Hindernis maart 2015

39
1 Maart 2015

description

Clubblad PSV Lickebaert Manege Middenhof

Transcript of Hindernis maart 2015

Page 1: Hindernis maart 2015

1

Maart 2015

Page 2: Hindernis maart 2015

2

.

Clubbladredactie

Wanneer u een mail wilt ontvangen, zodra het nieuwe clubblad op de website staat kunt u een

mailtje sturen naar [email protected].

Bijdragen voor het clubblad zijn altijd welkom. We plaatsen graag leuke wetenswaardigheden en

ook als u iets wilt verkopen (zoals een rijbroek, rijlaarzen, rijjasje, etc.) kan dit vermeld worden in

het clubblad.

Het is ook mogelijk om de vereniging te sponsoren. Dit kan d.m.v een advertentie in dit blad, met

reclameborden of bij wedstrijden. Wilt u hier meer over weten dan verwijs ik u naar de

bestuursleden sponsoring (zie colofon) of stuur een mailtje naar [email protected]

Annemieke Struijk

Colofon Jaargang 2014

Clubblad van

Paardensportvereniging “Lickebaert”

FNRS goedgekeurd

Aangesloten bij KNHS

Verenigingscomplex

Manege Middenhof Zuidbuurt 8

3141 EM Maassluis

Telefoon: 010–5920455 [email protected]

www.middenhof.nl

Beherende vennoot

CV Manege Middenhof Rob van der Voort

Webmaster

Richard Bakker [email protected]

Clubbladredactie Annemieke Struijk

tel. 06-33852595 [email protected]

Bestuur

Voorzitter Geraldine van der Voort

tel. 06-42618188 [email protected]

Secretaris Sylvia Koets

tel. 06-21197244 [email protected]

Penningmeester Kees van der Eem

tel. 010-5921934 [email protected]

Ledenadmin./KNHS-admin. Gerda Altena

tel. 06-20083442 Sylvia Koets

tel. 06-21197244 [email protected]

Lid Marcel Stam

tel. 010-4718799

Sponsoring

Kees van der Eem Geraldine van der Voort

[email protected]

Wedstrijdsecretariaat Dressuur

Ellie van Rossen tel. 06-10914791

[email protected]

Wedstrijdsecretariaat Springen

Ellen Gog

tel. 06-13848083 Jeroen Vogel

[email protected]

Instructie

Leo van der Voort Rob van der Voort

Jack Arts Margret Noordhoek

Chantal Gijssenberg

Bianca van Pelt Rowan Barto

Correspondentieadres

PSV Lickebaert

Postbus 431 3140 AK Maassluis

KVK nr: 385084

Postgiro ING

NL58INGB0004439248 Rabobank Maassluis

Algemene rekening NL13RABO0340420448

Sponsorrekening NL07RABO0340458968

Wedstrijdrekening voor KNHS afdracht

NL46RABO0113077947

Page 3: Hindernis maart 2015

3

.

Clubblad maart 2015

Bestuursmededelingen 4

Notulen Algemene Leden Vergadering 2014 7

Uitnodiging en Agenda Algemene Leden Vergadering 2015 10

Club van 100 13

Maatschappelijke stage 16

Sponsoren Mr. Ed competitie 17

FNRS Proeveninformatie 18

Wedstrijduitslagen 21

FNRS terugkomdagen 23

Sponsor uitgelicht: “Mr. Ed” 27

Mr. Ed Dressuurcompetitie 2015 28

Regionale FNRS Springen 30

Instructieles 32

Textielinzameling 33

Barkruk Lia van den Berg 34

Wist u dat ... 36

Ponykamp 37

Evenementen- en wedstrijdkalender 2015 38

Algemene informatie Manege Middenhof en PSV Lickebaert 39

32

Page 4: Hindernis maart 2015

4

.

Bestuursmededelingen

PSV LICKEBAERT maart 2015

Beste leden,

Alweer de eerste editie van ons clubblad in 2015. Voor de vereniging is het jaar goed begonnen, met vele activiteiten en sportieve hoogtepunten in de eerste twee maanden.

Traditiegetrouw hebben we het nieuwe jaar op de manege afgetrapt met de demonstraties op Nieuwjaarsdag. Onder grote belangstelling werd een hoogtesprong verreden en daarna geproost op een mooi en sportief 2015.

In 2014 zijn er voor de jongste leden een aantal poetslessen georganiseerd voor beginnende ruiters en amazones (jong en oud). Ook in februari van dit jaar is de kennis op het gebied van verzorging en opzadelen van een pony weer bijgespijkerd. De kinderen waren ontzettend enthousiast en het was een leerzame en gezellige middag.

Vanuit de FNRS, de Federatie van Nederlandse Rijscholen wordt een springcompetitie georganiseerd, waarvan de vierde en tevens laatste regiofinale gehouden werd op onze Manege. Er worden drie categorieën verreden: S40, S70 en S90, waarbij de ruiters door twee juryleden beoordeeld worden op stijl. Tijdens deze regiofinale wonnen de dames een GOLDEN TICKET voor de halve finale tijdens het internationale en prestigieuze concours Indoor Brabant en werd de prijs voor Bestspringende ruitersportcentrum ook toegekend aan Manege Middenhof. Een prestatie van formaat! Van harte gefeliciteerd!

Indoor Brabant vindt plaats van 12 tot en met 15 maart in de Brabanthallen in Den Bosch en op zaterdagochtend zullen onze leden aan de start verschijnen. Supporters zijn natuurlijk meer dan welkom, dus zet het in uw agenda! We wensen Rachel, Bo, Jackie, Julia, Lulu, Daisy, Linda en Carianne heel veel plezier en succes!

Op 22 februari vond een proefgerichte dressuurclinic van Jeff Heystek plaats. De diverse pensionklanten die zich hadden ingeschreven reden een dressuurproef en werden hierbij beoordeeld door Jeff, waarna hij punt voor punt tips en tricks gaf om nog beter of netter te rijden. Heel leerzaam en een mooie voorbereiding op het aanstaande outdoor seizoen.

