JACOT Journaal zomer 2006

24
Jaargang 16 - zomer 2006 O.a. in dit nummer: Jacot Audiovisueel 70 Jaar Lees het Jacot Journaal en... ...kijk de WK-finale op een compleet projectiesysteem H i s t o r i e v a n J a c o t I n d e l i n g i n p r o d u c t g r o e p e n R e f e r e n t i e p r o j e c t e n

description

JACOT Journaal zomer 2006

Transcript of JACOT Journaal zomer 2006

Page 1: JACOT Journaal zomer 2006

Jaargang 16 - zomer 2006

O.a. in dit nummer:

Jacot Audiovisueel70 Jaar

Lees het Jacot Journaal en...

...kijk de WK-finale op een compleet projectiesysteem

Historie van Jacot

IInnddeell iinngg iinn pprroodduuccttggrrooeeppeenn

Referentieprojecten

Page 2: JACOT Journaal zomer 2006

2

70 Jaar geleden was er eens eenzendamateur…zo begint het mooieverhaal dat de geschiedenis vanJACOT Audiovisueel verteld. Eenverhaal met zo nu en dan eenhumoristische noot maar bovenaleen verhaal dat heel erg duidelijkmaakt waar het bij JACOT overgaat: kwaliteit en innovatie tegeneen concurrerende prijs.

Van hobbyist tot jubileum is een reisvan verleden naar heden die nu al70 jaar duurt en die hopelijk watduidelijker wordt in dit JACOTJournaal. Graag nemen wij u in eensummiere drie pagina’s mee in eenstukje historisch besef. In dit artikelwordt beschreven hoe de geestelij-ke bevlogenheid van een enkelinguiteindelijk heeft geleid tot een pro-fessioneel, creatief en betrouwbaartop vijf bedrijf in Nederland op hetgebied van audiovisuele apparatuur.

Natuurlijk willen wij naar de buiten-wereld onze trots tonen. Hoe laat jeechter professionaliteit ervaring enkennis zien? Helaas, dat is nietmogelijk omdat het niet iets tast-baars is. Wat je wel kan laten zien iswaartoe dit alles kan leiden: eenzichtbaar en hoorbaar resultaat.

Vol trots presenteren wij dan ook indit jubileum nummer een tiental pro-ductgroepen. Per productgroep

worden een of meerdere recenteprojecten toegelicht; eigenlijk netzoals dat voorheen ook al gebeur-de. Het verschil is echter dat in eenoogopslag te zien is om wat voorsoort project het gaat. Dit maakthet voor u als relatie mogelijk omsnel naar een artikel met uw voor-keur te gaan.

Als wij het over een zichtbaar resul-taat hebben dan kunnen wij u degeheel vernieuwde website nietonthouden. Op de website kunt umakkelijk naar het onderwerp vanuw keuze gaan en u kunt niet alleenvoorbeelden van projecten in devorm van foto’s bekijken maar ukunt ook filmpjes bekijken. Verderzijn alle eerder uitgebrachte JACOTJournalen te bekijken en is er demogelijkheid tot inschrijven voornieuwsbrieven of voor dit JACOTJournaal.

Hopelijk kunt u vinden wat u zoektof ideeën opdoen waar u nog nieteerder aan heeft gedacht. Mocht uniet vinden wat u zoekt dan kunt uhier natuurlijk contact over opne-men. Een samenvatting of overzichtzoals op de website of zoals in ditJACOT Journaal is immers slechtsde kern van een verhaal. De finessezit hem bij JACOT namelijk vaak inde details.

70 jaar JACOT Audiovisueel

I N H O U D

Geschiedenis JACOT Audiovisueel 1936-2006 3

JACOT lanceert nieuwe website: www.jacot.nl 6

JACOT’s indeling in productgroepen 7

EUROPOL heeft conferentie in beveiligd Europees Octrooi Bureau 8

NATO C3 Agency: Communicatie en Informatie als strategisch handvat 9

ABVAKABO FNV: Ja, Nee of geen mening? 10

DSM presenteert onder het licht van JACOT 11

Brilman + Partners organiseren sprankelend event 12

JACOT is sponsor van benefietdiner voor Cancer Center Amsterdam 13

Gemeenteraadsvergaderingen in Haarlem:spreken tegen de klok 14

Herdenkingsdienst op Schiphol-Oost 15

Casino Amsterdam: met veiligheid wordt niet gegokt 16

JACOT installeert ontruimingsinstallatie in gebouw ‘De Zwei’ 17

De Bijenkorf Amsterdam: gewaagd en ‘only the best is good enough’ 18

Encore: indrukwekkende breedbeeldpresentatie 19

Hotel Lijnden: een voorbeeld van optimalesamenwerking 20

Ministerie van V&W: JACOT’s AV apparatuur werkt zelfs in het water… 21

Gemeente Westland: bijna in de uiterste hoek van Holland kent men JACOT 22

RBI: er zijn verscheidene ‘PADS’ die naar Rome leiden 23

Nieuws Item: Waarom moet het BOSCH DCN systeem draadloos? 24

pagina

Colofon:Het JACOT Journaal is een uitgave vanJACOT AUDIOVISUEEL Westerdreef 7,Postbus 139, 2150 AC Nieuw-VennepTel.: 0252-676004 / Fax: 0252-676114E-mail: [email protected] / Internet: www.jacot.nlRedactie: Remmert KoolFrequentie: 3x per jaarOplage: 3000 exemplarenVormgeving/druk: Vis Offset, Alphen a/d RijnHuidige vestiging van JACOT Audiovisueel.

Page 3: JACOT Journaal zomer 2006

3

Geschiedenis JACOT Audiovisueel1936-2006

Alweer 70 jaar geleden, op 27 juni1936, opende Willem F. Jacot aande Nassaukade in Amsterdam eenkleine winkel in radio-onderdelenvoor de zendamateur. De winkelaan de Nassaukade kwam voort uiteen passie van Willem Jacot, die inde twintiger jaren het zenden vooramateurs had ontdekt. De winkel,met erachter een kleine werkplaats,verkocht voornamelijk radio-onder-delen voor zendamateurs. In dewerkplaats voerde Jacot samenmet zijn enige personeelslid, deheer Jan Jansen, reparaties uit enstelde apparatuur samen. Een vande grote projecten in die beginjaren was het installeren van de geluids-installatie in theater Carré inAmsterdam.

