Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

16
BV Aquila Clubblad Dit jaar met o.a: Overzicht seizoen 2011/2012 De Aquila Familiedag 2012 Onze Sponsoren Een aantal Columns De teamindelingen voor seizoen 2012/2013 Seizoen 2012/2013

description

Het clubblad van basketbalvereniging Aquila Veendam.

Transcript of Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

Page 1: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

BV AquilaClubblad

Dit jaar met o.a:

Overzicht seizoen2011/2012

De Aquila Familiedag 2012

Onze Sponsoren

Een aantal Columns

De teamindelingen voor seizoen 2012/2013

Seizoen2012/2013

Page 2: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

2

Inhoudsopgave3 Voorwoord van de VoorzitterEen klein voorwoord van de kersverse voorzitter

4 BV AquilaWat is Aquila?

7 ColumnVerhalen van de leden

8 Seizoen 11/12 in VogelvluchtWat hebben we vorig seizoen allemaal gedaan?

10 SponsorenWie zijn onze sponsoren?

12 Vrijwilligers van AquilaDe mensen die alles voor onze club doen

13 Trainers & CoachesDe mensen die vorm geven aan de teams

14 TrainingstijdenWanneer trainen we?

ColofonRedactie:Vincent SandersJeroen Hooijer

Eindredactie:Vincent Sanders

Vormgeving:Vincent Sanders

BV. AquilaPostbus 3859640 AJ Veendam

www.bvaquila.nl

[email protected]

KVK: 40037216000

Contact

www.facebook.com/BasketballAquilaVeendam

Page 3: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

3BV Aquila Clubblad 2012/2013

Voorwoord van de Voorzitter

Van de voorzitter Aan het begin van seizoen 2011/2012 begon ik als voorzitter van BV Aquila. Na 10 jaar lang oprichter en voorzitter geweest te zijn van de Sintcentrale heb ik mijn vrouw beloofd een jaar even geen bestuursfuncties te doen. Deze belofte heb ik niet lang kunnen waarmaken. Toen ik gevraagd werd of ik er wat voor voelde voorzitter te worden van BV Aquila was ik in eerste instantie wat afhoudend. Ik was immers net gestopt met de Sintcentrale, maar was en ben nog wel penningmeester van de win-keliersvereniging in Veendam (OVC) en bestuurslid bij Projecthulp Haïti. Daarbij kwam ook dat wij met ons Accountantskantoor net een 3e filiaal hadden geopend in Assen. De uitdagingen en mogelijkhe-den bij BV Aquila zag ik wel direct en na wat infor-matie over de vereniging te hebben ingewonnen, ben ik er toch ingestapt.Ik ben ook blij dat ik die beslissing heb genomen want tot op heden doe ik het met erg veel plezier.

Voordat ik aantrad had ik al een aantal keren ge-sproken met mijn voorganger Bert Hoogeboom.

Hij vertelde met passie over BV Aquila. Vele ver-halen passeerden de revue. In het verleden zijn er toernooien in het buitenland geweest. Maar ook vertelde hij dat de vereniging vroeger meer leden had, er is genoeg te doen vertelde hij. Ik heb veel aan zijn informatie gehad en wil hem ook bedan-ken voor zijn inzet en betrokkenheid.Toen begon het voor mij pas echt. Een nieuwe uitdaging……

Na kennis te hebben gemaakt met mijn medebe-stuurders hebben we als eerste een doelstelling bepaald. De vereniging op een verantwoorde manier laten groeien. De eerste kans om nieuwe jonge leden te werven zagen we in de oefenwed-strijd van The GasTerra Flames in de Wildervankhal.Overdag clinics van Henk Pieterse en ‘s avonds de wedstrijd. We hebben deze kans goed benut om te flyeren en kregen daar de eerste lichting nieuwe leden uit. Maar ook hart voor sport pakte goed uit voor ons. We konden beginnen met benjamins en halverwege het seizoen met een meisjesteam U14. Zeer waarschijnlijk worden dat 2 meisjesteams. Daar we vorig seizoen zijn gestart met circa 70 leden zal dat aankomend seizoen tussen de 110 en 120 eindigen. Dit is een positieve ontwikkeling. Maar ook zijn wij in staat geweest sponsoren aan ons te binden zodat er geïnvesteerd kon worden in een website, reclamebanner, ballenwagen, schot-klok en andere nieuwe spullen. Hiervoor zijn wij die sponsoren ook zeer dankbaar. Uiteraard staan voor aankomend seizoen ook weer doelstellingen op de agenda. Het 40 jarig bestaan, samenwerking met de NBB en de nieuwe tenues.

