Frankrijkhuis Zomergids 2012

40
Zomer 2012 terug naar zee Côte d’Azur chic aan zee Corsica het ultieme eilandgevoel Provence geuren en kleuren Languedoc het andere Zuid Frankrijk Zorgeloze Zomers van Het Frankrijk Huis

description

Frankrijkhuis Zomergids 2012

Transcript of Frankrijkhuis Zomergids 2012

Zomer 2012terug naar zee

Côte d’Azurchic aan zee

Corsicahet ultieme eilandgevoel

Provencegeuren en kleurenLanguedoc

het andere Zuid Frankrijk

Zorgeloze Zomers van Het Frankrijk Huis

Zomer 2012: terug naar zeeFrankrijk heeft zeeën van mogelijkheden als het om vakanties gaat. Misschien wel teveel, want zie door de bomen het bos nog maar als je serieus op zoekt bent naar een leuke vakantiespot aan of bij de kust.

Daarom hebben we de meest populaire Franse kusten én Corsica bezocht en gescreend. We selecteerden er die verblijfsadressen die zich onderscheiden, die opvallen. Het resultaat is een aanbod van hotels, huizen, appartementen en villa’s. Authentiek, charmant, trendy of chic, maar in hun klasse met nét dat ietsje meer. Daarbij letten we op inrichting, locatie, comfort en/of originaliteit van het concept.

In dit magazine alvast een maritiem getint voorproefje. Ons volledige aanbod vind je op frankrijkhuis.nl. Je kunt online reserveren maar wil je graag een persoonlijk advies op maat? Bel ons en we helpen je met alle plezier verder.

Maar dein nu eerst met ons mee op de golven van het zomers gevoel en laat je inspireren tot een vakantie in Frankrijk, al of niet aan Zee!

Zomer 2012: terug naar zee!

Het Frankrijk Huis is al 18 jaar actief als Frankrijk specialist. We inspireren

je met leuke, bijzondere of unieke vakantieadressen.

Meer weten? Bel ons voor een persoonlijk advies of offerte op maat:

Nederland +31(0)235512291 of België +32(0)14724061

Het Frankrijk Huis bij RTL Lifestyle Magazine

40 pagina’s tips en accommodaties voor je zomervakantie!

Corsica 4-9Het ultieme eilandgevoel

Côte d’Azur & Provence 12-19 Couleur locale

Languedoc-Roussillon 20-25Het andere Zuid Frankrijk

Atlantische Kust 26-29Zand tussen je tenen

Normandie & Bretagne 30-31Zilte zeeluchten

Auto, boot of vliegtuig? 38Hoe reizen we deze zomer

Waarom reserveren bijHet Frankrijk Huis 39

Terug naar zee: Corsica

Corsicahet ultieme eilandgevoel

Vlinders in je buikDe natuurlijke schoonheid van het eiland Corsica pakt je! Het gevarieerde landschap is opvallend groen, het altijd omringende water blauw en kristalhelder. Een heerlijk vakantie-eiland op slechts twee uur vliegen vanaf Nederland.

Corsica is het eiland van de verscholen baaitjes, van slingerende wegen langs de kust en door de bergen, van romantische havenstadjes en eeuwenoude bergdorpjes. Corsica is een eiland om verliefd op te worden!

frankrijkhuis.nl

Terug naar zee: Corsica

Indrukwekkende krijtrotsen bij Bonifacio, Corsica

Uitzicht op zee, Hotel U Capu Biancu, nabij Bonifacio

Santa Giulia Palace, Porto Vecchio

Vanaf welk punt je ‘m ook bekijkt, de baai van Santa Giulia is adembenemend! Witte stranden, mooie rotsformaties en een zee met allerlei blauwtinten. Daarom vind ik Santa Giulia Palace ook zo’n fijne plek om te verblijven. De luxe appartementen zijn helder en licht, verrassend en modern ingericht en passen perfect in ons Corsica aanbod. Bovendien liggen ze heuvelopwaarts en dat is een absolute plus: dat mooie uitzicht op de baai heb je er gratis bij!

