Inlichtingen en mededelingen januari 2015

11
3 Geschenktip: De Lovendegemse waardebon 5 Een nieuwe school in Vinderhoute 14 Het dorp herondekt 15 Wintergasten: Elanor TWEEMAANDELIJKS UITGAVE JAN/FEB 2015 Inlichtingen & Mededelingen 2014 Deze recepties worden u aangeboden door het gemeentebestuur en verzorgd met medewerking van: voor Lovendegem: de kermiscomités Eeksken en Lo voor Vinderhoute: KVLV, de Werkgroep Vinderhoute en het Feest- en sportcomité. Lovendegem klinkt OP HET NIEUWE JAAR! NIEUWJAARSRECEPTIE Zondag 4 januari 2015 (11u tot 13u) Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners van harte uit op de nieuwjaarsrecepties in Lovendegem en Vinderhoute. In Lovendegem is iedereen welkom op het kerkplein en in Vinderhoute op de speelplaats van de gemeenteschool (inkom Vredesdreef). (Met dank aan Lucy, Linda, Katrien, Nele, Karen en Bram uit de verschillende gemeentelijke adviesraden om mee te klinken op de foto)

description

 

Transcript of Inlichtingen en mededelingen januari 2015

Page 1: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

3 ❯ Geschenktip: De Lovendegemse waardebon 5 ❯ Een nieuwe school in Vinderhoute14 ❯ Het dorp herondekt 15 ❯ Wintergasten: Elanor

TWEEMAANDELIJKS UITGAVE

JAN/FEB 2015

Inlichtingen &Mededelingen

2014

Deze recepties worden u aangeboden door het gemeentebestuur en verzorgd met medewerking van:

voor Lovendegem: de kermiscomités Eeksken en Lovoor Vinderhoute: KVLV, de Werkgroep

Vinderhoute en het Feest- en sportcomité.

Lovendegem klinktop het nieuwe jaar!

nieuwjaarsreceptie Zondag 4 januari 2015 (11u tot 13u)

Het gemeentebestuur nodigt alle inwoners van harte uit op de nieuwjaarsrecepties in Lovendegem en Vinderhoute.In Lovendegem is iedereen welkom op het kerkplein en in Vinderhoute op de speelplaats van de gemeenteschool (inkom Vredesdreef).

(Met dank aan Lucy, Linda, Katrien, Nele, Karen en Bram uit de verschillende gemeentelijke adviesraden om mee te klinken op de foto)

Page 2: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

32De winter is in het land

Feestdagen

Feestdagen

Op offon.be vindt u naast tips om energie te besparen ook de stroomindicator van Elia met de vooruitzichten op het Belgische elektriciteitsnet voor de komende 7 dagen. Of kunt u de “Elia 4cast” App downloaden om de stroomindicator steeds op zak te hebben.

Dankzij een kleurencode kunt u onmiddellijk zien wat de situatie op het elektriciteitsnet is voor de komende 7 dagen:• Groen:normaal• Oranje:risicoopstroomtekort• Rood:risicoopafschakeling• Zwart:afschakelingaangekondigd

Alle info op www.offon.be of www.energiesparen.be ❙

energieschaarste: check de stroomindicator!

Reis op oudejaarsavond zorgeloos en veilig mee met de feestbussen en -trams van De Lijn. Het speciale Feestbiljet kost slechts 3 euro, hiermee kan men op 31 december vanaf 18 uur onbeperkt meerijden met tram en bus, tot en met 1 januari om middernacht.

Lovendegem wordt bediend door de feestbus F8 Gent Zuid – Gent Brugsepoort – Mariakerke – Zomergem. In Gent zijn er diverse grote party’s die vlot bereikbaar zijn vanaf Gent Zuid, het knooppunt van alle feest-

bussen. Zo is er o.a. vlakbij Gent Zuid in de Vooruit ‘Poplife’ en ‘Hindu Nights’.

Alle dienstregelingen, haltelijsten en een overzicht welke grote party’s bereikbaar zijn met de feestlijnen vindt u terug in de online folder van De Lijn vanaf begin december op www.delijn.be/oudejaar of in de gratis folders in het gemeentehuis. ❙

BoBBen is… een feestbus nemen op oudejaar!

Geschenktip: Lovendegemse waardebon De Lovendegemse waardebon heeft een waarde van 10 euro en kan besteed worden bij onderstaande lokale handelaars. De waardebonnen zijn één jaar geldig en u kunt ze aankopen bij de dienst onthaal. Alle info vindt u op www.lovendegem.be onder de rubriek werk en economie. ❙

’t Lovenbroodje Broodjeszaak

A.D. Delhaize Warenhuis

Alfa Print solutions Drukkerij

Antes by Loventex Kledingzaak

AVEVE Tuincentrum

Boekhandel ‘t Meuleken Krantenwinkel

Brood en banket Lierman Brood en banket

Carrefour market Warenhuis

Chocolate Base Chocolade, brood en banket

De Regenboog Benzinestation – Carwash

Dhoni Naaiwinkel

Elektro Goethals Elektro en hersteldienst

Eric Himshoot - Euphony Advies telecommunicatie

Fotohuis Fotograaf en fotowinkel

Frituur Brochetje Frituur

Gregoir Walter en Sam Centrale verwarming

’t Konijntje Groenten en fruit

Hippocampus Aquaria en siervijvers

Hoeveslagerij Klavertjeshof Hoeveslagerij

ILICIS Pedicure, manicure,…

Intratuin Tuincentrum

Kapsalon Physique Kapsalon

Keurslager Delicatesse Keurslager

Kokopelli Kaffee Eetcafé

Kruiden & Co Natuurwinkel

Kwaliteitsslagerij Vic Slagerij

Luc Cocquyt Begrafenisondernemer + ceremonie huwelijken

New Look Kapsalon

Open mind Yoga, kinesitherapie,…

Oswald D’hont Herstelplaats voertuigen

Paper to be Kopie /doopsuiker

Restaurant Fou du Goût Restaurant

Restaurant Vredesdreef 3 Restaurant

Schoonheidsspecialiste Carla Schoonheidsspecialiste

Snapshot Fotograaf en fotowinkel

Sogni d’oro B&B

Tony’s optiek Optiekzaak

TV service De Wilde B Kleinhandel TV toestellen

Vermeire Filip bvba Electriciteit - Sanitair

DISCODISCO

Info www.delijn.be/oudejaar

Beste wensen voor 2015

BOBBEN is...een feestbus nemen

op oudejaarOudejaars-

nachtbiljet

3 euroonbeperkt reizen met De Lijn

van 31 december 18 uur

tot en met

1 januari om middernacht

Een verkeerd gebruik van vuurwerk kan zware gevolgen hebben. Koop enkel wettig en veilig vuurwerk bij erkende en gespecialiseerde winkels. Volg de veiligheidsvoorschriften op de verpakking om het vuurwerk veilig af te steken.

