Jaargang 9 • Nr. 3 - september 2014 Oud-Turnhout · 2016. 5. 31. · In februari 2014 vroeg N-VA...

4
www.n-va.be/oud-turnhout Jaargang 9 • Nr. 3 - september 2014 Oud-Turnhout V.U. Bart Vermeiren, Steenweg op Sevendonk 131, 2360 Oud-Turnhout Kaartavond & Mosselsouper Zaterdag 18 oktober 2014 welkom vanaf 19.30 uur - kaarten start om 20 uur Zondag 19 oktober 2014 tussen 11 en 14.30 uur Op 18 en 19 oktober organiseert N-VA Oud-Turnhout voor de tweede maal haar kaartavond en mosselsouper. Op zaterdag 18 oktober voorzien we een kaartprijskamp (rikken). Prijs voor deelname is 5 euro (inclusief één consumptie). Op zondag 19 oktober organiseren we ons mosselsouper. Je bent welkom voor een heerlijke portie mosselen met friet of een alternatief menu naar keuze. Ook voor de kinderen is er een aangepast menu voorzien. Inschrijven kan door het onderstaande formulier in te vullen en vóór maandag 15 oktober te sturen naar: Louis Cuyvers – Leemstraat 15, 2360 Oud-Turnhout – [email protected] Davy Cornelissen – Kerkstraat 3/9, 2360 Oud-Turnhout, [email protected] Wij hopen jullie allemaal te verwelkomen! EXEMPLAAR BIJ TE HOUDEN Aantal: …….. x Jumbo mosselen met groenten en friet: 18€ = …….. € …….. x Kinderportie mosselen met friet: 15€ = …….. € …….. x Stoofvlees met friet: 14€ = …….. € …….. x Videe met friet: 14€ = …….. € …….. x 2 frikandellen met friet: 5€ = …….. € …….. x Dessert (chocomousse of ijs) 3€ = ……..€ Totaalbedrag: ……….€ (te betalen op de dag zelf) Naam : ……………………………………………………………………………. Adres : ……………………………………………………………………………. Schrijft in met ……… personen voor de mosselsouper op zondag 19 oktober. HANDTEKENING N-VA : TE BEZORGEN EXEMPLAAR Aantal: …….. x Jumbo mosselen met groenten en friet: 18€ = …….. € …….. x Kinderportie mosselen met friet: 15€ = …….. € …….. x Stoofvlees met friet: 14€ = …….. € …….. x Videe met friet: 14€ = …….. € …….. x 2 frikandellen met friet: 5€ = …….. € …….. x Dessert (chocomousse of ijs) 3€ = ……..€ Totaalbedrag: ……….€ (te betalen op de dag zelf) Naam : ……………………………………………………………………………. Adres : ……………………………………………………………………………. Schrijft in met ……… personen voor de mosselsouper op zondag 19 oktober. HANDTEKENING N-VA : & Zaal “De vriendenkring”, Meibloemstraat 32, 2360 Oud-Turnhout

Transcript of Jaargang 9 • Nr. 3 - september 2014 Oud-Turnhout · 2016. 5. 31. · In februari 2014 vroeg N-VA...

  • www.n-va.be/oud-turnhout

    J a a r g a n g 9 • N r . 3 - s e p t e m b e r 2 0 1 4

    Oud-Turnhout

    V.U

    . Ba

    rt V

    erm

    eire

    n, S

    teen

    weg

    op

    Seve

    ndon

    k 13

    1, 2

    360

    Oud

    -Tur

    nhou

    t

    Kaartavond & MosselsouperZaterdag 18 oktober 2014welkom vanaf 19.30 uur - kaarten start om 20 uur

    Zondag 19 oktober 2014tussen 11 en 14.30 uur

    Op 18 en 19 oktober organiseert N-VA Oud-Turnhout voor de tweede maal haar kaartavond en mosselsouper.

    Op zaterdag 18 oktober voorzien we een kaartprijskamp (rikken). Prijs voor deelname is 5 euro (inclusief één consumptie).

    Op zondag 19 oktober organiseren we ons mosselsouper. Je bent welkom voor een heerlijke portie mosselen met friet of een alternatief menu naar keuze. Ook voor de kinderen is er een aangepast menu voorzien.

