Infomagazine maart 2015

20
uw gemeentelijk magazine • www.ledegem.be nr 23 maart 2015 Estrellakoor viert feest! pag. 6-7 Party Bob tijdens Ledegemse jeugdevenementen pag. 3 Jeugdboekenweek: lezen is ook lachen! pag. 4 Week van de vrijwilliger pag. 12

description

Maandelijks infomagazine van het gemeentebestuur Ledegem

Transcript of Infomagazine maart 2015

Page 1: Infomagazine maart 2015

uw gemeentelijk magazine • www.ledegem.be

nr 23

maart 2015

Estrellakoor viert feest! pag. 6-7

Party Bob tijdens Ledegemse jeugdevenementen pag. 3Jeugdboekenweek: lezen is ook lachen! pag. 4Week van de vrijwilliger pag. 12

Page 2: Infomagazine maart 2015

VoorwoordBeste inwoner

De maand maart staat synoniem met de lentemaand. De natuur ontwaakt uit de winterslaap, één en al bedrijvigheid binnen de fauna en flora. Echter kent het OCMW geen winterslaap. De dienstverlening blijft verder op volle toeren draaien ongeacht de seizoenen.

In de persartikels van januari kon je lezen dat in de toekomst de OCMW’s afgeschaft worden met een volledige integratie naar de gemeente toe vanaf 1 januari 2019. Een nauwere samenwerking tussen gemeente en OCMW zal ongetwijfeld leiden naar een nog betere dienstverlening voor de bevolking. Voor alle duidelijkheid betreft het hier enkel een afschaffing van de benaming OCMW. De dienstverlening in de huidige vorm zal blijven bestaan.

Voor thuiszorg (poetsdienst, klusjesdienst), het woonzorgloket en andere sociale dienstverlening zal men nog steeds terechtkunnen in de Wegwijzer. In afwachting van de volledige integratie van het OCMW in de gemeente werden bepaalde afspraken in een beheersovereenkomst vastgelegd. Nu al is er een nauwe samenwerking op gebied van personeel, ICT, patrimonium en in de nabije toekomst de financiële dienst. De beslissingsbevoegdheid zal niet meer gebeuren door de OCMW-raad maar wel door de gemeenteraad met uitzondering, gelet op de privacy, van de sociale dossiers. Voor deze laatste zou er een zogenaamd comité van bijstand worden opgericht waarin niet alleen gemeenteraadsleden maar eveneens externe experts zouden kunnen zetelen.

De werking in 2015 binnen het OCMW zal vooral focussen op economische activering en sociale activering. Bij economische activering wordt vooral de nadruk gelegd op de doorstroming naar het reguliere arbeidscircuit, terwijl bij sociale activering het de bedoeling is de zelfredzaamheid te verhogen aan de hand van workshops en vorming.Heb je een vraag dan kan je steeds terecht in De Wegwijzer.

Het getal

151De politiezone Grensleie (Menen/ Wevelgem/ Ledegem) bestaat uit 151 medewerkers. Het operationele kader bestaat uit 1 hoofdcommissaris, 8 commissarissen, 29 hoofdinspecteurs, 108 inspecteurs en 5 agenten van politie. Het lokale politiekorps wil fundamenteel bijdragen tot de leefbaarheid in de gemeenten, het bevorderen van de openbare rust, veiligheid en gezondheid. Dit doen ze door te zorgen voor een harmonisch verloop van het leven in gemeenschap, de problemen inzake veiligheid te voorkomen, op te lossen of te beheersen en de burger te beschermen, te helpen en gerust te stellen.

HinderSint-Pieterstraat / Boomlandstraat: De zijstraat van de Sint-Pieterstraat evenwijdig met de Kezelbergroute wordt afgewerkt en zal tegen eind maart normaal afgewerkt zijn.

Onderhoudswerken van enkele gemeentewegen:Begin maart wordt een gedeelte van het wegdek in de Rollegembosstraat heraangelegd en worden enkele dwarsduikers vernieuwd. Grachten worden met steenslag verstevigd ten behoeve van het veilig kunnen uitwijken voor tegenliggend verkeer.

Vervolgens wordt het asfalt in de Vlaschaardlaan afgefreesd en opnieuw aangelegd. Verzakte straatkolken en watergreppels worden bij deze terug op hoogte gebracht. Dit alles is voorzien voor midden maart. In de Hugo Verriestlaan zal De Watergroep in maart een nieuwe waterleiding aanleggen. Intussen zal ook Infrax een gedeelte van hun net vernieuwen en nadien zal het voetpad worden vernieuwd in de maanden april - mei. In juni zal dan het wegdek worden voorzien van nieuwe asfalt.

Aanleg van een nieuw fietspad in de Kezelbergroute:Momenteel is het fietspad ter hoogte van de oude spoorwegbedding (Kezelbergroute) afgesloten voor fietsverkeer. Dit in het kader van een volledige heraanleg door de Provincie West-Vlaanderen. Er werd gestart in Roeselare en men schuift op richting Menen.

HinderGullegemsestraatVoortgang van de werken van het Aquafin project “Aansluiting Gullegemsestraat”. Tussen de Beurtemolenstraat en het kruispunt met de Driemastenstraat zal u nog steeds wat hinder ondervinden en wordt u begeleid door een verkeersomleiding. Momenteel is de asfalt-onderlaag van het eerste stuk (Gullegemsestraat 194 tot kruispunt Beurtemolenstraat) gegoten en is men rioleringen aan het aanleggen in het tweede gedeelte dat loopt van het kruispunt met de Beurtemolenstraat tot aan de Driemastenstraat.

Winnaar fotowedstrijdVorige maand kon je opnieuw deelnemen aan een fotowedstrijd. We namen een foto van De Pastorij. De schoorsteen werd met een verdiep verhoogd. Veel mensen wisten wat er niet klopte, maar er kon slecht één winnaar zijn: Paul Tyvaert. Paul wint een waardebon van € 25,00 die bij een Ledegemse handelaar naar keuze geruild kan worden. Proficiat!

Geert WylinOCMW-voorzitter - vijfde schepen

22

Page 3: Infomagazine maart 2015

MEER INFOJeugddienst - 056/894.876 - [email protected]

“Wij hebben met het college van burgemeester en schepenen beslist om met de gemeente in te staan voor de verzekering.”, zegt Greta Vandeputte, schepen van jeugd. “Ik kan dergelijke initiatieven van onze jeugd enkel maar toejuichen.”

Chiro Miengelienge is de eerste jeugdvereniging die met de Party Bob zal starten. “We hopen aan de hand van Party Bob meer bezoekers te hebben op Fête Fatale.”, vertelt Thomas Jacques, hoofdleider van Chiro Miengelienge.