Het outdoorseizoen start traditiegetrouw op 1 april, en het eerste weekend van april staat dan ook in het teken van de eerste springwedstrijd op het buitenterrein van de manege. Verder zal op 25 en 26 april de Mr. Ed Dressuurcompetitie plaatsvinden, waarbij gestreden kan worden om mooie prijzen, beschikbaar gesteld door onze trouwe sponsor Mr. Ed.

Met het voorjaar voor de deur zijn ook de voorbereidingen voor Jumping Maassluis alweer in volle gang. Zoals u weet zal de opzet van het evenement dit jaar kleinschaliger zijn dan de laatste twee jaar, waarbij de sport, de sfeer en organisatie voor elkaar én door elkaar voorop staan. De inschrijving start binnenkort, dus houd de website in de gaten!

Page 5: Hindernis maart 2015

5

.

Bestuursmededelingen

PSV LICKEBAERT maart 2015

Tenslotte nodig ik u graag uit voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op 16 maart 2015 in de kantine van de manege. Tijdens de vergadering zullen onder andere de actuele ontwikkelingen binnen de vereniging worden besproken, daarnaast vinden er diverse bestuurswisselingen plaats.

Na 23(!) jaar trouwe dienst als penningmeester van PSV Lickebaert zal Kees aftreden als penningmeester. Graag maak ik hierbij alvast van de gelegenheid gebruik om Kees, namens het bestuur en de leden van PSV Lickebaert te bedanken voor die vele jaren onvoorwaardelijke inzet en betrokkenheid bij de vereniging. Jouw rol bij de vele veranderingen die de vereniging en de manege in de loop van ruim dertig jaar hebben doorgemaakt, is van groot belang geweest.

Naast Kees zal ik zelf ook aftreden als voorzitter. In januari ben ik gestart in een nieuwe functie bij een mediabureau en tegelijkertijd ook verhuisd naar Amsterdam. Betrokkenheid en regelmatig aanwezig zijn op de manege is mijns inziens een must voor het voorzitterschap, en helaas is dat lastig te combineren met werken en wonen in Amsterdam. Ik zal, samen met Kees, betrokken blijven bij de organisatie van Jumping Maassluis en in die rol zult u ons nog regelmatig tegenkomen op de manege.

Er zullen, na goedkeuring van de Algemene Leden Vergadering, een aantal interne wijzigingen plaatsvinden binnen het bestuur:

Ondergetekende treedt af als voorzitter, Annemiek Berkhout stelt zich kandidaat voor deze functie. Kees van der Eem treedt af als penningmeester, Gerda Altena stelt zich kandidaat voor deze functie.

Sylvia Koets treedt af als secretaris en stelt zich kandidaat als algemeen lid. Liza van Essen stelt zich kandidaat als secretaris.

U heeft als lid het recht om bezwaar te maken tegen deze mutaties, en/of u zelf kandidaat te stellen voor één van deze functies. Dit kunt u schriftelijk doen, ter attentie van het Bestuur van PSV Lickebaert, per post of per email: [email protected]

Graag tot ziens op de Algemene Leden Vergadering op 16 maart 2015.

Geraldine van der Voort Voorzitter PSV Lickebaert

Page 7: Hindernis maart 2015

7

.

Notulen

Algemene Leden Vergadering 2014

17 maart 2014 Aanvang: 20.00 uur

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom en vraagt of een ieder die aanwezig is de intekenlijst heeft afgetekend. Zij geeft aan dat de notulen en de agenda op de bar liggen voor de mensen die het willen inzien. Ook geeft zij aan dat het een druk en goed verenigingsjaar is geweest, en het goed is om tijdens de ALV even terug te blikken en vooruit te kijken.

2. Mededelingen/ingekomen stukken Er zijn geen ingekomen stukken of aangevraagde agendapunten. Voor nieuwe leden is het belangrijk te weten dat er bestuursvergadering is elke 1e maandag van de maand om 20:00 uur. Vragen kunnen uiteraard ook persoonlijk of per email gesteld worden. Zij geeft aan dat als er vragen zijn over de accommodatie, zoals stallen en rijbanen, dat deze na de vergadering stellen aan Rob of Margriet.

3. Behandeling van de notulen van ALV 2013 Er zijn geen opmerkingen over de notulen van de ALV van 2013 dus hierbij zijn de notulen goedgekeurd.

4. Verslag van de diverse commissies

Dressuurcommissie loopt goed. Voorbereidingen voor het paasconcours zijn in volle gang. Daarnaast is het plan om tijdens de Mr. Ed competitie in september de eerste subtop dressuurwedstrijd te organiseren.

Springsecretariaat heeft afgelopen jaar een flink aantal oefenparcoursen georganiseerd. Dit heeft een behoorlijk bedrag voor de vereniging opgeleverd, waarmee onder meer een deel van het onderhoud van de binnenbak betaald kon worden. Een slimme en goede zet, waarvoor dank! Verder zijn ze druk bezig met de voorbereidingen voor Jumping Maassluis. Van 29 mei tot en met 1 juni zal JM voor de 10e keer georganiseerd worden. Een bijzondere mijlpaal. Ook dit jaar verwachten we een grote opkomst qua deelnemers. We zijn ons er van bewust dat het organiseren van zo’n grote en lange wedstrijd ook flexibiliteit van de leden en pensionklanten vraagt. We hopen de overlast tot een minimum te beperken en vragen uw begrip hiervoor.

Page 8: Hindernis maart 2015

8

.

Notulen Algemene Leden Vergadering 2014

Clubblad commissie is een grote commissie, deze bestaat namelijk uit Annemieke. Ze verzet echter werk voor vijf man, het clubblad leeft als nooit tevoren en is elke editie goed gevuld. Er is een mogelijkheid om voor een paar tientjes per jaar al te adverteren in het clubblad, promoot dit ook bij bedrijven in uw omgeving. Met de opbrengsten hiervan kan de vereniging activiteiten organiseren voor de leden, waar u ook weer van profiteert. Wilt u zelf een bijdrage leveren aan het clubblad door middel van een stukje schrijven of foto’s, dan bent u meer dan welkom. U kunt bij Annemieke terecht voor meer informatie hierover.

