Heuvelrug Totaal november 2012

32
11 e JAARGANG | N O 6 NOVEMBER 2012 | OPLAGE 20.500 | HEUVELRUG TOTAAL IS EEN UITGAVE VAN PETERS COMMUNICATIE BV EEN MAGAZINE VOOR INWONERS VAN RENSWOUDE, SCHERPENZEEL, WOUDENBERG, MAARN, MAARSBERGEN, AMERONGEN, LEERSUM, DOORN EN OVERBERG * Party Tenten * Terrasmeubilair * Serviesgoed * Glaswerk * Party Tap * Koffieapparaten * Sta- praattafels Veenendaal - T (0318) 51 21 95 [email protected] www.pietervalkenburg.nl Vleugel Vloeren in alle maten en soorten Kon. Wilhelminaweg 85 3958 CL Amerongen Telefoon 0343 - 455655 | www.hato.nl

description

Heuvelrug Totaal november 2012

Transcript of Heuvelrug Totaal november 2012

Page 1: Heuvelrug Totaal november 2012

11e JAARGANG | NO 6 NOVEMBER 2012 | OPLAGE 20.500 | HEUVELRUG TOTAAL IS EEN UITGAVE VAN PETERS COMMUNICATIE BV

EEN MAGAZINE VOOR INWONERS VAN RENSWOUDE,

SCHERPENZEEL, WOUDENBERG, MAARN, MAARSBERGEN,

AMERONGEN, LEERSUM, DOORN EN OVERBERG

* Party Tenten * Terrasmeubilair

* Serviesgoed * Glaswerk * Party Tap

* Koffieapparaten * Sta- praattafels

Veenendaal - T (0318) 51 21 95 [email protected]

www.pietervalkenburg.nl

Vleugel Vloeren in alle maten en soorten

Kon. Wilhelminaweg 853958 CL Amerongen

Telefoon 0343 - 455655 | www.hato.nl

Page 2: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A2 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Kampweg 19, Doorn • Telefoon (0343) 47 70 [email protected] • www.kusk.nl

KUSKGeeft je meer dan warmte

KUSK adviseert, levert, installeert

en inspecteert kachels, haarden,

schouwen en rookkanalen op maat.

KUSKhaarden en kachels

Uw erkend installateur!

Het is fijn dat er ervaren men-sen zijn die nauw betrokken zijn wanneer er een dier-bare overlijdt. Dat ervaar je

pas ten volle als het sterfgeval familie of vrienden betreft. Blokhuis Uitvaartverzor-ging neemt de uitvaartzorg op een profes-sionele, zorgvuldige en persoonlijke manier op zich. Voor iedereen. Wout Blokhuis: ‘Uit-vaarten verzorgen, dat went nooit. Maar ik vind het heel mooi dat ik mensen terzijde kan staan in de moeilijkste periodes in hun leven. Dat is ooit de reden geweest dat ik aan dit werk begonnen ben. Het beweegt me nog steeds om hiermee door te gaan, ook al ben ik 66 jaar. Het is vergroeid met mijn leven’, vertelt hij.

Conform wensenBij Blokhuis Uitvaartverzorging staat voorop dat een uitvaart waardig moet ver-lopen, conform de wensen van de overle-

Betrokken dienstverlening tijdens moeilijkste momentenWOUDENBERG – Veel uitvaartondernemers kunnen niet zeggen dat ze al dertig jaar begrafenissen verzorgen. Wout Blok-huis van Blokhuis Uitvaartverzorging heeft deze tijd er inmiddels al wel op zitten. De eerste periode als uitvaartverzorger bij een onderneming elders, de laatste tien jaar als zelfstandig uitvaartverzorger.

dene en nabestaanden, passend bij hun levensstijl. ‘Desgewenst nemen wij alles uit handen, tot aan de tekst op de rouwkaart toe. Wil de familie zelf voor dingen zorgen zoals bijvoorbeeld de catering of het zelf dragen van de kist, dan organiseren we dat’, zegt Blokhuis.

Voorafgaand aan het overlijden is het mo-

gelijk om persoonlijke wensen vast te leg-gen. Hiervoor is een speciaal boekje be-schikbaar: ‘Mijn laatste wensen’. Dit kan kosteloos opgevraagd worden.

VertrouwdBlokhuis Uitvaartverzorging verzorgt uit-vaarten vanuit een christelijke levensover-tuiging. Met jarenlange ervaring is deze uitvaartverzorger bekend geworden in de gehele regio van Woudenberg. Blokhuis Uitvaartverzorging is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. ■ ■ ■

Blokhuis UitvaartverzorgingLaan van Nieuwoord 104, 3931 DH Woudenberg

Telefoon (033) 286 39 69 en (06) 22 21 01 23

E-mail: [email protected]

Internet: www.blokhuisuitvaartzorg.nl

Page 3: Heuvelrug Totaal november 2012

C O L O F O N

DOORPLAATSING MOGELIJK NAAR ANDERE UITGAVEN

11e JAARGANG | NO 6 NOVEMBER 2012

Heuvelrug Totaalis een uitgave van:Peters Communicatie BVDe Smalle Zijde 7c3903 LL VeenendaalTelefoon (0318) 56 51 62Fax (0318) 65 46 26E-mail: [email protected]: www.peterscommunicatie.nl

facebook.com/totaalmagazinestwitter.com/totaalmagazines

UitgeverWim Peters

Redactie/fotografie Marco Diepeveen, Feike KlompAnne Rebel, Jasper van de Bovenkamp, Liesbeth OskamEvert Oskam

Foto voorpaginaRaphaël Drent

EindredactieEvert Oskam

CoördinatieLiesbeth Oskam

VormgevingGrafisch bureau Brust, Nijmegen

DrukSenefelder Misset, Doetinchem

VerspeidingPost Service/VSB, alle postadressen

AcquisitieTon Snijders, Wim Peters, Marcel van Manen

CopyrightHet auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voor behouden.HET VERLENEN VAN TOESTEMMING TOT PUBLICATIE IN DIT TIJDSCHRIFT HOUDT IN DAT DE AUTEUR DE UIT GEVER ONHER-ROEPELIJK MACHTIGT DE BIJ OF KRACHTENS DE AUTEURSWET DOOR DERDEN VERSCHULDIGDE VERGOEDING VOOR KOPIËREN TE INNEN EN DAT DE AUTEUR ALLE OVERIGE RECHTEN OVER-DRAAGT AAN DE UITGEVER. NIETS UIT DEZE UITGAVE MAG WORDEN OVERGENOMEN, VERMENIGVULDIGD OF GEKOPIEERD ZONDER UITDRUKKELIJKE TOESTEMMING VAN DE UITGEVER.

P A G I N A 3H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

een paar muisklikken weet je wat een nieuwe vloer je gaat kosten. Deze mogelijkheid is binnenkort ook be-schikbaar voor de andere vloersoorten.

Service van een speciaalzaakOok al zijn de prijzen scherp, de service die de klant geniet is die van een speciaalzaak. Diverse vloeren zijn uitgelegd in de 350 vierkante meter grote showroom, zodat je grote vlakken kunt zien. Stalen mogen mee naar huis worden genomen. Jurriaan Vleugels Schut-ter verleent vrijblijvend advies aan huis. Hij verzorgt met plezier uw vloer, inclusief (ondervloer) leggen en egalisatie. ■ ■ ■

Vleugel VloerenUtrechtseweg 4, 3927 AV Renswoude

Telefoon (0318) 47 70 80 - Fax (0318) 47 70 81

E-mail: [email protected] - Internet: www.vleugelvloeren.nl

RENSWOUDE – Wanneer je een nieuwe vloer kiest voor in je woning, dan wil je dat die geleverd wordt door een specialist. Een specialist duur? Welnee, helemaal niet. Vleugel Vloeren is het adres voor harde vloeren en scherpe prijzen die niet voor internetprijzen onderdoen. En, je profiteert van de kennis en ervaring van Jurriaan Vleugels Schutter, eigenaar van Vleugel Vloeren, die al zeventien jaar actief is in de vloerenbranche.

Topkwaliteit vloeren en scherpe prijzen bij Vleugel Vloeren

V leugel Vloeren is gevestigd in Wooncen-trum Renswoude. Hier vindt u een zeer breed assortiment laminaat, hout, vinyl, marmoleum en pvc. Alle topmerken kun je

hier vinden. Balterio, Quick Step, Meister, Egger, M-flor, Tfd, Therdex, Amtico, Forbo, Tarkett enz.‘In pvc vloeren is Vleugel Vloeren zeer goed vertegen-woordigd. En dat is geen wonder, pvc vloeren kun je in allerlei uitstralingen krijgen. Van hout-, plavuis-, natuursteen- tot tapijtmotief. Het is onverslijtbaar, ge-luiddempend, gemakkelijk met water te reinigen, gaat goed samen met vloerverwarming en vloerkoeling en het is in sommige gevallen verhuisbaar’, zegt Vleugels Schutter.

Direct een prijsVia de website kun je binnen één minuut een offerte laten berekenen voor een pvc- of laminaatvloer. Met

Utrechtseweg 34 | 3927AW Renswoude | Telefoon [email protected] | www. restaurantdedennen.nl

Vanaf heden in onze geheel vernieuwde zaal:• Buffetten • Verjaardagen • Diners / à la carte • Brunch / High tea • Bruiloften

Page 4: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A4 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

ANITA POTTERSJuwelier - Antiquair

Sieraden: ringen, broches, hangers, col-liers, armbanden, manchetknopen, enz.

Zilver ‘op en rond de tafel’: Tafelzilver, bestek, (complete cassettes, losse elementen, kindercouverts), kandelaars, theepotten, theeserviezen,bladen, dierfiguren, peper en zout stellen, olie en azijn enz.

Verzamel objecten: parfumflesjes, peper-muntdoosjes, lodereindoosjes, snuif-dozen, tabaksdozen, miniaturen enz.

Rijkstraatweg 1043956 CS LeersumTel: 0343 - 454186

[email protected]

Inkoop en verkoop

LAHLEGET VERSCHUURBVNERETNUL - 53 GEWESRETNULUEM

[email protected] 72 84 - 8130 :LEB ?OFNI

OF KIJK OP WWW.VERSCHUUR.NL

TEGELS

VOOR ALS HET GOED EN GOEDKOOP MOET ZIJN!

OPEN: MAANDAG T/M VRIJDAG 8.30 -17.30 UUR - ZATERDAG VAN 10.00 - 16.00 UUR

Keuze uit meer dan duizend soorten tegels van bekende

merken zoals: ITALGRES, MARAZZI,

IRIS FMG, TAGINA,METROPOL,

PASTORELLI, MARCOCORONA, ENZ.

Tegelhandel Hendriksen BV is een tegelspeciaalzaak met oog voor design. In onze showroom vindt u vele topmerken waar-onder keramisch parket.

www.keramisch-parket.nl

Buurtlaan West 103

3905 JN Veenendaal

Telefoon 0318 - 511414

Fax 0318 - 550217

www.tegelhandelhendriksen.nl

[email protected]

VLOERTEGELS • WANDTEGELS • VLOERVERWARMING

Page 5: Heuvelrug Totaal november 2012

Op de nieuwe site is het com-plete aanbod nu nog over-zichtelijker: tenten, heaters, (sta)tafels, stoelen, haringkar-

ren, koelkasten, taps, podia, sfeerverlich-ting, rode lopers, glaswerk en bestek. ‘We werken aan een nog betere toepassing. Zo zien bezoekers niets over het hoofd. We denken graag mee in het hele gebeuren. Gewoon omdat we graag zien dat de happening, hoe klein of hoe groot ook, een succes wordt. Natuur-lijk niet alleen via de site, wij informeren u graag in een persoonlijk gesprek’, verduidelijkt Pieter Valkenburg.