“In maart zal het een drukke periode zijn voor onze Party Bob,” weet An-Sofie. “De eerste dienst zal met Fête

Party Bob tijdens Ledegemse jeugdevenementen

Fatale zijn, het weekend daarop bij Party Instinct van KSA Sint-Elooi en begin april voor Flashback van Chiro Nele. Ook tijdens de feestweekends van de jeugdhuizen zal Party Bob van dienst zijn. De KLJ zal Party Bob vooral inschakelen tijdens hun fuif Teeltbal het tweede weekend van augustus.”

Alle informatie rond Party Bob, wanneer hij rijdt of op welke evenementen, kan je terug vinden op de facebook ‘Party bob - Ledegem’ en op de gemeentelijke website.

Het is al sinds jaar en dag geweten dat de jongeren van Ledegem niet gemakkelijk over hun deelgemeentegrens trekken tijdens hun uitgaansleven. Met deze gedachte in het achterhoofd kwam Maarten Vandecasteele tijdens de jeugdraad op de proppen met een lumineus idee: “Kunnen we geen shuttledienst voorzien tijdens evenementen van de verschillende jeugdverenigingen?”. Party Bob was geboren.

Party Bob heeft als doel de jongeren van Sint-Eloois-Winkel en Rollegem-Kapelle veilig tot in Ledegem te brengen en vice versa. Party Bob kan enkel door jeugdverenigingen worden aangevraagd om van dienst te zijn tijdens enkele van hun grote evenementen. Het is de aanvragende vereniging die zelf instaat voor de dienstregeling. Zij kiezen de chauffeur(s) en de uurregeling. “De stopplaatsen zijn wel vastgelegd.”, legt An-Sofie Despeghel, voorzitter van de jeugdraad uit. “We kunnen onmogelijk iedereen thuis op- en afhalen, dus hebben we enkele vaste stopplaatsen. In Ledegem is dit aan de kerk en aan Huis Maria, in Rollegem-Kapelle aan de kerk en in Sint-Eloois-Winkel aan de kerk en aan jeugdhuis Chaplin.”

3

Page 4: Infomagazine maart 2015

Tijdens de paasvakantie worden opnieuw kleuter- en sportkampen georganiseerd. Kinderen kunnen zich volledig uitleven vanaf dinsdag 7 april tot en met vrijdag 10 april in Ledegem en Sint-Eloois-Winkel. Een planning van het volledige kampenaanbod 2015, kan je terugvinden op onze website www.ledegem.be. Hier worden ook de inschrijvingsdata en foto’s gepubliceerd.

Er is opvang voorzien vanaf 7u30 ’s morgens tot 17u30 ’s avonds, in de sporthal van de deelgemeente waar het kamp plaatsvindt. Het is heel belangrijk dat kleuters minstens één trimester schoolervaring hebben, mede omdat er tijdens ieder kamp een uitstap van een halve of volledige dag op het programma staat.

Wil je graag deelnemen? Schrijf je dan zeker in bij de sportdienst. Uitzonderlijk zullen de inschrijvingen voor de kampen in de paasvakantie niet via de online applicatie gebeuren, maar wel via de gemeentelijke website. Dit kan vanaf zaterdag 28 februari via www.ledegem.be

MEER INFOSportdienst - [email protected] - 056/894.877

Kleuter- en sportkampen Paasvakantie

Lezen is ook lachenDe jeugdboekenweek vindt dit jaar plaats van 14 tot 29 maart 2015 met als thema humor. Lezen is ook lachen. Lachen met grappen, met dwaze moppen, met ondeugendheid, kattenkwaad, gekke woorden, vreemde situaties en personages. Lachen om uitglij-, struikel- en valpartijen. Lezen is ook glimlachen en grimlachen, giechelen, grinniken, gieren, brullen, schuddebuiken en schateren.

Laat je tot lachen aanzetten door leuke boeken. Want een dag niet gelachen (of gelezen) is een niet-geleefde dag. Naar jaarlijkse gewoonte richt de bibliotheek terug auteurslezingen in voor de Ledegemse basisscholen. Het programma brengt enkele gerenommeerde schrijvers voor het voetlicht:

• Do 5 maart: Karla Stoefs - 4de leerjaar - leefgroep 3• Do 12 maart: Guy Daniëls - 3de leerjaar • Vr 13 maart: Wally De Doncker - 5de leerjaar en

leefgroep 3 • Do 19 maart: Katrien Van Hecke - 2de leerjaar en

leefgroep 2• Do 26 maart: Herman Van Campenhout - 6de leerjaar

en leefgroep 3

MEER INFOBibliotheek - 056/894.880 - [email protected]

44

Page 5: Infomagazine maart 2015

F’L!NK: ‘Deux jours, une nuit’Op donderdag 12 maart tonen we u graag de laatste film van de gebroeders Dardenne, sinds jaar en dag iconen binnen de nationale en internationale regisseurswereld. ‘Deux jours, une nuit’ vertelt het verhaal van Sandra (Marion Cotillard) die slechts een weekend - twee dagen en één nacht - de tijd heeft om haar collega’s ervan te overtuigen om hun premie af te staan, zodat zij haar job kan behouden. Met deze film grepen de Dardennes net naast de Gouden Palm, maar wonnen ze de prijs voor de beste Franstalige film op de twintigste uitreiking van de Lumière-prijzen in Parijs.

• ‘Formidabel’ (Knack)• ‘Intens, spannend, aangrijpend, ... uitzonderlijk!’

(The Guardian)• ‘Deze film is fantastisch… op vandaag de beste

film van de gebroeders Dardenne’ (Little White Lies)

MEER INFODonderdag 12 maart om 20u in DE L!NK Org. Cultuurdienst Ledegem i.s.m. Davidsfonds Ledegem en Sint-Eloois-WinkelKaarten: € 3,[email protected] - 056/894.878

Buitenspeeldag

Geen excuus om binnen te blijven op woensdag 1 april, want dan is het weer Buitenspeeldag! Bij Nickelodeon, Ketnet en VTM Kazoom gaan die dag tussen 13u en 17u de schermen helemaal op zwart. Een overduidelijk signaal om naar buiten te gaan. Maar je hoeft je zeker en vast niet te vervelen, want op het speelplein De Kempkens te Ledegem zijn er tal van leuke activiteiten! Er is een Velcro muur, grote glijbaan en bungee run aanwezig. Maar je kan er ook voetballen en dansen.

Wil je komen meespelen tijdens deze onvergetelijke namiddag? Dat kan voor iedereen van het 1ste tot en met het 6de leerjaar. Inschrijven doe je via het inschrijvingsformulier op de gemeentelijke website. Inschrijven is verplicht, maar volledig gratis! Er wordt voor iedereen een drankje voorzien. Het wordt een niet te missen namiddag!

MEER INFO Jeugddienst - 056/894.876 - [email protected]

© Thelma Esteves

5

Page 6: Infomagazine maart 2015

Estrellakoor viert feest!

nummer van het koor en hun publiek in hun beginjaren. “Ten tijde van zangeres La Esterella dachten veel mensen dat de naam van ons koor naar haar verwees, maar niets is minder waar. Onze Estrella komt wel degelijke uit de operawereld!”

