Hujo's geweldige vakanties in 2014

32
1 vakanties 2014

description

Hujovakanties, da’s een week lang fun op jongerenmaat met overnachting in een erkend jeugdverblijf. We laten kinderen en jongeren op een speelse manier de wereld ontdekken en bieden ze de ruimte om hun eigen grenzen te verkennen. Bij Hujo staan een open geest en inspraak centraal.

Transcript of Hujo's geweldige vakanties in 2014

1

vakanties2014

2 3

Hey jij!Vol trots stel ik de vernieuwde Hujovakanties van 2014 voor! Vooral de tienervakanties zijn veranderd. Inleving, avontuur en eigen verantwoordelijkheid staan er centraal. Daarnaast trekken we tweemaal naar het buitenland met jongeren van 13 tot 18 jaar. Nieuw is ook onze avontuur- en natuurvakantie in de Ardennen, voor 6 tot 15-jarigen. Verder geven we naar jaarlijkse gewoonte een klein groepje jongeren vanaf 16 jaar de kans om met veel eigen inbreng door Slovenië te reizen.

Hujo’s vakantiewerking ken ik vanbinnen en van buiten. Als 16-jarige rolde ik, zoals zo velen, in het animatorschap. Activiteiten in elkaar steken, kinderen begeleiden en zelf kunnen blijven spelen maken het animatorschap zo leuk. Later, met het diploma hoofdanimator op zak, maakte ik een punt van communiceren, evalueren en bijsturen. Sinds vorig jaar draai ik mee in de kookploeg en staan we – al zeg ik het zelf - bekend om ons gezond en lekker eten.

Hujo’s vakanties, cursussen en vormingen zijn inhoudelijk sterk en tegelijk speels. Een vrijzinnig humanistische houding staat centraal. We erkennen en respecteren de noden van ieder kind. Ze krijgen verantwoordelijkheid door inspraak en participatie. Door onze spelthema’s en activiteiten laten we ze kritisch nadenken over sociale en ecologische onderwerpen. Hujovakanties, da’s telkens een week lang grenzeloos eigenwijze fun!

veel vakantieplezier,Irene Tassynsvoorzitter Hujo

2 3

16+ vakanties en vormingen Zelf je groepsreis naar Slovenië plannen en beleven of zot doen op de animatorcursus. En/of: alles kan!

IN DEZE BROCHURE

Vakanties van 6 tot 9 jaar Van intercultureel ravotten in de duinen tot creatieve culinaire hoogstandjes in een oud klooster: deze vakanties hebben het allemaal.

Op vakantie met Hujo Hujo: wat en hoe? Wat maakt Hujovakanties zo speciaal en hoeveel kost zo’n vakantie? Alles wat je zeker moet weten, vind je hier.

Vakanties van 10 tot 12 jaar Op deze vakanties red je een inheemse stam van een ecologische ramp of beklim je een echte berg. Vakanties voor jonge helden!

Vakanties van 13 tot 18 jaar Zelfstandig op avontuur in het buitenland of creatieve workshops in Berlijn, maken deze vakanties uniek. Benieuwd? Blader snel door!

Goed om wetenAl aan het plannen? De vakantielocaties en de voorstelling van enkele van onze animatoren, vind je hier.

4

8

13

18

23

28

4

op vakantie met hujo

5

Hujovakanties: een ticket met bestemming fun!Hujovakanties, da’s een week lang fun op jongerenmaat met overnachting in een erkend jeugdverblijf.

We bieden je een gezellig nest met een veilige sfeer. Zo kan je helemaal jezelf zijn. We laten kinderen en jongeren op een speelse manier de wereld ontdekken en bieden ze de ruimte om hun eigen grenzen te verkennen. Bij Hujo staan een open geest en inspraak centraal.

Prijs en kortingenIn de prijs zitten het verblijf, eten, de activiteiten en een vakantie-aandenken. We vragen €16 per halve dag. Voor vakanties met extra activiteiten komt daar €15 bovenop.