Kortom BV Aquila is goed in beweging, maar wij zijn er uiteraard nog niet. Er is genoeg werk aan de winkel. Ik wil in ieder geval alle leden bedanken voor het afgelopen seizoen, een speciale dank gaat uit naar de activiteitencommissie, trainers/coaches, bestuursleden en de overige vrijwilligers. Zonder deze mensen kan een vereniging niet draaien.

“Voor nu wens ik een ieder een

sportief basketbalseizoen.”

Page 4: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

4

De vereniging

Basketbal vereniging Aquila is in 1972 opgericht en viert dus dit jaar zijn 40 jarige jubileum.We zijn een gezonde basketbal vereniging met een leden aantal van rond de 110, en spelen in de diverse jeugd en senioren klasses. Als basketbalverenigiging willen wij ruimte bieden aan iedere doelgroep.

De thuisbasis van Aquila is de Wildervanckhal, waar doordeweeks getraind wordt en in het weekend de thuiswedstrijden plaatst vinden. De overige trainingen vinden plaats in de gymzaal in Straat Soenda en de Hoogkamp te Plannoord.

BV Aquila

Basketbal is een teamsport

Basketbal is een teamsport. Dit betekent dat je zowel traint als wedstrijden speelt in teamverband. Voor de jongste jeugd (t/m 11 jaar) zijn er gemengde teams, vanaf 12 jaar zijn er indien mogelijk aparte jongens- en meisjesteams. Ieder team traint ten minste eenmaal per week in teamverband. Per jaar zijn er 16-20 wedstrijden, meestal op zaterdag. Basketbal is een sport met per team minimaal zeven (soms acht) en maximaal 12 spelers. Het beleid van de vereniging is erop gericht om iedereen die lid wordt ook daadwerkelijk in de gelegenheid te stellen zowel te kunnen trainen als ook wedstrijden te spelen. Datbetekent echter wel dat er ook op je aanwezigheid gerekend wordt!

Basketbal word beoefend in verenigingsverband

Je wordt lid van een vereniging. De doelstellingen van de vereniging zijn vastgelegd in een beleidsplan.Hierbij staan centraal:- Goed leren basketballen (individueel maar ook als teamspeler)- Plezier in het spel en in de trainingen en wedstrijden - Samen verantwoordelijk

Als bestuur streven we ernaar om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om te leren bas-ketballen, en steeds beter te leren basketballen. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan het oplei-den en begeleiden van trainers, coaches en scheidsrechters. Daarnaast vinden wij het belangrijk om de onderlinge band tussen de leden te versterken.

Maar wij kunnen dit niet alleen!

Procedure bij aanmelding

Aanmelding tot lid Lid worden doe je door het aanmeldingsformulier volledig in te vullen en te ondertekenen. Voor leden jonger dan 18 jaar moeten de ouders of verzorgers het aanmeldingsformulier ondertekenen en samen met een recente pasfoto in leveren bij je trainer/ coach. Vanaf dat moment ben je officieel lid en kun je na aanmelding ook meedoen aan de wedstrijden.