Loopt er toch iets mis? Bel dan de hulpdiensten (100 of 112 voor gsm).

Spoel brandwonden uitgebreid met water. Voor het afsteken van vuurwerk of het laten ontploffen van voetzoekers, thunderflashes, knal -en rookbussen is in Lovendegem vooraf schriftelijke toelating nodig van de burgemeester. Enkel op 1 januari tussen 0.00u en 01.00u is geen toelating nodig. ❙

Voorzichtig met vuurwerk en wensballonnen

Defecte straatverlichting

Goedestraatverlichtingisbelangrijkindezedonkere maanden! Dit draagt bij tot de veiligheid van de bewoners, voorbijgangers en verkeer. Defecten kunt u melden via www.straatlampen.be of 0800 635 35. Geefdestraatnaam,hethuisnummerenindienmogelijk het nummer van de paal door. De melder wordt nadien via mail verwittigd wanneer het defect hersteld is. ❙

opdat het feest

niet in een drama eindigt …

Voor meer tips, raadpleeg:

www.economie.fgov.be

Vera

ntw

oord

elijk

e ui

tgev

er: J

ean-

Mar

c D

elpo

rte

- O

nder

nem

ings

nr.:

0314

.595

.348

- S

4-03

93-1

4 -

©fo

tolia

.com

Lovendegemse waardebon

voor lokale winkels en horeca

N° 1001

€10€€N° 1001€N° 1001N° 1001€N° 1001

11N° 1001

1N° 1001

1111110000Waardebon kan niet ingewisseld worden voor contant geld.

Meer informatie over de waardebon vindt u op www.lovendegem.be.

Deze bon is geldig tot:

............. /............ /......................

Lovendegemse waardebon voor

lokale winkels en horeca

Lovendegemse waardebon voor lokale winkels en horeca

N° 1001

€10€€N° 1001€

N° 1001N° 1001€

N° 1001

11N° 1001

1N° 1001

1111110000Waardebon kan niet ingewisseld worden voor contant geld. Meer informatie over de waardebon vindt u op www.lovendegem.be.

Deze bon is geldig tot:............. /............ /......................

Lovendegemse waardebon voorlokale winkels en horeca

Page 3: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

4 5Dossier

een nieuwe school in VinDerhoute

die samen met de bestaande schoolvleugel de centrale speelplaats en de oude directeurswoning omsluiten. De hellende pannendaken en muren in handgevormde baksteen refereren naar de omgeving en sluiten aan bij de landelijke typologie. Het wordt een gebouw van vandaag met referenties naar de omgeving en passend in zijn context.

De gebouwen en hun activiteiten richten zich maximaal naar de centrale speelplaats en dit om hinder naar buurt en bewoners te vermijden. De hellende daken maken bewust deel uit van het voorgestelde ontwerp maar de ruimte onder het dak wordt ook praktisch benut voor ventilatiekanalen en technieken. Naast speciale aandacht voor akoestiek is er ook gedacht aan integrale toegankelijkheid, lichttoetreding en zonwering, opvang van hemelwater, toegang voor de brandweer, e.d.

een DuurZaam GeBouw De nieuwe gebouwen zullen voldoen aan de huidige normen voor scholenbouw waardoor het een energievriendelijke school wordt (E-peil 55) met een gezond binnenklimaat.

De eenvoud en compactheid van de gebouwen beperken de bouwkost en maken de ruimte flexibel en aanpasbaar in de tijd. Er wordt geïnvesteerd in duurzame materialen en in het beperken van de onderhouds- en exploitatiekost in de toekomst. ❙

Opdrachtgever – Gemeentebestuur LovendegemContactpersoon gemeente – Tine De WalscheContactpersoon gemeentelijke basisschool – Lode WytynckSubsidiërende Overheid - AGIOnOntwerpers – BUYSE SEGHERS ARCHITECTEN, Lovendegem i.s.m. EDV Engineering (technieken en duurzaamheid) en LIME Engineering (stabiliteit).

infovergadering

Het college van burgemeester en schepenen organiseert twee infovergaderingen over de verbouwingsplannen van de gemeentelijke basisschool, afdeling Vinderhoute.

De vergaderingen vinden plaats op woensdag 21 januari om 18 uur en om 20 uur in de refter van de school: Vredesdreef 18, 9920 Vinderhoute.

Gelievevoorafinteschrijvendooreene-mailtesturennaarruimtelijkeordening@lovendegem.be met uw naam en het gekozen infomoment of te bellen naar 09 370 70 22 en dit voor 16 januari 2015.

onZe VisieDe gemeente Lovendegem heeft gekozen om de bestaande school in Vinderhoute te vernieuwen. Het doel is om te voorzien in een duurzame kwalitatieve onderwijsinfrastructuur voor onze kinderen en om de school in te passen in de leefgemeenschap en de maatschappelijke omgeving van Vinderhoute.

De bestaande klassen zijn aan vervanging toe. De nieuwe gebouwen zullen uitgerust worden met alle comfort en voorzieningen. Het is niet de bedoeling om de capaciteit of het aantal leerlingen drastisch uit te breiden. De gemeente en het schoolbestuur wensen immers de kleinschaligheid van de school in Vinderhoute te bewaren. Wel zal voorzien worden in een schoolgebouw dat aangepast is aan een hedendaagse onderwijsvisie. In deze onderwijsvisie staan zelfstandig werken en leren centraal en is voorzien in de integratie van informatie-en communicatietechnologie.

De nieuwe school van Vinderhoute zal passen in een samenhangend netwerk van toegankelijke en kwaliteitsvolle voorzieningen voor kinderen, ouders en

buurten binnen Lovendegem.

proGrammaDe start van het project was een uitgelezen moment om stil te staan bij de onderwijsvisie, de toekomstige leeromgeving en de benodigde ruimte. Er wordt concreet voorzien in acht nieuwe klassen waarvan zes gewone klaslokalen en twee lokalen voor de lessen levensbeschouwing en zorgwerking. Ook wordt een kleine polyvalente zaal in het plan opgenomen voor lessen muzische vorming en lichamelijke opvoeding. De nieuwe polyvalente ruimte sluit aan bij de bestaande refter en staat los van de klassen. Dit zal dubbel gebruik toelaten. Bij de vernieuwing van het schoolgebouw is rekening gehouden met de schoolbuurt en de schoolontwikkeling.

een GeBouw Dat past in De omGeVinG De gemeente heeft gekozen voor een project dat zich inpast in zijn omgeving en rekening houdt met de dorpstypologie en het karakter van Vinderhoute. Het ontwerp bestaat uit twee eenvoudige rechthoekige volumes met hellende daken in harmonie met de bestaande bebouwing en

Dossier

Page 4: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

6 7Noord-ZuidwerkingMilieu

taxusinzameling op het recyclagepark

De taxusinzameling in 2014 was opnieuw een succes. Op het recycla-gepark werd 12 m3 zuiver taxus-snoeisel ingezameld, goed voor een opbrengst van 840 euro. Dit bedrag werd geschonken aan de Stichting Luka Hemelaere ter ondersteuning van het kankeronderzoek aan UZ Gent. Bedankt voor uw medewerking! ❙

ophaling kerstbomen op 12 januari 2015

Maak van deze dienstverlening gebruik en zet uw kerstboom zon-der pot op 12 januari voor 8u op een goed zichtbare plaats aan de straatkant klaar voor de ophaling. ❙

LowaZone zoekt jou!

