Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

9
informatieblad VIOS'38 senioren 1 INFORMATIEBLAD VIOS'38 SENIOREN SEIZOEN 2013 - 2014

description

 

Transcript of Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

Page 1: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 1

INFORMATIEBLAD VIOS'38 SENIOREN

SEIZOEN 2013 - 2014

Page 2: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 2

EEN NIEUW SEIZOEN In dit boekje zijn de huisregels en afspraken en de overige informatie voor senioren, leiders en trainers opgenomen. Lees het maar eens door en als je vragen of opmerkingen hebt, spreek dan je leider of trainer aan, of neem contact op met secretaris Henk Fransen(0620216916).

“ZO ZIJN ONZE MANIEREN” Gedragsnormen vv VIOS’38

Hieronder worden een 10-tal speerpunten van vv VIOS’38 te Beugen beschreven met betrekking tot gewenst gedrag. Alle leden zijn op de hoogte van deze gedragsnormen van de vereniging en gedragen zich overeenkomstig. Hiermee laat VIOS’38 zien waar de leden van onze vereniging voor staan en wat we van elkaar verwachten. Praktisch betekent dit dat we elkaar aanspreken op afwijkingen van deze regels in ons gedrag. De vereniging gaat ervan uit dat ieder zijn verantwoordelijkheid kent in deze. Op getoonde afwijkingen van dit gedrag vindt een gesprek plaats, daarna kunnen passende maatregelen genomen worden. 1. Fair Play kenmerken zijn respect, gelijkwaardigheid, geen geweld en de wil om op sportieve wijze te winnen. Enkele voorbeelden: - De handreiking van de tegenstanders vóór en in elk geval je directe tegenspeler(s/sters) na de wedstrijd. - De bal buiten de lijnen schoppen als een speler geblesseerd wordt. Speelt de tegenstander de bal buiten de lijnen, dan speel je bij de spelhervatting de bal terug naar de tegenstander. 2. Ik respecteer medespelers(sters), tegenstanders en leiding, zowel binnen als buiten de vereniging. Ik toon ook respect voor al de (andere) vrijwilligers, die ervoor zorgen dat het mogelijk is dat ik kan trainen, mijn wedstrijd kan spelen, kortom kan sporten 3. Ik accepteer de beslissingen van de leiding (scheidsrechter, assistent-scheidsrechter, trainer, leider en aanvoerder). 4. In de kleedkamer ben ik medeverantwoordelijk voor het in nette staat houden/brengen van de verenigingseigendommen. We laten het kleedlokaal altijd schoon achter; in de regel is dat zoals we het zelf graag aantreffen. 5. Ik ben zuinig op de eigendommen van de vereniging en van anderen. Indien ik betrokken ben bij het ontstaan van schade, besef ik dat ik (mede)verantwoordelijk, eventueel (mede) aansprakelijk,

Page 3: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 3

kan worden gesteld voor die schade. De door mij (mede) veroorzaakte schade kan op mij worden verhaald. 6. Als ik gast ben bij een andere vereniging, gedraag ik me in elk geval alsof ik thuis speel, maar houdt er rekening mee dat er zaken anders geregeld kunnen zijn. 7. Een met mij gemaakte afspraak, kom ik altijd na. Ik ben op tijd voor training en wedstrijd. Ik meld mij tijdig af bij trainer of leider, als ik onverhoopt niet zou kunnen. 8. In de kantine weet ik me te gedragen. Hieronder wordt ook verstaan de tassen op de buiten aangebrachte schappen plaatsen en het schoon achterlaten van de tafel en zitplaats en het terugbrengen van glaswerk en dergelijke. Het meubilair wordt niet mee naar buiten genomen. 9. Naar het sportpark, tijdens het verblijf op het sportpark en van het sportpark naar huis toon ik goed gedrag. Enkele voorbeelden: - Ik fiets niet op het sportpark. - Ik parkeer de fiets of auto in de daarvoor aanwezige rekken cq vakken. - Op en rond het sportveld ben ik mede verantwoordelijk voor het op orde houden van ons sportcomplex, hierop ben ik alert. 10. Ik ben trots op (het geel-zwart van) vv VIOS’38 Beugen en straal uit dat ik plezier beleef/wil beleven aan mijn voetbalsport en laat dit ook blijken via de sociale media. Afspraken met betrekking tot de gedragsnormen

