Enjoy! #1 2015

24
#6 / 2 0 1 3 / oktober delixl.nl IJs in de hoofdrol Na de uitbreiding van zijn cafetaria (er kwam een heuse ijssalon bij) verkoopt Berto Veenvliet 250 bakken schepijs per jaar. Enjoy ging op zoek naar het geheim van de ondernemer uit Scherpenzeel. Frusco Vloeibare ijsmix Gastvrij ondernemen Wat kun je doen om je gasten een huiskamergevoel te geven? Enjoy vroeg het de eigenaren van Cafetaria Eethuis Thielen in Venray. “Persoonlijk contact is het allerbelangrijkst.” 23. 50 Mega Deal 7. 95 Mega Deal Deli XL Vanille roomijs De lekkerste inspiratie Pag. 22 De lekkerste inspiratie Pag. 20 De lekkerste aanbiedingen Pag. 9 De lekkerste aanbiedingen Pag. 8 Welke keuze past bij u? ‘Gemak, Maatwerk en Altijd’ Bidvest Deli XL levert OVER IJSMACHINES EN IJSMIXEN #1 / 1 6 feb t/ m 1 4 m rt 2 0 1 5 ijstopper ‘Kiezen voor IJsgilde is kiezen voor de hoogste marge’ Investeer in de zomer, kies voor IJsgilde! Hét softijs van 2015!

description

 

Transcript of Enjoy! #1 2015

Page 1: Enjoy! #1 2015

#6 / 2013 / oktober

delixl.nl

IJs in de hoofdrol

Na de uitbreiding van zijn cafetaria (er kwam een heuse ijssalon bij)

verkoopt Berto Veenvliet 250 bakken schepijs per jaar. Enjoy ging op zoek naar het geheim van de ondernemer uit Scherpenzeel.

FruscoVloeibare ijsmix

Gastvrij ondernemen

Wat kun je doen om je gasten een huiskamergevoel te geven?

Enjoy vroeg het de eigenaren van Cafetaria Eethuis Thielen in Venray.

“Persoonlijk contact is het allerbelangrijkst.”

23.50

MegaDeal

7.95

MegaDeal

Deli XLVanille roomijs

De lekkerste inspiratie Pag. 22De lekkerste inspiratie Pag. 20 De lekkerste aanbiedingen Pag. 9De lekkerste aanbiedingen Pag. 8

Welke keuze past bij u?

‘Gemak, Maatwerk en Altijd’

Bidvest Deli XL levert

OVER IJSMACHINES

EN IJSMIXEN

#1 / 16 feb t/m 14 mrt 2015 ijstopper‘Kiezen voor IJsgilde is kiezen voor de hoogste marge’

Investeer in de zomer, kies voor IJsgilde!

Hét softijsvan 2015!

Page 2: Enjoy! #1 2015

2 / De lekkerste inspiratie #1 / 16 feb t/m 14 mrt 2015

Steeds meer fastservice ondernemers

kiezen voor het IJsgilde-concept van

Bidvest Deli XL. Belangrijke argumenten

zijn de voordelige prijs en de smaak van

het softijs. Deze smaak is vergelijkbaar

met het ijs van duurdere merken. Kortom:

tel uit je winst! Enjoy sprak met twee

verkopers over hun favoriete ijsconcept.

Counterknaller

IJsgilde:Hét softijs van 2015

n mei 2014 maakten de eigenaren van Snackpalace Zuid in Veenendaal voor het eerst kennis met het IJsgilde-concept. De broers Mark en Peter ter Burg zijn vanaf het begin vol lof over het nieuwe softijs. “Ik vind de presentatie er goed uitzien”, zegt Mark. “Maar ook de smaak valt op.

De kwaliteit van het softijs is boven verwachting goed, zeker voor ijs in deze prijsklasse. Deze kwaliteit is namelijk vergelijkbaar met het ijs van duurdere merken. Dan kies je dus automatisch voor de hoogste winstmarge en dus ook voor IJsgilde.”

HardlopersMede dankzij de heerlijke smaak, presentatie en uitstraling van het IJsgilde-ijs, ging het hard met de ijsverkoop in de zomer van 2014. “We hebben opmerkelijk veel hoorntjes en sorbets verkocht”, zegt Peter. “Het Sundae ijsje was onze absolute hardloper; die ging echt als een speer. Maar ook de versierde kinder-bekers met boerderijdieren vielen in de smaak. Binnen een mum van tijd waren we door onze voorraad heen.”

Stevig en romigDe reacties liegen er niet om. Peter: “Onze klanten vinden het ijs lekker stevig en romig. Ander softijs, met een lager vetpercentage, is vaak te waterig en loopt zo langs het hoorntje. Daar is met IJsgilde absoluut geen sprake van.” De klant wordt middels vlaggen buíten de zaak en hangbordjes ín de snack-bar, gewezen op de shakes en ijs(bekers) van het IJsgilde-concept. “Zeker die vlaggen naast de ingang vallen op”, besluit Mark. “Als het goed weer is, laten de mensen zich daar echt door verleiden. En als ze eenmaal van het ijs geproefd hebben, willen ze niet anders meer.”

I

“Wij kiezen voor de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van het IJsgilde-concept. Onze klanten lopen er letterlijk mee weg.”

Snackpalace Zuid

‘Kiezen voor de hoogste marge’

Page 3: Enjoy! #1 2015

delixl.nl 3

én lekker

rie jaar geleden besloot Zoo Parc Overloon tot de verkoop van softijs. De ‘avontuurlijkste dierentuin van Nederland’ koos aanvankelijk voor een ander ijsmerk, maar dat duurde niet lang. Parkmanager Roel Huibers vertelt: “We ontdekten al vrij snel dat IJsgilde net zo lekker is

als het softijs dat we hadden, maar wél een stuk goedkoper. Daarnaast wilde ik ook veel variatie kunnen bieden. Dat kan met IJsgilde, want het concept bestaat uit hoorntjes, sorbets, shakes, Sundae ijs, sauzen en toppings. Vandaar dat we al binnen drie weken zijn overgestapt op het IJsgilde-concept.”

Nadruk op IJsgildeVolgens Roel zijn de bezoekers van Zoo Parc Overloon dol op het softijs. “Zodra we het uitgifteluik van onze ijskiosk openen, loopt het storm. Binnen een mum van tijd staat er een rij. We laten goed zien dat we dit softijs verkopen, méér nog dan het room- en waterijs van bekende merken. Dat is bewust, want de marge op het softijs van IJsgilde is verreweg het hoogst. Eigenlijk moet je vanuit winstoogpunt helemaal geen handijs willen verkopen, maar vanwege de service doe je het toch. We maken er alleen veel minder reclame voor. Ons ‘ijsluik’ is volledig gericht op softijs, met dank aan de visuals van IJsgilde. Die ijskaarten, vlaggetjes en borden maken het totaalconcept van IJsgilde nóg completer.”

