Switch 1 2015

32
SWITCH Clubblad van de volleybalvereniging Nuovo jaargang 29, nummer 1 2015

description

 

Transcript of Switch 1 2015

Page 1: Switch 1 2015

SWITCHClubblad van de volleybalvereniging Nuovo

jaargang 29, nummer 1 2015

Page 2: Switch 1 2015
Page 3: Switch 1 2015

SWITCHSWITCH

ColofonJaargang 29, nummer 1Januari 2015Oplage: 140 st geprint

Redactie:Kees PietersAd SnijdersMinco SnijdersFred Scholten

Opmaak:Fred Scholten

Redactieadres en advertenties:Kees Pieters, [email protected](026) 333 47 62

Adverteren kan al vanaf € 25,- per jaar. Meer informatie: www.nuovovolley-bal.nl

De Switch is het ledenblad van NUO-VO voor en door leden. De Switch verschijnt zes maal per jaar.

Steun Nuovo door (web)winkels te benaderen via SponsorKliks.Hoe werkt het?

Webwinkels betalen een commissie voor elke bestelling die via Sponsor-Kliks.nl wordt gedaan. Doe je dat via onze website, dan krijgt Nuovo 75% daarvan.Of je nu rechtstreeks naar bv. Bol.com gaat of je gaat via Nuovo/Spon-sorKliks naar Bol.com, je betaalt hetz elfde. Alleen in het laatste geval profi teert Nuovo hier van!

Diverse sportkleding is te koop op de door Teamkleding4All opgezett e Nuovo-webshop. Neem een kijkje op onze website.

Kijk voor meer Nuovo-roddels en nieuwtjes op de groepspagina op Facebook of op de chatbox

Switch digitaal?Voorkeur voor het ontvangen van de digitale uitgave (in pdf) in plaats van de papieren versie? Stuur dan een mail naar: [email protected].

copydatum:23 maart 2015

Van de voorzitt er, 4Bestuursberichten 5Jongens A gepromoveerd 5Wedstrijdschema 6Teamuitje Meisjes C1 9Wedstrijdimpressies 17 januari 9

Standen van Nuovo-teams 11Ghostwriter, part XI 13Oliebollentoernooi 2015 15Flitscolumn. 16Speculaas actie 16Nieuw bij Nuovo! 17Ouder/Kind toernooi 5 januari 18Notulen ALV 20Heren 3 in de competitie 24Kort & Klein 25Hieperdepiep……….. 27Pegellott o 29

Verenigingsinformatie 30

RedactioneelGelukkig, nieuw jaarMet het inmiddels traditionele Oliebollentoernooi op de eerste maandag van het nieuwe jaar, 5 januari, is de eerste volleybalbehoefte na de kerst-vakantie weer bevredigd. We mochten weer.Uit bijna alle geledingen van de club werd er aan meegedaan. In deze Switch wordt daar uiteraard aandacht aan besteed, maar op Facebook zijn de foto’s al een tijdje te zien.Er zijn ook andere verslagen opgenomen: van de goed bezochte ALV, waarbij uitgebreid is stilgestaan bij de beachvolleybalaspiraties, van de diverse teametentjes (JA, MC, H3), het al weer 3e ouder-kindtoernooi (wie weet een betere naam?) en het verloop van de competitie.

Weer genoeg voor een avondje bladeren. Wij wensen iedereen een spor-tief nieuw jaar en veel leesplezier!

Namens de redactie,Kees Pieters

Page 4: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 4

Van de voorzitter

Van de voorzitter,Alweer een jaar voorbij. Naarmate de jaren verstrijken lijkt het dat de jaarwisselingen elkaar steeds sneller opvolgen. Het kan te maken hebben met mijn leeftijd of mis-schien met het feit dat het leven steeds jachtiger wordt. De 24- uurs economie lijkt een steeds grotere claim op iedereen te leg-gen. Hierdoor ervaar ik dat afleiding en in-spannende ontspanning steeds belangrijker wordt om tegenwicht aan ‘de waan van de dag’ te kunnen bieden. Deze rol speelt Nuovo al jaren voor de meesten van ons. Ik hoop dat dit nog vele jaren mag voortduren.Als ik 2014 de revue laat passeren dan kijk ik met een redelijk positief gevoel terug op 2014 en vol vertrou-wen naar 2015.

In 2014 heeft het bestuur in het kader van het nieuwe beleidsplan een aantal nieuwe activitei-ten opgestart en een aantal bestaande activiteiten heroverwogen,afgestoft en nieuw leven ingeblazen. Dit met het doel bestaande leden te behouden en nieuwe leden aan te trekken. Een willekeurige opsomming van een aantal van deze acties uit 2014:• Een jeugdkamp voor de jeugd en mini’s. Dit werd door de aanwezigen enorm gewaardeerd en zal zeker een vervolg in 2015 krijgen. • De start van een nieuwe traditie. Het buurt-toernooi waarin iedereen uit de gemeente de kans de mogelijkheid geboden in toernooivorm op een ontspan-nen manier kennis te maken met volleybal en Nuovo.• Het uitbreiden van het traditionele 2 daagse Joost Kansteinbeach toernooi naar een beach accommo-datie op Hartenstein in de maanden mei, juni en juli. De ervaringen die we hiermee hebben opgedaan en het enthousiasme dat we hebben ervaren van de gebruikers van deze faciliteit vragen om een vervolg. Daarom is het bestuur op dit moment in overleg met de gemeente om te onderzoeken of een permanente beachlocatie financieel en sportief haalbaar is. In dit kader hebben we bij de provincie Gelderland en de gemeente Ren-kum subsidie aangevraagd. Ook worden de mogelijke locaties nader onderzocht.• Ook mag de inzet van Minco en Ad Snijders niet onvermeld blijven. Zij verzorgen al jarenlang vol-leyballessen tijdens de lessen lichamelijke opvoeding van diverse basisscholen in onze gemeente. Wie Minco en Ad kent, zal niet verbaasd zijn dat zij tijdens deze lessen nadrukkelijk reclame maken voor onze vereni-ging.In het kader van ledenbehoud en ledenwerving zullen in 2015 bovenstaande activiteiten wederom georgani-seerd en waar mogelijk verder uitgebouwd worden. Hierbij wordt gedacht aan:• Het mogelijk opnieuw gaan organiseren van een volleybaltoernooi voor de hoogste groepen van de basisscholen van de gemeente. Ook worden soortge-lijke initiatieven onderzocht voor volleyballessen voor het Dorenweerd College.• Ook wordt geïnventariseerd welke initiatieven

genomen kunnen worden om de band tussen de don-derdag recreanten en de overige leden van de vereni-ging te intensiveren.

In 2015 vindt zowel de WK Beachvolleybal als het EK Volleybal Dames plaats in ons land! Een geweldige kans om het volleybal met elkaar een enorme boost te geven! Noteer dus in je agenda:• WK Beachvolleybal - 26 juni t/m 5 juli 2015 In 2015 is ons land het kloppend hart van de beachvol-leybalwereld! Van 26 juni tot en met 5 juli worden de WK Beachvol-leybal in Nederland georganiseerd. Vier unieke loca-ties in Den Haag (Hofvijver), Amsterdam (de Dam), Apeldoorn (Marktplein), en Rotterdam (ss Rotterdam) worden omgetoverd tot prachtige beachstadions. Tien dagen lang strijden de beste 48 mannenteams en 48 vrouwenteams ter wereld hier om de WK-titel.• EK Volleybal Dames - 26 september t/m 4 okto-ber 2015 Eindelijk komt het EK Volleybal weer naar Nederland! De laatste keer dat het continentale kampioenschap op vaderlandse bodem werd gespeeld, was in 1995 in Arn-hem. Toen veroverden de Oranje volleybalsters voor ei-gen publiek het goud door in de finale Tsjechië met 3-0 te verslaan. Voor de editie van 2015 mikt Nederland op een plek in de halve finales, die in Ahoy plaatsvinden.Wij zullen bekijken of we in het kader van deze toer-nooien als vereniging gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren.

Al met al lijkt 2015 alle ingrediënten te hebben voor een veelbelovend volleybaljaar voor onze vereniging. Als vereniging zullen we de ons geboden kansen moet oppakken en proberen te verzilveren. Daarvoor zijn we natuurlijk ook afhankelijk van jullie vindingrijkheid en initiatieven. Mocht jij dus goede ideeën hebben ter ondersteuning van ons beleid, laat het ons weten.

Ik wens jullie dan ook namens het bestuur,12 maanden vreugde52 weken plezier365 dagen succes8760 uren gezondheid.M.a.w.: Een fantastisch 2015!

Henk Hesseling

Page 5: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 5

Bestuursberichten

BestuursberichtenNa een fantastisch jaar waarin we al onze normale dingen hebben gedaan, en daarnaast wat extra zaken hebben opgepakt, is er alweer nieuw jaar met nieuwe mogelijkheden. We hebben een aanzet gemaakt voor beleid, we hadden een leuke Beach zomer, Heren 1 heeft de eerste helft super gepresteerd in de promotiek-lasse na een dreigende degradatie uit de promotiek-lasse. Nu is er dus 2015 jaar met volop mogelijkheden. We wensen een ieder het beste en het wordt beslist een goed jaar. Edwin Benne komt, we gaan beslist op een of andere manier weer beachen en we maken het beleidsplan af en passen dat ook toe.

Terugblik ALVDe laatste ALV is goed bezocht in november 2014 en het was een leuke vergadering. Het verslag zal in deze Switch worden gepubliceerd, maar aan deze vergader-ing viel op dat er constructief wordt meegedacht in deze vereniging, de discussie was leuk en er kwamen leuke voorstellen op tafel.

FelicitatieKarin van Bruchem-Brussen is slapend lid geworden vanwege de heuglijke tijding dat ze in verwachting is. Vanaf deze plaats van harte gefeliciteerd en we hopen natuurlijk op een mooie baby na een voorspoedig ver-lopen bevalling. Daarna willen we Karin weer fris en fruitig terug te zien op het volleybalveld.

BeleidWij denken dat het nodig is op een aantal vlakken beleid te hebben en hebben na de leden enquête een

aanzet gemaakt. We hopen dat traject voort te zetten en af te ronden, zodat we ons echt kun-nen richten op de zaken die er toe doen, volgens vooropgezet plan.

Oliebollen, kampioenen enzoDit jaar geen huldigingen van winterkampioenen, Jongens B was nog in de race, maar helaas ging de cruciale wedstrijd uit in Apel-doorn verloren. Jongens A is derde geworden, maar toch naar de Hoofdklasse gepromoveerd omdat er dispensatieteam tweede was. Dat worden weer mooie wedstrijden in de sporthal!Op 5 januari was er voor het oliebollentoernooi een ouder kind toernooi, wij hopen dat iedereen het leuk heeft gevonden. Natuurlijk dankten we traditioneel tijdens het Oliebollentoernooi onze vrijwilligers met een attentie.

