Dinkelhoeve hengsten 2015

24
Hengsten 2015 www.dinkelhoeve.com Calvino Z Sacandro Cointreau Marome NW Symont Marome NW Sir Sansibar Alexander C-Ingmar Callahan

description

de Dekhengsten voor het seizoen 2015 bij De Dinkel Hoeve in Denekamp. Calvino Z Marome NW Sacandro Sir Sansibar Cointreau Alexander C-Ingmar Callahan

Transcript of Dinkelhoeve hengsten 2015

Page 1: Dinkelhoeve hengsten 2015

Hengsten 2015

www.dinkelhoeve.com

Calvino Z

Sacandro

Cointreau Marome NW

Symont

Marome NW

Sir Sansibar

Alexander

C-Ingmar Callahan

Page 2: Dinkelhoeve hengsten 2015

Calvino Z

Voorwoord

Sacandro

Cointreau

C-Ingmar

In dit dekseizoen kunnen wij u een 8-tal hengsten aanbieden die in onze ogen een bijzondere mix van genen zijn en een ware aanvulling op het nederlandse hengstenbestand.

Page 3: Dinkelhoeve hengsten 2015

Marome NW

Alexander

Sir Sansibar

Callahan

Met bewezen prestatiegenen, oude bekenden en jonge talenten heeft u als merriehouder met onze hengsten een kans om aan de toekomst te bouwen.

Wij heten u en uw merrie dan ook van harte welkom op de Dinkelhoeve.

Jeroen & Marjolijn Groener

Page 4: Dinkelhoeve hengsten 2015

Zento

Calvino Z

Calvino ZZangersheide - 1997 - Schimmel - 1.68mggk - Zangersheide

De volgende woorden spreken voor zich: “Calvino Z is een fantastisch voorzichtig paard met een schijnbaar onbegrensd vermogen, die beschikt over alle kwaliteit die een topruiter tegenwoordig nodig heeft” dit zijn de eigen woorden van internationaal springruiter Chris Kappler.

Calvino Z heeft een super karakter, is bloedmooi en heeft een zeer goed exterieur. Hij heeft een bloedvoering om van te watertanden. Zijn moeder Easanette is tevens moeder van BWP goedgekeurde en int. springende hengst Magic Darco (Darco) USA. Grootmoeder Asanette (Joost) bracht diverse merries die succesvol in de sport lopen en ook alweer nakomelingen hebben die op hoger niveau presteren: Rasanette van de Wolfsakker(Ahorn) bracht de AES kampioen van 2007. Varnac van de Wolfsakker(Jarnac de la Bonette), H.Sanette (Ladalco) bracht het ISPS Carlette (Mermus), Dasanette (G.Ramiro Z) was zelf NSP.

Calvino Z werd naar de USA verkocht en was zeer succesvol in de springsport met ruiter Chris Kappler ,maar op 1.40m niveau

Page 5: Dinkelhoeve hengsten 2015

Cor de la Bryere

Caletto II

Ramiro Z

Calvin Z

Easanette

Asanette

Monoline

v. Consul

Roman

v. Maribu II

Raimond

v. Cottage Son xx

Joost

v. Abgar xx

Calvino Zraakte hij zo ernstig geblesseerd dat een verdere sport carrière onmogelijk was en hij terug is gekeerd naar Nederland om volledig voor de fokkerij ingezet te kunnen worden.

Reeds meerdere nakomelingen zijn bij verschillende stamboeken goedgekeurd:KWPN: California W Z mv. Caretano Z. Zangersheide: Caladin Z mv. Ramiro Z, Fernando mv. No Limit en Hanassi H mv No Limit.AES: Ceasar Z mv. Indoctro, Chocoprinz Z mv. Lands River en Gino mv. Ekstein.

Chardonay Z (m:Jumbo Jet) Expo On Horse 2007 verkocht voor Eur. 100.000 nu zeer succesvol in de springsport met Morten Jupvick, winnaar van 2 rubrieken en nog een 2e plaats tijdens Valkenswaard 2009, 8e plaats Z-ranking 2008/2009 waaraan alle Z-geregistreerde paarden mogen deelnemen.

