Jefta Maandprogramma Januari 2013

8
Januari 2013 EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA JEFTA NIEUWS Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar Jullie zijn het licht in de wereld. (Matteüs 5:14)

description

Dit is het maandprogramma voor januari 2013 van Evangelische Kerk Jefta in Breda.

Transcript of Jefta Maandprogramma Januari 2013

Page 1: Jefta Maandprogramma Januari 2013

Januari 2013

EVANGELISCHE KERK JEFTA, BREDA

JEFTA NIEUWS

Jefta is een interculturele kerk , die Gods liefde, zoals Jezus die leerde, wil doorgeven aan mensen in Breda en omstreken, zodat zij gaan groeien in hun relatie met God en met elkaar

Jullie zijn het licht in de wereld. (Matteüs 5:14)

Page 2: Jefta Maandprogramma Januari 2013

AGENDA - JANUARI

Kijk voor eventuele wijzigingen op www.jefta.org

Evangelische Kerk Jefta bestaat van de vrijwillige financiële bijdragen van leden, bezoekers en vrienden. Evangelische Kerk Jefta is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling. Giften aan Jefta zijn daarom fiscaal aftrekbaar.

Dec. dag aanvang Activiteit

29 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

30 Zo. 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk avondmaal Spreker: Hans van der Meulen

Jan. dag aanvang activiteit 05 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor 06 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

09 Wo 20.00 u. 20.00 u.

Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Doopbespreking (1/2) op kantoor

12 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor 13 Zo 11.00 u. Dienst in de Rozenkranskerk

Spreker: Paulien de Bruin Wii-united (12 t/m 14 jaar)

16 Wo 20.00 u. 20.00 u.

Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin) Doopbespreking (2/2) op kantoor

19 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

20 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk Spreker: Hans van der Meulen Wii-united (12 t/m 14 jaar) Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

23 Wo 20.00 u. Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

26 Za 10.00 u. Gebedsuur op kantoor

27 Zo 11.00 u. 13.30 u.

Dienst in de Rozenkranskerk Spreker: Rick Verkijk Doopdienst Bowlingpoint Breda, Hambroeklaan 1 Wii-united (12 t/m 14 jaar)

30 Wo 20.00 u. 20.00 u.

Thema avond op kantoor “Hoe wil God met mij communiceren” Huisgroepen en JoVo’s (voor adressen zie achterin)

Feb. dag aanvang Activiteit

02 Za 20.00 u. In His Presence, aanbiddingsavond op kantoor 03 Zo 11.00 u.

Dienst in de Rozenkranskerk avondmaal Spreker: Hans van der Meulen Tienerdienst (15 t/m 17 jaar)

Page 3: Jefta Maandprogramma Januari 2013

LICHT

De kerstdagen liggen achter ons. Het blijft fascinerend. God die in de gestalte van een mens naar de aarde komt. God die één van ons werd. God die zijn Goddelijke waar-digheid aflegde. God die er alles voor over had om bij ons te zijn. En omdat wij niet bij Hem konden komen, kwam Hij naar ons toe. Immanuël, God met ons.

We hebben gevierd dat Het Licht in de we-reld gekomen is. In Johannes 8:12 staat: Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’

De dagen worden weer langer. Elke dag is het langer licht dan de dag ervoor. En het licht geeft leven. Over enkele weken zien we alweer knoppen in de bomen. Licht dat leven geeft.

De komst van Jezus is van enorm belang. Allereerst schenkt Hij aan een ieder die in Hem gelooft het eeuwige leven. Dat is geen klein geschenk. Dat is een enorm ge-schenk, een groter geschenk bestaat er niet. Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis. Alsof dat nog niet genoeg is, God geeft nog meer. Hij geeft ons licht dat leven geeft. Als gelovigen hebben we iets ontvangen, niet alleen voor LATER, eeuwig leven, maar we hebben iets ontvangen ook voor NU, leven! Wij hebben licht dat leven geeft ontvangen. En dat licht is beschikbaar voor wie Hem volgt. Dat licht is beschikbaar voor wie dichtbij Jezus blijft. Jezus nodigt ons uit hem te volgen, zoals schapen hun herder volgen. De herder zoekt gebieden met voedsel voor zijn schapen. De herder beschermt zijn schapen. De herder zorgt dat de schapen bij elkaar blijven.

Wij hebben licht dat leven geeft, zolang we in de buurt van de herder blijven. Onze eer-ste prioriteit is dan ook om dicht bij Jezus te blijven, zijn woord tot ons te nemen, te genieten van zijn aanwezigheid.

We hebben wat te bieden voor de mensen om ons heen. Het licht waarin wij wande-len is beschikbaar voor ieder mens. Wij zijn boodschappers van herstel. Wij wan-delen in het licht. En in het licht is leven. En leven is aantrekkelijk. Leven is kleur-rijk, creatief, vol liefde, sprankelend. Leven is aanstekelijk.