We zoeken steeds vrijwilligers voor onze Wereldwinkels en om te hel-pen op activiteiten. We zoeken ook webmasters om onze verschillende websites regelmatig te updaten.

• 8 maart – open huis: Cohousing Vinderhoute nodigt je uit voor een koffieklets met de vertegenwoordiger van de Broederlijk Delen-campagne. Cohousingpaviljoen, Bergstraat 2, 9920 Lovendegem -Vinderhoute

• 14 maart – seneGaLaVonD: 20u, Klaproos, Stationsstraat 20 9850 Nevele-Landegem. ❙

Verkoop van twee loten houtDe gemeente gaat over tot de ver-koop van twee loten hout aan de hoogste bieder.

De loten kunnen t.e.m. zaterdag 17 januari 2015 tijdens de openings-uren op het recyclagepark bekeken worden.

De biedingen kunnen onder geslo-ten omslag met vermelding ‘Verkoop hout’ uiterlijk op maandag 19 januari 2015 aan het college van burgemees-ter en schepenen, t.a.v. de milieu-dienst worden bezorgd. ❙

stopzetting iVm-subsidie mulchmaaiers

De afvalintercommunale IVM heeft beslist om de subsidiëring van mulchmaaiers op 1 januari 2015 stop te zetten. IVM nam deze beslissing omdat de aankoopwaarde van een mulchmaaier sterk is gedaald en omdat nu bijna alle grasmaaiers standaard voorzien zijn van een ‘mulching kit’.De IVM-subsidie van 80 euro voor de aankoop van een hakselaar blijft behouden. ❙

inzameling pmD op de recyclageparken stopgezet!

Zoals reeds aangekondigd in het novembernummer van inlichtingen en mededelingen zal er vanaf 1 januari 2015 geen PMD meer ingezameld worden op de recyclageparken in het werkingsgebied van de IVM waar-toe onze gemeente behoort. ❙

oproep: meen jij het?

Verkoopt uw zaak producten uit eer-lijke handel of duurzame landbouw of bent u producent van dergelijke producten? Schenkt u koffie met een fair trade-label aan uw personeel, uw bezoekers of klanten?

Voor een nieuwe brochure zoekt de noord-zuidwerking LoWaZoNe producenten, aanbieders en consu-menten van eerlijke producten. Wil u opgenomen worden in deze bro-chure, neem dan zo snel mogelijk contact op met de noord-zuiddienst. ❙

Fair trade gemeente!

Als vierde gemeente van de LoWaZoNe nam ook Lovendegem deze maand de resolutie aan om Fair trade Gemeente te worden. Deze titel moet je verdienen door aan verschillende criteria te voldoen. Zo moeten er genoeg scholen, bedrijven en horecaza-ken in Lovendegem producten uit eerlijke handel aanbieden.

Er is al een toffe ploeg aan de slag om deze titel te behalen. Hierin zitten vrijwilligers uit het mid-denveld (11.11.11, Natuurpunt, de Wereldwinkel), leerkrachten, ambtenaren en iedereen die geïnteresseerd is om af en toe wat tijd vrij te maken voor eer-lijke handel. Ook jij bent hartelijk welkom!

Neem contact op met de noord-zuidambtenaar om te weten wan-neer de volgende vergadering of activiteit zal plaatsvinden. ❙

infosophie Vanonckelen

Noord-zuidambtenaar

[email protected]

09/321 92 47

Lees alles over onze werking op

www.noordzuidwerkinglowazone.be

en wordt onze vriend op Facebook:

zuidenontmoetnoorden.lowazone

De vier gemeenten van de LoWaZoNe (Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele)werken samen rond ontwikkelingssamenwerking, eerlijke handel en wereldburger-schap. We hebben een actieve stedenband met de gemeenten Keur Moussa, Pout en Diender in Senegal.

Op 25 oktober vertrokken 7 mensen naar onze partnergemeenten Keur Moussa, Pout en Diender (KeMoPoDi)

in Senegal. We zagen een land in volle ontwikkeling, maar met groei-ende noden wat betreft onderwijs en democratisering.

Onze jarenlange sensibilisering rond afval resulteerden in de aankoop van twee professionele vuilniswagens door partnerstad Pout. Een hele verbetering voor het milieu en de gezondheid van de lokale bevolking! ❙

Actie oude stookolietAnks verlengd

In 2014 organiseerde de gemeente een groepsprijsvraag voor het ledigen, rei-nigen en opvullen of verwijderen van oude ondergrondse of bovengrondse stookolietanks. Er meldden zich een 50-tal deelnemers voor deze actie. De deelnemers kregen een aanzienlijke korting. Deze prijsvoordelige offertes blijven echter geldig in 2015. Wie nog wenst deel te nemen aan deze actie kan dit, maar stelt dit beter niet uit.

Neem bij interesse voor deze actie contact op met de milieudienst via [email protected] of 09 370 70 38. ❙

oh La La, de noord-Zuidwerking in afrika!

DamiaanBouwkampen: een geschenk voor het leven

De bouwkampen in 2015 gaan rich-ting Bangladesh, India, Congo en Latijns-Amerika. Interesse om ook de handen uit de mouwen te steken?