Een moeilijkere tijd was de oorlogs-periode want zendinstallaties warenverboden en het hebben van eenradio werd zwaar bestraft. Dezeperiode werd echter overwonnen.Kort na de oorlog verhuisde hetbedrijf naar de Marnixstraat inAmsterdam, want ook Jacot deedzijn best tijdens de wederopbouw.In de oude groenteveiling werdendiverse ruimtes gehuurd en startteJacot zijn eerste “echte” winkel.Hier verkocht hij niet alleen onder-delen maar ook complete radio’s.Achter de winkel kwam je in hetkantoor waar Jacot zetelde en daarachter was dan de werkplaats. Grote projecten kwamen al snelbinnen. Het vliegveld Schiphol, datin de Iaatste dagen van de oorlogvoor een groot gedeelte verwoestwas, werd weer opgebouwd. Jacotlegde daar kilometers leidingen aanvoor geluid- en omroepsystemen.De Nederlanders, die altijd gedachthadden dat ze goed overweg kon-den met de Engelse taal, kwamener er in deze tijd achter dat hunkennis in dit geval niet toereikendwas; hier ontstond een behoefteaan tolken. Een Amsterdamse uit-gever, Henry Methorst, de latereoprichter van het Tolkensecreta-

riaat, kwam naar Jacot met het ver-zoek een vertaalinstallatie te ont-werpen. De eerste installatie waszeer primitief. Op een plank van I.80meter werden 3 x 5 stopcontactengemonteerd. Aan het einde van diezelfde vijftigerjaren vond er een ware revolutieplaats: het eerste draadloze sys-teem kwam op de markt. Dat bete-kende veel meer vrijheid voor decongresdeelnemer en ook voorJacot werd het er eenvoudiger op.We zijn in het jaar 1978 wanneer de

volgende doorbraak een feit is: hetinfrarood systeem. Voor de tolkenwerd goed gezorgd. Jacot werkte -en doet dat nog steeds - mee aanhet tot stand komen van strengeISO- en NEN-normen. De Tech-nische Dienst ontwikkelde uiterstgeraffineerde tolkentableau’s meteen groot aantal mogelijkheden.Bijzondere zorg werd besteed aanhet storingvrij maken en de kwaliteitvan het geluid. Naast het verhuren van apparatuuraan de congres- en vergader-

Prins Bernhard spreekt door JACOT apparatuur.

Page 4: JACOT Journaal zomer 2006

branche, was Jacot natuurlijk nogsteeds op een aantal andere terrei-nen actief. Na de politionele actiesin Indonesië kwamen er in 1954veel gerepatriëerden aan in dehaven van Amsterdam. Binnen in dehal en buiten op de kade werd doorJacot een groot aantal Iuidsprekersals onderdeel van de omroepinstal-latie opgehangen. Naar aanleidingvan de goede resultaten met deomroepinstallatie aan de Javakadekreeg Jacot een nieuwe opdrachtvan de Maatschappij Nederland. Inde ruimen van alle schepen werddoor Jacot een omroepinstallatieaangelegd.Jacot was tussen de bedrijvendoor, in 1958, verhuisd naar deCeintuurbaan in Amsterdam. Ditwas groot genoeg om niet alleenradio’s, maar ook de nieuwste ont-wikkeling, televisietoesteIlen, ruimte etaleren. De projectafdelingbreidde behoorlijk uit waardoor erbij de technische dienst steedsmeer opdrachten binnen kwamen.Voor Philips bijvoorbeeld werdenklankzuilen en luidsprekerkastjes ingrote aantallen gemaakt. Philipsleverde de diverse onderdelen enJacot assembleerde het geheel. Een andere grote opdracht kwambegin 1960 binnen. Zowel de ver-

koopafdelingen als het magazijnvan “De Bijenkorf” in Amsterdammoesten worden voorzien van eengeheel nieuw omroepsysteem. Eenkarwei waar twee monteurs tweejaar mee bezig zijn geweest. Alle lei-dingen moesten door ijzeren pijpenlopen. omdat ‘s nachts hetzelfdesysteem als bewakingssysteemdienst deed. De luidsprekers fun-geerden dan als microfoons, zodatde bewakingsdienst afdeling naafdeling kon afluisteren. Momenteelis “De Bijenkorf” nog steeds éénvan Jacot’s trouwe klanten (zie ookhet artikel verderop).

In 1965 gaf Willem Jacot het roerover aan Charles van der Chijs,alweer enige jaren de boekhoudervan het bedrijf. Van der Chijs had zoz’n eigen plannen en dat resulteer-de in de opening, nog steeds onderde naam Jacot, van een nieuwewinkel in 1975 op de PieterCalandlaan in Meer en Vaart. Achterde winkel, in de Elautstraat, was dewerkplaats te vinden.

Jammer genoeg ging het met debeide winkels niet echt goed.Allereerst werd de winkel aan deCeintuurbaan gesloten, zo’n vierjaar later gevolgd door die op dePieter Calandlaan. Het bedrijf ver-huisde weer, nu naar de 2eHelmersstraat. Alles werd gecon-centreerd op het ontwikkelen, ver-kopen en installeren van nieuweapparatuur en complete systemenen op de verhuur van apparatuur.De congresmarkt in Nederland wassterk in opkomst. Na enkele jarennam Ben van der Chijs het bedrijfover van zijn broer.

Op I december 1981 stapte eenjonge ingenieur het bedrijf binnen:Henk Kooiker. Enkele jaren later, inmei 1983, nam hij het bedrijf, waar-in de groei nog steeds toenam, overvan Ben van der Chijs. Groteopdrachten zoals voor een congres

4

Jacot winkel Ceintuurbaan.

Congres met Jacot apparatuur in aanwezigheid van koningin Juliana.

Page 5: JACOT Journaal zomer 2006

5

van Billy Graham in de RAI kwamensteeds vaker in de boeken, Kortom,Jacot groeide niet alleen uit zijn jasmaar ook de verkeersproblemen inde 2e Helmersstraat werden steedsgroter. Naarstig werd naar een nieu-we vestigingsplaats gezocht en uit-eindelijk gevonden in Nieuw-Vennep.Vanaf de verhuizing zette de groeionstuimig door. De congresmarkttrok sterk aan en Jacot profiteerde

daarvan. Veel tijd en geld werdengestoken in het ontwikkelen vannieuwe technieken en apparatuur.Jacot was ook één van de medeop-richters van het InternationaleCongress Rental Network, waarineen aantal leidende collegabedrij-ven van Jacot in een groot aantallanden samenwerken.

Tegelijkertijd werd in Nederland eenaantal spraakmakende opdrachten

uitgevoerd. Voor de nieuwbouw vande 2e Kamer der Staten Generaalwerd de complete geluidsinstallatiegeleverd en geïnstalleerd. De volle-dige AV-inrichting van het Joego-slavië Tribunaal was een anderhuzarenstukje. Oktober 2005, Technisch bureauJacot BV wordt overgenomen door

Luchthaven Schiphol, 1949. Met o.a. oprichter dhr. W.F. Jacot.

‘NATO’ vergadering o.l.v. Secretaris Generaal Joseph Luns.

Philips versterkercentrale t.b.v.muziek oproep-tijdsignaleringgebouwd door Jacot, 1951.