Op onze binnenlandse vakanties bieden we speciale broer-zus kortingen en kortingen indien je kind dit jaar zijn of haar Lentefeest of Feest Vrijzinnige jeugd viert.

Om mee te gaan op vakantie moet je Hujolid zijn. Lidmaatschap kost €5 voor een jaar. Kinderen tot 12 jaar worden gratis lid, dat gebeurt automatisch bij inschrijving

Onze vakanties zijn fiscaal aftrekbaar.

OP VAKANTIE MET HUJO

4

op vakantie met hujo

5

Goed om wetenNa je inschrijving krijg je een bevestigingsmail met verdere informatie.

Ten laatste twee weken voor de vakantie krijg je nog een medische fiche opgestuurd. Door die in te vullen, garandeer je de veiligheid van jouw kind.

We sturen op dat moment ook een informatiebrochure over de vakantie met alle verdere details.

Nog vragen? Surf naar hujo.be/vragen-vakantie bel ons op 02/521 79 20 mail naar [email protected] stuur ons een bericht op facebook.com/hujoofficial

Wat zijn Hujovakanties? Onze gekwalificeerde animatoren bezorgen je kind samen met een ervaren eindverantwoordelijke een spetterende vakantieweek vol beweging, spel en grenzeloos plezier.

Onze kampkoks zorgen op hun beurt voor een gezonde en gevarieerde maaltijd op maat van alle mogelijke diëten. Vegetarisch, Halal, glutenvrij, suikervrij, lactosevrij: een menu op maat van jouw kind.

Kinderen met beperkte speciale noden (beperkingen, ADHD, ASS, ziekten…) zijn meer dan welkom. Communiceer de noden van je kind ruim op voorhand aan onze vakantieverantwoordelijke.

Samen met de eindverantwoordelijke van het kamp zorgen ze ervoor dat ook jouw kind een geweldige tijd beleeft.

6

op vakantie met hujo

7

VAKANTIEOVERZICHT

Het vervoer naar de locatie regel je zelf

We vertrekken van één of meerdere locaties met de bus

We vertrekken van één locatie met de trein

Paas-krokus Antwerpen/De PinteAnimatorenvorming16+

Julivakantie Slovenië16+ goes slovenië

Herfstvakantie Antwerpen/De PinteHoofdanimatorenvorming

Paasvakantie Moerkensheide, De PinteDe gevaren van Hujostan10-12 jaar

Julivakantie De Sloep, OostduinkerkeReis rond de wereld in 80 uren

Augustusvakantie Domein Palogne, Vieuxville-FerrièresOp avontuur in de natuur

Herfstvakantie Oud Klooster Dikkele, DikkeleFan van de pan

Paasvakantie Moerkensheide, De PinteExpeditie Hujostan 13-18 jaar

Julivakantie Destination UnknownDestination x

Augustusvakantie Domein Palogne, Vieuxville-FerrièresAdventure games

Herfstvakantie Haus Kreisau, Berlin KladowBreak free in berlin!