De Jeugdcommissie heeft lange tijd stil gelegen omdat het moeilijk was om deze commissie te vullen. Afgelopen zomer is daar verandering in gekomen en zijn er voor het eerst poetslessen georganiseerd voor de kinderen en later voor volwassenen. Op woensdagmiddag hebben de kinderen uitleg gekregen over de wijze waarop je een pony poetst, waar je op moet letten en hoe je moet opzadelen. Ook werd een foto gemaakt met de lievelingspony. Al met al leerzame middagen die goed bezocht werden. Verder is een minicamp georganiseerd, waarbij één nachtje op de manege geslapen werd en naast spelletjes en pannekoeken ook een buitenrit werd gemaakt. Een groot succes. Rond de voorjaarsvakantie is er ook een bingo&filmavond georganiseerd met 32 kinderen. Alle activiteiten waren absoluut voor herhaling vatbaar en het streven is ook om dit te herhalen komend voorjaar en zomer. Eén of twee extra leden voor de jeugdcommissie zou fijn zijn, gegadigden kunnen contact opnemen met Annemieke.

5. Financiele verslaglegging

Kees neemt het woord over van de Voorzitter en geeft toelichting op het financieel overzicht van 2013. De jaarcijfers van de CV worden later toegevoegd zoals altijd. Er zijn geen vragen op de begroting van 2014. We zijn een CV stille vennnoot van Manege Middenhof. Zijn geen vragen vanuit leden over de begroting.

6. Verslag Kas controle commissie Christine Olthof en Monique van Oosterhout hebben de cijfers gecontroleerd en gaan akkoord.

In de ALV van 2013 was Rene Quak aangesteld als lid van de KCC, zij is echter geen lid meer en kon deze functie dus niet meer uitoefenen. Gelukkig hebben we Christine Olthof bereid gevonden om dit te doen. De vergadering verleent decharge aan het bestuur.

7. Verkiezing nieuwe kascontrole commissie

Christina Olthof en Geeske Boerema geven aan de kascontrole te willen doen voor het jaar 2014. Er stellen zich geen reserve kandidaten beschikbaar.

8. Overige mededelingen van het bestuur Geraldine is 3,5 mnd afwezig, waarneming geschiedt door Kees v/d Eem.

Zij is samen met haar neef op reis met de Oranje Tropy.

Page 9: Hindernis maart 2015

9

.

Notulen Algemene Leden Vergadering 2014

9. Bestuursmutaties Verkiezingen bestuursleden: Secretaris Sylvia Koets en algemeen bestuurslid Geeske Boerema.

Geeske treedt af als algemeen lid. Ze heeft deze functie 10 jaar vervuld en daarvoor zijn wij haar bijzonder dankbaar. Voorstel bestuur: Secretaris Sylvia Koets en Algemeen lid (toekomstige penningmeester) Marcel Stam. Marcel Stam zal toetreden tot het bestuur als algemeen lid. Kees, onze penningmeester, heeft vorig

jaar aangegeven te willen stoppen met zijn functie die hij al 20 jaar bekleed. We hebben een vervanger voor hem gevonden in Marcel. Omdat het een uitgebreide en verantwoordelijke functie betreft, hebben we besloten om Marcel al toe te laten treden tot het bestuur zodat hij langzamerhand dingen kan overnemen van Kees en daarna alles overgedragen kan worden.

10. Vrijwilligers Het draaiende houden van de vereniging en het organiseren van wedstrijden is in zijn geheel de taak van vrijwilligers. Dit kost tijd, maar – ik spreek uit ervaring – geeft ook veel voldoening. We willen graag een compliment geven voor al het vrijwilligerswerk wat uitgevoerd wordt door de leden van de vereniging. Het is een tijdlang moeilijk geweest om mensen te werven voor de diverse taken bij wedstrijden en andere activiteiten. Echter, het afgelopen jaar gaat het heel goed en mogen we blij en trots zijn dat er zoveel actieve leden zijn. Dankjewel!

11. Huldiging kampioenen en verder bedankjes De volgende kampioenen staan gewoon bij ons op stal: Stephanie regio kampioen in de B dressuur. (Buiten) Rosalie Uitterdijk, Lisa Westdijk, Kim Overgaag en Joyce Vogel kampioen vereniging springen (Buiten) Joyce Vogel is tevens Regio kampioen in het L met springen Lieve Uitterdijk Regio kampioen in de M (Buiten) Annemiek is Kringkampioen De meiden krijgen een aardigheidje en de felicitaties van het bestuur.

12. Rondvraag

Geen

13. Sluiting Na het huldigen van de kampioenen gaat Geraldine over tot sluiting van de vergadering. Zij bedankt een ieder voor zijn/haar aanwezigheid en vraagt nogmaals of een ieder de presentie lijst getekend heeft.

Page 10: Hindernis maart 2015

10

UITNODIGING ALGEMENE LEDENVERGADERING 2015

Paardesportvereniging LICKEBAERT

Op MAANDAG 16 MAART 2015 om 20.00 uur

in de kantine van MANEGE MIDDENHOF

Geachte leden,

Graag nodigen wij u uit voor de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op 16 maart 2015 om

20.00 uur.

Deze jaarlijkse vergadering is bedoeld om u als lid op de hoogte te brengen van de ontwikkelingen

binnen de vereniging waaronder de activiteiten en de financiën.

Uw aanwezigheid wordt bijzonder op prijs gesteld!