De gedragsnormen gelden voor alle leden van de vereniging. Opgelopen team- of individuele boetes worden halfjaarlijks

aan de vereniging vergoed. Bij de winterstop en aan het eind van het seizoen wordt per team de stand opgemaakt en met de teams besproken. Spelers(sters) die boetes niet hebben betaald worden geschorst, totdat is betaald.

Tegen spelers, die niet op komen dagen of misdragen worden passende maatregelen genomen.

Ieder team is zelf verantwoordelijk voor de aan het begin van het seizoen ontvangen materialen (kleding, waterzak, ballen, verzorgingskoffer).

Leden onderling spreken elkaar rechtstreeks aan op afwijkend gedrag. Bestuursleden, trainers en leiders hebben een bijzondere verantwoordelijkheid. Zij geven het goede

Page 4: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 4

voorbeeld en spreken anderen altijd en overal aan op overtredingen van de gedragsnormen.

In het bestuur worden besluiten genomen over toe te passen sancties (in overleg met de betreffende leider(ster)), indien leden zich meerdere malen of in ernstige mate niet aan de gedragsregels hebben gehouden.

Met de leiders(sters) is uitgebreid stil gestaan bij de gedragsnormen en afspraken. De leiders(sters) hebben uitgesproken hier achter te staan, het goede voorbeeld te zullen geven, de teamleden er op aan te spreken en eventuele overtredingen te melden aan het bestuur. Elke bijeenkomst van leiders(sters) wordt de stand van zaken, inclusief de gedragsregels, besproken.

Elk spelend lid boven de 16 jaar, die geen functie uitoefent, is verplicht om aan kantine dienst of papier container deel te nemen. Bij verhindering zelf voor een vervanger zorgen. Bij niet opkomen wordt een contributie toeslag van €50.- opgelegd.

Toekomstige nieuwe leden ontvangen bij aanmelding een informatiesetje van/over de vereniging, met onder andere de gedragsregels.

Bij onderlinge ernstige ongeregeldheden van de bezoekende ploeg, worden zij verzocht om het sportpark te verlaten.

TENUE VIOS’38: SHIRT, BROEK EN KOUSEN Alle teams spelen in shirts, broeken en kousen van VIOS'38. VIOS'38 wast deze shirts. Scheenbeschermers zijn verplicht te dragen. De selectiekeepers alsook de keepster bij de dames krijgen twee paar handschoenen per seizoen, de overige één paar. Deze handschoenen blijven eigendom van VIOS’38. Spelers dragen het shirt in de broek, de kousen omhoog en schone voetbalschoenen. Spelers dragen zelf zorg voor hun eigen voetbalspullen, douchespullen en het door de vereniging verstrekte shirt. Spelers laten op het veld zien dat ze een team zijn, o.a. door eenheid van tenue.

TRAININGEN

Page 5: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 5

De selectie en de dames trainen twee keer per week en de overige teams één keer per week. Voor verloren of zoekgeraakte eigendommen kan VIOS'38 niet aansprakelijk gesteld worden. Indien een bal zoekraakt en niet gevonden kan worden, dan op het speciaal hiervoor gemaakte papiertje in de bestuurskamer aangeven waar de bal ongeveer ligt. De volgende dag zal een lid van de accommodatiecommissie bij daglicht de bal zoeken.

BALLEN / TRAININGSMATERIAAL De leider of trainer zorgt ervoor, dat spel- of trainingsmateriaal wordt opgeborgen of overgedragen aan de navolgende trainer of leider. De leider of trainer zorgt ervoor dat de spelers uit het materialenhok blijven.