Julivakantie De Sloep, OostduinkerkeReizen, spelen en zandkastelen

Augustusvakantie Domein Palogne, Vieuxville-FerrièresHujo’s avonturenparadijs

Herfstvakantie Oud Klooster Dikkele, DikkeleSmikkelen in Dikkele

Paasvakantie Moerkensheide, De PinteDe reddertjes van hujostan6-9 jaar

Symbolenlegende

15De vakantie heeft een maximumleeftijd

15

15

17

tot

tot

tot

tot

6

op vakantie met hujo

7

Breng je eigen onderlaken, kussensloop en slaapzak mee

Overnachting in tenten. Breng een slaapmatje en slaapzak mee

Antwerpen/De Pinte €140 25

Slovenië €495 24

Antwerpen/De Pinte €185 26

Moerkensheide, De Pinte €175 14

De Sloep, Oostduinkerke €175 15

Domein Palogne, Vieuxville-Ferrières €220 16

Oud Klooster Dikkele, Dikkele €190 17

Moerkensheide, De Pinte €175 19

Destination Unknown €415 20

Domein Palogne, Vieuxville-Ferrières €220 21

Haus Kreisau, Berlin Kladow €160 22

De Sloep, Oostduinkerke €175 10

Domein Palogne, Vieuxville-Ferrières €220 11

Oud Klooster Dikkele, Dikkele 12€190

Moerkensheide, De Pinte €175 9

Wees er snel bij!Wil je zeker zijn van je plekje op onze vakanties?

Surf dan als de bliksem naar hujo.be/inschrijven-vakanties en vul het formulier meteen in.

Je plekje is verzekerd van zodra je een voorschot hebt gestort.

Voor de buitenlandse vakanties is naast een voorschot ook een kopie van je paspoort, eurocross en toelatingsformulier van de gemeente nodig om je inschrijving compleet te maken.

Voor meer info over de locaties, blader snel door naar pagina 30

Goed om wetenTot de leeftijdscategorie 6 tot 9 jaar rekenen we kinderen geboren in 2005 tot en met 2008 en vanaf het eerste leerjaar.

Tot de categorie 10 tot 12 jaar rekenen we kinderen geboren in 2004 tot en met 2002. En in de groep 13 tot 15, kinderen geboren in 2001 tot en met 1999.

8 9

vakanties van 6 tot 9 jaar

8

vakanties van 6 tot 9 jaar

9

PAASVAKANTIE

DE REDDERTJES VAN HUJOSTAN

Help je mee de hujostam? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

Hujostan is in gevaar! Een grote natuurramp bedreigt het dichtbevolkte land. De bewoners weten niet meer wat gedaan. Jij bent hun laatste hoop!

Samen met Brommeke ga je op zoek naar de oplossing. Die ligt verborgen diep in het grote woud, de enige plaats in Hujostan waar planten en dieren nog vrij groeien en stoeien.

De Hujostam leert je praten met dieren groot en klein, de bomen en de struiken. Wil jij ook de natuur leren verstaan? Trek dan je stoute schoenen aan en kom met ons mee op avontuur in Hujostan!

Moerkensheide, De Pinte

175, €160 2e kind €150 3e kind 6 tot 11 april€

afspraak 10u, huiswaarts 12u

10

vakanties van 6 tot 9 jaar

11

JULIVAKANTIE

REIZEN, SPELEN EN ZANDKASTELEN

Zin in een zomers duinenavontuur? Schrijf je snel in op hujo.be/vakantie

Wist je dat er kinderen zijn die insecten eten? En kinderen die op het water wonen? Deze julivakantie maken jij en Snoeter kennis met de verrassendste figuren! In ons huis verstopt in de duinen en met de zee vlakbij nodigen we de verbazingwekkendste mensen uit de wereld uit.

Zij vertellen je hoe ze eten, slapen en vooral spelen. En dan is het jouw beurt! Jij toont hen hoe jij graaft, spettert en ravot aan zee en in de duinen. Zin in een week lang strandplezier?

Maak dan je borst al maar nat en leg je zwembroek klaar! Dit wordt de vreemdste duinenvakantie van je leven.

De Sloep, Oostduinkerke

175, €160 2e kind €150 3e kind 11 tot 16 juli€

afspraak 17u, huiswaarts 18u

10

vakanties van 6 tot 9 jaar

11

AUGUSTUSVAKANTIE

HUJO’S AVONTURENPARADIJS

Klaar om je beest los te laten? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

Graaauw! Ben jij een Tarzan of Jane van Hujo? Ga dan op deze week samen met Wandakanda op zoek naar natuur en avontuur!