LedenNieuw aangemeld is Ben Turfboer en terug zijn Mela-nie Duits en Marien Zwarts. Ben is een aanstormend jeugdig talent met een verschrikkelijk blok en heel harde klap. Met wat begeleiding kan Ben nog wel wat klimmen op de ladder. Melanies kwaliteiten staan ons nog helder op het netvlies, zij is maar heel kort vreemd gegaan in Arnhem. Marien heeft geïnvesteerd in nieuwe knieën. En die lijken het goed te doen. Hoe dan ook, beiden welkom terug op het oude nest.

Harry Popken

“Talent wins games, but teamwork and intelligence wins championships” – Michael JordanVorig seizoen (2013/2014) is het jongensteam JB kampi-oen geworden in de 1e klasse, regio Oost. Dit seizoen zijn ze Jongens A geworden i.v.m. de leef-tijd van een aantal spelers. Zonder een kwalificatietoernooi zouden zij automatisch in de 2e klasse gaan spelen. Het team heeft dan ook besloten om een kwalificatietoernooi te spelen zodat zij eventueel in de 1e klasse konden gaan spelen.Dit lukte dus ook.Uiteindelijk werden zij 3e in hun poule, maar o.a. door het uitvallen vanwege leeftijdsdispensatie van de nummer 2, is JA onverwacht gepromoveerd naar de Hoofdklasse!De jongens gaan er het beste van maken, maar het zal niet meevallen! Het belangrijkste is dat zij ervaring gaan opdoen met o.a. teamwork en het spelen met een nieuw systeem. Voor de onderlinge teamspirit (en om de onverwachte promotie te vieren) is het team op 18 december j.l., samen met een aantal ouders, gaan eten in het ABC-restaurant in Velp bij Grave.

Dit restaurant bleek een goede keuze te zijn, want op-groeiende jongens kunnen veel verstouwen. De jongens konden zoveel ze wilden eten: van wokken tot spareribs tot sushi tot meer dan twintig verschil-lende soorten toetjes! Na 3 uur was de grootste trek wel gestild. Het was een zeer gezellig samen zijn, fijn dat de jongens met elkaar zo’n leuk team zijn.

Jongens A, nogmaals PROFICIAT met de promotie!!!!

Ria Snijder

NUOVO Jongens A gepromoveerd naar de Hoofdklasse

Page 6: Switch 1 2015

SWITCH pagina 6 jaargang 28 nummer 4

Wedstrijdschema

WedstrijdschemaLet op: Het programma wordt nog wel eens gewijzigd. Check altijd ook regelmatig het actuele programma via onze website en/of de Nuovo-app. Hier zijn ook de uitslagen en standen te vinden. Als je als teller vermeld staat, ben je verplicht deze taak te vervullen. Als dat niet mogelijk is, dan moet je zelf een vervanger regelen. Op het niet nako-men van deze incidentele verplichting staat een boete van € 5,- per keer (zie de website).

Vrijdag 23 januari, 21:30, De Bongerd, Wageningen21:30: WaHo HS 3 - Nuovo HS 3

Zaterdag 24 januari, Sporthal Feithenhof, Nunspeet09:30: Hellas JA 1 - Nuovo JA 1

Zaterdag 24 januari, Sporthal Doorwerth Teller: Scheidsrechter12:30: Nuovo MC 1 - The Phantoms MC 1 Samuel van Wonderen Bart de Wild14:30: Nuovo JB 1 - Spiker JB 1 Anne Ruijsch Bart de Wild

Zaterdag 24 januari, Universitair Sportcentrum, Nijmegen 15:00: Heyendaal HS 1 - Nuovo HS 1

Zaterdag 24 januari, Breehoek, Scherpenzeel 17:30: Set Up ‘69 DS 6 - Nuovo DS 217:30: Set Up ‘69 DS 5 - Nuovo DS 1

Zaterdag 24 januari, De Camp, Woudenberg 18:15: Woudenberg MA 1 - Nuovo MA 1

dinsdag 27 januari, 21:00, Het Binnenveld, Heteren21:00: Toesj DS 2 - Nuovo DS 1

Zaterdag 31 januari, ‘t Gastland, Rhenen08:30: Nuovo N5 2 - Volvera N5 308:30: Nuovo N3 1 - BSVO N3 209:00: Volvera N5 4 - Nuovo N5 209:30: Setash N3 1 - Nuovo N3 110:00: Nuovo N4 1 - Gemini N4 210:30: Setash N4 1 - Nuovo N4 1

Zaterdag 31 januari, de Wanmolen, Zetten11:00: Nuovo N5 1 - Xanthos N5 111:30: Volvera N5 2 - Nuovo N5 1

Zaterdag 31 januari, Sporthal Corlaer, Nijkerk10:45: N.V.C. JA 1 - Nuovo JA 112:30: Volvera HS 3 - Nuovo HS 3

Zaterdag 31 januari, De Laar, Arnhem10:45: Volvera MA 1 - Nuovo MA 2

Zaterdag 31 januari, de Wanmolen, Zetten15:30: Xanthos JB 1 - Nuovo JB 1

Zaterdag 31 januari, de Kamp, Hengelo Gld13:30: D.V.O. MC 1 - Nuovo MC 1

Zaterdag 31 januari, De Rusheuvel, Oss16:00: Voreo/OVOCO - Nuovo HS 1

Page 7: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 7

Wedstrijdschema

Zaterdag 31 januari, De Linie, Ochten18:30: Olympia HS 1 - Nuovo HS 2 Onderhandelingen zijn gaande over deze wedstrijd!

Zaterdag 7 februari, Kermisland, Arnhem13:15: Arvevo JA 1 - Nuovo JA 1

Zaterdag 14 februari, Sporthal Doorwerth Tellers: Scheidsrechter10:30: Nuovo MC 1 - Wevoc MC 1 Sascha Wijngaard Bart de Wild12:30: Nuovo MA 2 - Xanthos MA 2 Merthe Mulder Marian van Roest12:30: Nuovo JA 1 - N.V.C. JA 1 Suzan van Roest Henk van Velzen12:30: Nuovo DS 2 - WaHo DS 5 Bart Neerhof Henk Hesseling14:30: Nuovo DS 1 - BSVO DS 3 Miranda Hillen Norbert Coenen14:30: Nuovo JB 1 - Xanthos JB 1 Laura Tullen Ad Snijders14:30: Nuovo HS 2 - Toesj HS 2 Dominique van Ee Rob Wurster16:30: Nuovo HS 1 - Xanthos HS 1 Axel Snijders NeVoBo16:30: Nuovo HS 3 - Xanthos HS 4 Maarten de Groot Henk Hesseling16:30: Nuovo MA 1 - TweeVV MA 1 Henk van Loenen Bart de Wild

Zaterdag 21 februari, De Duffelt, Millingen Aan De Rijn13:00: Switch’87 MA 1 - Nuovo MA 1

dinsdag 24 februari, 20:00, De Vlinder 1, Wageningen20:00: Invicta DS 3 - Nuovo DS 1

vrijdag 27 februari, 19:30, De Bongerd, Wageningen19:30: WaHo DS 7 - Nuovo DS 2

Zaterdag 28 februari, De Bongerd, Bemmel10:00: Kidang MA 1 - Nuovo MA 1

Zaterdag 28 februari, Sportcentrum Triominos, Duiven11:30: Reflex MC 1 - Nuovo MC 1

Zaterdag 28 februari, ‘t Riet, Ede Gld12:30: TweeVV HS 3 - Nuovo HS 314:30: TweeVV MA 2 - Nuovo MA 216:45: TweeVV HS 1 - Nuovo HS 1

Zaterdag 28 februari, Betuwehal, Tiel17:00: TiVoC JB 1 - Nuovo JB 1

Zaterdag 7 maart, Brink, Huissen 09:00: Setash N5 1 - Nuovo N5 109:30: Nuovo N4 1 - Excelsior N4 209:30: Excelsior N5 1 - Nuovo N5 110:00: Gemini N4 3 - Nuovo N4 110:00: Volvera N5 3 - Nuovo N5 210:30: TiVoC N5 1 - Nuovo N5 110:30: Nuovo N5 2 - Volvera N5 4

Zaterdag 7 maart, De Laar, Arnhem09:00: Nuovo N3 1 - Volvera N3 109:30: Xanthos N3 1 - Nuovo N3 1

Page 8: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 8

Wedstrijdschema

Zaterdag 7 maart, Sporthal Doorwerth Tellers: Scheidsrechter12:30: Nuovo MA 1 - Pegasus MA 2 Joachim van Otterlo Henk Hesseling12:30: Nuovo JA 1 - Volta JA 1 Rob van Roest Bart de Wild12:30: Nuovo MA 2 - TiVoC MA 1 Karin van Bruchem Minco Snijders14:30: Nuovo DS 1 - SSS DS 6 Liese van den Born Rob Wurster14:30: Nuovo HS 2 - Invicta HS 1 Isa Schipperhein Hans Pastoors14:30: Nuovo JB 1 - Boemerang K. JB 2 Kai van der Pol Norbert Coenen16:30: Nuovo HS 1 - Pegasus HS 2 Tycho Snijders NeVoBo16:30: Nuovo HS 3 - Volvera HS 4 Jean van Hal Henk van Velzen16:30: Nuovo MC 1 - Victoria MC 1 Max Tippersma Gertjan Eshuis

Zaterdag 14 maart, Rhienderoord, Brummen11:00: Bruvoc MC 1 - Nuovo MC 1

Zaterdag 14 maart, Alternohal, Apeldoorn 15:00: VV Alterno JA 2 - Nuovo JA 1

Maandag 16 maart, De Helster, Elst Gld21:00: Gemini HS 4 - Nuovo HS 3

vrijdag 20 maart, 19:30, De Bongerd, Wageningen19:30: WaHo DS 4 - Nuovo DS 2

MINI OCHTEND BIJ NUOVO TELLERS EN FLUITERS DRINGEND NODIG! Zaterdag 21 maart, Sporthal Doorwerth09:00: Gemini N4 2 - Nuovo N4 109:00: Nuovo N5 2 - BSVO N5 209:00: Nuovo N3 1 - Gemini N3 209:30: Nuovo N5 2 - TiVoC N5 209:30: Nuovo N4 1 - Setash N4 110:00: TiVoC N3 1 - Nuovo N3 110:30: Nuovo N5 2 - BSVO N5 310:30: Nuovo N5 1 - Volvera N5 111:30: BSVO N5 1 - Nuovo N5 1

Zaterdag 21 maart, De Heuvel, Druten10:00: Boemerang K. JB 2 - Nuovo JB 111:30: Boemerang K. MA 1 - Nuovo MA 1

Zaterdag 21 maart, De Helster, Elst Gld 10:00: Gemini DS 6 - Nuovo DS 116:00: Gemini HS 1 - Nuovo HS 1

Zaterdag 21 maart, Sporthal Walburgen, Gendt10:30: Tweestroom MC 3 - Nuovo MC 1

Zaterdag 21 maart, Sporthal De Rietlanden, Lelystad14:00: Volta JA 1 - Nuovo JA 1

Zaterdag 21 maart, Betuwehal, Tiel17:00: TiVoC MA 2 - Nuovo MA 2

Page 9: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 9

Teamuitje meisjes C1

Het teamuitje van Meisjes C1

Op vrijdag 28 november jl. zijn Norbert (Coenen) en ik mee geweest met onze meiden, om gezellig een pannenkoek te eten in De Oude Herberg in Oosterbeek.Ben je weleens met 9 meiden op stap geweest? Nou dat hebben wij, maar ook de rest van het restaurant, geweten. Het geluid was oorverdovend. Maar ik moet erbij zeggen dat naast ons team er ook een hockeyjeugdteam aanwezig was, dat ook over de benodigde volume beschikte.Ik weet niet wat de andere klanten ervan vonden maar wij hebben het reuze gezellig gehad. En de pannenkoeken waren zalig. Warme kersten met slagroom of spek , ui, ham en kaas. Alles op de kaart zag er zo lekker uit. En de dames in de groei lusten er wel eentje. Als afsluiting nam een aantal een “kinderijsje met meeneem beker”. Het ijsje was lek-ker maar voor de meeneembeker vonden zich toch echt te groot.Gelukkig dat Opa Norbert wel raad wist met de bekers voor zijn kleinkinderen. Al met al een geslaagde avond die zeker voor herhaling in aanmerking komt.