Page 5: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

5BV Aquila Clubblad 2012/2013

Als lid ben je zowel speler als vrijwilliger

Basketbal is een sport die draait op (veel) vrijwilligers. Voor ieder team is er een trainer/coach nodig. Voor iedere wedstrijd zijn er twee scheidsrechters nodig en twee of drie mensen die gedurende de wedstrijd het scoreformulier en de wedstrijdklok bijhouden. Daarnaast is er tijdens wedstrijden een zaaldienst die ervoor zorg draagt dat wedstrijden op tijd beginnen en eindigen en die tevens aanspreekpunt in de zaal is. Om de trainingen en wedstrijden goed te laten verlopen zal ieder lid zijn of haar steentje moeten bij-dragen. Vanaf 12 jaar worden de leden ingezet bij het schrijven en klokken bij de wedstrijden van andere teams. Vanaf 14 jaar ook als scheidsrechter. Ook wordt het nodige van de ouders verwacht; het vervoer naar uitwedstrijden, als wel het aanmoedigen van zoon of dochter bij de thuiswedstrijden. Voor de scheidsrechters is er een meerdaagse cursus die afgesloten wordt met een examen en waar na het goed afleggen hiervan een scheidsrechtersdiploma wordt verstrekt. Ook is het mogelijk je aan te melden om opgeleid te worden tot basketbaltrainer.

Wildervanckhal

Het is niet toegestaan om de sporthal te betreden met buiten schoenen. Graag gepaste sportschoenen dragen. In de hal is het nuttigen van (zoete) sportdrank niet toegestaan. Tijdens wedstrijden/ trainingen graag water drinken. (Woortmanslaan 1, 9648 AA, Wildervank)

Ledenvergadering

Eenmaal per jaar is er een algemene ledenvergadering waarin het beleid van de vereniging besproken wordt. Ook de begroting en de hoogte van de contributies worden door de ledenvergadering vastge-steld. Ieder lid is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn en mee te praten, en zijn/haar stem te laten horen.

Page 6: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

6

Sportkleding en dergelijke

Veilig sporten vind wij erg belangrijk, daarom verwachten wij van onze leden gepaste basketbalschoenen en kleding tijdens trainingen en wedstrijden. Het dragen van sieraden is tijdens het sportenniet toegestaan. Sieraden die niet afkunnen dienen worden afgetapet.

Dit alles voor eigen veiligheid evenals die van je teamgenoten of tegenstanders.

Verder voorziet Aquila al haar leden van wedstrijdkleding, en kan in overleg met de club ook trainings-kleding worden aangeschaft.

Toekomstambities

Als vereniging willen wij ons aankomend seizoen inzetten voor:Ledengroei, G-basketbal, Rolstoelbasketbal, Basketbal clinics voor diverse leeftijdsgroepen.

Aquila bestaat dit seizoen 40 jaar, tijd voor een feestje.

Hygiëne

Als vereniging adviseren wij onze leden te douchen na het sporten, dit in verband met de hygiëne en gezondheid. Diverse trainers en coachen leggen dit hun spelers op, in verband met de gezondheid van de spelers. Een douche na het sporten is goed voor de spieren.

Basketbalkamp

Dit jaar staat op de planning om als vereniging met diverse teams 3 dagen en 2 nachten op basketbal-kamp te gaan ergens in Nederland. De locatie van dit kamp is nog niet bekend, maar dit komt verder in dit seizoen wel ter sprake.

Page 7: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

7BV Aquila Clubblad 2012/2013

Column Tijd“Mijn naam is John Gijben. “

Ik was als spelend lid altijd onderdeel van een 2e team waar naar mijn mening nooit een goede trainer aan werd gekoppeld. De dingen die ik wel heb geleerd was door te kijken naar het 1e team waar ik altijd tegen op keek. Ik vond dat dit anders moest en heb me aangemeld als trainer bij de vereniging. Trainers waren immers altijd nodig en welkom.

Na enkele jaren heb ik een JTB-cursus gevolgd. Hier heb ik veel geleerd van docenten en medecursisten, maar ook was er een bevestiging dat ik op de goede weg was. Hier is de basis van mijn eigen speelfiloso-fie ontstaan. Maar mijn ambities reikten hoger en ik heb deelgenomen aan een TA-cursus. Hier heb ik het maximale uit de cursus gehaald: stage gelopen bij een promotiedivisie team en een scriptie geschreven over “lijnen lopen” na interview met toenmalig coach van Donar Glenn Pinas. Hier is mijn speelfilosofie sterk uitgebreid.

