De Maalbeek magazine #1 jan feb 2016

12
Jan – feb 16 Tweemaandelijks magazine van Magazine bimestriel du Bimonthly magazine of a v e c t r a d u c t i o n s - - - - w i t h t r a n s l a t i o n s - - - - 1040 PORTR:ETTE AGENDA MIJN ETTERBEEK gemeenschapscentrum

description

Het gloednieuwe magazine van De Maalbeek is er! Hierin vind je oa. een overzichtelijke kalender van activiteiten in De Maalbeek en Etterbeek, en een handig overzicht van wekelijkse cursussen in De Maalbeek. Wil je je abonneren? Stuur dan een mailtje naar [email protected]

Transcript of De Maalbeek magazine #1 jan feb 2016

Jan

– fe

b ‘16

Tw

eem

aand

elijk

s m

agaz

ine

van

Mag

azin

e bi

mes

trie

l du

Bim

onth

ly m

agaz

ine

of

ave

c traductions ---- w

ith translations

----

1040 PORTR:ETTE

AGENDA

MIJN ETTERBEEK

gem

eens

chap

scen

trum

Ondertekende artikels zijn de verantwoordelijkheid van de auteurs. Het Gemeenschapscentrum respecteert uw privacy. Uw adres gebruiken we uitsluitend om u op de hoogte te houden van wat reilt en zeilt in Etterbeek en Brussel. U kunt uw gegevens inkijken en aanpassen zoals voorzien in de wet van 8 december 1992 ter bescherming van de privacy. Programma en prijzen onder voorbehoud.

Dit magazine niet meer ontvangen? Wij denken aan het milieu. Wil je dit magazine liever niet meer ontvangen? Mail dan naar [email protected] of bel naar 02 734 84 43 om je uit te schrijven.

Wist je dat je al onze publicaties ook online kan bekijken? Surf naar www.demaalbeek.be/publicaties. De maandelijkse e-nieuws-brief ontvangen? Mail naar [email protected] of schrijf je in op www.demaalbeek.be

GEMEENSCHAPSCENTRUM DE MAALBEEK

Hoornstraat 97

1040 Etterbeek

02 734 84 43

[email protected]

www.demaalbeek.be

OPENINGSUREN ONTHAAL

ma tot vrij: 9u - 12u30

& 13u - 17u

SPORTZAAL DE MAALBEEK

Ingang voor publiek:

Kloktorenstraat 22

1040 Etterbeek

COLOFON

Tweemaandelijks tijdschrift van Gemeenschapscentrum De Maalbeek.Jaargang 1 - nr . 1 VU: Linda Hebberecht

Samenstelling: Nienke RobbrechtVormgeving: Elke BroothaersDruk: Daddy Kate

MET DE STEUN VAN

GC DE MAALBEEK MAAKT DEEL UIT VAN

INTRO

OPROEP

Wil je zelf graag meewerken aan dit magazine, op welke creatieve manier dan ook, of wil je

graag een vereniging, evenement of persoon in de kijker zetten? Dat kan!

Mail al je voorstellen en ideeën voor 22/01 naar [email protected]

VAN DE REDACTIE

U ziet het goed, uw ZOEM-activiteiten-kalender heeft plaatsgemaakt voor een

fonkelnieuw tijdschrift!

Dat betekent vanaf nu dubbel zoveel lees- en activiteitenplezier, want GC De Maalbeek en GC

Elzenhof brengen nu elk hun eigen blad uit.

In dit magazine vind je een overzicht van evenementen en cursussen van en in GC De Maalbeek, en van activi-

teiten die in Etterbeek doorgaan.

(S)A

llons

: Tris

tan

Drie

ssen

s

Sool

maa

n Kw

arte

t

Inauguratie Boeren & Buren

Sioen

voor

Brussel

Helpt

terugblik

Sint

fees

t

Volg ons 24u/24 op /gc.demaalbeek

Alle Nederlandstalige huis-houdens in Etterbeek ontvan-

gen eenmalig dit tijdschrift. Wilt u het tijdschrift gratis

blijven ontvangen? Geef ons dan uw naam

en adres door [email protected]

of 02 734 84 43.