Eva Lize VijverHet Frankrijk Huis

Terug naar zee: Corsica

8 dagen/7 nachten v.a. € 810,- p.w.

Terug naar zee: Corsica

Het Frankrijk Huis Reisaanbieding

Gratis catamaranzeiltochtvan min. 2 uur in en rond de Baai van Santa Giulia.

Geldig voor verblijf in mei/juni/september/oktober.

Voor details en voorwaarden kijk opfrankrijkhuis.nl

Alle tinten blauw in de baai van Santa Gulia

Uitzicht vanaf Santa Giulia Palace, Porto-Vecchio

Leven als Robinson Crusoe

In ons Corsica aanbod vind je een selectie van appartementen en villa’s, hotels en B&B’s die wij leuk en/of bijzonder én goed vinden. Voor deze zomer ontdekten we weer nieuwe adresjes, zoals de basic strandhuisjes aan de baai van Santa Giulia! Het strand ligt letterlijk aan je voeten.

Hier ga je heen voor het echte Robinson gevoel! Je hoort de zee, je ruikt de zee en vanaf je hangmat op het terras laat je de wind door je haren waaien! Geef je toch liever de voorkeur aan een fijn appartement en vind je het niet erg om 200 meter te lopen naar de baai, kies dan voor het comfort van de Cala Sultana Residence.

Terug naar zee: Corsica

Het strand ligt aan je voeten

Moby Dick strandhuisjes: het Robinson gevoel

8 dagen/7 nachten strandhuisje v.a. € 530,- p.w.

8 dagen/7 nachten Cala Sultana v.a. € 740,- p.w.

Hippe beachhouses

Aan de westkust, bij Ile Rousse, ligt een klein complex met zes überhippe, strakwitte appartementen van Julien Dary. Alle met groot terras en pal aan het zandstrand gelegen. En vanaf hier loop je zo via de boulevard naar het leuke centrum.

Eigen villa met zwembad

Niet aan het strand maar wel bij het heerlijke, authentieke havenstadje Calvi liggen een tiental uiterst luxueuze villa’s mooi te wezen in het achterland. Alle met een grote tuin met privé zwembad, terras, geschikt voor 6, 8 of 10 personen. Een echt VIP adres!

Terug naar zee: Corsica

Dary pal aan het zandstrand gelegen

8 dagen/7 nachten Dary v.a. € 1796,- p.w.

8 dagen/7 nachten Villa Mandarine v.a. € 2041,- p.w.

Voor elk wat wils

Maar er is meer! Wat te denken van een hotel met historisch allure in Ajaccio, een B&B midden in het bos, prachtige lofts in een voormalig wijndepôt aan de haven, een superrelaxed en betaalbaar viersterrenhotel bij zee, vakantiewoningen met uitzicht op zee en met een Nederlands tintje, een honeymoonhotel op het strand?

Kijk voor onze volledige Corsica selectie op frankrijkhuis.nl

Terug naar zee: Corsica

Le Refuge du Golf in FlaineLa Cuve: prachtige lofts in voormalig wijndepot Strak design bij Hotel Genovese in Bonifacio

Serenamore, vakantiewoningen met uitzicht op zee

8 dagen/7 nachten Serenamore v.a. € 642,- p.w.

8 dagen/7 nachten wijndepot v.a. € 758,- p.w. 3 dagen/2 nachten Hotel Genovese v.a. € 235,- p.p.

Ontdek Corsica Een leuke manier om de mooiste hotspots van Corsica te ontdekken is het maken van een rondreis. We geven je graag onze reissuggesties maar je kunt uiteraard ook zelf je reis samenstellen met ons aanbod van kleinschalige hotels en B&B’s. Adresjes in diverse prijsklassen en stijlen, maar altijd leuk en bijzonder! En of je nu een Noordelijke of Zuidelijke route verkiest, je zult verrast worden door de betoverende kusten en het mystieke achterland!