Kom dan naar de infodag op 10 janu-ari in Mechelen! Meer info op: www.damiaanactie.be/bouwkampen. ❙

Page 5: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

8 9

inschrijvingsmomenten 2015

Jeugd on Fire

harD BLok caFé

stroatluuëbers

Ouders van kinderen die nog niet eerder van het IBO gebruik maakten en die in het schooljaar 2014-2015 starten op school zijn welkom op onze gezamenlijke inschrijvingsmomenten. Dit schooljaar vinden deze plaats op:

De jeugdraad organiseerde voor de leiding van Chiro Lovendegem, KLJ Lovendegem, speelpleinwerking ’t VeePee en het bestuur van jeugdhuis Dino een bedankingsavond met warme drankjes, hot dogs en kubbsspelen voor hun enorme inzet. De vrijwilligers zetten zich het afgelopen jaar opnieuw hard in voor de kinderen en jongeren in onze gemeente. Door hun enthousiaste samenwerking beleefden kinderen en jongeren fantastische tijden in de weekends, vakantie en tijdens activiteiten van de jeugdraad en jeugddienst. ❙

De jeugdraad organiseert in december en januari een studeercafé voor de studenten. Je kan nog komen studeren in de stille studeerzaal (raadzaal, Kasteeldreef 72) op volgende dagen, telkens van 9u tot 17u:

Zaterdag03.01.2015enzondag04.01.2015Zaterdag10.01.2015enzondag11.01.2015Zaterdag17.01.2015enzondag18.01.2015

Extra’s: Wi-Fi, broodjesservice, goedkope drankjes en gratis water. ❙

In 2015 zal de jeugddienst verschillende workshops organiseren in het kader van het Meetjeslandse project ‘stroatluuëbers’. Aan de workshops zullen zowel tieners als grootouders kunnen deelnemen. Binnenkort meer info op www.lovendegem.be/jeugd ❙

U kiest zelf wanneer u uw kind inschrijft. Dit gebeurt bij voorkeur vóór de start van de opvang. Indien u uw kind in het IBO wenst in te schrijven verwachten wij u op één van bovenstaande data om 19.00 u in De Speelboom te Lovendegem. Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

- Toelichting omtrent de werking van het IBO en de inschrijvingsformulieren- Rondleiding in de opvangruimtes- Uitwisselen van informatie over uw kind ❙

IBO Jeugd

- Donderdag 22.01.2015- Donderdag 12.03.2015

- Donderdag 21.05.2015- Donderdag 03.09.2015

Sluitingsdagen van de buitenschoolse opvang 2015

• Maandag 06.04.2015• Vrijdag 01.05.2015• Donderdag 14.05.2015• Vrijdag 15.05.2015• Maandag 25.05.2015• Vanaf maandag 20 t.e.m.

vrijdag 24 juli 2015• Vanaf maandag 10 t.e.m.

vrijdag 14 augustus 2015• Maandag 31.08.2015

inschrijVinGsperioDes voor de vakantieopvang 2015

Extra openingsdagen IBO tijdens schoolvrije dagen Lovendegemse scholen

Op bepaalde schoolvrije dagen is De Speelboom geopend van 7 tot 19 u. Ook voor deze dagen dient u een aanvraag tot opvang in te dienen. Dit is telkens mogelijk bij de start van een nieuw trimester (na de grote vakantie, na de kerstvakantie en na de paasvakantie). Dit schooljaar is het IBO extra open:

TRIMESTER 2:o Woensdag 11.02.2015

TRIMESTER 3:o Woensdag 29.04.2015o Maandag 04.05.2015o Woensdag 06.05.2015 o Maandag 01.06.2015.

OPVANGPERIODE OPVANG AANVRAGEN

Krokusvakantie 16.02.2015 – 20.02.2015 19.01.2015 – 26.01.2015

Paasvakantie 07.04.2015 – 17.04.2015 09.03.2015 – 16.03.2015

Zomervakantie 01.07.2015 – 17.07.2015 18.05.2015 – 25.05.2015

27.07.2015 – 07.08.2015

17.08.2015 – 28.08.2014

Je kan tijdens de krokusvakantie op dinsdag 17 februari gaan spelen aan de Meetjesmanmobiel:In de voormiddag van 9u30 tot 12u30 aan het speelterrein Tempelhof/Bloemetjeswijk Lovendegem. In de namiddag van 14u tot 17u aanhetspeelterreinRozenhoedVinderhouteInfo: www.meetjesman.be of bij de jeugddienst. ❙

Meetjesmanmobiel

Page 6: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

Wilt

u u

w a

ctiv

itei

ten

late

n op

nem

en in

onz

e ka

lend

er?

Voeg

uw

act

ivite

iten

vóór

1 d

ecem

ber 2

015

toe

aan

de d

igita

le k

alen

der o

p w

ww

.love

ndeg

em.b

e

www.

uitin

hetm

eetje

sland

.be

Janu

ari

Zate

rdag

3 ja

nu

ari

9u: H

ard

Blo

ck C

afé

(mee

r in

fo o

p pa

g. 9

)

Oo

k o

p 0

1.01

.201

5, 1

0.01

.201

5, 1

1.01

.201

5,

17.0

1.20

15 e

n 1

8.01

.201

5Pl

aats

: ra

adza

al, K

aste

eldr

eef

72

Zon

dag

4 ja

nu

ari

11u

: Nie

uw

jaar

srec

epti

es L

ove

nd

egem

en

V

ind

erh

ou

tePl

aats

: ker

kple

in L

oven

dege

m e

n ge

mee

ntes

choo

l

Vin

derh

oute

(mee

r in

fo o

p pa

g. 1

)

Do

nd

erd

ag 1

5 ja

nu

ari

17u

: Blo

edin

zam

elin

gPl

aats

: Tem

pleh

of, A

ster

stra

at

Maa

nd

ag 1

2 ja

nu

ari

Op

hal

ing

ker

stb

om

en v

anaf

8u

Org

anis

ato

r: G

emee

nteb

estu

ur L

oven

dege

m

Do

nd

erd

ag 2

2 ja

nu

ari

19u

: In

sch

rijv

ing

smo

men

t IB

O (

mee

r inf

o op

pag

. 8)

Plaa

ts: I

BO, K

erks

traa

t 48

Zon

dag

25

jan

uar

i

11u:

Voo

rlez

en in

de

bib

Plaa

ts: O

penb

are

bibl

ioth

eek

Org

anis

ato

r: O

penb

are

bibl

ioth

eek

Info

: bib

lioth

eek@

love

ndeg

em.b

e

Wilt

u u

w a

ctiv

itei

ten

late

n op

nem

en in

onz

e ka

lend

er?