    Inschrijven kan door het onderstaande formulier in te vullen en vóór maandag 15 oktober te sturen naar: • Louis Cuyvers – Leemstraat 15, 2360 Oud-Turnhout – [email protected]• Davy Cornelissen – Kerkstraat 3/9, 2360 Oud-Turnhout, [email protected]

    Wij hopen jullie allemaal te verwelkomen!

    EXEMPLAAR BIJ TE HOUDEN

    Aantal:…….. x Jumbo mosselen met groenten en friet: 18€ = …….. €…….. x Kinderportie mosselen met friet: 15€ = …….. €…….. x Stoofvlees met friet: 14€ = …….. €…….. x Videe met friet: 14€ = …….. €…….. x 2 frikandellen met friet: 5€ = …….. €…….. x Dessert (chocomousse of ijs) 3€ = ……..€

    Totaalbedrag: ……….€ (te betalen op de dag zelf)

    Naam : …………………………………………………………………………….

    Adres : …………………………………………………………………………….

    Schrijft in met ……… personen voor de mosselsouper op zondag 19 oktober.

    HANDTEKENING N-VA :

    TE BEZORGEN EXEMPLAAR

    Aantal:…….. x Jumbo mosselen met groenten en friet: 18€ = …….. €…….. x Kinderportie mosselen met friet: 15€ = …….. €…….. x Stoofvlees met friet: 14€ = …….. €…….. x Videe met friet: 14€ = …….. €…….. x 2 frikandellen met friet: 5€ = …….. €…….. x Dessert (chocomousse of ijs) 3€ = ……..€

    Totaalbedrag: ……….€ (te betalen op de dag zelf)

    Naam : …………………………………………………………………………….

    Adres : …………………………………………………………………………….

    Schrijft in met ……… personen voor de mosselsouper op zondag 19 oktober.

    HANDTEKENING N-VA :

    &

    Zaal “De vriendenkring”, Meibloemstraat 32, 2360 Oud-Turnhout

  • [email protected]

    Waar blijft gratis bib-pas voor nieuwe bewoners?Elk jaar mag Oud-Turnhout diverse nieuwe inwoners verwelkomen in onze ge-meente. Jammer genoeg wordt er aan deze burgers weinig aandacht geschonken. Een bezoekje van de wijkagent is alles wat men mag verwachten. Mensen hebben nood aan een gemeenschap waar men zich thuis kan voelen. Een eerste mooie stap zou zijn, om de nieuwe inwoners een jaar lang een gratis lidmaatschap te geven van de gemeentelijke bibliotheek.

    De drempel om een eerste bezoek te brengen aan de nieuwe bib verlaagt op deze ma-nier. En de kans is groot dat diegene die op het aanbod ingaat, een trouwe bibliotheek-bezoeker zal worden.

    In mei 2013 heeft N-VA Oud-Turnhout een voorstel gelanceerd om een jaar lang gratis lidmaatschap aan nieuwe bewo-ners aan te bieden. Dit werd door iedereen positief onthaald en gezien als een mooi en goedkoop initiatief om nieuwe bewoners in te burgeren. Het bestuur zou contact opnemen met de bibliotheekraad en een goedkeuring voor dit voorstel vragen.

    Op de gemeenteraad van november 2013 onthield de N-VA zich bij de stemming voor de verhoging van de retributies voor prestaties geleverd door de bibliotheek. Reden hiervoor is dat de N-VA meermaals heeft aangekaart dan men voor nieuwe bewoners een jaar lang gratis een bib-pas wil introduceren. We weten zelfs dat de raad van de bibliotheek dit een zeer goed initiatief vindt. Het bestuur gaf ons toen de toezegging dat, na het advies van de bibliotheekraad, dit alsnog zou worden opgenomen.

    In februari 2014 vroeg N-VA Oud-Turnhout nogmaals naar de stand van zaken. Het antwoord dat we van het Oud-Turnhouts gemeentebestuur kregen verwonderde ons: het voorstel bleek nog steeds niet voorgelegd. Dit zou zeker in de maand mei 2014 gebeuren, beloofde men.