De nakomelingen van Calvino tonen een super springkwaliteit, zijn erg voorzichtig hebben veel techniek en vermogen en een hele goede instelling, dat maakt Calvino Z een zeerinteressante hengst voor onze moderne springpaardenfokkerij.

Page 6: Dinkelhoeve hengsten 2015

Zento

Marome NW

Marome NWKWPN - 1994 - Bruin - 1.72mggk: Zangersheide, Oldenburg, AES

De succesvolle internationale springhengst Marome NW behaalde met Gert Jan Bruggink een reeks overwinningen op het hoogste niveau. Het duo won onder andere het Nederlands Kampioenschap voor Young Riders in 2002. Daarnaast was de fantastisch in de manieren springende Marome NW geplaatst in onder ander Zwolle, Aarhus, Madrid, Mannheim, La Baule, Rotterdam, Den Bosch en Geesteren. Ook schreven ze in 2005 het Open Benelux Kampioenschap in Den Haag op hun naam. Door een blessure moest Marome NW vroegtijdig afscheid nemen van de topsport.

Marome NW heeft een aansprekende manier van springen. Hij heeft een zeer goede beentechniek, springt altijd goed in de manieren, is voorzichtig en heeft veel springvermogen. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over een gouden karakter.

Aan moederszijde voert Marome NW een opeenstapeling van eerste klas Holsteiner springbloed, met Landgraf I en Roman, Joost en Rigoletto. Marome NW is gefokt uit de bekende fokkerij van de familie Wink, uit deze moederlijn komen meerdere goedgekeurde

Page 7: Dinkelhoeve hengsten 2015

Marome NW

Artichaut

Muguet du Manoir

Larome

Starsky de Brix

Irena

Wera

Hela de Saintho

v. Rantzau xx

Tanael

v. Olifant

Landgraf I

v. Roman

Joost

v. Abgar xx

hengsten en sportpaarden, zoals de KWPN hengsten Armstrong en Utopie en de sportpaarden Julio V, Contact BZ Pherna en BMC Naomie.

Als vader staat Starsky de Brix te boek. Deze frans gefokte hengst voert evenals Narcos II, Lys de Darmen en Quat’Sous aan moederszijde het prestatiebloed van Tanael.

Kortom prestatie, prestatie en topvererving komen in Marome NW bij elkaar.

Door zijn eigen sport carriere is hij slechts beperkt ingezet in de fokkerij, maar zijn nakomelingen presteren bijzonder goed. Met reeds 2 AES gekeurde zonen, Clochard mv. Zortin en Vampire mv. Voltaire. Uit de topsport kennen we Andrea, zij heeft met Gert Jan Bruggink bewezen het allerlaatste te kunnen, evenals Vampire en Shannon beide presterend op 1.55m niveau.

Marome NW laat ze springen.

Page 8: Dinkelhoeve hengsten 2015

Zento

Sacandro

SacandroOldenburg - 2011 - Zwart - 1.69mggk: AESPROK - Voldoet aan alle eisen van het KWPN

Sacandro, een pedigree om van te watertanden. Alle Duitse stempelhengsten gecombineerd in deze zwarte parel.

Vader Sarkozy, Sandro Hit x Weltmeyer x Bogenschutze, was vice-bundeschampion in 2009 met een 9,0 en tijdens zijn 30dagen test maar liefst een 9,5 voor zijn stap. Met zijn geniale bloedlijnen combinatie van Sandro Hit x Weltmeyer komt de absolute Duitse dressuur top in hem samen. Ontelbare bundeschampions voeren het bloed van een van deze stempelhengsten.

De moeder van Sandro Hit, Loretta is tevens de moeder van de top vererver Diamont Hit.

DH’s Attikels verbandspraemie stute in oldenburg.op 6-jarige leeftijd met 2 veulens liep ze zelf al actief in de sport op Z2-dr niveau.

DH’s Sacandro heeft veel kenmerken van zijn moeder, een super

Page 9: Dinkelhoeve hengsten 2015

Sandro Song

Sandro Hit

Fürst Heinrich

Sarkozy

DH’s Attikels

Athena

Weltfee

v. Ramino

Weltmeyer

v. Bogenschutze

Florestan I

v. Donnerhall

Romancier

v. Top of Class

karakter, werkwilligheid en uitstraling.Grootvader Furst Heinrich, Florestan I x Donnerhall x Weinberg, helaas veel te vroeg gestorven heeft toch een stempel weten te drukken op de fokkerij. Met 40 goedgekeurde zonen en vele premie merrie’s zijn zijn nakomelingen uitzonderlijk goed en excelleren door uitstraling en beweging. Hij was zelf als 5-jarige wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden met Holga Finken.