Parkmanager Roel Huibers is enthousiast over de kwaliteit, prijs én volledigheid van het Bidvest Deli XL IJsgilde-concept.

Zoo Parc Overloon

‘Binnen 3 weken zijn we overgestapt’

D

‘Veel hoorntjes en sorbets verkocht’

2014jaar van de doorbraak Compleet

IJsgilde is een uniek en exclusief ijsconcept van Bidvest Deli XL, voor ondernemers die graag het verschil maken. Romig softijs van IJsgilde in combinatie met diverse extra’s, zoals vers/gekonfijt fruit, slush, smoothies, sauzen, toppings en kinderijsjes (inclusief verrassing). Aan de basis staat het romige softijs van het Deli XL huismerk, in een poeder- en vloeibare variant. De toevoeging van verse room zorgt voor een lekkere volle smaak en constante kwaliteit. Om IJsgilde in uw zaak te promoten, stelt Bidvest Deli XL gratis promotie- materiaal beschikbaar.

Wilt u meer weten over het IJsgilde-concept? Neem dan contact op met uw accountmanager van Bidvest Deli XL!

Page 4: Enjoy! #1 2015

4 / De lekkerste inspiratie #1 / 16 feb t/m 14 mrt 2015

Kom d’r maar op

IJsmachines zijn mede bepalend voor de kwaliteit van uw

softijs. Daardoor is het verstandig om bij de aankoop van een

machine niet over één nacht ijs te gaan. Maar welke factoren

spelen hierbij nu precies een rol? Enjoy zocht het voor u uit.

De beste machines voor het lekkerste ijs

Carpigiani 191

Eénkraans tafelmodel

softijsmachine

Carpigiani XVL

Drietaps machine voor

meerdere smaken

oor cafetaria’s en lunchrooms is softijs een interessante margemaker. Zéker als bekendstaat dat uw onderneming topkwaliteit softijs te bieden heeft. De kwaliteit van de ijsmix is maatgevend voor de kwaliteit van het ijs, maar daarnaast speelt ook het type ijsmachine een rol. Volgens

Teun Loonen, commercieel directeur van Ice Concepts Benelux B.V., mogen we de rol van de ijsmachine niet onderschatten. “Lekker softijs kenmerkt zich door een goede luchtopslag”, vertelt hij. “Het gaat hierbij om de hoeveelheid lucht in het ijs. In de betere ijsmachines vermengen lucht én mix zich al vóór het bevriezen van het ijs, waardoor het ijs een betere luchtopslag krijgt. Het gevolg is zacht en romig softijs met een stevige structuur.”

V

Page 5: Enjoy! #1 2015

delixl.nl 5

een goede luchtopslag’ kenmerkt zich door

‘Lekker softijs

Carpigiani EVD

Veelzijdig en makkelijk

in gebruik

PasteuriserendOok de hygiëne speelt een rol. Loonen vindt het jammer dat er nog steeds machines zijn die geen pasteuriseerfunctie hebben. “Bij een pasteuriserende ijsmachine worden alle delen die met het ijs in aanraking komen automatisch verhit en vervolgens heel snel weer afgekoeld, waardoor alle bacteriën gedood worden. Dat is veel beter én zorgvuldiger dan een machine die je elke 72 uur moet schoonmaken. Een pasteuriseermachine hoef je maar één keer in de 6 weken schoon te maken, dus het is nog minder bewerkelijk ook. Wel raad ik cafetariahouders aan om hun machine gedurende de dag aan de buitenkant goed schoon te houden, al is het maar omdat de gast de machine óók kan zien.”

Poedermix vullingOok een machine met dry filling voor poedermix draagt, volgens Loonen, bij aan de hygiëne. “Dit poeder mengt zich ín de machine met het water. Zonder dry filling zul je het poeder eerst in een emmer met water moeten mengen tot een vloeibare substantie, wat een risico op besmetting met zich meebrengt.”

Enkel- of dubbelkraansAlleen al het merk Carpigiani biedt 12 verschillende ijsmachines. Daarbij is er een onderscheid tussen enkel- en dubbelkraans machines. “Bij de machines met één kraan kun je ook maar één mix gebruiken”, zegt Loonen. “Met twee kranen is het mogelijk om je gasten behalve softijs met vanillesmaak, bijvoorbeeld ook aardbeiensoftijs aan te bieden. Of beide smaken gemengd.” Veel machines schenken niet alleen softijs, maar ook milkshakes. Loonen: “Dan gaat het om één smaak ijs en drie tot vijf soorten milkshakes. Deze machines zijn het populairst onder cafetaria-houders. Een machine voor softijs én milkshakes neemt minder ruimte in dan twee losse machines en is bovendien minder bewerkelijk dan het maken van milkshakes met een mixer.”

Tot slot is er in de wereld van softijsmachines nog een heuse trend te bespeuren, zegt Loonen. “Steeds meer cafetaria’s kiezen voor een machine met een kleine vriescilinder. Het bevroren ijs blijft zo minder lang in de machine zitten en behoudt daardoor zijn kwaliteit en smaak. Nog niet zo lang geleden waren vooral de grote cilinders populair, omdat je daar meer softijsjes uit haalt. De cilinder hoeft dan minder snel bijgevuld te worden. Maar tegenwoordig gaat dat vriezen en vullen zó snel, dat je gerust een machine met een kleinere cilinder kunt nemen. Dan blijft het ijs lekker vers.”

Trend: kleine vriescilinder

Page 6: Enjoy! #1 2015

Verdubbel uw Cornetto verkopen! In 2015 komt OLA met 3 nieuwe Cornettovarianten voor 1 euro*! Deze Cornetto’s zijn ideaal als snack of als tussendoortje en perfect voor ieders portemonnee!

