Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

23
Gaelstraat 28/A 2013 CH HAARLEM Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F.

Transcript of Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Page 1: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Gaelstraat 28/A2013 CH HAARLEMOpgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F.

Page 2: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013
Page 3: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Bestuur:

Voorzitter: Bert Strobbe ..................................... 020-331 48 44

Secretaris:[email protected] Cees van der Bent ........................... 023-202 31 31

Penningmeester: Theo Glorie

Vice-voorzitter Paula Geluk ...................................... 023-539 38 57

Wedstrijdsecretariaat: René Duijn.........................................06-15 07 81 98 Ronald de Vos .................................06-15 53 46 93 Jacqueline Timmerman

Jeugd: Marco Heemskerk

Algemeen Bestuurslid: Marcella Clots

ColofonDe Pinbabbel is het clubblad van de bowlingvereniging Haarlemmerliede en wordt verspreid in een oplage van 375

onder leden en sponsors. Kopij kan worden aangeleverd in Word-formaat via de Pinbabbelbox bij baan 12Of [email protected]

Ronald de Vos Hoofdredacteur, typewerk, correctie en opmaakEdwin de Redelijkheid AdvertentiesPaula Geluk Kopiëren en vergaren

Bowlingvereniging Haarlemmerliede is aangesloten bij de

Nederlandse Bowling Federatie (NBF)

Bowlingvereniging HaarlemmerliedeGaelstraat 28/A2013 CH HAARLEM

www.bvhaarlemmerliede.nl

34e jaargang / nummer 4 / juni 2012

Inhoudsopgave

Van de voorzitter . . . . . . . . . . . . . . . . .4

Van de redactie . . . . . . . . . . . . . . . . . .6

Uit het bestuurWedstrijdsecretariaat . . . . . . . . . 7Uitstel nieuwe puntentelling . . . . 12

League-verslagDonderdag Vroeg . . . . . . . . . . . . 8

Agenda . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .11

League-finalesRode Lantaarn-finale . . . . . . . . 13Superfinale Trio’s . . . . . . . . . . . . 14B-klasse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15A-klasse . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 17Supercup Individueel . . . . . . . . . 18Scratchfinale voor Teams . . . . . 20

Haarlemse Kampioenschappen . . . . .21

Page 4: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

4

Van de voorzitterHet seizoen zit er weer op .Terug kijkend kunnen we denk ik zeggen ”het was een redelijk goed seizoen“ maar het kan beter en dat

proberen wij als betuur dan ook .Als u deze pinbabbel leest dan hebben wij al een gesprek gehad met Johan Rutte over de baancondities

van het afgelopen jaar .Dit is tevens ook de laatste pinbabbel die digitaal is verstuurd, daar wij vanaf het volgend

seizoen ze allemaal weer per post gaan doen.

Ik wil op een activiteit nog even terug komen en dat was het Carla de Jong / Kika toernooi dat een grandioze opbrengst had van € 2800 .-

Kijken of wij dit volgend jaar (weer) kunnen verbeteren.Op onze website staat een link naar de KiKa-site waar een leuk stukje is geschreven over ons toernooi.Ik wil dan ook alle prijzen-sponsoren, de Zoete Inval en alle anderen die er aan hebben meegewerkt dan

ook hartelijk bedanken .

Ons 35 jarig bestaan komt nu wel heel dicht bij en ik heb gehoord dat de organisatie op schema zit.

Mocht u zich nog niet hebben op gegeven doe dat dan even via ons email adres [email protected], ik kan u verzekeren: het wordt een grandioos feest.

Rest mij nog u allen een zeer fijne vakantie toe te wensen en iedereen, die het afgelopen jaar op de een of de andere manier heeft ingezet voor onze vereniging, hartelijk te bedanken namens het hele bestuur en ik hoop u allen weer terug te zien in het nieuwe seizoen .

Spreuk

,,Ook halverwege de berg kan je een mooi uitzicht hebben,,

Bert Strobbe

B E L A N G R IJ K E O P R O E P !!!

Wanneer er in uw kennissen of vriendenkring iemand is die vanaf

augustus in de pinbabbel wil adverteren laat die dan contact met

mij opnemen voor de tarieven via [email protected].

Bijvoorbaat onze hartelijke dank .

Bert Strobbe

Page 5: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013
Page 6: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

6

Van de redactieDeze Pinbabbel is de laatste van mijn hand.

Vanaf seizoen 2005/06 heb ik samen met Sander Koper (die toen nog de opmaak verzorgde) en Ron Janssen (die de Jeugdpinbabbel deed) de Pinbabbel met veel plezier gemaakt. Vanaf het tweede jaar heb ik ook de opmaak voor mijn rekening genomen.

Zoals Bert Strobbe ook al aangaf in zijn column “Van de voorzitter”, wordt de Pinbabbel vanaf het nieuwe seizoen weer naar iedereen per post verstuurd .

Ook de cover gaat veranderen, deze zal meer gaan lijken op onze vernieuwde website.

Volgend seizoen ga ik mij voornamelijk bezig houden met wedstrijdzaken en volgens de column van René Duijn (voorzitter WS) hebben we daar onze handen vol aan.

Prettige vakantie en tot ziens volgend seizoen in de bowling .

Groet,Ronald de Vos,Redactie Pinbabbel .

Na het overlijden van Carla de Jong heb ik de Lotto tijdens de league op dinsdag overgenomen.Door veranderde persoonlijke omstandigheden ga ik komend seizoen minder bowlen om het huisje bij het

schuurtje te houden. Het gevolg daarvan is dat ik geen vaste speler meer ben op de Dinsdag-league en dus ook de lotto-inleg en -uitbetaling niet meer zal verzorgen.

Het afgelopen seizoen zijn er veel winnaars geweest, sommigen hebben zelfs hun inleg en soms meer terugverdiend. Als jullie dat komend seizoen weer willen, zal iemand dit moeten gaan oppakken.

Connie Heeremans is aanspreekpunt en zij ziet graag iemand komen die de lotto op dinsdag van mij gaat overnemen. Mocht zich niemand melden, dan zal er op dinsdag geen lotto meer gespeeld worden.

We zijn op zoek naar een nieuwe vrijwilliger voor de lotto tijdens de Dinsdag-league.