Henneke SnijderCoach meisjes C1

Wedstrijdimpressies 17 januari

Linksboven: Mini’s Nivo 5

Linksonder:Meisjes A1

Rechts:Dames 2

Foto’s:Dominique van Ee

Page 10: Switch 1 2015

SWITCH

Hét adres voor:. Afvalcontainers voor bouw- en

sloopafval, in diverse maten.. Afhalen en bezorgen van: zand grind mijnsteen compost potgrond bemeste tuinaarde

. Inname van bedrijfs-/bouw-/sloop- en tuinafval

Industrieweg 29 . Renkum . (0317) 319120

www.woudenbergbv.nl

wij(s) op weg met afval…

jaargang 28, nummer 4 pagina 10

Hoofdsponsor

Page 11: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 11

Standen van Nuovo-teamsDacht ik het nieuwe jaar rustig te kunnen beginnen, dwarrelt er tóch weer een dwingend verzoek van m’n hoofdre-dacteur binnen om over de standen een artikel te schrijven.Maar….. roep ik dan, het jaar is toch nog maar net begonnen. We hebben hooguit één wedstrijdje kunnen spelen en de standen zijn dan toch nauwelijks veranderd!!! Dat lijkt een waarheid als een koe, maar dan blijkt dat de laatst uitgeko-men Switch (no. 5 dus) toch al wel in een ver verleden ligt (toen bv. 4 of 5 wedstrijden gespeeld tegen nu rond de 11) en we bij de jeugd zelfs al lang eindstanden (1e helft) hebben. Zuchtend dus maar aan de slag gegaan. Wel héél diep zuchtend toen bleek dat de Nevobo alle eindstanden van de mini’s al lang van de site verwijderd heeft!!! Maar van de andere jeugd bleef nog wel het een en ander bewaard, dus daar gaan we dan:

Eindstand Jongens A 1e helft: Eindstand JB 1e helft:1. Trivos JA 1 10-44 K./Prom. 1. VV Alterno JB3 10-44 K./ Prom.2. Setash JA1 10-43 buiten mededinging 2. NUOVO JB1 10-403. Nuovo JA1 10-25 maar tóch promotie.. 3. Agilitas JB1 10-274. Xanthos JA1 10-20 4. Xanthos JB 1 10-215. Volvera JA1 10-16 5. TiVoC JB 1 10-176. Excelsior JA1 10- 3 6. Setash JB 1 10- 1

Een verrassende ontknoping. Jongens A ging voor een nette middenmootpositie. Volvera leek gepas-seerd te kunnen worden, maar de top was al bijna buiten beeld. Maar… Volvera scoorde in 5 wed-strijden slechts één punt en Nuovo maar liefst dertien punten!!! En Xanthos sloop keurig mee. En dan blijkt plotseling dat nr. 2 gaat promoveren, maar Setash mág niet omdat het buiten mededinging meespeelt. Daar hadden we even geen rekening mee gehouden…. Gevolg: in de 2e helft een supersterke klasse! Hoofdklasse B. En op zaterdag de 17e dus tegen die knapen van Arvevo. We zijn benieuwd.

Op naar de MEIDEN !Natuurlijk moet ik een beetje oppassen: meiden zijn hier natuurlijk gewoon VROUWEN…Oké, JONGE vrouwen, maar toch. Gelukkig heten ze echter in de competitie nog lekker JEUGD en dat verklaart mijn enthousiaste uitroep. Uiteraard enthousiast, want in alle jaren jeugdtraining (en senioren) waren het toch vooral de dames die mijn pad kruisten. In A1 en A2 denk ik zelfs nog m’n eigen hand wel eens, te herkennen, zelfs trouwens bij JA….. Enfin, speciale aandacht dus voor mijn favoriete teams! Maar, wat schetst mijn verbazing. Misschien waren de verwachtingen tóch nog een beetje te hoog!

MEISJES A1 , 1e kl. D MEISJES A2, 2e kl. I: MEISJES C, 2e kl. N1. Scylla A1 11-44 1. Renswouw A1 9-41 1. D.O.S. MC2 11-51 K./Pr2. Xanthos MA1 11-40 2. Renswouw A2 9-34 2. Agilitas MC 1 11-48 Pr.3. Switch ’87 MA1 11-38 3. TweeVV MA2 9-31 3. Set Up ’69 MC3 11-374. TweeVV MA1 11-37 4. Arvevo MA1 9-27 4. Gemini MC2 11-335. Pegasus MA2 11-33 5. Excelsior MA1 9-25 5. Excelsior MC1 11-326. Boemerang MA1 11-31 6. Surf MA2 9-19 6. NUOVO MC1 11-31 !!!7. Scylla MA2 11-27 7. NUOVO MA2 9-17 7. Scylla MC1 11-268. Trivos MA1 11-26 8. Volvera MA1 9-14 8. TweeVV MC2 11-239. NUOVO MA1 11-21 9. TiVoC MA2 9-14 9. Volvera MC1 10-1810 Woudenberg MA1 11-15 10 Agilitas MA2 9- 3 10 Toesj MC1 11-1111 VoCASA MA2 11-10 11 TiVoC MC1 10- 912 TiVoC MA1 11- 8 12 Agilitas MC2 11- 6

Verwachtingen te hoog?? Ach, de kenners weten wel dat het niveau, zelfs in deze klasse, al behoorlijk hoog is.Ze spe-len hartstikke leuke wedstrijden, altijd het aankijken waard. Tóch is de concurrentie al een stapje verder. Zelf zullen de dames echter het terug vallen van de 6e naar de 9e plaats iets minder leuk vinden. Omdat ze nu gewaarschuwd zijn verwacht ik in de 2e helft toch zeker wel een 5e á 6e plaats !Meisjes A2 had logischerwijze een moeilijke start: direct tegen die twee promovendi en dergelijke. Het trainen met en tegen MA1 moet zo langzamerhand ook resultaat gaan afwerpen (als die training tenminste zo plaats vindt, want daar ben ik geen getuige van). De handicap blijft de smalle basis en als ik ze al eens zag spelen viel me de voorzichtig-heid op; zelden een poweraanval ! Die is alleen voorbehouden aan Kai. Maar er zijn er méér die dat kunnen, althans, volgens mij! Prognose voor de 2e helft? Toch minstens een 5e plaats!!!De verrassing van de 1e helft vormt toch wel Meisjes C. Met de bibbers in het lijf werd er begonnen aan de competitie op dat “grote veld” (maar liefst 7 m diep). Maar inmiddels hebben ze aardig de schroom van zich afgegooid. Deze C-tjes zijn al heel wat mans. We keken in november in de stand omhoog met z’n allen. Dat kwam er nog niet van. De stand bleef vrijwel ongewijzigd, hoewel C Excelsior bijna te pakken had. Gaat dat in de 2e helft wel lukken??? Ach ja,

Page 12: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 12

we zijn optimistisch en hebben alle vertrouwen in de technische begeleiding, dus gokken op een plekje bij de topvier!

En wat de MINI’s betreft: ik zei al dat de eindstanden bij mij niet bekend waren. Maar we had-den wel door dat het in die 1e helft nog niet echt ging om PRESTATIE, maar vooral om het leren! De groei in de mini-afdeling zit er gelukkig wel in. Hooguit zal Minco wat moeite hebben om de juiste spelertjes(sters) in de juiste klassen dan wel teams te krijgen, maar ik weet zeker dat de 2e helft positiever zal verlopen dan de 1e helft!!! Jammer dat we zo weinig te zien krijgen in onze eigen Sporthal Doorwerth (of wordt het in de 2e helft beter?? Ook dat heb ik nog niet te zien ge-kregen!!!).Op dit punt aangekomen besef ik dat ik ongeveer op de helft van m’n verplichte kopij ben. De senioren wachten nog. Nou vermoed ik dat die zelf best op de hoogte zijn van de standen. Ze kunnen ze up-to-date bijhouden op hun phones en i-pods en daar kan de Switch niet tegen con-curreren. Maar ik wil niet fl auw zijn en begin dus maar bij de heren:

Heren Promotieklasse Heren 2e klasse Heren 3e klasse L1. Pegasus H2 11-51 1. Gemini H3 10-36 1. Volvera H3 11-532. Woudenberg H1 12-44 2. Renswouw H3 9-31 2. Agilitas H2 12-513. Xanthos H1 12-40 3. Setash H1 9-29 3. Xanthos H4 10-344. Heyendaal H1 10-37 4. Volvera H2 9-28 4. NUOVO H3 11-315. Arvevo H3 12-37 5. Invicta H1 9-25 5. Volvera H4 11-316. NUOVO H1 12-33 6. Toesj H2 9-24 6. Scylla H5 10-267. TweeVV H1 13-29 7. Dovol H1 10-22 7. Setash H2 11-228. Trivos H1 13-24 8. NUOVO H2 10-20 8. Invicta H3 10-179. Agilitas H1 12-23 9. Olympia H1 *-5 8- 6 9. TweeVV H3 11-1510 WaHo H1 12-16 10 Woudenberg H3 10- 4 10 Gemini H4 11- 911 Voreo/OVOCO H1 10- 8 11 WaHo 3 10- 6

Nog steeds een aardige positie voor de Van Woudenberg Boys, maar minder fl oris-sant dan na 5 wedstrijden, toen een riante 2 plek hun deel was. Nu werden de boys in 2015 door het “echte” Woudenberg met 4-0 aan de kant gezet! Geen leuk begin voor de 2e helft. Oké, Woudenberg was behoorlijk sterk, maar Nuovo acteerde be-hoorlijk zwak. Zelf fout serveren (5x op rij bijv.….) en de serve van de tegenstander niet kunnen passen… Gekker moet het niet worden. Op de foto was Jeroen nog lid, nu mag hij weer meespelen. En Bart Zuidam ook. Zou het genoeg zijn om die 6e plaats te behouden???? Ik zeg niks !