Hans van Gastel. Ongeveer drie-kwart jaar na de overname vanJacot breidt de lijst van grote enkleine projecten op het gebied vanbeelde én geluid zich verder uit enkan Jacot bogen op wederom gro-tere en mooiere projecten waarbijaudio en video meer en meer geïn-tegreerd worden. Jacot blijft vooroplopen als het om innovatieve oplos-singen gaat. Ook na 70 jaar blijkt ditalleen mogelijk te zijn met een teamvan gemotiveerde werknemers.Werknemers die iets hèbben metaudio en video.

Juni 2006. Jacot Audiovisueelbestaat 70 jaar, viert feest en schrijfttoe naar het volgende jubileum.

Page 6: JACOT Journaal zomer 2006

JACOT lanceert nieuwe website:www.jacot.nl

Eind mei is de nieuwe website vanJACOT gelanceerd. JACOT heeft ervoor gekozen om de vorige websiteniet meer aan te passen maar eencompleet nieuwe website te bou-wen met een content managementsysteem.Voor JACOT is het nu makkelijkerom nieuwsitems te plaatsen of omnieuwsbrieven te versturen.Voor de bezoeker van de site zijn erdiverse mogelijkheden om aaninformatie te komen. De nieuwe sitegeeft een duidelijk beeld van deproducten en diensten die JACOTaanbiedt; de vormgeving van desite is afgestemd op een optimaalgebruikersgemak. Via maximaaltwee keer klikken is het mogelijk omde gewenste informatie te verkrij-gen of om bij een filmpje te komendat meer achtergrondinformatiegeeft.

6

Kijk nu op de nieuwe website en schrijf u in voor de nieuwsbrief; win eencomplete projectieset enkijk de WK finale op een groot scherm!

Inschrijven vòòr 5 julii.v.m. bekendmaking winnaar en aflevering projector en scherm.

Nieuwe duidelijke drop-down menu’s.

Kijk de WK finale op een compleetprojectiesysteem.

Nieuw overzichtelijk uiterlijk van de website.

Ook het bekijken van filmpjes is nu mogelijk.

Page 7: JACOT Journaal zomer 2006

7

JACOT’s indeling inproductgroepen

Wanneer een relatie behoefte heeftaan een bepaald product, eenoplossing voor een probleem of eenadvies dan is het belangrijk om hiermeer informatie over te kunnen vin-den. Met onze productgroepen wil-len wij een duidelijke structuur aan-brengen in de informatievoorzie-ning. Voordeel is dat de relatie beteren sneller informatie kan vinden dienodig is. Andere voordelen zijn de overzich-telijkheid en vindbaarheid van pro-ducten en diensten. Zo geldt voorhet JACOT Journaal dat in één oog-opslag te zien is waar een artikelover gaat omdat bij elk artikel nueen of meerdere iconen staan dierepresentatief zijn voor de inhoudvan het artikel.

JACOT heeft ervoor gekozen omeen onderverdeling te maken in devolgende tien productgroepen:

1. Audio

2. Video

3. Congres/Vergader

4. Licht

5. PADS/Narrowcasting

6. Projectie

7. Stem

8. Vertaal

9. Techniek

10. Multimedia

Audio: onder de productgroep Audio vallen o.a: microfoons,luidsprekers, matrix switchers, analoge, digitale of infrarodegeluidsdistributie, sound processoren, ringleidingen etc.

Video: onder de productgroep Video vallen o.a: weergave vananaloge of digitale media zoals tapes of disks, het uitzendenvan beelden via internet of op broadcastkwaliteit, videoconfe-rencing, koppeling van camera’s aan congressytemen etc.

Congres/Vergader: onder de productgroep Congres/-Vergader vallen o.a: draadloze en bedrade vergadersystemen,spraakactvering, stemfuncties, spreektijdenklokken en koppe-lingen met andere audiovisuele media etc.

Licht: onder de productgroep Licht vallen o.a: het inrichtenvan een ruimte met sfeerlicht en effecten maar ook het functio-neel belichten van objecten/ personen.

PADS/Narrowcasting: onder de productgroep PADS/Narrowcasting vallen de systemen en schermen die centraalworden aangestuurd. Variërend van een enkel scherm tot eencompleet interactief netwerk.

Projectie: onder de productgroep Projectie vallen o.a:breedbeeldprojectie, doorzichtprojectie, opzichtprojectie, walldisplays en sympodia.

Stem: onder de productgroep stem vallen o.a: appartuurbenodigd om te kunnen stemmen en alle hieraan gekoppeldeapparatuur.

Vertaal: onder de productgroep Vertaal vallen o.a: tolkenca-bines, tolkenposten, IR stralers, IR centrale, IR ontvangers etc.

Techniek: onder de productgroep congres/vergader valleno.a: truss constructies, reparaties aan apparatuur, programme-ring, besturingssystemen etc.

Multimedia: onder de productgroep multimedia vallen o.a:omzetten van presentaties, bewerken van film, dupliceren ana-loge/ digitale media etc.

Page 8: JACOT Journaal zomer 2006

8

Europol is de Europese organisatievoor de handhaving van de wet. Hetdoel van Europol is het verbeterenvan de effectiviteit en samenwer-king van de bekwame autoriteitentussen de lidstaten bij het voorko-men en bestrijden van terrorisme,illegale drugstransporten en andereserieuze vormen van internationaalgeorganiseerde misdaad.

Doordat Europol een Europeseorganisatie is, is er op vergaderin-gen, bijeenkomsten of internationa-le conferenties vaak behoefte aanvertaalapparatuur. JACOT is vanoudsher de grootste en belangrijk-ste leverancier van deze apparatuurin Nederland.

Vooral voor een internationale con-ferentie van Europol is het belangrijkdat er degelijke en betrouwbareapparatuur wordt gebruikt waarbij

het bijvoorbeeld uit veiligheidsover-wegingen niet mogelijk is om af teluisteren. Naast dit gegeven is hetvan het grootste belang dat alletalen simultaan kunnen worden ver-taald en dat de juiste personen dejuiste taal te horen krijgen.

De verhuurafdeling heeft alle beno-digde apparatuur voor dit soortbelangrijke bijeenkomsten ruim vol-doende op voorraad en deze appa-ratuur is op zeer korte termijn inzet-baar.

In het European Patent Office werdeen internationale bijeenkomstgehouden waarvoor JACOT deapparatuur heeft aangeleverd waar-onder vertaalcabines, discussiesys-temen, projectoren, registratieca-mera’s, schermen, audioapparatuuren alle benodigde randapparatuur.

EUROPOL heeft conferentie in beveiligd Europees Octrooi Bureau

Vertaal Congres/Vergader

Vertaalcabines op de eerste verdie-ping.

Extra truss constructie aan het plafond.

Voorzitterkant van de zaal.

De te vertalen talen.

Eén van de drie projectieschermen.