Aanmelden kan bij Connie Heeremans, conniederogee@kpnplanet .nl

Ronald de Vos

Vrijwilliger gezocht

Page 7: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

7

WedstrijdsecretariaatUit het bestuur

Wat een seizoen!

7 maanden lang hebben wij, het WS, nieuwe dingen gedaan en wat was dat spannend en leuk. In de afgelopen maanden hebben wij geprobeerd de leagues open en eerlijk te leiden. Voor sommige was het wennen aan onze manier van werken maar wij hebben ook veel complimenten gekregen. Er is nog genoeg te doen om alles beter te laten verlopen.

In februari hebben we een druk bezochte Team Captain en League Voorzitters meeting gehad. Door dit overleg hebben we een goede indruk gekregen waar we de league zaken kunnen bijsturen of juist zo moeten laten als het is.

Uit de discussies tijdens de LV/TC meeting hebben we het plan opgevat om een technisch overleg te plannen . In juni vindt er een overleg plaats tussen het Bestuur, een afvaardiging van de leden en De Zoete Inval over de technische kant van het bowlen . Wat hebben we gezien aan de banen en hoe kunnen we een aantal zaken verbeteren of aanpassen. Hierover in de volgende Pinbabbel meer.

In februari is ook de PRF periode gestart. Best wel vroeg, terwijl je nog 3 maanden moet spelen. Deze periode hebben we nodig om mensen te stalken om het formulier terug te krijgen. Daarna moeten we de teams de voorlopige indeling doorgeven, en maken we een concept Masterplanning.

Als we de Masterplanning gaan maken dan zien we waar we dure Booster plaatsen krijgen. We hebben ze zowel in een paar teams als bij enkele leagues. Moeten we dan “nee” zeggen tegen een team? Die luxe hebben we niet. Ik vraag iedereen wel mee te helpen in het vinden van nieuwe spelers of misschien van de ene league over te stappen naar de andere. (Donderdag vroeg zoekt 1 vaste speler, Donderdag laat zoeken nog twee extra vaste spelers. Maandag vroeg / Maandag Laat / Dinsdag / Donderdag Vroeg zoeken nog 1 team of een team moet willen wisselen van avond).

Nu hebben we net de finales gehad. Een heel drukke periode voor iedereen. Veel spelers moesten meerdere avonden spelen en het WS was druk bezig alles te organiseren, bellen en administreren. Maar, wat was het leuk . Ik heb twee weken lang op veel avonden jullie zien genieten van de bowlingsport en strijden voor de eer. In sommige finales was de spanning tot het eind te voelen. Op de website staan alle uitslagen en de foto’s.

Nu is het voor jullie tijd om lekker op vakantie te gaan en te genieten van de zomerstop. Sommige gaan de gezellige zomerleague spelen en zich voorbereiden op de Haarlemse Bowlingweek. Wij gaan nu werken aan de afronding van het seizoen en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen .

Wij wensen jullie een lekkere zomer en een goede vakantie. We zien jullie weer terug in september.

René, Jacqueline en Ronald

Mocht je vragen, opmerkingen of ideeën hebben dan willen wij die graag van jullie horen. Stuur die per e-mail naar [email protected] en wij zorgen dat we dit bespreken en zo snel mogelijk hierop antwoorden .

Page 8: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

8

League-verslagDonderdag Vroeg

23 02 2012Vandaag is stilletjes de 3e periode van start gegaan. En zo gaan we wederom richting de finales en zullen de

reserveringsformulieren ons snel bereiken. Alles, of bijna alles, vergeten van de voorgaande periode en vol goede moed aan de slag. Wie weet er beslag te leggen op deze laatste periode? Vier teams wisten vandaag de volle buit binnen te halen en zetten een goede stap in die richting (van Kalmthout Auto, de Bowlingwinkel, PartyParasol.nl en On(s)team) . Vooral Van Kalmthout Auto overtuigde door de hoogste dagscore te realiseren. Johan Nota gooide tevens de hoogste serie van de avond: 639. Ook On(s)team pakte de volle winst. Elles Goeman gooide haar 1e 200-game van het seizoen: 204 en verbeterde tevens haar hoogste serie en zag mede daardoor voor de 3e week in successie een goeie score tot standkomen. Bij de Tapas Bar El Pincho was het Saskia van der Maas die haar team aanspoorde met 2-200-games: 236 en 202 (599 serie). Terwijl Esther van Veen ook duidelijk haar gemiddelde opschroefde met 2-200-games 210 en 202. Een goed begin voor de dames.

08-03-2012Van Kalmthout Auto gooit opnieuw een fraaie serie en laat Prins Stuc Werken puntloos achter. Met een game/serie

van 1045/3006 hebben zij deze periode de de hoogste pinfall. Johan Nota en Waldy Klok gooien beide een 257 game. En Marcel Klok gooite een serie van 211-211-211=633. De Tapas Bar moet te veel handicap goed maken en daarin slagen zij maar te dele en moeten genoegen nemen met een gelijkspel tegen EZS Parkeersystemen. Connie Heeremans bleek verrassend een doorslaggevende rol te spelen, daar zij nog geen 3 games had gegooid veranderde de/haar handicap na de eerste game. De Bowlingwinkel, die inmiddels hebben kenbaar gemaakt te zullen stoppen aan het eind van het seizoen, won van Het Haarlemse Wijnhuis. Ook de PartyParasol.nl stopt aan het eind van het seizoen. Zij moesten hun meerdere erkennen in de Kogels. Ondanks de fraaie serie van Ton van Mourik bleek het collectief van de Kogels sterker. Onsteam trok telkens aan het langste eind en versloeg verrassend de Electropartners met 9-1.

15-03-2012Van Kalmthout blijft goed gefocust bowlen en weten ten kosten van de Tapas Bar El Pincho ook de 3e wedstrijd in

deze periode met 10-0 af te sluiten. Johan had een goeie serie (609) en ook Ron Timmerman had een goede invalsbeurt (591). Alleen Jos gooide boven zijn gemiddelde terwijl de overige spelers ondermaats presteerden. On(s)team volgt op slechts een punt achterstand. Zij laten Prins Stuc Werken puntloos achter. Alleen de tweede game was lang spannend. Het Haarlemse Wijnhuis wint van de PartyParasol.nl (8-2). Het verschil werd vooral gemaakt in de laatste game. De Bowlingwinkel wint van EZS Parkeersystemen door toedoen van Mark Biesma die als enige deze avond 3x 200-games gooide: 203-217-238=658. De Kogels moeten hun meerdere erkennen in de Electropartners (3-7), waar Martijn en Ralph (677 en 647) de kar trekken. De Eelctropartners gooiden zowel individueel, als als team de hoogste game en serie.