BeursaankledingKraakhelder en altijd in topcondi-tie. Zo wordt het organiseren van verjaardag, bedrijfs- en tuinfeest of

Organiseren van beurs of feest nu nog eenvoudiger!VEENENDAAL – Het organiseren van een kerstborrel, nieuwjaarsreceptie, verjaardag, tuinparty of evenement is nu nog eenvoudi-ger. Party Verhuur Pieter Valkenburg presenteert haar nieuwe, overzichtelijke website. Op www.pietervalkenburg.nl is in één oog-opslag duidelijk wat de mogelijkheden zijn. Van glaswerk tot compleet aangeklede en verwarmde partytent. Helemaal nieuw in het aanbod is het genre beursaankleding. Een goed en economisch alternatief voor wat reguliere beursorganisatoren te bieden hebben.

grootscheeps evenement een stuk eenvou-diger. ‘Het moet goed zijn tot in de kleinste details.’ Dit uitgangspunt was de aanlei-ding voor uitbreiding van het assortiment met beursaankleding-artikelen. Balies, vitri-nekasten, folderrekken, statafels, barkruk-ken, vloerbedekking en verlichting. ‘Desge-wenst op locatie opgebouwd. Wij blijken

een goed en economisch alternatief voor wat de eigen standbouwer of beursgast-heer biedt.’ Met slechts één mailtje of telefoontje

staan alle benodigdheden voor u klaar. Snel en gemakkelijk af

te halen aan het laad- en los gedeelte. Wie nog gemakke-lijker feest wil vieren of beurs wil draaien, laat de attributen gewoon bezorgen op locatie. Met het eigen wagenpark

wordt heel Nederland bediend. Een ijzer-sterk voorbeeld van de servicegerichte aan-pak van Party Verhuur Pieter Valkenburg. En met die mogelijkheden kunt u nu nog eenvoudiger kennismaken. ■ ■ ■

Party Verhuur Pieter ValkenburgBobinestraat 20, 3903 KG Veenendaal

Telefoon (0318) 51 21 95

E-mail: [email protected]

Internet: www.pietervalkenburg.nl

P A G I N A 5H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

Het Servicepunt is open op doordeweekse dagen tij-dens de winkeltijden zodat men tussen de boodschap-

pen door even vrijblijvend kan binnenlo-pen voor hulp bij zorgaanvragen of voor het maken van een afspraak. Ook kan men terecht voor informatie over de eigen bij-drage, gebruik van hulpmiddelen en de mogelijkheden om deze te lenen, te huren of aan te schaffen.

Product- en dienstenpakket Door de samenwerking met verschillende disciplines en leveranciers biedt Allerzorg een zeer compleet product- en diensten-pakket aan op het gebied van (thuis)zorg. Indien nodig verwijst Allerzorg door naar andere zorgdisciplines zoals huisarts, zie-kenhuis, apotheek, diëtist of fysiothera-

Thuiszorg laagdrempelig dankzij Servicepunt AllerzorgLEERSUM – Sinds 1 september kunnen inwoners van Leersum vrijblijvend terecht bij het Servicepunt van thuiszorgorga-nisatie Allerzorg voor informatie over alles wat bij thuiszorg komt kijken. Het Servicepunt is gevestigd in het winkelcen-trum bij de schaapjesrotonde aan de Rijksstraatweg. Op die manier wil Allerzorg toegankelijker zijn voor mensen die meer willen weten over de mogelijkheden rondom thuiszorg.

peut. Allerzorg heeft verpleegkundigen in dienst die in opdracht van de huisarts verpleegkundige handelingen verrichten, zoals het meten van bloeddruk en het be-palen van het bloedsuikergehalte. Tevens is Allerzorg gespecialiseerd in wondver-zorging en werkt zij samen met huisart-sen en het (WEC) Diaconessenhuis te Zeist en Utrecht. Vanaf februari/maart 2013 kan men in het Servicepunt ook steunkousen laten aanmeten door professionele banda-gisten. In de meeste gevallen vergoedt de zorgverzekeraar dit.

Openingstijden.Het Servicepunt is open op doordeweekse dagen van 9.00 tot 17.30 uur. Op zaterdag weliswaar gesloten, maar u kunt altijd ge-holpen worden door te bellen met (06) 46 76 25 96. Wij kunnen dan op afspraak als-

nog aanwezig zijn. Dit geldt ook voor de avonden en weekenden in het algemeen. ■ ■ ■

Servicepunt Allerzorg Rijksstraatweg 151, 3956 CL Leersum

Telefoon (0343) 74 50 16

Internet: www.allerzorg.nl/

vestigingen/utrechtse-heuvelrug

Page 6: Heuvelrug Totaal november 2012

Is Residence Rhenen uwKerst- of Nieuwjaarslocatie?

Kerstdiner/ Feest Huwelijksceremonie

Nieuwjaarsontbijt / Receptie Bruiloftsdiner

Vergaderingen / Conferentie Trouwreceptie / feest

Trainingen / Presentaties Huwelijksverjaardagen

Residence Rhenen beschikt over6 representatieve ruimten

(tot 200 personen)

Residence Rhenen Catering verzorgt desgewenst ookeen (kerst) evenement bij u thuis of op de zaak.

Annet LekkerkerkerLekdijk 133958 NE Amerongen

Tel. nr.: 06-53906916Website: www.koeching.nlE-mail: [email protected]

Annet LekkerkerkerLekdijk 133958 NE Amerongen

Tel. nr.: 06-53906916Website: www.koeching.nlE-mail: [email protected]

Voor sociaal-emotionele begeleiding van kinderen en jongeren

Het adres voor:• Tuinaanleg• Tuinrenovatie• Uw tuin winterklaar maken• Verkoop van plantenHet Gazonnetje staat voor u klaar.

Dreef 232, 3956 EZ Leersum | Tel: 0343 - 45 71 06 | Mob: 06 - 212 375 [email protected] | www.gazonnetje.nl

Hoveniersbedrijf het

P A G I N A6 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Eén aanspreekpunt bij Wiesenekker zorgt dat eigen vakmensen uw wensen realiseren. Dát is pas klantvoordeel.

Geopend van maandag t/m zaterdag

Achterbergsestraatweg 128 3911 CX RhenenAlgemeen (0317) 61 90 16 Toonzaal (0317) 61 83 90

www.wiesenekker.nl

BEZOEK DE 1200 M2 BADKAMERTOONZAAL VAN DE MODERNE LOODGIETER

zorgt dat eigen vakmensen uw wensen realiseren. Dát is pas klantvoordeel.

Geopend van maandag t/m zaterdag

Achterbergsestraatweg 128

Algemeen (0317) 61 90 16 Toonzaal (0317) 61 83 90

www.wiesenekker.nl

SPECIALIST IN BADKAMERS, VERWARMING, ENERGIE BESPAREN, LOODGIETERS- & TEGELWERK, 24/7 SERVICE

B.V.

actie-badkamer7 3999,-

thuis en op kantoorKasten op maat Schuifdeur draaideur

inloopkaSten maatmeubelen

3-deursKastop maat € 1195,-• 2 paneeldeuren• 1 spiegeldeur• 22mm interieur• tot 3m breed en

2,6 m hoog

w w w. w i m v a n w o l f s w i n k e l . n lWim van Wolfswinkel

sChoutenstraat 92 - barneVeld - tel: 0342 423404toonZaal ma-Vr: 10:00-17:00 Za: 9:00-16:00 Én op aFspraaK

Bezoekonze

toonzaal

Page 7: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 7H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

I n 1934 ontstaan uit traditionele mannen- en vrouwenverenigingen, blijkt de PJGU ook in 2012 bestaans-recht te hebben. Dat blijkt uit het

ledental van de florerende vereniging. Jon-geren uit de Utrechtse plattelandsgemeen-ten trekken steeds massaler naar de door de PJGU georganiseerde tentfeesten. Zo boekte het laatste Septemberfeest - niet te verwarren met het Duitse Oktoberfest - maar liefst 1.800 bezoekers. Bij de mu-ziek van Crazy Piano’s en onder flitsende lichtbundels ging de plattelandsjeugd he-lemaal los. ‘Het programma voor volgend jaar staat al weer vast’, lacht Marcel. ‘We hebben alles al geboekt.’

Maar de PJGU is veel meer dan bier, muziek en een tent, verzekeren de twee bestuurs-leden. De vereniging telt negen commis-sies, die elk op hun taakgebied voor een zeer gevarieerd aanbod van activiteiten zorgen. Zo is er in juni, verdeeld over twee dagen, de drukbezochte trekkertrek. ‘We hebben een baan van ruim honderd meter lang en twintig meter breed’, legt Marcel uit. ‘Afgelopen zomer is er al 400 kuub klei gestort voor het evenement in 2013.’

Oefenen, leren en sportenTijdens een agrarisch avondje oefenden leden in trekkerbehendigheid, vertelt Ste-fan over een andere activiteit. ‘De stuur-stang werd omgedraaid, zodat het stuur averechts werkte. Een andere oefening was

PJGU meer dan feest, bier en een tentSCHERPENZEEL – Met inmiddels 500 leden is de vereniging Plattelands Jongeren Gemeenschap Utrecht (PJGU) de afgelopen jaren stormachtig gegroeid. Veel jongelui uit de dorpen Scherpenzeel, Woudenberg, Renswoude, Lunteren en Maarsbergen kennen de club vooral van de tentfeesten, maar er is veel meer te doen, vertellen voorzitter Marcel Hazeleger en bestuurslid Stefan de Mik.

dat je achterstevoren het parcours moest rijden.’ Daarnaast verzorgt de agrarische commissie onder meer excursies naar boer-derijen en informatieavonden voor zzp’ers. ‘Onze vereniging telt 110 agrarische leden’, legt Marcel uit. ‘Dat is een fors deel van het ledental. Er worden dan ook cursussen ver-zorgd zoals klauwen bekappen en koeien keuren.’

Verder, vervolgt Stefan, regelt de sportcom-missie tal van toernooien voor volleyballers en voetballers. ‘Hier komt gemiddeld zo’n veertig man op af.’ Marcel: ‘Veel mensen kennen ons als een of andere feestclub, maar we bieden dus echt wel meer.’

LidmaatschapLeden van de PJGU betalen 20 euro con-tributie per jaar en boven de 35 jaar word je automatisch donateur. Met hun lid-maatschap krijgen leden flinke korting op evenementen. ‘We zijn niet commercieel’, benadrukt Marcel. ‘Binnenkomende geld-stromen worden altijd geïnvesteerd in de leden.’ Vanaf 16 jaar kun je lid worden van de PJGU. ■ ■ ■

Plattelands Jongeren Gemeenschap Utrecht

Internet: www.pjgu.nl

Page 8: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A8 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Alle artikelen zolang de voorraad strekt en vraag aan de verkoper naar de voorwaarden.

Geronawit hoogglans

keuken 280 + 180 cm combineerbaar met 46 blad kleuren,

16 zijwanden en 69 grepen ladensysteem met ‘silent system’

en ‘stop control’ klepkasten met openingshoek 100°

en sluitdemping ladenkasten belastbaar tot 65 kg wandkasten met 3D

snel montage scharnieren

Direct de BESTE PRIJS

€ 3599,-incl. apparatuur

Montageprijs € 689,-

INDUCTIEKOOKPLAAT

NU

€ 399,-OP=OP

AL 15 JAAR IN NEDERLAND• 10 jaar garantie • prijstransparantie • deskundig advies • gratis 3D ontwerp

se rv ie ska st

afzu igka p

klepka sten

spoe lba k

va atwa sse rladenka sten

i n cl. be ste klade

ga skookpla at

koe lka st

oven

VOLLEDIG GEÏNTEGREERDE VAATWASSER

NU

€ 499,-OP=OP

COMBI-OVEN MET MAGNETRON

NU

€ 699,-OP=OP

Superkeukens Veenendaal Oude pand CornelissenDe Smalle zijde 703903 LR VeenendaalTel. (0318) [email protected]

C reativiteit, traditioneel vakman-schap en moderne machinerie komen hier samen. Hier wor-den ideeën van staal geboren.

Maatwerk tot op de millimeter. Het bedrijf werkt rechtstreeks in opdracht voor parti-culieren en bouwbedrijven, maar ook met toparchitecten, zoals onlangs Jan des Bou-vrie.