Agenda

16 maart 2015

1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Behandeling van de notulen van de Algemene Ledenvergadering 2014 4. Verslag van de diverse commissies 5. Financiële verslaglegging van de penningmeester over het jaar 2014 en het vaststellen van

de begroting voor 2015 6. Verslag van de kas controle commissie 7. Verkiezing nieuwe kas controle commissie 8. Overige mededelingen van het bestuur 9. Bestuursmutaties 10. Vrijwilligers 11. Huldiging van de kampioenen 12. Rondvraag 13. Sluiting

Page 11: Hindernis maart 2015

11

ALGEMENE LEDENVERGADERING 2015 Paardesportvereniging LICKEBAERT

Op MAANDAG 16 MAART 2015 om 20.00 uur

in de kantine van MANEGE MIDDENHOF

Bestuursmutaties Aftredend

Voorzitter – Aftredend en niet herkiesbaar Geraldine van der Voort

Penningmeester – Aftredend en niet herkiesbaar Kees van der Eem

Secretaris – Aftredend en herkiesbaar Sylvia Koets

Algemeen lid – Aftredend en herkiesbaar Gerda Altena

Algemeen lid – Aftredend en niet herkiesbaar Ellie van Rossen

Algemeen lid – Aftredend en niet herkiesbaar Marcel Stam

Kandidaat gesteld

Voorzitter Annemiek Berkhout

Secretaris Liza van Essen

Penningmeester Gerda Noever

Algemeen lid Sylvia Koets

Algemeen lid Maja Strömberg

Deze leden hebben zich kandidaat gesteld voor functies in het bestuur. Wilt u zich kandidaat stellen voor één van de functies of bezwaar maken tegen de aanstelling van één of meerdere leden, dan kunt u zich schriftelijk wenden tot het bestuur.

Page 13: Hindernis maart 2015

13

Page 14: Hindernis maart 2015

14

.

Page 15: Hindernis maart 2015

15

.

De club van 100!

De eerste aanmeldingen voor de club van 100 zijn een feit. Ben jij één van de volgende 98?

Binnenkort zullen de Club van 100 leden ook vermeld worden op het bord in het trapgat naar de

kantine.

Noortje en Hans Geraldine van

der Voort

Komt hier jouw

naam ...?

Page 16: Hindernis maart 2015

16

Maatschappelijke stage

Ook bij PSV-lickebaert te Maassluis is het mogelijk om je maatschappelijke stage te vervullen.

Wij hebben diverse mogelijkheden:

Helpen bij springwedstrijden

Helpen bij dressuurwedstrijden

Doel maatschappelijke stage Met de maatschappelijke stage maken scholieren kennis met vrijwilligerswerk en leveren zij een onbetaalde bijdrage aan de samenleving. Zo leren zij verder te kijken dan hun eigen omgeving en zich verantwoordelijk te voelen voor de samenleving.

Wij vinden het erg leuk als jij je stage bij ons komt lopen.

Heb je interesse mail of bel: Sylvia Koets 06-21197244 of [email protected]

Page 18: Hindernis maart 2015

18

.

FNRS Proeven Informatie

. Vanaf 2014 gaat er wat veranderen bij de FNRS proeven.

Zo willen wij er over heel het jaar een competitie van maken.

Wat houdt dit in:

Je mag één wedstrijd over het jaar missen. Doe je ze allemaal mee dan valt de slechtst gereden

wedstrijd af. Van al de wedstrijden wordt het gemiddelde aantal punten berekend. Heb je het

hoogste aantal punten van allemaal dan ben je clubkampioen van het jaar.

Je ontvangt dan een wisselbeker die je één jaar bij je mag houden, het jaar daarna moet je hem

helaas weer inleveren en je krijgt een beker die je mag houden.

Als je de wisselbeker 3 jaar achter elkaar wint, mag je hem houden. Win je hem 5 keer maar niet

achter elkaar dan mag je hem ook houden.

We zullen halverwege het jaar een tussenstand doorgeven in het clubblad.

Niet komen opdagen bij een wedstrijd.

Het gebeurd helaas te vaak dat er ruiters niet op komen dagen bij een wedstrijd. Dit is een heel

vervelend probleem. Ook wij moeten juryleden regelen en de wedstrijd zo indelen dat al de

paarden en pony’s hetzelfde lopen.

We gaan dus ook vanaf volgend jaar de regel instellen dat als je je niet binnen 24 uur afmeldt, je

het startgeld gewoon door moet betalen!! Ook bel je zelf even op en geef je het niet door

aan vrienden of vriendinnen!!!

Deze regel geldt ook bij de FNRS springwedstrijden!

Als je een paard of pony krijgt waar je niet op wilt, neem dan gewoon even contact op met de

manege. Dan kunnen we kijken of we er iets aan kunnen veranderen, maar blijf niet gewoon

maar weg!!

Hou er wel rekening mee dat bijna iedereen op hetzelfde paard of pony wil, dit gaat

gewoon niet!

Verder hoop ik dat iedereen met veel plezier aan de wedstrijden meedoet.

Want dat is het allerbelangrijkste, je moet van de sport genieten!

Page 19: Hindernis maart 2015

19

.

FNRS Proeven Informatie

Voor kinderen die voor het eerst aan een proefje mee willen doen is het belangrijk om aan je

instructrice te vragen of je dat mag. Wanneer je mee mag doen, schrijf je je in op de lijst beneden

in de hal. Natuurlijk kan je een voorkeur van een pony aangeven op wie je graag je proefje zou

willen rijden, maar dat is geen garantie dat het dan ook zo gebeurt. Het kan natuurlijk niet zo zijn

dat de ene pony zes keer loopt en de andere maar één keer.

Wanneer je met de FNRS proeven mee gaat doen is het

verstandig als je het boek “Leer paardrijden met plezier” in

huis hebt, waarin alle FNRS proeven te vinden zijn met de

bijbehorende theorie. Verder staat er veel informatie in over

het paardrijden, veiligheid en andere dingen die belangrijk zijn

om te weten. Het boek is verkrijgbaar in de kantine. Bij de

‘even’ proeven hoort ook een theorie examen wat verwijst naar

de tekst in het boek.

Het formulier waarop de onderdelen van de proef beschreven

staan heet een protocol. In het protocol vermeldt de jury haar

beoordeling. De jury geeft punten voor de verschillende

oefeningen en beoordeelt ook de ruiter.

De ruiter wordt beoordeeld op: houding, zit, beenligging en

handhouding, de juistheid van de been- en teugelhulpen,

regelmaat van het tempo, verzorging van ruiter en paard of

pony en de algemene indruk. De puntentelling is simpel: scoort een ruiter overal een 6, dan heeft

hij precies genoeg punten voor een promotiepunt. Haalt een ruiter een 5 op een onderdeel, dan

heeft hij ergens anders een 7 nodig om het verschil goed te maken. Het gemiddelde moet dus

altijd een 6 zijn. Als je je protocol terug gekregen hebt, zie je aan de punten en aan de eventuele

bijgeschreven tekst hoe je je proef gereden hebt. Hierin kan je dan zien wat heel goed is gegaan

en waar je een volgende keer op moet letten en in de lessen aan moet werken.