Hier moet ik even eerlijk zijn…….. Mijn leven is soms niet kleurrijk, creatief, vol liefde, sprankelend, aanstekelijk. Mijn leven is soms heel gewoon, een beetje grijs. En dan ligt daar mijn uitdaging: Wie mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’

Ik wil Jezus volgen, ik wil leven in Zijn na-bijheid. Ik wil niet dat deze relatie verkilt onder de druk van alle dag. Misschien is daarom de kudde wel belangrijk. Misschien zijn we daarom wel aan elkaar gegeven, om elkaar uit te dagen, aan te moedigen, om Jezus te volgen. We hebben elkaar nodig! Gezegend 2013 toegewenst!

Hans van der Meulen Voorganger

Page 4: Jefta Maandprogramma Januari 2013

TERUGBLIK 2012

Zoals de laatste jaren gebruikelijk, blikken we in januari altijd even terug op het vorige jaar. Het is nl. goed om soms een terug te kijken en te herinneren wat 2012 ons heeft gebracht. Het is zo makkelijk om te vergeten… Het jaar 2012 kende mooie momenten maar ook diepe dalen. Het thema van Rafaël Nederland was “Gods ontketende goedheid”. Het initiatief “In His Presence” heeft in 2012 vaste vorm gekregen en trekt steeds meer belangstellenden. Ten gevolge van een geplande verbouwing van het Graaf Engelbert college was Jefta genoodzaakt om een andere ruimte te zoeken. En wat heeft God voorzien in een prachtig alternatief in de vorm van de Rozenkranskerk. Zo zijn er ook droevige gebeurtenissen en leven we mee met ernstige zieken: Ineke Hack en Iris Lynch en hebben we zelfs afscheid moeten nemen van: Stefan de Van der Schueren. Ook is het oudsten team tijdelijk kleiner nadat Geert-Jan en Heidi hun taken hebben neergelegd en vanwege de ziekte van Marco. We hebben ook mogen ervaren dat God toch altijd heel dichtbij is. Zo zijn we enorm opgebouwd tijdens de Rafaël conferentie in maart. Er is een gemeenteweekeind in oktober geweest en waren er verschillende vrouwendagen. Ap en Anita hebben bij Jefta een Huwelijks seminair gegeven en zijn dienstbaar geweest in Haïti.

In de diensten tijdens Pasen en Kerstmis zijn er toneelstukken ongevoerd. Ik wordt dan altijd blij van de enorme betrokken-heid die er is in Jefta! Wat werken er een hoop mensen mee om dit mogelijk te ma-

ken! En dan heb ik het nog niets eens over de tieners en jongeren, de weekenden, kof-fie, stoelen, kinderwerk, beamer, praise, OT, welkomstteam, kantoor, en alles wat iedereen doet om samen gemeente te zijn met elkaar! Jefta zijn we samen!

Ik eindig met een mooie en bemoedigende tekst uit de Romeinen brief (8:28-29):

En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bij-draagt aan het goede. Wie hij al van tevoren heeft uitgekozen, heeft hij er ook van tevoren toe be-stemd om het evenbeeld te worden van zijn Zoon, die de eerstgeborene moest zijn van talloze broeders en zusters

Ben van Buitenen

DOOPDIENST 27 JANUARI

Op 27 januari is er weer een doopdienst. Deze begint om 13.30 uur in het zwembad bij Bowlingpoint Breda, Hambroeklaan 1

De doop informatie avonden zijn gepland op 9 en 16 januari 2013.

HOE WIL GOD COMMUNICEREN?

Op woensdag 30 januari van 20.00 tot 21.30 uur vindt op het Jefta kantoor een thema-avond plaats. Deze avond is be-doeld voor iedereen die geïnteresseerd is. Er zullen voor de grote vakantie nog twee thema-avonden worden georganiseerd; avonden met een stuk verdiepend onder-wijs met als doel je te stimuleren in je per-soonlijke geloof. Deze avond valt samen met de avond met de huisgroep avond.

Page 5: Jefta Maandprogramma Januari 2013

OPROEP AAN MEDICI Oproep aan artsen, verpleegkundigen, tandartsen enz. In de zomer van 2013 krij-gen wij de mogelijkheid om een medisch team naar Sri Lanka te sturen en zo Gods liefde voor mensen te laten zien en zo te helpen een nieuw gebied te openen voor het evangelie van Jezus Christus! Leslie Kegel en zijn team vragen ons om samen met hen een Medisch Kamp te organiseren van 15 t/m 24 juli 2013. Daarmee dienen we mensen die al bijna 30 jaar lijden onder voortdurende onlusten en oorlog.