Cornetto Classico 90 MLartikelnr Bidvest Deli XL 050408

Cornetto Chocolade 90 MLartikelnr Bidvest Deli XL 050407

Cornetto Aardbei 90 MLartikelnr Bidvest Deli XL 050406

* Verkoopadviesprijs

4080753_AdvCorneto_245x330mm_V8.indd 1 16-01-15 14:24

Page 7: Enjoy! #1 2015

19.95

MegaDeal

710220

Productomschrijving Productomschrijvinginhoudgegevens

Productomschrijving Productomschrijvinginhoudgegevens

380410 015179 515060

Fast Food SupportPindakrokant

Emmer à 4 kilo

Deli XLSoftijsmix, vloeibaar, 9% melkvet

Bag-in-Box à 10 liter

EnjoyIJsbeker, 112 ml

Doos 20 krimpen à 50 stuks,

per krimp

GrunoDessertsaus,chocolade

Fles à 990 ml1.45

MegaDeal

#9 / 2014 / 13 okt t/m 8 nov

delixl.nl

12.75

MegaDeal

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

DEKSEL 039060

APART VERKRIJGBAAR DEZE AANBIEDING

GELDT OOK OP

515010 AARDBEI

3.95

Page 8: Enjoy! #1 2015

8 / De lekkerste aanbiedingen #1 / 2015 / 16 feb t/m 14 mrt

SoftijsBESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

Deli XL IJsmix, poeder, vanille,17% melkvet

Doos 20 zakken à 1 kilo, per zak

710610

Deli XL Milkshakemix, vloeibaar,5% melkvet

Bag-in-Box à 10 liter18.95

710310

4.75

MegaDeal

712220

Frusco Milkshakemix, 3,5% melkvet

Bag-in-Box à 10 liter19.95

712130

Frusco IJsmix, vloeibaar, standaard, 7% melkvet

Bag-in-Box à 10 liter 19.95

710340

Reliz-17 IJsmix, poeder, 17% melkvet

Doos 20 zakken à 1 kilo 115.00

171730

Frusco Softijsmix,slagroom

Bag-in-Box à 10 liter25.50

710140

Frusco IJsmix, poeder,d-room, vanille

Doos 20 zakken à 1 kilo, per zak 5.75

710050

Frusco IJsmix, poeder, comel-18

Doos 18 zakken à 1 kilo103.50

712310

FruscoIJsmix, vloeibaar, gold, 10% melkvet

Bag-in-Box à 10 liter

MegaDeal

23.50

050383

FruscoTopping, stracciatella

Doos 6 flessen à 50 cl, per fles 3.50

050381

Frusco Topping, rozen

Doos 6 potten à 1 liter, per pot 7.25

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

IJS toebehoren

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

050379

FruscoCrunch, choco wafel

Bak à 800 gram 13.25

050380

Frusco IJstopping, lemon,poeder

Emmer à 1 kilo 9.50

050384

Frusco Crunch, Oreo

Bak à 800 gram10.25

050382

Frusco Crunch, Mini’s

Bak à 800 gram 16.95

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT NIEUW

IN ONS ASSORTIMENT NIEUW IN ONS ASSORTIMENT NIEUW

IN ONS ASSORTIMENT

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Page 9: Enjoy! #1 2015

9delixl.nl

SchepijsBESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

HandijsBESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

713040

Deli XL Roomijs, vanille

Bak à 5 liter

MegaDeal

7.95

713060

Deli XL Roomijs,chocolade

Bak à 5 liter 8.95

713020

Deli XL Roomijs, banaan

Bak à 5 liter 8.95

026031

Hero Fruit op een stokje,appel/peer

Doos 24 stuks à 55 ml, per stuk 0.47

036828

Hero Fruit op een stokje,rood fruit

Doos 24 stuks à 55 ml, per stuk 0.47

050470

Deli XL Smurfenijs

Bak à 5 liter 5.75

713000

Deli XLRoomijs, boerenroom

Bak à 5 liter 8.95

713010

Deli XL Roomijs, aardbei

Bak à 5 liter 8.95

050469

Deli XLFrozen yoghurtijs, naturel

Doos 2 bakken à 2,5 liter, per bak 9.95

713400

Chef’s Smart Choice Dessertijs, vanille

Bak à 5 liter 5.75

713390

Chef’s Smart Choice Dessertijs, aardbei

Bak à 5 liter 5.75

713380

Chef’s Smart ChoiceDessertijs,chocolade

Bak à 5 liter 5.75

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Page 10: Enjoy! #1 2015

10 / De lekkerste aanbiedingen #1 / 2015 / 16 feb t/m 14 mrt

IJs toebehoren

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

Fast Food SupportMusketzaad (disco musket dip)

Box à 2 kilo

6.25

MegaDeal

380230

Fast Food Support Caramelblokjes

Box à 1,5 kilo 14.25

388910

Deli XL Radartorens

Doos à 192 stuks 4.25

388900

Deli XL Oubliehoorn, zonder rand, 170/47

Doos à 100 stuks 6.95

388120

Deli XL Bekers, reuze

Doos à 108 stuks 4.25

388830

Deli XL Bekers, vierkant

Doos à 320 stuks 7.50

388850

Deli XL Oubliehoorn, met rand, 125/50

Doos à 160 stuks 6.75

021823

Deli XL Oubliehoorn, XXL,170/100

Doos à 180 stuks15.75

021825

Deli XLOubliehoorn, XL, 170/65

Doos à 72 stuks 7.95

388890

Deli XLOubliehoorn, zonder rand, 130/50

Doos à 160 stuks 6.75

007758

Frisiana Licker Sorbetsaus, chocolade

Fles à 500 ml 2.50

007757

Frisiana Licker Sorbetsaus,aardbei

Fles à 500 ml 2.50

023115

Frisiana Licker Roomijsmix, vloeibaar,10% melkvet

Bag-in-Box à 10 liter 24.95

050798

Olympia Slagroom,gezoet

Doos 12 bussen à 500 ml,per bus

713100

Frisiana Licker Milkshakesiroop, banaan

Can à 2,5 liter 7.75

380330

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES OP

FRISIANA LICKER

023111

Frisiana Licker IJsmix, 02, poeder, vanille, 17% melkvet

Doos 8 zakken à 2 kilo, per zak14.45

166740

Deli XL Slagroom, 36%,met suiker

Doos 6 cans à 2 liter, per can 5.75

MegaDeal

2.95

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Page 11: Enjoy! #1 2015

11delixl.nl

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

Salades

FritesBESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

617380

Aviko Pommes frites, 10 mm

Doos 5 zakken à 2,5 kilo, per zak

1.95

MegaDeal

003350

Aviko Pommes frites, pure & rustic,(frites skin-on)

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak 2.25

610110

Lamb Weston Cubes, crispy, seasoned,with herbs

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak 2.75

611480

Lamb Weston Wedges, seasoned, skin-on

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak 2.75

615360

Aviko Aardappelschijfjes,pom’ sautées

Doos 4 zakken à 2,5 kilo, per zak 2.45

684840

Crops Bosvruchten, mix

Doos 5 zakken à 1 kilo, per zak

3.25

MegaDeal

015270

Deli XL Salade, kip-saté

Bak à 1 kilo 5.45

015272

Deli XL Salade, krab

Bak à 1 kilo 4.95

015268

Deli XL Salade, selderie

Bak à 1 kilo 2.95

850295

Vers&zo Salade, Hollandsekomkommer

Tray 9 cupjes à 100 gram 5.45

850236

Vers&zo Salade, aardappel

Tray 9 cupjes à 100 gram 5.95

850263

Vers&zo Salade, farmer

Tray 9 cupjes à 100 gram 6.25

017031

Crops Ananas, chunks

Doos 5 zakken à 1 kilo, per zak 3.25

616240

Crops Mango, chunks

Doos 5 zakken à 1 kilo, per zak 3.75

608000

Crops Aardbeien

Doos 5 zakken à 1 kilo, per zak 3.75

Page 12: Enjoy! #1 2015

12 / De lekkerste aanbiedingen #1 / 2015 / 16 feb t/m 14 mrt

Snacks, vlees & vis

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

620840

Ad van Geloven Kroket, 10% kalfsvlees

Doos 21 stuks à 90 gram 7.25

626550

Laan Snacks Kroket, 15% kip

Doos 24 stuks à 80 gram10.50

643920

Van Dobben Kroket, kalfsvlees

Doos 20 stuks à 100 gram 11.50

635010

Mora Kipkorn

Doos 36 stuks à 80 gram

16.75

MegaDeal

635730

HomekoKroket, rundvlees,culinair

Doos 24 stuks à 100 gram 8.75

617820

Cas Spijkers Kroket, vlees, luxe,Brabants

Doos 20 stuks à 100 gram11.75

667120

Welten Nasischijf, oriëntal

Doos 18 stuks à 135 gram 7.25

623210

Homeko Lihanboutje

Doos 35 stuks à 75 gram 11.95

034548

Souflesse Kaassoufflé, gevuld met pikante kaas

Doos 22 stuks à 75 gram 8.50

641120

Vanreusel Krokidel

Doos 20 stuks à 100 gram 9.30

656090

Vanreusel Frikandel, best bite

Doos 40 stuks à 100 gram

8.95

MegaDeal

666270

De Vries Mexicano, rund, kip, halal

Doos 15 stuks à 135 gram10.30

042594

De VriesAnonimo, alias ‘snack zonder naam’

Doos 16 stuks à 120 gram 7.95

623260

De VriesMexicano

Doos 15 stuks à 135 gram 8.95

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Page 13: Enjoy! #1 2015

13delixl.nl

043859

Deli XLSnacks, mini,royaal

Doos 96 stuks à 20 gram 9.95

BeckersKipspies, voorgebraden

Doos 2 pakken x 20 stuks à 100 gram38.90

669920

FishmastersZeefrites, voorgebakken

Doos à 2,5 kilo 9.95

620850

Deli XLGehaktbal, half-om-half,excellent, gegaard

Doos 30 stuks à 125 gram16.50

652360

Sadia Crispy wings,hot, Speedy

Doos à 2 kilo12.50

651620

Sadia Kipnuggets, Speedy

Doos 120 stuks à 18 gram14.95

650560

Sadia Burger, kip, krokant, Speedy

Doos 30 stuks à 90 gram16.95

621010

Ad van Geloven Bitterbal, 20% vlees

Doos 100 stuks à 20 gram 8.95

617790

Cas Spijkers Bitterbal, luxe,Brabants

Doos 50 stuks à 30 gram10.55

641110

Vanreusel Kalkoenstick

Doos 21 stuks à 135 gram17.95

622200

Beckers Loempia, cum laude

Doos 12 stuks à 200 gram

11.25

MegaDeal

643130

Deli XL Hamburger, half-om-half,à la minute

Doos 20 stuks à 90 gram 7.45

643120

Deli XL Hamburger, rundvlees,à la minute

Doos 20 stuks à 90 gram 7.45

026153

De Vegetarische Slager Hamburger,vegetarisch

Doos 30 stuks à 80 gram25.95

453410

Coertjens Stoofvlees

Blik à 2,7 kilo15.95

458070

Coertjens Goulash

Blik à 2,7 kilo 15.95

721540

Boekos Rookworst, Gelders

Doos 12 stuks à 225 gram, per stuk 1.75

699540

Deli XL Gehaktbal, half-om-half,excellent, gegaard

Doos 24 stuks à 150 gram15.80

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Page 14: Enjoy! #1 2015

14 / De lekkerste aanbiedingen #1 / 2015 / 16 feb t/m 14 mrt

Sauzen& vetten

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

324310

Deli XLFrituurvet, prestige,vloeibaar

Emmer à 10 liter

MegaDeal

15.95

324540

Deli XL Frituurvet, prestige, vast(transvet <1,0%)

Doos 4 pakken à 2,5 kilo

14.50

MegaDeal

320070

Gouda’s Glorie Frituurvet, vloeibaar, plus

Emmer à 10 liter 18.25

320050

Gouda’s Glorie Frituurvet, vloeibaar,plus

Bag-in-Box à 10 liter 18.25

322090

Romi Frituurolie, healthy green

Bag-in-Box à 15 liter 29.95

297210

Deli XL Tomaten ketchup

Can à 10 kilo 9.95

038701

Remia Burger & grill sauce,smokey bbq

Tube à 750 ml 1.95

038699

RemiaBurger & grill sauce,burger relish

Tube à 750 ml 1.95

306070

Remia Fritessaus, classic

Emmer à 10 liter 11.50

001825

Deli XLFritessaus, halfvol, 10%

Emmer à 10 liter 8.95

305770

Levo Mayonaise, 80%

Emmer à 10 liter 13.95

295920

Gouda’s Glorie Currysaus

Can à 10 kilo 16.20

292080

Remia Curry ketchup

Can à 10 kilo 16.95

038698

Remia Burger & grill sauce,American garlic

Tube à 750 ml 1.95

300870

Van Oordt Mosterd, Frans

Doos 248 sticks à 4 gram 6.75

341540

Van Oordt Sambal oelek

Doos 246 sachets à 4,5 gram 7.50

341560

Van Oordt Ketjap manis

Doos 248 sachets à 5 gram 7.75

290530

Deli XL Satésaus, kant-en-klaar

Emmer à 10 kilo

MegaDeal

16.95

038700

Remia Burger & grill sauce,smokey hot

Tube à 750 ml 1.95

Page 15: Enjoy! #1 2015

15delixl.nl

Brood& beleg

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

733950

Zwanenberg Rollade, rib

Bak à 500 gram(ca. 48 plakken)

12.45

MegaDeal

RemiaBurger & grill sauce,burger relish

Tube à 750 ml

633150

Deli XL Stokbrood, wit

Doos 14 stuks à 435 gram 8.25

683360

Deli XL Pistolet, petit pain,17 cm, bruin

Doos 75 stuks à 80 gram10.25

621170

Deli XL Saucijzenbroodje,kant-en-klaar

Doos 24 stuks à 90 gram 7.75

614880

Deli XL Worstenbroodje,kant-en-klaar

Doos 24 stuks à 90 gram 8.25

614840

Deli XL Kaasbroodje,gebakken

Doos 24 stuks à 90 gram11.25

652890

Pruvé Pizzabodem met tomaten-saus, 29-30 cm

Doos 25 stuks à 285 gram19.95

310220

Vergeer Kaas, 48+, jong belegen, ronde top, gesneden

Doos 10 pakken à 200 gram, per pak

1.95

312990

Vergeer Kaas, 48+, jong belegen,gesneden

Doos 4 pakken à 50 plakken, per pak

6.75

315820

Vergeer Pizzakaas, 48+,Kasarella

Doos 4 zakken à 1 kilo, per zak 7.25

009894

Deli XLKaas, hotelblok,48+, jong belegen

Stuk à 4 kilo, per kilo 6.95

017138

Deli XL Bacon,gerookt

Bak à 360 gram (ca. 30 plakken)