PORTR:ETTE 2016

1

Wat vooraf gingIn 2014 pakte De Maalbeek uit met een participatief – artistiek project rond dans in de openbare ruimte van Etterbeek. Onder de noemer Dans:ette pre-senteerden we samen met de deelnemers en vrijwilligers twee zeer succes-volle dansvoorstellingen op Flagey en het plein van de Europese instellingen.

En dit was nog maar het begin! Het tweede luik van kunst in de openbare ruimte gaat binnenkort van start onder de naam PORTR:ETTE. Deze keer

ligt onze focus op fotografie en beeldende kunst in het straatbeeld.

in de kijker

WIJ ZOEKEN MUREN, RAMEN, FOTOGRAFEN,...

Voor dit project in Etterbeek zijn we nog op zoek naar vrijwilligers, kunstenaars en buurtbewoners die dit mee willen realiseren. Je moet geen specifieke opleiding hebben, wel enthousiasme en zin voor medewerking! Alle leeftijden zijn welkom! Heb je interesse om als fotograaf deel te nemen? Heb je een grote buitenmuur of een raam aan de straat dat we gedu-rende enkele maanden mogen ge-bruiken voor het tentoonstellen van foto’s? Geef ons een seintje en creëer samen met ons een kunste-naarsparcours doorheen Etterbeek!

NOUS CHERCHONS DES MÛRS, DES FENÊTRES,

DES PHOTOGRAPHES, ARTISTES SANS OU AVEC

EXPERIENCE,… Dans:ette fut le titre d'un specta-cle de danse dans l'espace public, créé en 2014 par deux chorégrap-hes professionnels avec une tren-taine de participants enthousias-tes. Cette fois-ci, nous voulons nous focaliser sur la présence de la photo et des arts plastiques dans les rues. Aimeriez-vous par-ticiper? Faites-nous signe et par-ticipez activement à la création d'un parcours d'artistes à travers

la commune d'Etterbeek!

LOOKING FOR WALLS, WINDOWS,

PHOTOGRAPHERS, ARTISTS WITH OR

WITHOUT EXPERIENCE,… Dans:ette was the name of a pro-ject which evolved around dance in the public space, created in 2014 with two professional cho-reographers and thirty enthusi-ast volunteers/dancers. This time, our focus lies on photography and art in the streets. Would you like to participate? Let us know and participate in the creation of an artist trajectory through

Etterbeek!

contact [email protected] info & updates www.demaalbeek.be/portrette

GEZOCHT I CHERCHÉ I LOOKING FOR

AGENDA

3

J A N U A R I

Nieuwjaarsbal ma 11/01 14u | GC DE MAALBEEK

De Vlaamse Seniorenclub zet 2016 vrolijk in met hun jaarlijkse Nieuwjaarsbal. Muzikale begeleiding door John en Marceau. Iedereen kan zijn beste beentje voorzetten en zich flink amuseren!

Nieuwjaarsfeest vr 15/01 18u30 | GC DE MAALBEEK

Welkom in winterwonderland! Laat je overspoelen door warmte en gezelligheid op het nieuwjaarsfeest van De Maalbeek. Geniet van hapjes, drankjes, en een streepje muziek in een prachtig winters kader. Buur, bezoeker, vereniging, of gewoon op zoek naar een leuk feestje? Iedereen is welkom!