22-03-2012 Ook de 4e wedstrijd weet Van Kalmthout met opnieuw 10-0 af te sluiten. Dit maal is de PartyParasol.nl het

slachtoffer. Frans Nak en Ron Timmerman trokken dit maal de kar. Maar ook On(s)team blijft goed presteren en weet met 6-4 te winnen van de Bowlingwinkel, waar Mark Biesma in de tweede game duidelijk het verschil maakte door een game van 275!. Aan de andere kant van de score zorgt het Haarlemse Wijnhuis, dat Prins Stuc Werken nog steeds puntloos blijft door het met 10-0 te kloppen. Martin Been was vanavond de enige speler met 3x 200-games en een serie van 684. De Tapas Bar en de Kogels, zowel als de Electropartners en EZS spelen vanavond een gelijkspel 5-5.

Page 9: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

9

29-03-2012Op de 5e speeldag kreeg van Kalmthout een tegenstander van formaat te verwerken. De Bowlingwinkel won

nipt en toch ruim (7-3). De game en serie van Cees Bijsterbosch kon daar geen verandering in brengen (245-213 / 597). Ook On(s)team leed meer punt verlies, maar speelde wel gelijk tegen de Tapas Bar El Pincho. Bij On(s)team gooide bijna iedereen duidelijk boven zijn/haar gemiddelde, terwijl bij de tegenstanders enkele spelers hun draai bepaald niet konden vinden. Het Haarlemse Wijnhuis wist te winnen van de Electropartners (6-4). Zij waren zeer aan elkaar gewaagd. Martin Edwards en Martin Been (ligt het aan de naam???) gooiden gelijkwaardig (beide 636 serie). De Partyparasol wist uiteindelijk in de laatste game het verschil te maken en won daardoor overtuigend met 8-2 van EZS Parkeer-systemen. De Kogels wonnen moeizaam van Prins Stuc Werken maar wel de volle 10 punten, waardoor Prins nog steeds puntloos blijft.

05-04-2012Van Kalmthout verliest ook de 6e wedstrijd. Dit maal bleek EZS Parkeersystemen een iets langere adem te hebben.

Het verschil werd vooral in de 2e game gemaakt, waarin Berty Dijt een 200 gooide en bij de mannen meer mis dan goed ging. Door dit verlies vallen zij terug en worden gepasseerd door On(s)team, dat opgezadeld met een enorme handicap met maar liefst 9-1 wint van het Haarlemse Wijnhuis. Ron Geerlings had een goeie invalsbeurt van 225-198-244=667!. Ook werden zij gepasseerd door de Bowlingwinkel, dat genadeloos afrekende met de Kogels, waar alleen Gerhard Willemsen 2x 200 gooide (211-215). De Bowlingwinkel gooide de hoogste game/serie (1.012/3.000) en heeft weer de hoogste pinfall in deze periode te pakken. De Electropartners rekende met gelijke cijfers af met de Partyparasol.nl. Zij waren gedrieën en gooide ook alle drie een 600-serie. Prins Stuc Werken wist uiteindelijk in de laatste game de eerste twee punten in deze periode veilig te stellen, maar verloor met 2-8 van de Tapas Bar El Pincho.

12-04-2012Ook On(s)team is van haar ongeslagen status verlost. Ondanks een goede start, waarbij een voorsprong werd

gerealiseerd van 4-0 werd er uiteindelijk verloren met 4-6 van de PartyParasol.nl, waar het venijn dus in de staart zat. Ook van Kalmthout Auto verloor opnieuw (3-7). Desalniettemin bleef de 3e plaats behouden. De Bowlingwinkel won gedecideerd van de Tapas Bar (7-3) en steeg naar de 1e plaats. Fred Groen en Andre Cramer gooiden beide 3x 200-games, terwijl Mark Biesma en Kees Simon er beide 2x 200-games produceerden. De Electropartners.nl deden goede zaken door Prins Stuc Werken met 7-3 te verslaan. Ralph Honkoop (258/221/212 691) en Martin Edwards (236 – 618) droegen het team in deze strijd. Ondertussen trokken de Kogels aan het langste eind in de strijd tegen EZS Parkeersystemen (8-2).

19-04-2012De Partyparasol.nl is aan haar afscheidstoer begonnen en trakteerde de Tapas Bar op een verlies (7-3). Dave Bais

(278-259 / 695) nam Van Kalmthout op sleeptouw in de strijd tegen de Electropartners (10-0). Martin Edwards werkte aan zijn gemiddelde (622) maar kon niet voorkomen, dat Van Kalmthout de volle winst pakte. Prins Stuc Werken kwam elke game maar een paar pins te kort tegen de Bowlingwinkel en moest daardoor een verlies incasseren (2-8). Bij de Bowlingwinkel was het alleen Fred Groen die imponeerde met een serie van 216-235-206=657. Het Haarlemse Wijnhuis liet punten liggen tegen EZS. Alleen Paul Wolters toverde een 207 uit zijn hoge hoed. On(s)team, bijgestaan door Ron Geerlins, weet de goede vorm vast te houden en wint maar liefst met 9-1 van de Kogels. Zij komen hierdoor weer alleen aan de leiding.

Page 10: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

10

26-04-2012Er werd redelijk hoog gegooid vanavond. Jelle IJlst had een goede invalbeurt bij de Kogels en met Niels en Ronald

zorgde hij ervoor, dat de winst in de laatste game werd veiliggesteld tegen het Haarlemse Wijnhuis (6-4). Ook de Bowlingwinkel moest tot het uiterste gaan tegen de Partyparasol en wist met de zelfde cijfers te winnen (6-4). Hier waren vooral Mark Biesma en Edward Terol de aanjagers. De Electropartners werden elke game net afgetroefd door de Tapas Bar El Pincho en bleef uiteindelijk zelfs puntloos. Tussen Prins Stuc Werken en EZS Parkeersystemen werd het steeds spannender, maar uiteindelijk moest Prins puntloos het onderspit delven. Van Kalmthout vecht zich terug in de top-3 door On(s)team het tweede verlies van deze periode te bezorgen. De bovenste drie teams staan slechts één punt van elkaar verwijderd. In de komende twee weken zal de beslissing pas vallen .