Deze vakantie stroomt over van de spannende activiteiten. Met onder andere de kajaktocht aan onze voordeur, verleg je deze week je grenzen als nooit tevoren!

Je ontdekt de ruïne van de burcht van Logne en maakt kennis met de geiten die op het domein aanwezig zijn. Wil jij ook elke dag een verfrissende duik nemen in de Ourthe onder een stralende zon? Pak dan alvast je zwempak en je vuilste kleren in!

Palogne, Vieuxville-Ferrières

220, €200 2e kind €190 3e kind 24 tot 30 augustus€

8:30u in Leuven station

12

vakanties van 6 tot 9 jaar

13

HERFSTVAKANTIE

SMIKKELEN IN DIKKELE

Zin om fijn te proeven? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

Iedereen kan koken! Als echte lekkerbek kan je met de Professor en Hujo deze week veilig aan de slag in de keuken.

Samen met de andere chefs kook je er de potten van het dak. Van zotte soepen tot gekke gebakjes. Op Hujo’s Smikkelen in Dikkele kook je niet zomaar voor een buikje rond, maar ook lekker én gezond!

Zit je al te watertanden en wil jij ook met ons aan de slag? Schrijf je snel in en mail of stuur ons een Facebookbericht met daarin jouw lievelingsgerecht, dan staat dat misschien op het menu!

Oud Klooster Dikkele, Dikkele

190, €175 2e kind €160 3e kind 25 tot 30 oktober€

afspraak 10u, huiswaarts 18u

12

vakanties van 10 tot 12 jaar

13

vakanties van 10 tot 12 jaar

14

vakanties van 10 tot 12 jaar

15

PAASVAKANTIE

DE GEVAREN VAN HUJOSTAN

Word jij de echte held van hujostan? Schrijf je in op hujo.be/vakantie

Er dreigt een ramp in Hujostan. Oorlog en hongersnood vieren er hoogtij. De wijzen van Hujostan sturen jou, de slimste en dapperste Hujonaut op een moeilijke queeste.

De oeroude mysteries van het land werden nog nooit ontrafeld en daarin ligt misschien net wel dé oplossing voor het vermijden van de ramp. Dat doe je door het oplossen van puzzels en het ontrafelen van duistere geheimen.

Ben jij goed in puzzelen en trotseer je graag gevaar? Durf je elke uitdaging aan? Kom dan kennismaken met onze drie wijzen en word een held van Hujostan.

Moerkensheide, De Pinte

175, €160 2e kind €150 3e kind 6 tot 11 april€

afspraak 10u, huiswaarts 12u

14

vakanties van 10 tot 12 jaar

15

JULIVAKANTIE

REIS ROND DE WERELD IN 80 UREN

Zin in een buitenlandvakantie aan zee? Schrijf je in op hujo.be/vakantie

Ben jij al in het buitenland geweest? Heb je daar gezien hoe mensen eten, hoe ze zich kleden, er wonen en spelen?

Hujo brengt deze week speciaal voor jou het buitenland naar de duinen. Samen reizen we in onze fantasie door verschillende delen van de wereld. We eten met stokjes als Chinezen en verkleden ons in een regenboog van kleuren zoals Spanjaarden. Tussendoor beleven we de gekste zanderige en natte avonturen in de duinen en op zee.

Ben jij klaar voor deze knotsgekke reis in de zon en aan zee? Trek dan snel je zwempak aan en kom met ons mee!

De Sloep, Oostduinkerke

175, €160 2e kind €150 3e kind 11 tot 16 juli€

afspraak 17u, huiswaarts 18u

16

vakanties van 10 tot 12 jaar

17

AUGUSTUSVAKANTIE

OP AVONTUUR IN DE NATUUR

Zin in zinderend avontuur? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

Ben jij slim en beresterk? Of eerder lief en superstoer? Maakt niet uit! Op deze grensverleggende Ardennenvakantie is iedere avonturier welkom.