Overgrootvader Romancier, Rosenkavelier x Feuerschein I x Renaldo, heeft zelf ook internationaal gepresteerd op Intermediare I niveau en voegt aan de pedigree van DH’s Sacandro het begeerde Rubinstein bloed toe.

Kortom DH’s Sacandro bevat al het goede van de duitse dressuurpaarden fokkerij en de perfecte aanvulling voor de Nederlandse dressuur paarden fokkerij.

Page 10: Dinkelhoeve hengsten 2015

Sir Sansibar

Sir SansibarTrakehner - 2012 - Donkerbruin - 1.67mggk - Trakehner

Zelden heeft in het verleden een Kampioenshengst zo’n eensgezinde instemming van de vakjury en zo’n grote bewondering van de toeschouwers mogen ontvangen. Sir Sansibar presenteerde zich alle dagen als een krachtig sporttype, met grote imponerende ruime gedragen bewegingen, steeds tactvol en met veel lossigheid vanuit een goed ontwikkelde lichaamsbouw. Een ver overtredende stap, energetisch, gretig een draf met veel schoudervrijheid en een grootramige, ontspannen en bergop gerichte galoppade. Daarbovenop zijn heldere overzicht bij alle gevraagde verrichtingen, een fantastische instelling en bovenal betrouwbare karakter in onbekende omgeving. Tot slot openbaarde hij ook door met techniek, overzicht en hart over het hout te bewegen. Een echte Trakehner in hart en nieren met alle eigenschappen van het oude ras en een 24-karaats bloedlijn.

Sir Sansibar verleende zijn vader Millennium met zijn eerste jaargang een briljante start als vererver. Millennium v. Easy Game is momenteel een van de meest gewilde en gewaardeerde hengsten van Duitsland.

Page 11: Dinkelhoeve hengsten 2015

Gribaldi E.H.

Easy Game E.H.

Cadeau

Millennium

Susuya

Saphira II

Merle

v. Schwadroneur

Ravel

v. Consul

Blue Horse Silvermoon

v. Caprimond

Lehndorff’s E.H.

v. Konvoi

Sir SansibarGrootvader Easy Game v. Gribaldi is op grond van zijn overtuigende nafok en eigen sport carriere met de titel Elite Hengst gehuldigd. Deze hoogbenige, dynamisch bewegende edelman geeft zijn kinderen deze kenmerken met hoge zekerheid verder. Als overgrootvader vinden we de, bij leven al, tot legende verklaarde Gribaldi. Met zijn talrijke op het internationale GrandPrix Toneel presterende nakomelingen regeert hij in de dressuursport. In de Trakehner fokkerij geld de moeder van Sir Sansibar als een hele bijzondere persoonlijkheid. Als 5-jarige merrie werd ze in een sterk deelnemersveld “Siegerstute” van de Landesschau Schleewig-Holstein. Susuya benaderd daarmee bijna het ideaal beeld van een Trakehner fokmerrie. Alle veulens van haar werden tot nu toe beloond met het kampioenslint van het “Fohlenchampionat von Schleswig-Holstein”, zo was ook Sir Sansibar Fohlenchampion.Via elite hengst Cadeau word een vererver van sportpaarden toegevoegd. oa. Grand-Prix winnaares Côte d’Azur TSF v. Cadeau maar ook Matinée v. Silbermoon van komt uit de moederlijn van Sir Sansibar. Grootvader Lehndorff’s staat gedocumenteerd als “Rittigkeitsvererber”.Sir Sansibar heeft alle eigenschappen van een top vererver!

Page 12: Dinkelhoeve hengsten 2015

Zento

Cointreau

CointreauHolstein - 2005 - Schimmel - 1.74mggk - AES

Een van de laatste directe Cor de la Bryere nakomelingen met ongekend vermogen.

