Freegolf jubileumboekje 2014

12
2014 10 G o l f c l u b 2004 l l l jaar jaar jaar JUBILEUMPROGRAMMA Zondag 6 juli tot en met zondag 13 juli 2014

description

Het jubileumprogramma voor de jubileumweek van de vereniging Golfclub Free Golf

Transcript of Freegolf jubileumboekje 2014

Page 1: Freegolf jubileumboekje 2014

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

JubileumProgrammaZondag 6 juli tot en met zondag 13 juli 2014

Page 2: Freegolf jubileumboekje 2014

Geachte Free Golf leden,

Voor u ligt het programmaboekje voor de feestweek van 6 juli tot en met 13 juli 2014.We vieren dit jaar het tweede lustrum van de Vereniging Golfclub Free Golf. In dit boekje vindt u een artikel hoe Free Golf eigenlijk tot stand is gekomen en waarom de vereniging pas 10 jaar bestaat.

In 1997 werd er een actie gestart om het aantal van 850 jaarkaarthouders naar de 1000 te brengen. Inmiddels is het ledenaantal gestegen naar zo’n 1450 leden en hebben we een jubileum-feestweek georganiseerd met een zeer gevarieerd programma.

U kunt zich inschrijven voor alle wedstrijden waaraan u wilt deelnemen. De inschrijflijsten liggen in het clubhuis. Stel het niet al te lang uit want de verwachting is dat de leden zich snel zullen inschrijven. Met veel inzet en ook met veel plezier heeft het jubileumcomité dit programma samengesteld en we hopen dat ook u aan de wedstrijden zal deelnemen. Wij wensen u veel golfplezier!

Petty OosthofVoorzitter Jubileumcomité

Beatles muziek herleeft door FABruari Four De muziek van de Beatles is tijdloos en komt weer tot leven door FABruari Four. Deze viermans band bestaat sinds februari 2012. Al snel hadden ze een eerste optreden te pakken in het kader van de nationale Beatlesdag (B-day). Dat live optreden werd zelfs opgenomen en uitgezonden door Radio Gold en 192 TV!Daarna ging het hard met de vier jonge Westlanders Mick (zang), Robert (bas), Jack (gitaar/zang) en Bart (toetsen/mondharmonica/zang). Zo’n beetje alle Westlandse podia hebben ze al afgestruind. FABruari Four speelt op zondagavond 6 juli niet alleen de liedjes van de Beatles, inclusief driestemmige zang met de bekende “Oóhs!” en “Yeah, yeah, yeahs” tussendoor. Ook draagt deze gezellige jonge Beatles coverband gepaste jaren zestig podiumkleding. “Want eigenlijk zijn wij 50 jaar te laat geboren”, zegt zanger Mick. Van harte aanbevolen!!

Page 3: Freegolf jubileumboekje 2014

Net als voorgaande jaren zijn er achttien Teaching Pro’s uit heel Nederland uitgenodigd voor deze dag.

De Pro-Am, hét evenement waar gekwalificeerde Free Golf spelers en sponsorleden van Free Golf de mogelijkheid krijgen om samen met een pro in één flight te golfen. De lijst met pro’s bestaat ook dit jaar uit gerenommeerde nationale en internationale golfprofessionals die weer staan te popelen om met dit fantastische evenement mee te spelen.

‘s Morgens spelen de Pro’s met drie Free Golf leden als één team en ’s middags spelen ze met drie bedrijfsleden. Om 14.00 uur zal Jan Duijndam, onze vice-voorzitter, de jubileumweek officiëel openen met een korte terugblik op de afgelopen 10 jaar.

Vanzelfsprekend zijn alle leden van Free Golf, vrienden en familie de gehele dag van harte welkom om de spelers moreel te steunen en te genieten van het golfspel. De Pro-Am biedt namelijk de toeschouwers de gelegenheid mee te lopen in de baan!

Wij mogen u toch ook tijdens deze sportieve belevenis verwelkomen? De Free Golf Pro-Am is een unieke ervaring voor iedereen. Er worden ook activiteiten georganiseerd voor de niet gekwalificeerde golfers en de horeca verzorgt de gehele dag heerlijke hapjes en drankjes. Het teamwerk van de spelers en het gezellig samen zijn schept een band met elkaar. Hierdoor beleeft u een dag waar nog lang over gesproken zal worden. Na afloop zal Mirjam Delfgaauw, directeur van de Free Golf BV, de prijzen uitreiken aan alle dagwinnaars. Daarna houden we het nog een paar uurtjes gezellig met een spetterend optreden van de coverband FABruari Four. (plus one)

Jubileum Pro-Am & officiëlestart van de jubileumweek 2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Zondag 6 juliWanneer:

vanaf 8.30 uurOrganisatie:

Free Golf BV

Page 4: Freegolf jubileumboekje 2014

Geheel geïnspireerd door de Ryder-Cup organiseren we deze middag een uniek matchplay-toernooi. In teamverband spelen maximaal 50 spelers uit de regio ten oosten van de golfbaan tegen maximaal 50 spelers uit het wilde westen.