Je plonst een week lang in de rivier aan de voordeur, ravot in de ruïnes op de top van de berg en verdwijnt in de velden voor grote zoekopdrachten. In deze vakantie staat jouw buitenpret centraal. Raften is een must en een hoogteparcours kan er zeker vanaf.

Ben jij niet bang van een goede moddertocht en wat actie? Pak dan maar snel je vuilste kleren in en kom met ons mee!

Palogne, Vieuxville-Ferrières

220, €200 3e kind €190 3e kind 24 tot 30 augustus€

8:30 Leuven station

16

vakanties van 10 tot 12 jaar

17

HERFSTVAKANTIE

FAN VAN DE PAN

Zin om fijn te proeven? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

Eet jij je pasta zwart, groen of blauw? Of je ijsje, kan dat ook lauw?

Je experimenteert op Hujo’s Fan van de Pan een week lang met verschillende gerechtjes en dessertjes. Het kan zo gek als jij bedenkt of zo braaf als mama het maakt. Op deze vakantie zet je de eerste stappen in het maken van een menu en leer je hoe je het smakelijk opdient.

Wil jij een week aan de slag in het Hujorestaurant? Schrijf je snel in en mail ons jouw lievelingsgerecht, dan zetten we het misschien op de kaart.

Oud Klooster Dikkele, Dikkele

190, €175 2e kind €160 3e kind 25 tot 30 oktober€

afspraak 10u, huiswaarts 18u

18

vakanties van 13 tot 18 jaar

19

VAKANTIESVAN 13 TOT 18 JAAR

18

vakanties van 13 tot 18 jaar

19

EXPEDITIE HUJOSTAN

Ben jij een kritische onderzoeker met een groot hart? Leef je mee met de slachtoffers van een overbevolkt gebied? Wil je een week lang bivakkeren in tenten en dagelijks op expeditie gaan? Dan is deze vakantie iets voor jou!

Jij en je team krijgen verschillende uitdagingen die tegen een strakke deadline worden uitgevoerd. Bij elke juiste opdracht krijgt je team een beter inzicht in de oorzaken en gevolgen van overbevolking. Al deze kennis komt van pas tijdens de finale proef, die het slagen van de expeditie bepaalt.

Klaar om mee op onderzoek te gaan? Leg dan je slaapmatje en slaapzak alvast klaar en schrijf je snel in!

Moerkensheide, De Pinte

175, €160 3e kind €150 3e kind 6 tot 11 april€

afspraak 10u, huiswaarts 12u

pAASVAKANTIE

Zin in een week modder en fun? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

15tot

20

vakanties van 13 tot 18 jaar

21

DESTINATION X

Samen met de andere Hujonauten trek je tien dagen naar het buitenland. Waar en wanneer blijft een verrassing tot eind mei. Wordt het Oostenrijk, Frankrijk of toch Hongarije, Kroatië of Tsjechië?

Wat vaststaat is dat je in groep het buitenland verkent, zonder ouders en mét leeftijdsgenoten. Tien dagen samen koken, slapen, plezier maken en op uitstap gaan. Aan het hoofd van deze zalige bende staat onze Pater Familias, Marc.

Met de zon als metgezel en door het gezellige Jekahuis waar we verblijven wordt dit een vakantie om nooit te vergeten.

Destination unknown

415 reis tussen 09/07 en 22/07€

10 dagen

Zin in buitenlandse fun met leeftijdsgenoten? Schrijf je in op hujo.be/vakantie

JULIVAKANTIE

20

vakanties van 13 tot 18 jaar

21

ADVENTURE GAMES

Deze vakantie staat helemaal in het teken van avontuur en natuur. Je verblijft in een rustiek vakantiehuis in een dal van de Ardennen.

Vlak aan de voordeur stroomt een rivier om in te zwemmen. Luieren kan ook op de warme stenen in de zon. De Kajak, touwenparcours en mountainbikeroutes zijn niet ver af en de ruïne van het plaatselijke kasteel is de ideale locatie voor een groot spel. Een nachtje onder de blote hemel was nog nooit zo zalig.