Met dirigente Ilse Landuyt is het repertoire intussen flink geëvolueerd. Vandaag ligt er vooral lichte pop/rockmuziek, filmmuziek en Nederlandstalige pop op

de plank. Sister Act, Sinead O’Connor, Raymond van het Groenewoud, Laïs, Les Miserables … . Volgens Mieke en Lena is dit ook de reden waarom hun koor ook heel wat jonge dames aanspreekt. "Bij ons varieert de leeftijd van de koorleden van 28 tot 78 jaar. In tegenstelling tot heel wat andere koren, wordt er bij ons zo goed als geen kerkmuziek gezongen. Dat is ons geheim!"

Bladerend in hun archiefmap, blijkt dat ook de uniformen doorheen de jaren regelmatig veranderd zijn. In de beginperiode droegen alle dames een lichtblauwe bloes, een lange blauwe rok en een sjaaltje. Vandaag gaan ze voor stijlvol zwart met eventueel een kleuraccent. Lena herinnert zich nog dat ze met de groep zelfs nog zelf nieuwe bloezen gemaakt hebben. "Bij ons thuis leek het die keer wel op een naaiatelier: iemand knipte de patronen, iemand anders stikte of maakte de knoopsgaten, nog iemand anders streek de bloezen …"

Het verhaal van het Estrellakoor gaat terug tot de Kroonwacht, de voorloper van de Ledegemse meisjeschiro. In 1956 ontstond in de schoot van deze jeugdbeweging het kinderkoor ‘De Lenteklokjes’. Onder leiding van Rosa Soenen repeteerden de kinderen twee keer per week. "Rosa was een strenge dirigente die de puntjes op de ‘i’ zette", vertellen Mieke Dessein en Lena Baekelandt. "We hadden zelfs geen koorboek, maar moesten alle nummers uit het hoofd zingen."

Het kinderkoor boekte heel wat successen: ze behaalden twee keer een mooie prijs op het jeugdmuziekfestival van Neerpelt en traden zelfs eens op in de studio’s van de radio. Na 8 jaar viel jammer genoeg het doek over De Lenteklokjes omdat de dirigente in het huwelijksbootje stapte en er geen tijd meer was om te dirigeren. In 1974 groeide, bij de viering van 20 jaar Chiro, de idee om het kinderkoor voor de gelegenheid opnieuw te laten optreden. De leden van het kinderkoor waren intussen de kindertijd ontgroeid en dus was een dameskoor geboren. Wat herbegon als een gelegenheidskoor kreeg al snel weer vaste vorm. De liefde voor muziek stak weer de kop op.

In de beginperiode bestond het repertoire vooral uit ‘vernederlandste’ Weense muziek en operamuziek: An der schönen blauen Donau, Barcarolle van Offenbach... De naam van het koor verwijst naar een opera van Donizetti, Anzoletto en Estrella. Het was een favoriet

Het Ledegemse dameskoor Estrella bestaat 40 jaar. Reden genoeg dus om een lenteconcert te organiseren mét oud-leden en (klein)kinderen!

In tegenstelling tot heel wat andere

koren, wordt er bij ons zo goed als geen

kerkmuziek gezongen. Dat is ons geheim!

6

Page 7: Infomagazine maart 2015

LENTECONCERTZaterdag 21 maart om 20uZaal De Kring056/[email protected]: Ilse LanduytPianist: Jan Christiaens

Interesse om mee te zingen? Neem contact op met Mieke Dessein via 056/50.40.22www.estrellakoor.be

Estrellakoor viert feest!

Hoogtepunten uit hun 40-jarig bestaan zijn de enkele tornooien die ze meezongen als dameskoor, de Ierse avond in 2005 en de cd-opname in de woonkamer van dokter Sandra. "Maar de wekelijkse repetities blijven voor ons toch het belangrijkste.", zegt Mieke. Elke maandagavond repeteert het koor in zaal De Kring van 20u30 tot 22u. Tijdens de repetities wordt er hard geoefend. "We zouden geen dameskoor zijn, als we niet graag een woordje babbelen. Maar dat doen we zoveel mogelijk voor of na de repetitie. Na elke 1ste repetitie van de maand, houden we een drink."

Naar aanleiding van hun 40ste verjaardag, zingt het Estrellakoor op zondag 21 maart een lenteconcert in De Kring. Voor de gelegenheid nodigen ze oud-leden, de kinderen en de kleinkinderen van de dames uit om met hen mee te zingen. Ze gaan dus toch een beetje op zoek naar de roots van het kinderkoor van toen.

In de toekomst willen de dames van het Estrellakoor vooral nog heel veel samen zingen en mooie muziek maken. Of ze overwegen om de heren eraan toe te voegen en er een gemengd koor van te maken? ‘Geen haar op ons hoofd die daaraan denkt.", klinkt het in koor…

WEDSTRIJDMaak kans op één van de drie duotickets voor dit concert. Mail het antwoord op onderstaande vraag naar [email protected] voor 8 maart.Vanwaar komt de naam Estrellakoor?

77

Page 8: Infomagazine maart 2015

Vakantietoelage langdurig zieken en andersvalidenLangdurig zieken en andersvaliden uit onze gemeente, die hebben deelgenomen aan een aangepast vakantieverblijf in binnen- of buitenland van minimum vijf dagen, hebben recht op een toelage van € 50,00 per kalenderjaar.

Om gebruik te maken van de jaarlijkse toelage moet je wel aan volgende voorwaarden voldoen: • Een arts moet bevestigen dat de deelnemer

langdurig ziek of andersvalide is.• De organisator van de reis bevestigt de periode en

het feit dat het om een aangepaste vakantie gaat.

Het aanvraagformulier kan je aanvragen op de financiële dienst van de gemeenten of kan je simpelweg downloaden op www.ledegem.be. Aanvragen moeten ingediend zijn bij de financiële dienst vóór 31 december van het betreffende jaar.

MEER INFOFinanciële Dienst - 056/[email protected]

Kermissen Ledegem 2015U hebt het waarschijnlijk al gemerkt: kermissen zijn de uitsterving nabij. Daarom wil de gemeente een beroep doen op lokale verenigingen, om de kermissen nieuw leven in te blazen. Zo is er tijdens de oktoberkermis te Sint-Eloois-Winkel reeds de Paardenkoers en is er tijdens de septemberkermis te Rollegem-Kapelle Sport om School van VBS Sint-Jan. Voor de overige kermissen is er nog heel wat ruimte voor nieuwe initiatieven.

Naast het organiseren van activiteiten zijn wij ook op zoek naar mensen die een standje willen bemannen. Bij het bemannen van een standje kan je producten verkopen ten voordele van jouw vereniging en kan je bovendien nog eens de aandacht vestigen waar jouw vereniging voor staat. Twee vliegen in één klap dus. Zin om deel te nemen? Neem dan zeker contact op met de cultuur- of financiële dienst.