Meer weten over de must-sees op Corsica? Bel ons +31(0)235512291 of voor België +32(0)14724061 of neem alvast een voorproefje.

Terug naar zee: Corsica

Autorondreizen op maat

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

Côte d’ Azur, Provence couleur locale

Geuren en kleuren Couleur locale, vermengd met een vleugje chic. Zo kun je de Provence/Côte d’Azur het beste omschrijven. Zonnebloemen en lavendelvelden kleuren en geuren het achterland, afgewisseld met pittoreske Provencaalse dorpjes. De Côte d’Azur is levendiger en vooral ook blauwer, met stranden en baaien van Marseille tot aan Menton.

We stelden een mix samen van mooie villa’s, met of zonder eigen zwembad, bijzondere hotels , appartementen en mooie familieresorts. Ga met ons mee op ontdekkingstocht en laat al je zintuigen prikkelen..

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

Het is de droom van menig vakantieganger; wakker worden in je riante villa en vervolgens een duik nemen in je eigen zwembad. Optimale vrijheid en comfort! Zoals de vila’s Domaine de l’Eilen en villa’s Provencales aan de Côte d’Azur. Of de trendy ingerichte Villa’s Le Clos Savornin in de Provence. En golfers worden op hun wenken bediend , met sfeervolle villa’s op het Golfresort Saint Endreol (18 holes). Dit zijn de villa’s van het goede leven.

Villa’s van het goede levenOnze favoriete villa’s

•Saint Endreol•Domaine de l Eilen•Beaudine•Clos Savornin•Provencales•Carre Beauchene•Camiole

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

8 dagen/7 nachten Saint Endreol v.a. € 678,- p.w.

8 dagen/7 nachten Le Clos Savornin v.a. € 1100,- p.w. 8 dagen/7 nachten Domaine de l’Eilen v.a. € 1196,- p.w.

Op vakantie met de familieOok op de familieresorts kun je de privacy van een villa combineren met de faciliteiten van een vakantiepark. Ik bezocht het kleinschalige resort Camiole, bij het kasteeldorpje Callian en het grotere Domaine de Fayence, opgezet als een klein Provençaals dorp, inclusief de okergele of pastelgetinte huizen en villa’s. Leuke vakantieparken in het achterland van de Côte d’Azur, op één uur rijden van de kust.

Cindy Oud

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

Le Carre Beauchene, Sainte Maxime

8 dagen/7 nachten Le Carre Beauchene v.a. € 1260,- p.w.

8 dagen/7 nachten Camiole Resort & Spa v.a. € 1196,- p.w. 8 dagen/7 nachten Domaine de Fayence v.a. € 954,- p.w.

Luberon op de (e)fiets De Luberon in de Provence is favoriet bij velen. Het is de streek van lavendel, zonnebloemen en pittoreske Provençaalse dorpjes. Van pleintjes en marktjes en meloenen. Hoe leuk is het om dat op de fiets te ontdekken!

De regio biedt tegenwoordig een uitgebreid netwerk van fietspaden. Wel meer dan 250 kilometer. Er zijn talloze fiets-routes, van relaxed tot sportief. Met het sfeervolle hotel Mas des Grés in Lagnes stelden we flexibele fietsarrangementen samen. Te doen met je eigen fiets, een huurfiets of met een E-bike die we voor je kunnen reserveren. Dus stap op de pedalen en verken de Luberon in je eigen tempo!

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

Hotel Les Mas des Gres, Lagnes

Provencaals dorp met uitzicht op de Mont Ventoux

Op de E-Bike door de Luberon

3 dagen/2 nachten Hotel Mas des Gres v.a. € 149,- p.p.

Meer informatie over de fietspaden op veloloisirluberon.com

De Côte d’Azur is inmiddels een populaire weekendbestemming. Wij vinden het belangrijk dat je met minimale reistijd maximaal kunt genieten. Want een inspirerend verblijf in een prettige omgeving doen je extra lang nagenieten!