Wil jij ook mee naar deze droomlocatie? Schrijf je dan snel in!

Palogne, Vieuxville-Ferrières

220, €200 2e kind €190 3e kind 24 tot 30 augustus€

8:30 Leuven station

Zin in een week zon en zomerse fun? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

AUGUSTUSVAKANTIE

15tot

22

vakanties van 13 tot 18 jaar

23

BREAK FREE IN BERLIN!

Op deze Berlijnse vakantie breek je met de sleur. In de stad van graffiti en streetperformance doe je een week lang je ding. Dansen, muziek maken, zingen, schilderen, fotograferen, het kan allemaal.

In verschillende workshops deel je je creatieve zelf met je Duitse leeftijdsgenoten. Samen leer je ook nieuwe technieken en kunsten. Als groep koken jullie ook jullie eigen potje. Zo leer je mekaar beter kennen.

De voertaal van het kamp is Engels maar spelen heeft geen taal. Wil jij deel uit maken van deze onvergetelijke ervaring? Schrijf je dan snel in en droom al maar van Berlijn, de Duitse urban jungle.

Haus Kreisau, Berlin Kladow

160 24 oktober tot 2 november€

vertrek 18u, huiswaarts 20u

er zijn maar 20 plaatsen beschikbaar! Schrijf je in op hujo.be/vakantie

hERFSTVAKANTIE

17tot

22

16+ vakanties en vormingen

23

16+VAKANTIES EN VORMINGEN

24

16+ vakanties en vormingen

25

16+ GOES SLOVENIË

Slovenië is een land van ongerept natuurgebied en prachtige bergen. Gedurende 10 dagen reis je met de trein, te voet en met de rugzak door woud en stad, telkens naar een andere jeugdherberg.

Het wordt een avontuur dat je zelf in handen hebt. Op deze reis stippel je samen met je groepsgenoten de route uit en bepaal je zelf de agenda. Je leert op deze tocht niet alleen nieuwe leeftijdsgenoten kennen, maar ook jezelf. Jeugdherbergen zijn dan weer the place to be voor gezellige avondjes met mensen van over de hele wereld.

Zin in deze onvergetelijke ervaring? Schrijf je dan snel in! Stuur een mail naar [email protected] of [email protected] voor de laatste reisinformatie. Doe ook meteen suggesties over de periode en activiteiten. De deadline voor inschrijving is eind april. Daarna kom je samen om reisdata en activiteiten te bespreken.

Slovenië

reis tussen 30/06 en 15/07€ 495€

10 dagen

Zin in tien dagen sloveens avontuur? Schrijf je dan in op hujo.be/vakantie

JuliVAKANTIE

24

16+ vakanties en vormingen

25

ANIMATORENVORMING

Twee ontmoetingsmomenten vol onvergetelijke ervaringen waar je de knepen van het animatorvak leert, da’s de animatorenvorming van Hujo. Als dynamisch animator in spé ontdek en ontwikkel je tijdens onze cursus je talenten als begeleider.

We leren je de vaardigheden die je nodig hebt om een boeiende activiteit tot een goed einde te brengen. Hoe bouw je een spel interessant en cre-atief op? Hoe kleed je dat schitterende spel in? Meer praktische aspecten zoals EHBO, verkeersveiligheid en bescherming van de natuur komen natuurlijk ook aan bod.