Voeg

uw

act

ivite

iten

vóór

1 d

ecem

ber 2

015

toe

aan

de d

igita

le k

alen

der o

p w

ww

.love

ndeg

em.b

ew

ww

.love

ndeg

em.b

e

Janu

ari

Zate

rdag

3 ja

nu

ari

9u: H

ard

Blo

ck C

afé

(mee

r in

fo o

p pa

g. 9

)

Oo

k o

p 0

1.01

.201

5, 1

0.01

.201

5, 1

1.01

.201

5,

17.0

1.20

15 e

n 1

8.01

.201

5Pl

aats

: ra

adza

al, K

aste

eldr

eef

72

Zon

dag

4 ja

nu

ari

11u

:Nie

uw

jaar

srec

epti

es L

ove

nd

egem

en

V

ind

erh

ou

tePl

aats

: ker

kple

in L

oven

dege

m e

n ge

mee

ntes

choo

l

Vin

derh

oute

(mee

r in

fo o

p pa

g. 1

)

Do

nd

erd

ag 1

5 ja

nu

ari

17u

: Blo

edin

zam

elin

gPl

aats

: Tem

pleh

of, A

ster

stra

at

Maa

nd

ag 1

2 ja

nu

ari

Op

hal

ing

ker

stb

om

en v

anaf

8u

Org

anis

ato

r: G

emee

nteb

estu

ur L

oven

dege

m

Do

nd

erd

ag 2

2 ja

nu

ari

19u

: In

sch

rijv

ing

smo

men

t IB

O (

mee

r inf

o op

pag

. 8)

Plaa

ts: I

BO, K

erks

traa

t 48

Zon

dag

25

jan

uar

i

11u:

Voo

rlez

en in

de

bib

Plaa

ts: O

penb

are

bibl

ioth

eek

Org

anis

ato

r: O

penb

are

bibl

ioth

eek

Info

:bib

lioth

eek@

love

ndeg

em.b

ebi

blio

thee

k@lo

vend

egem

.be

JAN

UA

RI •

FEB

RU

AR

I 201

5

Febru

ari

Zon

dag

1 f

ebru

ari

11u

: Win

terg

aste

n: E

lan

or

(mee

r in

fo o

p pa

g. 1

5)

Een

jong

e Be

lgis

che

folk

groe

p m

et w

orte

ls in

Gen

t.

Plaa

ts: R

aadz

aal,

Kas

teel

dree

f 72

Org

anis

ato

r: D

eelra

ad C

ultu

ur

Info

: ww

w.lo

vend

egem

.be

Vri

jdag

6 f

ebru

ari

20u

: Vo

ors

telli

ng

ro

man

“D

e zo

ekto

cht”

“D

e Zo

ekto

cht”

is e

en m

isda

adro

man

van

aut

eur

Jack

ie

Beirn

aert

Plaa

ts: S

amen

kom

st a

an h

et S

MA

K o

m 1

3.45

u.

Org

anis

ato

r: C

urie

us L

oven

dege

m

Info

: mar

iett

edie

rckx

@sk

ynet

.be

Zon

dag

22

feb

ruar

i

11u

: Vo

orl

ezen

in d

e b

ibPl

aats

: Ope

nbar

e bi

blio

thee

k

Org

anis

ato

r: O

penb

are

bibl

ioth

eek

Info

: bi

blio

thee

k@lo

vend

egem

.be

Vri

jdag

27

feb

ruar

i

Kam

pio

enen

vier

ing

(mee

r in

fo o

p pa

g. 1

3)

Plaa

ts: r

aadz

aal,

Kas

teel

dree

f 72

Info

: w

ww

.love

ndeg

em.b

e/sp

ort

Vri

jdag

16

jan

uar

i

Thea

terv

oo

rste

llin

g d

oo

r C

ie D

e K

oe

– O

lga

Naa

r ja

arlij

kse

gew

oont

e tr

ekke

n ee

n fa

mili

e en

aan

ver-

wan

ten

uit

het

thea

term

ilieu

zic

h te

rug

in e

en la

ndhu

is

om o

p ve

rhaa

l te

kom

en. D

itmaa

l zul

len

ze z

ich

ook

moe

ten

bezi

nnen

ove

r he

t

voor

tbes

taan

van

het

hui

s da

t dr

in-

gend

aan

res

taur

atie

toe

is. P

robl

eem

blijk

t ec

hter

dat

het

hui

s zi

ch in

een

kwet

sbaa

r ge

bied

bev

indt

en

volg

ens

bepa

alde

com

mun

ale

docu

men

ten

‘zon

evre

emd’

is v

erkl

aard

.

Plaa

ts: C

ultu

urce

ntru

m D

e H

erba

kker

Info

: w

ww

.ccd

eher

bakk

er.b

e

Din

sdag

20

jan

uar

i to

t w

oen

sdag

4 f

ebru

ari

Exp

o c

olle

ctie

“K

un

st in

hu

is”

Cul

tuur

cent

rum

Eve

rgem

bou

wde

in d

e lo

op d

er ja

ren

een

moo

ie c

olle

ctie

kun

stw

erke

n op

via

een

abo

nnem

ent

van

Kun

st in

Hui

s. D

e w

erke

n zi

jn v

an

de h

and

van

kuns

tena

ars

Gui

do V

rolix

,

Koe

n Vo

s, W

ladi

mir

Mos

zwos

ki, F

red

Berv

oets

, Lili

ane

Vert

esse

n, R

ik S

oene

n

en S

ophi

e M

arte

ns

Plaa

ts: C

ultu

urce

ntru

m E

verg

em,

Wes

tstr

aat

31, 9

940

Ever

gem

Org

anis

ato

r: C

ultu

urce

ntru

m E

verg

em

Info

: w

ww

.eve

rgem

.be/

cultu

urce

ntru

m

Sluit

ingsd

agen

geme

ented

ienste

n•

Don

derd

ag 1

janu

ari

• Vr

ijdag

2 ja

nuar

i

• Za

terd

ag 3

janu

ari (

burg

erza

ken

geslo

ten)UIT

-tip

M

eetje

slan

d

UIT

-tip

M

eetje

slan

d

1403

744_

ActK

al_J

AN-F

EB20

15.in

dd

117

/12/

14

15:2

7

Page 7: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

12 13Sport

13Sport

Cultuur

Meer info over de lessen is te vinden in de brochure die eind december verspreid wordt via de Lovendegemse scholen. Deze info is ook te vinden op www.lovendegem.be/sport.

Meer info balschool: [email protected] of 0497/47 51 12Meer info dansacademie Lovendegem: [email protected]

Vanaf sportjaar 2014 – 2015 wordt voor de lessenreeksen voor volwassenen gewerkt met sportkaarten, geldig voor alle activiteiten. Deze zijn te verkrijgen in het sportcentrum (enkel cash betaling).