Onze tips:

Hotel 3.14 Cannes: verrassende inrichting, prachtig uitzicht op zee vanaf het zwembad op het dak (!) en eigen Beach Club op de Boulevard.

Toile Blanche, St. Paul de Vence: stijlvolle Chambre d’hote in enig dorpje, oase van rust en kunst en strak en trendy jasje.

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

Leuke hotels voor een

kort of lang verblijf

3.14 v.a. € 90,- p.p.p.n. 3 dagen/2 nachten Toile Blanche v.a. € 169,- p.p.

Onze tips:

Kube Hotel – Saint Tropez: trendy en relaxed, jetset gevoel op dakterras, gratis transfer naar haven en strand. Hi Hotel – Nice: op en top design, met elke kamer een eigen concept en kleur. Perfecte ligging t.o.v centrum en strand.

Citytrip: NiceNice is meer dan alleen zon, zee en strand. Hier kun je dwalen door het authentieke centrum, slenteren over marktjes, musea bezoeken en kiezen uit tal van restaurantjes en terrasjes. Laat je verrassen! Boek een citytrip inclusief vluchten transavia.com naar Nice vanaf € 675,- p.p. (4 dagen/3 nachten).

Terug naar zee: Provence & Côte d’ Azur

Loungen bij KUBE Hotel in Saint Tropez

Room with a view KUBE Hotel, Saint Tropez

Hip design van Hi Hotel in Nice

KUBE v.a. € 124,- p.p.p.n.

Hi Hotel v.a. € 135,- p.p.p.n.

Terug naar zee: Club Med 2 in de Middellandse Zee

ClubMed 2

cruise

Terug naar zee: Club Med 2 in de Middellandse Zee

Welkom aan boord!Tussen 16 april en 22 oktober 2012 vaart de Club Med 2 door de Middellandse Zee. Het schip doet daarbij o.a. de havens van Nice, Ajaccio, Calvi en Ile Rousse aan. Op het relatief kleine cruiseschip waan je je een ontdekkingsreiziger en geniet je van de zee, de rust, het leven aan boord en de excursies aan land.

- Een prachtige vijfmaster, ruim en comfortabel- Elegant design- Ruime hutten, alle met zeezicht- Veel watersportactviteiten

4 dagen/3 nachten Nice-Corsica-Nice v.a. prijs € 990,- p.p.

Terug naar zee: Languedoc-Roussillon

Languedoc-RoussillonTussen wijn en water

Anton Pieck dorpje in de sneeuw...

Proef van het andere Zuid FrankrijkKilometers lange zandstranden, een verrassend achterland met wijngaarden zover je kunt kijken, authentieke dorpjes en Middeleeuwse steden. In de Languedoc- Roussillon kun je van veel geneugten proeven. Toegegeven, de regio heeft minder sexappeal dan de Côte d’Azur maar met meer zon, meer strand en steeds leukere accommodaties lijkt het zich te ontpoppen als het ‘andere Zuid-Frankrijk’.

Terug naar zee: Languedoc-Roussillon

Druiven rijpen in de zon

Paradijsje tussen wijngaarden Het luxe familieresort Les Jardins de Saint Benoit is prachtig opgezet midden tussen de wijngaarden. Het geheel oogt als een klein dorpje, met straatbordjes en pleintjes. Aan de rand vrijstaande en geschakelde villa’s met privé-zwembad, in de straatjes de huizen met terras en tuintje. Het interieur is smaakvol, modern en comfortabel. Buitenshuis lonkt met name het hoofdgebouw met de mooie SPA en sfeervol restaurant met terras, dat neerkijkt op het indrukwekkende zwembad .

Terug naar zee: Languedoc-Roussillon

Tip: Exclusief voordeel bij Het Frankrijk Huis: 7 = 4 bij verblijf in Meivakantie

Villa met zwembad

Huizen en villa’s met stijlvol interieur

Het grote zwembad van Jardins de Saint Benoit

8 dagen/7 nachten v.a. € 1396,- p.w.