Dit Kamp heeft een viervoudig doel: 1. Gods liefde laten zien aan mensen die

onderdrukt en zonder hulp zijn 2. Het Evangelie met hen delen tijdens

de huisbezoeken die we in de tijd na het kamp willen doen

3. Nieuwe gemeentes stichten daar waar mensen bereikt zijn met het Evange-lie.

4. Deze nieuwe volgelingen van Jezus tot Zijn discipelen maken door huis-samenkomsten die we zullen kunnen starten als vrucht van het gehouden Medisch Kamp.

In de afgelopen jaren zijn er 4 eerdere Me-dische Kampen geweest waarin minstens 60.000 mensen in Jezus Naam gediend zijn!

Als je dit allemaal gelezen hebt, denk na en bid of dit iets is wat God op jouw weg plaatst.... en neem daarna contact op met MIRA via [email protected]

WANDELEN MET GOD

In het kader van de Ge-bedsweek 2013 is er een oecu-menische vie-ring met bijzon-dere aandacht

Voor mensen met een verstandelijke be-perking Waar: Petrus- en Paulus kerk

Graaf Hendrik III-plein, Breda Wanneer: Zaterdag 19 Janari om 19.00 uur

MOGEN WIJ VOORSTELLEN: IBIN

Wij (Raymond en Deborah) willen graag onze nieuwe hond Ibin aan u voorstellen. Zoals jullie misschien wel weten, heeft ons jongste kind (Imri) een autisme spectrum stoornis. Ibin is een autismegeleidehond, die door het KNGF getraind is om kin-deren met autisme veilig over straat te ge-leiden, zonder dat hierdoor conflicten met de ouders ontstaan. Een andere belangrijke taak van Ibin is, om Imri’s beste vriend te worden. Hij zal Imri niet uitlachen, niet pesten, niet tegenspreken en niet afwijzen, en hij mag in zijn tuigje bijna overal mee naartoe. Imri en Ibin mogen niet samen op stap, daar zal altijd één van ons bij zijn.

Ibin is nu ruim een week bij ons. We zien nu al de positieve invloed die hij op Imri heeft. Imri schatert het uit als hij Ibin ziet rennen en spelen. Imri rent dan met Ibin mee over het losloopterrein. Het is mooi om te zien dat hij daar zoveel lol aan be-leeft. Wij zijn God erg dankbaar voor deze hond die in Imri’s leven is gekomen.

De afgelopen periode hebben we Imri niet meer meegenomen naar Jefta, omdat hij het heel zwaar heeft voor en tijdens de sa-menkomsten. Wij lezen thuis natuurlijk wel Bijbelverhalen met hem, maar we zouden ook graag zien dat hij weer mee komt naar de diensten, zodat we weer als gezin naar Jefta kunnen komen. Daarom hebben wij gevraagd om Ibin mee te mogen nemen naar Jefta om Imri te geleiden en te steu-nen. We hebben toestemming gekregen om Ibin mee te nemen, tenzij er proble-men ontstaan. Binnenkort zult u Ibin dus in Jefta zien verschijnen. We hopen dat

Page 6: Jefta Maandprogramma Januari 2013

Imri met Ibin mee wil komen naar Jefta, zodat hij nog veel meer over Jezus mag le-ren.

Als Ibin naar Jefta komt, dan heeft hij zijn tuigje aan en dan is hij voor Imri aan het werk. Een geleidehond die aan het werk is, mag door niemand geaaid worden. Wij hopen op uw begrip en vragen u of u dit ook aan uw kinderen uit wilt leggen, zodat Ibin rustig zijn werk voor Imri kan doen. Als u nog vragen heeft, mag u die altijd aan ons stellen.

Raymond & Deborah van der Linden

JAARVERGADERING

Op woensdag 20 februari aanstaande zal de jaarvergadering van Jefta plaatsvinden. De jaarvergadering is bedoeld voor alle leden van Jefta. Tijdens deze vergadering zal ingegaan worden op de plannen voor 2013. De leden van Jefta ontvangen hi-ervoor tijdig de stukken. De jaarverga-dering vindt plaats op het Jefta kantoor en begint om 20.00 uur. Tijdens deze avond zijn er geen huisgroepen!

IN HIS PRESENCE

Op zaterdag 5 januari om 19:30 is er weer een In His Presence op het Jefta kantoor. Hier willen wij Hem met elkaar aanbidden, Hem groot maken en tot Zijn Troon nade-ren met alles wat ons bezighoudt. Wij wil-len naar Zijn stem luisteren en zien wat Hij voor ons in petto heeft. Ben je ook

nieuwsgierig wat God tegen jou wil zeg-gen? Kom dan naar het Jefta Kantoor. Vanaf 19:45 uur is er koffie en thee en om 20:00 uur starten we. Het streven is rond 22:00 uur af te sluiten. Reserveer alvast ook 2 februari, 2 maart en 6 april in je agenda.

