Fotoreis Isle of Arran - Schotland 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis ISLE OF ARRAN 21 - 27 mei 2016 Het eiland Arran is één van de zuidelijke Schotse eilanden en bevindt zich in de Firth of Clyde tussen Ayrshire en Kintyre en is ongeveer 2 ½ keer zo groot als Texel. Voor zo’n klein eiland is de diversiteit aan landschappen en kusten ongelooflijk groot. Het wordt dan ook vaak omschreven als “ Schotland in het klein”. De leuke, typisch Britse, dorpjes langs de kust worden aangevuld met fotogenieke kuststroken, een ruig en bergachtig binnenland in het noorden en rollende groene heuvels en bossen in het zuiden. Die diversiteit en de kleine oppervlakte maken het een geweldige fotografische bestemming, die dan ook steeds meer bij (landschaps)fotografen in trek komt. De reis wordt begeleid door landschapsfotograaf Wilco Dragt. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties op het eiland en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters, waardoor hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten. ¬ Mooie kusten, ruige bergen en rollende heuvels ¬ Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt ¬ Schotland in het klein! ¬ Leer werken met Lee-filters Prijs: 1625,- volpension, met 1-persoonskamer!

description

Fotoreis Isle of Arran - Schotland 2016

Transcript of Fotoreis Isle of Arran - Schotland 2016

Page 1: Fotoreis Isle of Arran - Schotland 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis ISLE OF ARRAN21 - 27 mei 2016

Het eiland Arran is één van de zuidelijke Schotse eilanden en bevindt zich in de Firth of Clyde tussen Ayrshire en Kintyre en is ongeveer 2 ½ keer zo groot als Texel. Voor zo’n klein eiland is de diversiteit aan landschappen en kusten ongelooflijk groot. Het wordt dan ook vaak omschreven als “ Schotland in het klein”. De leuke, typisch Britse, dorpjes langs de kust worden aangevuld met fotogenieke kuststroken, een ruig en bergachtig binnenland in het noorden en rollende groene heuvels en bossen in het zuiden. Die diversiteit en de kleine oppervlakte maken het een geweldige fotografischebestemming, die dan ook steeds meer bij (landschaps)fotografen in trek komt.

De reis wordt begeleid door landschapsfotograaf Wilco Dragt. Al jaren heeft Schotland een magische aantrekkingskracht op hem, wat bij ieder nieuw bezoek weer wordt versterkt. Wilco kent de mooie locaties op het eiland en hij ondersteunt je bij het fotograferen in het veld. Hij stimuleert je om op je eigen manier naar landschappen te kijken. Wilco is sinds 2014 ambassadeur van Lee Filters, waardoor hij tijdens de reis de beschikking heeft over een aanzienlijke hoeveelheid filters en toebehoren. De deelnemers aan de reis kunnen deze filters uitgebreid proberen en hun creativiteit vergroten.

¬ Mooie kusten, ruige bergen en rollende heuvels

¬Begeleiding door fine art landschapsfotograaf Wilco Dragt

¬ Schotland in het klein!

¬ Leer werken met Lee-filters

Prijs: €1625,- volpension, met 1-persoonskamer!

Page 2: Fotoreis Isle of Arran - Schotland 2016

www.nordicvision.nl

21 mei 2016 Aankomst ArranVanaf vliegveld Glasgow rijd je met Wilco en de overige deelnemers met een minibus naar de ferry bij Ardrossan. Na de oversteek naar Arran ben je snel bij het B&B waar je alle dagen verblijft. Na het inchecken kunnen we naar het 10 minuten zuidelijker gelegen Lamlash Bay rijden om een eerste gevoel bij Arran te krijgen. De prachtige baai en het uitzicht op Holy Island nodigen je waarschijnlijk al uit de camera ter hand te nemen. ’s Avonds geeft Wilco een toelichting op alle mogelijkheden op Arran voor de komende dagen.

22 - 26 mei 2016 ArranGedurende deze dagen neemt Wilco je mee naar verschillende fotogenieke plekken op Arran, de noordelijk gelegen bergen, de kusten en meertjes. Zoals gezegd zijn de rijafstanden klein en kun je dus alle facetten van Arranontdekken en fotograferen. Dagelijks bespreekt Wilco met jullie het programma voor de volgende dag.Iedere deelnemer kan zich focussen op zijn of haar eigen fotografische voorliefde of dat nu zwart/wit fotografie, long exposures of macrofotografie is. Uiteraard neemt Wilco dagelijks tijd en ruimte om de gemaakte beelden te bespreken zodat je de dag er na weer verder kunt werken aan je fotografische ontwikkeling. Tevens geeft hij inzicht in mogelijkheden van nabewerking van beelden, zodat je in ieder geval met foto’s thuis komt die klaar zijn voor een mooie fine art print.

27 mei 2016 Vertrek naar NederlandNa het ontbijt bij het B&B hebben we de ochtend nog beschikbaar voor een foto-grafische afsluiting van de reis. ’s Middags nemen we de ferry naar het vasteland en rijden terug naar het vliegveld. Je gaat zeker met veel bijzonder fotomateriaal naar huis. Het verwerken en nabewerken kan beginnen.

INBEGREPEN• begeleiding door fotograaf Wilco Dragt• volpension, 1-persoonskamers! • lokaal vervoer• gebruik Lee filters• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst vooraf