Vanaf 18u30: receptie met hapjes, drankjes en een babbeltje 18u30 - 20u: schmink en kids-corner

20u: concert Nomad Swing

Nomad Swing is een groep gepassioneerde muzikanten met liefde voor muziek uit de jaren 20 tot 50. Met Django Reinhardt, Louis Armstrong en Ella Fitzgerald als grote voorbeelden bren-gen ze een gevarieerd en kleurrijk repertoire.

i gratis | www.demaalbeek.be | [email protected] 02 734 84 43

Breakdance elke woe 13u30 – 15u

elke zo 17u – 19u30 | GC DE MAALBEEK

Van 8 tot 14 jaar. Ontdek breakdance! Samen met de ervaren B-boy Ismael beleef je de tijd van de breakcirkels in de stations en op straat, hele-maal in de geest van peace, love and having fun! Belangrijk is dat je helpt en van elkaar leert in een vertrouwelijke sfeer. Wil je echt leren breakdancen, dan is dit de plek!

i gratis | www.demaalbeek.be | [email protected] 734 84 43

Breakdance elke woe 15u – 17u30 | GC DE MAALBEEK

Voor +15-jarigen. Al enkele jaren werken Zulunation, BXXL en de Maalbeek samen om jonge breakdancers een platform te bieden hun passie verder te ont-plooien. Breakdancer Ismael begeleid een vrij atelier.

i gratis | www.demaalbeek.be | [email protected] 02 734 84 43

Tangobal Milonga + workshops

za 23/01 18u – 2u | GC DE MAALBEEK

18u - 19u: intensieve tangoworkshop voor begin-ners. 19u-20u: tangoworkshop ‘giros con gan-chos’. 21u - 2u: tangobal met Tango Trio El Tongo, Dj Andrés en demonstraties. Tango Trio El Tongo speelt traditionele tango’s, milonga’s en walzen uit de periode van de Epoca de Oro, of de Gouden Tijd van de tango. Met hun transparante en swingende arrangementen inspireren ze de dansers om het beste uit zichzelf te halen.

i workshops: € 10 | bal: € 10 | nazca.skynetblogs.be [email protected] | 0485 08 35 66 | 02 734 84 43

AGENDA

NIEUWE CURSUS

Voorlezen op zaterdag elke za 11u | BIB ETTERBEEK

Oudergemlaan 191

Naar verhaaltjes luisteren? Spannende, grappige of fantastische verhaaltjes. Kom dan op zater-dagochtend naar de bib. Alle kinderen tussen 4 en 8 zijn welkom elke zaterdagochtend om 11u. Het voorleesmoment duurt een half uur. Enkel tijdens de schoolvakanties vindt het voorlezen niet plaats.

i gratis | inschrijven niet nodig | www.etterbeek.biblioth-eek.be | [email protected] | 02 648 01 76

Toast Literair: Familievoorstelling

De Toverfluit zo 24/01 10u | BIB ETTERBEEK

Oudergemlaan 191

Om 10 uur start het ontbijt, nadien kan je genieten van de voorstelling van ‘De Toverfluit’, een swin-gend verteltheater. Dit muzikaal sprookje is een bewerking van het bekende stuk van Mozart.

De Toverfluit kadert in Toast Literair, het lees- en taalfeest van het Davidsfonds. Voor kinderen vanaf het eerste leerjaar. Met verteltheather Pulcinella, muziek door Tri Viocal en vertelster Lieve Joos.

i € 7 | € 4 | inschrijven verplicht t.e.m. 20/01/2016 www.etterbeek.bibliotheek.be | 02 735 76 97 [email protected]

Boeren & Buren / La Ruche qui dit Oui

elke di 17u30 – 19u30 | GC DE MAALBEEK

Weet wat je eet! Heb je zin om meer lokale voeding te eten en zeker zijn van een uitstekende kwaliteit? Bijna alle producten van Boeren & Buren hebben een biologische certificering en komen van minder dan 100 kilometer ver.

Je ondersteunt niet enkel lokale producenten, maar ontmoet er ook je buren! Je kiest zelf online wat en hoeveel je wil bestellen. Iedere dinsdagavond ko-men de producenten samen in De Maalbeek en kom je je bestelling ophalen. Een geweldig moment om recepten uit te wisselen met je buurman of vrouw!