10-05-2012Na een pauze i.v.m. het Carla de Jong / Kika-toernooi, dat een mooi bedrag wist te behalen voor de ziek kinderen,

pakten wij vandaag de draad weer op . Die pauze had geen goed gedaan voor de Bowlingwinkel . Of zijn ze al aan het afbouwen? Alleen Edward Terol gooide een 200-game. Hen viel slechts 1 punt ten deel. Ook van Kalmthout was niet in “goeden doen” wist slechts 3 punten te vergaren. Daarentegen wist On(s)team 6 punten te verzamelen en steeg hierdoor opnieuw naar de 1e plaats. Chapeau! Elles Goeman gooide een fraaie 1e game t.w. 203. EZS Parkeersystemen pakte 7 punten. Dit puntenaantal kwam zeker door de serie van Corry Dijt tot stand. Met een gemiddelde van 166 gooide zij 203 -237-189=629, waarmee zij tevens voor de dames dit seizoen de hoogste game en serie haalde 8 punten en blijft met de Tapas Bar in de race voor het B-kampioenschap.Prinsd Stuc Werken, waar Hans weer zijn nivo gooide, pakte 5 punten, maar kan de stand niet meer echt beïnvloeden en zal uit dienen te komen voor de “Roode Lantaarn”. De Kogels wisten ook de juiste lijn niet te vinden en behaalde maar 2 punten..

24-05-2012De laatste wedstrijd. On(s)team bleek niet bij machte de goede vorm vast te houden. Zij dienden minimaal 9 punten

te pakken. En dat lukte totaal niet. Zij bleven steken op 1 punt en vielen terug naar de 3e plaats. Hiervan profiteerde van Kalmthout Auto ondubbelzinnig. Zij gooide deze avond de hoogste game/serie inclusief handicap en pakte 10 punten en wraen hierdoor niet meer in te halen en werden het derde team dat zich op mag maken voor de VOOR-finale A.Michel Hendriks was als vervanger van Johan Nota de pinchhitter en sleurde met een serie van 611 het team naar 10 punten. Ook wist de Bowlingwinkel On(s)team te passeren en sloot hun seizoen in stijl af. Robin Geeris liet nog een keer zijn kunstje zien door een serie te gooien met 3x 200. 222-202-215=639. En Mark Biemsa tekende als afscheid voor de hoogste game: 264 (serie 605). Mede door dit resultaat en de plaatsing in de voorgaande periodes (2x 3e ) werd de Bowlingwinkel, zonder periode titel, wel de ALGEMEEN A-kampioen en komen uit in de super finale. De Tapas Bar El Pincho en het Haarlemse Wijnhuis (waren beide periode A) consolideerden hun plaatsen 4 en respectievelijk 5. Om het B-kampioenschap werd gestreden door een 4-tal teams. Van hen wist de Partyparasol.nl, door de 3e score neer te zetten, hun plaats te behouden en mede door de totaal behaalde bonuspunten werden zij tevens Algemeen B-kampioen. Ook dit team neemt afscheid en doen dat in stijl. Aad Jongejan gooide ook 3x 200-games: 215-216-215=646 en had daarmee de hoogste serie individueel van deze avond. En ook Robert Prinsen sloot in aanzien af: 193-209-226=628. Dus de super-finale B is voor hen een mooie beloning. Onder hen eindigden 3 teams met een gelijk aantal punten. De Electropartners.nl legden beslag op de 7e plaats door hun pinfall. Zij hebben een fraai seizoen gedraaid en staan tevens daardoor in de scratch finale. In deze finale zullen tevens uitkomen de Bowlingwinkel, de Tapas Bar El Pincho en het Haarlemse Wijnhuis. De Kogels, die lang uitzicht hadden op een goede klassering vissen naast de prijzen. Dit was het gevolg van een tegenvallende 3e periode. Ook EZS, die vaak wel een periode- of algemeen B-titel pakken, blijven met lege handen. Prins Stuc Werken wordt laatste en strijd om de Rode Lantaarn.

Page 11: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

11

AgendaFoto: Ronald de Vos

De eindstand: De eindstand seizoen BONUS 01 Van Kalmthout Auto 79 29.746 4 86.941 2202 de Bowlingwinkel 77 30.657 1E 92.554 25 Alg. A03 On(s)team 72 26.250 7 76.527 14 04 Tapas Bar El Pincho 63 29.710 2 89.188 2205 Het Haarlemse Wijnhuis 62 29.504 3 88.196 22

06 PartyParasol.nl 52 27.985 6E 85.233 14 Alg. B07 Electropartners.nl 46 30.032 8 89.566 1208 de Kogels 46 28.885 5 86.839 2109 EZS Parkeersystemen 46 25.601 9 76.741 910 Prins Stuc Werken 17 24 .463 10 71 .408 4DE BOWLINGWINKEL ALG A EN DE PARTYPARASOL.NL ALG B

Aangezien alle teams die periode kampioen B zijn geworden ook nog eens beslag wisten te leggen op een A-titel (Tapas Bar El Pincho en Van Kalmthout Auto) en de Algemeen B-titel

(PartyParasol.nl) zullen er van de Donderdag Vroeg géén teams in de voor-finale B uitkomen

Rest mij alle teams veel succes te wensen in de finales die zij zullen spelen. En daarnaast wil ook via deze weg andermaal de teams bedanken die mij hebben gefêteerd op overheerlijke Wisky. Heel hartelijk dank. Wanneer u dit leest zit ik wellicht nog te genieten . Dank!

Tot volgend seizoen, wanneer wij het dus met 1 team minder dienen te doen.

Groet Carel

Augustusza 25-zo 2/9 Bowlingweek

Septemberma 3 1e speeldag maandag-leaguesdi 4 1e speeldag dinsdag-leaguewo 5 1e speeldag woensdag-leaguedo 6 1e speeldag donderdag-leagues

Page 12: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

12

Uitstel nieuwe puntentellingUit het bestuur

Beste leden,

Vanuit het Bestuur is er een mededeling voor het komende seizoen.