SPORTKAARTEN:€10of€50

WAT WIE WAAR WANNEER PRIJS EERSTE LES

Breakdance 8 – 14 jaar Polyvalente zaal Vrij 17u30 – 18u30Vrij 18u30 – 19u30

€ 35 16.01.2015

Kriebeltuin °2011 - °2009 Sporthal Zat 10u – 12u € 35 17.01.2015

Sportsnack Eeksken 1ste – 6de lj Sportzaal Eeksken Vrij 15u50 – 16u50 € 35 16.01.2015

Sportsnack De Bron 1ste – 3de lj4de – 6de lj

Sportzaal De Bron Don 16u – 17uVrij 15u15 – 16u15

€ 35 15.01.2015 16.01.2015

WAT WIE WAAR WANNEER PRIJS EERSTE LES

BalschoolKSK DJ + ATTAK

2de kleuterklas 1ste leerjaar

Sporthal Woe 13u – 14uWoe 14u – 15u

€ 70 07.01.2015

Dansacademie Lovendegem

1ste leerjaar 3de middelbaar

Basisschool De Bron Zat 9u30 – 12u30 € 40 14.02.2015

WAT WIE WAAR WANNEER PRIJS MEERBEURTENKAART EERSTE LES

Curve bowl Iedereen Sporthal Ma 14u – 16u € 1,25: 1 vakje 05.01.2015

Turnen Iedereen Sporthal Woe 9u – 10u € 2,5: 2 vakjes 07.01.2015

GALM: omnisport 55+ Sporthal Woe 10u – 11u € 2,5: 2 vakjes 07.01.2015

Badminton Iedereen Sporthal Zat 9u – 10u € 1,25: 1 vakje 10.01.2015

Funky Fatburning Iedereen Polyvalente zaal Ma 19u30 – 20u30 € 5: 4 vakjes 05.01.2015

BBB/Pilates Iedereen Polyvalente zaal Ma 20u30 – 21u30 € 5: 4 vakjes 05.01.2015

wekelijks sportaanbod

sportkampenkrokusVakantieMaandag 16 februari t.e.m. vrijdag 20 februari 2015

jeuGD

jeuGD i.s.m. sportdienst

VoLwassenen

Meer info over het sportaanbod kunt u steeds verkrijgen bij de gemeentelijke sportdienst.

kLeutersportkamp: Superhelden Kinderen van geboortejaar 2011 t.e.m. 2009

sportkamp LaGer: Circus Kinderen van het 1ste t.e.m. het 6de leerjaar

Meer informatie is te vinden op www.lovendegem.be/sport en in de folder die begin januari in de scholen verspreid wordt. Inschrijven: Inwoners van Lovendegem: vanaf ma 19 jan. 2015. Kinderen van buiten Lovendegem: vanaf do 22 jan. 2015 ❙

KampioenenvieringNaar jaarlijkse gewoonte huldigt het gemeentebestuur alle kampioenen van onze gemeente. Daarnaast wordt een Sportman, -vrouw of ploeg, een Sportkid en een Sportverdienste verkozen door de sportraad.

Deze huldigingen vinden plaats op vrijdag 27 februari 2015. Noteer dit alvast in uw agenda!

De termijn voor het indienen van kandidaturen voor de 3 trofeeën is reeds verstreken, maar u heeft wel nog tijd tot vrijdag 30 januari 2015 om uw kampioenen door te geven.

De documenten voor het indienen van kampioenen kunt u vinden op www.lovendegem.be/sport of kunt u verkrijgen bij de sportdienst. ❙

LokaLe heLDen zet jouw lokaal muzikaal talent op 30 april 2015 mee in het spotlicht

Tijdens de Week van de Amateurkunsten wil poppunt, aanspreekpunt voor muzikanten, dj’s en producers, samen met u, tous ensemble, overal in Vlaanderen en Brussel lokaal muzikaal talent het nodige spotlicht gunnen. Omdat er onder iedere kerktoren muzikale ontdekkingen huizen. Om dat talent aan te moedigen om te blijven musiceren, het publiek de kans te geven om hun lokale helden te ontdekken en ook unieke samenwerkingen tussen organisaties, instellingen en podia allerhande te stimuleren.

Iedereen kan deelnemen met een eigen klein of groot initiatief. Als stad of gemeente, als scouts, chiro of jeugdhuis, concertzalen, muziekcentra, cafés, sportclubs, muziekscholen, cultuurcentra, musea, u in uw straat of huiskamer, enz. De spelregels en mogelijkheid om zich aan te melden vindt u op www.lokalehelden.be.

U vindt er ook de nodige inspiratie, enkele subsidiemogelijkheden voor uw activiteit en een actieplan dat zal helpen om het hele gebeuren te kickstarten en tot een goed einde te brengen. De ideale gelegenheid dus om met uw lokaal talent aan de slag te gaan!

alle info vindt u op www.lokalehelden.be. Vragen? [email protected] of 02 504 99 00. ❙

Page 8: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

14 15CultuurCultuur

het Dorp herontDektpaul robrecht in Lovendegem winterGasten

Folk met eLanor1 februari om 11u in de raadzaal

Elanor is een jonge Belgische folkgroep met wortels in Gent.

In mei 2013 staken 5 doorwinterde muzikanten de instrumen-ten samen. Een stormende accordeon, een stevige integere draailier en een virtuoze doedelzak geserveerd op een kruidige fond van bas en gitaar.

De muziek is energiek, heel dansbaar en vernieuwend met traditionele elementen. Eigen composities en arrangementen laten ook met plezier een zittend publiek swingen.

Gedurendezesweken,vanvrijdag11septembertotzondag 25 oktober 2015, wordt Lovendegem het toneel vaneenresemevenementendiePaulRobbrechtenzijnwerk in de kijker plaatsen en daarnaast de “publieke ruimte” in Lovendegem centraal stellen en de creativiteit van alle Lovendegemnaren (individuen, verenigingen, scholen) moeten prikkelen. Een greep uit het voorlopig programma:

Vrijdag 11.09.2015: openingsevenement in de raadzaal met voorstelling vanhetproject,eencauseriedoorPaulRobbrechtoverzijn banden met Lovendegem en de opening van de ten-toonstelling van zijn schetsen en aquarellen in de trouw-zaal van het gemeentehuis. Muzikale omlijsting door Lovendegems talent.

Zaterdag en zondag 12/13.09.2015: open monumentenweekend met geleide bezoe-ken aan de iconische gebouwen die de driehoek vor-menwaarbinnenPaulRobbrechtisopgegroeid:hetKasteelvanLovendegem,hetGemeentehuis(waarinde trouwzaal de weekendtentoonstelling van schetsen enaquarellenvanPaulRobbrechtdoorgaat)endeSintMartinuskerk. Vrijdag 18.09.2015: apotheose van een fotowedstrijd met als thema “de publieke ruimte in Lovendegem” en opening van de ten-toonstelling van het werk van de laureaten.

woensdag 23.09.2015: debatavond over de culturele infrastructuur in de gemeente (en bij uitbreiding in de Meetjeslandse gemeenten) in relatie tot het aanbod in de centrumstedenGentenEeklo.

Zondag 04.10.2015: apotheose van een scholenproject waarbij de leerlingen van de Lovendegemse lagere scho-len, geholpen door leerkrachten, ouders, grootouders en al wie wil meewerken, een heus “dorp” opbouwen dat zij de maanden vooraf, geïnspireerd en onder begeleiding vanPaulRobbrecht,architecturaalhebbenvoorbereidviatekeningen en maquettes.