Ik ben nu al diverse keren in Les Jardins de Saint Benoit geweest, buiten en in het seizoen en vindt het een ideaal familiepark. Tijdens het seizoen is er een Kids Club en Miniclub. Je vindt er ook een kleine kinderboerderij en speeltuin. Volwassenen kunnen kiezen uit aquagym, yoga, kookles, wandelingen of - om bij de passie van deze streek te blijven - deelname aan wijnproeverijen in de tuin! De omgeving is authentiek en niet toeristisch en het dichtstbijzijnde strand is op een half uur rijden. Keerzijde van het succes hoogzomer is de drukte aan het grote zwembad. Maar dan is het prettig om te weten dat je op loopafstand de rust van de rivier kunt opzoeken! Hier kun je badderen, dammetjes bouwen en zonnebaden op de grote rotsen!

Josee Schouten

Genoeg te doen voor groot

en klein

Terug naar zee: Languedoc-Roussillon

GRATIS Spa in voor- en naseizoen

Er is veel te doen voor de kinderen Warme kleuren

Lifestyle aan zee Een voormalige havengebouw, omgetoverd tot een chic adres met twaalf luxe en ruime appartementen. Alle met uitzicht op zee uiteraard! Dat is Port Rive Gauche in het havenstadje Marseillan.De originele, elegante inrichting in marinestijl behoort tot één van de leukste die we hebben gezien! Je wandelt in nog geen minuut naar het pittoreske haventje met zijn cafeetjes en restaurants. En Heather en Audrey aan de receptie geven je graag de leukste to do&to see tips! Verrassend, verleidelijk en vooral een verscholen pareltje aan de Franse kustlijn tussen Séte en Cap d’Agde!

Terug naar zee: Languedoc-Roussillon

Rive Gauche: A room with a viewDe beroemde zeep uit de

Languedoc-Roussillon

8 dagen/7 nachten v.a. € 818,- p.w.

Exclusief bij Het Frankrijk Huis: GRATIS zeiltocht min. 2 uur op bemand plezierjacht.

Nog zo’n bijzondere basis voor een stijlvolle zon & zeevakantie

in de Languedoc zijn de waterhuizen voor 6 tot 8

personen op Ile Saint Martin op Cap d’Agde. Een autovrij

eiland, gelegen midden in de jachthaven van Cap d’Agde en

op slechts enkele passen van de winkeltjes en het centrum van dit

levendige kuststadje.

Waterhuizen met eigen aanlegsteiger

Tip: wil je meer lezen

over deze adresjes in de

Languedoc? Lees dan de

blogs die Josee maakte

over haar bezoeken aan

de Languedoc-Roussillon.

Terug naar zee: Languedoc-Roussillon

Op een eilandgelegen villa’ s

Villa’s met eigen zwembad of met jacuzzi

8 dagen/7 nachten een waterhuis v.a. € 820,- p.w.

Een goddelijk kloosterverblijf Stel, je wilt even weg uit de hectiek van alle dag en tot rust komen in een hotel dat eigenlijk niet voelt als een hotel. Je bent op zoek naar een stukje romantiek en authenticiteit, zonder in te hoeven leveren op alle moderne gemakken.

Dan is Le Couvent d’Herepian een goeie match. Dit voormalig klooster uit de 17e eeuw ligt in het achterland van de Languedoc, op ca. 80 km van Montpellier. Een kleinschalig vluchtoord, volledig gerenoveerd en met slechts 12 suites . Het is er sfeervol, de service is alom present maar niet aanwezig... Zo ontbijt je ‘en famille’ in de prachtige oude keuken of tête-a-tête op je eigen terras. En verder? De tuin, het zwembad, de SPA, de massages.. het leven in een klooster was nog niet eerder zo comfortabel!

Iets verder van zee: Languedoc-Roussillon

Sfeervolle kamers in oud klooster

•2nachtenverblijf•2xontbijt,•1xcandlelight-dinner,•1uurSpaprivé

Romantisch arrangement vanaf € 289,- p.p.