Maar de positie van Heren 2 houdt ook bepaald niet over. Gelukkig begonnen die tegen Woudenberg 3 wél overtui-gend. Daar, in Verweggistan, werd overduidelijk met 0-4 gewonnen, maar de resultaten van onze mannen zijn wel erg wisselvallig gebleken. We moeten echter niet vergeten, dat Rob, Gertjan en Henny vorig seizoen nog gewoon bij het 3e speelden en nu bijna vast aan de bak moeten (soms zelfs meespelen met H1…..). Je zou bijna denken: Gelukkig dat Olympia en Woudenberg 3 óók meespelen in deze klasse ! Geen sprake van een degradatiespook op deze manier !! Maar… het kan (moet) beter !

Dat kan ik natuurlijk ook zeggen over mijn eigen team. Nou ja, een gedeelde 4e plaats is zo beroerd nog niet en het ergste dat Heren 3 kan overkomen is: hoger eindigen en promoveren maar dat neemt niet weg, dat de verwachtingen meestal hooggespannen zijn. Waarom dan tóch zoveel sets dom verloren??? Dat ligt voor een behoorlijk deel aan de wisselende samenstelling. Heren 3 heeft geen gebrek aan spelers, integendeel. Maar blessures en andere verplichtingen maken dat lang niet altijd iedereen aanwezig is. En als dat juist wel het geval is, dan dreigt weer het sociaal wisselen. Pijntjes?? Ouderdom?? Daar wil ik het gewoon niet over hebben. Uiteindelijk rest er maar één doel: WINNEN !! Dan is het vertoeven aan de stamtafel nóg gezelliger!!! Overigens: wisten jullie dat Heren 3 BLIJFT groeien? De laatste aanwinst is BEN en die kan je niet over het hoofd zien. Te-gen Scylla 5 speelde hij voor het eerst mee onder toezicht van zoontje en mamma. Dit keer klonk dus niet HUP NUOVO van de tribune, maar DAG PAPPA BEN !!! Oh ja: we wonnen. Het was aan de tafel bargezellig. De meerderheid dronk Duveltjes (dat kan in De Vlinder); Ben een sapje…. ’t Is toch allemaal nog even wennen. Het is niet zo moeilijk om nog méér over Heren 3 te schrijven, maar ik heb m’n kruit al verschoten in de vorige Switch……..ware het niet, dat de uitvoerende redactie een hele pagina over H3 abusievelijk terzijde had gelegd!!!! (Ern-stig!)Tóch dus maar naar DAMES 1 en DAMES 2. Veel liever zou ik gezien hebben, dat deze dames eens zelf van zich lieten horen (en zien) in de Switch. Dan typ IK wel de standen:DAMES 3e klasse DAMES 4e KLASSE

Page 13: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 13

1. NUOVO D1 12-53 1. WaHo 4 9-422. Set Up ’69 D5 12-49 2. Renswouw D5 10-393. D.O.S. D2 13-41 3. Arvevo D5 10-374. Toesj D2 11-35 4. NUOVO D2 10-345. Agilitas D5 12-32 5. Set Up ’69 D6 10-246. Setash D3 11-30 6. WaHo D5 10-227. Scylla D5 12-29 7. Agilitas D8 9-218. BSVO D3 10-25 8. Scylla D7 10-169. Woudenberg D3 13-24 9. WaHo D6 10-1010 Invicta D3 11-14 10 WaHo D7 10- 011 Gemini D6 11- 912 S.S.S. D6 12- 4

Nou, vooruit. Doe ik zelf een klein stukje. Tenslotte praten we hier wel over aanstaande KAMPIOENEN !!! Alhoewel ik dan toch niet snap hoe men in Woudenberg zomaar een punt verspeelt om tenslotte met 8-25 een wedstrijd te eindigen. Er wordt best leuk ge-speeld en hard gewerkt, maar echte afmakers worden node gemist. Laatst zag ik Petra Worm een keer meespelen in D1 en ik dacht: Oh ja, zó moet het.Misschien zou D1 wel eens oefenwedstrijden kunnen spelen tegen de recreantenselectie van de donderdag-avond…. Een meer dan pittige tegenstandster en wellicht reuze leerzaam!

Tóch rekenen we allemaal op een kampioenschap en een minimale terugkeer naar de 2e klasse. Misschien sluit D2 ook wel weer aan. In elk geval is dit een competitie waarin het plezier van winnen ook ervaren kan worden. En uiteinde-lijk doen we het daar allemaal toch voor: voor het PLEZIER en de gezonde ontspanning. Dat allemaal toegewenst.

Ad

Ghostwriter, part XIThe ghostwriter strikes again. Hij/zij waart rond in de vereniging en noteert wat hem of haar opvalt. Meedogen-loze observaties, opvallende zaken; tegenwoordig voer voor in de Switch. De vorige ghostwriter was een professional: Suzan van Loenen. Zij was zo enthousiast dat ze spontaan (nou, ja, bijna spontaan) een nieuwe column is ge-start in deze Switch. Maar who’s next?

Sorry, GW moet eerst even iets van het hart, beetje me-lancholieke bui . Want waar zijn de tijden van weleer? Toen onze nationale Heren- en Damesteams de interna-tionale volleybalvloeren aanveegden met de Italianen, Brazilianen en wat hun zoal verder voor de voeten kwam? Toen de trotse resultaten van de Ron Zwervers en Henriëtte Weersings leidden tot een tsunami van nieuwe volleyballeden, en de NeVoBo de KNVB bijkans van de troon stootte als grootste sportbond? Tja, das war einmal. ’t Is niet meer wat ’t geweest is. Bij “Bankras” denkt onze jeugd al gauw aan een exo-tisch Grieks eiland, dan wel aan een gerecht dat je bij voorkeur ver na middernacht op de Korenmarkt in een niet-koosjere tent bestelt.Maar niet te lang getreurd. Volleybal ‘leeft’ gelukkig bij Nuovo. Aan onze vereniging ligt het niet. We prijzen

ons gelukkige met de gestage instroom van jonge talentjes. En met de honkvastheid van de oude garde: niet weg te krijgen, gebroken nek of hartverzakking, dondert niet, al neemt het blessureleed exponentieel toe met de leeftijd. Overigens lijkt er bij D1/D2, afgaand op het gezang, elke week iemand jarig te zijn, dus zo veroudert de boel wel wat snel. Maar dat terzijde.Kortom. Prima club, leuke club, gezellige club. Waarbij het zeker in de wat senioordere teams net zo goed gaat om de punten als de pinten. Natuurlijk is bewegen goed voor de gezondheid …etc. Maar de gezelligheid is voor velen van ons toch een minstens zo belangrijke ‘drive’ om elke maandag bij nacht en ontij naar de Dal-weg te togen. GW behoort zelf inmiddels niet meer tot de jeugd (wel nog tot de beloften, maar dat wordt niet door iedereen naar waarde geschat). En kan uit eigen ervaring melden dat er zelfs teamgenoten zijn die uit gezondheidsoverwegingen de 1ste en 2de helft overslaan, om toch vooral maar de 3de helft niet te hoeven missen. Da’s nog ‘ns teamspirit.Tot zover voor nu. Moraal van het verhaal: “Nuovo: wees blij dat je d’r bij bent”. GW geeft het krijtje nu graag door, al was het maar omdat de Winterkoning bijna op is. Wordt vervolgd!

GW

Page 14: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 14

Beste clubgenoten!

2015, hét volleybaljaar! 2015 belooft een prachtig volleybaljaar te worden. Met de WK Beachvolleybal en het EK Volleybal Dames in Nederland staat het volleybal straks volop in de schijnwerpers. De twee evenementen bieden ook unieke kansen om héél Nederland enthousiast te maken voor het volleybal en natuurlijk ook voor onze club! Ter promotie van onze prachtsport en de twee topevenementen werd onlangs de campagne Join Volleybal gelanceerd. Daarover lees je alles op www.volleybal.nl/join.

Wij supporteren natuurlijk Oranje! De evenementen in 2015 kunnen we als NUOVO natuurlijk niet missen! Voor de WK Beach en het EK Dames zijn er speciale mogelijkheden voor Nevobo-leden, waarvan we via de zogeheten WK & EK ambassadeur (ondergetekende) gebruik kunnen maken. Zo kunnen we als eerste kaarten bemachtigen voor de mooiste WK-wedstrijden en kunnen Nevobo-leden als enige kaarten bestellen bij de Nevobo-dag tijdens het EK Dames. Ik ben ambassadeur voor onze club en de schakel met de Nevobo en de WK- en EK-organisatie. Houd onze clubkanalen dus goed in de gaten! Een WK en EK in eigen land en natuurlijk de andere Oranje-evenementen, daar moeten wij bij zijn! Met een sportieve groet, Ad Snijders

Page 15: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 15

Oliebollentoernooi 2015 Op maandag 5 januari is als vanouds het nieuwe jaar weer ingeluid met het Oliebollentoernooi. Om half 8 zijn we gestart met ongeveer 60 deelnemers. Vanaf de B-jeugd tot de 1e teams en ook de recreanten van de maandag en de donderdag waren aanwezig. Niet iedere trainingsgroep was even goed vertegenwoordigd, maar toch weer een mooie opkomst. De avond werd geopend door onze voorzitter. Een korte terugblik op het afgelopen jaar en een vooruitblik op komend jaar.

Er is gespeeld in 2 poules met ieder 4 teams van 6 spelers. Aan het einde van de avond hebben de nummers 1,2,3 en 4 van iedere poule nog tegen elkaar gespeeld en is er een mooie einduitslag uit gerold.

De onbetwiste nummer 1 waren de Appelflappen2. Fonteinen3. Oliebollen4. Rotjes5. Vuurpijlen6. Vuurwerk7. Wensballonnen en de Champagne

Tussen de wedstrijden door kon iedereen smikkelen van de heerlijke oliebollen van de Seelse Bakker uit Doorwerth met daarbij een drankje in de Sportkantine. We hopen dat iedereen weer genoten heeft. Succes met de trainingen, het vervolg of nieuwe start van de competitie. En tot op het volgende toernooi weer.

Hartelijk dank aan Ingrid Gruijters en Anita Gruitroij. Dames bedankt weer voor de organisatie!

Page 16: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 16

In onze speciaalzaak vindt u alles op het gebied van:

Oosterbeek, Velp & WageningenWWW.GIJNET.NL tel: 026-3332252

In onze speciaalzaak vindt u alles op het gebied van:

Vakspeciaalzaak van de regioDe Doe-Het-Zelf

• Hand & elektrisch gereedschap• Hang- en sluitwerk• Lips & Nemef beveiliging• Gardena & Wolf tuingereedschap• Altrex klimmaterialen• Sanitair en PVC• Gaasprodukten• Histor verf en verfgereedschappen

Speculaas actie / Jeugdkamp 2015Met trots kunnen we doorgeven dat de speculaasactie geslaagd is.We hebben een opbrengst van € 615,00 in de jeugd-kampkas kunnen storten ! Hiermee kunnen we dit jaar, tijdens het jeugdkamp leuke dingen doen en hoeven we de deelname prijs niet te verhogen.

Zet dus alvast in je agenda:A-B-C jeugd vrijdag 29 tm zondag 31 meiMini’s zaterdag 30 tm zondag 31 mei

We zijn alweer druk bezigom het kamp te organiseren, er zijn a lveel leuke ideeën en we hopen dan ook dat jullie allemaal weer komen !