Zondag 11.10.2015: busreis, gegidst door Paul Robbrecht”,metbezoekaandrievanzijnverwezen-lijkingen: het Concertgebouw in Brugge, het tentoon-stellingspaviljoen “Het Huis” in het Openluchtmuseum Middelheim te Antwerpen en de Nieuwe Stadshal in Gent.

Zondag 25.10.2015: slotevenement in de raadzaal van hetOCMW-gebouwwaarinPaulRobbrechteenaantalkortfilms over zijn werk becommentarieert, een autoriteit op gebied van de architectuur in Vlaanderen de figuur vanPaulRobbrechtbelichteneeninopdrachtvandegemeente gecomponeerd muziekstuk voor sopraan, koor en strijkers, van de hand van Nicolas De Cock, zijn wereldcreatie beleeft, dit als “spiritueel geschenk” aan de jarige architect. ❙

“Het Dorp Herontdekt. Paul Robbrecht in Lovendegem” is een door de Cultuurraad georganiseerd project rond de nationaal en internationaal gelauwerde Gentse architect met Lovendegemse “roots”, Paul Robbrecht, die in oktober 2015 vijfenzestig jaar wordt.

Dit programma is voorlopig en kan nog groeien! Heeft u als inwoner of als vereniging plannen om in die periode dingen te organiseren die enigszins aansluiten bij het thema “publieke ruimte en architectuur”, of wilt u alsnog toetreden tot de werkgroep, aarzel niet en contacteer [email protected]. De verdere uitwerking van het programma en de praktische informatie kunt u volgen op www.hetdorpherontdekt.be (ook als link op de gemeentelijke website www.lovendegem.be).

Elanor is: Bart Praet: Flemish bagpipes, recorders, uilleann pipesThomas Hoste: Electro-acoustic hurdy-gurdy (draailier) Bert Leemans: Chromatic accordionKuni Quintens: Acoustic guitarJelle Van Cleemputte: Electric bass ❙

BiB Voorlezen in de bib

Mijn Ovinob wordt mijn Bibliotheek

Schrijvers op bezoek!

Leesclub Open BoekHet voorlezen is bedoeld voor kinderen van 4 tot 8 jaar, duurt ongeveer een half uurtje en broers, zussen, ouders en grootouders mogen uiteraard meeluisteren! Er wordt voorgelezen op volgende dagen: zondag 25 januari en zondag 22 februari, telkens vanaf 11u. ❙

Heel wat bibliotheekbezoekers maken al gebruik van Mijn Ovinob, de provinciale online toepassing waarmee u van thuis uit onder meer zelf uw boeken kan verlengen of reserveren, uw uitleningen bijhouden en aankoopsuggesties doen.

Mijn Bibliotheek is eigenlijk dezelfde toepassing maar werd ontwikkeld op Vlaams niveau. Vanaf 8 januari wordt Mijn Ovinob omgezet naar Mijn Bibliotheek. Wie al een Mijn Ovinob-account heeft, zal met een paar eenvoudige stappen kunnen overschakelen naar Mijn Bibliotheek. Via Mijn Bibliotheek zullen bibliotheekgebruikers ook online toegang krijgen tot al onze digitale collecties zoalsdeFundels(digitaleprentenboeken)enGoPress(digitalepersdatabank).❙

Stilaan komt de Jeugdboekenweek weer in zicht en dan nodigen we traditioneel een aantal schrijvers uit: dit jaar komen Stefan Boonen (voor het 1e en 2e leerjaar), Bavo Dhooge (voor het 3e en 4e leerjaar) en Johan Vandevelde (voor het 5e en 6e leer-jaar) op bezoek! ❙

Op woensdag 18 februari komen de mensen van de leesclub opnieuw samen, om 20u in de bibliotheek. Er is echter nog geen keuze gemaakt omtrent het boek dat dan zal worden besproken. Neem gerust contact op met de bib als u interesse heeft om deel te nemen! ❙

Page 9: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

16 17OCMW

minimale levering aardgas in de winterVerwarmt u uw woning met aardgas en betaalt u uw verbruik vooraf met een aardgasbudgetmeter?

Dan kan het OCMW u in de winter een minimale levering aardgas toekennen, indien u financieel niet in staat bent om een oplading te doen.

Concreet kan het OCMW van Lovendegem voor de periode van 1 december tot 1 maart elke twee weken een beperkt bedrag opladen op de aardgasbudgetmeter. Dit bedrag varieert tussen de 27 euro en 63 euro en is afhankelijk van het type woning en het statuut van de klant (rechthebbende op het sociaal tarief).

Als u denkt hiervoor in aanmerking te komen, kan u langskomen op het OCMW/Sociaal Huis bij mevr. Sofie Zegers. We bekijken dan samen met u als u voldoet aan de voorwaarden. ❙

Voor meer informatie:www.energiesparen.be/sociaal/minimalelevering

Sofie Zegers - Tel. 09 255 56 51e-post: [email protected] / Sociaal Huis, Kasteeldreef 72iedere voormiddag tussen 8u30 - 12u en in de namiddag op afspraak.

tevredenheidsonderzoek ocmw/sociaal huis het ocmw/sociaal huis vindt het belangrijk om te weten hoe u denkt over zijn dienstverlening.

Daarom zal het vanaf januari 2015 starten met een onderzoek waarbij voornamelijk gepeild wordt naar: de tevredenheid over de kenbaarheid van het aanbod van het OCMW, de openingsuren, de bereikbaarheid, het onthaal, de sociale dienst, … Indien u wenst deel te nemen aan dit onderzoek, kan u de vragenlijst online invullen op de website van de gemeente www.lovendegem.be of ter plaatse bij het OCMW/Sociaal Huis. ❙

Voor meer informatie:

OCMW / Sociaal HuisKasteeldreef 72, 9920 LovendegemTel. 09/370 70 50 iedere voormiddag tussen 8u30 - 12u en in de namiddag op afspraak.

INMEMORIAMereschepen GeorGes Van hooreBeke Georgeswerdin1958verkozentotgemeenteraadslidvoordetoenmalige CVP-lijst.

In 1966 werd hij schepen en hij bleef dit tot 2006. In die veertig jaar had hij steeds de bevoegdheid van openbare werken. Daarnaast was hij de laatste drie legislaturen ook verantwoordelijk voor de jubilarissen. Diamanten, gouden en briljanten bruiloften konden steeds rekenen op een gepersonaliseerde, geduldig voorbereide speech.

Als ereschepen kwam hij nog vaak naar jubilea op het gemeentehuis. Hij overleed op 84-jarige leeftijd.