Maar het aller belangrijkste van proeven rijden is dat je er plezier in hebt!

En er zijn natuurlijk meerdere kinderen die op dezelfde pony rijden in verschillende proeven.

Wanneer dat zo is, zorg er dan voor dat je elkaar helpt en dat je de pony ingevlochten laat, zodat

alle kinderen op een mooi verzorgde pony rijden.

Wanneer je geslaagd bent voor je proef moet er minimaal één maand tussen de volgende proef

zitten, zodat er genoeg tijd tussen zit om te oefenen.

Page 20: Hindernis maart 2015

20

Advertenties

Page 21: Hindernis maart 2015

21

Wedstrijduitslagen

UITSLAGEN FNRS-springen

ZONDAG 11 januari 2015

FNRS PROEF F1B 1e Prijs Michelle de Ruijter Gina 218 punten FNRS PROEF F3B 1e Prijs Sam Andrea Darcy 222 punten 2e Prijs Joy Andrea Jeroen 217 punten FNRS PROEF F5B 1e Prijs Joëlle Olman Djaansy 219 punten 1e Prijs Melanie Decates Melvin 219 punten 3e Prijs Anika van Reisen La Diva 217 punten 4e Prijs Fabiën vd Voort Stip 216 punten FNRS PROEF F7B 1e Prijs Linda Vermeer Nobbles 226 punten 2e Prijs Marjolein vd heuvel Nobbles 219 punten 3e Prijs Jill Stam Chique 218 punten FNRS PROEF F9B 1e Prijs Jessica Muttzall Hugo 224 punten 2e Prijs Nuria Platteschor Evita 218 punten FNRS PROEF F11B 1e Prijs Leanne Zits Aurora 210 punten

GEFELICITEERD !!!

UITSLAGEN FNRS-PROEVEN ZONDAG 25 januari 2015

FNRS PROEF F4B 1e Prijs Kaylee Zwartewaalsloot Darcy 230 punten 2e Prijs Lizzy vd Bosch Koos 221 punten FNRS PROEF F6B 1e Prijs Eva vd Laan Hugo 222 punten 2e Prijs Shelly de Zeeuw Obelix 221 punten FNRS PROEF F8B 1e Prijs Lynn Stam Chique 219 punten FNRS PROEF F10B 1e Prijs Mylene van Willigen Malou 213 punten FNRS PROEF F12B 1e Prijs Jacky Putman Evita 213 punten

Page 22: Hindernis maart 2015

22

Advertenties

Page 23: Hindernis maart 2015

23

FNRS terugkomdagen

Op 7 en 8 februari hebben de jaarlijkse FNRS terugkomdagen plaatsgevonden, met dit keer als thema

motivatie. Er zijn verschillende workshops gegeven en internationaal vierspanrijder Herman ter Hamsel gaf

een spectaculaire demonstraie.

Onze Rob van der voort is uitgenodigd om 2 dagen workshops te geven aan juryleden en instructeurs van

de FNRS.

Vroeg uit de veren want Rob wilde al om 9 uur inladen en alle 9 paarden en pony’s moesten nog worden

ingevlochten. Wassen hadden we de avond ervoor al gedaan, zodat we minder vroeg ons bed uit hoefden.

Snel alle spullen ingeladen en hop naar het KNHS centrum in Ermelo.

Er was gevraagd of we om half 12 aanwezig wilden zijn, Rob moest namelijk nog even vergaderen voor dat

alles ging beginnen. Eenmaal aangekomen paarden en pony’s lekker op stal gezet en de eerste groep

meiden kwam al aan. Alle spullen opgeruimd en alles klaargezet. Nog even snel om een hoekje gekeken

waar alles ging gebeuren. Alles is daar zo groot en mooi opgezet, mooie grote rijbaan met genoeg ruimte

op de tribunes. Er stond een mooi parcourtje klaar voor ze. Nadat iedereen alles had gezien en nog even

snel moest plassen, zijn we op het gemak de paarden en pony’s gaan poetsen en opzadelen. De pony’s

hadden het toch wel erg koud. Dus snel even Margriet gebeld en die heeft lekkere warme dekentjes voor

de pony’s geregeld. (bedankt voor de dekens Maja, Christine en Sylvia voor het meenemen!)

Zaterdag was het alleen voor juryleden. Ze waren

verdeeld over 3 groepen. Groep 1 ging naar de

workshop van Rob ‘Springen uit galop’, groep 2 naar

‘paardrijden met een beperking’ en groep 3 naar een

voorlichting over intrinsieke motivatie. Deze groepen

draaide elke 45 minuten door, zodat ze overal waren

geweest.

Eenmaal aangekomen, opgezadeld en wel, in de grote

rijbaan ging alles toch wel erg kriebelen bij de meiden.

Of niet ;-)? Sommigen waren zo zenuwachtig dat ze

Rob niks meer hoorden zeggen.

Na het standaard ritueeltje losrijden kwam de eerste groep aan en nam plaats op de

tribune. Rob en Bram zijn begonnen met hun verhaaltje te vertellen en in de

tussentijd gingen de meiden losspringen wat werd vervolgd door een parcourtje. Rob

en Bram hebben in die 45 minuten verteld over hun manier van lesgeven. Na 3

workshops te hebben gereden was het tijd om te eten, maar eerst de paarden en

pony’s naverzorgen. Lekker eten gegeven, beentjes afgespoten, spullen weer schoon

en opgeborgen en daarna mochten wij. Nadat ik hoorde wat er op het menu stond

was ik er al vrij snel over uit dat ik geen stamppot op mijn verjaardag ging eten.

Dusssssss hebben we de plaatselijke pizzeria opgebeld en heerlijk 2 pizza’s laten

bezorgen op het terrein in de vrachtwagen. Rob at liever gezond haha.