5.75

445440

Deli XL Ontbijtspek, plat

Bak à 500 gram(ca. 35 plakken)

5.95

721230

Zwanenberg Achterham, half rond,zonder vet, zonder zwoerd

Stuk à 3,2 kilo, per kilo 12.95

733740

Zwanenberg Fricandeau

Bak à 500 gram(ca. 40 plakken)

10.75

034729

Zalm, gerookt,getrancheerd

Bundel à 100 gram 2.25

445260

Deli XL Schouderham,gekookt

Bak à 500 gram (ca. 40 plakken)

4.95

044535

Deli XL Bol, Italiaans, oregano

Doos 40 stuks à 150 gram

MegaDeal

11.50

Pruvé Pizzabodem met tomatensaus, 22 cm

Doos 24 stuks à 210 gram

MegaDeal

17.95

038963

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT

Page 16: Enjoy! #1 2015

16 / De lekkerste aanbiedingen #1 / 2015 / 16 feb t/m 14 mrt

Zoet-, Zoutwaren

en KoekBESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

029819 029822

M&M’s

1. Pinda2. Choco Doos 24 zakjes à 45 gram, per zakje

0.39

1. 2.

044019 044015

Sultana Fruitbiscuit

1. Appel2. Naturel Doos 24 pakjes à 3 stuks, per pakje

0.37

1. 2.

485910

Lay’s Chips, naturel

Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje 0.36

485920

Lay’s Chips, paprika

Doos 20 zakjes à 40 gram, per zakje 0.36

044060

Pringles Chips, original

Doos 12 busjes à 40 gram, per busje 0.52

483680

Rolo Chocoladerol

Doos 36 stuks à 52 gram, per stuk 0.39

494130

Lion Candybar

Doos 36 stuks à 42 gram, per stuk 0.39

484500

Nuts Candybar

Doos 24 stuks à 42 gram, per stuk 0.39

488970

Bros Candybar

Doos 35 stuks à 24 gram, per stuk 0.39

489170

KitKat Candybar

Doos 36 stuks à 45 gram, per stuk 0.42

483410

Bounty Candybar, melk

Doos 24 stuks à 57 gram, per stuk 0.40

492870

Balisto Candybar, muesli-mix

Doos 20 stuks à 37 gram, per stuk 0.40

044773

Maltesers Candybar, teasers

Doos 24 stuks à 35 gram, per stuk 0.39

044769

Snickers Candybar, hazelnoot

Doos 42 stuks à 49 gram, per stuk 0.40

032174

Venco Schoolkrijt,eurolijn

Doos 12 zakjes à 152 gram, per zakje

0.78

Venco Engelse drop,eurolijn

Doos 12 zakjes à 127 gram,per zakje

0.78

475700

Red BandDropfruit duo’s,eurolijn

Doos 12 zakjes à 166 gram,per zakje

0.78

Hoppe Koekjes, stedenmix

Doos à 150 stuks (per stuk verpakt)

8.95

195030

Hoppe Koekjes, wintermix

Doos à 150 stuks(per stuk verpakt)

12.75

Sultana Fruitbiscuit, Yofruit

1. Bosvruchten2. Aardbei Doos 20 pakjes à 2 stuks, per pakje

044014 0440291. 2.

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES OP

LAY’S CHIPSZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES OP

PRINGLES

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR DE ACTIE OP

M&M’S CRISPY 485150

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES OP

RED BAND

NIEUW IN ONS ASSORTIMENT NIEUW

IN ONS ASSORTIMENT

490860

180510

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR DE ACTIE OP

044025 BOSVRUCHTEN

0.32

MegaDeal

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES OP

VENCO

Page 17: Enjoy! #1 2015

17delixl.nl

DrankenBESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

Koffie& thee

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

039878

Douwe Egberts Koffiebonen, espresso,dark, decafé

Doos 6 pakken à 500 gram, per pak 6.50

040935

Douwe Egberts Koffiebonen, espresso,extra dark

Doos 6 pakken à 1 kilo, per pak 11.75

100450 100460

Douwe Egberts Koffiebonen, espresso

1. Dark roast2. medium roast Doos 6 pakken à 1 kilo, per pak

11.75

1. 2.

103020

Kanis & GunninkKoffie, hotel melange,filtermaling

Blik à 2,5 kilo

103040

Kanis & GunninkKoffie, hotel melange,filtermaling

Blik à 5 kilo

102430

Mill House Koffie, rood, horeca melange, snelfiltermaling

Blik 4 pakken à 1,25 kilo

039258

Brand Pils, 5%

Krat 24 flesjes à 30 cl, per flesje 0.38

037600 037362

Hero Sap

1. Multifruit2. Bosfruit Tray 12 flesjes à 33 cl, per flesje 0.75

1. 2. 037364 037367

Hero Sap

1. Sinaasappelsap2. Appelsap Tray 12 flesjes à 33 cl, per flesje 0.75

1. 2. 034326 034325

Sourcy Holy Soda Frisdrank met koolzuur

1. Appel/framboos2. Appel/cranberry Tray 6 flesjes à 50 cl, per flesje 0.60

1. 2.

525470 527900

Extran Energiedrank, hydro

1. Citrus2. Lemon ice Tray 24 flesjes à 33 cl, per flesje 0.47

1. 2.

037922

Grolsch Pils, premium, 5%

Tray 24 blikjes à 33 cl, per blikje 0.71

122750

Pickwick Thee, earl grey, in envelop

Doos 6 doosjes x 100 zakjes à 2 gram,per doosje

4.45

026796

Mountain DewFrisdrank met koolzuur,citrus

Tray 6 flesjes à 50 cl, per flesje 0.65

525460

Extran Energiedrank, energy, cranberry

Tray 24 flesjes à 33 cl, per flesje 0.47

525450

Extran Energiedrank, energy, orange

Tray 24 flesjes à 33 cl, per flesje 0.47

015793

Crystal ClearBronwater met koolzuur, lemon

Tray 6 flesjes à 50 cl, per flesje

MegaDeal

0.48

015792

Crystal ClearBronwater ZK, cranberry/limoen

Tray 6 flesjes à 50 cl, per flesje

MegaDeal

0.48

015794

Crystal ClearBronwater met koolzuur, peach

Tray 6 flesjes à 50 cl, per flesje

MegaDeal

0.48

015790

Crystal ClearBronwater ZK, citroen/passie

Tray 6 flesjes à 50 cl, per flesje

MegaDeal

0.48

17.95 37.50

MegaDeal

42.25

122770

Pickwick Thee, groen met citroen,in envelop

Doos 6 doosjes x 100 zakjes à 2 gram,per doosje

5.25

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES OP

PICKWICK

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR DE ACTIE OP

531540

Page 18: Enjoy! #1 2015

18 / De lekkerste aanbiedingen #1 / 2015 / 16 feb t/m 14 mrt

COLOFON

Vestigingen

Actieperiode

Legenda

Enjoy is een uitgave van Bidvest Deli XL en verschijnt 7 keer per jaar.