Cointreau is na zijn opleiding in nederland vertrokken naar Zweden. Op jongere leeftijd imponeerde hij met zijn onbegrensde vermogen, uitmuntende techniek en oog voor de sprong. Na zijn verkoop heeft hij in Zweden slechts 1 seizoen kunnen laten zien wat hij in huis heeft. Een vervelende blessure maakte een vervroegd einde aan zijn actieve sport carrière. Zijn rentree in de dekdienst is dan ook een uitzonderlijke kans voor zowel u als fokker als voor Cointreau zelf om zijn kenmerken als springpaard verder te geven aan zijn kinderen.

Vader Cor de la Bryere v. Rantzau xx, door fokkers omschreven als een geschenk uit de hemel, had een onbeschrijvelijke impact op de holsteiner fokkerij. In meer dan 70% van de holsteiner bloedlijnen is hij terug te vinden. Cor de la Bryere was bijzonder succesvol in het produceren van springpaarden met een onvoorstelbare bascule, techniek, instelling en vermogen.

Page 13: Dinkelhoeve hengsten 2015

Cointreau

Foxlight xx

Rantzau xx

Carolus I

Cor de la Bryere

Only you I

Vilea I

Quenotte

v. Cavaliere d’Arpino xx

Lurioso

v. Landau

Capitol I

v. Roman

Cantares

v. Aldato

De namen van zijn nakomelingen bewijzen zijn waarde, Calvados, Calando, Caletto, Calypso, Concorde, Corland, Corrado, Cordalme Z en zijn laatste gekeurde zoon Cointreau.

De moederlijn van Cointreau brengt nog meer prestatiebloed bij elkaar, wat dacht u van Carolus I, een van de meest beduidende zonen van Capitol I, die zelf vele grote prijzen op zijn naam wist te schrijven. Met een wijsom van ruim DM1.500.000 en meer dan 10 gekeurde zonen heeft Carolus I bewezen een top verever en topsporter te zijn.

Overgrootvader Cantares verankerd nogmaals het bloed van Cor de la Bryere en voegt het prestatiebloed van Ramiro Z toe aan Cointreau.

De inmiddels 10-jarige Cointreau bied u toegang tot de basis van de moderne holsteiner springpaarden fokkerij.

Page 14: Dinkelhoeve hengsten 2015

Zento

Alexander

Slangenburg’s Alexander

New Forest - 2010 - Bruin - 1.46mggk - NNFPS, Pferdestammbuch Weser-Emspijpomvang 17cm - gw% 2.34

Een nieuwe aanwinst voor de fokkerij en geweldige om mee te werken! We believe in his quality!

Wij verwachten dat Slangeburg´s Alexander maat, uitstraling zijn atletisch vermogen en fijne werkwillige karakters voort kan brengen aan zijn nakomelingen. Deze moderne hengst heeft een zeer mooi atletisch bouw met veel uitstraling is gefokt uit zeer goede presterende voorouders.

Slangenburg´s Alexander is met zijn stokmaat van 1.46 m en pijpomvang van 17.0 cm een sterke en zeer atletische hengst. Met zeer goede basisgangen en een uitmuntende Galopade in Dressuur danwel op de sprong waar hij zeer veel vermogen toont met een goede techniek.

Hij is een goedgekeurde zoon van de hengst Berkzicht’s Rob die inmiddels als 7 jarige internationaal springt. Alexanders moeder Slangenburg’s Julia (Moorland’s Crack x Jasper) is een kroonmerrie

Page 15: Dinkelhoeve hengsten 2015

Slangenburg’s Alexander

Watershof Pretendent

Kantje’s Ronaldo

Moorland’s Crack

Berktzicht Rob

Slangenburg’s Julia Kroon

Belcampo’s Morgen-stern Kroon

Sandystar

v. Merrie Moscan

Ralph

v. Romino

Fedor

v. Irco Polo

Jasper

v. Axkeen Djordy

net als grootmoeder Belcampo’s Morgenster. Overgrootmoeder Axkeen Lizzy heeft inmiddels alle predikaten behaald die denkbaar zijn; kroon, preferent, prestatie fokmerrie en prestatiepony.