Elke week kan je bij Boeren & Buren de beste voe-dingsproducten met biologisch certificaat vinden: groenten, fruit, vlees, melkproducten van koeien en geiten, brood en koekjes. Maak gebruik van deze nieuwe manier om beter te eten, terwijl je de lokale landbouw ondersteunt.

i www.boerenenburen.be | [email protected]

Repair Café 1040 zo 21/01 13u – 17u | GC DE MAALBEEK

In het Repair Café kunnen buurtbewoners hun ka-potte spullen ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde maken. We voorzien na-tuurlijk ook thee, koffie en hapjes.

Het eerste Repair Café van Etterbeek was alvast een groot succes. Wees er dus op tijd bij op de volgende editie. Zin om zelf de handen uit de mou-wen te steken? Neem dan gerust contact op. Een samenwerking tussen GC De Maalbeek, Etterbeek en Transition, Repair Together en Repair Café.

i gratis | [email protected]

© Joeri Thirry

AGENDA

F E B R U A R I

Folkbal Carpathia za 6/02 17u + 19u | GC DE MAALBEEK

Folkbal met live muziek: Bekecs ensemble, dans- initiatie met Zsolt Kiss en Ágnes Tálas (Huis van Nationale Culturele Erfenis van Hongarije). 17u: atelier voor gezinnen met lintjes weven, versie-ringen maken van vilt enz. Folkbal voor kinderen: dan-sen uit het Karpatische bekken en seizoenspelletjes. 19u: folkbal voor volwassenen. Dansen uit verschil-lende regio’s in uit het Karpatische bekken.

00u30: vaarwel-liedjes.

i 17u: € 10 (gratis voor ouders en begeleiders) | € 25 (familieticket vanaf 3 kinderen) | 19u: € 10 (gratis voor kin-deren) [email protected]

Pilates at Lunchtime I (beginners/medium)

vanaf ma 15/02 12u30 – 13u30 GC DE MAALBEEK

Hou je lichaam in vorm tijdens de lunchpauze. We werken vanuit de kern van het lichaam, met de die-per liggende spieren of core muscles (buik, rug, bil, bekkenbodem) – met een betere lichaamshouding, souplesse en balans als resultaat. Pilates is ideaal als preventie voor blessures of voor wie niet wil fitnessen. Voor een goed resultaat is het belangrijk regelmatig te komen. Toegankelijk voor iedereen. Geen voorkennis vereist. Voor beginners.

i € 104 | € 78 | € 26 Paspartoe | inschrijven verplicht www.demaalbeek.be | [email protected] | 02 734 84 43

Pilates at Lunchtime II (medium/advanced)

vanaf vr 19/02 12u30 – 13u30 | GC DE MAALBEEK

De Pilateslessen voor gemiddeld/gevorderden werken voort op de basiskennis van het eerste jaar. De focus ligt naast de core muscles (buik, rug, billen, bekken) nog meer op de natuurlijke balans van het lichaam en een betere aaneenschakeling van de verschillende bewegingen. Zowel de geest als het spierstelsel wor-den dus getraind om te komen tot fysieke en mentale harmonie. Pilatesoefeningen bewerkstellingen een diepere ademhaling, een betere conditie, een betere houding én een beter figuur. Voor een goed resultaat is het belangrijk regelmatig te komen.

i € 104 | € 78 | € 26 Paspartoe | inschrijven verplicht www.demaalbeek.be | [email protected] | 02 734 84 43

Doe mee met Zinneke! Goesting om deel te nemen aan het grootste crea-tieve stadsproject van Brussel? De Zinneke parade vindt om de twee jaar plaats in Brussel. Dit project bevordert de artistieke en sociale dynamiek tus-sen bewoners, verenigingen, scholen en artiesten uit verschillende wijken. Er wordt een zinnode ge-vormd in Etterbeek en Elsene met een uitgebreid aantal partnerorganisaties. Zowel GC De Maalbeek als GC Elzenhof zetten hun deuren wagenwijd open voor de Zinnekes!