Ondanks dat ik een Aquiliaan ben in hart en nieren, ben ik voor mijn eigen verdere ontwikkeling als trainer/coach ook actief geweest bij andere verenigingen; o.a. OSV te Ettelbrek (lux), Jahn II te Stadska-naal en HSVB te Haren. Overal heb ik wel nieuwe aspecten overgenomen. Nu heb ik een duidelijk eigen visie en speelplan die mijn spelers krijgen en waar ze zich aan moeten houden. Ik heb ondertussen een reputatie opgebouwd van strenge leermeester maar altijd in belang voor het afdwingen van progressie binnen mijn team. We trainen en spelen immers om beter te worden. Mijn sterke kanten zijn teambuil-ding en aanleren/verbeteren van techniek. Dit is tevens de basis voor verdere succes.

- John Gijben

“Terug op het “Oude Nest”!”

Aangezien er in 4 jaar tijd veel kan veranderen zal ik mezelf even voorstellen aan diegene die mij nog niet kennen. Ik ben dus Sander Dijkstra, 32 jaar en woon samen met mijn vrouw Cherryl (speelster van Dames 1 bij Aquila) en onze 3-jarige zoon Jay in Veendam.

Samen met Jeroen Bustin zal ik dit seizoen beide U12 teams van Aquila trainen en op wedstrijddagen begeleiden. Zelf op mijn 10de begonnen met basketbal en op mijn 16de lid geworden van de basketbal vereniging Aquila. 12 Jaar lang met veel plezier (en gelukkig gepaard met de nodige kampioenschap-pen:) trainer/coach evenals speler van verschilende jeugd en heren teams geweest. 4 jaar geleden van-wege tijd tekort evenals blessures moeten stoppen maar inmiddels sinds deze maand als trainer/coach weer met veel plezier terug op het “oude nest”!

- Sander Dijkstra

Page 8: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

8

Seizoen 11/12 in VogelvluchtAfscheid

Aquila heeft afscheid genomen van twee bestuursle-den, Voorzitter B. Hoogeboom & Penninsmeester W. Bos. Beide leden hebben hun functie na jarenlange trouwe dienst neergelegd.

Nieuwe Bestuursleden

Aquila heet Edwin Boomstra welkom als voorzitter eveneens Gea Haak-Buwalda als Penningmeester.

Clubuitje Gasterra Flames

Leden gaan in december samen naar een wedstrijd van de Gasterra Flames

Pieten op bezoek

In december bezochten de sportpieten de training van ons jeugdteam.

Page 9: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

9BV Aquila Clubblad 2012/2013

Het oliebollenmixttoernooi

Als alle jaren was er ook vorig seizoen weer een gezel-lig oliebollenmixttoernooi voor jong en oud. Leden, oud-leden, vrienden en familie vormen samen teams en gaan de strijd aan. Een avond vol gezelligheid.

Naast deze activiteiten van vorig seizoen hebben we natuurlijk veel meer gedaan, onder andere:

- Hart voor SportProject van Stichting Sportpromotie ‘Hart voor sport’. Maar liefst 41 kinderen hadden zich hiervoor aan-gemeld.

- Peanut ToernooiDe jongste leden van Aquila hebben vorig seizoen deelgenomen aan een aantal peanuttoernoois. Tij-dens de toernooien wordt er 3 tegen 3 gespeeld op half veld. Een zeer leuke ervaring.

- De avondvierdaagseTijdens de vierdaagse was Aquila ook goed vertegenwoordigd, maarliefst 25 leden liepen samen vier-avonden 10km.

- De Aquila FamiliedagDe gezellige BBQ en speurtocht als afsluiting van het seizoen, voor leden, ouders en iedereen die betrok-ken is bij de vereniging.

Page 10: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

10

Sponsoren

Page 11: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

11BV Aquila Clubblad 2012/2013

Column Tijd“Plezier staat voorop maar ook verenigingsgevoel is zeer belangrijk!”

Mijn naam is Werner Puister, Ik ben 31 jaar oud en ben sinds 1997 actief als lid van basketbalvereniging Aquila. Binnen de vereniging heb ik 3 kampioenschappen mee mogen vieren als speler. Daarnaast ben ik vanaf 1998 ook coach en trainer geweest van diverse jeugdteams en ook heb ik de dames van Aquila 3 seizoenen onder mijn hoede gehad.In het seizoen 2009/2010 heb ik ook nog Heren 3 van Scylla Gronin-gen getraind en gecoacht naast het U22 team van Aquila.