‘Vrijwilligers’ (receptiepersoneel) om mee te helpen bij gemeentelijke activiteiten zoals, recepties, huwelijken, jubilea, evenementen,..

wat houDt DeZe joB in?U wordt occasioneel opgeroepen om mee te helpen bij gemeentelijke festiviteiten in het weekend (zaterdag en/of zondag). U ontvangt hiervoor een vrijwilligersvergoeding.

uw taken: U helpt mee bij de voorbereiding(vb. zaal klaarzetten), bij de gebeurtenis zelf (vb. bedeling van drank en hapjes) en zorgt er voor dat de lokalen netjes worden achtergelaten.

waar moet u aan VoLDoen?U bent minstens 18 jaar. U heeft een net voorkomen, bent sociaal en neemt graag initiatief. U kan zelfstandig werken.

interesse om ons team te VerVoeGen?Neem contact met de dienst personeel via [email protected] of 09 370 70 14. Heeft u zelf geen interesse maar kent u iemand uit uw vriendenkring die dat mogelijks wel heeft, kunt u deze advertentie dan aan deze persoon doorgeven? Alvast bedankt.

Bouwproject VoLkshaarD De sociale huisvestingsmaatschappij Volkshaard is op de gronden gelegen te Kerkelare-Larestraat gestart met de bouw van 11 huurwoningen voor bejaarden en 6 koopwoningen (waarvan 2 aangepast voor personen met een handicap).

indien u interesse heeft voor dit project kan u zich rechtstreeks richten tot :

VolkshaardRavensteinstraat 129000 Gent Tel. 09/233 12 43

of contact opnemen met: OCMW/Sociaal Huis Kasteeldreef 729920 LovendegemTel. 09/370 70 50

in De kijker: Voedselbedeling ocmw/sociaal huis

Het OCMW bedeelde naar jaarlijkse gewoonte voedselpakketten aan zijn cliënteel. Omdat het OCMW wil bijdragen aan een gezonde voeding, werden de pakketten ditmaal aangevuld met verse groenten en fruit. Dit initiatief smaakt naar meer! ❙

het gemeentebestuur van Lovendegem zoekt ‘vrijwilligers’

OCMW

Algemeen

Page 10: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

18

wieërs – van de Goor

Diamanten jubileum27 oktober

reünie 50-jarigen reünie 75-jarigen

Van de Velde – pieters

Goudenjubileum10 oktober

De La rivière anna

100 jaar22 oktober

Jubilarissen

Meldingskaart LovendegemBij de besluitvorming dient het beleid: 1. kennis te hebben van de gestelde problemen; 2. te beschikken over goed onder-bouwde technische dossiers; 3. maar ook en vooral weet te hebben van de wensen en inzichten van de bevolking.

Daarom bezorgen we u hierbij een ombudskaart. Aan de hand van deze ombudskaart heeft u de mogelijkheid om uwnoden en wensen bekend te maken aan het College van burgemeester en schepenen.

wij wensen volgend probleem voor te leggen:

Volgend straatnaambord is beschadigd: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Probleem huisvuilophaling: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Aansluiting op rioleringsnet gewenst (plaats): . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Het wegdek is beschadigd (plaats): . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Defect aan de openbare verlichting: paal nr. straat: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

of via gratis nummer 0800 635 35 of via www.straatlampen.be . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De riolering is verstopt (plaats): . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

De voetpaden dienen hersteld (plaats): . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Onderhoud plantsoenen gewenst (plaats): . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ruimengrachtengewenst: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Schuilhuisje beschadigd (plaats): . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Verkeer: problemen, nuttige wenken of andere voorstellen: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

afzender:Naam . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Adres. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Tel. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . E-mail: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Afgeven aan of opsturen naar het College van burgemeester en schepenen, Kerkstraat 45, 9920 Lovendegem.✁✁

✁✁

✁✁✁✁ ✁✁

Wachtdienstenapothekers www.geowacht.beTel. 09 039 22 48tandartsen www.tandarts.beTel. 09 033 99 69huisartsenwww.huisartsendelieve.beTel. 09 233 19 16

Nuttige gegevensGemeentehuisKerkstraat 45 - Tel. 09 370 70 20 - Fax: 09 370 70 [email protected]: Maandag tot vrijdag: 08u - 12uWoensdag: 14u - 17uZaterdag:09u-12u(enkelBurgerzaken)

GemeenteLijk sportcompLeXSportstraat 24 - Tel. 09 372 89 [email protected]

GemeenteLijke openBare BiBLiotheekDorp 28 - Tel: 09 372 55 [email protected]

LokaLe poLitie LowaZone(Lovendegem,Waarschoot,Zomergem,Nevele)Politiepost LovendegemDorp 18/1 - Tel. 09 370 60 60 www.lowazone.beOpeningsuren: Maandag: 9u tot 12uWoensdag: 14u tot 17uVrijdag: 9u tot 12u

ocmwKasteeldreef 72Tel. 09 255 56 50 - Fax 09 255 53 [email protected]

1919

Page 11: Inlichtingen en mededelingen januari 2015

De diensten van de gemeente en het OCMW hebben sinds 1 december een nieuwe telefooncentrale in gebruik genomen. De vorige centrale was verouderd. De diensten zitten verspreid over verschillende sites en via de nieuwe telefooncentrale staan die intern met elkaar in verbinding.

Hier vindt u een overzicht van de contactgegevens. De gegevens in kleur zijn gewijzigd!

GEMEENTEBESTUUR LOVENDEGEM Kerkstraat 459920 Lovendegem09 370 70 [email protected]

OPENINGSUREN

Maandag tot vrijdag: 8u tot 12uWoensdag: 14u tot 17uZaterdag: 9u tot 12u (Burgerzaken)

teLeFoonLijst GemeenteDiensten teLeFoonLijst ocmw

OCMW/SOCIAAL HUIS LOVENDEGEMKasteeldreef 729920 Lovendegem09 370 70 [email protected]

OPENINGSUREN

Maandag tot vrijdag: 8u30 tot 12uIn de namiddag op afspraak

Gewijzigde contactgegevens voor de diensten van de gemeente en ocmw

Onthaal, bevolking en archief 09 370 70 20

Bibliotheek 09 370 70 45

Cultuur 09 370 70 13

Financiën 09 370 70 42

Ibo 09 370 70 25

Communicatie 09 370 70 18

Infrastructuur 09 370 70 34

Jeugd 09 370 70 17

Milieu-Mobiliteit 09 370 70 38

Personeel 09 370 70 14

PWA 09 370 70 46

Recyclagepark 09 370 82 32

Ruimtelijke ordening 09 370 70 22

Secretariaat 09 370 70 11

Sport 09 370 70 49

Onthaal 09 370 70 50

Sociale dienst

Angela Vereecken 09 370 70 52

Mieke T’ Jampens 09 370 70 53

Sofie Zegers 09 370 70 54

Marieke Hugaert 09 370 70 55