• Ledegem: 1 en 2 augustus (Ommegang) en 10 en 11 oktober (Kermis)

• Sint-Eloois-Winkel: 11 en 12 juli (Ommegang) en 3 en 4 oktober (Kermis)

• Rollegem-Kapelle: 27 en 28 juni (Ommegang) en 19 en 20 september (Kermis)

MEER [email protected] - 056/[email protected] - 056/894.86888

Page 9: Infomagazine maart 2015

Kermissen Ledegem 2015

De keteltemperatuur zal aangepast worden in functie van de buitentemperatuur, zodat de ketels tijdens warmer weer veel lagere temperaturen zullen bereiken. Daarnaast zal ook het comfortprobleem opgelost worden. Nu wordt het vaak veel te warm in de zaal of is er een koude lucht voelbaar. De werken en aanpassingen zullen eind april afgerond worden.

Bovendien is de gemeente ook bezig om na te gaan of de mogelijkheid bestaat om de openbare verlichting te doven tijdens bepaalde uren van de nacht. Er wordt bekeken welke dagen en uren de openbare verlichting kan gedoofd worden, welke investeringskosten hieraan verbonden zijn en welke besparingen dit zou genereren.

Ook de gemeente bespaart energie

Daarnaast blijft de gemeente verder inzetten op sensibilisering. Verenigingen, die gebruik maken van een eigen lokaal, dienen steeds zelf hun energiefactuur te betalen. Op die manier is duidelijk dat de verenigingen zuinig omspringen met energie. Ook in de openbare gebouwen blijft de gemeente zuinig omspringen met energie. Iedere week wordt in de sporthallen de verwarming geprogrammeerd in functie van de bezetting. De gemeente vraagt ook aan de gebruikers van openbare gebouwen om hun steentje bij te dragen. Laat lichten niet onnodig branden, sluit ramen en deuren als de verwarming brandt, zorg dat bij het verlaten van het gebouw de verlichting gedoofd is en verwarming afligt.

MEER INFOGrondgebiedszaken - 056/894.863

De gemeente probeert al jaren het energieverbruik in openbare gebouwen te beperken. Ook in 2015 wil de gemeente verder inzetten op energie-efficiëntie en op energie besparen. Daarom zullen er opnieuw investeringen gebeuren om het energieverbruik verder te doen dalen.

Een eerste belangrijk dossier is de relighting van de sporthallen. In samenwerking met ‘Energy Service Company’, een onderdeel van Infrax, werd een detailstudie uitgevoerd omtrent de mogelijke besparingen door het vervangen van de zaalverlichting in de drie gemeentelijke sporthallen. Hieruit blijkt dat de mogelijke investeringen een jaarlijkse elektriciteitsbesparing van €29.000,00 met zich meebrengt. De investeringskost kan hiermee in iets meer den vier jaar terugverdiend worden. Bovendien wordt er zo jaarlijks 58 ton CO minder uitgestoten. De gemeente voorziet in juni te kunnen starten met de werken.

Ondertussen wordt ook de HVAC aangepakt in cultuurzaal DE L!NK. Vooreerst zal de ketelsturing aangepast worden.

9

Page 10: Infomagazine maart 2015

10

Nieuw: de babybox

Ben je zwanger en krijg je binnenkort een kindje? Dan zal je na de geboorte van uw kleine spruit uitgenodigd worden om de babybox van de gemeente op te halen! Sinds 1 januari 2015 ontvangen kersverse ouders deze doos die het eerste identiteitsbewijs van hun kindje, de gemeentelijke geboortepremie, een leuk geschenk en de brochure kinderopvang bevat.De geboortepremie bedraagt € 37,50 voor een eerste kindje, € 50,00 voor een tweede kindje en € 75,00 vanaf het derde kindje.

De babybox werd geïntroduceerd om de dienstverlening te centraliseren bij één personeelslid en tezelfder tijd het infopunt opvoeding van de gemeente voor te stellen aan ouders. In het infopunt kunnen ouders terecht met hun vragen over opvoeding, krijgen ze advies over allerlei opvoedingsthema’s of kan er bij een probleem doorverwezen worden naar de juiste dienst. Het infopunt is open maandag van 17u tot 19u of woensdag op afspraak van 9u tot 12u.

MEER [email protected] - 056/894.800

Infoavond mantelzorgers Naar aanleiding van de nationale dag van de zorg, nam het thuiszorgteam van het OCMW samen met het LDC De kring het initiatief om de mantelzorgers in onze gemeente in de kijker te plaatsen. Het programma bestaat uit een voorstelling van het thuiszorgaanbod en een presentatie over de rechten van mantelzorgers. Zo wordt er dieper ingegaan op de premie voor mantelzorgers en levenslang wonen, zorgwonen of kangoeroewonen, het belastingvoordeel bij samenwonen met een ouder familielid en de financiële tegemoetkomingen binnen het rechtenonderzoek.

We sluiten de avond af met een drankje en een babbel. De infoavond richt zich op alle mantelzorgers en geïnteresseerden die in de toekomst de zorg van familie of vrienden op zich willen nemen. De avond vindt plaats op dinsdagavond 17 maart om 19u30 in de raadszaal van het gemeentehuis.

MEER [email protected] - 056/894.818

10

Page 11: Infomagazine maart 2015

nicotineverslaving?”, “Hoe speelt psychische verslaving een rol?” en “Hoe spelen je eigen gedachten een rol?”.

Je wordt in deze sessies zoveel mogelijk voorbereid op de rookstopdag (na sessie 3). Hierna komen we nog 5 keer samen om de moeilijkheden bij je rookstop te bespreken en je motivatie te verstrekken. Onderling kunnen er ook praktische tips en ervaringen uitgewisseld worden.

Voorbereiding stopdagDe rookstop wordt dus grondig voorbereid zodat je jouw stopdag goed gemotiveerd tegemoet kan gaan. De cursus start op woensdag 4 maart en gaat verder op 11 maart en 18 maart. Daarna volgt de eigenlijke rookstop.

Ook Ledegem maakt korte metten met sigaretten

De volgende sessies vinden plaats op 25 maart (3 dagen na de eigenlijke rookstop), 1 april (1 week na de rookstop), 15 april (3 weken na de rookstop), 29 april (5 weken na de rookstop) en 27 mei (2 maanden na de rookstop).

KostprijsHet volledige rookstopprogramma kost € 210,00 waarvan je maar liefst € 170,00 terugbetaald krijgt van uw ziekenfonds.

Inschrijven kan op [email protected] of via 056/894.800, vraag naar Ellen Bogaert. Schrijf je snel in, want er zijn slechts 10 plaatsen beschikbaar.

Ben je op zoek naar een rookvrij leven? Ben je de sigaret beu … maar lukt het moeilijk om alléén te stoppen met roken?

Maar liefst 70 % van alle rokers wil stoppen met roken en 30 % probeert om te stoppen met roken. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp.

Stoppen met roken in groep kan hier een mogelijke oplossing zijn. Omdat we als Gezonde Gemeente onze inwoners willen stimuleren en helpen met het stoppen met roken, organiseren we een rookstoppragramma.