Page 9: JACOT Journaal zomer 2006

9

NATO C3 Agency: Communicatie en Informatie als strategisch handvat

Vertaal Congres/Vergader

Het doel van NATO C3 Agency isom de NATO te voorzien van eennaadloze en ondubbelzinnigewetenschappelijke informatievoor-ziening. De oorsprong van de NATOgaat meer dan 50 jaar terug. NATOC3 Agency is dienstbaar aan deleden van de NATO, haar aangeslo-ten naties en instellingen. Een klei-nere maar belangrijke rol is wegge-legd voor het helpen van naties enentiteiten waarmee de NATO nauwebanden onderhoud. De NATO C3Agency is een 100% non-profitorganisatie en wordt volledig doorde leden gefinancierd; wat betekentdat de klanten de enige inkomsten-bron zijn.

NATO C3 Agency is een op strate-gie georiënteerde organisatie, metmeer dan 600 werknemers die eenuitzonderlijk hoog niveau nastreven.NATO C3 Agency neemt alleen debeste mensen aan en verschaft eenduidelijke, onpartijdige en toegewij-de werkomgeving waar succes hetenige doel is.

In een dergelijke werkomgevingwaar ook nog eens verschillendenationaliteiten samenwerken enwaar regelmatig vergaderingen enconferenties worden gehouden metinternationale bezoekers is het vaakgewenst dat een gedegen discussiegevoerd kan worden. Tijdens eendiscussie kan het noodzakelijk zijndat de discussie vertaald wordt. Ditis de reden dat NATO C3 Agencybesloten heeft een vaste vertaalca-bine/ ruimte te installeren met debenodigde apparatuur. De oude conferentie installatiebestaande uit analoge techniek isvervangen door het ultra modernedigitale Next Generation Bosch sys-

teem. Er wordt gebruik gemaaktvan de nieuwe NG inbouw uitvoe-ringen voor alle discussieposten envoorzittersposten. De reeds aanwe-zige tolkencabines en infrarode ver-taalsysteem zijn uiteraard ook ver-vangen door digitale transmissiesystemen uit de Integrus serie vanBosch.

Zo is het voor alle aanwezige perso-nen mogelijk om via hun digitaleBOSCH Conferentiesysteem de taalte kiezen die op dat momentgewenst is door de toehoorder; ter-wijl de overige mogelijkheden vanhet digitale systeem legio zijn.

De vergaderzaal van de NATO C3 Agency.

De NATO C3 Agency.

Tolkenruimte.

Synoptische weergave van micro-foonposten.

Page 10: JACOT Journaal zomer 2006

ABVAKABO FNV is verreweg degrootste vakbond in de publiekesector. De ruim 360.000 leden zijnwerkzaam bij overheden, in dezorg, het welzijnswerk, onderwijs,sociale werkvoorziening, nutsbedrij-ven en post en telecommunicatie.ABVAKABO FNV is een vereniging.

De leden hebben invloed op hetbeleid van de vereniging, via leden-groepen in bedrijven en instellingen,via afdelingen en via afgevaardig-den in landelijke sector-overleggen. De algemene visie en beleidskeuzesworden door de leden vastgesteld,in de bondsraad en tijdens hetbondscongres.Tijdens het bondscongres op 17 en18 mei 2006 zette de ABVAKABOFNV de koers uit voor de komendevier jaar onder het motto ‘Sterk inons werk’. Door de ruim 300 leden

van het bondscongres werd ergestemd over het concept beleids-programma. Van belang tijdens eendergelijke stemming is dat de stem-ming makkelijk, onafhankelijk ensnel kan gebeuren.Ook hier heeft JACOT de nodigeapparatuur voor op voorraad waar-op voor kleine stemmingen maarook voor grote stemmingen directeen beroep gedaan kan worden. Bijde stemming zorgen de medewer-kers van JACOT dat alle gegevensdirect verwerkt worden en inzichte-lijk gemaakt kunnen worden in devorm van cijfers en grafieken.

10

ABVAKABO FNV: Ja, Neeof geen mening?

Stem Congres/Vergader

Stemkastje.

Stemmoment 1.

Stemmoment 2.

De grote zaal.

Page 11: JACOT Journaal zomer 2006

11

DSM presenteert onder het licht van JACOT

Audio Licht Projectie

DSM is wereldwijd actief op hetgebied van producten voor de voe-dingsindustrie en de farmaceuti-sche industrie, hoogwaardige mate-rialen en industriële chemicaliën. Deonderneming ontwikkelt, produ-ceert en verkoopt innovatieve pro-ducten en diensten die bijdragenaan de kwaliteit van het leven. DSM-producten worden gebruikt in

een breed scala van eindmarktenen toepassingen, zoals voedings-en gezondheidsproducten voormens en dier, cosmetica, genees-middelen, auto’s en andere trans-portmiddelen, coatings, productenvoor de bouw en elektrotechnischeen elektronicaproducten. DSM had in 2005 een jaaromzetvan ruim e 8 miljard en biedt werk

aan zo’n 22.000 mensen wereld-wijd. DSM behoort met veel van zijnactiviteiten tot de wereldtop. Deonderneming heeft vestigingen inEuropa, Azië, Afrika en Noord- enZuid-Amerika. Het hoofdkantoor isgevestigd in Nederland.DSM maakte 6 oktober 2005 zijnnieuwe strategische programmavoor de komende vijf jaar bekend.Het nieuwe strategische program-ma, waaraan de naam Vision 2010– Building on Strengths is gegeven,richt zich op versnelde winstgeven-de en innovatieve groei van DSM’sspecialties portfolio.

De presentatie van de nieuwe stra-tegie aan het senior managementvond plaats in het Hilton inDüsseldorf en JACOT heeft de vol-ledige audiovisuele ondersteuninghiervoor voor haar rekening geno-men. Dit hield ondermeer in dat ereen breedbeeldprojectiesysteemaanwezig diende te zijn, audioappa-ratuur maar bovenal moest er eenspeciale en exclusieve sfeer in dezaal gecreëerd worden d.m.v. licht-effecten. Aan de foto’s kunt u ziendat JACOT hier uitstekend in isgeslaagd.

Zaal met licht.

Kale zaal.

De opbouw.

De plattegrond.

Page 12: JACOT Journaal zomer 2006

Brilman + Partners architect van bij-zondere evenementen, regisseurvan onuitwisbare momenten.

Een evenement is in de ogen vanBrilman + Partners een communi-catiemiddel. Niet alleen om invullingte geven aan merkbeleving, maarook om goede relaties te versterkenof te informeren. Om begrip ofenthousiasme te genereren bijmedewerkers. Of om onderdeel uitte maken van een veel brederecampagne.