Page 24: Hindernis maart 2015

24

FNRS terugkomdagen

De volgende groep meiden kwamen ook al aan en ook deze meiden gingen precies hetzelfde doen als de

anderen. Nu was het even tijd om op de tribune te gaan kijken. Daar namen we plaats naast Monique en

Lisa. Die waren al op zaterdag aangekomen met de camper om vast te kunnen kijken wat ze de volgende

dag allemaal moest gaan doen. Monique was de plaatselijke cateraar, genoeg te eten en te drinken

aanwezig. Bedankt Mo!

Na dat ook deze groep weer 3 x 45 minuten had gereden kwam weer hetzelfde ritueel: paarden en pony’s

naverzorgen, spullen opruimen en de stallen afsluiten. Iedereen ging lekker richting huis na een lange

dag. Behalve wij, wij hadden een hotelletje 5 minuten rijden van het terrein. (Lees Stephanie, Rob,

Annemijn en Marilou). Voordat we naar het hotel gingen nog even een drankje doen in de Brasserie, dit

hoort er natuurlijk wel bij na een lange dag. Na de paar lekkere wijntjes toch maar richting het hotel snel

douchen en slapen want de volgende dag weer vroeg op. De volgende ochtend zaten we netjes om 7:15

uur aan de klaargemaakte ontbijtpakketjes.

Na een goed ontbijtje kwamen we om ongeveer kwart over 8 aan op het terrein. Daar waren de eerste

meiden al! Ze waren best druk zo op de vroege ochtend. Zenuwachtig?? Best wel……

Daar gingen we weer, beestjes eten, wij snel koffie gedronken en weer opzadelen voor de eerste sessie

workshops. Deze dag was het voor de instructeurs van FNRS maneges. Ook vandaag werd weer 6x

hetzelfde verhaal verteld door Rob en Bram. Na weer een poosje op de tribune te hebben gekeken zijn we

vast gaan voeren en alles klaar leggen voor de middag groep. En dit werd allemaal weer vervolgd door

afzadelen, lunchen (weer stamppot bleh..), opzadelen en groep 2 weer rijden.

In de tijd dat groep 2 aan het rijden was, besloten wij vast het een en ander in te gaan pakken en de

vrachtwagen in te gaan ruimen. En eigenlijk toch ook wel schoonmaken, tenminste een poging tot.....,

want daar heb je een hoge drukspuit bij nodig.

Page 25: Hindernis maart 2015

25

FNRS terugkomdagen

De laatste groep was klaar met rijden, beestjes allemaal goed naverzorgd. Beentjes allemaal weer

afgespoten en ze konden weer netjes en schoon mee naar huis. Alle laatste spulletjes opgeruimd en in de

vrachtwagen gelegd. Dan wordt het nu toch tijd om de pony’s en paarden in te gaan laden en richting huis

te vertrekken!

Iedereen bedankt voor dit erg gezellige weekend!!

Groetjes, Laura Alkemade

Ps: Hier onder nog een paar korte reacties van een paar meiden die hebben mee gereden.

Joelle Olman:

Hallo ik ben Joëlle, ik vond het heel leuk dat ik mee mocht naar Ermelo. Ik vond het een hele ervaring. Ik

heb er ook iets van geleerd, zoals hoe ik kan omgaan om te springen voor een groot publiek. Hierbij wil ik

Rob nogmaals bedanken dat ik mee mocht doen. Groetjes, Joëlle

Rachel van Hengst:

Wat was dat leuk om daar te mogen rijden! We gingen rijden in de Amalia hal en het was er mooi en

groot, er was zelfs verwarming. Er waren gezellige mensen die vragen stelden over de manier van hoe wij

rijden en daar als je af en toe meeluisterde leerde je ook weer van. Net als de rode buigzame balk waar de

pony’s en paarden op kunnen staan, maar ze liepen er heel braaf overheen. Ook het rijden was goed

gegaan, de pony’s en paarden waren braaf en sprongen goed. Rob heeft wel 12x zijn verhaal verteld aan

andere instructeurs die aanwezig waren op de cursus, en wij leerden Rob ook wat beter kennen. Ik vond

het erg leuk om er aan mee te doen en wil Rob hiervoor bedanken. Groetjes, Rachel

Margot Moerenhout: Ik vond het heel leuk om met de manege mee te gaan naar Ermelo. Het was een

super ervaring waar ik ook nog eens van heb geleerd. Het is super leuk om ook eens ergens te rijden en

dan ook nog in dat helemaal vernieuwde centrum van de KNHS. Ik zou het zo weer over doen! Groetjes,

Margot

Page 26: Hindernis maart 2015

26

- Administratie MKB/ZZP:

boekhouding;

loonadministratie;

aangifte VPB, BTW, LH, IB;

jaarcijfers KvK/bank, etc. - IB Particulier: € 65,-- (incl. BTW)

(Inclusief partner aangifte € 95,--)

Adres: Heliniumweg 12A Postbus 4066 3133 AX Vlaardingen 3130 KB Vlaardingen T: 010 – 4150863 E: [email protected]

. Advertenties

Page 27: Hindernis maart 2015

27

Sponsor uitgelicht “Mr. Ed”

Ook Mr. Ed Webshop is hard op weg om een deel van de online

ruitersportmarkt te veroveren.

De markt is veranderd en daar spelen we op in, veel

ruitersportartikelen zijn nu ook te verkrijgen in de Mr. Ed

Webshop.

Door een goede samenwerking met onze leveranciers kunnen

we snel en tegen een vaste lage prijs tal van artikelen

aanbieden, zoals van de merken Harry’s Horse en QHP tegen

vaste lage prijzen.

Met name de Online Only knaller en de Nieuwe Artikelen zijn populair bezochte pagina’s van

de Mr. Ed Webshop.

Wil je ook op de hoogte gehouden worden van alle acties en nieuwe artikelen schrijf je dan

in voor onze Nieuwsbrief en ontvang bij activatie een éénmalige kadobon van € 5,00.

Tot ziens in onze webshop, maar natuurlijk ook in onze winkel.

Mr. Ed Superstore

Het Ambacht 2

3155 AK Maasland

010 – 5919609

www.mr-ed.nl

www.mr-edshop.nl

[email protected]

Page 29: Hindernis maart 2015

29

Advertenties

Adres: Heliniumweg 10A 3133 AX Vlaardingen T: 010 – 4359264 E: [email protected]

Page 30: Hindernis maart 2015

30

Regiofinale FNRS Springen

Zondag 15 februari vond de vierde en laatste regiofinale plaats van de FNRS Springcompetitie, bij Manege Middenhof in Maassluis.