Erkend tabakologePurdy Bogaert is een erkend tabakologe die de groepssessies zal begeleiden. Tijdens de eerste sessies komen verschillende thema’s aan bod zoals: “Wat zijn de voor- en nadelen van roken?”, “Wat is een

MEER INFOwww.vlaanderenstoptmetroken.be - [email protected] - 056/894.800

11

Page 12: Infomagazine maart 2015

Nieuw nationaal oproepnummer Belgische apotheken van wachtdienstAls erkende zorgverstrekkers bekleden Belgische apothekers een centrale plaats in de eerstelijnszorg van ons zorgsysteem. De apotheker wordt vaak als eerste geraadpleegd. Dankzij een performante wachtdienst waarborgt hij bovendien dat geneesmiddelen 24/24 en 7/7 beschikbaar zijn. Op www.apotheek.be kan je steeds terecht voor alle informatie over de Belgische apotheken met wachtdienst. Daarnaast kan je ook steeds terecht op het vernieuwde oproepnummer 0903/99.000, om te weten welke dichtstbijzijnde apotheek met wachtdienst is.

Toezicht naleving wapenwetgevingDe dienst “wapens” van het Politiekorps Grensleie bestaat uit een inspecteur en administratief medewerker en is belast met het toezicht op de naleving van de wapenwetgeving. De dienst “wapens” staat onder andere in voor: het geven van inlichtingen inzake de aanschaf van een vergund vuurwapen, het organiseren en afnemen van de theoretische proef, het aanspreekpunt tussen de bevoegde overheden inzake vuurwapens en vergunningen, de wapencontrole bij aflevering van wapenvergunningen. Kortom, bij de wapendienst kan je terecht met alle vragen in verband met wapens.

MEER INFO056/[email protected]

Kids-ID De kids-ID is een elektronische identiteitskaart voor Belgische kinderen van 0 tot 12 jaar. Ze vervangt het vroegere kartonnen 'identiteitsbewijs' dat ouders moesten aanvragen, wanneer ze met een kind naar het buitenland wilden reizen. Voor landen waar de kids-ID niet erkend wordt, moet het kind een reispaspoort hebben. Voor elke reis naar het buitenland doe je best navraag over de nodige identiteitsbewijzen bij de dienst burgerzaken. Het kaartje moet je vier weken voor vertrek naar het buitenland aanvragen bij de dienst burgerzaken. Vergeet niet een recente pasfoto, genomen door een fotograaf, mee te brengen.

MEER INFODienst burgerzaken056/894.805 [email protected]

Nieuw tarief-systeem De LijnOp 1 februari is er heel wat veranderd voor de reizigers van De Lijn. Voortaan betalen ze voor 60 minuten rijden met een onbeperkt aantal overstappen in plaats van voor een aantal zones. Daarnaast verdwijnt het gratis openbaar vervoer, behalve voor personen met een handicap, oud-strijders en oorlogsinvaliden. Ook het aantal varianten van vervoerbewijzen vermindert. Er komen drie tarieven voor losse vervoerbewijzen: een biljet, een sms-ticket en een rittenkaart Een biljet voor een enkele rit kost vanaf 1 februari 3 euro, een sms-ticket 1,80 euro (+ 0,15 euro voor de aanvraag-sms) en met een Lijnkaart betaal je 1,40 euro.

MEER INFOwww.delijn.be

Week van de vrijwilliger28 februari - 2 maartVoor het gemeente- en OCMW-bestuur zetten zich vele vrijwilligers in. Sommigen doen dat elke dag opnieuw, anderen maken zich met momenten vrij. Maar één ding hebben ze gemeen: de vele vrijwilligers zetten zich onbezoldigd en uit vrije wil in voor een goed doel in hun buurt. Bij acties en evenementen, in de bibliotheek, in de vervoersdienst, voor verjaardag bezoekjes bij ouderen, in het huiswerkklasje Huklakin, in de speelpleinwerking, in de groendienst, bij het opruimen van zwerfvuil, als sleutelverantwoordelijken van culturele gebouwen … In De Wegwijzer lopen we Georges Dejonge en Werner Vandewalle tegen het lijf. Waarom ze als vrijwilliger bij de vervoersdienst van Leonah werken?, vragen we hen. “Het is een engagement dat we graag aangaan, nu we wat tijd vrij hebben sinds ons pensioen. We voeren de mensen met plezier naar de kapper, de supermarkt, de kaartersclub. De ritten vinden steeds plaats overdag en tijdens de week, dus dat is haalbaar. We halen er voldoening uit en tegelijk zijn we onder de mensen.”

We bedanken al die mensen, die vaak achter de schermen hun steentje bijdragen. We vinden hun inzet niet vanzelfsprekend!

MEER [email protected]

1212

Page 13: Infomagazine maart 2015

Laat de kurken knallen, om ze straks in onze sorteerbak te laten vallen Wist je dat alle Belgen samen per dag meer dan een miljoen flessen wijn verbruiken? De 80 ton kurken die hierbij vrijkomen, worden vaak in de vuilnisbak gekieperd. Dit is spijtig, want kurken kunnen volledig gerecycleerd worden.

Dit recycleren gebeurt in Mariënstede dat zowel woongelegenheid als ‘werk op maat’ biedt aan personen met een fysieke en/of mentale beperking. Hier worden onder meer kurken gesorteerd en vermalen tot korrels als natuurlijk isolatiemateriaal voor vloeren, muren en daken. Als u weet dat de schors van de kurkeik pas na 25 jaar geoogst kan worden en de boom daarna 10 jaar nodig heeft om een nieuwe bruikbare schorslaag te vormen, dan loont het de moeite om de kurken op te sparen en af te leveren aan het gemeentelijk depot naast het recyclagepark.

Sinds januari staat er aan de ingang van het gemeentelijk depot een groen rolcontainertje waarin er kurken gedeponeerd kunnen worden. Gelieve enkel echte kurken en portokurken erin te werpen. Kunststofkurken kunnen helaas (nog) niet gerecycleerd worden. Met jullie ondersteuning wordt en is ons kurkatelier reeds een knallend succes.

MEER INFOwww.marienstede.be

Gemeentelijke digitale nieuwsbrieven Een digitale nieuwsbrief is een ideaal middel om snel van iets op de hoogte gebracht te worden. De openbare bibliotheek, de dienst cultuur en de gemeente Ledegem versturen 11 nieuwsbrieven per jaar (ongeveer 1 per maand).

De bibliotheek besteedt in haar digitale nieuwsbrief vooral aandacht aan nieuw in huis gehaalde materialen (nieuwe films, boeken, stripverhalen, cd’s …), literaire en culturele prijzen en activiteiten. De digitale nieuwsbrief van de dienst cultuur geeft een overzicht van de activiteiten van de cultuurdienst en de podiumvoorstellingen van de cultuurverenigingen binnen onze gemeente (concerten, theatervoorstellingen, optredens, ...). In de nieuwsbrief van de gemeente zelf vind je bergen nuttige en praktische informatie/tips.