Na deze cursus ben je klaar voor de volgende stap. Na een geslaagde sta-ge van minstens 60 uur, krijg je een attest van animator in het jeugdwerk dat overal en altijd geldig is, uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

1 tot 3 maart

5 tot 10 april

JH Pulcinella, Antwerpen

Moerkensheide, De Pinte

€ 140 Dit bedrag wordt (volledig) terugbetaald door je gemeente€

Word jij Hujo-animator? Schrijf je dan in op hujo.be/animator

Vorming

26

16+ vakanties en vormingen

27

HOOFDANIMATORENVORMING

Ben je 17 of ouder en in het bezit van een animatorattest of heb je minstens 3 jaar ervaring? Wil je leren hoe je een groep animatoren nog beter motiveert en meetrekt in je ongebreidelde enthousiasme?

Dan is deze cursus helemaal iets voor jou! Samen perfectioneren we je animatorskills en zetten we je stevig in je schoenen zodat je zelfzeker meer verantwoordelijkheid kan opnemen binnen een team van animatoren.

Deze cursus staat bol van de creatieve, interactieve workshops en activiteiten. Je leert hoe je stagiairs begeleidt en een team ondersteunt. Feedback geven, organiseren, communiceren, motiveren en coördineren, je krijgt het allemaal op je bord. Kortom, je leert een echte coach te zijn voor jouw animatorteam!

Na dertig uur cursus, volgt dertig uur stage. Na een positieve evaluatie steek je zelfzeker en trots het officiële attest ‘Hoofdanimator in het Jeugdwerk’ op zak dat altijd geldig is en dat wordt uitgereikt door de Vlaamse Gemeenschap.

17 tot 19 oktober

31 oktober tot 2 november

JH Pulcinella, Antwerpen

JH Pulcinella, Antwerpen

€ 185 Dit bedrag wordt (volledig) terugbetaald door je gemeente€

Klaar voor de level-up? Schrijf je dan in op hujo.be/hoofdanimator

Vorming

26

16+ vakanties en vormingen

27

Ben je 16 of ouder en heb je ervaring als animator? Dan kan je mee op de binnenlandse Hujovakanties! Aan elke vakantie gaat een voorbereidingsweekend vooraf. Check hieronder de data.

Ben je 20 of ouder en ben je hoofdanimator of heb je voldoende ervaring? Dan kan je mee als begeleider voor onze buitenlandse reis! Aan elke vakantie gaat er een voorbereidingsweekend vooraf.

Mail je gegevens naar [email protected] en we registreren je zo snel mogelijk.

ga mee als vakantiebegeleider

ga mee als kok

Jong of oud, groot of klein, ervaring of niet? Zin om met Hujo op vakantie te gaan als kok? Dat kan altijd! Bij Hujo ondersteunen we onze kookteams van begin tot einde. Zo doe je ervaring op onder een chef.

Wil jij mee met ons als kok? Mail ons je gegevens en eventuele ervaring op [email protected]

voorbereidingsweekends binnenland

Moerkensheide, De Pinte

Vrijdag 7/03, 19u - Zondag 9/03, 16uPaasvakantie

Julivakantie

De Schorre - Brugsesteenweg 19, Nieuwpoort

Vrijdag 27/06, 19u - Zondag 29/06, 16u

Augustusvakantie

JH Pulcinella, Antwerpen

Vrijdag 1/08, 19u - Zondag 3/08, 16u

Herfstvakantie

Oud Klooster Dikkele, Dikkele

Vrijdag 11/09, 19u - Zondag 13/09, 12u

28

Goed om weten

29

Arne, animator, 19

“Hujo-animator zijn is supercool! Ik ben graag bezig met jongeren en spellen spelen met kinderen is fantastisch. Het leuke aan animator zijn bij Hujo is dat ik mezelf zie groeien. Ook al kan ben ik soms zenuwachtig, elke vakantie leer ik nieuwe dingen bij. Bij Hujo voel ik me goed. ”

IEDEREEN HUJO-ANIMATORHujo telt meer dan vijftig animatoren. Allemaal hebben ze een attest van de Vlaamse Overheid op zak. De meesten van hen zijn door Hujo zelf opgeleid. Zo bieden we net dat ietsje meer. We stellen je alvast voor aan vier enthousiaste animatoren met een passie voor jongeren en Hujo.