Er werd gereden in de drie verschillende categorieën: S40, S70 en S90. De ruiters werden door twee juryleden beoordeeld op stijl. De best rijdende ruiters kwalificeren zich voor deelname aan de halve finale tijdens Indoor Brabant in maart 2015.

En wat hebben ze allemaal hun best gedaan: Joëlle, Rachel, Bo, Jackie, Julia, Lulu, Daisy, Linda

en Carianne!!! Er zijn aardig wat Golden Tickets uitgereikt voor Indoor Brabant!!! Indoor Brabant

vindt plaats van 12 tot en met 15 maart in de Brabanthallen in Den Bosch en op zaterdagochtend

zullen onze leden aan de start verschijnen.

En een certificaat voor het Bestspringend Ruitersportcentrum!!! OP NAAR BRABANT!!

Page 32: Hindernis maart 2015

32

Instructieles

Zaterdag 24 januari was het dan zover. De eerste instructieles voor

jeugd ging van start. Boven in de kantine werden de kinderen

opgevangen en kregen wat te drinken. Daarna was het de beurt

aan Maja. Eerst was er een theorie stuk, waar uitgelegd wordt hoe

de verzorging van een paard/pony eruit ziet. Toen gingen de

kinderen een hoofdstel pakken (natuurlijk van één van hun eigen

lievelingspony’s). Het hoofdstel werd helemaal besproken en aan

het einde dreunden alle kinderen zo op wat Maja ze geleerd had.

Ook de verschillen in een bit en noem maar op. Een boeiend verhaal en allemaal enthousiaste

kinderen. En toen de praktijk. Met wat hulp van Kim en Maaike en natuurlijk het benodigde

materiaal werden de hoofdstellen schoongemaakt. Je kon zien dat iedereen er plezier in had en

dat het ook nog eens leuk is om te zien hoe mooi het wordt.

Daarna de stal in, poetsen. Nee, niet aaien, maar poetsen. Hierna had niemand het meer koud!

Een geslaagde middag. Deze middagen worden een aantal keren per jaar gegeven, dus hou het

bord in de hal en de website in de gaten.

Page 33: Hindernis maart 2015

33

TEXTIEL INZAMELING Uw oude textiel is geld waard

voor onze vereniging!

Het recyclen van textiel zorgt voor een verlenging van de levensduur van textiel en draagt bij aan het zuinig om gaan met grondstoffen (zoals katoen). Daarnaast leidt hergebruik tot het voorkomen van verspilling van energie, water en chemicaliën bij productie. Iedere kilo geproduceerd textiel leidt tot 3.4 kilo Co2 uitstoot naar het milieu!

Wat kunt u inleveren?

Alle draagbare boven- en onderkleding (schoon)

Draagbare schoenen (aan elkaar gebonden)

Huishoudtextiel (handdoeken, tafellakens, dekens, kussenslopen)

Dekbedden, kussens, gordijnen

Hard en zacht speelgoed

Werkkleding (schoon)

Restanten wol, bijv. overtollige bolletjes

Paardendekens en dekjes (schoon gewassen!)

Gooi uw textiel in afgesloten zakken in de textielcontainer naast de stapmolen

op het terrein van de manege! De opbrengst van het textiel zal door PSV

Lickebaert besteed worden aan jeugdactiviteiten!

Page 34: Hindernis maart 2015

34

De Barkruk

Hallo allemaal,

Als eerste zal ik mij even voorstellen.

Ik ben Lia van den Berg, getrouwd met Frans, moeder van drie zonen, schoonmoeder van twee

schoondochters en oma van drie heerlijke kleinzonen.

Waar kunnen jullie mij van kennen?

Misschien als moeder van Tristan, misschien van het paardrijden op de woensdagavond 21.00 uur

en misschien kennen jullie mij wel omdat ik 2 jaar achter de bar heb gestaan.

En misschien kennen jullie mij wel helemaal niet.

Ik wil toch ook even Linda Hengst bedanken voor het doorgeven van de Barkruk aan mij.

Ben er erg blij mee.

Ja en wat moet je dan gaan schrijven.

Ik ga me best doen om wat op papier te krijgen.

Als jong meisje was ik al helemaal gek op paarden. Ik kom uit een gezin met negen kinderen en

in die tijd was er geen geld om je dochter te laten paardrijden.

Toen ik op de lagere school zat ging ik wel regelmatig met een meisje uit mijn klas mee naar een manege in Schiedam. Ik vond het geweldig. Ik weet ook nog wel dat er op Koninginnedag bij ons op het veld naast de flat, altijd springwedstrijden gehouden werden. Ik was dan al vroeg mijn bed uit om te kijken of de veewagens al kwamen. Die dagen vergeet ik nooit meer, wat was ik als kind

toen blij.

Als ik wel eens ging fietsen en ik reed langs weilanden waar paarden stonden moest ik altijd even afstappen om te kijken of ze niet naar me toe wilde komen om ze even te aaien.

Later toen ik eenmaal getrouwd was met Frans en wij gingen een stukje fietsen had ik dat nog

steeds. Frans werd er gek van als ik dan opeens stopte.

Page 35: Hindernis maart 2015

35

De Barkruk

Ja en toen kwamen er kinderen en ja dan heb je ook geen geld om te gaan paardrijden.

Wij zijn heel veel jaren op vakantie geweest op camping de Jutberg, de camping inderdaad naast manege De Spreng. Als wij daar aan het kamperen waren en wij waren de laatste weken van de grote vakantie daar, dan kwam er altijd een ponykamp.( toen nog niet weten wie dat waren). Het was dan altijd wel leuk, dan zag je de kinderen wegrijden op hun pony. Er was ook een meneer bij en die kon een stem opzetten. Wij dachten altijd, zo dat moet een behoorlijke grote man zijn

met zo’n luide stem. (ha ha was het Leo).