Modern staalMet staal is veel mogelijk. Je kunt het krij-gen in alle kleuren, en gecombineerd met andere materialen zoals hout, natuursteen

Luxe staalelementen voor woning en kantoorEDERVEEN – Strak, superstrak is de trend. Niet alleen in kantoren, maar ook in woningen. Was de trap vroeger een simpel opstapje naar boven, tegenwoordig zijn het eyecatchers van formaat. G. de Rooy Metaaldesign heeft jarenlange ervaring met het produceren van topdesign trappen, balustrades en deuren van staal.

en beton. In de showroom is een grote voorraad modelfoto’s aanwezig om ideeën op te doen. Stalen deuren met glas bijvoor-beeld zijn momenteel geliefd. Ze zien er niet alleen zeer modern uit, het glas geeft ook een lichte en ruimtelijke indruk van een pand.

Hekwerken, schoorsteenkappenG. de Rooy Metaaldesign kennen we ook als producent van hekwerken, balkonhek-ken en schoorsteenkappen. Alles draait om ideeën en het ontwerp van de klant zelf. Met die hekwerken en schoorsteen-kappen heeft het bedrijf 25 jaar naam mee gemaakt! ■ ■ ■

G. de Rooy Las- en SiersmeedwerkSeringstraat 29, 6744 WZ Ederveen

Telefoon (0318) 57 32 31 - Fax (0318) 57 11 00

E-mail: [email protected] - Internet: www.gderooy.nl

Strak, superstrak is de trend. Stalen deuren met glas bijvoorbeeld zijn momenteel geliefd.

Page 9: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 9H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

E en Sta-op-Stoel is op het oog een gewone relaxfauteuil, die via de afstandbediening hori-zontaal kan, maar ook helemaal

omhoog. De meeste stoelen hebben twee elektromotoren, waardoor de kuitsteun en de rugleuning apart van elkaar traploos kunnen worden ingesteld. Scholten Well-ness levert alleen A-merken, zoals Promi-nent, Himolla, Hukla, Doge en Fitform. Deze stoelen - vaak overjarige modellen - zijn nagekeken en gereinigd en worden ge-leverd met minimaal zes maanden schrifte-lijke garantie. In de showroom in het Busi-ness Centre Heuvelrug (1e ingang) kunt u alle stoelen passen en testen. Om er zeker van te zijn dat u adequaat wordt bediend is het handig om een afspraak te maken met de heer Groot.Scholten Wellness startte drie jaar geleden met Nederlandse kwaliteitsmatrassen voor

Voordelige ‘stoelen met een stekker’LEERSUM – Wie op zoek is naar een nieuwe of bijna nieuwe, betaalbare Sta-op-Stoel kan terecht bij groothandel Scholten Wellness in Leersum. Daar vindt u een assortiment prachtige leren stoelen voor prijzen vanaf 395 euro. En nog gratis thuisgebracht ook.

scherpe prijzen. Op de website vindt u het complete assortiment; in de showroom kunt u zelfs proefliggen. Ook voor een se-niorenbed, boxspring of een elektrische bedbodem bent u bij Scholten Wellness aan het juiste adres. En altijd voor de laag-ste prijs met volledige garantie en gratis thuisbezorging. Behalve Sta-op-Stoelen is Scholten Well-ness ook leverancier van elektrische mas-sagestoelen. Deze bieden ontspanning bij stress of slapeloosheid. Vooral mensen met lage rugpijn of verkrampte spieren heb-

ben baat bij stoelmassages. Wij nodigen u uit om ze vrijblijvend uit te proberen. Wij zijn op afspraak geopend en ontvangen u graag in onze showroom. ■ ■ ■

Scholten Wellness Rijksstraatweg 269 (Business Centre Heuvelrug,

1e ingang), 3956 CP Leersum

Telefoon (0343) 41 08 26 of (06) 39 19 85 30

E-mail: [email protected]

Internet: www.scholtenwellness.nl

Deze stoelen worden geleverd met minimaal zes maanden schrifte-lijke garantie.

Page 10: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A10 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

CTC Veenendaal Prins Bernhardlaan 30. 3901 CC VeenendaalTel 06-21295134 [email protected] www.ctcveenendaal.nl

Persoonlijk begeleid, motiverend en praktijkgericht opleiden

Nieuwe trainingen met begeleidende zelfstudie: MBO Administratief, Engels Basis,Correspondentie Nederlands, LinkedIn, Notuleren, Word 2010, Excel 2010 en Blind typen

Meer info of een gratis proefl es?Bezoek onze website: www.ctcveenendaal.nlOf bel Atella Boer-Botha: 06 -21295134

Nieuw: Vanaf februari 2013 starten wij met MBO-opleidingen!Volg onze website voor meer informatie

Deze bokslessen doe je samen met iemand. Ze zijn opgezet voor jongeren met een au-tisme spectrum stoornis van

12 tot 16 jaar. De lessen worden gegeven op zaterdagochtend door bokstrainer Ar-nold Keller van Team Keller, een boksschool die valt onder Fair Figth Amersfoort.

Arnold Keller uit Woudenberg helpt jonge-ren hun weerbaarheid en zelfvertrouwen te vergroten door middel van bokslessen die ze samen met een vertrouwd persoon kunnen volgen. Dat maatje kan een vader, een broer, een vriend of een buurman zijn. Zo’n koppel betaalt 15 euro per uur voor een les door sponsoring van het VSB fonds. Ook MEE, Sportservice Midden Nederland en het Ned. Instituut voor Vechtsport en Maatschappij ondersteunen dit initiatief.

Arnold vertelt: ‘Boksen is een prima sport

Boksen met een maatjeWOUDENBERG – ‘Bokslessen zijn zo leuk omdat het meer is dan alleen boksles. De trainers Arnold en Steve, helpen je om meer zelfvertrouwen te krijgen’, vertelt de 13-jarige Joëlle Hardeman, deelnemer aan ‘Boksen met een maatje’.

voor je coördinatie, conditie, concentratie en zelfvertrouwen. Het is geen kwestie van beuken, maar een technische sport waarin je respect hebt voor je tegenstander. Om tegelijk te kunnen lopen en stoten heb je goede controle over je ledematen nodig. Je leert je ademhaling beheersen en dat geeft rust in je hoofd. Alle deelnemers krijgen eerst een intakegesprek en een proefles is mogelijk. Voor iedereen wordt een in-dividueel plan en doel opgesteld. Ik kan

iedereen aanraden te komen kijken of een proefles te doen.’

Eén van de kinderen die bij Arnold boksles-sen volgt is Joëlle Hardeman. Haar moe-der las over ‘Boksen met een maatje’ en daardoor werden ze nieuwsgierig of dit iets voor Joëlle zou zijn. De proefles vond ze erg leuk en in augustus begon ze samen met haar vader met bokslessen. Joëlle vertelt: ‘De bokslessen zijn leuk omdat je niet al-leen boksles krijgt. De trainers, Arnold en Steve, helpen je om meer zelfvertrouwen te krijgen.’ Het is een kleine groep waardoor elke leerling veel individuele aandacht krijgt. Joëlle legt uit: ’Arnold leert ons ook om te gaan met pesten en gepest worden. Dat vind ik fijn. Ik kan mezelf nu beter ver-dedigen.’ ■ ■ ■

Meer informatie is te vinden op: www.teamkeller.nl

of door Arnold te mailen: [email protected]

Voor al uw schilderwerkook gespecialiseerd in stucwerk

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Klaas Katerstraat 24 | 3904 EE Veenendaal | Telefoon 06 - 41 99 70 28 www.bleekerschilderwerken.nl | [email protected]

Voor

Na

Page 11: Heuvelrug Totaal november 2012

De belangstelling voor het gratis* klikgebit is zó groot dat Van Dort Tandartsen aan de Schalm 5 in Renswoude haar deuren op 24 november tussen 11.00 en 15.00 uur weer wagenwijd openzet voor iedereen die problemen heeft met zijn of haar kunstgebit.

UniekSusan Veltman, consulente gratis* klikge-bit, heeft de groeiende belangstelling voor het gratis* klikgebit van meet af aan mee-gemaakt. Niet alleen van patiënten, want ook steeds meer tandartspraktijken sluiten zich bij deze formule aan. Daaronder prak-tijken in Bilthoven, Koog aan de Zaan en Beuningen. “Het gratis* klikgebit is zelfs zo’n succes,” zegt Susan, “dat andere praktijken inmiddels ook gratis klikgebitten aanbieden. Maar wij zijn met onze praktij-ken de enige waar het klikgebit écht hele-maal gratis is, en daarin uniek. Uniek is ook dat wij het hele traject in eigen beheer uit-voeren; vanaf het eerste contact met de patiënt tot en met het volledig zelf maken en plaatsen van het gratis* klikgebit. Geen enkele andere praktijk kan dat. Hierdoor kunnen wij gedurende het hele proces zicht houden op de kwaliteit en patiënten persoonlijke begeleiding en service bieden.

Spin in het webAls ‘spin in ’t web’

heeft Susan als eerste contact met mensen die telefonisch of

via de website informatie vra-

gen. Ze organiseert op locatie van de aangesloten praktijken de Open Dagen, is verantwoordelijk voor het voorlich-tingsmateriaal, marketing & PR en de website. Op de Open Dagen zorgt ze voor de verdere afhandeling van de inschrij-vingen en het inplannen van afspraken. Na plaatsing van het gratis* klik gebit belt ze patiënten met de vraag in hoeverre de kwaliteit van hun leven is verbeterd. “Steeds vaker bellen patiënten mij ook zelf,” zegt Susan, “om te vertellen hoe blij ze zijn weer fatsoenlijk te kunnen praten, weer smaak te hebben en weer alles te kunnen eten.” Daarmee is de zorg voor patiënten niet afgelopen. Susan: “Patiënten die zich tij-dens de Open Dagen inschrijven krijgen, na plaatsing van het klikgebit, een gratis* klikgebitkit mee. Met daarin onder meer een instructieboekje, en producten die bijdragen aan het in goede conditie hou-den van het tandvlees en een lange levensduur van het gratis* klikgebit. Ook adviseren wij patiënten om jaarlijks

terug te komen voor het reinigen van de implantaten.”

Voorwaarden zorgverzekeringSusan wijst er op dat de zorgverzekering wel voorwaarden stelt om, buiten de eigen bijdrage, in aanmerking te komen voor volledige vergoeding van het klikgebit. “Men mag bijvoorbeeld geen enkele eigen tand of kies meer hebben. Ook moet men minstens een tot twee jaar al een gewone volledige prothese dragen, of echt zó veel problemen met de prothese hebben, dat men niet goed meer kan functioneren. In dat geval verzorgen wij voor de patiënt de machtiging voor de verzekering. Nood-zakelijke behandelingen om aan deze voor-waarden te voldoen, bijvoorbeeld het trek-ken van tanden en kiezen, worden door de verzekering weer niet vergoed. Geïnteres-seerd in het gratis* klikgebit? Susan verwel-komt u graag op 24 november.

Voor meer informatie: 0318 – 570669. Of kijk op www.gratis-klikgebit.nl

“In het begin keek men best wat sceptisch tegen het gratis* klikgebit aan. Kreeg ik vragen als ‘dat kán toch niet waar zijn?’ Maar nu wij het gratis* klikgebit al weer een paar jaar aanbieden, vertellen steeds meer ervaringsdeskundigen aan ande-ren door dat dit wel degelijk het geval is. Dat de zorgverzekering de kosten van het klikgebit, buiten de eigen bijdrage, volledig vergoedt, en onze implantaatleverancier deze eigen bijdrage weer aan de patiënt terugbetaalt. Dat daarmee het gratis* klikgebit dus écht helemaal gratis is.”

Susan Veltman, consulente gratis* klikgebit

weer Open Dag enige écht gratis* klikgebit bij Van Dort Tandartsen Renswoude

24 november

Spin in het webAls ‘spin in ’t web’

GRATIS*

KLIKGEBITvia de website via de website

KLIKGEBIT

DE ENIGE

ECHTE!

P A G I N A 11H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

Page 12: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A12 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

*Vraag ons naar de geldende actievoorwaarden. Er is ook een 1.6 JTDM beschikbaar met B-label en 20% bijtelling. Prijs incl. BTW/BPM en excl. kosten rijklaar maken. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. Afgebeeld model kan afwijken van standaarduitvoering. Leaseprijs per maand excl. BTW o.b.v. 48 mnd/20.000 km per jaar via Alfa Romeo Financial Solutions.

Gecombineerd gemiddeld brandstofverbruik: 3,5 - 7,6 L/100 km (28,6 - 13,2 km/L). CO2-emissie: 90 - 132 g/km.

W I T H O U T H E A R T W E W O U L D B E M E R E M A C H I N E S

A

Alfa Romeo Giulietta Limited Business Executive € 27.500,-.

Alfa Romeo MiTo Business Executive € 18.250,-.

• 1.3 JTDM dieselmotor of Turbo TwinAir benzinemotor• Lederen bekleding Frau® in de kleuren naturel, rood of zwart• Autom. dual-zone Climate Control• Lichtmetalen sportvelgen• Cruise control• Parkeersensoren achter• Alfa DNA met Q2 sperdifferentieel

Business Executive standaard met:

• Automatische dual-zone Climate Control• Geïntegreerd navigatiesysteem met 6,9”-kleurenscherm• Blue&Me™-carkit met spraakbediening• 16” lichtmetalen sportvelgen• Multifunctioneel stuurwiel met telefoon-

en audiobediening• Parkeersensoren• Alfa DNA met Q2 elektronisch

sperdifferentieel en hill holder

Limited Business Executive standaard met o.a.:

• MAX. € 3.700,- VOORDEEL* • 170 PK (125 KW) • GEEN WEGENBELASTING

20% BIJTELLING 14% BIJTELLING

Er is ook een Alfa Romeo Giulietta Limited Business Executive Sport voor € 29.950,-.

ONTDEK ONZE SPORT I EVE BUSINESS EXECUTIVES

Galileistraat 20, Veenendaal. Telefoon: 0318-751550. Fax: 0318-521545. www.galleriapouwstemerdink.nl

Page 13: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 13H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

D e maatschappelijke activitei-ten van het Rode Kruis heb-ben vandaag de dag nog volop bestaansrecht, zeggen

voorzitter Liekele Hoekstra en coördinator Nel van Dorp. ‘Mensen hebben behoefte aan sociale contacten.’

De welfare van de Woudenbergse Rode Kruis-afdeling werd opgericht in een tijd dat het aantal vrijwilligers en deelnemers floreerde, vertellen de bestuursleden Hoek-stra en Van Dorp. Jaren daarna kwam er, onder meer vanwege de individualisering van de maatschappij, een lichte kentering in het enthousiasme. Maar de laatste jaren verheugt de welfare zich weer in meer be-langstelling, aldus Hoekstra. ‘Je zag een

ontwikkeling dat ouderen langer zelfstan-dig woonden en leefden, maar nu is er weer de nodige aanwas. Mensen blijven behoefte hebben aan sociale contacten.’

VerzetjeDe welfare zorgt ervoor dat zowel jongere als oudere mensen regelmatig een verzetje hebben, onder meer door hen thuis te be-zoeken, met hen te wandelen en allerlei activiteiten te ontplooien. Zo wordt er elke dinsdagochtend in multifunctioneel cen-

Welfare Rode Kruis viert 40-jarig bestaanWOUDENBERG – De welfare van het Rode Kruis Woudenberg viert dit jaar zijn 40-jarig bestaan. In oktober werd het jubileum feestelijk gevierd. Daarbij werden de jubilarissen Annie Westerink en Riek Gruteke gehuldigd door mevrouw Hagens. Daarnaast waren er spellen en activiteiten.

trum De Schans in Woudenberg gehand-werkt onder het genot van een kopje kof-fie. Daarnaast wordt in woonzorgcentrum Groenenwoude van Zorggroep Charim op donderdagmorgen koffie gedronken, ge-handwerkt en ’s middags gezellig spelletjes gedaan.

Kerstmarkt VerkopingenDe welfare organiseert drie of vier keer per jaar een verkoping in samenwerking met Groenenwoude. ‘In oktober hebben we onze jaarlijkse verkoping gehad. Daarnaast hebben we paas- en kerstverkopingen. In de zomer staan we al jaren met de Rode Kruis-kraam op Hoeve de Beek.’

Een aantal dames die welfare vrijwilliger zijn, zoeken mensen regelmatig thuis op. Via de sociale dienst van de gemeente wor-den mensen die behoefte hebben aan een gesprek, een ontmoeting of ontspanning,

geattendeerd op de welfare van het Rode Kruis. ‘Mensen nemen zelf contact met ons op’, benadrukt Van Dorp.

Vrijwilligers gezocht‘Sinds maart dit jaar ben ik actief als coör-dinator’, zegt Van Dorp. ‘Ik doe dit werk met plezier. Je brengt mensen met elkaar in contact en daar krijg je veel voor terug.’ Ook Hoekstra, die zich inmiddels anderhalf jaar als voorzitter inzet voor het Rode Kruis, ziet de noodzaak van vrijwilligerswerk in. ‘Er zijn zoveel dingen in deze maatschappij die moeten gebeuren. Het is mooi als je daar je steentje aan kunt bijdragen. Om dit mooie werk te kunnen blijven doen, zijn we wel blijvend op zoek naar nieuwe enthousi-aste vrijwilligers en deelnemers.’ ■ ■ ■

Rode Kruis Woudenberg

Secretariaat: Mevrouw H. Beijeman-Bekenkamp

Heinelaan 7, Woudenberg

A D V E R T E N T I E

Overnachten in Winterberg,met allure!

www.overnachteninwinterberg.nl

Page 14: Heuvelrug Totaal november 2012

DENK NIET DATUW AUTO OP IS!Bij ons uw auto GRATIS voorkeuren!

VAKGARAGEVakgarage Midden Nederland

Lunterseweg 76c 3772 TS Barneveld Tel: 0342-412293

www.vakgaragemidden-nederland.nl

Tevens kunt u bij ons terecht voor goedkope autobanden,

uitlijnen en onderhoud, reparatie en autoverhuur!

DEPRIJZENBREKER

Ook het adres voor uw winterbanden!

‘Z onne-energie is een nieuwe tak van sport voor ons’, zegt Martin Hrevatin van Reva. ‘Dat heeft de toekomst en

past goed bij onze andere activiteiten. De markt is nog erg schimmig, maar wij kun-nen het deskundige advies geven dat de klant nodig heeft.’Reva wordt ondersteund door LG en Nefit Centrosolar. ‘Twee beproefde fabrikanten met jarenlange ervaring op het gebied van zonnepanelen. Financiële voordelen maken zonne-energie aantrekkelijk. De overheid geeft subsidie op duurzame ener-gie. Bovendien profiteren bedrijven van de Energie Investeringsaftrek die kan oplopen tot wel 40 procent.’

WarmtepompDe warmtepomp, interessant in combinatie met vloerverwarming, is een andere kam-pioen duurzaamheid. Het verwarmt je hele

Reva BV ook actief met zonne-energieEDE – Reva BV, de Edese specialist in verwarming, koeltechniek, airconditioning en loodgieterswerk, zoekt de zon op. Want daaruit valt goedkope en duurzame energie te halen. De betrouwbare systemen van Reva verdienen zichzelf snel terug.

huis en levert meteen warm water op. ‘De techniek valt eenvoudig uit te leggen: het is een omgekeerde airco. Je onttrekt energie aan de lucht, of de bodem, die vervolgens wordt verwarmd.’

Dat levert een gemiddeld ren-dement van 360 procent op. Een warmtepomp verdient zichzelf rap terug. Voor elke 1000 W energie die het systeem vraagt, krijg je er 3600 W warmte voor terug. Vergeleken met een gasgestookte cv scheelt dat 50 procent in de kosten.

Remeha-ketelsRemeha, waarvan het Edese bedrijf ook dealer is, presenteert een nieuwe lijn cv-ketels. ‘De Tzerra-serie is bijzonder compact en kent een bijzonder hoog rendement.

Ideaal voor kleinbehuisde mensen.’ Reva installeert, monteert en onderhoudt al deze systemen. Klanten kunnen een voordelig onderhoudscontract afsluiten. Storingen worden direct verholpen. ■ ■ ■

Reva BVDeelweg 6a, 6718 SH Ede

Telefoon (0318) 62 52 53 - Fax (0318) 64 64 03

E-mail: [email protected] - Internet: www.revabv.eu

P A G I N A14 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Page 15: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 15H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

Wij nemen gratis uw oude bed retour

Gelderland 1-3 • 3901 BB Veenendaal • 0318 - 512686 [email protected] P Scheepjeshof of Prins Bernhardlaan

W W W. T U R K E S T E E N . N L

Droomlocatiesmet toprendement

AURONDE DEELBAARMAKKELIJK OPMAKEN EN SCHOONHOUDEN

GRATIS RUGMETING VOOR JUISTE LIGHOUDING

SINDS 1956INDIVIDUEEL SLAAPCOMFORT

VOOR EEN BASISPRIJSPRINSHEERLIJK SLAPEN

Droomlocatiesmet toprendement

NIEUW

ESSENTIAL

SINDS 1956SINDS 1956INDIVIDUEEL SLAAPCOMFORTINDIVIDUEEL SLAAPCOMFORTINDIVIDUEEL SLAAPCOMFORT

COMPLETE

STUDIO

S peciaal voor de laatste donkere dagen van het jaar heeft De Zilte Zee een aantal overheerlijke culinaire pakketten samengesteld. Zo is er de vissalade die kan dienen als maaltijd voor zo’n acht personen of als een lekker hapje.

‘Het is een zalmsalade met onder meer paling, zalm, makreel, forel, heilbot, Hollandse garnalen, afgegarneerd met tapas-hapjes’, ver-telt eigenaar Jo Hop. ‘Daarnaast hebben klanten keuze uit een lek-kere gourmetschotel met zalm, panga, garnalen, tilapia, heilbot en victoriabaars, een luxe gourmetschotel en diverse hapjes.’

Kortom een prima voedingsbodem voor gezellige kerstdagen. En nog gezond ook. In het bijzonder als het gaat om de vis van De Zilte Zee. Elke ochtend staat Jo ver voor zonsopkomst bij groot-handels in zijn woonplaats Spakenburg om persoonlijk de vis uit te zoeken. ‘Ik wil alleen maar kwaliteit, mooie vis, elke dag vers. We hebben echt goede spullen; dat staat buiten kijf.’

In de Doornse visspeciaalzaak ligt een breed assortiment, maar Hop kiest er nadrukkelijk niet voor om alles aan te bieden. ‘We zijn MSC-gecertificeerd en focussen op duurzaamheid. Dat betekent dat je ook kijkt naar overbevissing en hoe de vis gevangen wordt. We bekijken per seizoen wat het aanbod is en verkopen daar een selectie van in onze winkel.’

Bent u klaar voor gezonde kerstdagen? Geef uw bestelling uiterlijk vier dagen van tevoren door aan Visspeciaalzaak De Zilte Zee. Ge-lukkig nieuwjaar verzekerd. ■ ■ ■

Visspeciaalzaak De Zilte ZeeKampweg 24, 3941 HH Doorn - Telefoon (0343) 41 41 24

Mobiel (06) 25 45 00 93 - Internet: www.deziltezee-doorn.nl

Gezonde kerstdagen en een gelukkig nieuwjaarDOORN – De kerstdagen staan langzaamaan weer voor de deur en dat betekent: gezelligheid, samenzijn en lekker eten. Wat dat laatste betreft kan Visspeciaalzaak De Zilte Zee in Doorn ook dit jaar weer een belangrijke rol spelen. En dan komen het samenzijn en de gezelligheid vanzelf.

