Film 2013

2
DONATIES & PERSOONLIJKE BETROKKENHEID Soroptimistclub Mosaïk-Limburg ondersteunt de Women’s Alliance of Ladakh met donaties. Deze zijn deels bestemd voor de eerste levensbehoeften, deels voor voorlichting en educatie. Ons clublid Angela Smits, die al jaren in Ladakh komt en daar goede, persoonlijke contacten heeft, is vorig jaar ter plaatse geweest bij het slaan van een waterput met een door onze club gefinancierde waterpomp. De plaatselijke bevolking heeft nu de beschikking over bruikbaar water en is zo in staat haar eigen positie te verbeteren. MOSAÏK-LIMBURG & WOMEN’S ALLIANCE OF LADAKH Soroptimistclub Mosaïk-Limburg ondersteunt ook dit jaar de Women’s Alliance of Ladakh, een NGO die zich richt op vrouwen in Ladakh (in het Noorden van India). Leh, de hoofdstad van Ladakh, ligt op 3500 meter hoogte en telt ca. 15.000 inwoners. Vrouwen in de dorpen van Ladakh hebben het zwaar. Hun mannen en kinderen trekken naar de steden voor werk en scholing en zij blijven alleen achter. Ze hebben geen baan en werken in of rond hun huis (ambachten, landbouw), waarmee ze over het algemeen nauwelijks iets verdienen. Voorzieningen zoals water of elektriciteit zijn er niet. De Women’s Alliance of Ladakh (WAL) stelt zich ten doel vrouwen in Ladakh te ondersteunen en daarbij hun traditionele waarden, cultuur en werkwijzen in ere te houden. Dat doet de WAL door het organiseren van bijeenkomsten en scholing. Er zijn 5000 vrouwen, uit ongeveer 100 dorpen, lid van de Women’s Alliance of Ladakh. Voor meer informatie: www. womenallianceladakh.org. Wilt u de Women’s Alliance of Ladakh (WAL) ook steunen? Tijdens de filmavond kunt u een donatie doen in de ‘gele bus’. maart 2013 SOROPTIMISTCLUB MOSAÏK-LIMBURG FEESTELIJKE VOORPREMIÈRE dinsdag 5 maart 2013 | 19.30 uur ontvangst Foroxity Filmarena Roermond Kazerneplein 4, 6041TH Roermond Angela Smits op bezoek bij vrouwen in Ladakh

Transcript of Film 2013

Page 1: Film 2013

DONATIES & PERSOONLIJKE BETROKKENHEIDSoroptimistclub Mosaïk-Limburg ondersteunt de Women’sAlliance of Ladakh met donaties. Deze zijn deels bestemdvoor de eerste levensbehoeften, deels voor voorlichting eneducatie. Ons clublid Angela Smits, die al jaren in Ladakhkomt en daar goede, persoonlijke contacten heeft, is vorigjaar ter plaatse geweest bij het slaan van een waterputmet een door onze club gefinancierde waterpomp. Deplaatselijke bevolking heeft nu de beschikking overbruikbaar water en is zo in staat haar eigen positie teverbeteren.

MOSAÏK-LIMBURG & WOMEN’S ALLIANCE OF LADAKHSoroptimistclub Mosaïk-Limburg ondersteunt ook dit jaar de Women’s Alliance of Ladakh, een NGO die zich richt opvrouwen in Ladakh (in het Noorden van India). Leh, dehoofdstad van Ladakh, ligt op 3500 meter hoogte en telt ca. 15.000 inwoners.

Vrouwen in de dorpen van Ladakh hebben het zwaar. Hunmannen en kinderen trekken naar de steden voor werk enscholing en zij blijven alleen achter. Ze hebben geen baanen werken in of rond hun huis (ambachten, landbouw),waarmee ze over het algemeen nauwelijks iets verdienen.Voorzieningen zoals water of elektriciteit zijn er niet.

