DN Journaal 1985

5
ENIGE IMPRESSIES 2 EEN VREEMDE MAAR LEUKE ERVARING Na zondag 6 jan. een heerlljke dag gezeild te hebben loop je maandag toch met ge- mengde gevoelens van ga ~k nog even of lukt het met. Nou bij mrj lukte het we!. Om ongeveer 3 uur stapte ik op het ijs op weg naar mljn bootje dat daar nog stond. Het ons aller bekende tafereel volgde: op- tu~gen, een beetje kletsen en dan zeilen. Na een rondfe gezelld te hebben moest er wat getrimd warden. Je stapt uit je boot bij een v~flal st~lstaande DNs. En clan zak je spontaan door le rnenlscws In je kn~e die daar al ongeveer 20 jaar kuren vertoont. Nu is dit allernaal niet zo erg, u~terndelilk kan je In een DN heerlijk liggen en bef le @en geblokkeerde knie niet tegebrurken. (Een trapeze IS tenslotte toch met toege- staan.) Na nog wat te ze~len die week en wat onderl~nge wedstrtjden op zaterdag 12 Ian., belandde ik de week daarop toch in het ziekenhuis voor een knie operatie. De zondag waarop de NK op de Fluesen zouden worden verze~ld. en er In Reeuwiik wat anderlinge wedstr~jden zouden wor- den afgewerkt lag ~k met mijn revalldat~e oefenlngen te stwren. Gezien het weer werd elke DN zeiler op de proef gesteld. Geen wind, rnrst, sneeuw, ellende alom. Wat schetst mijn verbazing, om ongeveer 5 uur burten alle bezoektijden om komen er een 7-tal bulten aardse wezens het BleuFand zlekenhuis blnnenvallen. Ge- kleed rn mare overalls, m m n b t s , hel- men met brillen en handschoenen. De iri, en externe beveiligingsd~enst werd ge- allarrneerd, rowel de patienten als ver- NIEUWE VINDI Mrn bore een gaatje In de helm, mlddenvoor. Een lusje van trapere- elast~ek erdoorheen. Knoop aan bln- nenkant van de helm. ter voorkomlng van doorschleten. Het trapeze-efastlek bevestlgt men aan de voorkant van de glek en als beveif~glng een bretelslu~tlnq aan het u~telnde van het elastiek teqen de helm aan. De sluitlng ret men a'lseen kn~jperop de IUS. Mmht men urt het bakje vllegen dan schret dese slultlng eroverheen en zo 1s men d~rekt 10s. -Tk 1- \ I pleegsters werden dringend geadviseerd zich terug te trekken n de daarvmr be- stemde ruimten. Dit alles gebeurde onmiddellijk. Op karner 560 aangekornen te zijn bleken deze wesens aanslu~tlng te vlnden met een van de hunnen. Deze echter wel in een iets andere outfit. Nadat alle waarschuwingen waren tngetrokken en de verpleegstersweer te voorsch~jn kwamen werd er koffie ge- serveed en hebben wlj gezellig over de toekomst van de rlszeileujzitten kletsen. BovenstaandePekent nog weer eens aan wat voor saarnhorigheid er onder DM ijs- zeilers aanweslg is 'als er nlet wordt ge- zeild'. Mifn hartelijke dank aan de heren Gerard Vlasveld, Ore Yeelenturf, Siem Slappendel, SIX van Leeuwen, Dirk Vlasveld. Ernest Spaas en MichelVlasveld dre rn~j op deze wljze kwarnen opzoeken. Peter Kraan H312 secr. QN IJszeflClub Reeuwljk.

description

Alle belevissen van 1985

Transcript of DN Journaal 1985

Page 1: DN Journaal 1985

ENIGE IMPRESSIES 2 EEN VREEMDE MAAR LEUKE ERVARING Na zondag 6 jan. een heerlljke dag gezeild te hebben loop je maandag toch met ge- mengde gevoelens van ga ~k nog even of lukt het met. Nou bij mrj lukte het we!. Om ongeveer 3 uur stapte ik op het ijs op weg naar mljn bootje dat daar nog stond. Het ons aller bekende tafereel volgde: op- tu~gen, een beetje kletsen en dan zeilen. Na een rondfe gezelld te hebben moest er wat getrimd warden. Je stapt uit je boot bij een v~flal st~lstaande DNs. En clan zak je spontaan door le rnenlscws In je kn~e die daar al ongeveer 20 jaar kuren vertoont. Nu is dit allernaal niet zo erg, u~terndelilk kan je In een DN heerlijk liggen en b e f le @en geblokkeerde knie niet tegebrurken. (Een trapeze IS tenslotte toch met toege- staan.) Na nog wat te ze~len die week en wat onderl~nge wedstrtjden op zaterdag 12 Ian., belandde ik de week daarop toch in het ziekenhuis voor een knie operatie. De zondag waarop de NK op de Fluesen zouden worden verze~ld. en er In Reeuwiik wat anderlinge wedstr~jden zouden wor- den afgewerkt lag ~k met mijn revalldat~e oefenlngen te stwren. Gezien het weer werd elke DN zeiler op de proef gesteld. Geen wind, rnrst, sneeuw, ellende alom. Wat schetst mijn verbazing, om ongeveer 5 uur burten alle bezoektijden om komen er een 7-tal bulten aardse wezens het BleuFand zlekenhuis blnnenvallen. Ge- kleed rn m a r e overalls, m m n b t s , hel- men met brillen en handschoenen. De iri, en externe beveiligingsd~enst werd ge- allarrneerd, rowel de patienten als ver-

NIEUWE VINDI Mrn bore een gaatje In de helm, mlddenvoor. Een lusje van trapere- elast~ek erdoorheen. Knoop aan bln- nenkant van de helm. ter voorkomlng van doorschleten. Het trapeze-efastlek bevestlgt men aan de voorkant van de glek en als beveif~glng een bretelslu~tlnq aan het u~telnde van het elastiek teqen de helm aan. De sluitlng ret men a'lseen kn~jperop de IUS. Mmht men urt het bakje vllegen dan schret dese slultlng eroverheen en zo 1s men d~rekt 10s.

-Tk 1 - \ I

pleegsters werden dringend geadviseerd zich terug te trekken n de daarvmr be- stemde ruimten. Dit alles gebeurde onmiddellijk. Op karner 560 aangekornen te zijn bleken deze wesens aanslu~tlng te vlnden met een van de hunnen. Deze echter wel in een iets andere outfit. Nadat alle waarschuwingen waren tngetrokken en de verpleegsters weer te voorsch~jn kwamen werd er koffie ge- serveed en hebben wlj gezellig over de toekomst van de rlszeileuj zitten kletsen.

Bovenstaande Pekent nog weer eens aan wat voor saarnhorigheid er onder DM ijs- zeilers aanweslg is 'als er nlet wordt ge- zeild'. Mifn hartelijke dank aan de heren Gerard Vlasveld, Ore Yeelenturf, Siem Slappendel, SIX van Leeuwen, Dirk Vlasveld. Ernest Spaas en Michel Vlasveld dre rn~ j op deze wljze kwarnen opzoeken.

Peter Kraan H312 secr. QN IJszefl Club Reeuwljk.

Page 2: DN Journaal 1985
Page 3: DN Journaal 1985
Page 4: DN Journaal 1985
Page 5: DN Journaal 1985