Fotoreis Asturië - Spanje 2016

2
www.nordicvision.nl fotoreis ASTURIË 5 - 11 november 2016 V oor liefhebbers van ruige, stille kustlandschappen is Asturië in het Noordwesten van Spanje een droombestemming. Het is een echt El Dorado waar zowel de landschapsfotograaf als de liefhebber van details en macro zich naar hartenlust kan uitleven. We bezoeken fraaie stranden in de buurt van het sfeervolle havenstadje Luarca. De kust is hier erg woest en grillig en de stranden zijn stuk voor stuk pareltjes, elk met een eigen karakter en natuurschatten. Je kunt grillige rotsformaties en steile kliffen fotograferen, maar ook prachtig gekleurde stenen en structuren, anemonen, zeeslakken, algen, waterplanten en andere schatten uit de oceaan die je bij laag tij kunt vinden in de talloze waterpoeltjes tussen de rotsen. Natuurlijk is de oceaan zelf, die hier met grote kracht op de rotsen kan beuken, een fotothema. Fotograaf Theo Bosboom begeleidt deze bijzondere fotoreis. Hij was direct erg onder de indruk van de schoonheid en de fotografische mogelijkheden van Asturië. We nemen ruimschoots de tijd voor de fotografie, rekening houdend met de getijden omdat sommige delen van de stranden alleen met eb toegankelijk zijn. We proberen overal minstens twee keer naar toe te gaan, zodat je rustig de tijd kunt nemen om de beste plekken te ontdekken. Uiteraard gaan we er ook op uit om te profiteren van het licht rond zonsopgang en – ondergang. Het verblijf in een karakteristiek en comfortabel hotel, dat met zijn prachtige interieur en enorme tuin een attractie op zich zelf is maakt de reis compleet, net als de beeldbesprekingen die plaats vinden in de naast het hotel gelegen kapel! ¬ Perfect voor liefhebbers van landschaps- en macrofotografie ¬ Begeleiding door fotograaf Theo Bosboom ¬ Ontdek het andere Spanje met ruige kusten en verlaten stranden ¬ Rondleiding Guggenheim museum Bilbao Prijs: 1550,- volpension

description

Fotoreis o.l.v. fotograaf Theo Bosboom naar Asturië in Spanje

Transcript of Fotoreis Asturië - Spanje 2016

Page 1: Fotoreis Asturië - Spanje 2016

www.nordicvision.nl

fotoreis ASTURIË 5 - 11 november 2016

Voor liefhebbers van ruige, stille kustlandschappen is Asturië in het Noordwesten van Spanje een droombestemming. Het is een echt El Dorado waar zowel de landschapsfotograaf als de liefhebber van details en macro zich naar hartenlust kan uitleven.We bezoeken fraaie stranden in de buurt van het sfeervolle havenstadje Luarca. De kust is hier erg woest en grillig en de stranden zijn stuk voor stuk pareltjes, elk met een eigen karakter en natuurschatten. Je kunt grillige rotsformaties en steile kliffen fotograferen, maar ook prachtig gekleurde stenen en structuren, anemonen, zeeslakken, algen, waterplanten en andere schatten uit de oceaan die je bij laag tij kunt vinden in de talloze waterpoeltjes tussen de rotsen. Natuurlijk is de oceaan zelf, die hier met grote kracht op de rotsen kan beuken, een fotothema.

Fotograaf Theo Bosboom begeleidt deze bijzondere fotoreis.Hij was direct erg onder de indruk van de schoonheid en de fotografische mogelijkheden van Asturië.We nemen ruimschoots de tijd voor de fotografie, rekening houdend met de getijden omdat sommige delen van de stranden alleen met eb toegankelijk zijn. We proberen overal minstens twee keer naar toe te gaan, zodat je rustig de tijd kunt nemen om de beste plekken te ontdekken. Uiteraard gaan we er ook op uit om te profiteren van het licht rond zonsopgang en – ondergang. Het verblijf in een karakteristiek en comfortabel hotel, dat met zijn prachtige interieur en enorme tuin een attractie op zich zelf is maakt de reis compleet, net als de beeldbesprekingen die plaats vinden in de naast het hotel gelegen kapel!

