CMD magazine spring 2014

30
With Love, CMD.

description

Nice to meet you: CMD

Transcript of CMD magazine spring 2014

Page 1: CMD magazine spring 2014

WithLove,CMD.

Page 2: CMD magazine spring 2014

Op zoek naar persoonlijke,

eerlijke, creatieve en unieke labels?

Ontdek ze hier!

Page 3: CMD magazine spring 2014

Catch My Drift

Vincent Kortbeek en Karin Mastenbroek zijn het creatieve brein achter de webboetiek Catch My Drift (CMD).CMD werkt samen met bijzondere labels en ontwerpers, onbekend bij het grote publiek, maar geliefd bij een kleinere, creatieve doelgroep die van mooie, unieke spullen houdt.

CMD gelooft in eerlijke producten, en heeft duurzaamheid dan ook hoog in het vaandel staan, net zoals de ontwer-pers waar zij mee werkt. CMD houdt van: one of a kind, vakmanschap, illustratief, duurzaamheid, natuurlijk, kleurrijk, gedurfd en anders!

Page 4: CMD magazine spring 2014

Manon Garritsen

Stedebouwkundige én modeontwerpster: de invloed van architectuur is duidelijk te zien in haar ontwerpen. Vanuit het oogpunt van stedelijke vernieuwing gelooft ze erg in het stimuleren van de lokale economie en sociale cohesie. De Rotterdamse naaiateliers dragen bij aan de werkgelegenheid en het verbinden van mensen in de buurt. Alle restjes vilt worden gedoneerd aan de Montessori basisschool.

Page 6: CMD magazine spring 2014

Birdtoldme

Birdtoldme is een creatie van de Berlijnse Britta Manger, afgestudeerd in textiel- en modeontwerpen. Britta heeft haar meest creatieve ideeën wanneer ze zich terugtrekt in de natuur of wanneer ze in de keuken bezig is met koken en bakken. De materialen die ze gebruikt bij haar producten zijn: (duurzaam) papier, printinkt, handarbeid, liefde, patronen en vouwlijnen.

Page 8: CMD magazine spring 2014

Snug.Studio

Berit Lüdecke en Kerstin Reilemann richten zich vanuit Hannover op duidelijke, minimalistische en tijdloze design producten. Hun motto: “We volgen altijd onze eigen intentie. Alles wat in productie gaat zouden we zelf ook willen hebben!” Met simpele vormen, kleurstellingen en standaard materialen als multiplex of gelamineerd hout, maken ze interieurdesign en sieraden.

Page 10: CMD magazine spring 2014

Caroline is illustrator. Via de Koninklijke Academie voor beeldende kunsten is haar liefde voor tekst en beeld ontstaan. Haar uitdaging zit in het beeld: dat beeld zo pakkend en uitdagend te maken dat de lezer meteen wil starten aan het artikel of verhaal. Die lezer kan heel verschillend zijn: soms is het een tijdschrift, soms een kinderboek. Haar kleursprookjes zijn een feest voor kinderen!Caroline Ellerbeck

Page 12: CMD magazine spring 2014

Minifanfan

Eng Gee Fan is de creatieve geest achter Minifanfan. Van Maleisisch Chinese afkomst en als kind geïnspireerd door de Japanse Manga kunst. Haar motto in haar werk? “Happy drawing for happy people!”. Een motto dat perfect past bij haar stijl van werken. Sinds haar afstuderen is ze continu bezig geweest met creëren en illustreren van nieuwe karakters in een liefdevolle maar ook grillige stijl.

Page 14: CMD magazine spring 2014

Foekje Fleur

Haar kleurrijke producten ogen in eerste instantie speels maar zijn in werkelijkheid vertalingen van maatschappelijke problemen zoals het milieu. ‘Flesvazen’ is geïnspireerd door een verzameling plastic afval uit de Maas. Door porselein te gebruiken benadrukt ze het feit dat plastic niet op een natuurlijke manier wordt afgebroken. De serie wordt in het chinese Jingdezhen traditioneel vervaardigd.

