie-ring die samen met een aantal kerken uit Breda georganiseerd wordt. De viering vindt plaats op vrijdag 16 september , in de Marcuskerk, Hooghout 86, 4817 ED Breda. Aanvang van de dienst is 19.30 uur. Van harte aanbevolen.

GEBEDSDAG RAFAEL

Thema: vruchten van het leven als bid-der. Op zaterdag 5 november organiseert het Huis van Gebed van Rafaël Nederland een Nationale gebedsdag voor alle bid-ders en gebedsgroepen binnen de bewe-ging. De dag begint om 9.30 uur en ein-digt om 16.00 uur. De zaal is om 9.00 uur open. Aan de dag zullen meewerken: Gerard en Mirjam van Rooij en Jan Radder. Kosten: €20,00 incl. lunch. Adres: Het Brandpunt Postweg 18 3941 KA Doorn Informatie: Henk de Ronde Email: [email protected] Opgeven via www.rafael.nl of bel 0182-528785

KINDERWERKERSDAG RAFAEL

“STAP UIT JE BOOT”

Heb je een hart voor kinderen en/of ben je betrokken in de bediening voor kinderen in jouw gemeente? Dan is deze dag er voor jou!

Wat: Een dag waarin we Gods hart en visie voor de kinderen en onszelf zullen ontdekken. Hoe: Door interac-tief onderwijs (er zullen diverse spre-kers zijn), luisteren naar hoe God spreekt, Plezier heb-ben met elkaar, heer-lijke vaartocht terwijl we lunchen en el-kaars hart delen. Waar: Amersfoort, Eemhaven1 www.deinspiratieboot.nl Datum: 17 september 2011 Tijd: 9:30-15:30 Kosten: € 12,00 p.p. (incl. lunch en vaartocht) Opgave: Uiterlijk inschrijfdatum: 10 september 2011 www.rafael.nl

VERJAARDAGEN SEPTEMBER

Malcolm Edwards 1 Stacey van Riet 1 Yvonne van Druten 2 Aäron Valenteyn 3 Daniëlle Bovenberg 4 Sjaak Goudswaard 5 Tabitha van der Mede 7 Eva ten Cate 8 Maja Bieren 9 Novia Hitipeuw 9 Bert van Seters 11 Tom Stehouwer 12 Wilma Nonhof 13 Monique van Buitenen 14 Ruth Anzola 16 Anja van Campenhout 19 Kees-Jan Riemersma 19 Rudy Valenteyn 20 Nicol Reubsaet 21 Elisa Serné 22 Otniël Bank 24 Arianne van Hoften 24 Bob van der Meulen 24 Peter Danyluk 26 Anita Serné 26 Angelique Heinze 27 Jiska Hidden 27 Debbie Braaksma 28 Trisia Briesen 28 Jolanda Riemersma 29

AFSCHEID

De afgelopen tijd heeft zich afgemeld als lid van Jefta:

- Natascha Peijs We wensen je Gods zegen op je verdere weg en plek in Hoop! in Dongen.

MARRIAGE COURSE

De Marriage Course is een cursus van 7 avonden. Een avondje uit, in alle rust praten over je relatie…Géén groeps-discussies, privacy wordt gewaarborgd, opdrachten maken samen met je partner. Kortom, een APK voor je huwelijk. De onderwerpen zijn: 1. Sterke fundamenten leggen 2. De kunst van het communiceren 3. Conflicten oplossen 4. De kracht van vergeving 5. Ouders en schoonouders 6. Goede seks 7. Liefde in actie.

De avonden zijn op 19 en 26 september 10, 17 en 31 oktober en 7 en 14 novem-ber, van 19.30 tot 21.45 uur in het “Jefta Grand Café”, Voorerf 7, 4828GM Breda. De investering is € 75,- per echt-paar, incl. 2 werkboekjes, betaling voor 1 september op rek. nr. 13.99.91.484 t.n.v. Praktijk voor Counseling Karien Geluk o.v.v. MC 2011 en jullie namen. Voor informatie en aanmelding: Sjaak en Karien Goudswaard Tel. 0162-461246 Email: [email protected]

BIJEENKOMSTEN / SAMENKOMSTEN

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de aula van het GRAAF ENGELBRECHT COL-LEGE, Ganzerik 3 (Haagse Beemden), 4822 RK Breda. Na de dienst is er altijd gelegen-heid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst.

GROEPSGEBED

♦ Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda

♦ Zaterdagmorgen om 10.00 uur op het Jeftakantoor

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in het Graaf Engelbrecht College

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de kinderdienst in het Graaf Engelbrecht College

HUISGROEPEN huisgroep leider adres dag/frequentie

Haagse Beemden

roulerend

Rick en Tabitha van der Mede

Raymond en Deborah vd Linden

Hans en Marina van der Meulen

Info: 076-5228860

076-5427362

076-5420948

7 en 21 september

Op woensdagavond, 20.00 uur

Haagse Beemden

Heksenwiel Corné en Anita Serné

Dorsvlegel 32

076-5426985

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Heusdenhout

Frans en Marion van der Meulen

Thomas Bank

Heusdenhoutseweg 64

076-5812978

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Noord

Roy Valenteijn

Bij John en Anna Oei

Zandhovenstraat 26

076-5875279

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwassenen

Breda Hoge Vught

Michael en Nanja Valenteyn

Michel en Tineke de Joode

Waterloostraat 11

06-34002821

Lageweg 12

06-47783623

7 en 21 september

Op woensdagavond, 20.00 uur

4,18 en 25 september

Op zondagmiddag 13.30 uur

Breda

Brabantpark Lies de Leeuw

Wisentstraat 18

076-5151699

Elke week

Op woensdagochtend, 09.30 uur

Oosterhout

roulerend Sjaak en Karien Goudswaard 0162-461246

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Oosterhout

Noord

Yvonne Barendrecht

Bij Ben en Carin van Buitenen

J. v. Scorelstraat 65

0162-403542

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Etten-Leur John en Zoë Bazuin Klaroenring 217

076-5015155

7 en 21 september

Op woensdagavond, 20.00 uur

Alpha cursus: Info Fam. Schouten (Haagse Beemden) 076-5428557

Marriage Course: Info Fam Goudswaard 0162-461246

ROOSTER KINDERKERK SEPTEMBER

Datum Verhaal Groep Leiders

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Heleen, Kathy en Amber

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Paulien en Dorothe

KrabbeKrabbeKrabbeKrabbennnn (groep 4, 5, 6) Marina en Femke

4 sept

Ruth volgt God Ruth 1-4:22

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Ellen

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Marieke Sch, Sandra en Maxime

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Stefanie en Elise

KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6) Karel en Daniëlle

11 sept

Jubileum feest

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Neeltje, Esther en Picca

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Magda en Pleunie

KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6) John en Zoë

18 sept

God spreekt tot Elia 1 Kings 18:1-39

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Heidi

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Marieke St Maya en Maxime

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Madeleine en Fern

KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6) Pauline

25 sept

Wijsheid, Be-grip,Kennis

Mattheus 5:1-10 Spreuken 3:19-20 KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Ellen en Kees-Jan

EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575 Internet : www.jefta.org Bank : 40 99 52 184 E-mail : [email protected] Giro : 56 90 193

Aangesloten bij Rafaël Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel