GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

36
IN DIT BLUBBLAD, ONDER ANDERE: ZWEMMEN IN DE ZEE / 25 / WATERPOLO IN PARIS / 16 / & IEDEREEN & VAN ALLES OVER OPEN WATER ZWEMMEN / 20 / 22 / 29 NR. 83 JULI 2014 / ZOMER

description

Het digitale magazine van Gay Swim Amsterdam / juli 2014

Transcript of GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Page 1: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

IN DIT BLUBBLAD, ONDER ANDERE:

ZWEMMEN IN DE ZEE / 25 /

WATERPOLO IN PARIS / 16 /

& IEDEREEN & VAN ALLES OVER

OPEN WATER ZWEMMEN / 20 / 22 / 29

NR. 83 JULI 2014 / ZOMER

Page 2: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 3: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Eerst even dit...

ZOMER & ZWEMMEN

Oké, zwemmen in de winter heeft zeker iets, maar kan

er iets op tegen natuurwater?

Die frisse lucht! Die stralende warme zon! Zelfs in de

regen is zwemmen in natuurwater heerlijk. Natuurlijk

neem jij je zwembroek of je zwempak mee in je bagage.

Alhoewel; niet iedereen houdt er van, Michiel schrijft

daar over: de onoverkomelijke weerbarstigheden van

een strandverblijf.

Anderen vermaken zich met wetsuit toegerust in zee

en openwater. Dat levert weer prachtige foto’s op.

Verder vind je in dit nummer natuurlijk weer blubportretten,

dit keer zijn Wouter en Anton aan de beurt en kun je

genieten van een prachtig video portret van onze Hans.

En dan de GSA boot. Dit jaar mogen we dan eindelijk van

het GayPrideKremlin bestuur mee doen. Maar er is ook een

kritische noot.

Lees, kijk en luister!

De Redactie: Dia, Stacey, Thomas C., Paulo en Rudolf

GSA Blubblad / 3

Page 4: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Time flies. Een dooddoener, maar blijft een waarheid als een koe. Als ik dit schrijf is formeel de zomer begonnen. En daarmee hebben we meteen de langste dag gehad en worden de dagen weer korter. Maar goed, met de vrije zomermaanden nog voor de boeg denken we daar nog maar even niet aan. Eerst genieten van de vakantiemaanden juli en augustus met voor de thuisblijvers ook genoeg te doen in Amsterdam en omgeving. Omdat het vakantietijd is nemen wij als vereniging het er ook even van. Het aantal trainingen wordt teruggeschroefd naar een keer per week in het Marnixbad op de dinsdagavond. De waterpoloërs daarentegen gebruiken de maanden juli en augustus juist om twee keer per week te trainen in het Sloterparkbad op dinsdag- en vrijdagavond ter voorbereiding van een toernooi begin september in Kopenhagen.

Degenen die in Amsterdam blijven gedurende de zomermaanden kunnen genieten van de vele evenementen die plaatsvinden met natuurlijk de Gay Pride en de Botenparade op 2 augustus als hoogtepunt. Voor GSA weer een bijzondere, omdat we voor het eerst sinds twee jaar weer met een boot meedoen. De afgelopen weken is er al hard gewerkt door een aantal GSA-leden aan een mooi ontwerp en uitvoering daarvan. Mocht je niet meevaren dan hopen we op jullie support aan de kant van de Prinsengracht.

Met de overgang naar een nieuw seizoen is het helaas ook tijd om afscheid te nemen. En dat doen met ingang van het nieuwe seizoen van onze schoonspring-afdeling. Na een voortvarende start enkele jaren geleden (waar ik zelf nog aan deelgenomen heb) en zelfs een aantal leden die mooie successen boekte op toernooien, nam het aantal belangstellenden de afgelopen twee jaar af.

Afscheid

GSA Blubblad4 /

Page 5: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Dit seizoen hadden we nog maar een deelnemer (Mark van den Putte) die ook nog eens werd getraind door de Dolfijn. Op hetzelfde moment dat het bestuur besloten had niet meer verder te gaan met schoonspringen in het nieuwe seizoen liet Mark ons weten inmiddels zo vaak te trainen bij de Dolfijn dat hij beter lid daar kon worden. Op deze manier hebben we met wederzijdse instemming afscheid van elkaar genomen.

Afscheid gaan we ook nemen van Ronald als penningmeester. Hij heeft aangegeven na de ALV niet meer beschikbaar te zijn. We zijn nog op zoek naar een goede nieuwe penningmeester dus heb je interesse of weet je iemand laat het ons weten.

Ikzelf zal ook afscheid nemen van GSA, maar dat is tijdelijk. Via mijn werk heb ik de mogelijkheid gekregen voor een detachering van een jaar in New York. Het seizoen 2014/15 zal ik daarom op afstand meemaken. Het bestuur zal zorgen voor tijdelijke vervanging.

Na ruim 18 jaar lidmaatschap voelt het wel raar om een jaartje afstand te moeten nemen. Maar zoals aangegeven time flies dus voor ik het weet zwem ik weer mee. En om dan ook maar met een dooddoener te eindigen: jullie zijn uit het oog, maar zeker niet uit het hart.

ROBERT MEULENBROEKVOORZITTER

Een nieuw seizoen...

GSA Blubblad / 5

Page 6: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 7: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Inhoudsopgave

GSA Blubblad / 7

18 / 26

2X BLUBPORTRETWie o wie is het deze keer?

22

HOE ZIET JOUW ZOMER ERUIT?

28

PAUZEMOMENTJE.Een prachtig mooie korte film.

16

WATERPOLOIN PARIS.

EN VERDER...

8 Den Helder Zeezwemclinic in beeld

10 Ballotage

12 Zullen we naar het strand gaan?

20 Amsterdam City Swim

29 Zwemvakantie? Zo geregeld!

33 Trainingsrooster

33 Trainingschema & wedstrijdrooster

33 Nieuwe leden

Page 8: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 9: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 10: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Ik denk altijd dat iedereen dat wel herkent, al sluit ik niet uit dat de young, beautiful en succesful onder ons, misschien niet weten waar ik het over heb. En wie weet geldt het alleen maar voor mij. De herinnering,

of misschien, vooruit, wel een klein trauma, gaat terug tot mijn tienertijd. Al heel lang geleden dus. Er was een hippe club in Bussum, ja dat kwam daar ook voor, althans zo vonden de regiobewoners

dat, waar je alleen maar binnen kwam als

je, ja wat eigenlijk was. Dat werd nooit duidelijk

gemaakt, al was het maar om te voorkomen dat je met de deurman (deurvrouwen kenden ze toen nog niet) in discussie ging over je hippe, of juist net niet meer hippe kledij op grond waarvan je vond dat je wel naar binnen mocht. Ook al was het niet duidelijk waar je

aan diende te voldoen, ik had wel het idee dat ik daaraan in ieder geval niet voldeed. Omdat ik in die tijd wel hip of cool, ja dat woord was toen ook in trek, wilde zijn, verzon ik een list om binnen te komen. Ik verzekerde mij van het gezelschap dat in mijn ogen zeker binnen zou komen. In de regel deden hun ouders iets bij de televisie of deelden ze het bed met kinderen wiens ouders iets bij de televisie deden. Die stra-tegie werkte, ik kwam overal binnen. In een (zeer beperkte) mate was ik zelfs populair. Vriendinnen namen mij graag mee, omdat het gezellig was. Veel meer werd het toch niet met hen, al wist ik zelf toen nog niet waarom ik mijzelf daartoe beperkte.Na mijn, wat ik zelf noem, Gooische periode, gooide ik het over een andere boeg. Ik had bij voorbaat een hekel aan clubs en clubjes waarbij je maar moest afwachten of de deur voor je open ging. Een grappig verhaaltje, als je tenminste van dat soort humor houdt, stond laatst in Het Parool over Club Trouw. Was destijds in Bussum het dragen van sportschoenen reden om je te weigeren, over Trouw beklaagde een geweigerde zich omdat het dragen van een pak blijkbaar niet kon. Al verzekerde Trouw in een weerwoord, dat daarmee niet is gezegd dat iedereen er in komt die geen pak draagt. En ook is het gelukkig niet zo dat iemand met een pak er

Ballotage

GSA Blubblad10 /

Page 11: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

niet in komt. Ik geloof dat dit laatste geruststellende woorden waren van de woordvoerder van de club. Gewoon lachen toch, als het je soort humor is tenminste.Gelukkig vaart GSA dit jaar weer mee in de Canal Parade. Twee jaar lang zijn we daar geweigerd, want daar komt het eigenlijk op neer. Meer dan de helft van de boten die meevoer, had het vaarbewijs verkregen via een wildcard. Op grond waarvan een wildcard werd toegekend, was volstrekt onduidelijk. ‘Nee, criteria hebben we niet,’ vertelde de verantwoordelijke mij destijds. Lachen toch! Maar goed, we varen dus weer mee en in grote stilte bereidt de bootorganisatie iets voor. Altijd weer spannend om een grote delegatie laat in de kleedkamer te zien verschijnen die met elkaar afgesproken lijken te hebben een omerta in acht te nemen over wat ons te wachten staat. Maar het wordt nog veel span-nender: ‘Geïnteresseerde leden kunnen zich aanmelden om mee te varen. Bij overschrijving beslist de bootorganisatie wie mee kan varen om een evenwichtige verdeling van de leden op de boot te krijgen,’ vermeldt de laatste bestuursupdate. Yes!!!! Ik voel me weer een tiener. Een gezelschap van louter heren (jaaa dat ook nog) bepaalt gewoon op grond van niks of je namens je club mag meevaren. Lachen toch!

Ik doe er gewoon nog een filmpje bij. Lachen toch!

Jos Kuijs

GSA Blubblad / 11

Page 12: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Ik haat het strand. Ik haat de zee. Zwemmen doe je in een zwembad of in zoet

water. Mijn opa heeft nooit de zee gezien. Ik weet eigenlijk niet of dat komt omdat

hij het geld er niet voor had of gewoon omdat hij er geen zin in had.

Voor een verhaal is optie één natuurlijk veel beter. Mijn familie kennende had hij er

waarschijnlijk geen zin in. Mijn oma zal iets gezegd hebben van “Zullen we naar het

strand gaan?”

“Strand?! Bwlegh! Ga lekker alleen Trui!” zou opa zeggen. Trui is trouwens geen

Brabants scheldwoord. Dat is omdat mijn oma nu eenmaal Trui heette. Dat was zeg

maar de Storm of Sterre van de jaren ’20. Mijn opa zag dus nooit de zee. Gelukkig

voor hem.

Ik mijd het strand als de pest. Ik werk in IJmuiden. Nu circa 2,5 jaar. Ik ben in die

2,5 jaar pas drie keer op het strand geweest. Dat was dan alleen omdat er een

borrel was in een strandtent. Een strandtent is ook al zoiets belachelijks! We

hebben niet voor niks uitgevonden hoe we degelijke, fatsoenlijke en niet krakende

gebouwen van steen kunnen bouwen. Een strand hoort gewoon te bestaan uit eerst

heel veel zee, dan heel veel zand, dan een aantal duinen. En dáárachter wij. Zittend

in mooie van steen opgetrokken restaurants en cafés. In de Aardrijkskundeboekjes

stond óók nooit een strandtent ingetekend tussen zee en duin. Ik heb het nog even

nagezocht. Hier een voorbeeld van een Waddeneiland.

ULLEN WE NAAR HET STRAND GAAN?Z

GSA Blubblad12 /

Page 13: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

En als het dan heel lekker weer is. Dán ga ik naar het strand. Dit beeld heb ik

van het strand van tevoren;

Dat klopt meestal niet. Het is toch een soort levende

Waar-is-Wally-ervaring.

Michiel

GSA Blubblad / 13

Page 14: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Allereerst erger ik me aan die ellendige zilte lucht! Walgelijk! Om daaraan te

ontsnappen ga ik maar een stukje zwemmen maar dan krijg ik weer van dat

vervelende zoute water in mijn oog. Dan moet ik al het zand weer van mijn

handdoek af krijgen (en zorgen dat ik geen ruzie krijg met de buren). Vervolgens

beslissen alle zandkorrels in mijn zwembroek om mijn balzak te gaan schuren. Ik

ben op het strand dus wil ik toch wel ijs. Als over kolen loop ik over te hete vlon-

ders om vervolgens in de rij te staan voor een ijsje. Bij het teruglopen rent er een

kind langs me waardoor mijn ijsje valt. Of er landt een beach-tennis balletje in mijn

ijsje. En dan heb ik het nog niet eens gehad over al het zand in alle etens- en drin-

kenswaren. Het doet me goed dat mijn opa die ellende nooit mee heeft hoeven

maken.

En dan ga je weer terug naar Amsterdam vanuit Zandvoort met de trein en

dan denk je dat het er zo uit ziet;

GSA Blubblad14 /

Zullen we naar het strand gaan?

Page 15: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

En dan gebeurt dit;

Dus daarom mijn zomertip voor dit jaar (dit is immers het zomernummer van het

Blubblad en ik heb geleerd dat columns altijd een boodschap moeten hebben);

gedraag je net als mijn opa en ga niet naar het strand. Blijf lekker in Amsterdam en

ga naar het park. En anders kan je ook nog naar een mooi rustig natuurgebied net

buiten Amsterdam zoals Spaarnwoude of Het Twiske.

MICHIEL

Michiel

GSA Blubblad / 15

Page 16: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 17: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 18: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

1) WAAROM ZWEM JE?Allereerst omdat het een fantastische sport is, die heel intensief is voor bijna alle spieren van het lichaam; ofwel, om sportieve redenen. Maar ik ben bij GSA gaan zwemmen behalve sportieve redenen ook om sociale redenen. Ik vind het gezellig en leuk om sociale contacten op te doen. Als kind heb ik altijd vrij veel gezwommen, totdat ik het helemaal zat was ( ergens rond de veertien jaar). Toen ben ik gestopt. Daarna ben ik weer gaan zwemmen toen ik studeerde aan de VU in Amsterdam, dat was studenten zwemmen (ook in het Marnix) en zo’n twee keer per week kon je zwemmen. 

2) WAT ZOU JE DOEN ALS JE HET VOOR HET ZEGGEN HAD BINNEN GSA?Ik vind het eigenlijk wel o.k. zoals het nu is. In het begin waren er nog wat zorgen over toekomstige “nieuwe instroom”. Maar dat zit wel goed nu, geloof ik, misschien is het op maandag iets te druk geworden, maar ik zou niet weten wat je hiertegen zou kunnen doen? Misschien op maandag twee uur het zwembad huren, maar ik heb begrepen dat er geen beschikbaarheid van

zwemwater is. Kortom, ik heb geen directe suggesties. 

3) WAT IS JE FAVORIETE BEZIGHEIDIk heb gelukkig een heleboel hobby’s en interesses. Soms ben ik wel eens jaloers op mensen die één hele grote hobby / passie hebben en daar volledig in op kunnen gaan. Volgens mij geeft dat enorm veel rust in de tent. Maar dat is eigenlijk ook weer niets voor mij. Mijn hobby’s zijn: reizen, wandelen (graag om met iemand ergens af te spreken, of zo) maar ook vaak alleen rondlopen, lekker nadenken, huisjes kijken, etc. Daarnaast ga ik graag naar de bioscoop toe, of de kroeg in. 

4) WAAR HEB JE HET MEESTE SPIJT VAN?Ik ben niet iemand die echt “spijt” heeft. Ik ben een aantal keren “op mijn bek gegaan”, later denk je dan; “dat had ik anders aan moeten pakken”, of zo, maar meestal heb ik tevoren ook wel stil gestaan bij de risico’s, dus dan weet je waar je mee bezig bent. Als ik een bewuste keuze maak, ergens voor, dan ga ik er ook voor.

Blubportret

GSA Blubblad18 /

BlubportretANTON VAN DORT

Page 19: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

En als het niet gaat als verwacht, ga ik kijken wat ik eraan kan doen, of wat de andere opties zijn. Dit is de aard van het beestje, en dan is “spijt” niet aan de orde denk ik.

5) WANNEER EN WAAR WAS JE HET GELUKKIGST?Moeilijke vraag. Geluk is een moment, net zoals er ook periodes zijn dat het wat minder gaat. Op dit moment zit ik erg goed in mijn vel, net een nieuw appartement gekocht, woon nu bijna een jaar weer terug in Amsterdam, het gaat nu lekker. Daar geniet ik van en neem ik ook de tijd voor. Omdat ik jarenlang in het buitenland heb gewoond, vind ik het ook fijn om weer dicht in de buurt van familie en (oude) vrienden te wonen. Soms kan een weekeindje Brabant mij erg gelukkig maken, maar dan ben ik ook weer erg blij dan terug te komen in Amsterdam.

6) ALS JE IETS AAN JEZELF KON VERANDEREN WAT ZOU DAT ZIJN?Ik zit lekker in mijn vel, maar “nobody is perfect”....Ik heb af en toe best wel een opvliegend en koppig karakter, ik zou best wel wat meer moeten luisteren, in plaats van meteen maar wat zeggen. Als ik ergens erg emotioneel bij betrokken ben, maakt dit je blind, je ziet het niet meer duidelijk. Daar kan ik nog een heleboel in leren. Maar, aan de andere kant weet ik niet in hoeverre mensen echt kunnen veranderen. Als ik kijk naar familie en vrienden die ik al jaren ken, bekruipt mij heel vaak de gedachte dat deze of gene nog precies zo is als twintig, dertig jaar terug. Cosmetische veranderingen. Ik denk nooit te vallen voor het “mes”, oud worden is ook best mooi. Maar als ik dan op zaterdag avond de hort op ga, loop ik wel tegen een aantal punten aan. So be it......

7) WAT WAARDEER JE HET MEEST IN JE VRIENDEN?Eigenlijk heeft iedere vriend weer iets anders waarvoor ik hem / haar waardeer. Dat ik wel grappig. Mijn beste vriendin is enorm trouw en trots, zij zal me nooit in de steek laten. Dat gevoel is heel mooi. Een van mijn vrienden is, na zijn scheiding van zijn vrouw, op vijfen-veertig jarige leeftijd, naar New York verhuisd. Gewoon, zijn droom achterna gegaan. Hij woont er nu twee jaar, midden in Manhattan, leuke baan, heel kleine maar leuke woning en begint zijn sociale leventje weer helemaal in te vullen. Dat vind ik wel stoer. 

8) WIE OF WAT FASCINEERT JE?De zee. Af en toe moet ik even naar de zee toe, die geeft mij rust, inspiratie, en een goed gevoel. Iets ongrijpbaars, een gevoel van vrijheid. Ik denk dat ik aan zee altijd de beste ideeën krijg. Misschien is fascinatie een groot woord, maar als ik zo door de stad aan het wandelen ben, kan ik lekker mijmeren over opmerkelijke  huizen, oude gebouwen, etc. Ik weet niets van architectuur, maar kijk er graag naar. 

9) WAT IS JE MOTTO?Mijn motto is te vaak veranderd om echt een motto te zijn, maar “alles heeft zijn tijd”. Dat help je om je minder druk te maken....

Anton van Dort

GSA Blubblad / 19

Page 20: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

DOORSIMONE DE KLERK

Zondag 7 september start de derde editie van de Amsterdam City Swim (ACS). Een zwemtocht van 2028 m. door de grachten van Amsterdam om aandacht te vragen voor en geld bij elkaar te brengen ter bestrijding van, de ziekte ALS.

In 2012 is deze sponsortocht gelijk goed op de kaart gezet door de

onverwachte deelname van ( toen nog) Prinses Maxima.

ALS is een ongeneeslijke en progressieve zenuw- / spierziekte, waarbij de spieren 1 voor 1 uitvallen. Over de oorzaak is nog weinig bekend. Daarom is veel onderzoek nodig. En dus geld. De ASC is gestart door een vriendenclub nadat een van hen getroffen werd door

Amsterdam City Swim 2014

GSA Blubblad20 /

AMSTERDAM CITY SWIM 2014DE MAXIMA-LOZE EDITIE

Page 21: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

deze genadeloze ziekte. Al het geld wat opgehaald wordt gaat dan ook naar onderzoek! Er zijn geen grote kantoren of bobo’s die in stand gehouden of betaald hoeven worden, er is geen strijkstok. De deelnemers betalen zelf voor de organisatie van het evenement.

Zelf doe ik dit jaar voor de derde keer mee, daar deze ziekte echt zo afschuwelijk genadeloos verloopt, vooralsnog zonder enige kans op genezing; daar moet mijns inziens wat in veranderen. Daarnaast vind ik het gewoon echt een sensatie om door de Amsterdamse grachten te (mogen) zwemmen.

Wie nog wat euro’s over heeft voor dit supergoede doel wordt van harte uitgenodigd deze te doneren via mijn persoonlijke pagina: amsterdamcityswim.nl t.n.v. Simone de Klerk, wave 2. (Of t.n.v. Kees Karsten want die zwemt ook mee!)

Wie wat wil meemaken / zien van dit steeds groter wordend evenement:Zondag 7 september. Start vanaf het Marine Etablisse-ment vanaf 13.00 uur.De route gaat vanaf het Scheepvaart Museum rchting de Amstel met de finish in de Keizersgracht, ter hoogte van de Reguliers-gracht. Wie weet tot dan!

PS. Voor de fanatieke fietsers onder ons; je kan ook je bijdrage leveren door mee te doen aan de RPM (spinning) Marathon zondag 24 augustus vanaf 10.00 uur, deze wordt speciaal voor dit doel gehouden in Sportcentrum Fitness365 in Amsterdam Zuidoost. Meedoen kan à € 5 per uur.

De Maxima-loze editie

GSA Blubblad / 21

Page 22: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

GSA Blubblad22 /

Stel je voor:Wakker worden. Zwempak aan. Op je nieuwe fietsje naar Yvonne en met een heel rijtje floaters 4.4 km door de woon-wijken en omgeving van IJburg zwemmen!

Of...: wakker worden. Zwempak aan. Naar Den Helder. Een presentatie krijgen over

stroming, golven, kano’s, zeehonden, kwallen en een finishboog en dan 3.7 km door de stroming van Den Helder zwemmen!

Of...: wakker worden. Zwempak aan. Lopend naar het strand. En dan 3 km langs de kust van Tel Aviv zwemmen! Serieus.

Stacey Graas

HOE ZIET JOUW ZOMER ERUIT?

Page 23: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

GSA Blubblad / 23

Zo kan je zomer dus zijn. En mijn zomer is nog maar net begonnen. Over enkele dagen heb ik mijn allereerste triatlon (supermini). Om de dag zwem ik wel ergens

in Amsterdam, af en toe met de trein zelfs richting de zee. Eind juli zwem ik met Yvon 4 km in Klazienaveen, één of ander kanaal. Dan volgt begin augustus die grote oversteek:

Hoe ziet jouw zomer eruit?