Voor Brilman + Partners is iederevenement een nieuw avontuur dat

start met een grondige inventarisa-tie van de wensen en doelstellin-gen. Gebaande paden wordenzoveel mogelijk ontweken. Emotie–in al haar vormen- is de basis voorde conceptuele invulling van hetevenement.

Voor dit vooraanstaande event mar-keting bureau heeft JACOT meege-

holpen aan de invulling van eenemotie met een duidelijk concept,het concept dat bedacht is vooreen symposium voor INGWholesale Banking.

Het is niet nodig om uit te leggenwat dit concept inhield als de foto’sworden bekeken. Wat wel interes-sant is om te zien wat er vooraf ging

12

Brilman + Partners organiseren sprankelend event

Licht Projectie

aan de totstandkoming van hetconcept met al haar technischewerk achter de schermen. DeWestergasfabriek in Amsterdamdiende omgetoverd te worden toteen prachtige en serene ruimte. Ditis een redelijke opgave als hetkarakter van de fabriekshalbewaard moet blijven terwijl tochhet industriële karakter van defabriekshal doorbroken moest wor-den.

Met behulp van de juiste techniek isechter compleet aan het doorBrilman + Partners bedachte con-cept tegemoet gekomen.

JACOT bezig bij opbouw.

Oud en strak gecombineerd.

Test licht en projectie.

Page 13: JACOT Journaal zomer 2006

13

JACOT is sponsor van benefietdiner voor Cancer Center Amsterdam

Multimedia

Zaterdag 22 april jl. was ‘TheFactory’ in Amsterdam in fris lente-groen, roze en fuchsia gehuld voorhet eerste VUmc CCA Bene-fietdiner, hosted by Deloitte. HetCancer Center Amsterdam is eeninitiatief van Professor Dr. BobPinedo. Zie ook: http://www.can-cercenteramsterdam.nl

Het gebouw aan de Ringweg metzijn opvallende uiterlijk, felgekleurdeblauwe en rode geblokte units,wordt op 19 juni a.s. officieelgeopend. Het VUmc CCA bundelt,binnen het VUmc, al het onderzoektegen kanker en in het bijzonder het patiëntgebonden onderzoek.Vroegdiagnostiek speelt hierbij eencentrale rol.

Deloitte heeft samen metAdriaanse/Van Kuyk Brand Eventsde organisatie van de avondgedaan en JACOT heeft als een vande partijen een bijdrage hieraanmogen leveren in de vorm van hetaanbieden van audiovisuele appa-

ratuur die op deze avond benodigdwas.

Tijdens de avond gaven diverseartiesten acte de presence en wer-den er, soms indringende, gesprek-ken gevoerd. Om alles vast te kun-nen leggen en om alles goed zicht-baar en hoorbaar te laten zijn vooralle aanwezigen was er sprake van

een multimedia invulling van deavond. Zo hingen er informatiemo-nitors, waren er diverse projectoren,liepen er cameramensen rond,stonden er diverse geïntegreerdeaudiosystemen en was er een fraaielichtconstructie om de ruimte eengoed cachet te geven, passend bijeen respectvolle avond als deze.

Sfeerimpressie van de zaal.

JACOT verzorgt multimedia-apparatuur.

Mengpaneel op eerste verdieping.

Cameramensen filmen het geheel.

Page 14: JACOT Journaal zomer 2006

14

Gemeenteraadsvergaderingen in Haarlem: spreken tegen de klok

Multimedia

Wie maakt de plannen voor destad? Wie bepaalt waar het geldnaar toe gaat? Het college vanB&W doet voorstellen aan degemeenteraad. Raadsleden discus-siëren hierover in commissies methet college. In de twee wekelijksegemeenteraadsvergadering beslistde raad over de door het collegeaangedragen voorstellen. Het colle-ge is daarna verantwoordelijk voorde uitvoering. Omdat is afgesproken om tijdensde gemeenteraad en commissievergadering met spreektijden te

werken, is bij de gemeente Haarlemeen zogenaamde spreektijdenklokingevoerd. Hiermee is het mogelijkvoor alle deelnemers aan de verga-dering om de resterende spreektijdte kunnen bekijken van de sprekersper partij.

Een spreektijden klok zal voor iede-re vergadering een andere tijd moe-ten aangeven. De verdeling van despreektijd voor de politieke partijenwordt vooraf bepaald en wordt uiteen MS Excel bestand gelezen. Metadditionele software kan JACOT

deze informatie uitlezen en op dedisplays weergeven.

De klok zal over grotere afstandzichtbaar moeten zijn voor de deel-nemers van de vergadering. Hetbediendeel, de laptop van de griffierheeft een vaste positie. De vier displays staan centraal in deraadzaal op een sokkel. Ook in de recent gerenoveerdeFabriciuskamer is voor deze oplos-sing gekozen in combinatie met eenmultimedia presentatie systeem.

De klok geeft steeds de resterendetijd weer van de betreffende politie-ke partij die de sprekers vertegen-woordigt, en het college.

Grote zaal.

De spreektijdenklok.

Fabriciuskamer. Detail.

Page 15: JACOT Journaal zomer 2006

15

Herdenkingsdienstop Schiphol-Oost

Audio Vertaal Licht

Op donderdag 27 oktober 2005brak kort na middernacht een grotebrand uit in een cellencomplex opSchiphol uit. De brand brak uit ineen vleugel met 24 tweepersoons-cellen, waar in totaal 43 gevange-nen vastzaten. Elf gedetineerdenkwamen om het leven. Er vielendaarnaast vijftien gewonden, onderwie ook bewaarders.Van de elf doden waren er tweeafkomstig uit Suriname, twee uitTurkije, twee uit de Oekraïne en ver-der één uit Roemenië, Georgië,Bulgarije, Libië en de DominicaanseRepubliek.

Dit was de officiële en schokkendeconclusie die getrokken moest wor-den nadat de bluswerkzaamhedenen de berging van de lichamen wasbeëindigd.

Helaas zijn ook dit soort ernstigegebeurtenissen reden voor JACOT

om aan het werk te gaan. Meer danop welk ander project is het belang-rijk dat er tijdens de uitvoering, in ditgeval de herdenkingsdienst, nietsfout gaat. Onder een enorme tijds-druk wordt alles op alles gezet omniets aan het toeval over te latenzodat de aanwezigen niet gestoordworden door technische tekortko-mingen van de audiovisuele appa-ratuur.

Met veel zorg en integriteit heeft deafdeling verhuur dit project afge-rond. JACOT heeft ervoor gezorgddat dankzij de professionele ver-huurafdeling geen ongewensteonderbrekingen hebben plaatsge-vonden waardoor de aanwezigenniet afgeleid werden bij het aanho-ren van de toespraken en wellicht albij het verwerken van een stuk ver-driet.

Is gedateerd: 8 november 2005.

Trussen met audio en licht.

Locatie vlak voor ceremonie.

Vertaalcabines.

Opbouw apparatuur.