Vanaf januari starten we in beide gemeentes met ateliers, om samen met jullie dan op zaterdag 21 mei 2016 de straten van Brussel over te nemen!

Ben je geïnteresseerd? En heb je een voorliefde voor muziek, beweging, performance, kleding of decor maken? Contacteer [email protected]

Viva la Fun! Viva Zinneke!

AGENDA

NIEUWE CURSUS

NIEUWE CURSUS

Speelweken Krokus

Omnisportweek Krokus ma 8/02 – woe 10/02 9u30 – 16u | opvang 08u30 – 17u | SPORTZAAL DE MAALBEEK

4de – 6de leerjaar (geboortejaar 2004-2006)

Sporten is niet alleen gezond, maar ook tof! Leef je volledig uit tijdens de vakantie en ontdek welke leuke sporten, bijvoorbeeld free running, klimmen, speleo of tafeltennis, er allemaal bestaan.

i € 50 | € 40 | € 10 | inschrijven verplicht | 02 734 84 43 www.demaalbeek.be | [email protected]

Speelweek Krokus: Dansen doorheen de Filmwereld

ma 8/02 – woe 10/02 9u30 – 16u | opvang 08u30 – 17u | SPORTZAAL DE MAALBEEK

1ste – 3de leerjaar (geboortejaar 2007– 2009)

Met de afstandsbediening zappen we langs aller-lei filmfragmenten. Van klassiekers zoals Charlie Chaplin en Jacques Tati over animatiefilms & dans-films tot actiefilms. We duiken in de filmwereld en zien dat de personages misschien gek stappen, vreemd bewegen of rare sprongen maken. Inspiratie genoeg om ons eigen filmscript te dansen, en om toffe filmchoreografieën aan te leren.

i € 50 | € 40 | € 10 | inschrijven verplicht | 02 734 84 43 www.demaalbeek.be | [email protected]

Meer speelweken? Kijk dan eens in onze cursusbrochure!

Dans vanaf do 18/02 18u30 – 20u | GC DE MAALBEEK

Na een geweldige eerste lessenreeks zetten we de dansworkshops met plezier verder!

Misha Downey choreografeert en begeleidt dit voorjaar een reeks bewegingsateliers voor anciens en nieuwkomers. Samen werken aan een nieuwe voorstelling of gewoon leren gracieus met je li-chaam te spreken, alles kan. We voorzien 10 ate-liers in het voorjaar. Geen voorkennis vereist.

i € 125 | € 85 | € 31,25 Paspartoe | inschrijven verplicht www.demaalbeek.be | [email protected] | 02 734 84 43

Bal XL met Duo Brotto Lopez FR & Trio Dhoore BE

vr 19/02 20u | GC DE MAALBEEK

Groot folkbal met live muziek. Iedereen welkom, ook als je nog nooit folk gedanst hebt. Het bal begint met een initiatie dansen uit Zuid-West Frankrijk door Koen Dhondt. Zo kunnen ook absolute beginners zich de hele avond lang amuseren.

i € 12 | € 9 (-26) | www.frissefolk.be/kalender/bals.htm [email protected] | 0474 78 58 03

NIEUWE CURSUS

AGENDA

Duitsland Vertaald do 25/02 19u30 | BIB ETTERBEEK |

Oudergemlaan 191

Lezing en muziek, en een hapje/drankje voor ieder-een. In het kader van Interlitratour, een organisa-tie van het Davidsfonds en het Willemsfonds. Meer inlichtingen via de website van de bib.

i www.etterbeek.bibliotheek.be

Muziektheateravond za 27/02 20u | GC DE MAALBEEK

Sinds een drietal jaar kan je in de academie van Etterbeek opnieuw lyrische kunst volgen. Tijdens deze lessen verkennen de zangers de verschillende aspecten van de uitvoeringspraktijk op het podium. Presentatie, acteren, inleving en theater zijn ele-menten die aan bod komen en dit in verschillende stijlen en genres. De zangers brengen fragmenten en scènes uit verschillende opera’s en musicals.

i gratis | graag reserveren | [email protected] Een organisatie van muziekacademie Chopin.