Page 24: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Den Helder - Texel. En dan zijn we er nog niet, want ik heb me ook nog opgegeven voor de Amsterdamse Bosbaan (2 km) en in september de Haringvliet oversteek (3.2 km).

En weet je wat ook nog: 20 juli, de Brooklyn Bridge Swim in New York City. Echt waar. Samen met Rudolf.

Wie doet mij wat. Ik heb mijn zwempak en mijn floater. Die floater is trouwens echt de aankoop van het jaar. Voor diegene die het niet kennen. Het is een klein oranje ‘tasje’ met een koord, je doet je spulletjes erin, sluit hem af (waterdicht), blaast hem op, met het

koord bind je hem om en het is als een vriendje op zee die lekker achter je aan dobbert. Merk je niks van. Het zorgt dat je beter zichtbaar bent, je kunt af en toe even dobberen, eventueel iemand helpen met kramp… En je kunt dus spulletjes meenemen. Ik doe mijn telefoon er altijd in en dan track ik mijn tocht. Superleuk.

In Tel Aviv was het helemaal speciaal, want je slippertjes en korte broek passen er prima in. Dus ik liep het strand op. Stopte mijn kleding en tele-foon erin, ging met al mijn spullen de zee in en 3 km later kwam ik zo de zee uit gelopen. Handdoek eruit, korte broek, slippertjes,

hup, zonnebril op en weer door. Ik zeg je: James Bond jonge!

Ik hoop dat jullie allemaal minstens zo genieten van de zomer zoals ik! En mocht het alle-maal wat minder gaan… Zijn er weer wat gedoetjes in je whatsapp groep? Lange vakanties met je verkering..., kan soms ook niet meevallen. Regen?

Pak je floater, zoek een watertje en zwem.

GSA Blubblad24 /

Hoe ziet jouw zomer eruit?

Page 25: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 26: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

1. WAAROM ZWEM JE?Al van jongs af aan was ik veel in het zwembad te vinden, ik zat als klein kind vaak op de tribune om te kijken naar de waterpolo wedstrijden van mijn moeder. Op ongeveer mijn 7e begon ik met waterpoloën bij de mini-pupillen en ik was meteen verkocht. Na een pauze van 4 jaar ben ik nu erg blij dat ik weer begonnen ben met waterpolo bij GSA.

2. WAT VIND JE NIET ZO LEUK AAN WATERPOLO?Dat het een vrij onbekende sport is, er is weinig aandacht voor.

3. WAT VIND JE LEUK AAN WATERPOLO?Dat heerlijke verfrissende gevoel als je weer voor het eerst

het water in duikt.Daarnaast het spel zelf, de technieken en tactieken die er bij komen kijken.

4. WAT ZOU JE DOEN ALS JE HET VOOR HET ZEGGEN HAD BINNEN GSA?Poolparty!!!!

5. WAT IS JE FAVORIETE BEZIGHEID?Haha te veel om op te noemen, o.a. DJen, Gamen, TV-series kijken, Waterpolo, Stappen, Grafisch Vormgeven, Fotograferen, Feesten & Feesten.

6. WAT IS JE FAVORIETE REIS? Rondreis door Italië was echt geweldig! Maar er zijn nog veel plekken waar ik graag naar toe wil!

Blubportret

GSA Blubblad26 /

BlubportretWOUTER KIELA

Page 27: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

7. WAAR HEB JE HET MEESTE SPIJT VAN?Dat ik 4 jaar niet gepoloëd heb!

8. WANNEER EN WAAR WAS JE HET GELUKKIGST?06-04-2014 de dag van mijn wedding ;-)

9. WAAR HEB JE DE GROOTSTE HEKEL AAN?Als het ergens zo’n grote puinhoop is dat je werkelijk niets meer kunt vinden.

10. ALS JE IETS AAN JEZELF KON VERANDEREN WAT ZOU DAT ZIJN?No more hangovers!

11. WAT WAARDEER JE HET MEEST IN JE VRIENDEN?Dat ze eerlijk zeggen wat ze van iets vinden zonder bang te zijn voor mijn reactie.

12. WIE IS JE GROOTSTE VOORBEELD?Robert Pershing Wadlow (de langste mens ter wereld)Mijn iets kleinere voorbeeld is DJ Hardwell, hij zei dat hij ooit de nummer 1 DJ zou worden en werd uitgelachen, maar hij heeft zijn droom werkelijkheid gemaakt.