Page 16: JACOT Journaal zomer 2006

16

Casino Amsterdam: met veiligheid wordt niet gegokt

Audio

Het eerste legale casino opende in1976 in Zandvoort haar deurenonder de vlag van de Nederlandseoverheid. Inmiddels is HollandCasino uitgegroeid tot een onder-neming met 13 vestigingen ver-spreid over het hele land. In 2006 isvooralsnog de laatste vestiging inVenlo geopend. Het hoofdkantoorvan dit professionele overheidsbe-drijf bevindt zich in Hoofddorp.

De vestigingen van Holland Casinozijn de enige legale casino’s van onsland en vallen onder toezicht vanhet College Toezicht op Kans-spelen. De winst van HollandCasino wordt afgedragen aan destaat en over het geld dat een spe-ler wint hoeft geen belasting te wor-den betaald.

Een van de meest imposanteHolland Casino’s ligt centraal gele-gen aan het Max-Euweplein inAmsterdam. Koste noch moeite zijnbespaard om dit Casino vorm tegeven, waardoor dit een van demeest moderne casino’s ter wereldis. Karakteristiek voor dit casino isde speelzaal onder de kleurrijke gla-zen koepel.

Naast de gedistingeerde en ver-zorgde vormgeving is ook veel aan-dacht uitgegaan naar veiligheid.Omdat met de veiligheid geen ruim-

te was voor risico’s is JACOT bena-derd voor het installeren van eenstate of the art ontruimingsinstalla-tie. Deze installatie is gedeeltelijk ophet bestaande systeem aangeslo-ten. Om dit mogelijk te maken isbegonnen met een inventarisatie.Hieruit bleek dat de bestaande cen-trale apparatuur op een aantal pun-ten niet aan de normen voldeed endat bepaalde componenten enschakelingen aanwezig waren; waargeen onderdelen meer voor lever-baar zijn. Tevens bleek dat voor metname de personeelsgebieden eenaantal ruimtes bestonden die quaaudio te weinig bereik hadden.

Om dit project tot een succes temaken zijn een aantal gestructu-reerde fases doorlopen:

- inventarisatie en uitwerken van dehuidige systemen

- ontwerp van de nieuwe systemenen interfacing

- aanleveren van kabelblok sche-ma’s voor de huisinstallateur

- aanleveren van technische manu-al’s en blokschema’s

- installatie van de apparatuur o.l.v.een projectmanager

- het opstellen van een gebruikers-handleiding

- oplevering van de omroep/ontrui-mingsalarminstallatie.

Luidspreker in het personeelsgebied.

Het hart van de ontruimingsinstallatie.

De glazen koepel in het LIDO.

De onopvallende luidsprekers in het LIDO.

Page 17: JACOT Journaal zomer 2006

17

JACOT installeert ontruimings-installatie in gebouw ‘De Zwei’

Audio

De centrumpositie van Leeuwardenin de provincie Friesland is terug tevinden in de kracht van de financië-le en de zakelijke dienstverlening,de overheid en de non-profitsector.Leeuwarden is de tweede kantoren-stad van Noord- Nederland.Daarnaast vervult zij ook landelijkeen belangrijke rol.

In Leeuwarden aan de Tessel-schadestraat staat een van demodernste ‘skyscrapers’ van Leeuw-arden. Het Postbank gebouw ‘DeZwei’. Sinds 2006 beschikt het gebouwover een uiterst betrouwbare en

professionele ontruimingsinstallatie-die aangebracht is door JacotAudiovisueel. De complete installa-tie voldoet aan de hoogste eisen ennormen.

Het hart van de installatie die doorJACOT is uitgevoerd bestaat uit een

zogenaamde Praesideo® centrale,inclusief de interfaces voor hetbedieningspaneel van de CentraleMeld Kamer (CMK) en de koppelingvanuit de Brand Meld Centrale(BMC). De installatie is geschikt enuitgevoerd conform Klasse A zoalsgenoemd in de NEN2575-norm uit-gave 2004.

Doordat de installatie niet gekop-peld is aan de overige systemen inde andere gebouwen is een overallNEN2575 certificaat nog niet moge-lijk. Het is echter wel mogelijk om ineen toekomstige fase de overigesystemen en gebouwen te koppe-len zodat een overall certificaatmogelijk wordt. Dit is o.a. de redendat het door JACOT geïnstalleerdesysteem van een technisch hoog-staand niveau is. Slechts eenbeperkt aantal installateurs is daar-om gecertificeerd om het BOSCHPraesidio systeem te installeren.

Controlepaneel in beveiligingskamer.

‘De Zwei’.

Het hart van de ontruimingsinstallatie.

Luidsprekers weggewerkt in sys-teemplafond.

Page 18: JACOT Journaal zomer 2006

18

De Bijenkorf Amsterdam: gewaagd en ‘only the best is good enough’

Audio

In oktober 1909 wordt een nood-winkel aan het Damrak geopend.De omzet blijkt hier met sprongenomhoog te gaan, na luttele maan-den doet Goudsmit junior, Alfred,de gevleugelde uitroep: ‘Moeder,wij gaan hier nooit meer weg!’ VanStraaten maakt nieuwe tekeningen,nu voor een echt warenhuis. Hetnoodgebouw moet wijken. Eentweede noodgebouw verrijst vlakbij,op het Beursplein. De stenen fontei-nen die op het pleintje staan wor-

den er gewoon in opgenomen.Eentje doet zelfs dienst als zee-puitstalling, schrijft het AlgemeenHandelsblad geamuseerd. In 1914is het warenhuis klaar. De bouwstijlis traditionalistisch veel frivoler danBerlages beurs, en luchtiger danhet Paleis op de Dam van Jacobvan Campen, schuin ertegenover.

Jaren later staat de Bijenkorf noggarant voor spraakmakende con-cepten, bijzondere evenementen enverrassende activiteiten. De Bijenkorf is een inspirerend entoonaangevend warenhuis en alsorganisatie altijd in beweging.

Al sinds decennia heeft JACOT eengoede relatie met de Bijenkorf. Hetwas daarom een genoegen om deBijenkorf te adviseren bij een twee-ledig verzoek. Om een monumen-taal pand, maar bovenal de mensenerin, te beschermen in geval vancalamiteiten is het belangrijk dat ereen goed werkende ontruimingsin-stallatie aanwezig is. Het is echterook belangrijk om een betrouwbaaromroepsysteem te hebben voor hetdoen van mededelingen etc.Normaal gesproken spreekt het nietvoor zich dat beide systemen geïn-tegreerd worden maar JACOT heeft

middels het BOSCH systeem aandie behoefte voldaan. Begonnen isdan ook met de installatie op devijfde verdieping ten behoeve vande klantenservice.