Tip: Combineer met Rive Gauche

Terug naar zee: Atlantische Kust

Atlantische Kustzand tussen je tenen

Zoveel te doenLuister naar de golf die het strand oprolt, het geruis van een prettig windje om de ergste warmte weg te blazen en het gekrijs van zeemeeuwen. Inderdaad, wie Atlantische Kust denkt, denkt toch vooral aan strand. De kustlijn bestrijkt maar liefst 400 km met brede zandstranden, vanaf het oestergebied rond Rochefort tot aan de monding van de Gironde. Maar het zou ongehoord zijn het daarbij te laten. De Atlantische Kust wordt net zo gewaardeerd om zijn bossen en meren, fietspaden, talloze wijndomeinen en de vele historische stadjes.

Terug naar zee: Atlantische Kust

Golf en privacy in MolietsDe streek Aquitaine is een eldorado voor bos en golfliefhebbers. Deze twee elementen worden perfect gecombineerd in Villaresort Moliets. De royale, uit hout opgetrokken villa’s met eigen zwembad bevinden zich tussen de pijnbomen en de twee 18 holes golfbanen, waar dit kleine dorp inmiddels om bekend staat.

Rustig in het achterland Het Domaine du Grand Tourtre in Chalais ligt op een heuvel in het achterland van de Atlantische Kust. Heerlijk rustig en een prachtig uitzicht verzekerd dus! De villa’s met eigen zwembad liggen rond een centraal 'pleintje' en dat zorgt voor een knus, dorps effect. Dat maakt het kleinschalige vakantiepark dan ook een aanrader voor families met kleine kinderen.

Terug naar zee: Atlantische Kust

Villa’s in bosrijke omgeving van Moliets Het kleinschalige vakantiepark Domaine du Grand Tourtre

8 dagen/7 nachten Moliets villa v.a. € 1036,- p.w. 8 dagen/7 nachten Grand Tourtre v.a. € 636,- p.w.

Tussen meer en oceaanLes Cottages du Lac, de naam doet vermoeden dat 'het meer' niet ver weg kan zijn... en dat klopt! Dit vakantiepark met huisjes en appartementen bevindt zich op 2 tot 5 minuten lopen van Lac de Parentis. Een eldorado voor beoefenaars van allerlei watersporten én – net zo belangrijk- voorzien van een heerlijk zandstrandje. De voor deze regio zo karakteristieke zeedennen zorgen voor voldoende schaduw en dat is ’s zomers zeker geen overbodige luxe. Wie echt wil afkoelen rijdt in een kwartier naar de oceaan. Over luxe positie gesproken..!

Terug naar zee: Atlantische Kust

Gezellige vakantiewoningen in Parentis-en-Born

8 dagen/7 nachten v.a. € 580,- p.w.

Klein maar fijnLeuke tip voor een paar dagen ertussenuit; Hostellerie La Petite Couronne. Gelegen op zo’n 100 km. ten zuidoosten van Biarritz . Intiem en persoonlijk. Tien kamers in een leuke, trendy stijl en de attente zorg en services van Iwan en Nancy. Ze laten je graag onderdompelen in de ongedwongen sfeer die er heerst. Lokaal aperitif bij aankomst, ontbijt in het ‘poolhouse’, picknickmand als je er een dagje op uit wilt. Maar wil je dat wel, met de verleidelijke hangmatten, het zwembad, het zonneterras en een Dutchtub in de tuin?