De jeugdkampcommissieNuovo

Speculaas actie / Jeugdkamp 2015Met trots kunnen we doorgeven dat de speculaasactie

We hebben een opbrengst van € 615,00 in de jeugd-

Hiermee kunnen we dit jaar, tijdens het jeugdkamp leuke dingen doen en hoeven we de deelname prijs niet

Flitscolumn.De vakantie zit er (voor de mees-ten) weer op en de sporthal loopt vol voor het oliebollentoernooi. Toen ik de term ‘oliebollentoer-nooi’ introduceerde bij een vrien-din, kreeg zij een heel ander beeld voor zich dan ons gezellige vol-leyballen en oliebollen eten. Haar idee vond ik wel leuk klinken: vol-leyballen met oliebollen (en poedersuiker natuurlijk). Misschien een idee om volgend jaar te organiseren? Moeten we wel eerst de zaalwachten overhalen...

Page 17: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 17

Nieuw bij Nuovo!Ook deze keer zijn er weer nieuwe Nuovoleden die zich voorstellen. Van harte welkom bij Nuovo! Deze keer is het de beurt aan Ben, Lieven, Marien Anna en Lex.

Ben Turfboer1. Wie ben je?Mijn naam is Ben Turfboer en samen met mijn vrouw Marieke en zoon Finn wonen we sinds 2012 in Renkum. Ik ben geboren en getogen in Scheveningen en de afgelo-pen jaren hebben we o.a. drie jaar op Cura-çao gewoon en één jaar in Noord-Holland vanwege mijn werk bij de Koninklijke Marine. Nu heb ik een baan centraler in Nederland en hebben we gekozen om in de

streek te gaan wonen waar Marieke vandaan kwam. In mei verwachten we ons tweede kindje.

2. Team:Heren 3

3. Waarom ben je lid geworden?Ik heb in het verleden verschillende sporten gedaan (zaalvoetbal, taekwondo, rugby), maar door mijn werk als zeevarende ben ik er tot nu toe niet aan toe geko-men om ergens lid te worden. Nu ik in wat rustiger vaarwater (ha!) ben gekomen leek het me erg leuk om én sportief bezig te blijven én nieuwe mensen te ontmo-eten. Volleybal vond ik altijd een leuke sport en door mijn lengte kan ik gelukkig compenseren :)

4. Wat is je eerste indruk van Nuovo?Ik vind de mensen die me verwelkomden erg aardig en geïnteresseerd. Ik voelde me zeer welkom bij het team. Ik zou als tip mee willen geven dat, als de vereniging wil groeien, men nieuwe mensen bij een proeftraining gelijk om hun gegevens vraagt om later contact met ze te kunnen opnemen als ze niet meer komen o.i.d.

Lieven van Oort1. Wie ben je?

Ik ben Lieven van Oort en ik woon in Doorwerth, waar ik samen met mijn vader, moeder en poes woon. Mijn school is de Dorendal en ik zit in groep 6. Ik ben dus 9 jaar.

2. Team:Het team waar ik bijzit is N4-1 en wordt getraind door Minco. Daar zit ik samen met Isa, Rick, Jasper, Zelia en nog vele

anderen in.

3. Waarom ben je lid geworden?Het leek me leuk, omdat ik met een bal aan het spelen ben. 4. Wat is je eerste indruk van Nuovo?

Goed en leuk.

Marien Zwarts1. Wie ben je?Ik ben Marien Zwarts; pensionado op herhaling. Ik woon in Doorwerth. Na 5 jaar niet gevolleybald te heb-ben weer terug bij Nuovo.

2. Team:Recreanten op de maandagavond; mijn oude vertrou-wde cluppie.

3. Waarom ben je lid geworden?Ik heb moeten stoppen met volleybal vanwege een zware knieoperatie. Die is nu achter de rug. Ondanks negatief advies van de artsen kan ik het toch niet laten en wilde ik toch weer gaan volleyen. Ik kan het spelletje niet missen. Gelukkig vielen de proeftrainingen mee, dus ben ik weer terug op de maandagavond.

4. Wat is je (tweede) eerste indruk van Nuovo?Mijn eerste indruk is een tweede natuurlijk. Opvallend is dat de recreantengroep flink is uitgedund en dat het lijkkt alsof Nuovo wel 2 of 3 Heren 3 teams heeft….. De sfeer is als vanouds!

Anna van den Berg1. Wie ben je?Anna van den Berg, 8 jaar. Ik kom uit Doorwerth. Ik heb een zusje, Mette van 6 jaar en ik zit in groep 4 van de Dorendal.

2. Team:Mini’s, niveau 3

3. Waarom ben je lid geworden?Mijn klasgenootje en vriendinnetje Lynn Meijer zat op volleybal en ik wilde heel graag een keer mee. Ik zit ook op tennis en hou van schaatsen en skiën, skeeleren en mountainbiken.

4. Wat is je eerste indruk van Nuovo?Nuovo heeft met Minco een geweldige kidstrainer in handen!

Lex van Otterloo1. Wie ben je?Hallo allemaal ik ben Lex van Otterloo, ik ben 6 jaar oud en woon samen met mijn broer Bas van 9 en mijn papa en mama in Doorwerth. Ik zit in groep 3 van de Dorendal in Doorwerth.

2. Team:Mini’s

3. Waarom ben je lid geworden?Op school hebben we met de gymles een aantal lessen volleybal gehad van Minco, ik vond dat zo leuk dat ik lid ben geworden!

Page 18: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 18

Ouder/Kind toernooi 5 januariHet nieuwe jaar zijn de Mini’s of je moet eigenlijk CMV-ers zeggen, ( circulatie mini volleybal of cool moves volleybal ) goed begonnen. Enorm gezellig ou-der kind toernooi was de jaaropening. Vooraf moesten de ouders zich inschrijven, maar ja die briefj es raken kwijt, dus maar 5 offi ciële opgaves .Nu weet ik van voorgaande jaren dat dit altijd wel zo is en alle ouders het heel leuk vinden en toch wel komen. Ik kan dan alleen geen schema’s maken op naam, maar had voor verschillende teams per niveau schema’s meegenomen en dat was een goede oplos-sing. Om 17.00 uur was het een drukte van je welste in de prachtige sporthal te Doorwerth waar Bart de Wild als zaalwacht de nett en al netjes had opgebouwd. Roy had alles weer piekfi jn schoon gekregen dus het feest kon beginnen.Vooraf toch even opwarmen, een mooie strijd tussen ouders (die niet willen verliezen van hun eigen kids) en kinderen (die niet willen verliezen van hun eigen ouders… ). Het duiken op een mat met een stel en dan naar de overkant glijden, ja je had er bij moeten zijn. Fanatiek joh! De ouders wonnen het net, 2-1, maar toen de overtocht, met twee kleine en 1 grote mat zonder

de vloer te raken naar de overkant van de zaal komen. Hoe doe je dat als team? Er werd fl ink gepuzzeld en door de sterke mannen wonnen ook hier de ouders, maar eigenlijk zijn we allemaal winnaars, want voor iedereen was er een oliebol en wat te drinken ( pas na afl oop)!

Toen kom het toernooi dus echt beginnen: Niveau 5 had 7 teams, en allemaal een ouder bij zich, die heb-ben zelfs niet eens de hele lijst af kunnen werken. Op de eerste plaats zijn volgens de lijst van gespeelde wedstrijden Moeder Dominique en Louise geëindigd. Goede tweede zijn Milou en haar moeder. Niet zo vreemd, want deze twee moeders zijn vorig jaar al besmet met het volleybalvirus door het toernooi en spelen nu in dames 2!Brons was er voor Mett e met haar vader Robbert. Knap gedaan! An-nella viel met Isa net buiten de prijzen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was echt reuze gezel-lig! De andere teams delen de lagere plaatjes, mogelijk zichtbaar krachts-verschil zit hem in hoe lang kids al op volleybal zitt en, en ouders zelf natuurlijk ook…

Niveau 5 bestond in de eerste helft uit 7 meiden, de 4 prijswinnaars ( oliebollen) volleyballen allemaal al langer, Anilla, Zosja en Nina zijn onze nieuwste aan-winsten, en die gaan de tweede helft van de compe-titie samen met wat aanvulling uit N4 het N5-2 team vormen. Zo kunnen de meiden op eigen niveau meer spelen en sneller leren. Voor de N5-1 ligt de lat wel hoog, want die zijn maar met 4 en moeten dus elke

Joost Kanstein 2014

wedstrijd opkomen dagen en pieken. Maar de inzet zal er wel zijn met Coach Jeroen. Jessica is weer terug van langdurige blessure en neemt N5-2 onder haar hoede.

Niveau 4 is een aparte groep, ook hier spelen ervaren kinderen met nieuwkomers. Altijd even wennen. Ook is de groep groot met 7 spelers, vandaar de opdeling naar N5-2. Het groepje word wat kleiner en kunnen zo makkelijke groeien in hun spel. Bijna alle jongens die we hebben zitt en ook in dit team. Petje af voor Jasper die erg zijn best doet de rest te motiveren en beter te maken. Emmee en Isabella gaan dit team verlaten, voor Zelia is het nog even wachten, maar wie weet halver-wege dit seizoen alsnog? Zelfs Jasper zou makkelijk door kunnen, maar in een meiden team? We zien het wel. Tijdens het ouder-kind toernooi waar Suzan de leider van is, besloten ze niet een aantal teams te maken maar lekker te mixen. Zo speelden de jongens tegen de meiden, een ouder met twee kids tegen een andere ouder met twee kids, alle ouders tegen de kinderen, moeders tegen de meiden, vaders tegen de jongens. Het was super leuk en iedereen kreeg na afl oop een drankje en een oliebol.

Niveau 3 is ook al zo groot, teller staat nu op 8 als ze er allemaal zijn. En er zitt en nieuwe aan te komen. Hier staan Myrthe en Amy op de lijst om snel door te stromen naar N4. Dan hebben die weer wat meer adem pauze, en in N3 ontstaat dan meer ruimte en spelen de kinderen weer veel meer wedstrijden echt in het veld! Daar gaat het om! Als je dan ziet hoe kinderen super hun best doen als hun ouders tijden het toernooi ineens mee doen, dat was echt geweldig, en super leuk. Bere-gezellig was het om te spelen en te kijken. Na een halve competitie waren we alweer door de tijd heen, maar wat was het leuk. Na kletsen en gezellig wat drinken in de kantine. Anna, Lynn, Hugo en Amy hebben super goed hun best gedaan, maar wat dacht je van de papa’s en mama’s? Spierpijn de volgende dag! Nou ik zeg: meer volleybal-len! Wie weet komt er wel een ouder op het idee een volleybal op te pakken en zelf te gaan spelen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! Altijd welkom!

Groet van jullie Nuo-vo CMV hoofdtrainer, Minco.