Nabij de klantenservice is een ruim-te voor de telefonisten gerealiseerd.Hier is een microfoontableau aan-gebracht dat is voorzien van zestientoetsen. De programmering van detoetsen is conform de voorgaandefunctionaliteit. Het betreft hieromroep in de winkel, de dienstruim-ten, het restaurant, de personeelskantine, de garage en alle overigezones.

Samen met GTI installatietechniekworden de overige verdiepingengefaseerd voorzien van de installatie.Momenteel zijn verscheidene verdie-pingen voorzien, de rest van de ver-diepingen moeten nog volgen.

Klantenservice.

Hart van de installatie.

Bijenkorf op de Dam.

De omroepmodule.

Page 19: JACOT Journaal zomer 2006

19

Encore: indrukwekkende breedbeeldpresentatie

Projectie

Enige tijd geleden heeft JACOT alséén van de eerste partijen inNederland een investering gedaanin het “ENCORE” systeem vanBarco Folsom.Dit systeem maakt het mogelijk ommet meerdere projectoren éénpanoramabeeld samen te stellen uitverschillende beeldlagen. Zo is hetmogelijk om per gedeelte van hetbeeld een aparte projector tegebruiken wat een zeer hoge hel-derheid en scherpte tot gevolgheeft.

Het is ook mogelijk met dit systeemom picture-in-picture projecties tedoen. Denk bijvoorbeeld aan eenaantrekkelijke achtergrond metdaarop een projectie van een spre-ker die op datzelfde podium staat.

JACOT is niet alleen een van deweinigen die over dit systeembeschikken maar heeft ook een vande meest uitgebreide systemen.

De volgende beelden geven demogelijkheden weer en laten hethart van het encore systeem zien.

Naadloze panorama projectie.

Breedbeeld picture in picture.

Het systeem van Barco Folsom. LED katheder voor projectiescherm.

Page 20: JACOT Journaal zomer 2006

20

Hotel Lijnden: een voorbeeld van optimale samenwerking

Audio Projectie

Langs de A9 bij Lijnden verrijst eenprachtig hotel. Het complex is een342-kamers tellend zakenhotel metuitgebreide conferentieruimtes envergaderfaciliteiten, een business-centrum, een kinderdagverblijf als-mede een health & fitnesscentrum.Met de totale ontwikkeling van18.000 m2 hotel, 3.000 m2 aan con-gresfaciliteiten en 280 parkeerplaat-sen, is een investering gemoeid vancirca ¤ 56 miljoen.Het hotel is een ontwikkeling vanHeddes Vastgoed BV. Red Designtekende voor het ontwerp. JACOTverzorgde de audiovisuele voorzie-ningen.

Conference Centre beganegrondDe ruimte met een oppervlakte vancirca 700 m2, is met systeemwan-den flexibel om te bouwen van ééngrote ruimte tot twee of drie aparteruimten. Met het inrichten van audi-ovisuele apparatuur is rekeninggehouden met dit flexibele karakter. Voor projectiemogelijkheid in driezalen is per ruimte een projectoraan het plafond gehangen en eenprojectiescherm in het plafond inge-bouwd.

Over het gehele plafond zijn pla-fondluidsprekers ingebouwd voorversterking van spraak en muziek.Daarnaast zijn links en rechts naastde projectieschermen luidsprekersgeplaatst voor geluidsversterkingvan de projectie.

Conference Centre tweedeen derde verdiepingOm het uitbreiden van vaste appa-ratuur in de ruimten in de toekomstte vergemakkelijken, hebben wijgeadviseerd om tijdens de verderebouw meteen de bouwkundigeaanpassingen, zoals kabelgoten enaansluitpunten, uit te laten voeren.

Dat levert een aanzienlijke bespa-ring in de kosten op.

Centrale hal/receptie,Restaurant, Private dining,Bar, Grand Café, winkel,internet cafe, vergaderloungeVoor de bovengenoemde ruimtenzijn wij uitgegaan van de mogelijk-heid om muziek te laten horen.

Hiervoor is gekozen voor een multi-functionele hoogwaardige geluids-installatie, waarbij voor de verschil-lende ruimten een eigen muziek-bron met volumeregeling mogelijkis. Voor de opbouw van de installatie isgekozen voor centralisering van deapparatuur in een apparatuurrackop een vaste locatie. In de diverseruimten zullen alleen elegantewandbedieningspanelen aanwezigzijn.Het geluidssysteem biedt ook demogelijkheid voor een aansturingvanuit een ontruimingsinstallatie,zodat audiosignalen of boodschap-pen op de hoogste prioriteit auto-matisch en voldoende luid waar-neembaar zijn.

De zojuist opgeleverde hal.

Vaste projectoren per ruimte.

Aanzicht hotel.

Apparatuurkamer.

Page 21: JACOT Journaal zomer 2006

21

Ministerie van V&W: JACOT’s AV apparatuur werkt zelfs in het water...

Audio Pads/Narowcasting Projectie

‘Nederland duurzaam beschermentegen water en zorgen voor veiligeverbindingen van internationalekwaliteit’. Daarvoor staat het minis-terie van Verkeer en Waterstaat.Onder het motto ‘Vertrouwd met

water, vooruitstrevend in verbindin-gen’, werkt het ministerie vanVerkeer en Waterstaat aan de duur-zame bescherming tegen het wateren aan veilige verbindingen vaninternationale kwaliteit. Ze makendaarvoor vernieuwend beleid enzorgen voor de uitvoering en hand-having. Met als belangrijkste uit-gangspunten de bereikbaarheid,

veiligheid en leefbaarheid vanNederland, met oog voor de eigenverantwoordelijkheden van burgers,bedrijven en andere overheden.

Het pers- en informatiecentrum bin-nen het Ministerie van Verkeer &Waterstaat is volledig nieuwgebouwd en in de inrichting is dui-delijk het thema water en verkeerterug te vinden.

Een projectgroep binnen hetMinisterie heeft zich gebogen overde eisen en wensen, wat betreft deinvulling van de audiovisuele midde-len. De multifunctionele ruimtewordt gebruikt voor diverse bespre-kingen, presentaties en informatie-ve sessies. In de zaal is gekozenvoor een doorzichtscherm zodat de

benodigde projector voldoendelichtsterk kan zijn om zonder ver-duistering te kunnen wordengebruikt. Door gebruik te makenvan spiegels wordt de projectie-straal afgebogen en is er minderruimte nodig achter het projectie-scherm, een ruimte van 1,8 meterbleek hierbij ruim voldoende.Gedwongen door de veranderendehoogte in de ruimte is gebruikgemaakt van een doorzicht schermmet een diagonaal van 120 inch.

In de apparatuurkast zijn onder-meer een semi-professionele DVDspeler opgenomen, een CD recor-der, videospeler en een betacamrecorder. Door deze opgenomenapparatuur is de scaler/switchervolledig benut.

In de buitengevel waar een kabel-goot is aangebracht zijn vijf inprik-punten voor de pers aangebracht.