Eva-Lize Vijver

Terug naar zee: Atlantische Kust

Iwan en Nancy

Sfeervol interieur

3 dagen/2 nachten v.a. € 79,- p.p. Tip: ook als vliegarrangement te reserveren

Terug naar zee: Normandie en Bretagne

Normandie en Bretagnezilte zeeluchten

Uitwaaien aan zee Het is bijna oneerbieding om ze in een adem te noemen maar we doen het toch. Normandië en Bretagne hebben namelijk één ding gemeen; ze bieden een uiterst gevarieerde kustlijn zonder zongarantie. Daarom is het zo fijn dat ze nog zoveel meer te bieden hebben. Zomaar wat trefwoorden: de befaamde landingstranden, Mont St Michel, crêpes & calvados, de bossen van Koning Arthur, het spel van eb en vloed, vakwerkhuizen, prachtige zandstranden en wilde rotskusten. Genoeg om je geen moment te vervelen!

Terug naar zee: Normandie en Bretagne

Kusthotels zoals ze horen te zijnBarneville-Carteret is een badplaats langs de Normandische kust. Hier vind je nog die ontspannen, Franse vakantiesfeer: veel families, lange lunches, de drooggevallen stukken zee bij eb, de zilte geur, de fantastische visspecialiteiten in grote en kleine restaurants. Het bestaat nog…

Hier liggen twee enige hotels. Het kleine Hotel des Ormes is een 18e eeuwse villa, overwoekerd door klimop en doet oh zo romantisch aan. Belgische ontwerpers hebben het interieur vorm gegeven in de Flamant- en Blanc d’Ivoirestijl met veel écru-, grijze- en chocolade-tinten. Hotel des Isles ligt pal aan zee. Alleen de boulevard scheidt het hotel van het strand en de zee. De inrichting is eigentijds en vind je de zee te koud dan biedt het fijne verwarmde zwembad van het hotel uitkomst!

Michel Leijen

Terug naar zee: Normandie en Bretagne

Hotel des Ormes v.a. € 65,- p.p.p.n.

Arrangement 4 dagen/3 nachten vanaf € 275,- p.p.

Elegantie in NormandiëWe hebben er even op moeten wachten, maar nu is het mogelijk om deze regio, zo rijk aan tradities, historie en cultuur te ontdekken vanuit een hedendaags en elegante uitvalsbasis. Met het ‘gezicht’ naar de zee gedraaid biedt het vakantieresort PV Houlgate luxe appartementen en vakantiehuizen tot 8 personen. Niet ver van de sjieke badplaats Deauville en grenzend aan het kleinschalige dorpje Houlgate. Een echte all-weather familie bestemming, met zalige zandstranden, een eigen wellnesscenter en overdekt aquacentrum voor de kinderen.

Emilie Toulis

Terug naar zee: Normandie en Bretagne

Deauville ligt direct aan zee

Modern ingericht in Normandische stijl

8 dagen/7 nachten v.a. € 840,- p.w.

Nostalgische huizen in NormandieHet vakantiehuis La Vie de Cocagne ligt in ‘the middle of nowhere’ en is echt een ‘home away from home’. Om het maar eens in goed Frans te zeggen. La vie de Cocagne is een typisch Franse uitdrukking wat net zoiets betekent als Luilekkerland, waar het luxe en lekker leven is. Dat klopt wel, in dit vakantiehuis à la campagne.

Terug naar zee: Normandie en Bretagne

La Vie de Cocagne

De keuken van La Vie de Cocagne

8 dagen/7 nachten v.a. € 1716,- p.w.

Tip: kijk ook naar Maison du College Royal

Een onbezorgde vakantie vraagtom een goede reisverzekeringVakantie is iets om naar uit te kijken, om van te genieten. Een goede reisverzekering mag daarbij niet ontbreken. Met een reisverzekering van de Europeesche ben je uitstekend verzekerd. Deze verzekering bied je een optimale dekking voor financiële risico’s. Bovendien staat in geval van nood de alarmcentrale SOS International 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor je klaar.

Wij werken samen met Sunny Cars, een van Europa’s grootste bemiddelaars in huurauto’s. Dankzij een grote (auto)vloot, een diversiteit aan autotypen garandeert Sunny Cars flexibiliteit en betrouwbaarheid, tegen de beste voorwaarden en een scherpe prijs.