Aan dit nummer werkten mee: Han Snel (concept, realisatie, DTP-/opmaak en redactionele begeleiding), Jeroen Jansen Journalistiek (redactie en fotografie), Angelique Korsen Ferry Schotsman van Bidvest Deli XL (redactionele begeleiding), Pim Mauve van Bidvest Deli XL (DTP-/ opmaak actiekatern).

Redactieadres: Han Snel, Keizerstraat 31, 3512 EA Utrecht, tel. (030) 230 70 50.

Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd of vermenigvuldigd zonder voorafgaande toestemming van de afzender. Druk- en zetfouten voorbehouden. 

Prijzen zijn geldig van: 16 februari t/m 14 maart

Burgh-Haamstede

(0111) 652 343Drachten

(0512) 513 171Emmen

(0591) 670 100Geleen

(046) 423 54 00Groningen

(050) 368 55 55Helmond

(0492) 531 414Hengelo

(074) 249 04 91Hoofddorp

(023) 563 80 50Nieuwegein

(030) 607 11 11 Schiedam

(010) 208 52 08Tilburg

(013) 542 69 92Klantenservice

(088) 8008 900

Diepvries

Vers

Non-food

BESTEL SNEL VIA WWW.DELIXL.NL/ENJOYMakkelijk, overzichtelijk, voordelig

022671

NFP Menustandaard, bruine voettransparant plexiglas, A5

Per stuk (150x210 mm)

5.50

028135

NFP Krijtbord, authentic,115x65 cm

Per stuk 82.50

019312

Amefa Sorbetlepel, gebogen, 18 cm, serie 9065

Krimp à 12 stuks, per stuk 2.10

006608

Stöckel IJsportioneerlepel, 1/30, rvs, Ø 4,9 cm

Per stuk 17.50

094879

NFP IJshoornstandaard, voor4 ijsjes, 27x9 cm, rvs

Per stuk 7.95

028358

Arcoroc IJsglas, Kyoto, 32 cl

Doos à 6 stuks 12.50

015178

Enjoy IJsbeker, 170 ml

Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

008587

Enjoy Milkshakebeker, 300 ml

Doos 20 krimpen à 50 stuks, per krimp

1.70

042912

Deli XL Allesreiniger/Interieurreiniger

Fles à 1 liter

DEKSEL 039061

APART VERKRIJGBAARZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES

OP ENJOY BEKERS

1.49

MegaDeal

1.75

897370

Sier Palmtree, metallic, op prikker, 15 cm

Doosje à 100 stuks 1.95

842040

Sier IJslepeltjes, plastic,transparant, assorti, 9,7 cm

Doos 12 doosjes à 500 stuks, per doosje

MegaDeal

4.75

042913

Deli XL Multireiniger, kant & klaar

Sprayflacon à 750 ml

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES

OP SIER

1.98

896350

Sier Buigrietjes, zwart, 21 cm x 5 mm

Doosje à 500 stuks 1.40

813490

Hemddraagtas, wit, 9 my, 27x12x48 cm

Doos à 2000 stuks 15.25

771110

Ajax Allesreiniger, fris

Doos 2 cans à 5 liter, per can 7.50

772100

Calgofix Grillreiniger met spray

Wikkel 2 flessen à 1 liter 10.50

ZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR ALLE ACTIES

OP AJAXZIE WWW.DELIXL.NL

VOOR DE ACTIE OP

771750 ONTVETTER

Page 19: Enjoy! #1 2015

delixl.nl 19

Met de belofte ‘Wij leveren: Gemak, Maatwerk en Altijd’ laat Bidvest Deli XL

zien wat u als klant van ons mag verwachten. Enjoy vroeg de leiding

van Eetsalon De Heul in Wijk bij Duurstede naar hun gevoel hierbij.

‘Met Bidvest Deli XL als partner is er héél veel mogelijk.’

r gebeurt veel in de wereld van de fastservice. De (kritische) gast van nu stelt andere eisen aan een cafetaria of lunchroom dan tien jaar geleden. Daardoor mag u óók andere eisen stellen aan uw

leverancier. Want laten we eerlijk zijn, een horecaleverancier die alleen maar ‘dozen schuift’, is niet meer van deze tijd. Het is de partner die ervoor zorgt dat u nóg beter kunt ondernemen en helpt als uw cafetaria of lunchroom voor een uitdaging staat. Om dit te benadrukken, lanceert Bidvest Deli XL de belofte ‘Wij leveren: gemak, maatwerk en altijd!’.

‘Webshop biedt gemak’ Nicolle Kuijer van Eetsalon De Heul in Wijk bij Duurstede kan zich hier prima in vinden. “Bij Bidvest Deli XL bestel je alles heel gemakkelijk via de webshop. Die klopt echt aan alle kanten. Hij is snel, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Ik ben technisch gezien best wel een ‘leek’, maar deze webshop laat zich heel gemakkelijk bedienen. Je kunt zelfs een virtuele winkelopstelling maken, met een eigen routing, waarin je alles vindt wat je nodig hebt. Zonder eerst te hoeven zoeken, zoals in een échte winkel met échte schap-pen. Daarnaast mis je geen enkele aanbieding. Elke actie die voor jouw relevant kan zijn, verschijnt meteen in beeld. Zo bespaar je tijd én geld.”

‘Maatwerk helpt ondernemer’Paul Kosterman, eigenaar van Eetsalon De Heul, ziet nóg meer voordelen. “Wat betreft levertijden en leverdagen is er heel veel mogelijk. Voorheen was hun vaste route op dinsdag en vrijdag, maar wij wilden onze spullen per se op maandag, donderdag en zaterdag hebben. Dat bleek geen enkel probleem. ‘Maatwerk’ is óók dat ze altijd met je meedenken en ik op elke vraag die ik aan mijn account-manager Sylvain stel, een antwoord krijg. Van nieuwe hamburgerconcepten tot de kostprijscalculatie-tool en E-food, de online bestelapp voor de gast; dit soort diensten bieden ze óók aan. Je hoéft er geen gebruik van te maken, maar het kán wel. Die mogelijkheid geeft toch een bepaalde rust. Je voelt aan alles dat je een partner achter je hebt staan, die je helpt bij het ondernemen. Als wij om iets vragen, dan zitten we ook echt omhoog. En onze ervaring is dat het dan meteen wordt opgelost.”