Page 16: Heuvelrug Totaal november 2012

Rijksstraatweg 2163956 CW LeersumT: 0343 - 45 37 39

www.eetcafewereldvanverschil.nl

Reserveren gewenst

1e en 2e kerstdagvanaf17.00 uur

open

vanaf17.00 uur

open

Aannemingsbedrijf

G. JACOBS v.o.f.

nieuwbouw, verbouw, onderhoud

Dreef 136 - 3956 EX LeersumTelefoon (0343) 45 11 86 - Fax (0343) 45 04 57

www.aannemingsbedrijfjacobs.nl

Parallelweg 2a Woudenberg, tel. 033 286 1120 Openingstijden: donderdag t/m zaterdag 09.30 - 17.00 uur,

vrijdag koopavond tot 20.00 uur

als dit geen mooilockertje is...

:houtenkrukjes

salontafelindustrieelbijzettafeltje

38x54cm

Dames rondom elastiek pantalonsv.a. 5 39,95

Rondom elastiekenrokken v.a. 5 39,95

Ton van Brenen Van Bennekomweg 42, 3941 RK Doorn

Telefoon: 0343-412038

Loonbedrijf en Grondwerken

Schimmel Overberg B.V.

schimmel-overberg.nlSpoorlaan 1 - Overberg - Tel. (0343) 46 11 48

ÓÓK VOOR

PARTICULIER

P A G I N A16 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Page 17: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 17H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

D it jaar vindt op zaterdag 22 december de 3e editie plaats. Tussen 18.00 en 19.30 uur kan gestart worden met de wan-

deling. De kerstwandeling in het donker ontstond als alternatief voor de kinder-kerstdienst, die altijd gehouden werd in de Kapel van Maarn. Nu is de lichtjestocht een oecumenische activiteit voor iedereen uit beide dorpen.

‘De halfuur durende tocht loopt door de Maarnse Koeheuvels en begint met een oproep van de heraut om je in te schrijven. Een spoor van waxinelichtjes voert de deel-nemers langs de herders in het veld, de drie

Bijzondere kerstwandeling: Lichtjestocht MaarnMAARN – Enorm veel vrijwilligers, enthousiasme, hout, vuurkorven en waxinelichtjes. Dat zijn de ingrediënten voor de ‘Lichtjestocht Maarn’. ’Voor jong en oud een heel speciale manier om in de kerstsfeer te komen. Door en voor het dorp. Dat maakt het extra bijzonder’, stelt Ardi Kemkes. Zij vormt samen met een aantal andere vrouwen uit Maarn en Maarsbergen de kernorganisatie van ‘Lichtjestocht Maarn’.

koningen en het engelenkoor. Bijna aan het eind van de tocht ontmoet je de herbergier, die aangeeft echt geen plaats meer te heb-ben. Uiteindelijk is daar de stal met Jozef, Maria en het kindje Jezus’, schetst Ardi de bijzondere wandeling.

‘Tijdens de tocht kunnen deelnemers zich warmen aan de vuurkorven die overal staan opgesteld. Na de wandeling genieten we samen van koffie, limonade en glühwein.

Vorig jaar heeft het Leger des Heils voor de eerste keer meegedaan om dit samenzijn op te luisteren met mooie kerstmuziek. Ze waren zo enthousiast dat ze dit jaar weer graag willen terugkomen.’ Eigenlijk is dat illustratief voor iedereen die meehelpt de lichtjestocht tot een succes te maken.

‘We mogen rekenen op een enorme club vrijwilligers. Het is een bont en bijzonder gezelschap: Figuranten, het kinderkoortje, vuurkorvenverzamelaars, koffieschenkers en lichtjesverspreiders. Samen maken we dit mogelijk, samen genieten we van de warme sfeer.’ Lichtjestocht Maarn hoopt ook dit jaar weer op een mooie opkomst. Gezellig wordt het zeker! ■ ■ ■

‘Tijdens de tocht kun-nen deelnemers zich warmen aan de vuur-korven die overal staan opgesteld. Na de wan-deling genieten we samen van koffie, limo-nade en glühwein.

Het is een bont en bij-zonder gezelschap: Fi-guranten, het kinder-koortje, vuurkorvenver-zamelaars, koffieschen-kers en lichtjesversprei-ders.

Foto's: WeZt-art Fotografie

Page 18: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A18 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

...het topadres voor duurzaam wonen

De Smalle Zijde 7 | 3903 LL Veenendaal | 0318 - 55 14 70 | [email protected] | www.ambifloor.nl

VLOEREN & RAAMBEKLEDING

vloeren - karpetten - tapijt - trapbekleding - gordijnen - binnenzonwering - shutters

“Voor mij is het belang-

rijk dat de klant zich

thuis voelt in haar eigen

interieur. Dat betekent

dat je eerst gaat kijken

wie je voor je hebt en

dan je advies uitbrengt.

De klant bepaalt dus

zelf”

Gerwin van Vliet

“Voor mij is het belang

“Advies op maat is zeer belangrijk. Daarom ga ik regelmatig bij mensen thuis kijken om goed advies te kunnen geven. Op deze manier bouw je een relatie op met de klant en dat is het aller-mooiste van ons vak”

Ria het Jonk

De nieuwe CR-V bouwt verder op het succes van zijn voor-ganger. ‘Dit is een zeer con-currerende auto geworden in

het SUV-segment’, benadrukt Jurjen Agatz, vestigingsverantwoordelijke bij Honda de Bois. ‘Naast vierwielaandrijving is de nieuw-komer ook verkrijgbaar met tweewielaan-drijving, wat hem financieel extra aantrek-kelijk maakt.’

Europese uitstralingDe vloeiende lijnen en het stoere, opval-lende karakter versterken het design en zorgen voor betere prestaties. Honda te-kende de buitenafmetingen wat compacter en bracht meer Europese uitstraling in het interieur aan. Het zachte materiaal op de deurpanelen en het stijlvolle dashboard voegen extra kwaliteit toe. Het comforta-bele zitmeubilair geeft u ontspannen rijple-zier. Opvallend en overzichtelijk is het intel-

Nieuwe Honda CR-V bundelt kracht en functionaliteitVEENENDAAL – Stoer en krachtig en toch verfijnd, functioneel en tegelijk luxueus comfortabel. De volledig nieuwe CR-V van Honda brengt harmonie op de weg. Honda de Bois in Veenendaal lanceerde begin november deze spraakmakende SUV in de showroom.

ligent-Multi Information Display (i-MID), dat alle nuttige informatie verschaft.

Motoren‘Qua motoren heeft de koper de keuze uit een 2.0-liter benzine met 155 pk en een 2.2-liter diesel met 150 pk. De innovatieve Econ-knop, uit de hybride Honda-model-len, beperkt het brandstofverbruik en zorgt voor efficiënter rijgedrag.’ De uitrusting mag zeer royaal en compleet worden ge-noemd. Zo beschikt de CR-V over standaard

led-dagrijverlichting en trailer assist, wat het uitbreken van een aanhanger voor-komt.Nog meer goed nieuws uit Japan: in maart verwacht Honda de Bois een nieuwe 1.6-liter diesel met 120 pk voor de Civic. Deze valt in de 20 procent bijtelling. ■ ■ ■

Honda de Bois, VeenendaalPlesmanstraat 36, 3905 KZ Veenendaal

Telefoon (0318) 54 65 55 - Fax (0318) 55 54 62

E-mail: [email protected] - Internet: www.debois.nl

Page 19: Heuvelrug Totaal november 2012

Joop van Dijk en Rensa van Buij-ten zijn partners, zowel zakelijk als privé. Wat hen ook bindt, is hun expertise in (auto)ruitverzorging.

Wat de één verkoopt, gebruikt de ander.

GroothandelVoor Glasstech levert Rensa alles op het gebied van autoruiten: gereedschappen en toebehoren aan onder andere autobedrij-ven, autoschadebedrijven en autoruitrepa-rateurs. Glasstech levert onder andere het Duobond Autoruit reparatiesysteem, een harsinjectiemethode voor het repareren van steenslagschade in gelaagd glas. ‘Op deze manier zijn autoruitbeschadigingen vrij eenvoudig en goedkoop te repareren.’

BeschermlaagKraswegbouwoplevering verwijdert kras-sen en hardnekkige verontreiniging uit

Glashard de beste in ruitverzorgingVEENENDAAL – Glasstech Autoruittechniek en Kraswegbouwoplevering stellen zich graag aan u voor. Twee verschil-lende Veenendaalse bedrijven, met één bindende factor. Beide zijn namelijk gespecialiseerd in ruitreparatie via de modernste technieken.

vlakglas. Verder kan Joop een bescherm-laag aanbrengen op het glas, zodat het veel langer duurt voordat een cementsluier of aanslag zich kan hechten.

De speciale en professionele uitrusting van Glasstech komt Joop goed van pas in zijn eigen bedrijf. ‘Op bouwplaatsen en bij par-ticulieren thuis vragen ze mij om krassen, kalk of cementsluiers van ruiten te verwij-deren. Bij winkels en bedrijfspanden gaat

het wel eens om graffiti.’ Verder verwijdert Joop lichte krassen uit autoruiten en kunst-stofruiten. Denk hierbij aan caravan- en camperruiten.Wat het probleem ook is, Kraswegbouwop-levering levert altijd resultaat op. Letterlijk, want alle krassen op ruiten zijn volkomen en vakkundig uit te wissen. Dan hebt u weer een heldere kijk op uw omgeving. ■ ■ ■

KraswegbouwopleveringTelefoon (06) 11 64 97 07

E-mail: [email protected]

Internet: www.kraswegbouwoplevering.nl

Glasstech AutoruittechniekTelefoon (0318) 50 77 25

E-mail: [email protected]

Internet: www.glasstech-shop.nl

Het ondernemen zit in haar genen. ‘Mijn ouders hadden allebei een eigen zaak’, ver-telt Jeanette Hooijer, eige-

naresse van Boetiek Miss Janet. M’n vader zei op een gegeven moment tegen mij: ‘Waarom ga je niet zelf een winkel begin-nen?’ En dus begon Jeanette in 1978 aan de Marktstraat in Scherpenzeel met een klein winkeltje voor dameskleding en toebeho-ren. Al snel breidde het assortiment uit met stoffen en fournituren.

Na twee jaar verhuisde zij naar de Dorps-straat, waarmee ook het assortiment ver-anderde in hobby-, handwerk-, borduur-, naai-, brei-, haak-, schilder- en tekenmate-rialen en het breidt steeds verder uit. Van garen tot brei- of haaknaalden en van ritsen

Dé winkel voor creatieve hobbyisten en overige mensenSCHERPENZEEL – Zin om een leuke sjaal te breien of een schilderij te maken of ’m in te laten lijsten? Moet er een nieuwe rits in uw jas? Dan kunt u bij Boetiek Miss Janet, een gezellige, volle winkel in hartje Scherpenzeel, uw hart ophalen.

en knopen tot acryl- en olieverf. Daarnaast is de winkel ook servicepunt voor Palthe-stomerij, reparatie van zowel kleding als naaimachines. Nieuw is de mogelijkheid tot schoenreparatie!

Hot items zijn de Katia-sjaaltjes en ook de rol-kol is erg in trek. ‘Ik heb heel veel ge-breide exemplaren als voorbeeld in de win-kel hangen. Die zijn ook kant en klaar te koop. Natuurlijk kan men ook de wol kopen met een gratis beschrijving, zodat klanten de sjaal of kol zelf kunnen breien. Leuk en heel verslavend!’ Voor hen die willen hand-werken: elke derde donderdagmiddag van de maand verzorgt Jeanette een handwerk-café voor 5 euro per persoon in haar winkel. In Scherpenzeel en omstreken zijn er maar weinig mensen die Boetiek Miss Janet niet

kennen. Het is vaak gezellig druk, maar er is altijd wel tijd voor een praatje.’ ■ ■ ■

Boetiek Miss Janet Dorpsstraat 144, 3925 KE Scherpenzeel

Telefoon (033) 277 10 48

P A G I N A 19H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

Page 20: Heuvelrug Totaal november 2012

Het afgebeelde model is de CR-V 2.2 i-DTEC Executi ve met handgeschakelde transmissie. Brandstofverbruik in l/100 km: stadsrit 6,7, buitenweg 5,3, combinati erit 5,8. CO2-uitstoot 154 g/km.