Laura, animator, 18 “Al van mijn zesde ben ik lid bij Hujo. Het leukste aan op kamp gaan met Hujo vind ik de geweldige vriendschappen die ik op vakantie opbouw. Twee jaar geleden haalde ik mijn animatorattest. Met kinderen werken vind ik dan ook geweldig. Mijn ambitie is om nog meer kampen te begeleiden en zo nog meer ervaring op te doen als animator ”

28

Goed om weten

29

Freja, hoofdanimator, 25“Ik werd animator om de vele zalige zomers die ik beleefde op kamp en op het speelplein door te geven aan kinderen. Nu, als hoofdanimator, wil ik mijn kennis en ervaring delen met nieuwe animatoren en ze begeleiden op vakanties. De toffe sfeer onder begeleiders, de vriendschappen die daaruit voortvloeien en het plezier van de kinderen na een geslaagde vakantie maken dat ik op Hujokamp blijf gaan.“

Kyra, animator, 16“Van kleins af aan wilde ik animator worden. Dit jaar was ik eindelijk oud genoeg om de animatorcursus van Hujo te volgen. Het leukste aan Hujovakanties is het plezier dat ik met de kinderen en de andere animatoren beleef. Ik heb nog maar één kamp begeleid, namelijk mijn stage. Ik ben geslaagd, jeej! Het was een super leuke ervaring en er komen er zeker en vast nog meer!”

30

Goed om weten

31

Julivakantie Bivakhuis de Hoge Duin is dé locatie bij uitstek voor jongeren die een topvakantie aan zee willen. Je verblijft tussen de duinen, op 300 m van het strand en op wandel -en fietsafstand van Nieuwpoort, een bruisende badstad.

jeka.be/NL/onze-huizen

Destination xHet verblijf gaat door in één van de huizen die de organisatie JEKA beheert. Deze zijn steeds voorzien van goed uitgeruste bedden en keukens voor de groepen die ze ontvangen. Meestal liggen ze ook niet ver van een plaatselijk dorp of stad waar altijd wel iets te beleven valt.

Paasvakantie Moerkensheide ligt in de gemeente De Pinte, 10 km ten zuiden van Gent, in een regio die wordt afgebakend door Leie en Schelde.

Het jeugdverblijf beschikt over 5 ha speelbos en grenst aan de dorpskom.

VAKANTIELOCATIES

xKinderlaan 74

8670 oostduinkerke

Nieuwstraat 789840 De pinte

30

Goed om weten

31

Augustusvakantie Het domein van Palogne is omringd door de Ourthe en is het startpunt van vele avontuurlijke activiteiten. Op de bergtop naast het kampverblijf staat een kasteelruïne die toegankelijk is voor activiteiten. Op het domein zijn geiten te aaien en valken te bewonderen.

Sakrower Kirchweg 79 14089 Berlin - Kladow

BerlijnHaus Kreisau is een humanistisch jeugdcentrum in het zuidwesten van Berlijn aan de rand van Potsdam.

Omgeven door groen, direct aan de rivier de Havel, is het weidse uitzicht over het water inspiratie voor iedereen.

Herfstvakantie Het Oud Klooster Dikkele is een nieuw jeugdverblijf. Het verblijf ligt midden in de mooie Zwalmstreek. Er is een ruime kloostertuin van 1 hectare waar je vrij kan spelen. Dikkele is meteen ook de ideale uitvalsbasis om de Vlaamse Ardennen te verkennen.

Rue de la Bouverie 1 4190 Vieuxville-Ferrieres

Brouwerijstraat 4 9630 Dikkele

32

contactHujo vzwZelfbestuursstraat 14 bel 81070 Brussel

Tel 02 521 79 20Fax 02 521 46 42IBAN BE22 0011 5925 1747 BIC GEBABEBB

[email protected]/hujoofficial