Nog niet ingeschreven? Aarzel dan geen minuut langer. Inschrijven kan op de website of door een mail te sturen naar: [email protected] met als onderwerp de nieuwsbrief waarop je je wenst te abonneren.

13

Page 14: Infomagazine maart 2015

Ledegem krijgt poetsbeurt De lenteschoonmaak komt eraan! Dit jaar pakken we het nog groter aan. Op donderdag 26 maart tonen de leerlingen van het 4de leerjaar hoe het moet. Zij worden nadien beloond met een ijsje en een leuk gadget.

Op zaterdag 28 maart gaan de jagersvereniging en de brandweer aan de slag. Op zondag 29 maart slaan de jeugdbewegingen en diverse andere verenigingen de handen in elkaar om de gemeente weer spik en span te maken. Vrijwilligers mogen steeds aansluiten op zowel zaterdag als zondag. We starten rond 14u in groepjes aan de technische loods (vlakbij het recyclagepark). I.V.I.O. zorgt voor voldoende grijpstokken en rolcontainers. Na de inspanning komt de ontspanning en maken we het gezellig met een hapje en een drankje aan de loods.

Voel je vrij om aan te sluiten. Iedereen is welkom!

MEER INFODienst grondgebiedszaken - 056/894.863 - [email protected]

1414

Page 15: Infomagazine maart 2015

Optreden The Dump BrothersDe muziek van The Dump Brothers is zo veelzijdig dat ze zich niet in één hokje laten duwen. Noem het country, americana, rockabilly, cajun of hillbilly skiffle, dit alles overgoten met een vleugje Europese gypsy roots. Mooie meefluiters, maar ook onversneden rock ‘n’ roll met een stomende blazerssectie en scheurende mondharmonica’s. Van akoestische straatartiesten, over troubadours die toeren door Europa, tot versterkte professionele entertainers voor grotere podia … The Dump Brothers staan er!

Ze namen intussen al vier cd’s op en traden onder meer op tijdens de Brussels Jazz Marathon en de Gentse Feesten. Ook daar bewezen ze al dat ze van elk optreden een waar feest maken voor hun publiek!

MEER INFOZondag 29 maart om 17u in DE L!NKOrg. De 7evende Namiddag - RK-BluesKaarten: € 9,00 (VVK) - € 12,00 (ADD)056/50.62.19 - www.de7evendenamiddag.be

De Ronde van Vlaanderen

Op paaszondag 5 april, ontvangt onze gemeente hoog bezoek. Dan wordt de Ronde van Vlaanderen gereden en kan u Tom Boonen, Fabian Cancellara, onze eigen Zico Waeytens en de andere gladiatoren voorbij zien flitsen omstreeks 11u15. De publiciteitskaravaan bezoekt ons een halfuurtje eerder. De renners komen vanuit Izegem via de Izegemsestraat onze gemeente binnen. Via de Smissestraat en de Gullegemsestraat trekt de karavaan richting Gullegem.

De dag ervoor, op zaterdag 4 april, rijden de wielertoeristen hun Ronde van Vlaanderen. Voor de middag zullen zo’n 3.000 dapperen exact hetzelfde parcours volgen als hun wielerhelden. Deelnemers op zaterdag dienen zich te houden aan het verkeersreglement. Moedig hen warm aan!

Verenigingen, die in de rand van deze doortocht een etenskraampje willen plaatsen of iets dergelijks, kunnen contact opnemen met de sportdienst via [email protected].

MEER INFOSportdienst - 056/894.877 - [email protected]

15

Page 16: Infomagazine maart 2015

16

Bevolkingsgegevens OverlijdensBultynck GeorgineEchtg. Beheydt FirminRollegemstraat 17° 03.10.1929 † 10.01.2015

Buyse DirkEchtg. Thermote Marie-RoseHemelhoek 18° 06.08.1950 † 12.01.2015

Depuydt AndriesWed. Vandenbussche LizetteSint-Pieterstraat 69° 01.06.1934 † 12.01.2015

Lefevere GilbertaWed. Cuvelier GeeraardKlein-Harelbekestraat 28° 20.03.1934 † 13.01.2015

Witdouck LydieWed. Dujardin GastonStationsstraat 117° 26.08.1930 † 13.01.2015

D’hulster BartEchtg. Ingelbeen ChristineSint-Eloois-Winkelstraat 8° 02.08.1957 † 15.01.2015

GeboortenInnes ° Roeselare 15.12.2014d.v. Eddy Masson e.v. Shahnazaryan Alvard, Oostlaan 10

Jaspen ° Kortrijk 17.12.2014z.v. Ismail Ghassem Zadeh Berghman e.v. Bergham Sonja,Stationsstraat 73

Julipe ° Kortrijk 17.12.2014d.v. Ismail Ghassem Zadeh Berghman e.v. Berghman Sonja,Stationsstraat 73

Julie ° Roeselare 06.01.2015d.v. Gerdy Noyez e.v. Olivier Liesbeth, Smissestraat 39

Huwelijken15.01.2015Fatapour Arsam, Sint-Eloois-Winkelstraat 46, metHartunian Fridany Melina, Richmond Hill, Ontario, Canada

Vanneste LucienEchtg. Degryse CeciliaBoomlandstraat 2° 31.07.1930 † 15.01.2015

Coppens MagdalenaWed. Windels LeoSint-Michielsplein 8° 06.03.1928 † 16.01.2015

Werbrouck LucianaEchtg. Vandenweghe NormanRollegemstraat 91° 19.05.1937 † 19.01.2015

Vandorpe RosaEchtg. Caryn HendrikusBoerderijstraat 5° 08.09.1933 † 25.01.2015

Desmedt RomainRollegemstraat 17° 09.09.1932 † 27.01.2015

Verstraete WillyEchtg. Van Gheluwe MarietteHemelhoek 55° 31.05.1929 † 27.01.2015

De wereld op je bord Het 5de en 6de leerjaar van de Vrije Basisschool te Rollegem-Kapelle nodigen jou uit op hun wereldreis op vrijdag 27 maart 2015, van 19u tot 22u. Voor hun mini-onderneming organiseren ze een culinaire wandeling doorheen de verschillende klassen. In 14 landen kunt u proeven van de sfeer en het hapje en drankje dat de leerlingen samen met hun meter of peter klaar maakten. De opbrengst gaat naar het verfraaien van de speelplaats. Kaarten zijn te koop in het 5de en 6de leerjaar aan € 15,00 voor volwassenen en € 10,00 voor de kinderen.

MEER [email protected] of [email protected]

Prijs drinkwater blijft ongewijzigd in 2015 In 2015 houdt De Watergroep haar tarieven voor de levering van drinkwater ongewijzigd. Voor de klanten in West-Vlaanderen betekent dit, dat de vaste vergoeding voor standaard verbruik behouden blijft op 53,19 euro per wooneenheid. Het tarief voor drinkwater voor standaard verbruik bedraagt nog steeds 2,15 euro per kubieke meter. MEER INFOwww.dewatergroep.be

Zitdagen FOD Sociale Zekerheid Het gemeentebestuur organiseert zitdagen van de Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid in De Wegwijzer, Rollegemstraat 130 te Ledegem.