Mede hierbij maakt hem een extra interessante pony voor de New Forest fokkerij. De gehele stam heeft zich generaties lang zeer goed gepresenteerd op keuringen en of op concour. Uit deze lijn komen meerdere Nederlandse Kampioenen. Een bloedlijn om van te dromen en uniek in zijn soort.

Het zeer positieve commentaar wat de jury hem gaf tijdens de Voorkeruing te Ermelo 2013; Een Hengst met een Chic type en goede springmanieren. Een jeugdige hengst die goed in het type staat met een opvallend hard beenwerk en goede voeten! Een hengst die heel makkelijk stapt en draaft, een zeer goede sprong laat zien en uit een zeer goede moederlijn komt.

Slangenburg´s Alexander beschikt over goed karakter. Hij heeft zeer veel instelling bij het werk en beschikt over zeer veel vermogen in het springen.

Page 16: Dinkelhoeve hengsten 2015

C-Ingmar

C-IngmarHolstein - 1993 - Schimmel - 1.72mggk - Holstein

De Holsteinse hengst Ingmar presteerde verdienstelijk in de topsport onder Pia Luise Aufrecht van 2003 tot 2008 en behaalde aanzienlijke winsom van bijna 200.000 euro.

Vader Cassini I geniet wereldwijde bekendheid als vader van de beroemde sporthengsten Cumano en Berlin. Moedersvader Landego is een kleinzoon van de beroemde sportmerrie Retina (Ramzes) waarmee Fritz Thiedemann de Derby van Hamburg won.

De moeder van C-Ingmar heeft zelf internationaal gesprongen oa. in Hickstead. Uit een klein aantal dekkingen leverde Landego o.a. de moeder van Wereldkampioen Lianos (Landlord) met Rodrigo Pessoa en de grootmoeder van de Olympische springhengst Canturo (Cantus) met Bernardo Alves. In de derde generatie voert Ingmar het waardevolle bloed van merriemaker Roman (Ramzes). Door een combinatie van Cassini I met Landego en Roman is het prestatiebloed van Derbywinnares Retina en de stempelhengsten Ramzes en Marlon xx dubbel vastgelegd via zoon en dochter.

Page 17: Dinkelhoeve hengsten 2015

Capitano

Capitol I

Landego

Cassini I

Usambara I

Oktavia

Wisma

v. Maximus

Caletto II

v. Mahmud

Landgraf I

v. Marlon xx

Roman

v. Herold

De basis onder de pedigree van Ingmar wordt gevormd door de Holsteinse stam 826.

Uit deze vooraanstaande merrielijn komen o.a. de stempelhengst Caretino (Caletto II) alsook de internationale springhengsten Caridor Z (Caretino) met Jos Lansink en Cassone (Cor de la Bryere) met Dirk Ahlmann.

Bijzondere prestatiegenen zijn nu beschikbaar voor de fokkerij.

Page 18: Dinkelhoeve hengsten 2015

Zento

Callahan

CallahanHannover - 2003 - Donkerbruin - 1.68mggk - ASVH (Zweden)aangewezen voor verrichtingsonderzoek van het KWPN

Met de in 2003 geboren Callahan hebben een hengst tot onze beschikking die het afgelopen jaar in wedstrijden voor jonge springpaarden is uitgegroeid tot één van de meest getalenteerde springpaarden die in de wereld te vinden is.

Als jonge hengst, in bezit van de VDL Stud, werd Callahan naar Zweden verhuurd en daar goedgekeurd als dekhengst. Bij het verrichtingsonderzoek kreeg Callahan van de testruiters het cijfer 9.9 voor zijn verrichtingen in het springen. Met de Zweedse ruiter Jens Fredericson zegevierde deze hengst overtuigend in de Zweedse kampioenschappen voor zesjarigen.

In 2010 werd Callahan door de Ierse ruiter Cameron Hanley succesvol in de sport uitgebracht. Samen boekten zij aansprekende resultaten in Dresden en Hulsterlo. Kijkend naar de afstamming (Contendro I x For Pleasure) van Callahan moet worden vastgesteld dat de spring-genen als het ware bij zijn conceptie al vastgelegd zijn.