Op de Algemene Vergadering is er gestemd over het voorstel van een nieuwe puntentelling voor seizoen 2012-2013. Dit voorstel is aangenomen. Op de donderdag laat hebben we een periode proefgedraaid met de nieuwe puntentelling. De teams is daarna gevraagd wat ze er van vinden. Er was een verdeelde 50/50 mening met helaas ook een paar opmerkingen dat “als we deze puntentelling volgend seizoen hebben dan stop ik ermee”.

Het bestuur en het WS hebben wat andere leden gepolst en ook daar was de verdeeldheid hetzelfde en hoorden we dezelfde geluiden .

Het Bestuur is met een grote ploeg bezig om het afnemende aantal leden te stoppen en de tevredenheid van de leden te verbeteren, en ziet de bovengenoemde opmerkingen dus niet als positief. Dit terwijl de Algemene Vergadering wel de plaats is waar dit soort zaken beslist wordt.

Het Bestuur en het WS zijn van mening dat zij alle opmerkingen serieus moeten nemen en hebben besloten dat zij, tegen de beslissing van de AV in, de nieuwe puntentelling voor het komende seizoen 2012-2013 niet zal invoeren. Tijdens de komende periode zullen zij na gaan denken over de nieuwe puntentelling, samen met de brainstormgroep. Tijdens de AV in november 2012 zullen zij nogmaals de nieuwe puntentelling bespreken .

Mocht je nadere informatie wensen laat dat dan even weten via [email protected] of spreek een van de bestuursleden aan .

René DuijnVoorzitter WS

Page 13: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

13

League-finalesRode Lantaarn-finale

Na de twee voorfinales volgde op donderdag 31 mei de eerste 2 finales t.w. de Rode Lantaarn-finale en tegelijkertijd de Super Trio Finale. Het verslag over de laatstgenoemde finale staat op de volgende pagina..

Voor de Rode Lantaarn-finale hadden de volgende teams zich geplaatst:Maandag Vroeg : Café Het Eindpunt (afgemeld)Dinsdag : Dream TeamDonderdag Vroeg : Prins Stucadoorswerken (hierna PSW)Donderdag Laat : Groenveld Marktkramen (hierna Groenveld)

Per jaar wordt altijd bepaald welke plaats in de eindstand uiteindelijk de rode lantaarntjes in ontvangst mag nemen. Het ene jaar het team met de hoogste score, het andere jaar een andere positie.

PSW startte met de hoogste teamgame van 993, gevolgd door Dream Team met 918 en Groenveld met 893. De 2e game zette Marco Heemskerk (Dream Team) de hoogste game van deze finale op de monitoren met 257, maar de teamgame van 1005 was net te weinig om de leiding over te nemen. Deze plaats was nog steeds voor PSW. Groenveld stond ook na 2 games nog steeds onderaan met een subtotaal van 1875.

Tijdens de laatste game van deze finale had PSW de laagste score (988) en op de bagagedrager Groenveld met 992. Ook in deze laatste game had Dream Team de hoogste score (1016) en namen de leiding over in de stand .

Dit jaar was bepaald dat het minst scorende team de terechte winnaar was van de Rode Lantaarn-finale en dat is geworden Groenveld Marktkramen.

Eindstand Rode Lantaarn-finale:Groenveld Marktkramen 893 982 992 2867 Winnaar rode lantaarntjesPrins Stucadoorswerken 993 932 988 2913Dream Team 918 1005 1016 2939

Page 14: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

14

League-finalesSuperfinale Trio’s

Super Trio-finaleZoals eerder vermeld werd gelijk met de Rode Lantaarn-finale ook de Super Trio-finale gespeeld.De finalisten kwamen uit een samengestelde stand van de Maandag Laat en Woensdagleague aan de hand van de

laatste speeldag. Deze laatste speeldag is gespeeld om pinfall, de hoogste pinfall (inclusief handicap) krijgt de meeste kampioenschapspunten. Voor periodetitels worden bonuspunten toegekend. De 8 beste teams over deze 2 leagues plaatsten zich voor deze finale.

De 8 teams die zich hadden geplaatst waren:

Maandag Laat Woensdag

DD Specials .nlLos Ballos IHeeremans IMokum MadnessZoete InvalThebelt Woningverbetering (afgemeld)

Koi-factorUHBI ZwanenburgHVB Support

In tegenstelling tot de andere handicapfinales werden tijdens deze finale 4 games gespeeld.HVB Suppport had de beste start met een game van 703, gevolgd door DD-Specials met 691 en Mokum Madness

met 684. Vooral Sebastiaan den Hartog viel op met een game van 225. De 2e game had HVB Support weer de beste score met 664, maar nu had Koi-factor de 2e score met 642 en

klom daarmee naar de 4e plaats. DD-Specials zakte met de laagste pinfall deze game naar de 3e en Mokum Madness klom naar de 2e plaats.

De 3e game was een prooi voor Mokum Madness met 200-games voor Danny van Nassauw (224) en Roel Schaap (207) en een teamtotaal van 720. Ze kwamen daarmee wel heel dicht bij HVB Support te staan. Koi-factor had de 2e pinfall deze game en klom door naar de 3e plaats en DD-Specials zakte naar de 4e .

De laatste game veranderde er niets meer in de stand. UHBI had nog wel de hoogste pinfall deze game met 681, maar dat bracht de top 3 niet meer in gevaar. Naast de 200-games van Mokum Madness, die pas 3 jaar de bowlingsport beoefenen, viel er nog een persoon op: Stefan Dieben. Hij zette een serie neer van 912 met de volgende games: 246+246+206+214.

1 2 3 4 TotaalHVB Support 703 664 663 674 2704Mokum Madness 684 603 720 601 2608Koi Factor 587 642 688 601 2518DDSpecials .nl 691 585 586 583 2445UHBI Zwanenburg 615 614 499 681 2409DAVO Tuinartikelen 566 614 551 584 2315De Zoete Inval 526 601 600 556 2283Team Jos Goedhart 611 599 490 558 2258

Persoonlijk vond ik dit de leukste finale omdat er teams op het podium terecht zijn gekomen die niet iedereen als eerste verwacht zoals Mokum Madness en Koi-factor. Gefeliciteerd met deze prestatie.