Een medewerker van de FOD Sociale Zekerheid geeft advies en informatie over:• Inkomensvervangende

tegemoetkoming- inte-gratietegemoetkoming;

• aanvraag tegemoetko-ming hulp aan bejaarden;

• aanvraag parkeerkaart;• aanvraag attesten

erkenning handicap.

De zitdagen vinden plaats elke tweede vrijdag in februari, april, juni, augustus, oktober en december om 9u30 in De Wegwijzer.

Ecotuinteam zoekt teamgenotenIn het voorjaar gaat een nieuw ecotuinteam van start in ’t West-Vlaamse hart. Er is nog plaats voor enkele deelnemers. Een ecotuinteam komt een zestal keren samen om de principes van ecologisch tuinieren te leren. Door tuinen ecologisch in te richten worden ze opnieuw een thuis voor vogels, vlinders en inheemse planten en kruiden. De bijeenkomsten (’s avond of in ’t weekend) vinden plaats in de tuinen van de deelnemers, onder leiding van een deskundige. In het team is er plaats voor tuiniers met een aangelegde tuin of voor beginners met een ‘braakliggende’ tuin. Deelnemen is gratis.

MEER INFO [email protected]/26.14.49

1616

Page 17: Infomagazine maart 2015

Diamanten huwelijk Gilbert Dendauw en Monique Vandemaele, (Moorseelsestraat 12)

Gouden huwelijkPol Guillemyn en Judith Desmet (Karnemelkhofstraat 8)

Gefeliciteerd

Gouden huwelijkJonny Vandermeersch en Sonia Daels (Cardijnlaan 87)

Diamanten huwelijkRoger Devriendt en Cecile Noppe (Rollegemkapelsestraat 81)

Diamanten huwelijk Palmer Temperman en Suzanna Daels (Dorpsplein 1/14)

+ 100-jarigenvan links naar rechts Augusta Lafere (99), Suzanne Messiaen (100) en Maria Vandoorne (102). Ontbreken op de foto Agnes Desimpele (102), Lia Vanfleteren (102) en Zuster Emannuelle (100) geboren Aline Le Roux

Wissel in de gemeenteraad

In de gemeenteraad van 12 februari 2015 nam de gemeente na acht jaar afscheid van gemeenteraadslid Louis Sandra. Louis vertrekt uit onze gemeente en gemeenteraad, omdat hij een zaak tandtechniek overgenomen heeft in Gooik. Katelijn Van Isacker neemt de fakkel over en legde de eed af als nieuw gemeenteraadslid. Ze heeft 16 jaar ervaring als OCMW-raadslid en zal haar plaats in de OCMW-raad afstaan aan iemand anders van de groep CD&V-VD.© Vincent Decroix

17

Page 18: Infomagazine maart 2015

Zo 1 maart

VoetbalWinkel Sport - TorhoutVoetbalterrein Ter Schueren - 15u

Zo 1 maart

TweedehandsbeursOrg. Gezinsbond Sint-Eloois-WinkelDE L!NK - 10u tot 12u€ 12,00/tafel (Leden: € 8,00/tafel)[email protected]

Ma 2 maart

Infonamiddag: fotoreportage India (deel 2)Org. LDC De KringDe Kring - 14u tot 16u30 - € 3,00056/50.25.28 - [email protected]

Vrij 6, za 7 en zo 8 maart

KeuzekaartingOrg. N-VA LedegemDe Kobbe - Vr 18u - Za 17u30 - Zo 10uInleg: € 1,25www.ledegem.n-va.be

Za 7 maart

3de eetfestijn t.v.v. Lorenz en Delphine CouckuytOrg. Supportersclub Lorenz en Delphine CouckuytDE L!NK - 19uvolwassenen: € 15,00 (-12: € 10,00) [email protected] - 0498/84.51.50

Za 7 maart

VolleybalRokavo - Olva Brugge BSporthal Rollegem-Kapelle - 20u

Za 7 maart

VolleybalMevo - G&V Kuurne CSporthal Ledegem - 19u

Za 7 maart

Fête Fatale 4 kidsOrg. Chiro MiengeliengeDe Samenkomst - 17u30 - Gratis

Za 7 maart

Fête FataleOrg. Chiro MiengeliengeDe Samenkomst - 20u30 € 4,00 vvk - € 5,00 add

Zo 8 maart

VolleybalKavo - VT Gullegem BSporthal Sint-Eloois-Winkel - 10u30

Ma 9 maart

Heeft vrouwe justitia steeds gelijk?Org. CD&V LedegemDe L!NK - 19u30 - [email protected]

Ma 9 maart

FietsenOrg. LDC De KringDe Kring - 14u tot 17u - € 2,50056/50.25.28 - [email protected]

Di 10 maart

Supplementair consult bij een vroedvrouw / Shantala babymassageOrg. LDC De KringDe Kring - 9u tot 11u 056/50.25.28 - [email protected]

Do 12 maart

FL!NK: Deux jours une nuitOrg. Cultuurdienst LedegemDE L!NK - 20u - € 3,[email protected] - 056/894.878

Vr 13 maart

Accordeonnamiddag 'Le grand Médard'Org. LDC De KringDe Kring - 14u tot 17u - € 5,00056/50.25.28 - [email protected]

Vr 13 maart

L!Nkquiz 2015DE L!NK - 20u€ 25,00/ploeg (max. 6 personen)https://sites.google.com/site/linkquizz/home

Vr 13 en za 14 maart

Grote pastakaarting voor multimedia Org. Vbs De Peereboom LedegemVbs De Peereboom - 18u - € 1,[email protected]

Vr 13 en za 14 maart

Kaarting fanclub Zico WaeytensOrg. Fanclub Zico WaeytensDe Samenkomst - [email protected]/events/1560703320838962

Za 14 maart

MoezelwijntochtOrg. 'T Wandel Voetje vzwDe Kring - 7u tot 15u€ 1,50 (Leden korting € 0,40)[email protected]

Za 14 maart

VolleybalMevo - Hyacinten Heuvelland BSporthal Ledegem - 19u

Zo 15 maart

VoetbalOlympic Ledegem - Dosko BeverenVoetbalterreinen Olympic - 15u

Zo 15 maart

VoetbalWinkel Sport - LonderzeelVoetbalterrein Ter Schueren - 15u

in Ledegem.be

18

Page 19: Infomagazine maart 2015

Zo 15 maart

VolleybalKavo - Bidavo Bissegem CSporthal Sint-Eloois-Winkel - 10u30

Zo 15 maart

SpaghettimiddagOrg. KavoDE L!NK - [email protected]