Fotografie II vanaf woe 2/03 19u – 22u |

GC DE MAALBEEK & OP LOCATIE

Zin om te leren fotograferen of met een andere blik foto’s te maken? Na het succes van de vervolg-cursus fotografie lichten ook dit jaar verschillende fotografen om hun kijk op fotografie toe. Zo leer je het metier telkens op een andere manier, telkens door andere ogen. Meer op straat, dus meer prak-tijk. Tijdens deze cursus ligt de focus op licht, on-derwerp, kadreren, bewerken en presenteren. Eigen fototoestel meebrengen (eender welke drager).

i € 125 | € 85 | € 31,25 Paspartoe | inschrijven verplicht | www.demaalbeek.be | [email protected] | 02 734 84 43

huiskamers gezocht

looking for living rooms on cherche des livings

Al drie jaar stellen Etterbekenaren hun living open voor de (S)Allons huiskamerconcerten van De Maalbeek.

Wil jij ook eens een artiest en een dertig-tal men-sen ontvangen in je woonkamer? Laat dan iets weten via [email protected] of 02 734 84 43.

NIEUWE CURSUS

(S)AllonsDe Kleine Eva

do 3/03 20u | BIBLIOTHEEK ETTERBEEK | Oudergemlaan 191

In maart strijkt (S)Allons neer in de Bibliotheek van Etterbeek met het literaire concert ‘De Kleine Eva’. Eind 1953 schreef Louis Paul Boon een po-etisch relaas over de moord op een klein meisje. Hij baseerde zich op krantenknipsels uit 1937. Accordeonist Tuur Florizoone en actrice Jessa Wildermeersch brengen een ontroerende, muzikale interpretatie van dit literaire meesterwerk.

i € 7 | inschrijven verplicht | www.demaalbeek.be 02 734 84 43

AGENDA

Je sleutel tot Brussel!

Woon je in Brussel? Vraag je Paspartoe aan!

Paspartoe is een spaar- en voordelenpas waar-mee je punten kan sparen bij deelname aan vrijetijdsactiviteiten bij Paspartoe-aanbieders. Die punten kan je omruilen voor leuke voorde-len. Ook GC De Maalbeek is Paspartoe-partner: spaar bij elke activiteit je Paspartoe-punt!

Paspartoe is er voor alle inwoners van Brussel en kost 2 euro tot en met 25 jaar en 5 euro vanaf 26 jaar. Bij aankoop ontvang je een welkomstpakket. Bovendien heb je jaarlijks recht op een cultuurbon ter waarde van 6 euro. Paspartoe is te verkrijgen bij de Vlaamse Gemeenschapscommissie of Muntpunt.

Mensen met een beperkt inkomen hebben recht op een gratis Paspartoe, waarmee je aan een reductieprijs kan deelnemen aan het vrijetijds-aanbod. Voor alle activiteiten tot en met 16 euro betaal je dan slechts 2 euro.

PASPARTOE, DÉ VRIJETIJDSPAS

VOOR BRUSSEL

Alle voordelen vind je op www.paspartoebrussel.be

V.U. Eric Verrept, leidend ambtenaar, Emile Jacqmainlaan 135, 1000 Brussel.