13. WIE OF WAT FASCINEERT JE?Ik wil het liefst zo veel mogelijk van alles weten, dus eigenlijk fascineert alles mij wel :)

14. WAT IS JE MOTTO?a) Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan dan spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.b) Niet geschoten is altijd mis!

Wouter Kiela

GSA Blubblad / 27

Page 28: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

GSA Blubblad28 /

True Colors

PAUZEMOMENTJESoms valt ons oog op iets waar we stil van worden. Dat sturen we dan direct naar elkaar door: kijk hoe prachtig, dit moet toch in het Blubblad?!

Dit is er zo eentje. Kijk en geniet.

Page 29: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Dia Huizinga

GSA Blubblad / 29

Vrolijk bood ik aan een stukje te gaan schrijven over zwemvakanties om de leden van GSA die nog geen vakantie-plannen hebben een keus te bieden. Er werd me op het hart gedrukt dat ik geen reclame mocht maken en ik verzekerde dat ik dat niet zou doen.Nu een paar weken later heb ik zoveel sites gezien en zoveel reizen in mijn hoofd gemaakt dat ik al over de hele wereld gezwommen heb.

Ik begon met hetintypen van het woord: ZWEMVAKANTIE.Verkeerde keuze!

Het eerste dat naar boven komt is een foto van een hotel met een zwembad. Het zwembad heeft een glijbaan waar vrolijk een kind van afglijdt. Dit is niet wat ik zoek.

Ook kan ik genieten van zwemvakanties op de Veluwe, in de Alpen en bij de boer. Sommige van de boerderijen hebben een natuurlijke zwemvijver en het ziet er heerlijk uit maar toch is het niet wat ik zoek.

Een van de zoekresultaten gaat over wildzwemmen dus misschien helpt het als ik WILDZWEM-VAKANTIE in toets, maar ook dat helpt niet. Ik krijg wel mogelijkheden om fijn met de kinderen vakantie te vieren, liefst met mijn

man natuurlijk maar die heb ik gelukkig allebei niet.

Ik ga het maar eens in het Engels proberen. Ik typ OPEN WATER SWIM-MING HOLIDAYS in het zoekvak en ik krijg meer dan 41 miljoen hits.Het zijn veelal Engelse organisaties die boven-komen.

Deze club bijvoorbeeld is opgericht door een openwaterzwemmer die meedeed met de wedstrijd over de Bosporus. Vijf dagen lang was hij bezig ...

Zwemvakantie?Zo geregeld!

Page 30: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

GSA Blubblad30 /

allerlei administratieve handelingen te verrichten voor een uurtje zwemmen. Hij besloot dat het makkelijker moest kunnen en richtte SwimTrek op. Inmiddels is het een goed lopende organisatie die in Europa en Amerika zwemvakanties aanbiedt.

In Europa organiseren ze reizen in de Westelijke en Oosterse Middellandse Zee, in Engeland en in Litouwen. Zwemmers die twee kilometer achter elkaar kunnen zwemmen zijn welkom op hun vele trips waarbij de afstanden variëren van 3 km per dag tot 6 km Ze bieden op hun website een trainings-plan aan met een duidelijk gids. Hierin tips over je techniek maar ook hoe je je het beste kunt voorbereiden op het zwemmen van een langere afstand. Je voorbereiden doe je vanaf drie maan-den voor je zwemvakantie.

Ze raden aan buitenzwemmen te combineren met binnenzwemmen en ook om af en toe eens van baan te veranderen en soms met anderen en soms alleen te zwemmen (binnen). Ook worden er tips gegeven hoe je je lichaam kunt laten wennen aan koude temperaturen.

De trips die ze aanbieden zijn wel wat aan de prijzige kant. De meeste trips zijn rond de € 160 per dag. Het avondeten is niet inclusief en ook de reis is niet inbegrepen.

De meest interessante vind ik die van de wildwaterzwemmer Martin Strel.

Bij het zien van de filmpjes van Martin Strel raakte ik totaal gefascineerd door deze man.

Zijn motto is: ‘Zwemmen voor vrede, vriendschap en schoon water’. Martin Strel ziet eruit als een beer van een kerel. Hij houdt van paardenburgers (hambur-gers gemaakt van paard) en gaat er prat op dat hij twee liter wijn per dag drinkt.

Martin is een beetje gek denk ik, hij is een duurzwemmer die verschillende Guinness Records heeft gezwommen, zo heeft hij de hele Amazone afgezwommen, de Missisipi, de Donau en de Jangtze rivier in China. In een van de vele geweldige filmpjes die je over hem kunt vinden op YouTube zegt hij:

“Before I became a swimmer I was a gambler, now I’m gambling with my life”

hij lacht hier smakelijk bij.