Page 15: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

15

League-finalesB-klasse

De eerste voorfinale die gespeeld werd was op 29 mei en was de voorfinale B-klasse om uit te maken welke van de onderstaande zich zou plaatsen voor de Superfinale B-klasse:

Maandag Vroeg : SDS Koeriers en Fortgens Adviesgroep;Dinsdag: : Hangjas en Kinderoutlet Gaby;Donderdag Vroeg : Alle periodekampioenen hadden zowel een A- als B-titel en hebben zich geplaatst voor de

(Voor)Finale A;Donderdag Laat : Harlequin.

Tijdens de Voorfinale A werden 6 games boven de 200 gegooid en de hoogste was 257 voor Michael Reker van Kinderoutlet Gaby.

Fortgens Adviesgroep had een goede start met een totaal inclusief handicap van 1047, daar redelijk dicht achter zat SDS Koeriers met 1023 en op 3e plaats stond Kinderoutlet Gaby met 971.

De tweede game van Fortgens was 60 pins minder en werd 987 (totaal na 2 games 2034). Het verschil bij SDS was met 25 pins lager minder groot (998), maar niet genoeg om de eerste plaats over te nemen (2021) en Kinderoutlet Gaby maakte met 1018 een inhaalslag maar bleef wel 3e op 1989.

De 3e en laatste game was duidelijk voor SDS met een teamtotaal van 1075 en namen daarmee de 1e plaats over (3096). Fortgens had van de top 3 de laagste score met 1054. Dit was echter wel genoeg om 2e (3088) blijven en zich samen met SDS te plaatsen voor de superfinale B-klasse. Kinderoutlet Gaby had een mooie score van 1056 en bleef met 3045 op de 3e positie, ook Hangjas Verhuur had in de laatste game een mooie teamscore van 1043 .

Superfinale B-klasseDeze finale werd tegelijkertijd met de Superfinale A-klasse gespeeld op maandag 4 juni. Vanko (MaVr), De Kennemers (Di), Partyparasol (DoVr) en GSA Facilitaire Diensten (DoLt) hadden zich direct voor

de finale geplaatst en mochten samen met SDS en Fortgens uit de Voorfinale gaan uitmaken wie de beste B-kampioen was van het seizoen 2011-2012.

Ron Timmerman had in de eerste game gelijk de smaak te pakken met een game van 254 en daarmee de hoogste van de totaal 12x 200-games. Fortgens stond dan ook bovenaan na 1 game met een totaal van 1089, gevolgd door Partyparasol met 1058 en De Kennemers met 1032.

De 2e game van Fortgens was een fractie lager met 1086 en toen mengde ook Vanko zich in de strijd met een game van 1052 en steeg naar de 2e plaats in de tussenstand. Partyparasol had een zwakke game met 979, maar bleef wel 3e in de tussenstand .

De laatste game was een prooi voor De Kennemers met een teamtotaal van 1145, waaronder de hoogste game bij de dames voor Sabine Westerveld met 236 en steeg daarmee naar de 2e plaats. Fortgens had tijdens deze game een lage score met 989. Met de voorsprong opgebouwd uit de eerste 2 games liep een eerste positie geen gevaar meer en Partyparasol bleef 3e .

Leden van het team Fortgens Advies Groep van harte gefeliciteerd met het behalen van dit resultaat . SDS dat zich ook had geplaats voor de Superfinale had een off-day en werd laatste.

Eindstand Superfinale B:Fortgens Adv Groep 3164De Kennemers 3129Partyparasol 3046Vanko 3027GSA Fac Diensten 3024SDS Koerier 3004

Page 16: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

16

Beste medebowlers en/of feestgangers,

Graag informeren we jullie over de vorderingen van het ROOD-WIT feest op zaterdag 13 oktober in verband met ons 35 jarig bestaan.

Wat kunnen we jullie melden:-2 zalen zijn geboekt bij de Zoete Inval.

-Hapjes en drinken zijn geregeld.-Er wordt voor een leuk en warm welkom gezorgd, door…..?

-Een zanger (Ramon Beense) en DJ zijn vastgelegd. -Wij hebben onze kleren al klaar gelegd*.

*Het is erg leuk als iedereen volledig uitgedost komt, maar laat je hierdoor niet afschrikken. Een witte broek met een rood t-shirt kan ook.

Formeel, casual, alles kan en mag op die avond, maar hoeft niet.

Het mag dus zo Of zo Maar ook zo

We hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij . Kaarten kosten 15 euro.

In het nieuwe seizoen komen we langs met kaartjes voor dit feest.Het feestcomité

Page 17: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

17

League-finalesA-klasse

Een dag later werd de Voorfinale A-klasse gespeeld. Hiervoor hebben zich de volgende teams gemeld:Maandag Vroeg : Team Bossen (afgemeld)Dinsdag : Hugtenburg en De Vries (hierna H&dV) en Fysio DekkerDonderdag Vroeg : Tapasbar El Pincho (hierna El Pincho), Van Kalmthout en Het Haarlems Wijnhuis (hierna HHW)Donderdag Laat : Seat Martin Schilder (hierna SMS) en Piet de Koker Kraanverhuur (hierna PdKK).

H&dV deed wat ze het hele seizoen hebben gedaan: veel strikes gooien. Hier zaten 2 games bij boven de 250: Jelle Ijlst met 251 en Martin Spoelstra met 256. Het teamtotaal was 1084. Alleen Fysio Dekker kon hen volgen met 1051 waaronder een game van 238 door Dave Tetelepta. Na de eerste game stond HHW 3e met 1038.

In de 2e game ging er bij H&dV nog een schep bovenop en werd door Vincent Vrijhof de hoogste game gegooid met 279. Hij was op weg naar 300, maar de 10e strike viel niet. Nu was het teamtotaal 1127. El Pincho kon goed volgen met de hoogste teamgame van de avond van 1148, o.a. door Jos Glimmerveen met 268 en stegen daarmee naar de 2e plaats. Ook Van Kalmthoud perste er een teamgame uit van 1112 en zij klommen daarmee naar de 3e plaats .

De laatste game bracht geen wijziging meer in de top 3. Wel leuk om te vermelden is dat zowel El Pincho als Fysio Dekker een teamgame produceerden van 1065. Voor Fysio Dekker had dat tot gevolg dat ze nog een plaatsje klommen.