Maar met drie opgroeiende kinderen heb je nog steeds geen geld om te gaan paardrijden

Doordat wij altijd naar de camping op vakantie waren geweest had Tristan ook een liefde voor de paarden gekregen en vond het voetballen niet meer leuk. Ondertussen had onze middelste zoon verkering gekregen met een meisje die bij manege Middenhof reed. Zo ging Tristan van voetballen af en ging op de wachtlijst bij de manege. Leo wilde in die tijd graag een jongens groep beginnen maar dat is er niet van gekomen. Na een jaar op de wachtlijst gestaan te hebben, mocht hij dan eindelijk komen voor zijn eerste les. Dus wij als ouders gaan dan mee. Totdat we op een keer stonden te kijken langs de kant en hoorde dat er ook een beginners groep voor volwassenen gestart werd. Frans zei tegen mij “dit is je kans, nu moet je je opgeven”. Dus zodoende ben ik 12 jaar geleden gaan paardrijden en dit doe ik nu nog steeds. Of ik het nou een beetje kan of niet ik vind het leuk en heb er plezier in. Zolang het gaat blijf ik het doen.

Zo dit was mijn verhaaltje hoe ik ben gaan paardrijden en bij de manege terecht ben gekomen.

Ik heb in de wandelgangen gehoord dat Olga ook een keer de Barkruk wil hebben. Dus hierbij

geef ik de Barkruk door aan Olga Gieseler.

Veel succes!!

Page 36: Hindernis maart 2015

36

Wist u dat .....

dit clubblad het eerste van 2015 is? er nu al weer een heleboel te vertellen is?

Maaike Kuiper kringkampioen Zuid-Holland is geworden in de Dressuur bij de C-pony’s?

enkele personen iedere week vergeten hun rommel na het eten op te ruimen?

een passende taak hiervoor een rondje poepscheppen kan zijn? wij graag zien dat iedereen de boel netjes achter laat? Duke in de verkeerde stal stond, hij ineens Chique heette? Manege Middenhof een certificaat heeft ontvangen voor het

Bestspringend Ruitersportcentrum? er ook ruiters een Golden Ticket hebben gekregen om te springen

op Indoor Brabant? dit plaatsvindt op zaterdag 14 maart? Nancy eerst op het trapje gaat staan en dan pas gaat aansingelen?

zij natuurlijk geheel van slag is door haar nieuwe man/vlam...? Arthur tegenwoordig ook een brilletje nodig heeft? dit wel een bijzonder mooie is? Het outdoor seizoen binnenkort weer van start gaat? Dit op 4 en 5 april begint met de eerste buiten

springwedstrijd? De ponycarrousel dit jaar op zondag 19 april is?

Dit plaatsvindt bij de Jockey Club op de Rotterdamsche Manege? Supporters altijd welkom zijn? Er op 25 en 26 april de Mr. Ed Dressuurcompetitie is? Ook Jumping Maassluis er weer aankomt? De organisatie hiervoor in volle gang is? Dit plaatsvindt op 14, 15, 16 en 17 mei?

Wij hiervoor weer heel veel vrijwilligers nodig hebben? Als je wilt helpen, je je aan kan melden op de lijsten in de hal of bij Ellen Gog? Er ook veel hulp op die dagen nodig is in de catering? Je je hiervoor aan kan melden bij Margriet? Er op 14 juni carrouselkampioenschappen op de manege zijn?

Dit een druk georganiseerde dag is waar ook vrijwilligers voor nodig zijn? Je je hiervoor ook aan kan melden bij Margriet? Op maandag 16 maart de Algemene Leden Vergadering is? Iedereen hier welkom is?

Page 37: Hindernis maart 2015

37

.

Ponykamp Manege Middenhof in Laag Soeren

Page 38: Hindernis maart 2015

38

Evenementen- en wedstrijdenkalender 2015 PSV Lickebaert / Manege Middenhof

Page 39: Hindernis maart 2015

39

Algemene Informatie Manege Middenhof en PSV Lickebaert

1 Openingstijden en dagen

stallen kantine/manege

maandag 13:30 – 22:30 15:30 – 00:00

dinsdag 08:00 – 22:30 13:30 – 00:00 woensdag 08:00 – 22:30 13:00 – 00:00

donderdag 08:00 – 22:30 13:30 – 00:00

vrijdag 08:00 – 22:30 13:30 – 00:00 zaterdag 08:00 – 19:00 08:30 – 19:00

zondag 08:00 – 20:00 16:00 – 21:00

2 De lestijden (d.w.z. de tijden waarop de binnenmaneges buiten het groene seizoen voor gebruik door pensionklanten zijn gesloten) zijn zowel voor de oude als de nieuwe binnenmanege in het trappenhuis

naar de kantine aangegeven.

3 Om deel te kunnen nemen aan de lessen of een paard/pony in pension te hebben moet een ieder lid zijn van de PSV Lickebaert.

Per 1 oktober 2012 is er een prijswijziging doorgevoerd op de verschillende lessen. Deze zien er als volgt uit:

Losse lessen < 16 16-17 > 17 Dressuurles € 16,00 € 17,00 € 19,00

Privé-dressuurles manegepaard € 27,00 € 27,00 € 27,00 Privé-dressuurles eigen pony € 23,00 € 23,00 € 23,00

Privé-springles € 27,50 € 27,50 € 27,50

Abonnement p/m < 16 16-17 > 17

Dressuurles € 54,-- € 59,-- € 64,-- Springles € 60,-- € 67,-- € 75,--

De z.g. groep privélessen voor de pensionklanten zijn met € 2,00 verhoogd. p/m staat voor per maand!!

4 Pensiongelden, tarieven per 1 oktober 2012 Paardenbox, stro € 380,- per maand

Ponybox, stro € 330,- per maand

De pensiongelden dienen binnen 7 dagen van de nieuwe maand te worden voldaan. Bij beeindiging van de

boxhuur dient dit minimaal één maand voor de beeindigingsdatum aan de beheerder te worden meegedeeld.

De pensionklanten dienen wijzigingen in het voerschema van hun paard c.q. pony alleen in overleg met

Rob in te voeren.

5 Contributie van de vereniging

Juniorlid € 28,- per jaar

Seniorlid € 34,- per jaar Donateur € 12,- per jaar Wijziging onder voorbehoud