De nieuwe CR-V biedt u de mogelijkheid om de dag te plukken. Begin daarmee door een proefrit te maken bij

de Bois Veenendaal B.V. .

Want het leven is toch veel spannender als u meer nieuwe dingen doet?

Het spannende van het ‘nieuwe’ is dat u nooit weet waar u belandt. De schoonheid van de nieuwe CR-V is dat u van elke seconde onderweg zult genieten.

Het onderscheidende nieuwe ontwerp wakkert uw avonturiersgeest aan Het ruime interieur zorgt voor ontspanning De grootste bagageruimte in zijn klasse biedt plaats aan twee fietsen Geavanceerde technologieën helpen u veilig op weg te blijven

Bent u benieuwd waar het leven u naartoe brengt?

de Bois Veenendaal B.V.Plesmanstraat 36, 3905 KZ Veenendaal. Telefoon: 0318 - 546555. Fax: 0318 - 555462. www.debois.nl

NU IN DE SHOWROOMVANAF € 29.990,-

id7_HONDA684_2503709_002.indd 1 8-11-2012 17:01:12P A G I N A20 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Page 21: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 21H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

‘M aak besparen leuk en schoon. Kies voor de gezellige warmte van houtvuur’, stelt

Jos van der Vlist. ‘Helemaal CO2-neutraal. Vrijstaand of ingebouwd. Ook uw hui-dige open haard is om te bouwen tot een sfeervolle, zuinige stookgelegenheid.’ Een slimme en mooie update van de bestaande situatie. Wie nog niet over een vuurplaats beschikt, kan kiezen voor één van de vele vrijstaande haarden. ’t Kachelhuus laat u graag zien hoe u bespaart en geniet. Alle haarden voor het nieuwe seizoen zijn bin-nen!

SpeksteenkachelsEen mooi en zuinig aanbod. Jos: ‘Brandend opgesteld staat kachel Boxer van Harry Leenders, een strak vormgegeven haard en tegelkachel in één. Brandt geweldig en zeer

Sfeervol besparen!EDE – Hoge olieprijzen drijven de gasprijzen op. Zelfs wanneer olie goedkoper zou worden, blijft de prijs van energie stijgen. Los het op met een houtkachel van ’t Kachelhuus van der Vlist. Vrijstaand of ingebouwd. Al dan niet door het ombouwen van uw oude open haard. Bespaar en geniet!

geschikt als hoofdverwarming. Ook van ka-chelbouwer Altech hebben wij de nieuwste uitvoering in huis: de Ecosy-speksteenka-chel. Door de grotere verbrandingskamer kunnen in deze haard ook grote stukken hout gestookt worden. De dubbelwandige speksteen heeft een zeer grote warmte-opslagcapaciteit. Zelfs na tien uur nadat het vuur gedoofd is, is de warmte van de speksteenkachel nog voelbaar.’

In de uitgebreide showroom vindt u ook direct voordeel! Voor de componistense-rie van producent Hwam gelden speciale aanbiedingen. Grote kortingen op onder andere de Beethoven en Chopin. Bezoek de showroom en ontdek hoe u bespaart en sfeervol geniet. Als erkend installateur sfeerverwarming draagt ’t Kachelhuus zorg voor het complete systeem. Geheel vrij-blijvend wordt u goed geïnformeerd over

de ins en outs van het inbouwen, plaatsen en installeren. Maar belangrijker nog: over het geheim van een perfecte afwerking. Een ambacht waarmee ’t Kachelhuus zich in de afgelopen 35 jaar een reputatie heeft verworven. ■ ■ ■

’t Kachelhuus van der VlistGalvanistraat 20, 6716 AE Ede

Telefoon (0318) 69 00 89

E-mail: [email protected]

Internet: www.kachelhuus.nl

H ij is inmiddels de derde ge-neratie Hardeman in het be-drijf. Leen Hardeman nam, met zijn vrouw Cora, begin

dit jaar de zaak van vader Gerrit over, die het op zijn beurt in 1980 van opa Leen had overgenomen. Samen met drie vaste me-dewerkers verzorgt Leen nu in een straal van zo’n vijftien kilometer rondom Over-berg de nieuwbouw van woningen en an-dere panden. Ook verbouw, renovatie en onderhoud zijn belangrijke onderdelen van Hardemans werk.

Al tachtig jaar bouwen OVERBERG – Met een bedrijfsgeschiedenis van tachtig jaar zijn termen als kwaliteit en betrouwbaarheid voor Bouwbedrijf Hardeman in Overberg overbodige begrippen. Immers, juist daaraan dankt de onderneming haar tachtigja-rige bestaan.

‘Omdat mijn vrouw de voornaamste kan-toorwerkzaamheden verricht, kunnen we de kosten laag houden’, aldus Leen. ‘We hebben in al die tachtig jaar dat we bestaan nooit een concessie gedaan aan de kwali-teit. Onze prijs is simpelweg laag omdat we de kosten laag kunnen houden én omdat we onze werkzaamheden goed voorberei-den.’

Wat klanten bij Bouwbedrijf Hardeman als zeer plezierig ervaren, is de overzichtelijke begroting die ze van de onderneming krij-gen. ‘We specificeren alles tot in detail’, legt Leen uit. Zelfs het aantal stenen kan de klant in de offerte terugvinden en wat de kosten daarvan zijn. We hebben nog nooit met klanten een discussie achteraf over de prijs gehad.’

Dat de klantenkring van het Overbergse

bouwbedrijf de afgelopen decennia ge-staag groeide, is dan ook niet verwonder-lijk. ‘We hebben veel vaste klanten en we groeien nog altijd van de mond-tot-mond-reclame.’ Lachend: ‘Nee, van onze website moeten we het niet hebben. Het gaat om het verhaal dat mensen doorvertellen.’ ■ ■ ■

Bouwbedrijf HardemanHaarweg 15, 3959 AM Overberg

Telefoon (0343) 48 13 36 - Fax (0343) 48 17 99

E-mail: [email protected]

Internet: www.bouwbedrijfhardemanvof.nl

Page 22: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A22 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Z e organiseert ’m dit jaar al voor de zevende keer. ‘We zijn ooit klein begonnen’, zegt Moni-que de Jonge, organisator van

de WinterFair en eigenaar van De Jonge Woont. Door de jaren heen wisten steeds meer bezoekers de sfeervolle fair te vinden. ‘Vorig jaar kwamen er zo’n 1.700 mensen op af.’ Monique verwacht dan ook in 2012 weer een grotere opkomst.

Noteer in uw agenda: Sfeervolle WinterFairBARNEVELD – Hij komt weer, de Sfeervolle WinterFair! Kom op 13, 14 en 15 december, misschien wel tussen de dwar-relende sneeuwvlokken door, naar het jaarlijks terugkerend evenement aan de Peutweg 18 in Barneveld. Gezelligheid verzekerd.

De tientallen kraampjes presenteren een zeer gevarieerd aanbod van onder andere Woondecoraties, cadeau-artikelen, kerst-stukken, bloemdecoraties, brocante, heb-bedingetjes, sieraden, tassen en shawls, kinder- en babykleding, zeepkettingen, curiosa, verzamelartikelen, fotokaarten en schildersbenodigdheden. Daarnaast is er aanbod van cursussen en workshops, een kraampje met make-up en huidverzorging, een stand met heerlijke verzorgingspro-ducten op basis van Aloë Vera en kraam-pjes van goede doelen. Ook de inwendige mens wordt goed verzorgd met mediter-rane broden, kruidenkaze n, noten en win-terkost op het verwarmde buitenterras, zoals rookworst, erwtensoep, balkenbrij en natuurlijk ook glühwein.

‘We gebruiken het hele terrein van De Jonge Woont’, aldus Monique. De Barne-

veldse woonwinkel biedt een breed assor-timent oud-grenen meubelen, teak meu-belen, banken, fauteuils, woonaccessoires en verlichting. Monique: ‘In interieurs draait het om de kracht van combineren. We pre-senteren ons dan ook als stoer, oud en lan-delijk.’

Welkom!Iedereen is op donderdag 13 en vrijdag 14 december van 10.00 - 21.00 uur en op zater-dag 15 december van 10.00 - 17.00 uur van harte welkom op de Sfeervolle WinterFair! De entree is gratis, parkeren kost 2 euro. ■ ■ ■

De Jonge WoontPeutweg 18, 3771 LC Barneveld

Telefoon (0342) 41 40 77

E-mail: [email protected]

Internet: www.dejongewoont.nl

De Peuterboerderij:

- Kinderen leren omgaan met dieren- Kinderen genieten van grote buitenruimte- Unieke opvang voor unieke prijs- Kleinschalige kinderopvang met twee groepen

[email protected]

Kindcentrum Het Borghonk:

- Dagopvang en buitenschoolse opvang onder één dak

- Christelijke opvang die aansluit bij de Viermaster basisscholen

- Voorschoolse opvang vanaf 7.30 uurVoor en vroeg schoolse educatie

[email protected]

KinderopvangDe Peuterboerderij

Woudegge 73959 BH Overberg

Telefoon (0343) 48 20 12 of (06) 53 40 16 83

Page 23: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 23H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

R uim zes jaar geleden ont-stonden de plannen voor dit unieke woonconcept. Ger-tie was op dat moment nog

werkzaam in een regulier verzorgingshuis. ‘Het gebrek aan tijd en empathie voor de bewoners vond ik schrijnend.’ Deze op-vatting werd gedeeld door het bevriende echtpaar Yvonne en Hans. ‘Wij ontdekten dat er geen hoogwaardig woonalternatief was voor een grote groep ouderen. Men-sen die niet meer alleen willen en kunnen wonen, maar mentaal prima functioneren en autonoom hun kwaliteit van leven wil-len waarborgen.’

Vijftien appartementenVage plannen werden concreet. Idealisme werd gecombineerd met goed onderne-merschap. Hans en Yvonne waren al eer-der zelfstandig als vakfotograaf. Gertie en

Yvonne zijn beiden verpleegkundigen, met jarenlange ervaring in de ouderenzorg. Vanuit deze perfecte mix werden villa en koetshuis aangekocht. Die werden volledig gerestaureerd en met elkaar verbonden. Het resultaat: vijftien ruime appartemen-ten met een magnifiek uitzicht over de uiterwaarden en Neder-Rijn. Alle apparte-menten zijn voorzien van een woonkamer, slaapkamer, badkamer en kitchenette.Daarnaast telt Klein Buitenhof een aantal gemeenschappelijke ruimten. Een heerlijke serre, eetkamer met aansluitende keuken en sfeervolle bibliotheek. Gezellige, smaak-volle ruimten waar bewoners, zorgteam en familie elkaar ontmoeten. ‘Op deze plaat-

Unieke aanwinst voor de regio: Klein BuitenhofRHENEN – Na zes jaar voorbereiden, bouwen en inrichten is Klein Buitenhof klaar. Hoewel de eerste bewoners al eerder hun intrek deden in de smaakvolle woonzorgvilla, vond 2 november de officiële opening plaats. ‘Er is hard gewerkt, maar we zijn zeer tevreden met het resultaat’, zijn initiatiefnemers Gertie Nuijten, Yvonne en Hans Engbersen het unaniem eens. Maak kennis met hun unieke Klein Buitenhof.

sen bieden wij inspirerende lezingen en muziekvoorstellingen aan. Wie dat wil, ge-bruikt het ontbijt of driegangendiner in de eetkamer. Koken doen we zelf!’

Ook voor tijdelijk onderkomenOok voor wie een tijdelijk onderkomen zoekt, biedt Klein Buitenhof maatoplos-singen. Hans: ‘Na een ziekenhuisopname of tijdens een revalidatieperiode kan een kleine setting als de onze ook wenselijk zijn. In die zin fungeren wij als zorghotel bin-nen alle andere mogelijkheden van Klein Buitenhof.’

Het eten is heerlijk, de bloemen vers, het pand smaakvol. ‘Het is de dagelijkse vieren-twintiguurs-zorg die Klein Buitenhof uniek maakt. Bewoners maken gewoon gebruik van hun eigen huisarts of fysiotherapeut.