Ik ben in het bezit van zowel scheidsrechtersdiploma F,E en D. Momenteel ben ik trainer/coach van het jeugdteam U14 binnen de vereniging en dit is een groep met veel potentie en zeer enthousiaste ouders. Ik hoop dit seizoen veel progressie te maken zowel als team als individueel. Daarnaast is het ook zeer belangrijk om als kleine vereniging iets meer te willen doen voor elkaar en hoop dat dit ook in de jeugd terug te vinden is. Ik hoop op een goed lopend en zeer gemotiveerd en leuk seizoen. Plezier staat voor-op maar ook verenigings gevoel is zeer belangrijk.

“Veel plezier dit seizoen allemaal en onthoud samenwerken maakt het verenigingsleven een stuk gemakkelijker.”

- Werner Puister

Ik stel mij even voor……..

Mijn naam is Karin Oving, geboren in 1958, getrouwd, moeder van 4 kinderen waaronder Bennie en Joël en werkzaam in Verpleeghuis Meander Veendam.

Toen in 1998 BVAquila wegens gebrek aan bestuursleden dreigde opgeheven te worden heb ik op aan-dringen van onze oudste zoon en toenmalig lid de stoute schoenen aangetrokken en de taak van secre-taris op mij genomen. Compleet onbekend met spelregels, reglementen etc. ben ik die weg ingeslagen en al doende leerde ik de ins en outs. Toen nog veel handgeschreven administratie maar langzamerhand deed de computer zijn intrede ook in ons huis waardoor notulen en brieven netjes getypt konden wor-den. Nu gaat er heel veel via de mail en dat vergemakkelijkt de communicatie en correspondentie naar leden en de Ned. Basketball Bond (NBB) Wanneer je deel uitmaakt van een organisatie heb je te maken met wisselingen van bestuurs- en kaderleden. Hierdoor werd ik in de loop der jaren ook scheidsrech-tercoördinator zodat leden van 15 jaar e.o. opgegeven worden voor de scheidsrechterscursus F-licentie zodat zij kunnen fluiten bij de thuiswedstrijden. Daarnaast ben ik wedstrijdsecretaris en regel ik zaken die met en voor de wedstrijden van belang zijn. Is het veel allemaal. Ja, soms wel ! Daarom ben ik blij met ouders die, net als ik, een taak op zich willen nemen.

In de periode dat ik bestuurslid ben heb ik veel meegemaakt. Soms meer downs als ups. Wat is het dan heerlijk als je nu naar de vereniging kijkt en ziet dat er groei is, ruimte voor aankopen, organiseren van activiteiten, sponsorsing en betrokken leden en ouders.

Het volgend jaar is een jubileumjaar voor Aquila. Wij bestaan dan 40 jaar. Ik vind dat een feestje waard !

- Karin Oving

Page 12: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

12

Vrijwilligers van AquilaVan links naar rechts,

Jeroen Hooijer:Hoofd technische zaken

Karin Paalman:Bestuurslid

Edwin Boomstra:Voorzitter

Karin Oving: SecretariaatWedstrijd Secretariaat

(Niet aanwezig op de foto)Gea Haak:Penningmeester

Laura van Os:Wedstrijd Secretariaat

Page 13: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

13BV Aquila Clubblad 2012/2013

Trainers & CoachesErik Nienhuis, Ondersteunend trainer coach, Instroomgroep, Vader & [email protected] Jeroen Bustin Onder [email protected]

Sander Dijkstra Onder [email protected]

Bauke Buwalda Meiden Onder [email protected] Bennie Oving Meiden Onder 16/[email protected]

Werner Puister Jongens Onder [email protected] John Gijben Jongens Onder [email protected]

Joel Oving Jongens Onder [email protected]

Gerwin Jobing Heren 1 [email protected]

Jeroen Hooijer Instroomgroep, Recreanten, Dames, Heren 2 [email protected]

<-- Zie foto

ActiviteitencommissieJolanda Klok Dames 1Jennifer Nitters Dames 1Miranda Tjeerdsma Dames 1Leanie Wind Dames 1Contact: [email protected]