Page 19: Dinkelhoeve hengsten 2015

Calypso II

Contender

For Pleasure

Contendro I

Flair

Ascona

Bravo

v. Ramiro Z

Reichgraf

v. Rasputin

Furioso II

v. Grannus

Argentan

v. Seefischer

CallahanDe vader van Contendro I is de hengst Contender, die zich via zijn nakomelingen waarmaakt als één van de belangrijkste verervers van springpaarden in Duitsland. Als vader van moeder Flair, net als haar moeder Ascona een staatspremie merrie, behoeft For Pleasure geen toelichting.

De genetische kwaliteiten van Callahan worden nog eens extra geaccentueerd door zijn volle zuster Cascade, ook een staatspremie merrie, die als vierjarige in Hannover kampioen werd in het vrijspringen. Ook werd een volle broer van Callahan, de hengst Corinto, in 2006 door Hannover goedgekeurd.

Page 20: Dinkelhoeve hengsten 2015

Veulen verkoopdag

Zaterdag 8 augustus 2015 organiseren wij onze veulenverkoop dag.

Uw veulen verkopen?

Wij bieden u de kans uw veulen te presenteren aan poteniële kopers.

Meld uw veulen aan door te mailen met: [email protected]

op www.veulenverkoopdag.nl vind u welke veulens getoond zullen worden op deze dag.

Page 21: Dinkelhoeve hengsten 2015

Voorwaarden

De Dinkel Hoeve v.o.f. te Denekamp aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel aan mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins.

Merries en veulens worden getoond voor rekening en risico van de eigenaar.

Inschrijfgeld voor veulens van onze hengsten: Eur. 10,- voor veulens van andere hengsten Eur. 30,- per veulen.

Page 22: Dinkelhoeve hengsten 2015

Dekvoorwaarden

De Dinkel Hoeve v.o.f. te Denekamp aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor schade, ziekte of letsel aan mensen, dieren, vervoermiddelen of anderszins.

Merries worden geïnsemineerd voor rekening en risico van de merrie eigenaar.

Gust-verklaringen dienen vóór 1 oktober 2015 in ons bezit te zijn om aanspraak te kunnen maken op onze gust-reductie.Voor guste merries wordt 50% van het dekgeld in mindering gebracht op het dekgeld van 2016.

Verzend- en transportkosten worden altijd doorberekend aan de merriehouder.

Dekgeld 2015(excl. BTW en verzendkosten)

Binnen 21 dgn Na 21 dgnCalvino Z Eur. 700,- Eur. 850,-Marome NW Eur. 700,- Eur. 850,-Sacandro Eur. 550,- Eur. 650,-Sir Sansibar* Eur. 600,- Eur. 800,-Cointreau Eur. 550,- Eur. 650,-Alexander Eur. 275,- Eur. 350,-C-Ingmar* Eur. 1200,-Callahan Eur. 850,-

Op ons station is sperma van alle SWS-hengsten beschikbaar.

(t) +31 (0)541 351037

(t) +31 (0)6 57990515

Bij gust op 1 oktober 2015 50% reductie op dekgeld voor 2016

Page 23: Dinkelhoeve hengsten 2015

De merrie begeleiding op ons station wordt verzorgd en in rekening gebracht door Dierenartspraktijk Oldenzaal.

Het stalgeld per dag bedraagt Eur. 8,00 (excl. BTW) voor merries zonder veulens en Eur. 10,00 (excl. BTW) voor merries met veulen.Bij de eerste dekking a.u.b. een kopie van het afstammingsbewijs meenemen.

Voor inseminaties met buitenlandse hengsten en/of zelf geleverd sperma wordt een inseminatie-vergoeding berekend.

Voor meer informatie en voorwaarden met betrekking tot onze hengsten kunt u geheel vrijblijvend contact met ons opnemen.

Dekgeld 2015(excl. BTW en verzendkosten)

Naast de op ons station beschikbare hengsten kunnen we ook nog enkele porties DV sperma aanbieden van C-Exodus S

C-Exodus S Contador x Karandasj x Octrooiggk EASP Eur. 500,-

Page 24: Dinkelhoeve hengsten 2015

De DinkelhoeveStroothuizerweg 30

7591 NB Denekamp

Nederland

(t) +31 (0)541 351037

(t) +31 (0)6 57990515

(f) facebook.com/Dinkelhoeve

(e) [email protected]

(w) www.dinkelhoeve.com