Doorzichtprojectie.

De perskamer.

PADS systeem buiten het perscentrum. Complete apparatuurkast.

Page 22: JACOT Journaal zomer 2006

22

Gemeente Westland: bijna in de uiterste hoek van Holland kent men JACOT

Video

De gemeenteraad is het hoogstebestuursorgaan van de gemeenteen vormt het algemeen bestuur. Deraad bepaalt de grote lijnen van hetbeleid, neemt belangrijke beslissin-gen, stelt de verordeningen (soortgemeentelijke wetten) en de begro-ting vast en controleert of het colle-ge van burgemeester en wethou-ders het dagelijks besturen van degemeente goed uitvoert. Eén vande kerntaken van de raad is het ver-tegenwoordigen van de belangenvan de inwoners van de gemeenteWestland. Om deze taak optimaal

te vervullen, willen de raadsledenzoveel mogelijk in contact staanmet de burgers en organisaties omop de hoogte te blijven van wat erleeft in de samenleving. Zo zijn deraadsleden veel op pad, organise-ren ze regelmatig activiteiten,wonen ze veel bijeenkomsten bij,gaan op bezoek in buurten en nodi-

gen burgers uit voor hoorzittingenen vergaderingen van de raad.

De raad, maar ook elk raadslidafzonderlijk, heeft een aantal instru-menten om zijn taken goed uit tevoeren, zoals het vragenrecht, hetonderzoeksrecht en het initiatief-recht (het recht om een eigen voor-stel in de raad te brengen).

Ook gebruiken raadsleden diversecommunicatiemiddelen om de bur-ger te informeren over actuelezaken en om de burger te betrek-ken bij de politiek. Zo heeft JACOTin samenwerking met de CAIW hetmogelijk gemaakt in de gemeenteWestland om door middel vanaudiovisuele apparatuur, dat geïn-stalleerd is in de raadzaal van ‘s-Gravenzande, dat de raadsver-gaderingen van op het televisienetworden gedistribueerd door gebruik

te maken van zogenaamde Domecamera’s. In de raadzaal van ‘s-Gra-venzande is een drietal camera’sopgehangen waardoor het mogelijkwordt om alle hoeken van de raad-zaal op video vast te leggen.Doordat er zogenaamde presets zijningesteld kan middels één druk opde knop naar een vastgestelde posi-tie worden ingezoomd door decamera’s. Zo kan een preset bijvoor-beeld de plaats van de burgemees-ter zijn. Op deze wijze wil de raad depolitiek dichter bij de burger bren-gen, door de mogelijkheid aan deburger te bieden om kennis tenemen van de raadsvergaderingenin de eigen omgeving.

Hieruit kan geconcludeerd wordendat de gemeente Westland; en inhet bijzonder de raadszaal in ’s-Gra-venzande, een van de modernstegemeenten van Nederland is.

Raadszaal.

Domecamera 1.

Domecamera 2.

Domecamera 3.

Ingang gemeentehuis.

Page 23: JACOT Journaal zomer 2006

23

RBI: er zijn verscheidene ‘PADS’ die naar Rome leiden

PADS/Narowcasting

Reed Business Information werktmet 21 marktgroepen, die elk eensegment in de markt van informatievoorzien. Per marktgroep is er eengroot aanbod aan uitgaven, die uit-eenlopen van tijdschriften, boeken,congressen, cd-roms, losbladigesystemen, nieuwsbrieven tot inter-net-toepassingen.

Bij de marktgroep Toerisme vanReed Business Information wordenvier reisvakbladen uitgegeven:Reisrevue, DIT Reismanagement,TravelMatch en M!ce Travel!. Tevensgeven zij jaarlijks de ANVRReisrevue adressengids uit. Dezegids bevat alle adressen van bedrij-ven uit de reisbranche. Van tour-operator, airline, verkeersbureau totverzekeraar. Naast deze productenworden ook verschillende activitei-ten georganiseerd voor het toeris-tisch bedrijfsleven.

Bij deze marktgroep heeft JACOThet meest recente PADS/Narrowcasting systeem geplaatst.De toevoeging van de installatie opde locatie in Purmerend aan hetinformatienetwerk volgt na installa-ties op o.a. het hoofdkantoor inDeventer en een viertal ander loca-ties verspreid over Nederland. Locatie PADS systeem.

Close-up PADS systeem.

Page 24: JACOT Journaal zomer 2006

24

Nieuws item

BOSCH heeft de ontwikkeling naareen draadloos systeem volledig ineigen beheer gedaan. De reden datmen bij BOSCH is overgegaan tot deinterne ontwikkeling is het feit dat menbij BOSCH een systeem eiste vanzeer hoge kwaliteit dat voldoet aan deallerlaatste technische mogelijkhedenen dat daarnaast ook nog eens vorm-gegeven moest worden in een eigenergonomisch verantwoorde stijl.

Waarom moet het BOSCH DCN systeem draadloos?

De eisen van BOSCH zijn hetdirecte resultaat geweest vande eisen uit de markt:

Historische gebouwen -Geen mogelijkheden tot bouw-werkzaamheden/veranderingen-Antiek interieur waar niets aanveranderd mag worden

Efficiënt gebruik van ruimtes-Ruimtes dienen voor meer doe-len gebruikt te kunnen wordenPersvoorlichting:-In geval van (on) verwachtepersvoorlichting wil men nietteveel tijd hoeven besteden aande opbouw van een persruimte

Onafhankelijkheid-Met een draadloos systeem ishet makkelijk om conferenties op‘willekeurige’ plekken te organi-seren

Nieuw modern en ergono-misch design

-De nieuwe lijn draadloze appa-ratuur moet onder alle omstan-digheden inzetbaar zijn waardooreen stijlvolle maar sobere vorm-geving nodig is, waarbij hetbedieningsgemak ook nog eensoptimaal moest zijn.

Stabiele en veilige digitalecommunicatie

-Digitaal beschermd signaal -Geen interferentie met: WIFI,mobiele telefoons, bluetooth,microgolven

Simpel batterij beheer-Verwisselbare accu’s-Waarschuwing op microfoon unitwanneer accu dreigt leeg te raken-Slaap-mode om energie te sparen-Overview van batterijniveau opcentraal PC scherm

JACOT wil u graag ter plekke een pre-sentatie geven van de mogelijkheden.Hiervoor hebben wij een completepresentatieset die binnen 5 minutengebruiksklaar kan zijn. Dit biedt demogelijkheid om bijvoorbeeld tijdenseen reeds door u geplande vergade-ring een interactieve presentatie tehouden.

Graag vertellen wij u meer over demogelijkheden. Voor meer informatie:[email protected]

DCN NG wireless Unit.

DCN tijdens de vergadering.

DCN aan tafel.

Statusoverzicht units.

Accu.