Ma 16 en 30 maart

Kantklossen voor beginnersOrg. LDC De Kring i.s.m. De Kunstkring en AthenaDe Kring - 14u tot 17u - € 35,00 (6 lessen)056/50.25.28 - [email protected]

Wo 18 maart

Vrolijke vrienden 65+: volksspelenOrg. LDC De KringDe Kring - 13u30 tot 16u - € 8,00056/50.25.28 - [email protected]

Do 19 maart

Broederlijk delen ‘solidaire maaltijd’ Nieuwe cafetaria Rustenhove en LDC De Kring - 11u30.Inschrijven: € 7,50 storten op: Rustenhove KBC BE20 4656 1150 0156 met de vermelding: solidaire maaltijd, uw naam en het aantal personen tegen 15 maart056/50.25.28 - [email protected]

Do 19 maart

Bloemschikken in teken van de lenteOrg. KVLV Rollegem-KapelleDe Kobbe - 19u30056/50.36.36

Vr 20 maart

Freddy Devadder: twijfeltOrg. RokavoDE L!NK - 20u - € 15,[email protected]

Za 21 maart

40 jaar EstrellaDe Kring - 20u056/50.40.22 - [email protected]

Za 21 maart

Party InstinctOrg. KSA Sint-ElooiDe L!NK - 21u€ 4,00 vvk en € 6,00 add

Za 21 maart

BasketbalWibac - KB Avelgem ASporthal Sint-Eloois-Winkel - 20u30

Vr 27 maart

De wereld op je bordOrg. Vbs Rollegem-KapelleVbs Rollegem-Kapelle - 19u tot 22uvolwassenen € 15,00 - kinderen € 10,[email protected]@moorsledegem.be0497/24.93.42

Vr 27 en za 28 maart

Vlaamse SterrenkijkdagenPrivé Sterrenwacht Halley - 20u tot 24uwww.sterrenwachthalley.be - 056/[email protected]

Vr 27 en za 28 maart

Eetfestijn Org. De Luie VissersSint-Elooiszaal - 18u30 volwassenen: € 18,00 - kids: € 8,00

in Ledegem.be

Za 28 maart

VoetbalOlympic Ledegem - BV OtegemVoetbalterreinen Olympic - 16u

Za 28 maart

VolleybalMevo - Sijos Menen BSporthal Ledegem - 19u

Za 28 maart

VolleybalRokavo - Ruvo RuddervoordeSporthal Rollegem-Kapelle - 20u

Zo 29 maart

VoetbalWinkel Sport - FC GullegemVoetbalterrein Ter Schueren - 15u

Zo 29 maart

VolleybalKavo - Izegems Volley TeamSporthal Sint-Eloois-Winkel - 10u30

Zo 29 maart

The Dump BrothersOrg. De 7evende NamiddagDE L!NK - 17u€ 9,00 vvk - € 12,00 add056/50.62.19

Jouw activiteit in deze kalender? Er is slechts 1 mogelijkheid om jouw activiteit in deze kalender te laten verschijnen: geef ze in op www.uitdatabank.be!

Download zeker ook de handleiding. Zij helpt je stap voor stap je activiteiten in te voeren. Voor publicatie in het magazine van april, moet alle info ten laatste op 10 maart ingegeven zijn.

MEER INFODienst communicatie - 056/[email protected]

19

Page 20: Infomagazine maart 2015

Contactgegevens schepencollegeBurgemeester Bart Dochy

056/894.855 • 0477/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Bevolking • Burgerlijke stand • Politie- en hulpdiensten • Openbare werken • Leefmilieu • Waterbeleid Landbouw- en plattelandsbeleid

Schepen Wally Corneillie

056/894.850 • 0495/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Financiën • Ruimtelijke ordening • Verkeer en mobiliteit • Kerkbesturen • Sport

Schepen Greta Vandeputte

056/894.849 • 0495/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Lokale economie • Senioren • Gezin • Jeugd Feestelijkheden

Schepen Geert Dessein

056/894.848 • 0476/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Wonen • Patrimonium • Energie • ICT Communicatie • Onderwijs • Internationale samenwerking

Schepen Bart Ryde

056/894.847 • 0472/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in het gemeentehuis (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Personeel • Tewerkstelling • Cultuur Toerisme • Ontwikkelingssamenwerking

Voorzitter OCMW Geert Wylin

056/894.823 • 0477/[email protected]: op maandag van 18u tot 19u in De Wegwijzer (of op telefonische afspraak)

Bevoegdheden: Sociale zaken • Gezondheid en welzijn Andersvaliden • Gelijke kansen

ColofonRedactieraadGeert DesseinJulie JacquesEva DemeyerPatsy GrimonprezJohan MaesEveline Vandenbogaerde

RedactieadresCommunicatiedienstGemeentebestuur LedegemRollegemstraat 1328880 [email protected]

Verantwoordelijke uitgeverGeert Dessein, schepen van communicatie

Vormgeving en drukwww.dejonckere.be

HulpdienstenAlgemeen noodnumer: 112Politie: 101Medische spoeddienst: 100Brandweer (algemeen): 112Brandweer (lokaal): 056/50.93.33Rode Kruis Vlaanderen: 105

WachtdienstenHuisartsen midden West-Vlaanderen: 051/24.50.50 (www.hamwvl.be)Tandarts: 0903/399.69 (www.tandarts.be)Apotheek: 0900/10.500 (www.apotheek.be)

AndereVlaamse Infolijn: 1700De Lijn West-Vlaanderen: 059/56.52.11De Watergroep (VMW): 02/238.96.99Infrax- Infolijn: 078/35.30.20- Storingslijn: 078/35.34.33- Gasreuk 0800/60.888- Defecte straatlampen: 0800/60.777

Nuttige contactgegevensGemeentebestuurRollegemstraat 132, Ledegem056/[email protected]

Lokale politieRollegemstraat 132, Ledegem056/[email protected]

OCMWRollegemstraat 130, Ledegem056/[email protected]/ocmw

PWA -kantoorRollegemstraat 132, Ledegem056/[email protected] Openingsuren:Maandag 9u-12u 13u30-19uDinsdag 9u-12u Woensdag 9u-12u 13u30-16u30Donderdag 9u-12u 13u30-16u30Vrijdag 9u-12u

BibliotheekRollegemstraat 218, Rollegem-Kapelle056/[email protected]/bibliotheek

Openingsuren:Maandag 10u-12u 14u-18u30Woensdag 10u-12u 14u-18u30Vrijdag 10u-12u 14u-18u30Zaterdag 9u30-12uZondag 9u30-12u

Dienstencentrum De KringHugo Verriestlaan 16, Ledegem056/50.25.28www.dekringledegem.be

Recyclagepark IVIORoeselarestraat 1, Rollegem-Kapelle051/31.17.96www.ivio.be

Openingsuren:Maandag: 14u -16u45Dinsdag: 14u -18u45Woensdag: 14u -17u45Donderdag: geslotenVrijdag: 9u30 - 17u45Zaterdag: 9u30 - 15u45

Nuttige adressen