Foto: Maj-B

ritta de Ruiter

Page 16: CMD magazine spring 2014

Lisa Jones studioCataLogue / 2013

Lisa Jones Studio

Lisa Jones en haar partner Edward focussen niet op één vorm van kunst, maar zetten juist in op diversiteit. Inspiratie halen ze uit oude prentenboeken en keramische kunst. Omdat ze duurzaamheid hoog in het vaandel hebben letten ze goed op kleuren, texturen en de re-produceerbaarheid van hun producten. “Less is more” is daarom ook een belangrijk mantra in de Lisa Jones Studio.

Page 18: CMD magazine spring 2014

Liekeland

In 2011 opgericht door Lieke van der Vorst met het drukken van een eerste geïllustreerde postkaart. Haar inspiratiebronnen zijn kleine maar fijne dingen uit haar leven; haar moestuin, koken, naar de markt gaan en het in gezelschap van familie en vrienden thee drinken. Liekeland hecht veel waarde aan duurzaamheid. Alle producten worden dan ook geïllustreerd en gedrukt op FSC-papier van Arctic.

Page 20: CMD magazine spring 2014

With her animal poetry

Furze Chan, een kunstenares uit Hong Kong, houdt van dieren. Zoveel dat ze er een bedrijf voor heeft opgericht. In haar producten gebruikt ze soms echte dieren als referentie, maar vaak gebruikt ze haar eigen inspiratie en worden het kleine monstertjes. Furze Chan hoopt met haar kleine tekeningen en poppetjes een kleine glimlach bij mensen op het gezicht te toveren.

Page 22: CMD magazine spring 2014

Riess

In Ybbsitz, Oostenrijk, staat een pannenfabriek die al sinds de 14de eeuw in gebruik is. Sinds 1800 werkt de familie Riess vanuit de fabriek en hebben ze zich gespecialiseerd in geëmail-leerde pannen, met de focus op duurzaamheid, kwaliteit en esthetisch mooie producten. De energie die hiervoor nodig is komt van drie eigen waterkrachtcentrales en de zeer gemotiveerde personeelsleden.

Page 24: CMD magazine spring 2014

Deze Zweedse studio is opgericht in 2007 door Elisabeth Dunker. Geen vaste lijn of gestroom-lijnd plan, maar impulsief en spartelend ontstond een merk waarbij slechts twee regels gehanteerd werden: spelenderwijs ontwerpen gebaseerd op intuïtie en plezier en productie via een eerlijke weg, voor zowel mens als natuur. Dit resulteert in interieurproducten, accessoires, boeken en allerhande design.Fine Little Day

Page 26: CMD magazine spring 2014

Studio SnowpuppeMade in Holland, Scheveningen

Studio SnowpuppeMade in Holland, Scheveningen

Studio Snowpuppe

Het koude licht van de spaar- of LED-lamp een warme, natuurlijke kleur meegeven: dat is het doel van Nellianna en Kenneth, de mensen achter Studio Snowpuppe. Via handgevouwen papieren lampen willen zij de wereld een klein beetje mooier, maar ook duurzamer maken. Ook bieden ze mooie oplossingen voor plafondkapjes of het verbergen van wand- stopcontacten.

Page 27: CMD magazine spring 2014

Kroonuppe € 19

Kroonuppe € 19 Kroonuppe € 19

Kroonuppe € 19 Kroonuppe € 19

Page 28: CMD magazine spring 2014

Noodoll

De wereld van Noodoll is in 2008 opgericht door schrijfster en ontwerpster YiYing Wang als onderdeel van haar afstudeeropdracht aan de Londense kunstacademie Central Saint Martins. In de wereld van Noodoll leeft een variatie aan brutale, grappige, kleurrijke en vooral lieve monstertjes, die zowel jong als oud aanspreken. Alle producten van Noodoll zijn op een eerlijke manier geproduceerd.