Page 19: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 19

Ghostwriter

volleybal.nl/jbc facebook.com/juniorbeachcircuit #juniorbeachcircuit #juniorbeachcircuit

Indoor Junior Beachtoernooien in de voorjaarsvakantie

Woensdag 18 februariBeachfabriek, Nijmegen

Donderdag 19 februariStrand Binnen, Breda

Zondag 22 februariLindobeach, Den Haag

Woensdag 25 februariHappy Fun Beach, Hardenberg

Donderdag 26 februariThe Beach, Aalsmeer

Beachvolleyballen op jouw niveau!Voor meer informatie en inschrijvenga naar volleybal.nl/jbc

Page 20: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 20

Notulen ALV

afmeldingen aanwezigenArjan van Andel Krijn van ZwietenIneke van Leersum Ad SnijdersJacobien van Leersum Norbert CoenenPiet Cornelissen Desiree PostJules Beekwilder Tineke van ZwietenJohan Doolaard Ine van der MarkIneke Kalkman Minco SnijdersHenk Hesseling Harry PopkenRens van Ommeren Henk van LoenenHuib Wetzel Gertjan EshuisFred Scholten Kees Pieters Gerard Eendebak Liesbeth Renne Henneke Snijjder Hans Pastoors Rob Würster

1. Opening en welkom door plaatsvervangend voor-zitter Gertjan EshuisGertjan heet als plaatsvervanger van Henk Hesseling iedereen welkom op deze relatief goed bezochte leden-vergadering en een speciaal welkom aan de ereleden, die voltallig zijn.

2. Vaststellen van de agenda van deze vergaderingGeen wijzigingen.

3. Mededelingen van het Bestuur en ev. Ingekomen StukkenHenneke heeft 3 punten, die zij in wil brengen: aan-wezigheid tellers, opleiding van tellers en ranja na de wedstrijd.Henneke stelt voor na de wedstrijden van de jeugd ranja voor de ploegen en de tellers te schenken.Het Bestuur neemt deze suggestie mee en bespreekt de mogelijkheden met Arno v.d. Borden, omdat het gevoelig kan liggen.Bij wedstrijden van Henneke (MC1) heeft zij dit seizoen al 3 keer zelf moeten tellen. Heel vervelend als coach.Minco weet niet wat hij er nog extra aan moet doen. Hij heeft al boetes uitgedeeld. Kees zegt namens het bestuur dat we klacht herkennenen en we delen de zorg. In de laatste Switch is er al uitgebreid aandacht aan besteed door de voorzitter en Minco. Ad doet de suggestie de ouders te vragen. Henk van Loenen vindt dat het bij de leden zelf moet liggen.

Henneke vindt ook dat Nuovo het leren tellen moeten regelen. Zij stelt voor iemand er even naast te zetten, die on the job uitleg geeft. Norbert en Liesbeth hebben het fenomeen ook meegemaakt; tellen is ingewikkeld.Minco reageert dat uitleg bij het telformulier de eerste keer meegestuurd met de mail en is in de zaal beschik-baar is. Dat coaches moeten helpen, is handig als nood-oplossing maar in principe ongewenst. Rob zegt dat het vroeger in de Switch stond.Conclusie: de eerste keer moet iemand erbij staan, de theorie moet worden uitgelegd in de mail en/of Switch. Verder wordt voorgesteld door de trainers na 2 weken te laten verifiëren of iedereen het snapt.

4. Notulen van de Algemene Ledenvergadering d.d. 13 mei 2014Zijn er opmerkingen? Krijn wil een ander lettertype. Ad wijst op een spelfout in de laatste alinea: ‘verzorgt’ moet zijn ‘verzorgd’. 5. Bespreking van de Jaarverslagen:Ad wil wetenwaarom het jaarverslag van de VSTJ er niet is. Juist dit is een van de belangrijkste jaarversla-gen. Oorzaak: wisselingvan de wacht. Krijn zegt dat Ine van de Mark het had moeten maken, waarop Gertjan meldt dat Gerard Eendebak verantwoordelijk is. Ine heeft het verslag inderdaad grotendeels gemaakt en het is beschikbaar. We stellen het VSTJ jaarverslag in het bestuur vast, en verspreiden het daarna. Als er geen op-merkingen komen, beschouwen we het als vastgesteld.

* Jaarverslag van de secretaris over het verenigings-jaar 2013-2014N.a.v. de website: Ad komt niet meer in op de site. We moeten wat doen aan de site.Kees meldt dat we bij het Oliebollentoernooi een nieuwe website willen lanceren. Kees hoopt dat dan ook allerlei andere problemen zijn opgelost. Jolanda ter Linde-Flims doet dit voor ons. Bij de beach: achternaam Maarten (de Groot) moet worden toegevoegd.Ledenwerving: wat betekent de zin over dit onder-werp? Uitleg: dat we omdat we ons best doen leden te werven de mensen ook met open armen moet ontvan-gen.

* Jaarverslag van de VSC opgemaakt door Minco SnijdersWifi in de sporthal: Henk wil graag weten wat de erva-ringen zijn met het digitale telformulier. De laatste er-varing van Henk was slecht, wissels duurden erg lang en veel tijd ging verloren als gevolg van een slechte verbinding. Overstappen moeten we alleen doen als de verbinding heel goed is. Henk adviseert het bestuur eerst te testen voordat tot invoer wordt overgegaan.Bij Agilitas is het ook niet overal in de zaal goed, zegt Liesbeth. Gemini was wel goed, meldt Ad.

NOTULEN ALV VOLLEYBALVERENIGING NUOVO 19 nov 2014

Page 21: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 21

[email protected]

Meer kleding en sport-accessoires speciaal voor Nuovoleden te bestellen via

de Nuovo-webshop op www.nuovovolleybal.nl

www.teamkleding4ALL.nl

10% korting bij bestelling per team

Ondershirt:

€ 32,95

Hoofdsponsor

Page 22: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 22

* Jaarverslag van de VSE opgemaakt door Desiree PostAd vond het leuk dat het jeugdkamp is georganiseerd en het geluid daarover was ook erg positief. Dus hoopt hij dat het doorgang kan vinden en dat blijkt qua be-groting in ieder geval waar te zijn.

* Jaarverslag van de VSP opgemaakt door Kees Pie-tersMooie plaatjes vindt Krijn.Het beleid is mensen te laten kiezen over de ontvangst van de Switch op verzoek digitaal of op papier. Er moeten Switches in voldoende aantallen worden geleverd, dat was de laatste keer niet het geval ondanks dat we steeds 10 extra bestellen.Hoog en Laag wedstrijdverslagen: Ad beklaagt zich er over dat hij geen informatie krijgt van de coaches. Plaatsing in de Hoog en Laag laat ook te wensen over. Als Ad geen informatie krijgt van de trainers schrijft hij geen stukje, wat jammer is voor de publiciteit over de vereniging. 6. Financieel jaarverslag van de penningmeester Gert-jan Eshuis: Resultaat en BalansGertjan licht toe over het resultaat 2013-2014. Uiteinde-lijk 400 euro verlies, trainers 1000 euro minder uitge-geven door verenigingstrainers met lagere vergoeding. JK toernooi ziet er anders uit door de beach op Harten-stein. Niet in de begroting stond het jeugdkamp. Totaal van het jeugdgebeuren is in financiële zin gunstig verlopen, maar kost nog wel geld natuurlijk.Links en rechts constateert Krijn 1000 euro verschil. Gertjan licht toe: het heeft te maken met de manier waarop het beachen op Hartestein in de begroting is verwerkt. Bij het JK had bij de uitgaven gewoon 1000 euro (of iets meer) kunnen staan, maar Gertjan heeft bij de opbrengsten van de beach alles opgeteld, inclusief de 1000 euro van de begroting voor het JK toernooi. De crux zit hem in de 1000 euro van onszelf (is onderdeel van 3485). Krijn neemt het voor kennisgeving aan.Gertjan: 400 euro is bij de jeugd gekomen. Henk zegt dat het voortaan niet meer bij evenementen moet staan. Ad is verwonderd over de grote donaties. Blijkt na toelichting wederom de ING-bijdrage. Er zijn een paar vragen gesteld die niet gesteld mogen worden (buiten de orde van deze vergadering), dus worden ook niet behandeld. Compliment voor de be-groting, omdat hij aardig klopt.

Balans 2013-2014: er is een sponsor die nog niet heeft betaald. Hierover zijn afspraken gemaakt. Enkele forse posten moeten we nog betalen. Reserve wedstrijdkle-ding groeit volgens planning.Het Beachgebeuren dat we twee maanden lang hebben gedaan, heeft geen fiat van de ledenvergadering gehad. De begroting is alleen in het bestuur geweest en vast-gesteld. Het budget van het JK toernooi is benut voor het beachgebeuren op Hartenstein. Jeugd en materialen zijn uit de begroting gehaald om materialen te kopen voor het beachen. Gertjan concludeert: iedere activiteit die we deden leverde geld op, je kunt er geld mee ver-dienen. Geen vragen uit de vergadering.

7. Verslag van de kascommissieHenk van Loenen meldt dat ook hij heeft gestoeid met het beachgebeuren, als ook met de verwerking van het jeugdkamp. Op 11/11/2014 heeft kascontrole plaats-gevonden, Gertjan heeft volledig inzicht gegeven en laten zien zeer zorgvuldig te werken. De Kascommissie heeft alles kunnen controleren en heeft vastgesteld dat de eindsaldi zoals gerapporteerd klopten. Administra-tie is overzichtelijk en goed gevoerd. Henk stelt voor decharge te verlenen. Nieuwe activiteiten zijn door het bestuur goed afgewogen, maar dit is buiten de orde, maar desondanks alle respect.De begroting wordt goedgekeurd door de ledenverga-dering.

8. Stand van zaken BeachaccommodatieNa de evaluatie heeft het bestuur vastgesteld graag door te willen met beachvolleybal en dan het liefst op een eigen locatie. De locatie Hartenstein is ons erg goed bevallen, en ook Onder Ons, waar we gebruik mochten maken van de kleedkamers, was enthousiast. Komend jaar willen ze de kantine iets langer open houden. Bij de gemeente hebben we vastgesteld dat de subsidie ook achteraf was goedgekeurd, en hebben we gepeild of een bedrag van € 10.000 als eenmalige bijdrage haal-baar zou zijn. Dat leek het geval te zijn.

Als bestuur hebben we in oktober een plan op hoofdlijn uitgedacht en besproken. Bij navraag bij de Nevobo bleek dat we, als we in aanmerking wilden komen voor subsidie van de provincie nog de volgende dag een aanvraag klaar moesten hebben. Dit hebben we gedaan. Omdat we een plan hadden van ordegrootte € 40.000 (B-accommodatie) was er naast een subsidie van € 20.000, nog de subsidie van de gemeente nodig, ook die is aangevraagd. We verwachten binnen twee maanden uitsluitsel.