De garantie van altijdVolgens Kosterman en Kuijer biedt Bidvest Deli XL bovendien de garantie van altijd. “Ze zijn altijd bereikbaar en dankzij hun webshop kun je ook altijd en overal bestellen.”

Een leverancier die met zijn klanten meedenkt – en door het aanbieden van specifieke (gemaks)diensten en

deskundig advies, voor rust en stabiliteit zorgt – dát is wat Bidvest Deli XL is. Het gevolg is dat horecaondernemers zich volledig kunnen concentreren op hun hoofdzaken. Volgens Paul Kosterman en Nicolle Kuijer slaagt Bidvest Deli XL daar uitstekend in. “Voor ons is dit zeker geen ‘gewone’ leverancier. Ik zou het eerder een ‘leverancier-plus’ willen noemen; een partner met wie je samenwerkt op basis van wederzijdse loyaliteit. Van óns uit wil die loyaliteit zeggen dat we niet eindeloos gaan zitten ‘shoppen’ bij de buren, omdat een bepaald artikel misschien net iets goedkoper is. De reden dat we daar niet aan meedoen, is dat we gewoon een heel goed gevoel hebben bij Bidvest Deli XL.”

‘leverancier-plus’

Goed gevoel bij

Meer weten over onze dienstverlening? Kijk op www.delixl.nl of neem

contact op via onze klantenservice 088 - 8008 900.

E

Wij leveren

Altijd

MaatwerkGemak

Page 20: Enjoy! #1 2015

20 / De lekkerste inspiratie #1 / 16 feb t/m 14 mrt 201520 / De lekkerste inspiratie

n 2009 besloot Berto Veenvliet zijn cafetaria letterlijk in tweeën te delen. Niet omdat zijn cafetaria te groot was geworden, maar omdat Berto nog genoeg ruimte zag voor een extra onderneming; IJssalon La Berto. “De ijsverkoop

in mijn cafetaria viel nogal tegen”, vertelt Berto op een winterse dag in het Gelderse Scherpenzeel. “Tegelijkertijd zag ik overal hoe druk het in een ijssalon kan zijn. Ik dacht: ‘Dat wil ik ook wel’, en ging op zoek naar een geschikte locatie. Toen kwam het besef dat ik beter de helft van mijn cafetaria kon ‘opofferen’. Op die manier staan je medewerkers in de ijssalon ‘s winters hun tijd niet te verdoen en ontstaat er een mooie wisselwerking tussen cafetaria en ijssalon.”

Opvallende ijsvitrineDe counter van cafetaria De Pitstop verschoof enkele meters naar links, naar de plaats waar vroeger de bar zat. Zodoende kwam er ruimte vrij voor een fraaie ijsvitrine, met 20 soorten ambachtelijk schepijs. Een counter met dertig verschillende toppings, fraaie posters van uitnodigende ijscoupes en frisse kleuren gaven deze helft van de zaak de uitstraling van een ijssalon. En dat is het dan ook: IJssalon La Berto, het zomerse zusje van cafetaria De Pitstop. De nieuwe ijssalon wierp meteen zijn vruchten af. “We krijgen nu veel klanten die speciaal voor het ijs komen”, zegt Berto. “Dat was vroeger wel anders. Toen hadden we hooguit vijf soorten schepijs en een paar toppings voor het softijs, weggestopt in een hoekje. De mensen zagen het niet én verwachtten het ook niet. Die gingen naar De Pitstop voor een patatje of een snack, zoals je van een cafetaria kunt verwachten. Want met alle respect, naar een snackbar ga je meestal niet voor het ijs.”

Sinds Berto Veenvliet van cafetaria De Pitstop de helft van zijn zaak verbouwde tot ijssalon, verkoopt hij meer ijs dan ooit. De warme en koude kant vullen elkaar goed aan, want wie voor een snack komt, neemt ook vaak een ijsje. En willen de kinderen lekker smurfenijs, dan bestellen hun ouders wel een kroket.

Sfeertje proeven

I

IJs als ‘dessert’Ténzij u net zoals Berto serieus werk maakt van het ijsassorti-ment en laat zien wat u heeft. “Bij ons speelt ijs geen bij-, maar hoofdrol”, zegt de eigenaar. “Door die vitrine en de posters aan de muur krijgen de mensen vanzelf trek en besluiten ze eerder om na hun snackmaaltijd nog een lekkere ijscoupe of bekertje schepijs te bestellen. We krijgen ook echtparen binnen, waarvan de vrouw een ijsje kiest en de man een kroket. Of de kinderen staan verlekkerd voor de ijsvitrine, terwijl hun ouders het snackmenu bekijken.” Vóór 2009 verkocht Berto nog hooguit 20 bakken schepijs per jaar, na de komst van zijn ijssalon zijn dat er maar liefst 250. Over enkele weken, bij aanvang van het nieuwe ijsseizoen, hangt hij een zeildoek voor zijn zaak, met daarop de actie: ‘Elk tweede bolletje ijs gratis’. “Op die manier trap ik het nieuwe seizoen meteen goed af!”, zegt Berto. “De mensen hebben er dan echt weer zin in. Je maakt ze lekker met de actie en het nieuwe assortiment, want er komen elk jaar minimaal twee nieuwe smaken bij.”

Tussen warm en koud

Page 21: Enjoy! #1 2015

delixl.nl 2121delixl.nl

d i v e r s e S M A K E N

Er komen elk jaar minimaal twee smaken bij

In 2014 waren dat ‘Strawberry Cheesecake’ en ‘Ananas’. Welke nieuwe smaken er dit jaar bijkomen, weet Berto nog niet. “Het zullen misschien geen hardlopers zijn, want onder kinderen blijven het felgekleurde smurfen- en kauwgomijs onverminderd populair. Hun ouders kiezen overwegend voor citroen en andere traditionele smaken. Toch kan het geen kwaad om je assortiment aan te vullen met nieuwe smaken. Zo blijft het spannend. Het ijs komt van het merk Senso Gelato, verkrijgbaar bij Bidvest Deli XL.”

Speciaal voor klanten met een koemelkallergie, of die om andere redenen geen ‘melkijs’ willen, biedt Berto vijf smaken op water-basis aan. “Onze gasten komen echt voor ambachtelijk bereid schep- en softijs. Met échte slagroom uit de machine. Eventueel met vers fruit, chocolade, karamel of andere sauzen. Voor die coupes ligt er een speciale, uitgebreide ijskaart op tafel. Ja, óók in de cafetaria. We proberen onze gasten echt te verleiden, en dat werkt!”