¬ Perfect voor liefhebbers van landschaps- en macrofotografie

¬Begeleiding door fotograaf Theo Bosboom

¬ Ontdek het andere Spanje met ruige kusten en verlaten stranden

¬ Rondleiding Guggenheim museum Bilbao

Prijs: €1550,- volpension

Page 2: Fotoreis Asturië - Spanje 2016

www.nordicvision.nl

5 november 2016 AankomstDe reis vangt aan in Bilbao. Na het ophalen van de huurauto rijden we naar het hotel in Luarca , onze thuisbasis voor de komende week.

6 - 10 november 2016 LuarcaGedurende deze dagen zullen we een aantal van de mooiste stranden van Asturië ontdekken en fotograferen. Het Playa de Silencio doet zijn naam absoluut eer aan, het is een prachtig gelegen strand in een grote baai met een hele ontspannen en rustige sfeer. Je vindt hier misschien wel de mooiste kleuren en patronen in de rotsen. Ook staan er enkele grote rotspilaren in de zee, die een prachtig decor vormen voor landschapsfoto’s. Ook de andere stranden bieden volop mogelijkheden. Zo zijn er spectaculaire kliffen en rotsformaties in de zee en bij laag tij ontstaat er door de rotsachtige bodem een heel labyrint aan waterpoeltjes en geultjes, die vol met leven uit de zee zitten. Als je voorzichtig over de rotsen loopt, zie je anemonen, slakken, waterplanten, vissen, zeepokken en allerlei andere zeeschatten, die zich meestal goed laten fotograferen. Natuurlijk bezoeken we het strand met ‘het schedel’ zoals de Spanjaarden het noemen. Een grote karakteristieke rotspilaar in zee met twee ‘ogen’.We ontbijten en dineren steeds in het hotel en krijgen lunchpakketten mee voor onderweg. Uiteraard zal er tussendoor voldoende tijd zijn voor het selecteren en bewerken van beelden, maar ook voor het verwerken van alle indrukken, het ontspannen en het genieten van de grote hoteltuin met jacuzzi. We bezoeken ook het haventje van Luarca om de vissersbootjes, de oude panden en wellicht ook de mensen te fotograferen. We streven ernaar om tenminste twee beeldbesprekingen te houden, met daarin ook aandacht voor techniek, het leren kijken, het maken van effectieve composities en beeldbewerking.

11 november 2016 Vertrek naar NederlandDe laatste dag rijden we na het ontbijt naar Bilbao terug, waar we de bagage veilig stallen en een bezoek brengen aan het beroemde Guggenheim museum. Het wordt beschouwd als een van ’s werelds belangrijkste musea voor moderne kunst en heeft een groot aantal topstukken in de collectie, waaronder schilderijen van Mark Rothko, Andy Warhol, Gerhard Richter en Willem de Kooning. Ook het gebouw zelf is een topattractie door de fraaie en opvallende architectuur. We zullen proberen een rondleiding door een gids te organiseren, waardoor we de kunstwerken beter kunnen duiden en daardoor misschien nog meer kunnen waarderen. Een bijzondere afsluiting van deze fotoreis, die je mogelijk ook weer inspiratie geeft voor je eigen fotografie.Na het museumbezoek rijden we naar het vliegveld waar we de huurauto inleveren en terugvliegen naar Schiphol, nog nagenietend van alle fraaie indrukken.

INBEGREPEN• begeleiding door fotograaf Theo Bosboom• volpension• lokaal vervoer• rondleiding Guggenheim Museum Bilbao• fotobesprekingen• deelnemersbijeenkomst vooraf