Met het verschil dat wij de last van het coördineren wegnemen. Wij bieden zorg in de mate die onze bewoners kiezen. Dat kan zijn het spuiten van insuline, maar ook een avondje meegaan naar de Schouw-burg. ‘Geen vaste dagbesteding, wel een spontane borrel. Geen instituut, maar een veilige haven, waarin de wereld regelmatig binnenkomt of wordt opgezocht. ‘In onze optiek een hele gezonde benadering van prettig ouder willen worden’, verduidelij-ken Gertie en Yvonne.

De warmte en betrokkenheid van hun geweldige team worden niet gedoseerd. ‘Samen maken wij Klein Buitenhof tot een heerlijke plaats waar bewoners zich gebor-gen weten. Zorg recht uit het hart, zonder ook maar de sfeer van een instelling uit te willen ademen.’ Uitgangspunten waarmee Klein Buitenhof zich tot een unieke aan-winst voor de regio maakt. ■ ■ ■

Klein BuitenhofGertie Nuijten, Yvonne en Hans Engbersen

Cuneralaan 2, 3911 AC Rhenen

Telefoon (0317) 61 70 80

Mobiel (06) 12 32 41 24

E-mail: [email protected]

Internet: www.kleinbuitenhof.nl

Page 24: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A24 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

OPSLAGRUIMTE NODIG?

Kernreactorstaat 24a - Veenendaal0318-501601 - www.box-inn.nl

CREËERT RUIMTE VOOR AL UW GOEDEREN!

Verwarmd en droge opslag

Voor particulier en bedrijf

Van 1 m3 tot 100 m3

Huurperiode vanaf 1 week

7 dagen per week toegang

OPSLAGRUIMTE NODIG?

Kernreactorstaat 24a - Veenendaal0318-501601 - www.box-inn.nl

CREËERT RUIMTE VOOR AL UW GOEDEREN!verwarmd en droge opslag, voor particulier en bedrijf, van 1 m3 tot 100 m3,

7 dagen per week toegang, huurperiode vanaf een week

Advertentie Rijnpost, RBC

Advertentie Veenendaal Totaal

Beleef de herfstbehandelingEen speciale herfstbehandeling met op uw huid afgestemde

producten van Dr. Spiller BiocosmeticOnderga deze prachtige behandeling waarbij herstel, voeding

en bescherming van uw huid centraal zullen staan.

Het uitgangspunt: uw huidconditie en welzijn.www.huid-wellnessfabac.nl

Een zeer verzorgende cosmetica met natuurlijke ingrediënten, die uitdroging van uw huid voorkomt en rimpels laat verdwijnen.

Voor reparatie aan uw droger, wasmachine, vaatwasser, koelkast, vriezer en meer…

Pr. Irenelaan 34 • 3958 XP Amerongen • T : 0343 785882 • M : 06 45302503www.witgoedreparatiedeheuvelrug.nl

Ook voor advies en aanschaf van nieuwe apparaten, zowel A als B-keus!

www.vakantiewoningensauerland.nl www.pensionssauerland.nl

Page 25: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 25H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

A lle openbare scholen in Doorn, Amerongen, Maarsbergen, Maarn, Driebergen en Leersum vormen samen Wereldkidz. De

Meander, een Daltonschool in Leersum be-staat zelf sinds 2001. Het resultaat van een fusie van De Bongerd en de Julianaschool. ‘Net als een meanderende rivier ontwikkelt een kind zich door het leven heen’, ver-klaart directeur Daan Schneider de naam. ‘Wij willen onze leerlingen op een fijne en praktische manier klaarstomen voor de maatschappij.’

ActievoerenDe ruim tweehonderd leerlingen van de Meander zijn daarom sterk betrokken op de wereld om hen heen. ‘Dat blijkt bij-voorbeeld uit het feit dat ze lang actie hebben gevoerd voor een medeleerling uit een asielzoekersgezin. Om in de ver-blijfsprocedure te komen, moesten zij een flink bedrag neertellen. Uit eigen beweging hebben klasgenootjes op allerlei manieren geld ingezameld.’ Ook het bestaan van een heuse kinderraad onderstreept de school-filosofie. ‘Normaal wordt er óver leerlingen gesproken. Sinds twee jaar geven we hen zelf een stem. En dat werkt, want ze krijgen dingen voor elkaar. Zo organiseerden ze bij de gemeente een afvalbak voor het school-plein. Iedereen hartstikke trots natuurlijk.’

Meander maakt kinderen wereldwijsLEERSUM – Het doel is leerlingen op te voeden tot wereldwijze burgers. Niet voor niets luidt de nieuwe naam ‘Wereld-kidz’. De openbare scholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug vallen onder deze bestuursorganisatie. Voorheen stond deze bekend als Stichting Openbaar Onderwijs Rijn- en Heuvelland. De Meander in Leersum maakt er deel van uit.

WereldoriëntatieDe Meander koppelt praktijk waar mogelijk aan de theorie. ‘Natuurlijk geven we ook reguliere leerlijnen op elk vakgebied. Maar daarnaast wordt er veel tijd gestoken in wereld oriënterende vakken: biologie, ge-schiedenis en aardrijkskunde. Die vakken zijn bij ons totaal geïntegreerd.’ Bij wereld-oriëntatie krijgen leerlingen les in groepen, in duo’s of individueel. ‘Vijf keer per jaar werken ze een bepaald thema uit. Zo ver-diepten ze zich ooit in water. Daarbij stond een bezoek aan de stuw bij Amerongen en de waterzuivering in Driebergen op het programma. Op zo’n manier sluit je aan bij het niveau en het interessegebied van de leerling.’

AsielzoekerscentrumBijzonder is dat de Meander een depen-dance in het asielzoekerscentrum heeft. ‘Daar krijgen zestig tot zeventig vluchtelin-genkinderen intensief en kleinschalig on-derwijs. De meesten zitten veertig weken in de opvang. Vanaf dag één wordt er Ne-derlands gesproken in de klas. Zo hoop je toch een nuttige basis voor hun toekomst te leggen.’

Daltonscholen kampen nog steeds met een negatief imago. ‘Onterecht, want het is gewoon goed onderwijs. De inspectie is dik tevreden over ons. Men vindt dat onze kinderen zich erg netjes en rustig gedra-gen.’ ■ ■ ■

Informatie: http://obs-meander.rijnheuvelland.nl

Page 26: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A26 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

A l bijna vijfentwintig jaar is van Oort Truck Rent de oplosser van al uw mobiliteitsproblemen. Flexibiliteit en klantgerichtheid lopen als een

rode draad door de verhuurservice. Vanuit het moederbedrijf in Eck en Wiel en de nevenvesti-ging Zaltbommel wordt heel Nederland bediend.

ParticulierWie kent ze niet? De momenten waarop je even een bestelwagen met verhuismateriaal nodig hebt, een avondje uit met een negenpersoons-bus. ‘In die zin weet men de verhuurbedrijven al lang te vinden, maar wij doen het net even an-ders!’ stelt manager Verhuur Johan van Lienden. Een blik op de website geeft direct inzage in de te huren auto’s.

Zakelijke marktOok door de verhuur van groot materieel is van Oort Truck Rent B.V. ook in deze regio een pret-

Van Oort Truck Rent B.V. lost uw mobiliteitsproblemen opECK EN WIEL – Daar vindt u de specialist op het gebied van bestel- en vrachtwagenverhuur, van klein tot groot en voor de korte, middellange of lange termijn, Van Oort Truck Rent heeft het in huis. Te alle tijde staat de uitgebreide vloot van 160 auto’s klaar voor ondernemer en particulier. ’Mobiliteitsoplossingen om de hoek.’ Van Oort Truck Rent is makkelijk bereikbaar en slechts een paar kilometer van u verwijderd.

tige capaciteitsoplosser voor veel transporteurs gebleken. Op aanvraag is elk gewenst volume voor iedere gewenste periode te huur. ‘Zo opti-maliseren collega-ondernemers hun bezettings-graad heel eenvoudig.’ En dat is nu net de kracht van deze flexibele verhuurpartner.

WelkomJohan’s ervaren verhuurteam staat voor u klaar: ’Ons eigen dreamteam kent de klappen van de zweep. Proactief en adequaat. In staat om zich voortdurend te verplaatsen in de situatie van onze klanten.’

De uitgebreide website geeft een goed beeld van de mogelijkheden. Liever nog ontvangt het verhuurteam u hoogstpersoonlijk of komt naar u toe. ‘We lichten onze werkzaamheden graag toe. Geïnteresseerden zijn altijd welkom voor een rondleiding op onze vestiging. We leggen u graag uit hoe wij uw mobiliteitsproblemen oplos-sen.’ ■ ■ ■

Van Oort Truck Rent B.V.Homoetsestraat 72, 4024 HJ Eck en Wiel

Telefoon (0344) 69 90 09 - E-mail: [email protected]

Internet: www.oort.nl - www.truckrent.nl

Een huis vol potentie, dat de stevige ambitie heeft de beste te zijn, die doet wat ze belooft!

Voor uw complete stoffering • Voor reparatie van uw meubelen • Voor herstel van beits, lak- en lijmwerk

“Wij laten u weer comfortabel zitten”

www.janschuurkamp.nl

Page 27: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 27H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

V an de Lagemaat Witgoed & Elektrotechniek levert in Wou-denberg en omgeving alle soorten witgoed en inbouw-

apparatuur. Bovendien zorgt dit bedrijf met de eigen storingsmonteur voor snelle reparatie van bijvoorbeeld wasmachines, koelkasten en vaatwassers. ‘Een gezin kan eigenlijk geen dag zonder wasmachine of koelkast. Daarom proberen wij altijd nog dezelfde dag de storing te verhelpen’, ver-telt Wim van de Lagemaat. ‘Zeker in Wou-denberg en omliggende dorpen lukt dat bijna altijd.’Nieuw witgoed en nieuwe inbouwappara-tuur is in de regel binnen enkele dagen leverbaar. Van de Lagemaat heeft geen winkel maar wel een showroom en kan in beginsel alle merken leveren. ‘We heb-ben echter voorkeur voor Miele en Bosch,

Van de Lagemaat bouwt inWOUDENBERG – Veel consumenten in de regio Heuvelrug moeten voor witgoed en inbouwapparatuur op pad naar elektronicaketens. De installatie van apparatuur moet men vaak zelf verzorgen. Is er een storing, dan geven veel grote wit-goedzaken niet thuis. Wim van de Lagemaat uit Woudenberg verkoopt en installeert witgoed en inbouwapparatuur. Bij een onverhoopte storing staat hij snel op de stoep voor reparatie.

omdat de klant dan een eersteklas, ener-giezuinig apparaat in huis haalt. Daarmee kunnen in de jaren van gebruik heel wat euro’s worden bespaard. De gekochte ap-paratuur komen we persoonlijk plaatsen en aansluiten. Gratis. Bovendien nemen we de defecte machine meteen mee. Met de ser-vice aan huis maken we het onze klanten gemakkelijk.’Vroeg of laat is ieder inbouwapparaat toe aan vervanging. Vaak is dit een lastig tra-

ject omdat het nieuwe apparaat perfect in de bestaande behuizing moet passen. Van de Lagemaat kan ter plekke adviseren welke merken en types geschikt zijn voor uw vervanging. Vanzelfsprekend zorgt het bedrijf ook voor de inbouw van het nieuwe apparaat. Wim van de Lagemaat: ‘Ook dat is vaak een kwestie van enkele dagen.’

Van de Lagemaat verzorgt ook elektrotech-niek, legt nieuwe elektrotechnische instal-laties aan en zorgt op dit punt voor service en onderhoud. ■ ■ ■

Van de Lagemaat Witgoed & Elektrotechniek

Schoutstraat 12, 3931 HT Woudenberg

Telefoon (06) 10 71 33 40

E-mail: [email protected]

Internet: www.wimvandelagemaat.nl

Uit de robuustlijn van Acé keukens.Spoeleiland-keuken, voorzien vaneen Belgisch hardstenen werkblad,wijnkoeler, inductie kookplaat, oven, vaatwasser, afzuigunit en koelkast.