VOORDELIG GENIETEN VAN CULTUUR EN VRIJE TIJDAncienne Belgique | Anima | be.brusseleir | Belvue Museum | Beursschouwburg | BOZAR | Bronks | Brussels Operettetheater | Brussels Ouderenplatform | Brusselse Museumraad | Bru-West | Citizenne | Flagey | GC Candelaershuys | GC De Kriekelaar | GC De Kroon | GC De Linde | GC De Maalbeek | GC De Markten | GC Den Dam | GC De Pianofabriek | GC De Platoo | GC De Rinck | GC De Vaartkapoen | GC De Zeyp | GC Elzenhof | GC Essegem | GC Everna | GC Heembeek-Mutsaard | GC Kontakt | GC Op-Weule | GC Ten Noey | GC Ten Weyngaert | GC Wabo | Jeugdcentrum Aximax | Kaaitheater | Koninklijke Vlaamse Schouwburg | KultuurKaffee | Kunst en Cultuur in Sint-Pieters-Woluwe | Kunstenfestivaldesarts | Muntpunt | Museum voor Natuurwetenschappen | Muziekpublique | Passa Porta | Stichting Vlaamse Schoolsport | VGC Jeugddienst | VGC Sportdienst | Wiels | Zinnema

KOOP JE PAS

BIJ MUNTPUNT

OF VGC

Groenproject De MaalbeekWist je dat De Maalbeek een mooi stukje tuin aan de ingang van de sporthal heeft? Samen met de gemeente en de buurtbewoners wil-len we bekijken wat mogelijk is om deze ruimte te benutten.

Ben je een buurtbewoner en heb je interesse in een vierkantemetertuintje, of wil je samen met ons enkele kippen adopteren? Stuur ons dan zeker een mailtje!

i [email protected] | Locatie: De tuinen van De Maalbeek

cultuurcentrum Brussel ?

AGENDA

M A A N D A G

PILATES I (B A S I S / M E D I U M)

12u30 – 13u30GC De Maalbeeki Docent: Aline Salvé [email protected] 02 734 84 43

FOLKDANS 19u – 20u30 (beginners)20u30 – 22u (gevorderd)GC De Maalbeeki Docent: Elena LeibbrandMet Frisse [email protected] 78 58 03

D I N S D A G

SALSA 19u – 23uGC De Maalbeek i Met Mekemao [email protected] 0486/ 28 48 69

BADMINTON 14u – 16uSportzaal De Maalbeeki Met het Seniorencentrum www.seniorencentrum.be 02 210 04 71

BREAKDANCE VRIJ ATELIER15u – 17u30GC De Maalbeek i [email protected] 02 734 84 43

FOTOGRAFIE – REEKS 2 19u – 22uGC De Maalbeek en op verplaatsingi [email protected] 734 84 43Docent: verschillende begeleiders

ATLETIEK 18u30 – 19u30VUB Atletiekpistei Met de Brusselse Atletiekvereniging www.brusselseav.be [email protected] 0485 41 21 78

VOLLEYBAL 20u – 22u30 (dames)Sportzaal De Maalbeeki Met [email protected] 0495 20 37 91

WEKELIJKS

CONDITIETURNEN & RECREATIEF VOLLEYBAL21u – 23u Sportzaal De Maalbeeki [email protected]

BOEREN & BUREN/ LA RUCHE QUI DIT OUI BIOPRODUCTEN17u30 – 19u30 GC De Maalbeeki www.boerenenburen.be [email protected]

W O E N S D A G

BREAKDANCE KIDS 13u30 – 15u GC De Maalbeeki Gratis8 - 14 [email protected] 734 84 43

WEKELIJKS

D O N D E R D A G

HEDENDAAGSE DANS18u30 - 20u GC De Maalbeeki Docent: Mischa [email protected] 734 84 43

SOCIAL DANCE 19u30 – 20u30GC De Maalbeeki Met Dansclub Terpsichore [email protected] 736 75 30 0477 46 86 53

BALLROOM- & LATINDANSEN 20u30 – 21u30 (beginners) 21u30 – 22u30 (ervaring) GC De Maalbeeki Met Dansclub Terpsichorewww.dansclubterpsichore.bedansclubterpsichore@skynet.be02 736 75 30 0477 46 86 53