H&dV en El Pincho werden uitgenodigd voor het gooien van de Superfinale A-klasse waar ze het mochten opnemen tegen Ten Pin (MaVr), Team Bijster (Di), De Bowlingwinkel (DoVr) en Rijsolex.nl (DoLt).

De Bowlingwinkel had een ijzersterke start met een teamgame van 1159. In deze game werd 4x 200-game gegooid (Esther van Veen 235, Ed Veldt 223, Edward Terol 220 en Mark Biesma 205). H&dV had wel een hogere scratch-score, maar aanmerkelijk minder handicap. Met 1105 stonden zij op de 2e plaats. El Pincho stond na de 1e game op de 3e plaats .

Ook de 2e game van De Bowlingwinkel was de hoogste van allemaal met 1098 en bleef daarmee op de 1e plaats staan. Nu kwam Rijsolex.nl ook op met de een-na-hoogste game van 1091 en stegen daarmee naar de 3e plaats. H&dV was 2e gebleven met inmiddels een achterstand van 140 pins op De Bowlingwinkel.

Helaas voor De Bowlingwinkel was de 3e game dermate zwak dat ze de 1e plaats uit handen moesten geven. H&dV ging door waar ze gebleven waren en pakte met een game van 1154 de eerste plaats. Net zoals in de Voorfinale eindigde ook hier 2 teams in de 3e game ex aequo op 1017, maar Rijsolex.nl had al voorsprong opgebouwd in de 2e game zodat zij 3e bleven .

Eindstand Superfinale A:Hugtenburg&de Vries 1105 1012 1154 3271Bowlingwinkel 1159 1098 950 3207Rijsolex.nl 974 1091 1017 3082Team Bijster 1025 994 1017 3036Tapasbar El Pincho 1034 1026 933 2993Ten Pin 1021 1010 958 2989

Leden van Hugtenburg & De Vries gefeliciteerd met dit resultaat en op naar de Scratchfinale voor teams waarvan elders in deze Pinbabbel een verslag .

Page 18: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

18

League-finales

Supercup Individueel

De een-na laatste finale was de Supercup Individueel en werd gespeeld op dinsdag 5 juni en we begonnen reeds om 19:30, dat was althans de bedoeling. Door een storing met de oliemachine werd het 20:00 eer we daadwerkelijk begonnen. Omdat door de eerdergenoemde storing niet alle banen waren ge-olied, kwam er ook nog een discussie om het format aan te passen. Dat is gelukkig niet doorgegaan, want dan was het hele idee van de poule-fase in het water gevallen .

Voor dit event waren de 12 beste dames en heren uitgenodigd en ze werden ingedeeld in poules van 6 personen.

Heren Dames

Poule A Poule B Poule C Poule D

Marco de BruijnVincent VrijhofDave BaisMartin SpoelstraRobert vd MaasJelle Ijlst

Ruud BonnesHenk WijkerRobin GeerisMaurice VliegeRoy ten BoschMarcel Klok

Jessica van BeelenSaskia vd MaasPetra AbspoelJoke SleemanInge HeijmaCorry Dijt

Petra vd WorpMonique BruggraafWies vd PostJose ElesenMatty PolConnie Heeremans

Per poule spelen alle spelers tegen elkaar en er worden dus 5 games gegooid. Per game krijgt een speler die wint van zijn tegenstander 10 wedstrijdpunten, gelijk is 5 wedstrijdpunten en verliezen is 0 punten . Daarnaast krijgt men bonuspunten op basis van zijn gamescore.

De bovenste 2 per poule spelen 2 games kruisfinale en de winnaars daarvan spelen nog eens 2 games finale.

De hoogste games waren voor Dave Bais (258), Marco de Bruijn (257) en Martin Spoelstra (256). Een verdere verdeling over de scores staat in de onderstaande tabel .

Score-categorie Aantal games heren aantal games dames

175-199 19

200-224 15 9

225-249 9 1

250-299 3

300

Bij de de dames werd Jessica van Beelen gekoppeld aan Monique Burggraaf en eerstgenoemde won beide games en ging door naar de finale. Daarnaast werd Petra vd Worp gekoppeld aan Saskia vd Maas. Daar was de strijd spannender. Saskia won de eerste game 208-190 en Petra won de 2e game met 218-212. Bij een gelijke stand in games ging de pinfall meetellen en deze viel uit in het voordeel van Saskia. De finale werd dus Jessica van Beelen vs Saskia vd Maas. Hier was het weer wat minder spannend want Jessica won beide games en werd dus kampioen bij de dames.

Page 19: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

19

Website en Facebook

 

 

 

Bij de heren werd Martin Spoelstra gekoppeld aan Ruud Bonnes. Beide spelers wonnen 1 game en ook hier was de pinfall beslissend en viel uit in het voordeel van Ruud. De games tussen Marco de Bruijn en Roy ten Bosch waren zeer spannend, vooral de tweede: 257-255 in het voordeel van Marco. Omdat Marco de eerste game ook gewonnen had mocht hij het in de finale opnemen tegen Ruud.

Ook in de finale was Marco de betere en won beide games van Ruud en mag zich dus kampioen bij de heren noemen.

Bij de prijsuitreiking kregen de spelers die de finale niet gehaald hebben een beker voor de 3e plaats, de verliezend finalist werd uiteraard 2e en de winnaar kreeg de beker voor de 1e prijs en de wisseltrofee .

Bij de heren was het opvallend dat Marco de Bruijn en Ruud Bonnes ook op resp 1 en 2 stonden in de top20-lijst, bij de dames was Jessica van Beelen 1e op de top20-lijst en Saskia vd Maas 3e .

Dames en heren deelnemers bedankt voor deze gezellige en spannende avond en gefeliciteerd met jullie prijzen.

Bezoek onze vernieuwde website op www.bvhaarlemmerliede.nl

Daarnaast hebben we ook een profiel op Faceboek. Ga naar www.facebook.com en zoek naar Haarlemmerliede, dan komt Bowling Vereniging Haarlemmerliede bovenaan te staan .

Met een klik op de “Vind ik leuk”/“Like”-knop wordt je automatisch op de hoogte gehouden van updates .