De Women’s Alliance of Ladakh (WAL) stelt zich ten doelvrouwen in Ladakh te ondersteunen en daarbij huntraditionele waarden, cultuur en werkwijzen in ere tehouden. Dat doet de WAL door het organiseren vanbijeenkomsten en scholing. Er zijn 5000 vrouwen, uitongeveer 100 dorpen, lid van de Women’s Alliance ofLadakh.

Voor meer informatie: www. womenallianceladakh.org. Wilt u de Women’s Alliance of Ladakh (WAL) ook steunen?Tijdens de filmavond kunt u een donatie doen in de ‘gelebus’.

maart 2013

S O R O P T I M I S T C L U B M O S A Ï K- L I M B U R G

FEESTELIJKE VOORPREMIÈREdinsdag 5 maart 2013 | 19.30 uur ontvangst

Foroxity Filmarena RoermondKazerneplein 4, 6041TH Roermond

Ange la Smits op bezoek b i j v rouwen i n Ladakh

Page 2: Film 2013

Soroptimist International (SI) is een wereldwijdeserviceorganisatie van vakvrouwen die zich inzet voor deverbetering van mensenrechten en de positie van vrouwenen kinderen. Met 100.000 leden, verdeeld over 3000 clubsin 125 landen, is SI de grootste serviceorganisatie voorvrouwen ter wereld.

Soroptimist International heeft als Niet-GouvernementeleOrganisatie (NGO) een consultatieve status bij deverschillende organen van de Verenigde Naties en de Raadvan Europa. De Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname ende Nederlandse Antillen is onderdeel van SoroptimistInternational en telt 3400 leden, verdeeld over 100 clubs.

Soroptimistclub Mosaïk-Limburg heeft als motto ‘eenheidin verscheidenheid’. Het is een club met een kleurrijkebundeling van karakters, beroepen en leeftijden. Tevensverwijst de naam naar de verbondenheid met de rivier deMaas.

Soroptimisten ondersteunen lokaal, nationaal eninternationaal projecten door o.a. fundraising.

Soroptimistclub Mosaïk-Limburg nodigt u van harte uit voorde feestelijke en exclusieve voorpremière van Hitchcock inForoxity Filmarena te Roermond.

PROGRAMMA

19.30 uur Ontvangst

koffie/thee

20.00 uur Welkomstwoord

21.40 uur Einde film

Er is geen pauze.

Na afloop van de film is er tot ca. 22.30 uur een gezellige

nazit in de foyer waarbij u enkele luxe hapjes worden

aangeboden. (De drankjes hierbij zijn voor eigen rekening.)

Kaarten voor deze feestelijke voorpremière: € 20,-

Contactpersoon info/kaarten: Linda Berger (Wijnhandel Jean Berger 0475 - 332966)

De opbrengst van deze filmavond is bestemd voor deWomen’s Alliance of Ladakh.

‘HITCHCOCK’, een film van regisseur Sacha Gervasi, met inde hoofdrollen Anthony Hopkins & Helen Mirren.

INHOUDHet is het liefdesverhaal van een van de meest invloedrijkefilmmakers van de vorige eeuw, Alfred Hitchcock, en zijnvrouw en klankbord Alma Reville.De film speelt zich af tijdens het maken van Hitchcocksmeest briljante en baanbrekende film ‘Psycho’, die in 1960verscheen.

Anthony Hopkins speelt de legendarische regisseur, HelenMirren zijn echtgenote Alma en Scarlett Johansson een vande actrices uit Psycho, Janet Leigh.

De film wordt nu al gezien als een belangrijke kandidaatvoor Award Season 2013. The Huffington Post was lyrisch: “Deze ‘Hitchcock’ is zo goedgemaakt, zo leuk en zo vol suspense dat de echte Hitchcocker trots op zou zijn geweest.”

w w w . s o r o p t i m i s t . n l ( m o s a i k - l i m b u r g )