De Smalle Zijde 22a 3903 LP Veenendaal T 0318-565128 www.acekeukens.nl € 13.950,-

ROBUUSTRaffinement &

Page 28: Heuvelrug Totaal november 2012

MissJanetBOETIEK

ë

Brei, haak, naai, borduur,punnik,

hobby en schilder-artikelen.

Bij besteding vanaf 3 10,- aan handwerk-artikelen krijgt u bij inlevering van deze bon GRATIS

een Katia tas cadeau!(zolang de voorraad strekt)

Ook inlijsten, stomerij en reparatie van zowel kleding als naaimachines.Nieuw: Nu ook schoenreparatie

Dorpsstraat 144ScherpenzeelTel. 033-2771048 #

Rijksen Speciaal TimmerwerkRijksen Speciaal Timmerwerk

woon- en winkelinterieurDe Woerd 3

4021 CL Maurik

Telefoon (0345) 55 89 24

Fax (0345) 55 89 28

Website: www.speciaal-timmerwerk.nl

E-mail: [email protected]

In de Betuwe wordt het nog gemaakt

hand gemaakte keukens,kasten en trappen etc.

In de Betuwe wordt het nog gemaakt

Stationsweg Oost 279 – 3931 ER WoudenbergTelefoon: 033 - 286 17 84 – E-mail: [email protected]

www.jettenbv.nl

De specialist op het gebied van:

Loodgieterswerk

Centrale Verwarming

Duurzame Energie

Sanitair & Tegels

Dakbedekking

Airconditioning

Tuinaanleg Ontwerp Onderhoud Renovatie BestratingKees v.d. Dikkenberg

Gerold v.d. Haar(06) 53 41 48 42

www.butterfly-garden.nl

Butterfly-Garden

P A G I N A28 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

Page 29: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 29H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

L eppers Zonwering is 30 jaar ac-tief in deze branche. Het bedrijf is gegroeid van een eenmans-zaak naar een toonaangevend

bedrijf met een eigen montage- en service-dienst. Het geniet grote bekendheid in de wijde regio. In de showroom maakt men u deelgenoot van alle nieuwe ontwikke-lingen en voorziet men u vrijblijvend van deskundig advies. De monteurs zorgen ver-volgens voor een perfecte plaatsing van de producten en staan garant voor degelijke nazorg.

Vertrouwen belangrijkHet is niet voor niets dat architecten, wo-ningbouwverenigingen, projectontwikke-laars, zakelijke gebruikers en natuurlijk de consument steeds terug komen bij Leppers Zonwering. Een uiterst tevreden klant: ‘De producten zijn perfect, we kunnen altijd een weloverwogen keus maken uit een gi-gantische collectie die het bedrijf voert, maar wat voor ons eigenlijk net zo belang-rijk, zo niet belangrijker is, is het vertrou-wen. Altijd een scherpe prijs, afspraak is afspraak en als alles op papier staat, hoef je je nergens meer zorgen om te maken. Geen onverwacht uitstel van de plaatsing,

1 0 % W I N T E R K O R T I N G S A C T I E I S W E E R B E G O N N E N

Leppers Zonwering, binnenkort ook voor het buitenleven!VEENENDAAL – Op het gebied van zonwering is tegenwoordig erg veel keus. Ook als het gaat om de technische moge-lijkheden die momenteel in steeds meer varianten en opties verkrijgbaar zijn. Daarom is het goed u te oriënteren bij een specialist want dan weet u zeker dat u een weloverwogen keuze kunt maken.

geen schermen die niet passen en mocht er ondanks alle voorzorgsmaatregelen eens een keer iets zijn dat niet goed uitpakt, dan wordt dat zo snel mogelijk hersteld.’

Uitbreiding met buitenlevenOmdat onlangs een ruimte naast het atelier van Leppers Zonwering vrij kwam, besloot eigenaar Jan Gerritsen een tweede show-

room te creëren. Dit keer met aanvullende producten op het gebied van het buiten-leven. Jan Gerritsen trots: ’Januari moet de inrichting klaar zijn. Dan treft de bezoeker een uitgebreide collectie grotere (terras)parasols, terrasoverkappingen, tuinsets, garagedeuren en alles wat verder met het buitenleven te maken heeft. We hebben bij het samenstellen van onze collectie bewust gekozen voor producten in het hogere seg-ment. Geen internetkwaliteit dus, om het zo maar even te zeggen.’

Dacht u dat u alles al had gezien als het gaat om het weren van zon en licht? Kom dan toch maar een keer vrijblijvend een bezoekje brengen aan onze showroom en u zult ontdekken dat u nog niet alles had gezien. Profiteer de komende periode van de grandioze 10 % winterkorting! ■ ■ ■

Leppers ZonweringNieuweweg 85, 3905 LH Veenendaal

Telefoon (0318) 51 75 65

Internet: www.leppers.nl

Page 30: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A30 N O V E M B E R 2 0 1 2 | H E U V E L R U G T O T A A L

‘S olex rijden roept herinnerin-gen op. Vroeger reed ieder-een bromfiets. De meesten die bij ons een Solex huren,

hebben het in jaren niet meer gedaan. Je hoort direct de leukste herinneringen uit die goeie ouwe tijd’, lacht Henk Klumpe-

Altijd lachen op een SolexSCHERPENZEEL – Zie je een groepje mensen op een Solex voorbijkomen, dan is dat op de een of andere manier altijd een komisch gezicht. Ook de berijders hebben de grootste lol op de Solex.

naar van Solexverhuur Scherpenzeel. Dit jaar bestaat het bedrijf alweer vijf jaar.

Ooit begon het allemaal als een hobby, want Henk reed graag op de Solex van zijn vader. Toen hij hobbymatig Solexen ging verhuren, bleek het al snel een succes. Je kunt via het verhuurbedrijf ook routes, dag-routes en puzzeltochten kopen. Die voe-ren je langs mooie velden, bossen en de prachtige kastelen en buitenplaatsen. Met hier en daar een stop voor een bak koffie natuurlijk. ‘Een Solex is een heel eenvou-dig machientje en makkelijk te besturen. Omdat je niet zo hard gaat is het bovendien ontspannend’, zegt Klumpenaar.

Dafjes 33Bij Solexverhuur Scherpenzeel kun je ook Dafjes huren. Leuk als je met een aantal mensen bent die van nostalgie houden. De donkerblauwe, lichtblauwe, oranje-rode,

witte en crème autootjes bieden een oer-Hollandse aanblik, helemaal in lijn met het Hollandse karakter van deze auto. Een Dafje huren of een Solex bij Solexverhuur Scher-penzeel is echt een belevenis. ■ ■ ■

Solexverhuur ScherpenzeelBruinhorsterlaan 68, 3925 EZ Scherpenzeel

Telefoon (06) 12 68 75 85

E-mail: [email protected]

Internet: www.solexverhuurscherpenzeel.nl

en www.dafverhuurscherpenzeel.nl

‘De meesten die bij ons een Solex huren, heb-ben het in jaren niet meer gedaan.’

V O O R V E I L I G E N H Y G I Ë N I S C H W E R K E N

V O O R V E I L I G E N H Y G I Ë N I S C H W E R K E N

Rocadi Handelsonderneming | Rijnbandijk 171 | 4041 AV Kesteren | 0488-764030 | [email protected]

www.rocadi.nl

www.rocadi.nl

GRI-SPORT 703

veiligheids-schoen

www.rocadi.nl

GRI-SPORT GRI-SPORT

veiligheids-veiligheids-schoenschoen

GRI-SPORT GRI-SPORT

veiligheids-veiligheids-

Uw partner op het gebied van veiligheid en hygiëne. Bij Rocadi.nl werkt een enthou siast en fl exibel team om onze klanten goed van dienst te kunnen zijn. Voor ieder veilig heids- of hygiënevraag-stuk is een oplossing en wij helpen u daar graag bij. Of het nu enkel gaat om werk-schoenen of om het uitrusten van een heel bedrijf, wij zetten ons altijd voor meer dan 100 % in om de wensen van onze klanten waar te maken.

Meer informatie?

Neem contact op

met de vertegen-

woordiger.

Telefoon

0488-764030

van 73,53

NU 58,00 excl. BTW

GRI-SPORT 724

Veiligheids-laars

van 116,81

NU 95,95 excl. BTW

Page 31: Heuvelrug Totaal november 2012

P A G I N A 31H E U V E L R U G T O T A A L | N O V E M B E R 2 0 1 2

A fgelopen winter lag dat heel anders. Toen was de baan – al sinds 1989 verscholen tussen Doornse boomgroepen aan

de Wijngaardsesteeg – veertien dagen ge-opend. Wat dat betreft heeft Schippers al heel wat extremen meegemaakt. Zo ging de baan voor het eerst in het seizoen eens op 24 november open. Een ander jaar kon er zelfs op 5 maart nog geschaatst wor-den. Weer een ander jaar was de baan een maand aaneengesloten geopend, wegens een strenge vorstperiode.

‘En dan loop je op het einde van zo’n peri-ode echt op je laatste energie’, lacht Schip-pers. ‘Er komt namelijk nogal wat kijken bij het prepareren van de baan. Zodra het gaat vriezen, komen de eerste vrijwilligers zich hier vanzelf melden, bij het clubhuis. Dat is het mooie van een vereniging zoals de onze. Je hoeft niet via de gemeente allerlei zaken te regelen. Vervolgens rijden we met de ijsmachine een hele nacht over de baan. In totaal zijn dat zo’n vijftien rondjes van 2.000 liter water. We doen het meestal in drie ploegen van minstens drie personen. Aan het einde van de nacht ligt er dan een

Idyllische ijsvloer tussen Doornse boomgroepenDOORN – Hij heeft al heel wat winters meegemaakt. In alle 22 jaren dat secretaris Cees Schippers bij de Doornsche IJsclub is betrokken, was er maar één jaar zonder ijsvloer op de skeelerbaan. Het was de winter van 2000. Maar dat was dan ook enige keer.

laag ijs van ongeveer anderhalve centime-ter.’ De volgende dag kan het schaatsple-zier beginnen. Soms is het voor één dag, een andere keer voor een langere periode.

Op doordeweekse dagen is de baan in ieder geval ’s morgens en ’s avonds geopend, in de weekends zo mogelijk de hele dag.

Na sluitingstijd wordt de baan geborsteld en gedweild en komt er een nieuw laagje water over.

Koek en zopieIn het clubhuis van de Doornsche IJsclub wordt koek en zopie verkocht en gezel-ligheid heerst alom. ‘We hebben een keer 1.200 mensen op de baan gehad. Dan is het echt druk.’ Waar de baan ’s winters be-volkt wordt door regionaal publiek, komen professionele sporters in andere seizoenen geregeld hun rondjes skeeleren. ‘We heb-ben hier een perfecte baan voor het bocht-jes maken’, vertelt Schippers. Schaatspro-minenten als Jochem Uytdehaage, Carl Verheijen, Annamarie Thomas, Erik Hulze-bosch en Marianne Timmer hangen keurig ingelijst in het clubhuis, geportretteerd op de Doornse baan.

Ook amateursNiet alleen voor profs, ook voor amateurs is de baan ’s zomers geopend. ‘Iedereen die hier een rondje wil skeeleren, is van harte welkom!’ ■ ■ ■

Voor meer informatie over de Doornsche IJsclub kijk

op www.doornscheijsclub.nl of bel met

(0343) 42 02 22

Page 32: Heuvelrug Totaal november 2012

Lijstenmakerij van Eckeveld

www.lijstenmakerijvaneckeveld.nl

sterk

in in

lijstw

erk 1200 soorten lijsten

ruime sortering passe-partoutscomputergestuurde passe-partoutsnijderophangsystemen voor elke wand

restaureren en schoonmakenfacetspiegelswissellijstensnelservice

Stationsweg Oost 275, Woudenberg (in pand Multimate), tel. 033-2860190

Uw adres voor deuren, inbouwkasten, vloeren en dakramen...

Stationsweg Oost 2753931 ER Woudenbergtelefoon: 033-2858300

www.multimate.nl

Rijksstraatweg 2893956 CP Leersumtelefoon: 0343-451603