    Op de gemeenteraad van juni 2014 moesten we echter voor de vierde keer naar een stand van zaken vragen. Het ant-woord dat we kregen was niet te geloven. De bibliotheekraad was onlangs samengekomen, maar de verantwoordelijke schepen was het punt van de bib-pas vergeten op de agenda te zetten.

    Het duurt nu al meer dan een jaar om een goed en bijna kosteloos voorstel, dat bijdraagt tot de inburge-ring van nieuwe bewoners, te laten goedkeuren. Zulke fouten mag een gemeentebestuur niet maken. Dit is een bewijs dat het ganse college van schepen en burgemeester bestaat uit individuen en niet uit één team.

    De mensen van N-VA Oud-Turnhout tonen iedere maand op de verschillende raden dat zij een hechte groep zijn. Een team met verantwoordelijkheidsgevoel. Een team dat met goed onderbouwde voorstellen komt. Een team dat luistert naar de burgers en daadkracht wil tonen.

    Jan Vissers, gemeenteraadslid

    N-VA wil Oud-Turnhout een ‘hartveilige’ gemeente makenIn Oud-Turnhout is er, slechts, één AED-toestel, dat helpt om mensen te reanimeren, beschikbaar in de Hoogt. Toch zijn er nog heel wat publieke plaatsen waar een dergelijk toestel ook erg nuttig zou kunnen zijn.

    Elke dag krijgen bijna dertig mensen in België een hartstilstand buiten het ziekenhuis. Slechts zeven procent overleeft dit. Wordt een slachtoffer binnen de eerste drie tot vier minuten gereanimeerd en krijgt hij of zij een stroomstoot toegediend met een AED, dan heeft hij of zij tot 70 procent kans om te overleven.

    dieter.rogiersOpmerking over tekstkregen, was

    dieter.rogiersOpmerking over tekstCURSIEF

    dieter.rogiersOpmerking over tekster slechts

  • www.n-va.be/oud-turnhout

    Oud-Turnhout in VlaanderenNa de eedaflegging van de Vlaamse Regering op vrijdag 25 juli laatstleden kon het echte werk in het Vlaams Parlement beginnen, met de samenstelling van de werkgroepen. Ook Out-Turnhouts volksvertegenwoordiger Paul Van Miert ze-telt in enkele van deze commissies.

    Hier worden de decreten, die later door het Vlaams Parlement worden gestemd, voorbereid, besproken en aangepast. Een commissie controleert ook de uitvoering van die opdrachten of decreten door de Vlaamse ministers. Deze 12 werkgroepen, met elk een specifieke beleidsdomein, zijn kortom het kloppende hart van het Parlement.

    Paul Van Miert gaat deel uitmaken van de commissies ‘Financiën en Begroting’ en ‘Openbare Werken en Mobiliteit’. Hij is eerste plaatsvervanger voor de commissie ‘Economie’. Een stevige boterham, maar het zijn zeker domeinen waarin actuele en netelige dossiers zullen terugkomen. Denk maar aan het Antwerpse verkeersdossier voor Mobiliteit of bijvoorbeeld de woonbonus en de extra middelen voor welzijn binnen de commissie Financiën.

    In ieder geval zijn er ook meerdere dossiers die de Kempen aanbelangen en waar ook de stem van onze regio moet gehoord worden. Met Tine van der Vloet uit Merksplas op Welzijn, Landbouw en Wonen en natuurlijk Kris Van Dijck op Onderwijs en Binnenlandse zaken, zijn de opdrachten goed gespreid. Met daarnaast Herman Wijnants uit Westerlo – onvermijdelijk - op Sport en Openbare Werken en ook Vera Celis uit Geel op Onderwijs en Welzijn, heeft de kiezer een sterke ploeg uit de Kempen in het Vlaams Parlement afgevaardigd.

    Een afvaardiging die uw stem in Brussel zal uitbrengen en een ploeg die de komende vijf jaar de knopen op al deze beleidsdomeinen mee gaat doorhakken.

    Heeft u een vraag over een specifiek dossier? Stuur een mailtje mailtje naar [email protected]. Hij zal uw vraag aan de juiste mensen bezorgen.