Heb je vragen, een gebedsverzoek, opmer-kingen, aanvullingen of ideeën, laat het ons weten. Spreek ons aan na de dienst of mail ons. Mailadres: [email protected]

Het IHP-team, Ad van der Heiden Roy Valenteijn Anita Serné

VERJAARDAGEN JANUARI

Sandra Noordzij 02

Heidi Schouten 07

Karel Vrijenhoek 07

Lisette Mepschen 08

Judah Koetsveld 09

Rob v.d. Hurk 11

Leo Tjapilon 13

Madeleine Bazuin 14

Helene Witkop 15

Marijke Weiser 15

Hannah de Joode 17

Rozemarijn Dieleman 17

Aldenira Stokmans 20

Heleen Michielsen 22

Gino Laurita 24

Paul v.d. Assem 24

Sophie De v.d. Schueren 24

Joao Stokmans 25

Stephanie Stehouwer 26

Johan Zijlstra 28

Jan Hack 29

Page 7: Jefta Maandprogramma Januari 2013

BIJEENKOMSTEN / SAMENKOMSTEN

Dienst: elke zondag om 11.00 uur in de ROZENKRANSKERK, Meidoornstraat 111, 4814 KB Breda (Tuinzigt). Na de dienst is er altijd gelegenheid voor een gesprek en/of gebed en is er tevens koffie, thee en limonade. Babyopvang en kinderdiensten tijdens elke dienst.

GROEPSGEBED

♦ Dinsdagmiddag 12.30 uur oecumenisch middaggebed Grote Kerk Breda

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de dienst in de Rozenkranskerk

♦ Zondagmorgen 10.30 uur vóór de kinderdienst in het Rozenkranskerk

HUISGROEPEN

huisgroep leider adres dag/frequentie

Haagse Beemden

Heksenwiel Corné en Anita Serné

Dorsvlegel 32

076-7850086

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Heusdenhout

Frans en Marion van der Meulen

Heusdenhoutseweg 64

076-5812978

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Noord

Roy Valenteijn

Bij John en Anna Oei

Zandhovenstraat 26

076-5875279

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Jong Volwassenen

Breda Hoge Vught

Michael en Nanja Valenteyn

Michel en Tineke de Joode

Lageweg 12, Terheijden

06-47783623

28 november en 12 december

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Brabantpark Lies de Leeuw

Wisentstraat 18

076-5151699

Elke week

Op woensdagochtend, 09.30 uur

Oosterhout / Tilburg

roulerend

Contactpersoon:

Kees-Jan Riemersma

Spaarnwoudelaan 76

Tilburg 06-22410520

Drie keer per maand, Informatie

over data en locatie: Kees-Jan

Oosterhout

Noord Ben en Carin van Buitenen

J. v. Scorelstraat 65

0162-467378

Elke week

Op woensdagavond, 20.00 uur

Breda

Zuid

Lans en Jeanne Bovenberg

Karel en Evelien Vrijenhoek

John en Zoe Bazuin

Fam Bovenberg:

Hubertuslaan 19

076-5601201

Om de twee weken

Donderdagavond

Data: informeer bij Jeanne

ALPHA CURSUS: Info Fam Goudswaard 0162-461246

MARRIAGE COURSE: Info Fam Goudswaard 0162-461246

Page 8: Jefta Maandprogramma Januari 2013

ROOSTER KINDERKERK JANUARI

Datum Groep Leiders

6 januari

Thema: Nieuwjaar

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Esther, Rick

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) John Bazuin Zoe Bazuin KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

13 januari

Thema: Jezus is de

deur

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Jolanda, Neeltje Angelique

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Paulien ter Braak Marina van der Meulen KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

20 januari

Thema: Jezus is de

vredevorst

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Marieke Stoppels Jochien

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Eveline Vrijenhoek Karel Vrijenhoek KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Ellen Muis

27 januari

Thema: Jezus is de ware wijnstok

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar) Tabitha, David

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) John Bazuin Zoe Bazuin KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

3 februari

Thema: Jezus is het levende water

KanariesKanariesKanariesKanaries (tot 4 jaar)

KrokodillenKrokodillenKrokodillenKrokodillen (groep 1, 2, 3) Nely van den Hurk Paulien ter Braak KrabbenKrabbenKrabbenKrabben (groep 4, 5, 6)

KingfishersKingfishersKingfishersKingfishers (groep 7, 8) Marco Hens

EVANGELISCHE KERK JEFTA Kantoor : Voorerf 7, 4824 GM Breda, tel. 076-5717575 Internet : www.jefta.org Bank : 40 99 52 184 E-mail : [email protected] Giro : 56 90 193

Aangesloten bij Rafaël Nederland en The International Church of the Foursquare Gospel