Jolanda KlokJennifer Nitters

Wedstrijdplanning

Page 14: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

14

TrainingstijdenTrainingstijden seizoen 2012-2013 WildervankhalDinsdag18.00 – 19.00 Jongens U1419.00 – 20.00 Meiden U1420.00 – 21.15 Meiden U16/1821.15 – 22.30 Hele hal Heren 2 Woensdag17.00 – 18.00 Instroomgroep U6 &U818.00 - 19.00 Veld 1 U12-118.00 - 19.00 Veld 2 U12-2 20.30 – 22.00 Veld 2 Dames20.30 – 22.00 Veld 1 Vader & Moeder basketbal (nieuw dit seizoen) Donderdag18.00 – 19.00 Veld 1 U12-218.00 – 19.00 Veld 2 U12-119.00 – 20.15 Veld 2 Jongens U1620.15 – 21.15 Veld 2 Heren 221.15 – 22.30 Veld 2 Heren 1 Hoogkamp (plan-noord)Dinsdag19.45-21.00 Jongens U16 woensdag20.00 – 21.15 Meiden U16/18 Donderdag18.45 – 20.00 Meiden U14 Gymzaal Straat SoendaMaandag18.00 - 19.00 Jongens U1420.45 - 22.00. Recreanten training (nieuw dit seizoen)

Kleedkamer IndelingKleedkamer 1 & 2 VrouwenKleedkamer 3& 4 Mannen

Page 15: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013

15BV Aquila Clubblad 2012/2013

De TeamsInstroomgroepLuc Bustin, Manon Steen, Wesely van Brug, Daan Rosies, Kim Visser.

Jongens U 12-1Thom Feddes, Ruben Feddes, Beau Gijben, Jeffrey Scholtens, Hijlke Wierts, Melvin Jobing, Wesley Illing, Brendan Daanje, Nick Alders, Justin Mulder.

Jongens U 12-2Guus Klop, Daan Schomaker, Luuk Swiers, Evander van Eldijk, Thomas Klamer, Mark Roorda, Rob Arends, Justin Mulder.

Meiden U 14Merel Nonnekes, Ilse Buwalda, Anika Steen, Nilay Bayram, Ilse Mulder, Emma Giezen, Carlice Poelstra, Anne Boswijk.

Jongens U 14Michael Mastebroek, Tayyip Ozden, Thom Wilts, Lorenzo Hensema, Maurice Borchers, Joey Gorter, Duncan Westerbaan, Tobias Feikens, Alex Visser, Damian Boonstra, Jasper van der Horst, Mikail Uzuner.

Meiden U 16/18Maaike van der Woude, Juliette Krijgsveld, Jessica Nijboer, Kimberley Gorter, Paulien Dekens, Fleur Non-nekes, Sharlina Poelstra, Juliette Bergman.

Jongens U 16Rik Vegter, Jacco Mulder, Jesper Kok, Richard Borchers, Bosco Chen, Nick Borchers, Birger Ijsenbrand, Marc Huisman, RD Boersema, Delan Caglar, Rik Giezen.

Heren 1Mark Hofkamp, Willem-Jan Bos, Henk-Jan Eiten, Gerwin Jobing, Jeroen de Wit, Jan Willem Tijmes, Albert-Jan Kootstra, Roelof van de Woude, Nico Nanninga, Michiel Thomas, Mario Smit, Bart Luining.

Heren 2Chris Hollander, Joël Oving, Dennis Kraan, Bennie Oving, Han Stiekema, Vincent Sanders, Jeroen Hooijer, Delano Kiewiet, Bart Vos, Jorden Molema, Pepijn Meijer, Patrick Paalman, Daan Meijer, Paul Drenth, Jens Feiken, Mark Hemmes, Frans Nieborg.

DamesCherryl Dijkstra, José Klein, Rilana Korenromp, Jennifer Nitters, Caroline Hut, Marjon Balkema, Leonie Wind, Miranda Tjeerdsma, Jolanda Klok.

Page 16: Clubblad Basketbalvereniging Aquila 2012/2013