AFGELASTINGEN Spelers informeren via de Website zelf of een wedstrijd afgelast is. Je wordt niet thuis gebeld, tenzij er voor je team een telefoonketting is afgesproken. De trainingen worden in principe nooit afgelast. Als dit toch eens het geval zal zijn, informeer de website.

ROOKVERBOD Er is een algeheel rookverbod voor de kantine, dit geldt ook voor de kleedlokalen, bestuurskamer, toiletten en hal.

ACTIVITEITEN Spelers nemen zoveel mogelijk deel aan activiteiten die voor hen georganiseerd worden. Indien men verhinderd is, dan meldt een speler zich tijdig af.

BEËINDIGING LIDMAATSCHAP Spelers zeggen het lidmaatschap tijdig en schriftelijk of mondeling op bij de secretaris. Spelers die naar een andere voetbalvereniging gaan, moeten voor 15 juni overschrijving aanvragen. De contributie wordt halfjaarlijks verrekend, bij voorkeur via een machtiging voor automatische afschrijving. Indien een speler zich als lid afmeldt ná 1 januari of 1 juli, dan moet toch de contributie betaald worden.

Page 6: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 6

OVERIGE INFORMATIE

SPELERSPAS Iedere speler heeft een KNVB spelerspas nodig om te kunnen spelen. Hierop staan een pasfoto en de gegevens van de speler. Deze pas dient getoond te worden bij competitie- en bekerwedstrijden. De spelerspassen blijven gedurende het seizoen in bewaring bij de leider. Wanneer je een keer in ander team speelt, dan vraagt de leider van dat team de pas op bij de leider van je eigen team en geeft deze daarna ook weer terug. Jeugdspelers, die op zondag ingedeeld zijn bij de senioren dienen zelf de pas bij hun jeugdleider op te vragen. De scheidsrechter controleert voor de wedstrijd de spelerspassen in het bijzijn van een leider van de beide teams. De leiders dienen de pasjes op volgorde bij zich te hebben (volgorde zoals vermeld op het wedstrijd formulier).

WEDSTRIJDPROGRAMMA In de INFO, en in het kassahokje op het sportpark worden de wedstrijden aangekondigd. Ook staat het wedstrijdprogramma en de uitslagen: op de website van VIOS’38 (www.vios38.nl).

KANTINE OPEN De kantine is op wedstrijddagen, die thuis gespeeld worden, open. Alle seniorenteams spelen op dezelfde zondag thuis. CONTRIBUTIE Onderstaand de contributie zoals die tijdens de algemene jaarvergadering is vastgesteld.

Senioren EURO/jaar

Speler Keeper Veteraan Rustend lid

110

95

110

30

Page 7: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 7

SHIRTS OPHALEN / TERUGBRENGEN Vanaf heden zijn alle shirts(incl. reserveshirts) in een rek, in de berging onder de luifel, geplaatst. De leiders kunnen ze voor de wedstrijd daar ophalen en ze naar afloop van de wedstrijd weer terug zetten, doch dan moeten ze niet in het rek geplaatst worden, maar op de vloer, zodat de wasserij op maandagmorgen alleen de gebruikte shirts mee neemt.

ONTVANGST BEZOEKENDE TEAMS Zorg dat je als leider tijdig aanwezig bent om bezoekende leiders te ontvangen en een koffiebon aan te bieden. Geef zo nodig twee intrapballen aan de tegenstander en leg deze na afloop in de dezelfde container terug. KLEEDLOKALEN / SLEUTELS De sleutel van het kleedlokaal voor de bezoekende partij is verkrijgbaar bij de bar tegen een waarborgsom van 5 Euro. Leiders en trainers openen en sluiten het kleedlokaal vóór en ná wedstrijden en trainingen. Laat de kleedlokalen altijd schoon achter, ook die van de bezoekers en ook na een training. Elk team maakt onderling afspraken wie schoonmaakt en wie controleert. Leiders/trainers controleren vóór en ná wedstrijd/training beide kleedlokalen.

