Folder LG doelgroep

Folder LG doelgroep
Folder LG doelgroep
download Folder LG doelgroep

of 2

 • date post

  28-Jul-2016
 • Category

  Documents

 • view

  215
 • download

  0

Embed Size (px)

description

De folder is voor de doelgroep met een lichamelijke beperking.

Transcript of Folder LG doelgroep

 • Ondersteuning bij wonen, werken en activiteitenvoor mensen met een lichamelijke beperking

  Iets voor u?Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden bij Middin? Neem dan gerust contact op met CLIC, het clintloket van Middin. Wij helpen u heel graag verder.

  Wilt u meer informatie?Bezoek dan onze website of neem contact op met CLIC, clintloket van Middin:T 070 372 12 34E clic@middin.nlI www.middin.nl

  Volg Middin op Social Media:www.twitter.com/MiddinOnlinewww.facebook.com/MiddinOnlinewww.youtube.com/MiddinOnlinewww.linkedin.com/company/Middin

  0420

  16/5

  00/J

  T

  Met plezier aan de slag

  Een plezierige invulling van de dag n werkervaring opdoen. Dat is waarop ons programma van werk en activiteiten is gebaseerd. Middin vindt een zinvolle dag-besteding belangrijk en we kijken graag met u mee naar welke vormen van dagbesteding of werk het beste bij uw wensen past.

  DagbestedingBinnen onze dagbestedingsactiviteiten is veel mogelijk. Zo hebben we activiteitencentra waar u creatieve of arbeidsmatige werkzaam-heden kunt doen. Alle beno digde hulpmidde-len zijn aanwezig. Ook zijn er centra waar deelnemers zich computerprogrammas eigen kunnen maken, digitale werkzaamheden kunnen doen en websites kunnen bouwen.

  Werken met begeleidingEen werkplek middenin de samenleving. Dat is het doel van Werken met Begeleiding. U ontvangt begeleiding bij werk in allerlei bedrijven en organisaties.

  Middin voor WerkMiddin voor Werk is een door het UWV erkend rentegratiebedrijf en jobcoach-organisatie. Wij helpen u met het zoeken en behouden van passend werk. De kosten voor de bemiddeling door de jobcoach worden betaald door het UWV-WERKbedrijf.

  Over Middin

  Midden in de wijk, midden in de samenleving. Omringd door de mensen die de clint belangrijk vindt. Dat is waar Middin voor staat. Wij willen dat iedereen mee kan doen. Ongeacht beperking of leeftijd. Bij ons kiest de clint zelf hoe hij wil leven. Kan hij de dingen doen die bij hem passen. Waar nodig helpen wij. Want samen durven en doen is samen leven.

  Middin is werkzaam in de provincie Zuid-Hol-land. Iedere dag zetten wij ons in voor ruim 4.000 clinten. Mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en ouderen. Middin geeft ondersteuning en zorg op woonlocaties, aan huis, op school, op het werk en in activiteiten-centra. In onze werkwijze zoeken we voortdu-rend naar mogelijkheden. Zodat we altijd een passend antwoord vinden op specifieke vragen.

  Een plezierige invulling van de dag n werkervaring opdoen

  Eline heeft een stukje keuzevrijheid terug

  Eline (60) kan niet spreken en op enkele kleine hoofdbewegingen na haar lichaam niet bewegen. Zij voelde zich onveilig als er geen medewerker van Middin in de buurt was, vooral omdat zij niet in staat was om zelf te alarmeren bij een calamiteit. Eline ging met Middin actief op zoek naar een passend hulpmiddel. Door de zeer gevoelige sensoren die zij kreeg in de hoofdsteun van haar rolstoel, kan zij nu toch alarmeren. Eline kan nu zelf kiezen of zij ergens wil blijven of liever weg wil gaan. Dat geeft haar vrijheid en maakt haar minder afhankelijk.

  Folder_LG Algemeen_2016_11.indd 1 21-04-16 15:34

 • Geen mens is hetzelfde en geen lichamelijke beperking is hetzelfde.

  Daarom biedt Middin ondersteuning op maat, samen met u en met mensen

  die voor u belangrijk zijn.

  Samen zorgen we dat u zo goed mogelijk uw eigen leven kunt leiden. De mogelijkheden hiertoe zijn niet altijd voor de hand liggend en daarom zoeken we graag net even verder naar ondersteuning die cht past.

  Ondersteuning waar u maar wiltMeedenken, meekijken en begeleiden. Wij kunnen u ondersteunen op de manier die u prettig vindt. Uiteraard deelt u daarbij uw eigen dag in, wij passen ons hierin zo veel mogelijk aan. Door onze vaste teams leert u de medewerkers goed kennen. Op hun beurt maken zij zich uw wensen en behoeften snel eigen. Bijzonder aan onze dienstverlening is dat u dag en nacht terecht kunt, zowel voor geplande of ongeplande zorgmomenten. Vrijwel al onze locaties kennen 24 uurs-ondersteuning.

  Psychosociale hulpvragenMiddin biedt niet alleen ondersteuning bij de dagelijkse bezigheden, maar ook bij psycho-sociale hulp vragen. Zo kunnen we u bijvoor-beeld begeleiden bij het omgaan met een progressieve ziekte, het onderhouden van sociale contacten of het vinden van passend werk en/of dagbesteding.

  Een passende woning

  Als u bij Middin woont, beschikt u over een eigen twee- of driekamer appartement met een gezamenlijke ontmoetingsplek dichtbij. De vaak nieuwe, gestoffeerde appartementen

  zijn voorzien van allerlei aanpassingen. Denk hierbij aan een oproep systeem voor hulp, automatische deuren, aangepaste liftbediening, tilliften, douchebrancards en waar nodig lich t bediening op afstand. Uiteraard zijn de rolstoeltoegankelijke appartementen voorzien van brede deuren.

  Prettig wonen en logeren

  Bent u op zoek naar een plek om te wonen? Waar u zichzelf kunt zijn en waar u tegelijk kunt rekenen op de ondersteuning die u nodig hebt? Dan nodigen we u graag uit met ons in gesprek te gaan. Met meerdere locaties in Zuid-Holland zijn er diverse appartementen en woonvormen voor u beschikbaar. We gaan samen met u op zoek naar de best passende keuze.

  LogerenNaast wonen kunt u op n van onze locaties ook korte of langere tijd logeren. Bijvoorbeeld voor een aangename vakantie of om te wennen aan zelfstandig wonen. Ook zorgt logeren ervoor dat de mensen die thuis voor u zorgen, worden ontlast.

  Altijd een passende oplossing

  Naast wonen kunt u op n van onze locaties ook korte of langere tijd logeren.

  Ondersteuning op de manier die u prettig vindt

  Marja doet nu meer dan ze voor mogelijk hield

  Na jarenlang in een groep te hebben gewoond, wilde Marja (45) graag een appartement voor zichzelf.Haar zware lichamelijke beperking en ongecontroleerde bewegingen hielden haar niet tegen om samen met Middin te kijken wat er allemaal bij komt kijken om zelfstandig te wonen. Via haar elektrische rolstoel kan zij verschillende apparaten in en om huis bedienen en met een aangepaste telefoon belt zij haar vrienden. Het was soms best een worsteling om te leren al die dingen zelf te doen. Maar Marja weet ook dat ze meer kan dan ze ooit voor mogelijk hield. En daar is ze nog iedere dag blij mee.

  Folder_LG Algemeen_2016_11.indd 2 21-04-16 15:34