ENVAQUA Uitnodiging programma openbaar gedeelte ALV 9 juni 2016

1
Programma openbaar gedeelte algemene ledenvergadering ENVAQUA op donderdag 9 juni vanaf 15.45 uur bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen Universiteit, Edelhertweg 1, in Lelystad Aanmelden: uitsluitend via deze link. 15.45 uur Inloop openbaar gedeelte ALV 16.00 uur Presentatie Cyp Wagenaar over ‘Energietransitie is lokaal de grote leveranciers ver vooruit’ In mijn presentatie ga ik in op de ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden in Nederland bij decentrale energieopwekking. Overal ontstaan plaatselijke initiatieven zoals het opstarten van energiebedrijven/energieopwekking op basis van zonne-energie, windenergie, vergassing, waterkracht, aardwarmte, alle varianten die je kunt bedenken. Vaak worden deze initiateven gefinancierd op basis van crowdfunding door inwoners van dorpen en steden. Daarbij leg ik de problematiek bloot die hiermee samengaat (o.a. door wet- en regelgeving, het NIMBY-effect, onbalans in de energieinfrastructuur). 16.30 uur Kennismaking nieuwe directeur ENVAQUA Frank Buijs Sinds april ben ik werkzaam als directeur van onze mooie vereniging. De afgelopen jaren heb ik mij binnen FME bezig gehouden met de belangenbehartiging voor uiteenlopende industriële belangen, van industriële robots via elektrotechnische industrie naar de producenten van metaal ook veel aandacht besteedt aan (externe) communicatie. ENVAQUA zie ik als een uniek, multisectoraal platform voor producenten en leveranciers van milieu- en watertechnologische oplossingen. Een platform ook dat veel meer in de belangstelling mag en moet staan van onze stakeholders en veel meer aan tafel zou moeten zitten bij politiek en bestuurders. Want onze lidbedrijven bieden de oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken als milieubescherming, hergebruik van grondstoffen en energie-efficiëntere productie. Ik verheug mij erop u bij de ALV te mogen begroeten en zie graag uit naar uw komst. 17.00 uur Presentatie Amal Tourabi public affairs advisor bij FME Mijn functie zit op het snijvlak van belangenbehartiging en Public Affairs. Bij FME Public Affairs ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met politiek en overheid en ondersteun ik bij politieke vraagstukken. Daarnaast ben ik binnen FME Public Affairs verantwoordelijk voor de dossiers grondstoffenschaarste en Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Via mijn werk op Public Affairs gebied werk ik aan een hechte samenwerking tussen FME en ENVAQUA. 17.30 uur Netwerkborrel 18.00 uur Buffet

Transcript of ENVAQUA Uitnodiging programma openbaar gedeelte ALV 9 juni 2016

Page 1: ENVAQUA Uitnodiging programma openbaar gedeelte ALV 9 juni 2016

Programma openbaar gedeelte algemene ledenvergadering ENVAQUA op donderdag 9 juni vanaf 15.45 uur bij Praktijkonderzoek Plant & Omgeving, onderdeel van Wageningen Universiteit, Edelhertweg 1, in Lelystad Aanmelden: uitsluitend via deze link.

15.45 uur Inloop openbaar gedeelte ALV

16.00 uur Presentatie Cyp Wagenaar over ‘Energietransitie is lokaal de grote leveranciers ver vooruit’ In mijn presentatie ga ik in op de ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden in Nederland bij decentrale energieopwekking. Overal ontstaan plaatselijke initiatieven zoals het opstarten van energiebedrijven/energieopwekking op basis van zonne-energie, windenergie, vergassing, waterkracht, aardwarmte, alle varianten die je kunt bedenken. Vaak worden deze initiateven gefinancierd op basis van crowdfunding door inwoners van dorpen en steden. Daarbij leg ik de problematiek bloot die hiermee samengaat (o.a. door wet- en regelgeving, het NIMBY-effect, onbalans in de energieinfrastructuur).

16.30 uur Kennismaking nieuwe directeur ENVAQUA Frank Buijs Sinds april ben ik werkzaam als directeur van onze mooie vereniging. De afgelopen jaren heb ik mij binnen FME bezig gehouden met de belangenbehartiging voor uiteenlopende industriële belangen, van industriële robots via elektrotechnische industrie naar de producenten van metaal ook veel aandacht besteedt aan (externe) communicatie. ENVAQUA zie ik als een uniek, multisectoraal platform voor producenten en leveranciers van milieu- en watertechnologische oplossingen. Een platform ook dat veel meer in de belangstelling mag en moet staan van onze stakeholders en veel meer aan tafel zou moeten zitten bij politiek en bestuurders. Want onze lidbedrijven bieden de oplossingen voor actuele maatschappelijke vraagstukken als milieubescherming, hergebruik van grondstoffen en energie-efficiëntere productie. Ik verheug mij erop u bij de ALV te mogen begroeten en zie graag uit naar uw komst.

17.00 uur Presentatie Amal Tourabi public affairs advisor bij FME Mijn functie zit op het snijvlak van belangenbehartiging en Public Affairs. Bij FME Public Affairs ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met politiek en overheid en ondersteun ik bij politieke vraagstukken. Daarnaast ben ik binnen FME Public Affairs verantwoordelijk voor de dossiers grondstoffenschaarste en Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Via mijn werk op Public Affairs gebied werk ik aan een hechte samenwerking tussen FME en ENVAQUA.

17.30 uur Netwerkborrel

18.00 uur Buffet