Fotoreis Colours of Iceland 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis COLOURS OF ICELAND 24 september - 2 oktober 2016 Omdat bomen er tamelijk schaars zijn zou je het misschien niet verwachten, maar de herfst op IJsland is zeer kleurrijk en fotogeniek! De struiken en bodemvegetatie tonen op tal van plekken hun prachtige herfstkleuren. Voor fotografie liefhebbers is dit puur genieten, zeker in combinatie met de ruige IJslandse landschappen. Tijdens deze fotoreis concentreren we ons op twee fraaie gebieden in Zuidwest IJsland. Het eerste deel van de reis brengen we door in het gebied rond Thingvellir met canyons en hoogvlaktes, maar ook bezoeken we schitterende watervallen zoals de spectaculaire Gullfoss en de minder bekende Bruarfoss en Faxifoss. Als de omstandigheden het toelaten rijden we een stuk van de Kjolur route door het hoogland. In het tweede deel fotograferen we rond de bijzondere Hraunfossar en Barnafoss, twee juweeltjes van watervallen die naast elkaar liggen. We beproeven ook ons geluk in de bossen van Husafell waar onder meer prachtige kleine berken staan. De reis wordt begeleid door IJsland kenner en natuurfotograaf Theo Bosboom en is ideaal voor fotografen die graag de rust en de tijd willen voor hun fotografie en die niet de behoefte hebben om in korte tijd het hele eiland rond te gaan. Voor mensen die al eerder op IJsland zijn geweest, kan het een mooie nadere kennismaking en verdieping zijn. In deze tijd van het jaar bestaat ook weer de kans dat het noorderlicht zich laat zien. Mocht dat gebeuren dan zoeken we een mooie plek om de aurora in al haar glorie vast te leggen. ¬ Leef je uit bij een aantal van de mooiste watervallen ¬ Met fotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom ¬ Fotografeer de prachtige herfstkleuren van IJsland ¬ Kans op noorderlicht Prijs: 2695,- volpension

description

Ontdek de herfstkleuren en mooiste watervallen in IJsland.

Transcript of Fotoreis Colours of Iceland 2016

Page 1: Fotoreis Colours of Iceland 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis COLOURS OF ICELAND24 september - 2 oktober 2016

Omdat bomen er tamelijk schaars zijn zou je het misschien niet verwachten, maar de herfst op IJsland is zeer kleurrijk en fotogeniek! De struiken en bodemvegetatie tonen op tal van plekken hun prachtige herfstkleuren. Voor fotografieliefhebbers is dit puur genieten, zeker in combinatie met de ruige IJslandse landschappen.Tijdens deze fotoreis concentreren we ons op twee fraaie gebieden in Zuidwest IJsland. Het eerste deel van de reis brengen we door in het gebied rond Thingvellir met canyons en hoogvlaktes, maar ook bezoeken we schitterende watervallen zoals de spectaculaire Gullfoss en de minder bekende Bruarfoss en Faxifoss. Als de omstandigheden het toelaten rijden we een stuk van de Kjolur route door het hoogland. In het tweede deel fotograferen we rond de bijzondere Hraunfossar en Barnafoss, twee juweeltjes van watervallen die naast elkaar liggen. We beproeven ook ons geluk in de bossen van Husafell waar onder meer prachtige kleine berken staan.

De reis wordt begeleid door IJsland kenner en natuurfotograaf Theo Bosboom en is ideaal voor fotografen die graag de rust en de tijd willen voor hun fotografie en die niet de behoefte hebben om in korte tijd het hele eiland rond te gaan. Voor mensen die al eerder op IJsland zijn geweest, kan het een mooie nadere kennismaking en verdieping zijn.In deze tijd van het jaar bestaat ook weer de kans dat het noorderlicht zich laat zien. Mocht dat gebeuren dan zoeken we een mooie plek om de aurora in al haar glorie vast te leggen.

¬ Leef je uit bij een aantal van de mooiste watervallen

¬ Met fotograaf én gepassioneerd IJslandkenner Theo Bosboom

¬ Fotografeer de prachtige herfstkleuren van IJsland

¬ Kans op noorderlicht

Prijs: €2695,- volpension

Page 2: Fotoreis Colours of Iceland 2016

www.nordicvision.nl

Zaterdag 24 september 2016Na aankomst op vliegveld Keflavik rijden we naar onze eerste basis in Zuidwest IJsland, vlakbij de majestueuze waterval Gullfoss.

Zondag 25 – woensdag 28 september 2016De canyons en hoogvlaktes rond Thingvellir zijn bekend om hun spectaculaire herfstkleuren en we hebben alle gelegenheid om de omgeving rustig te verkennen en op meerdere mooie plekken de herfst te fotograferen. De vegetatie bestaat onder meer uit kleine berkenboompjes, bosbes, diverse wilgensoorten en veel andere struiken en planten die in de herfst mooi verkleuren. De watervallen in de regio zijn zeer verschillend van karakter, maar allen de moeite van het fotograferen waard. De spectaculaire Gullfoss is een van de topattracties van IJsland en wordt door velen de mooiste waterval van het eiland genoemd. De Bruarfoss en de Faxifoss zijn minder bekend, maar minstens zo fotogeniek. De Bruarfoss kan heel mooi in combinatie met de herfstkleuren worden gefotografeerd en de Faxifoss kan men van heel dichtbij benaderen en fotograferen.Als de omstandigheden het toelaten maken we ook een dagtocht naar Kerlingarfjöll, gelegen aan de Kjolur route door het binnenland van IJsland. Liefhebbers van bonte kleuren komen ook hier aan hun trekken, want je vindt hier een aantal prachtige rhyoliet bergen. Ook zijn er veel hete bronnen in het gebied met fraai gekleurde mineraalafzettingen. Het reizen over de desolate Kjolur weg is ook een ervaring op zich, met steeds weer nieuwe vergezichten en woeste landschappen. De weg naar Kerlingarfjöll sluit echter ieder jaar op een verschillend tijdstip, dus we moeten een beetje geluk hebben.

Woensdag 28 september – zaterdag 1 oktober 2016We rijden naar onze tweede basis in de buurt van Reykholt. Dit is een goede uitvalsbasis voor de watervallen Hraunfossar en Barnafoss, maar ook voor de bossen rond Husafell. We hopen er op het hoogtepunt van de herfst te zijn, zodat we alle kansen hebben om de watervallen in combinatie met de herfstkleuren te fotograferen. Met name de Hraunfossar, eigenlijk een serie kleine watervalletjes die over een afstand van 900 meter door een lavaveld naar beneden vallen, is erg de moeite waard. We zullen deze plek meerdere malen bezoeken, zodat iedereen er het maximale uit kan halen en naar hartenlust kan experimenteren.Gedurende alle dagen houden we uiteraard de aurora voorspellingen goed in de gaten, zodat we ter plekke zijn als het noorderlicht zich laat zien.

Zaterdag 1 oktober 2016Vandaag reizen we op ons gemak terug naar Keflavik. Er is voldoende ruimte om stops te maken op fotogenieke plekken.

Zondag 2 oktober 2016We vertrekken vroeg in de ochtend weer naar Amsterdam, vol met nieuwe indrukken en met ongetwijfeld veel fraaie opnamen op de geheugenkaartjes.

INBEGREPEN• begeleiding door fotograaf Theo Bosboom• vliegticket Amsterdam-Keflavik v.v.• volpension • lokaal vervoer• fotobesprekingen• portfoliobespreking (op verzoek)• deelnemersbijeenkomst vooraf