Page 20: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

20

League-finalesScratchfinale voor Teams

Op een enkele uitzondering na is de Scratchfinale voor Teams altijd de laatste league-finale van het seizoen geweest. Dat was ook dit jaar het geval. Deze finale werd gespeeld op donderdag 7 juni en we begonnen om 19:30 uur. Helaas was er, ondanks alle moeite die Jacqueline zich getroost heeft, één baan leeg.

De eerste game was het sterkst van Team Bijster met 1064 (met een game van 279 door Henk Wijker), gevolgd door Fysio Dekker met 1021 (daar had Ewald vd Wekken de hoogste game met 258). Na de 1e game stond Hugtenburg & De Vries (hierna: H&dV) 3e met 1005 (Yuri Schouten: 254). Ook Michel Hendriks was, net als Henk Wijker, onderweg naar de 300, maar de 10e beurt gooide roet in het eten. In de laatste game was Jeffrey vd Wakker op weg naar de perfecte game, maar ook hij bleef steken op 279.

De 2e game had De Bowlingwinkel de hoogste game, maar de zwakke eerste game van 873 bleven ze na 2 games op de 5e plaats steken. Team Bijster had een teamtotaal van 1002 en bleef door die ijzersterke 1e game bovenaan staan, maar nu gevolgd door H&dV. Fysio Dekker zakte naar de 3e plaats .

De 3e game werd de hoogste teamgame van de avond gegooid door H&dV met 1068 en namen daarmee de eerste plaats over. De tweede teamscore was voor Rijsolex.nl met 1019 en stegen daarmee naar de 3e plaats . Team Bijster was door een, voor hun doen matige game van 947, gezakt naar de 2e plaats .

H&dV deed in de 4e game de vorige game nog eens dunnetjes over met 1061 en brachten daarmee hun titel in veilige haven. Wat de hele avond moeilijk lukte, lukte wel in de laatste game bij Seat Martin Schilder en had met 1032 (Pieter de Bruijn 234 en Terry Hoonhout 228) de tweede teamscore in de laatste game. Dit was echter te laat om nog op het podium terecht te komen. Team Bijster scoorde een game van precies 1000 met de eerder gememoreerde game van Jeffrey vd Wakker van 279 en bleef 2e in de eindrangschikking. Rijsolex.nl had na 3 games al een voorsprong van 20 pins op de nummer 4 (De Bowlingwinkel) en gooide ook in de laatste game een fractie meer zodat ook hun 3e plaats niet meer in gevaar kwam.

De hele einduitslag:

Teamnaam 1 2 3 4 Totaal scr Top20-lijst1 Hugtenburg & De Vries 1005 1000 1068 1061 4134 12 Team Bijster 1064 1002 947 1000 4013 23 Rijsolex .nl 986 883 1019 968 3856 34 Bowlingwinkel 873 1010 985 959 3827 7

5 Ten Pin 864 968 980 974 3786 136 Seat Martin Schilder 885 880 944 1032 3741 67 Fysio Dekker 1021 916 862 905 3704 58 Kinderoutlet Gaby 976 942 888 792 3598 109 Tapas Bar “El Pincho” 882 834 964 906 3586 9

10 Pentapin 859 892 919 884 3554 1111 Haarlems Wijnhuis 845 872 799 799 3315 12

Het podium van deze finale was hetzelfde als de bovenste 3 van de top20-lijst. In dat opzicht was de uitslag weinig verrassend, wel was het een supergezellige avond waar hoge individuele scores behaald werden . Van alle gespeelde games had 31% een score van 200 of hoger.

Page 21: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013

Pinbabbel

21

Haarlemse Kampioenschappen

De Haarlemse bowlingkampioenschappen worden georganiseerd door de Stichting Bowling Promotie Haarlem. Hierin zitten de drie bowlinghuizen en verenigingen (Bison Haarlem, Claus Haarlemmermeer en De Zoete Inval Haarlemmerliede).

Op zondag 10 juni zijn de beste Heren, Dames en Teams 2012 van alle drie de Haarlemse bowlinghuizen tegen elkaar uitgekomen. Om 9 uur was het al een drukte van jewelste. Heel wat toppers van Haarlem en omstreken waren aanwezig in De Zoete Inval.

Als eerste waren de teams aan de beurt. Een jeugd team en twee senioren teams per vereniging. De eerste game was voor “Haarlemmerliede 2” met een pinfall van 1086 en “Haarlem” bij de jeugd met een 1e game van 1147. De 2e game was weer voor “Haarlemmerliede 2” met 1142 en “Haarlemmerliede” Jeugd met 1089. We hoopten op een top score voor de 3e game maar dat mocht niet lukken. “Haarlemmerliede 2” zakte in elkaar en was laatste met 901. Uiteindelijk haalde bij de senioren “Haarlem 1” de eerste plaats, en bij de jeugd “Haarlem” de eerste plaats.

Na de teams was het de beurt aan de singles. De eerste game was voor Simone Boonstra (Haarlem) en Jeroen Grove (Haarlemmermeer). De tweede game was weer voor Simone Boonstra en Ruud Bonnes (Haarlemmerliede). De derde game was wederom voor Simone Boonstra en Roy te Bosch (Haarlem). De vierde en laatste game was nogmaals voor Simone Boonstra en Henk Wijker (Haarlemmerliede). Een verbeten strijd door de heren en de dames. Simone liet haar kans niet voorbij gaan en is 1e geworden met een overweldigend gemiddelde van 232,25. Hiermee was ze eigenlijk ook de heren de baas. Henk Wijker is 1e geworden bij de heren met een gemiddelde van 230,00.

De strijd was gestreden, nu was het tijd om de scores op te tellen en te zien wie Haarlems Kampioen is geworden. Bert Strobbe was als gastheer van het toernooi aan het woord om de uitslagen bekend te maken. Op de 3e plaats kwam Haarlemmermeer, de 2e plaats was voor Haarlemmerliede en Haarlem is dit jaar Haarlems Kampioen geworden.

Wij willen hierbij nogmaals alle bowlers, organisatie en het personeel van De Zoete Inval bedanken voor hun aanwezigheid en hulp om er een leuke ochtend van te maken.

De standen en de foto’s staan op onze website www.bvhaarlemmerliede.nl/toernooien

René DuijnVoorzitter WS

Dit jaar gehouden in De Zoete Inval

Page 22: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013
Page 23: Gaelstraat 28/A Opgericht in 1977, aangesloten bij de N.B.F. 2013