BADMINTON 20u – 22u Sportzaal De Maalbeeki Met Louis-Paul Boonkring www.lpboonkring.be02 649 35 87

V R I J D A G

PILATES II (M E D I U M /A DVA N C E D)

12u30 – 13u30GC De Maalbeeki Docent: Aline Salvé [email protected] 02 734 84 43

ATLETIEK 18u30 – 19u30VUB Atletiekpistei Met de Brusselse Atletiekvereniging www.brusselseav.be [email protected] 0485 41 21 78

VOLLEYBAL 20u45 – 22u30 (heren)Sportzaal De Maalbeeki Met [email protected] 0495 20 37 91

Z O N D A G

BREAKDANCE KIDS 17u – 19u30GC De Maalbeeki [email protected] 734 84 43

KOORZANG 20u – 22u30 GC De Maalbeeki Met Brussels Brecht Eisler Koor [email protected] 0499 14 74 46

E L K E D A G

FITNESSTRAINING EN

‘s morgens ‘s middags ‘s avonds Sportzaal De Maalbeeki Met Friskis & Svettis www.friskis.be 0495 32 02 58

WEKELIJKS

MIJNETTERBEEK

Ik ga graag op verkenning om Etterbeekse straatjes te doorkruisen waar je normaal niet komt. Zo kom ik heel wat leuke plaatsen tegen: verborgen groene plekjes zoals het Happark, het park Fontenay-sous-Bois achter het zwembad of zelfs het speeltuintje naast de school Paradis des Enfants. J’aime bien me balader et découvrir des places moins connues, comme le parc Fontenay-sous-Bois derrière la piscine.

Sinds enkele maanden zorgt Pilates in De Maalbeek voor een rustpunt op vrijdag-middag. Daarna ben ik helemaal klaar om de werkweek positief af te sluiten en het weekend vol energie te beginnen.Thanks to Pilates at Lunchtime on Fridays in De Maalbeek, I can end the week with a positive fee-ling and begin the weekend with loads of energy.

Qua eten zijn we in Etterbeek erg ver-wend. Als je zoals ik van koken houdt, ga dan eens naar Freshmed. Verse groenten en fruit, een slager, een groot assortiment kruiden en een enorm aanbod buitenlandse pro-ducten. Als je eens geen zin hebt om te koken zijn hun taboulé, ka-

zen, olijven en gehaktballetjes echte aanraders!

Lorsqu’il s’agit de l’alimentation, on est gâté a Etterbeek. Mon favori: Freshmed!

Heel wat mensen lopen het kunstwerk van Félix Roulin in metrostation Thieffry voorbij zonder het echt te zien. Het is nochtans een opvallend werk. Pas na enkele passages ont-dekte ik bijvoorbeeld de voetjes erin. Sindsdien blijft het mijn aan-dacht trekken als ik er langs kom. The artwork by Félix Roulin in metrosta-tion Thieffry is quite remarkable, yet so many pass by without really noticing it.

De triomfboog van het Jubelpark ligt net op de grens, maar is toch heel zichtbaar in de gemeente. Als fer-vente jogger kom ik vaak in het park

voor een rondje. Toen ik in 2015 voor de eerste

keer de 20km meeliep, kreeg ik een verlichtend ‘oef ’-gevoel

toen ik de boog zag, na de vrij zware Tervurenlaan. De

Jubelparkboog zien, is voor mij altijd

een beet je thuiskomen.Seeing the t r i u m p -

hal arch of the Parc du

Cinquantenaire, always feels like

coming home.

Sofie Decorte

Woont in wijk Sint-Michiel. Heeft een grasparkietje:

Tony Stark.

Een Etterbekenaar deelt zijn/haar tips Un Etterbeekois partage ses conseils

An inhabitant of Etterbeek shares his/her tips

MIJNETTERBEEK