We zijn bij Hartenstein geweest om kennis te maken en te vernemen hoe haalbaar een definitieve locatie op Hartenstein is. Men wil het park liever niet delen, men wil wel een beachaccommodatie maar dan moet het kunnen worden afgedekt (schatting meerkosten € 15.000), maar nog niet in 2015. Daarnaast moet het park zelf in beheer worden genomen. Dit is al twee jaar bekend, maar een exploitatiebegroting is er niet. Het geheel komt het bestuur amateuristisch over. Ook de beheersituatie is dus onzeker. Al met al vinden wij als bestuur, ondanks onze aanvankelijke voorkeur, niet dat

Notulen ALV

Page 23: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 23

we op Hartenstein moeten koersen. De gemeente heeft ruimte op het Wilhelminapark en op de Bilderberg. Op de Bilderberg zijn we welkom en zijn de kleedkamers niet duur. De gemeente heeft een voorkeur voor het MFC3B4. In dat geval is een subsidie van € 10.000 geen probleem. Afgesproken is dat de gemeente nagaat of in 2015 al een definitieve plek bij het MFC kan worden be-trokken en wat de kosten van kleedkamers zullen zijn.

Gertjan geeft een toelichting op de cijfers.De kosten zijn door de NEVOBO begroot op € 35.000 ex BTW, het houdt rekening met afvoer van grond, drai-nage, hekwerken en tegels. Afhankelijk van de locatie kunnen er meevallers zijn. De NEVOBO heeft een brief gestuurd waarin ze adhesie betuigen voor ons plan, dat is noodzakelijk om een subsidie te verwerven van de provincie.Zoals al gemeld is er inclusief BTW de volgende verde-ling voor de dekking van de kosten voorgesteld:

Voorstel verdeling kosten inclusief BTWProvincie € 21.175,00 Gemeente € 10.587,50 NUOVO € 10.587,50 +Totaal € 42.350,00

Gertjan stelt zich de volgende financiering voor:Financiering bijdrage NUOVO uit beschikbaar Spaar-saldo NUOVOOpnemen in de Balans via nieuwe Reserve Beachac-commodatieTerugverdienen van deze eenmalige uitgave in +/- 5 jaar (€ 2.000/jaar) (Bestuur wil het beleid ‘Kapitaal = 75% Begroting’ handhaven)Terugverdienen kan door:- Inzet van de begrotingspost Joost Kanstein toernooi - Een algemene contributieverhoging van € 5,- voor alle leden - Heffing van beachcontributie NUOVO-leden (€ 40,- senior / € 20,- jeugd) - Introductie van beachlidmaatschap niet-NUOVO-leden (€ 60, - senior / € 40,- jeugd)

Overige activiteiten op de nieuwe beachaccommodatie worden kostenneutraal en/of met winst uitgevoerd; afgelopen jaar is op de tijdelijke beachaccommodatie

Hartenstein gebleken dat dit mogelijk is (zie financiële verantwoording van de tijdelijke beachaccommodatie op Hartenstein).

Tijdens de vergadering zijn er diverse vragen gesteld. Henk vraagt naar het onderhoud. Zand moet schoon gehouden worden en soms gestoomd. Er is rekening gehouden met onderhoud, maar het gaat in de praktijk zo niet slecht als je zou verwachten op basis van de zandbak die vaak kattenbak wordt. In Heelsum is het park heel open, niet fijn met het oog op vandalisme. Is het bij Duno niet beter, vraagt Ad? In principe is het niet erg als we de accommodatie aanleggen op grond van de gemeente, met een recht van opstal kun je bewa-ken dat wat van jou is ook van jou blijft. De gemeente stelt wel grond ter beschikking.Alle plaatsen zijn goed, in 5 jaar terugbetalen is wel snel. Hans vindt het een leuk initiatief, had bij het JK toernooi spijt dat hij niet eerder was geweest.Mocht alles door kunnen gaan, dan wordt er een aparte ALV uitgeschreven voor de besluitvorming.

9. Rondvraag, dan wel Wat Verder Ter Tafel KomtLiesbeth wil graag goed op de maillijst, hiervoor moet de algemene lijst worden benut. Uit de discussie blijkt dat dit voor meer personen geldt. Secties moeten even opletten, ledenlijst van de vereniging gebruiken.Liesbeth wil ook extra kleding. Kees heeft reservekle-ding en biedt een tas met kleding aan. Liesbeth krijgt twee maten, maar ziet graag af van de (veel te grote) tas.Ad: Wie is waar opgegeven? Gerard en Minco weten dat. De teamopgave is anders dan de teamindeling. De lijst met teamopgave bij de bond ligt ook in het bakje in de sporthal.Iedereen die lager is ingedeeld, heeft daarvan persoon-lijk bericht gehad. Coaches/aanvoerders moeten het bij-houden.Is wel een belangrijk punt. De aanvoerder moet een kruisje zetten, als zo’n speler wel op het formulier stond maar niet heeft gespeeld. H1 houdt het goed bij, verder is dat niet goed bekend.Henk benadrukt dat dit net als met de tellers, goed vooraf geregeld moet worden.

10. Sluiting22.00 we zijn klaar.

Harry Popken

Notulen ALV

Page 24: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 24

NUOVO HEREN 3 IN DE COMPETITIE !“Kunnen die ouwe mannen ook nog volleyballen? vraagt onze jeugd zich dan af……”Met deze scherpe opening begon Ad in de vorige Switch de rubriek ‘Rangen en standen’. De redactie had de een dag eerder gemailde openingspagina gemist. Mede gelet op de openingsmededeling rechtvaardigt onderstaande intro alsnog plaatsing in de Switch. Daar het in zijn geheel over het roemruchte Heren 3 gaat, is het ook zelfstan-dig leesbaar.

In dit voor mij speciale competitiejaar, nl. het seizoen waarin ik (waarschijnlijk) een punt ga zetten achter mijn actieve carrière, heeft natuurlijk HEREN 3 voorrang op alle andere teams; ik heb dat zojuist democratisch in mijn eentje besloten! Uiteindelijk heeft de ouderdom voorrang – heb ik geleerd toen ik nog jong was. Weliswaar wordt de ‘grijze golf’ in-middels als een bedreiging gezien, maar zonder die golf zou Nuovo momenteel nauwelijks enig bestaansrecht hebben. Weliswaar is het 3e herenteam gemiddeld best min of meer bejaard, maar ook de andere teams zijn gemiddeld echt zo jong niet meer. Veertig jaar geleden was het ondenkbaar dat een vereniging moest drijven op ECHTE senioren. Zelf was ik op m’n 23e al voorzitter van een grote vereniging in Zwijndrecht; kom daar nu eens om…. Alleen de penning-meester was toen een dertiger (en accountant). Hoe anders is dat dus nu. Op de foto van enkele jaren terug was grijs ook al de hoofdkleur van de mannen. Tien jaar geleden….

2004: Mees, Rob, Peter, Hans, Norbert, 2008: Harry, Peter, Henny, HansWillem, Ad, sponsor Trudy en Henk v. Schuilenburg en Rob, Norbert, Gertjan en Ad

2008: zelfde club met Trudy 2011: Harry, Rob, Mees, Huib, Peter enIn de nieuwe trainingspakken Henny, Ad, Gertjan en Hans.

Page 25: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 25

2013 Hans, Huib, Kees, JulesAd, Ronald, Harry en RobNorbert en Johan

Helaas nog geen nieuwe foto van 2014/2015 en ook geen nieuwe pakken; wel nieuwe shirts! Langzaam maar zeker werd het team trotser op de gemiddelde leeftijd. En ondanks de nieuwe samenstelling nu H4 niet meer bestaat toch nog gemiddeld bijna 62 jaar!!!De nieuwe teamfoto had mooi in Zetten gemaakt kun-nen worden. Er waren zelfs elf spelers aanwezig…… maar geen fototoestel !!!! Hoewel Rens met zijn 33 jaren het gemiddelde weer naar beneden heeft bijgesteld is dat nog altijd ruim 59. Wat de nieuwst aanwinst Ben Turfboer doet, is mij nog niet bekend.

Ad Snijders

Unieke ervaring? Word vrijwilliger!De WK Beachvolleybal zal de ko-mende maanden in heel Nederland gaan leven. Als volleyballiefhebber kun je zelf ook helpen om van dit wereldtoernooi een daverend succes te maken! Ben jij een enthousiaste sportliefhebber en vind je het leuk om je steentje bij te dragen en achter de schermen te kijken, meld je dan aan als vrijwilliger.

Eerste winst N3Niveau 3 heeft de eerste twee wedstrijden in het nieuwe seizoen gewonnen! Een goed begin van het nieuwe jaar!Trainer Minco is trots natuurlijk….

Kort & KleinClinic Edwin BenneNoteer deze datum: op .. april 2015 geeft voormalig bondscoach Edwin Benne bij Nuovo een clinic voor trainers. In een interactieve clinic be-handelt Benne diverse thema’s, zoals tactiek, techniek, mentaal en fysiek.De clinic duurt ongeveerdrie uur. Publiek is welkom.

Goed eten bij ArnoHet is goed eten bij Arno in de Sport-kantine, kan Heren 3 jullie vertellen. Na de laatste wedstrijd voor het kerstreces heeft Arno een speciale maaltijd samengesteld. Bart de Wild was als ober ingeschakeld. Ook dat beviel goed, tot het moment dat hij zelf ook ging opscheppen. Loon in natura…. Nieuwe website NeVoBo

Begin februari gaat het vernieuwde www.volleybal.nl live. Volleybal.nl 2.0 is interactiever en visueler in-gesteld en competitie en toernooien staan centraal. Het overgrote deel van de informatie op het huidige Volleybal.nl zal worden overgehev-eld naar www.nevobo.nl, dat online de plek zal worden waar clubfunc-tionarissen relevante informatie kun-nen vinden.

Nuovoshirts goed gebruiktEen restant voorraad oude Nuo-voshirts heeft een goede bestemming gekregen. Minco heeft ze ter beschikking gesteld aan een dorpje in Gambia die ze goed konden gebruiken voor sportteams.

Exclusieve pre-sale voor Nevobo-ledenAls lid van de Nevobo kun je als eerste kaarten bemachtigen voor de mooiste wedstrijden van de WK Beachvolleybal! Dit zijn de open-ingswedstrijden, de halve finales en finales in Den Haag! De speciale pre-sale periode duurt t/m 15 februari 2015. Tot deze datum kun je kaarten bestellen met de unieke clubcode van jouw vereniging. Dat is de code van de ambassadeur van je vereniging, Ad Snijders (…..).

Page 26: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 26

Page 27: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 27

Verjaardagen

Lang zullen ze leven…….Hieperdepiep………..Hoeraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!

Het was een goeie gok, om de jarigen van januari mede te vermelden in Switch 5 van 2014.Tweeduizendveertien…. Ook al weer verleden tijd. We hebben samen 2015 gehaald en dat is ook een fe-licitatie waard. De beste wensen vlogen ons om de oren. Toch weinig gekust en gekust geworden dit jaar. Logisch dat laatste, want wie zit er nou te wachten op zo’n oude vent??? Maar goed, januari loopt nog en Tycho is inmiddels al 16 geworden. Eer de Switch verschijnt is Petra misschien ook al 35. Dus maar even kort herhalen die jarigen: Tycho, Anouk, Hugo, Henk, Sean, Suzan, Aad, Saskia en Petra (dus). Allemaal VAN HARTE !