Omdat we deze dag uitroepen tot de dag van de ronde getallen, spelen we het toernooi over 20 holes.

De indeling vindt plaats op speelsterkte. De wedstrijdleiding stelt koppels van Oost en West samen en elk koppel speelt tegen een tegenstander met een min of meer gelijke speelsterkte. Welk team van 50 spelers komt als beste uit de bus? Voor het winnende team is er een leuk jubileum aandenken, en voor de beste koppels natuurlijk een leuke prijs.

Na afloop drinken we gezellig een glas en staat er een heerlijk buffet klaar.

Met de ervaring van het Westland-Open in het achterhoofd verwachten we dat dit toernooi snel zal volstromen. We hebben een kleine uitloop achter de hand, maar schrijf u snel in, want VOL = VOL.

Oost-West jubileumtoernooi (’Free Golf Ryder-Cup’)2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Maandag 7 juliWanneer:

Shotgun om 15.00 uurKosten:

€ 10,-, incl. dinerbuffetOrganisatie:

Gerard van Schie/Marcel Silvius

2

Page 5: Freegolf jubileumboekje 2014

Op deze feestelijke damesochtend worden de deel-neemsters ontvangen met een kopje koffie of thee met een Vlaardingse lekkernij.

De spelvorm is: Shotgun - Best Ball met uiteraard een ‘Vlaardings’ tintje. Er kan ingeschreven worden op de voorafgaande dinsdagochtenden.

En dames: U weet dat Vlaardingen onder meer bekend is om zijn visserijverleden, maar ook om de koekjes waar de wedstrijd naar is vernoemd. Na terugkomst eten we gezamenlijk een lekker broodje. We sluiten af met een ‘jubelende Vlaardingse’ prijsuitreiking.

Damesochtend:IJzerkoekjes-toernooi 2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Dinsdag 8 juliWanneer:

Shotgun om 9.00 uurKosten:

€ 6,-, incl. lunchOrganisatie:

De damescommissie

3

Page 6: Freegolf jubileumboekje 2014

Voor deze jubileum-instuif kunt u zoals elke week vanaf 16.30 uur inschrijven.

Maar op deze wekelijkse instuif wordt u vandaag verrast met een feestelijke dinerplate waaraangéén kosten zijn verbonden.

Jubileum Seniorenochtend

Een verrassende Jubileum-Instuif

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Woensdag 9 juli

Woensdag 9 juli

Wanneer: Shotgun om 9.00 uur

Kosten: € 7,50, inclusief lunch

Organisatie: De seniorencommissie

Wanneer: vanaf 17.00 uur

Kosten: € 2,-, dinerplate gratis

Organisatie: Horeca Free Golf

De traditionele seniorenochtend wordt deze keer een echt feestelijk gebeuren! De senioren worden ontvangen met een kopje koffie of thee en een ‘harinkje’.

De spelvorm is Shotgun, Texas Scramble. Op de baan worden de deelnemers verrast met iets lekkers en na afloop krijgt iedereen een consumptie aangeboden.

Daarna lunchen we gezellig met elkaar. Voor en na de lunch is er een vrolijk optreden van het Shantykoor Vlaardingen.

Er kan in de voorafgaande woensdagen voor deze festiviteit worden ingeschreven

4

Page 7: Freegolf jubileumboekje 2014

Een bijzondere middag. We spelen een leden/gasten toernooi, een wedstrijd waarbij 54 leden elk een gast mogen uitnodigen. Gasten (in bezit van baanpermissie of GVB) worden vrijgesteld van betaling greenfeekosten en krijgen de gelegenheid van tevoren wat balletjes af te slaan.

De deelnemers worden gastvrij tussen 15.00 uur en 15.30 uur ontvangen met een kopje koffie of thee en getrakteerd op een Vlaardings lekkertje. De spelvorm is: Shotgun - Best Ball Strokeplay, een koppelwedstrijd.

Na de wedstrijd staat er een heerlijk, door onze eigen koks bereid, Italiaans buffet klaar. Er kan uitsluitend per koppel worden ingeschreven op de lijst bij het mededelingenbord.