Zijn zwemtochten zwom hij vooral achter elkaar door, zo deed hij 66 dagen over de meer dan 5200 kilometer van de Amazone. Over dit avontuur is een film gemaakt ‘Big River Man’. In de trailer van de film zie je Martin in het water een één (of is het twee?) literglas bier op drinken. Klik op de filmposter hiernaast om de trailer te bekijken.

Zwemvakantie, zo geregeld

Page 31: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Je kunt echter ook gelijk de hele film op YouTube bekijken.

Of wat dacht je van het filmpje over zijn tocht over de Argentijnse Rivier? Of in de Mississippi. Voor schoon water is hij al jaren van plan om door de Coloradorivier die beneden in de Grand Canyon stroomt te zwemmen maar deze tocht heeft hij nog steeds niet gezwommen. Is hij misschien te ruig voor Amerika?

Martin Strel organiseert nu samen met zijn zoon zwemtochten in Midden Europa, je kunt met hem over de meren van Slovenië zwemmen en ook heeft hij zwemtochten uitgezet in Oostenrijk en Italië.

Voor 2014 zitten ze bijna allemaal vol. Maar er zijn nog twee plekken vrij op een trip met mijn held Martin. Bijna schrijf ik me in…..

Voor ons Nederlanders is de Nederlandse site misschien het interessantste.

Dia Huizinga

Klik of de afbeelding om de trailer te zien.

GSA Blubblad / 31

Page 32: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

GSA Blubblad32 /

Deze site biedt de meeste keuze. Jammer genoeg werken een aantal van de links op deze site niet.

Je kunt over de hele wereld zwemmen. Long Island, Zuid-Afrika, Singapore of in Nieuw Zeeland. Ook in Amerika zijn vele mogelijkheden.

Wil je om Bermuda heen zwemmen? : Of liever meedoen met wedstrijden in Zuid-Afrika volgende winter?Misschien altijd al de Baltische Zee willen overzwemmen?

In het heerlijke en mooie Spanje kun je aan de Costa Brava zwemmen.

Zij bieden openwatertrainingskampen voor individuelen maar ook reizen voor groepen. Net als Martin Strel trouwens. Misschien interessant voor een groep GSA’ers? Als je hiervoor belangstelling hebt, maak dit aan mij kenbaar.

Ook bieden zij zomer en winter trainingen in zee aan die anderhalf uur duren. Ga hiervoor in de zomer op donderdagavond om 19 uur naar Platja Nova Mar Bella (Barcelona), van oktober tot april kun je elke zaterdagochtend om 10 uur mee-zwemmen.

Als je liever naar Griekenland gaat, hier kun je ook heerlijke zwemvakanties vinden.Je kunt van eiland naar eiland zwemmen en misschien dolfijnen en schildpadden tegen komen. Hun trips hebben dezelfde prijzen als de trips van Swimtrek.

Wil ik niet helemaal bedolven raken onder alle heerlijke zwemreizen die ik zou kunnen gaan maken dan moet ik het hierbij laten. Als jij nog een tip hebt? Voor ons volgende zomernummer!

Dia

Zwemvakantie, zo geregeld

Kees in Griekenland

Page 33: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

GSA Blubblad / 33

NIEUW SEIZOENEerste zwemtraining maandag 18 augustus

ZWEMMEN MAANDAG 21.00 - 22.00 UURMarnixbad

WOENSDAG 21.15 - 22.15 UURSloterparkbad, 50m.

VRIJDAG 20.15 - 21.15 UURSloterparkbad, 25m.

ZONDAG 17.00 - 18.00 UURmarnixbad, 25m. - Gezamenlijke training met Upstream

WATERPOLO SLOTERPARKBADDINSDAG 20.15 - 21.30 UUR15, 22, 29 juli en 5 en 12 augustus

VRIJDAG 20.15 - 21.15 UUR11, 18, 25 juli en 5 en 15 augustus

ZOMERROOSTERZWEMMEN MARNIXBADDINSDAG 21.00 - 22.00 UUR15, 22, 29 juli en 5 en 12 augustus

Eerste waterpolotraining dinsdag 19 augustus

WATERPOLO DINSDAG 20.30 - 21.45 UURSloterparkbad

VRIJDAG 20.15 - 21.15 UURSloterparkbad, 50m.

Trainingsrooster, wedstrijdschema & nieuwe leden

GSA Blubblad / 33

NIEUWE LEDEN

ZWEMMENWerner ReijersPaul AugenbroeMarlon van Toly

Page 34: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 35: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014
Page 36: GSA Blubblad 83 / Zomer 2014

Tot het volgende Blubblad!

NR. 83 JULI 2014 / ZOMER