Dan naar FEBRUARI en MAART 1 Bart Zuidam H1/2 23 jaar 1 Gerry Geel recr.ma 79 jaar4 Fred Scholten H2 46 2 Maarten de Groot H2 446 Max Winters JB 15 6 Ad Geel recr. ma 83 !!!7 Bart de Wild scheidsie 59 11 Milou Tulen MC 127 Jos v.d. Brink recr. ma 66 12 Eyerus Steenwijk MC 138 Kim v.d. Meer MC 13 15 Suzanne Eshuis MA1 1411 Rens v Ommeren H3 34 17 Huib Wetz el H3 5812 Harry Popken H3 58 17 Tineke v Zwieten erelid 6912 Ad Snijders H3 75 22 Hank Bartelink H2 5214 Riëtt e Bloem recr.do 42 23 Jeroen Steenvoorden H1 2315 Emmee Goethals mini 9 24 Jeroen van Roest JA 1720 Amy de Stigter mini 10 28 Annemieke Reijn recr. ma 6522 Tom Matt hijssen JB 14 APRIL23 Dominique van Ee recr. 49 1 Louise van Ee mini 1225 Marloes Mulder MC 14 3 Derk v.d. Kolk recr.do 3625 Truus Dörner donateur 55 6 Moweena Roessingh recr.do 4226 Lolke Sijtsma recr.do 57 8 Joke Lambers donateur 6728 Anne Swetselaar MA1 18 8 Dajen Flutt ert recr.do 53

De rest van april laten we nog even zitt en, want je merkt dat de vermoeidheid bij mij enigszins toegeslagen heeft. Geen wonder ook als je beseft dat je je teamgenoten al jaren in de weg moet hebben gelopen… Op het moment van typen ben ik overigens nog lekker jong, maar na 12 februari is het toch andere koek. Het geeft heren 3 wel het dankbare excuus dat een wat lagere stand in de competitie toch wel een logische verklaring lijkt te hebben. En ik ga gewoon verder met postz egels verzamelen of zoiets.

Groet,Ad

Page 28: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1SWITCH pagina 28

• Lunches

• Diners

• Vergaderingen

• Toernooien

• Feestavonden

• Catering Telefoon

026 33 35 02606 20 43 49 04

Zin in een sportief feest!www.sportkantine-doorwerth.nlarno@sportkantine-doorwerth.nl

SPONSOR MC1

Teamsponsors

Derksen Stukadoors b.v.’t Veld 3-D, 6666 MK Heteren, Telefoon 026 472 17 [email protected], www.derksenstukadoors.nl

Persoonlijk wonen begint met een goede basis voor wanden en plafonds.

SPONSOR MEISJES A2

SPONSOR MEISJES A1

SPONSOR HEREN 2

SPONSOR HEREN 3

Page 29: Switch 1 2015

jaargang 29, nummer 1 SWITCH pagina 29

Pegellott o

N U O V O PEGEL-LOTTO

GELEUTER

In nummer 5 van de Switch repte ik over de afrekening met penningmeester Gertjan Eshuis.Het lott ojaar loopt nl. van 1 januari t/m 31 december.

En ik heb een aangename mededeling: dit jaar had IEDERE deelnemer aanbetaald tot het einde van het jaar. Makkie dus voor mij om het preciese bedrag te kunnen bepalen dat ik mocht storten. Ja, want anders dan sommige deelne-

mers vermoeden, moet ik het batig saldo van de lott o keurig afdragen. Mijn enige voorrecht –ooit in een grijs verleden vastgesteld – is dat IK mag bepalen waar het geld voor bestemd mag worden….

Eerlijk gezegd zou ik het niet echt weten.Nieuwe beachballen??? Niet nodig, dacht ik.

Nieuwe telborden??? Vindt Bart leuk, maar eigenlijk doen die oude krengen het nog best goed…….Nieuwe trainingspakken voor Heren 3?? Zou kunnen, want het mijne is inmiddels echt wel versleten, maar ja…..

als dit mijn laatste seizoen wordt…???!!!Extra geld om tóch nog een 6e nummer van de Switch te kunnen laten uitkomen???

Vind ikzelf wel leuk, maar die mening wordt door weinigen gedeeld.Een fi nanciële injectie voor de website, zodat ik die misschien in de toekomst ook weer eens kan openen?????

Ach, laat het bestuur maar met een suggestie komen.Om hoeveel geld gaat het eigenlijk?

Nou, Gertjan heeft weer € 534,50 kunnen toevoegen aan Nuovo’s bezit !Vijfh onderdvierendertig euro en vijftig cent (oftewel één pegel).

Hoe is dat bedrag tot stand gekomen? Simpel: € 1309,50 inleg en aftrek van € 775,- aan PRIJZENGELD ! Ja, we keren méér uit dan we zelf verdienen.

Wie snel meerekent, merkt dat we dus 62 prijzen hebben uitbetaald, terwijl er maar 52 weken in 2014 zaten. Dat komt omdat we ook met enkele dubbele nummers werken. We hebben nl. ruim 50 deelnemers. Dit afgezet tegen het totaal aantal senioren geeft aan dat we niet mogen klagen over deelname. Helaas vallen ook in dit werk de donderdagrec-reanten buiten de boot. Best jammer. Er gloort echter enige hoop voor ze: er kan tegenwoordig ook betaald worden

door te storten op NL54INGB0001681901 tnv Ad Snijders – Doorwerth o.v.v. Nuovo Pegel Lott o en dan kom ik de gewonnen prijzen wel gewoon bezorgen op donderdagavond……..

Ik typ dit alles op maandag 5 januari, de dag van het OLIEBOLLENTOERNOOI.Vanavond staat de trekking voor de komende weken op het programma, dus morgen ga ik pas verder, zodat ik de

gelukkigen ook kan vermelden in de Switch.

Dus NU is het 6 januari !

En de gelukkigen zijn:3 januari -28- Tineke van Zwieten, ere wie ere toekomt…….

10 januari -9- Max Popken, de zoon van Harrie en Max kan het best gebruiken…17 januari -20- Rob van Roest, supergelukkig sinds hij getrouwd is….

24 januari -37- Roy Lensink, want er zijn mensen die je te vriend moet houden….31 januari -12- Henk van Loenen, of zou Suzan mogen delen in de winst????7 februari -3- Tineke van Zwieten, want het is immers een nieuwe maand…..14 februari -6- Minco Snijders, dan kan hij iets kopen voor z’n oude vader…..

21 februari -33- Fred Scholten, nutt ig als je dubbele huur moet betalen…..28 februari -45- Henny Tax, omdat we het hem allemaal zo gunnen…..!!!

Iemand gemist????? Ja, Bart de Wild wel, want die heeft óók nummertje 9……….

En zo werden er weer heel wat mensen blij gemaakt. Tja, die zuurpruimen aan de stamtafel van Heren 3 moet je maar even vergeten. Als ze zelf niet winnen, MOET er wel sprake zijn van doorgestoken kaarten.

Ach….

Page 30: Switch 1 2015

Erelid:Tineke van Zwieten

Erelid:Krijn van Zwieten

Erelid:Ad Snijders

SWITCHpagina 30

Nuovo op internet:www.nuovovolleybal.nl

Webredactie:

Jochem Aalders (webmaster) Kees Pieters Minco Snijders opmerkingen of vragen? [email protected]

Nuovo op internet:www.nuovovolleybal.nl

Jochem Aalders (webmaster)

opmerkingen of vragen? [email protected]

jaargang 28, nummer 4

Nuovo kan over de hele linie nog versterking gebruiken. Werf een nieuw lid, en krijg € 10,-- beloning! Ook het nieuwe lid krijgt € 10,-- als welkomstkado. Dit aanbod geldt bij een jaarlidmaatschap. Voor nadere informatie over de speelti-jden en plaatsingsmogelijkheden binnen Nuovo: bel onze secretaris, Harry Popken.

Betaling van de contributie• Een heel jaar vooruit. Daarvoor zendt de penningmeester een nota voor het totale verschuldigde bedrag, dat

betaald moet worden vóór de door de penningmeester aangegeven datum. Indien er daarna nog een herinnering moet worden verzonden, zal het verschuldigde bedrag verhoogd worden met Euro 5,- administratiekosten.

• Door middel van een machtiging, waarbij de eerste helft van de contributie + de bondscontributie eind augustus zal worden afgeschreven en de tweede helft van de contributie eind januari.

• Als er niet aan de fi nanciële verplichtingen is voldaan, zal er geen spelerskaart worden afgegeven.

Bankrekening: Postbank NL79INGB0000672360 Stortingen t.n.v. volleybalvereniging Nuovo te Renkum

Contributie gelden seizoen 2014 - 2015 NUOVO Nevobo TotaalSenioren (D1 + H1) Eur 280,- Eur 80,- Eur 360,-Senioren Eur 210,- Eur 80,- Eur 290,-Junioren Eur 150,- Eur 50,- Eur 200,-Mini’s Eur 120,- Eur 30,- Eur 150,-Recreanten Eur 140,- Eur 10,- Eur 150,-2e training Eur 70,- * De kosten voor het lidmaatschap zijn inclusief wedstrijdkleding (bruikleen shirt, broek en sokken). Er wordt wel een borg gevraagd

Verenigingsinformatie

VerenigingsinformatieBestuurVoorzitt er: Henk Hesseling, Telefoonweg 5, 6871 KZ Renkum 0317 - 78 52 41 [email protected]: Harry Popken, Prins Berhardweg 20, 6862 ZHOosterbeek 06 - 34 41 06 88 [email protected]: Gertjan Eshuis, Schimmelpennincklaan 29, 6871 TT Renkum 0317 - 31 05 42 [email protected] en Jeugd: Gerard Eendebak, , W. Kerstenweg 31, 6871 GS Renkum 06 - 24 62 66 60 [email protected]: Minco Snijders, Noorderweg 31, 6861 XW Oosterbeek 06 - 44 99 02 75 [email protected] : Kees Pieters, Hertenstraat 66, 6865 WR Doorwerth 026 - 333 47 62 [email protected]: Desiree Post, Veluwestraat 6, 6813 ED Arnhem 06 - 25 35 50 97 [email protected]

Page 31: Switch 1 2015
Page 32: Switch 1 2015

Chinees-Indisch restaurantKOTA RADJA

Utrechtseweg 76a-6866 CM HeelsumTelefoon/fax 0317 - 317100

Iedere zaterdag en zondag vanaf 17:00 uurChinees-Indisch“Lopend Bu�et”

20 gerechten en soep naar keuze”Onbeperkt eten !!

VIERT U THUIS EEN FEEST ?Heeft u eigenlijk geen tijd om te koken ?

Dan is ons warm bu�et van huis een uitkomstU kunt bij ons alvanaf 10 pers. een volledig

Maaltijdbu�et of hapjesbu�et bestellen.Wij brengen zelfs borden en bestek mee !!

Naderhand doen wij de afwas voor u !!Voor informatie of reserveringen 0317-317100

Automobielbedrijf Hooijer B.V. • Lebretweg 53 • 6861 ZZ • Oosterbeek • 026-3342037 •

www.hooijerkia.nl

Officieel Kia dealer Altijd ruim 50 occasions op voorraad Reparatie en Onderhoud voor alle automerken De Kia Rio leverbaar v.a. € 11.695* * prijs wijzigingen voorbehouden.