Member - Guest Day2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Donderdag 10 juliWanneer:

15.30 uurKosten:

€ 30,- per koppel, incl. dinerbuffetOrganisatie:

De ‘Club van 27’

5

Page 8: Freegolf jubileumboekje 2014

Op de altijd zeer drukbezochte vrijdagmiddaginstuif zal het vandaag vast nog drukker worden. Na afloop van de wedstrijd wordt er een heus ‘Vlaardings Uurtje’ gehouden. Vanaf 17.00 uur tot 18.00 uur bestelt u één drankje maar krijgt u er twee!

Ook heeft onze kok vier verschillende plates in de aanbieding: twee vis- en twee vleesgerechten voor een vriendelijk tarief.

Inschrijven: ter plekke.

Dit is een gezellig opgezette wedstrijd over 9 holes voor leden met een hoge handicap, 27 of hoger. Een leuke gelegenheid om een officiële qualifyingkaart te lopen.

De deelname is gratis met een maximum aantal van 27 deelnemers. De spelvorm is: Individueel Stableford.Op de lijst bij het mededelingenbord kunt u uw naam noteren.

Een feestelijke instuif

Het Jubileum starterstoernooi

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Vrijdag 11 juli

Vrijdag 11 juli

Wanneer: vanaf 13.00 uur inschrijven

Kosten: € 2,-

Organisatie: Horeca Free Golf

Wanneer: vanaf 19.00 uur

Kosten: GRATIS

Organisatie: De wedstrijdcommissie

6

Page 9: Freegolf jubileumboekje 2014

Wist u dat er vroeger in Vlaardingen een galg stond? Hij stond op de markt, maar als iemand ‘gehangen’ was, dan werd het lichaam verplaatst naar het gebied bij de galgkade om daar als afschrikwekkend voorbeeld nogmaals ‘gehangen’ te worden. De crimineel ‘Heere Moses’ heeft de twijfelachtige eer, om de laatste te zijn die op die manier in 1736 het leven liet in Vlaardingen.

Zo hebben veel straatnamen in Vlaardingen een eigen geschiedenis. En alhoewel de naam van dit toernooi het ergste doet vermoeden, gaan we alleen figuurlijk dwars door Vlaardingen, maar we gaan wel dwars over de baan.

Speciaal voor dit toernooi zijn er 18 nieuwe uitdagende Cross Country holes bedacht. Iedere hole krijgt een straatnaam met een stukje historie mee, zodat u tijdens het toernooi ook nog wat te weten komt over diverse roemruchtige straten in Vlaardingen.

De inschrijving staat open voor maximaal 72 spelers, maar bij een te grote aanmelding doen we het gewoon twee keer, zowel in de ochtend als in de middag. Wat lekkers in de baan is in het inschrijfgeld meegenomen.

Inschrijven op de lijst bij het mededelingenbord

Jubileum Cross Country - Dwars door Vlaardingen 2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Zaterdag 12 juliWanneer:

vanaf 14.00 uur (of vanaf 10.00 uur)

Kosten: € 5,-

Organisatie: De wedstrijdcommissie

7

Page 10: Freegolf jubileumboekje 2014

In een Vlaardingse Ambiance en met de Vlaardingse coverband JEB vieren we het 10-jarig jubileum van onze vereniging.

Een muzikale en vrolijke afsluiting van deze week vol van evenementen die u als Free Golf lid niet mag missen! Er zal nog lang over worden gesproken.Met het zes mans orkest en met goed weer zullen we

ook buiten kunnen dansen op de klanken van de (voor ons) herkenbare muziek van JEB. Wij rekenen op u.

Heeft u ook zin in:- Een mooie feestavond met de Vlaardingse band van groot formaat. - Een ontmoeting met allemaal Free Golf fans in een feestelijke ambiance. - En… misschien zit er ook nog wat extra’s in. Laat u maar verrassen...!Wij gaan er natuurlijk van uit dat u zich feestelijk uitdost op deze feestavond.

Feestavond 10 jaar Vereniging Golfclub Free Golf2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Zaterdag 12 juliWanneer:

vanaf 20.00 uurKosten: € 10,-

Organisatie: De jubileumcommissie

Voorverkoop€ 7,50

De Vlaardingse Band JEB JEB is een semi akoestische band uit Vlaardingen met een gevarieerde stijl van Blues, Country, Elvis, Rock & Roll, Spaans en Tangomuziek.