Nieuwe smaken

Page 22: Enjoy! #1 2015

22 / De lekkerste inspiratie #1 / 16 feb t/m 14 mrt 2015

HuiskamergevoelHoe belangrijk is gastvrijheid eigenlijk? Gaat het in de fastservice niet vooral om snelheid? Chris geeft antwoord: “Een snelle service kan óók vriendelijk zijn. Sterker nog, die moét vriendelijk zijn. De mensen moeten zich bij jou thuis voelen. Doen ze dat niet, dan gaan ze wel naar een ander.”

Volgens Pia zeggen veel gasten dat ze in Cafetaria Eethuis Thielen een ‘huiskamergevoel’ ervaren. “Dat is precies wat we willen bereiken”, laat ze weten. “Hoe je dat voor elkaar krijgt? Vooral door je gasten te kennen en ze niet als gast, maar als persoon aan te spreken. Tachtig procent van onze gasten komt hier vast en we kennen ze allemaal bij naam. ‘Even een praatje maken’ hoort er gewoon bij, al praat je maar over het weer. Ik houd mijn medewerkers altijd voor: zorg dat je hun voornamen weet, wat hun kinderen doen en wat hun favoriete snacks zijn. Op die manier bouw je vanzelf een band op. Deze cafetaria bestaat al 65 jaar en veel volwassen gasten van nu zijn hier vroeger als kind geweest. Het is generatie op generatie.”

Klacht serieus nemen“Persoonlijk contact is o zo belangrijk”, zegt Chris nog eens. “Gasten krijgen, is niet moeilijk. De kunst is om je gasten te houden. Dat lukt alleen als je een band met iemand opbouwt, maar óók als je assortiment in orde is, je zaak er gezellig uitziet, je waarmaakt wat je belooft en elke klacht serieus neemt. Fouten maken is menselijk, maar zodra je voor een goede oplossing zorgt, neemt niemand het je kwalijk. Ik vind het zelfs fijn als ik een klacht krijg, want dat geeft me de kans om het goed te maken. Als je bijvoorbeeld in de spits iets vergeet mee te geven en je hoort daar verder niets meer van, dan krijg je die kans niét. Dan raak je misschien iemand kwijt, zonder dat je weet waarom. Daarom zeggen we ook altijd: klopt er iets niet, meld het ons dan!”

Van klant tot gastUitsmijter

Cafetaria Eethuis Thielen bestaat 65 jaar. Vaste gasten roemen het

huiskamergevoel voor de counter. Enjoy reisde af naar Venray en

sprak met de eigenaren Chris en Pia Janssen over het belang van

gastvrij ondernemen: “Gasten krijgen, is niet moeilijk. De kunst is

om je gasten te houden.”

‘Vaste gasten waarderen het als je zelf

achter de counter staat’

e zijn nog maar net binnen in

Cafetaria Eethuis Thielen als

Chris Janssen vraagt waar

we onze auto geparkeerd

hebben. “Sommige mensen denken dat

je hier gratis kunt parkeren, maar dat is

niet zo”, zegt hij. “Ik probeer gasten die

met de auto komen, zoveel mogelijk te

waarschuwen. Dat scheelt hen soms mooi

weer 60 euro aan boete.”

De bezorgdheid is oprecht en zegt veel over

de klantvriendelijkheid van Chris Janssen

uit Venray. Méér nog dan zijn vrouw Pia

is hij het gezicht van de cafetaria. Pia is

de stille kracht achter de zaak, die ervoor

zorgt dat alles op rolletjes loopt. Beide zijn

aangeschoven om te praten over gast-

vrijheid, een onderwerp dat wel degelijk

bijdraagt aan het succes van de zaak.

W

Page 23: Enjoy! #1 2015

Van klant tot gast

“Gastvrijheid kun je niet leren”, zeggen Chris en Pia in koor. “Het moet in je zitten. Vaak zien we meteen of een potentiële medewerker wel of niet geschikt is. Daarna kun je ze hooguit nog wat sturen. Dan zeg je bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om nieuwe gasten op te merken, door de nieuwkomer welkom te heten of oogcontact te maken. Niemand wordt graag genegeerd, ook al is het nog zo druk.”

Tot slot leggen we Chris en Pia een gewetensvraag voor. Stel, er komt één minuut voor sluitingstijd nog een bestelling binnen, wat dan? Chris begint te lachen. “Dan gaan we gewoon frituren. Om 23 uur gaan we pas dicht en geen seconde eerder. Ik zal het je sterker vertellen; we hebben soms gasten die zelf pas om 23 uur vrij zijn. Die kloppen dan op de dichte deur, terwijl ik hier met de schoonmaak bezig ben. Of ze nog een drankje en een broodje mogen… Tuurlijk mag dat! En als iemand om half 12 ‘s avonds nog 20 frites bezorgd wil hebben, dan kan dat óók. We verkopen zelden ‘nee’. Ook dát is gastvrijheid.”

Geen ‘nee’ verkopen

EnquêtePia en Chris hechten veel waarde aan de feedback van hun gasten. Het gaat zelfs zo ver dat ze vóór de invoering van een nieuw (online) bestelsysteem (van Next2Food, red.) eerst de mening van de gast peilen. “Wij kunnen zo’n bestelsysteem wel willen, maar wil de klánt dat ook?”, zegt Pia. “Dat moet nu blijken, middels een enquête die we meegeven aan onze vaste gasten. Ook dát is klantvriendelijk ondernemen, dat je je gasten betrekt bij de keuzes die je maakt.”

De eigenaren begeleiden hun (nieuwe) medewerkers zoveel mogelijk op de werkvloer. Het personeel weet hoe belangrijk het is om de gast aan te kijken, te lachen en een gesprek aan te knopen. Chris – de man achter de counter – laat zijn medewerkers zelden alleen. Niet omdat hij ze niet vertrouwt, maar omdat hij er zelf zoveel mogelijk wil zijn. “Als ik hier niet vaak ben, dan vervreemd ik van mijn gasten”, zegt hij. “Die gast komt misschien óók voor mij. Vaste gasten waarderen het als je zelf achter de counter staat. Doe je dat niet – of steeds minder – dan wordt hun loyaliteit misschien ook minder. Bovendien kun je de gastvrijheid alleen ‘bewaken’ als je er zelf ook bent.”

23delixl.nl

F e e d b a c k i s b e l a n g r i j k‘Betrek de gasten bij de keuzes

die je maakt’

Page 24: Enjoy! #1 2015

Lipton Ice Tea is ook dit jaar weer terrasdrank nummer 1! Lipton Ice Tea, heerlijk verfrissend!

Artnr.008459

Artnr.528840

LIpTon Ice Tea Green

HeerLIjk verfrIssend

Untitled-34 1 16/01/15 12:27