Autohuur in Frankrijken op Corsica

Met de boot

Voor het online reserveren van je overtocht werken wij samen met Corsica Ferries. Via een makkelijk reserveringssysteem zien we eenvoudig de mogelijkheden, de beschikbaarheid en de tarieven.

Met het vliegtuigVan april tot oktober vliegen diverse luchtvaartmaatschappijen vanuit Nederland en Belgie naar Frankrijk en Corsica.

Wij reserveren graag je vluchten naar:Ajaccio, Figari, Calvi, Nice, Toulon, Montpellier, Bastia, Biarritz, Bergerac.

Reisgids gratis Een goede reisgids is onmisbaar op vakantie. De Capitool reisgidsen zijn informatief, mooi geillustreerd en staan vol met leuke to-do-tips. Boek je een autorondreis van minimaal 8 dagen (week) dan krijg je deze reisgids (waarde € 21,99) gratis!

Reserveer online of belNederland: T. +31 (0)23 551 22 91België: T. +32 (0)14 72 40 61

www.boxo.nl

Michel Leijen

Waarom reserveren bij Het Frankrijk Huis

- Focus op feel good adressen- Selectie op kwaliteit, comfort,

uitstraling, trends- Hoog service en kennisniveau- Uitstekende prijs/kwaliteitverhouding- Gratis telefonisch advies- Zekerheid van Garantiefonds Reizen

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste nieuws, leuke tips en speciale voordelen? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief via frankrijkhuis.nl

Het Frankrijk Huis is al 18 jaar actief als Frankrijk specialist. We willen je graag inspireren met leuke, bijzondere of unieke vakantieadressen. Meer weten?

Bel ons ons voor een persoonlijk advies of offerte op maat: Nederland 0235512291 of België 014724061

Kennismaken met de bewoners van Het Frankrijk Huis

Om het zoeken naar je favoriete regio makkelijker te maken, hanteren wij de volgende regio indeling van Frankrijk:

1 - Alpen2 - Aquitaine3 - Ardeche4 - Auvergne5 - Bourgogne6 - Bretagne7 - Centre8 - Corsica9 - Dordogne10 - Elzas11 - Ile de France12 - Jura/Franche-Comte13 - Languedoc-Roussillon14 - Loire15 - Midi-Pyrenees16 - Noord Frankrijk17 - Normandie18 - Poitou-Charentes19 - Provence/Côte d’ Azur

Josee Schouten

Volg ons op:

Judith van der Scheer

Eva-Lize VijverEmilie Toulis

Bieke AertsCindy Oud Trudie Lammers

Nord-pas-de-Calais

Ardeche

Corse

Dordogne

Bourgogne

Haute-Normandie

Basse-Normandie

Bretagne

Frankrijk en de regio’ s

1

2

3

45

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

18

17

19

Als reisorganisatie, gespecialiseerd in Frankrijk, zijn wij altijd op zoek naar leuke adresjes om te verblijven, om er vakantie te vieren. We volgen daarbij ons gevoel, en voor een mooi aanbod reizen we heel wat af. Onze ervaringen en tips delen we graag met jou. Dus reis gerust met ons mee via ons blog!

BLOG: Het Frankrijk Huis, achter de schermen

Rijksstraatweg 95 - 2024 DB Haarlem T. +31 (0)23 551 22 91Belgie T. +32 (0)14 72 40 61

De zee

Ik wil alleen zijn met de zee,ik wil alleen zijn met het strand,ik wil mijn ziel wat laten varen,niet mijn lijf en mijn verstand.

Ik wil gewoon een beetje dromenrond de dingen die ik voelen de zee, ik weet het zeker,dat ze weet wat ik bedoel.

Ik wil alleen zijn met de golven,‘k wil alleen zijn met de lucht,ik wil luist’ren naar mijn adem,ik wil luisteren naar mijn zucht.

Ik wil luist’ren naar mijn zwijgen,daarna zal ik verder gaanen de zee, ik weet het zeker,zal mijn zwijgen wel verstaan.

Toon Hermans.