Jouke van Hutten, Ed van Tienderen en Ben Kiksen zijn met z’n drietjes zo’n 5 jaar geleden begonnen. Ze kregen hun eerste optreden in de Hommel maar ze hadden toen nog geen naam. Toen Auke Bergsma het optreden in de krant wilde zetten, werden ze door hem JEB genoemd, wat ze wel grappig vonden. Na een paar jaar leuke optredens gedaan te hebben, zijn ze inmidddels versterkt door 3 extra muzikanten Nel de Jong, Peep Klerk en Ruud van Duyn. JEB staat voor een avond gezellige niet te harde muziek.

8

Page 11: Freegolf jubileumboekje 2014

In deze wedstrijd over 9 holes spelen 2 of 3 jeugdleden met de beste seniorleden van de vereniging: de Club Pro’s.

We spelen Shotgun - Best Ball - Strokeplay. Ouders en familieleden zijn van harte welkom als caddie en als publiek in de baan!

Na afloop is er een ‘patatje met’ voor de jeugd.

Ook de nieuwe leden worden in deze jubileumweek niet vergeten.

Speciaal voor hen staat er een leuk toernooi over 9 holes op het programma. Speelt u voor het eerst mee in dit voor de nieuwe leden georganiseerde toernooi, dan is dit zeker een unieke ervaring. U ontmoet voor u onbekende leden en dat kan ertoe leiden dat er afspraken worden gemaakt om met elkaar te spelen. Geen strijd, maar gezelligheid is het motto: gewoon komen dus!

Jeugd Pro-Am

Nieuwe leden toernooi

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

2014

10Golfclub

2004

llljaarjaarjaar

Zondag 13 juli

Zondag 13 juli

Wanneer: 10.30 uur

Kosten: GRATIS!

Organisatie: De jubileumcommissie

Wanneer: 10.30 uur

Kosten: GRATIS!

Organisatie: Bestuur Golfclub Free Golf

9

Page 12: Freegolf jubileumboekje 2014

De geschiedenis van de golfclub ’Free Golf’“Free Golf bestaat toch langer dan 10 jaar”, wordt er nogal eens gezegd als men de aankondiging van het 10-jarig bestaan van de vereniging ziet. Maar een korte terugblik op de totstandkoming van de Vereniging Golfclub Free Golf zal voor menigeen wat meer duidelijkheid geven.

Het is 1988 en twee collega’s Frits Schreurs en Paul Hooijmeijer verzinnen een concept voor een korter golfspel met een speciale lichtere golfbal. De zogenaamde Free Golf bal wordt geïmporteerd en in de Vlaardingse krant wordt een advertentie geplaatst, waarin staat dat er op het Hollandia-veldje met dit lichte balletje kan worden proefgeslagen.Het blijkt een succes. Aan de Maaskant, langs het Oeverbos, worden negen holes op een geïmproviseerde manier aangelegd, waarop wedstrijden worden gepeeld. In het najaar van 1988 is er zelfs een prijsuitreiking in het Deltahotel. Het jaar daarop gaat men beneden aan de dijk spelen, waar in een bouwkeet koffie en thee gedronken kan worden. Er is een ‘afslagplaats’ en men kan les krijgen op de 9-holesbaan.

De gemeente neemt echter het besluit om beneden aan de dijk een wielerbaan aan te leggen. Frits en zijn compagnon krijgen de beschikking over boerderij ‘De Schinkelshoek’ met de grond die erbij hoort. In 1992 wordt er officieel begonnen met de aanleg van een 18-holes golfbaan. Paul Hooijmeijer trekt zich na een paar jaar terug en Frits zorgt daarna voor een uitbreiding van de golfbaan tot 27 holes en maakt hem tot wat het nu is.

In 1997 wordt ‘De club van 1000’ opgericht. Er wordt gestreefd naar 1000 leden die nodig zijn om de golfbaan goed te kunnen exploiteren. De naam wordt in 2003 gewijzigd in ‘De club van 27’. Het ledenbestand is inmiddels opgelopen naar 1200 en de baan is met 9 holes uitgebreid. De nieuwe naam is meer toepasselijk.

In oktober 2000 worden de eerste stappen gezet voor het oprichten van een vereniging. Na veel juridische en financiële hobbels is, na zo’n vier jaar onderhandelen, de oprichting van de Vereniging Golfclub Free Golf een feit. Het eerste bestuur, bestaande uit Aad van der Steen (voorzitter), Jenny Schutte (secretaris) Peter Molenaar (penningmeester) en twee algemene leden, Martin Kentie en Arnold Andriessen, tekent op 30 december 2003 de oprichtingsakte.

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie, op 9 januari 2005, neemt Frits afscheid van Free Golf. Het werk zit erop. Aan hem hebben we, dankzij zijn enorme inzet, deze prachtige accommodatie te danken.