    In Vlaanderen zijn er nog veel te weinig mensen die kunnen reanimeren. Iedereen mag een AED gebruiken en het is volkomen veilig. Het toestel begeleidt je bij de reanimatie en geeft enkel een stroomstoot als dat nodig is.

    Meer AED-toestellen in de gemeente kan levens redden

    Daarom stelde N-VA Oud-Turnhout op de gemeenteraad van 10 september voor aan het gemeentebestuur om van Oud-Turnhout een hartveilige gemeente te maken. Dat kan door AED’s bij te plaatsen. Zo lijkt het ons zinvol om bij de renovatie van het gemeentehuis een toestel te voorzien in het gemeentehuis of de Djoelen. Het is een centraal gelegen plaats waar vaak heel wat mensen aanwezig zijn.

    We roepen ook het gemeentebestuur op om samen met het Rode Kruis mensen in de directe omgeving op te leiden om een AED te kunnen gebruiken.

    Bob Coppens, gemeenteraadslid Chris Willems, gemeenteraadslid

    Paul Van Miert heeft oog voor de Kempense belangen in het Vlaams Parlement.

    dieter.rogiersOpmerking over tekstSCHRAPPEN

    dieter.rogiersOpmerking over tekstOud-Turnhouts

  • Vlaamse Regering wil vertrouwen, verbinden en vooruitgaan

    De N-VA heeft het roer van de nieuwe Vlaamse Regeringstevig in handen. Een regering die een duidelijk enkrachtig antwoord wil bieden op de budgettaire en socialeuitdagingen waar Vlaanderen voor staat. Een regering diewil vertrouwen, verbinden en vooruitgaan.

    Geert Bourgeois, Vlaams minister-president: “Het Vlaamseregeerakkoord stelt een echte verandering voorop. Eenkleine, slagvaardige overheid met minder overheidsbeslag,minder regels en minder lasten en met meer ruimte voorinvesteringen. We staan voor moeilijke budgettaire tijden.Inspanningen zijn nodig, want deze Vlaamse Regering wilhaar begroting in evenwicht houden. Zo creëren we ruimteom te investeren in onze economie én in de zorg.”

    Terugsturen naar: N-VA, Koningsstraat 47 bus 6 in 1000 Brussel of faxen naar: 02 217 35 10E: [email protected] www.n-va.be

    J A , D E N - V A S P R E E K T M E A A N

    n DE HEER n MEVROUW

    NAAM: VOORNAAM:

    STRAAT:

    POSTCODE: GEMEENTE:

    TEL: E-MAIL: GEBOORTEDATUM: / /

    n Ja, ik wil graag lid worden. Stuur mij de nodige informatie.

    n Ik wens het N-VA-programma te ontvangen.

    De

    info

    rmat

    ie d

    ie o

    p di

    t doc

    umen

    t wor

    dt v

    erm

    eld

    is b

    este

    md

    voor

    het

    inte

    rne

    gebr

    uik

    van

    de d

    iver

    sedi

    enst

    en v

    an d

    e N

    -VA

    . De

    wet

    van

    8 d

    ecem

    ber

    1992

    in v

    erba

    nd m

    et d

    e be

    sche

    rmin

    g va

    n de

    per

    -so

    onlij

    ke l

    even

    ssfe

    er t

    en o

    pzic

    hte

    van

    de g

    ege-

    vens

    verw

    erki

    ng v

    oorz

    iet t

    oega

    ngsr

    echt

    tot d

    e ge

    -ge

    vens

    , het

    ver

    bete

    ren

    of h

    et v

    erw

    ijder

    en e

    rvan

    .

    "

    Het volledige regeerakkoord vindt u op www.n-va.be

    Philippe Muyters: Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport

    Jan Peumans: voorzitter Vlaams Parlement

    Liesbeth Homans: viceminister-president en Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, Inburgering, Wonen, Gelijke Kansen enArmoedebestrijding

    Geert Bourgeois: minister-president van de Vlaamse Regering en Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed

    Ben Weyts: Vlaams minister van Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn

    © N

    -VA/

    ID/F

    rede

    rik B

    eyen

    s

    NAT. BLZ AUGUSTUS 2014_Opmaak 1 6/08/14 13:15 Pagina 1