EHBO / BLESSURES De EHBO-trommel staat in de bestuurskamer, de brancard in de ballenberging, ijszakken in de diepvries in de keuken. De KNVB heeft een aanvullende verzekering voor onkosten ten gevolge van een blessure die niet door je eigen verzekering worden vergoed. In voorkomende gevallen het formulier in de bestuurskamer invullen en bij Henk Fransen afgeven. Bezoek aan een geblesseerde of zieke speler thuis of in het ziekenhuis regelt elk team onderling.

RODE KAART-SCHIKKINGSVOORSTEL Voor welke overtredingen De overtredingen die worden begaan door spelers en/of functionarissen en door de scheidsrechter worden bestraft met een directe rode kaart, komen reglementair in aanmerking voor een schikkingsvoorstel. Automatisch is men meteen 1 wedstrijd geschorst. Hoe werkt het

Page 8: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 8

In eerste instantie hoeft alleen de scheidsrechter te rapporteren. De tuchtcommissie bestudeert het wedstrijdformulier en de verklaring van de scheidsrechter. Op basis hiervan wordt een schikkingsvoorstel geformuleerd en verzonden naar de betrokken speler. De desbetreffende vereniging ziet het voorstel direct in Sportlink Club. Als de betrokken speler niet binnen de termijn van drie werkdagen reageert door middel van een schriftelijk gemotiveerd verweerschrift, wordt aangenomen dat het voorstel is aanvaard en is de straf onherroepelijk geworden. Als de betrokken speler niet akkoord gaat met het voorstel en dit tijdig schriftelijk kenbaar maakt, volgt alsnog een volledige tuchtrechterlijke behandeling en worden de verklaringen van de beide verenigingen (inclusief de tegenspeler) en de eventuele rapporteur en waarnemer opgevraagd. Op basis van het volledige dossier doet de tuchtcommissie vervolgens uitspraak.

RICHTLIJNEN SCHIKKINGSVOORSTEL Belangrijk om te weten is dat een schikkingsvoorstel in de regel lager is dan de straf die door de tuchtcommissie bij een volledige behandeling wordt opgelegd. Door niet akkoord te gaan met een schikkingsvoorstel loop je dus het risico dat uiteindelijk door de tuchtcommissie een hogere straf wordt opgelegd. Let op: de tuchtcommissie kan altijd besluiten tot een ander voorstel of andere straf. Het betreffen immers richtlijnen.

GELE KAARTEN Gele kaarten worden verwerkt via het registratiesysteem. Pas als je er meerdere(4) hebt „verzameld‟, leidt dat tot een uitsluiting. Daarna volgt bij iedere gele kaart een uitsluiting. Bij de lagere teams zal de eerste gele kaart 10 minuten straftijd zijn, bij een tweede gele kaart is dat veldverwijdering. VERSCHIL TUSSEN EEN UITSLUITING EN SCHORSING Als een speler is uitgesloten van deelname aan wedstrijden wordt in de volksmond vaak de term „schorsen‟ gebruikt. Er is echter een wezenlijk verschil tussen een uitsluiting en een schorsing. Iemand die geschorst is mag niet deelnemen aan wedstrijden en trainingen en géén functie bekleden bij de vereniging of de KNVB. In geval van een uitsluiting mag de speler alleen niet deelnemen aan wedstrijden voor een bepaalde duur of voor een aantal wedstrijden. Dit houdt in dat de betrokkene voor geen enkel team mag uitkomen

Page 9: Informatieblad VIOS'38 senioren 2013-2014

informatieblad VIOS'38 senioren 9

(dus niet speelgerechtigd is) tot en met de datum waarop het team/elftal, waar de betrokken speler de straf heeft „opgelopen‟, dát aantal bindende wedstrijden heeft gespeeld.