Clubblad Olympia Landgraaf juli 2012

download Clubblad Olympia Landgraaf juli 2012

of 40

 • date post

  30-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  235
 • download

  5

Embed Size (px)

description

Voor jullie ligt de zomereditie van het clubblad van onze gymvereniging Olympia Landgraaf. Veel leesplezier en alvast een fijne vakantie.

Transcript of Clubblad Olympia Landgraaf juli 2012

 • G.V.

  OLYM

  PIA

  1907

  Olympias

  World

  Editie Juli 2012 nr.3Clubblad van Olympia Landgraaf

 • 2Inhoud Inleiding 4

  Lief en leed 6

  Bestuurlijk en technisch nieuws 13

  Even achterom kijken 17

  Agenda juni, oktober 25

  In de schijnwerpers 28

  Uit de oude doos: het jaar 1947 31

  Proficiat met je verjaardag 38

 • HAVIKWEG 3 / T 045 531 22 73 / E INFO @DRUKKERIJHAMERS.NL(TEGENOVER KARWEI LANDGRAAF)

  ONTWERPEN ... DRUKKEN ... DIGITAAL PRINTEN... SERVICE ... SINDS 1930 ...

  Wilma & Jos ArtsWinkelcentrum Op de KampRaadhuisplein 14 6371 LA LandgraafT 045 531 48 37arts@plussupermarkt.nl

  3

 • 4Inleiding InleidingIn de derde aflevering van het clubblad besteden we aandacht aan de achter ons liggende maanden mei en juni. In verband met de verenigings-vakantie stopt onze verslaglegging rond 20 juni om er zodoende voor te zorgen dat deze editie jullie nog bereikt voordat we de sporthal voor enige tijd de rug toekeren. Natuurlijk kijken we ook vooruit en is er ruimte voor bestuurlijk en technisch nieuws.

  Prettige vakantie!Laten we vooral niet vergeten jullie allemaal een mooie, rustgevende dan wel een vakantie vol met adventure toe te wensen. Het is af en toe eens nodig of zinvol de bakens te verzetten, eens met andere dingen bezig te zijn om zodoende de zinnen te verzetten en weer blakend van energie aan de volgende uitdagingen te kunnen beginnen. Of jullie nu dicht bij huis blijven, een zonbestemming binnen Europa kiezen, een verre reis onder-nemen of gewoon thuis genieten van al het moois dat balkon of tuin te bieden heeft, wij wensen iedereen het allerbeste! Kom vooral gezond weer terug op het oude vertrouwde Olympianest als zich straks het volgend sportseizoen weer aandient.

  Oh ja, de zomervakantie begint zaterdag 30 juni en duurt tot en met zondag 12 augustus. Voor de wedstrijdgroepen zullen de trainingen iets eerder starten.

  Maak er allemaal een mooie vakantie van!

  Steun onze adverteerders

  Bij deze een verzoek om bij uw aankopen waar dat zo uitkomt - rekening te houden met de bedrijven die ons steunen. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

  Wij vertrouwen erop u weer een prettig leesbare editie van het clubblad te hebben bezorgd. Uw opmerkingen (ook uw kritische kanttekeningen) zijn welkom!

 • 5Redactie:Natasja Arnoldussen (natasja.arnoldussen@olympialandgraaf.nl)Frans Erkens (franserkens@ziggo.nl)Frank Franssen (f.franssen@euphony.nl) Eddy Toonen (eddy.toonen@olympialandgraaf.nl)

  Overige redactiemedewerkers:Britta Hanssen (diversen) Wendy Houben (evenementen)Lucienne Janssen (evenementen)Mario Sweelssen (groepsspringwedstrijden)Marjo Vaessen (advertenties)Joyce Vliegen (acrowedstrijden)Jennifer Paulus (evenementen)

 • 6Aanvulling E-mailbestand We roepen iedereen op die dat nog niet gedaan heeft om zijn/haar e-mailadres ter beschikking te stellen van de redactie. Gewoon even een mailtje sturen naar Eddy Toonen (eddy.toonen@olympialandgraaf.nl). Gelieve ook wijzigingen van het e-mailadres aan Eddy door te geven. Dank voor uw welwillende medewerking.

  Voorlopige planning van de volgende edities 2012: 1oktober(kopijdatum:20september) 1december(kopijdatum:20november) 23december,dekersteditie(kopijdatum:15december)

  Namens de redactie en alle overige medewerkers,Frans Erkens

  Lief & LeedIn memoriam: erelid Hans Willems (1951-2012)

  Toen ons het overlijdensbericht van Hans bereikte sloeg dat bij de Olympiagemeenschap in als een bom. Hoewel wij sinds februari wisten dat Hans ernstig ziek was en daar ook melding van maakten in het clubblad van begin maart, hadden we in de verste verte niet verwacht dat hij zo snel zou overlijden. Temeer omdat het herstelproces redelijk goed leek te verlopen.Veel te jong naar menselijke begrippen heeft Hans afscheid moeten nemen van het leven. Ondanks het feit dat Hans de laatste jaren een beetje op afstand stond van het actieve verenigingsleven waren veel Olympianen aanwezig bij de crematieplechtigheid op 9 mei.

 • 7Dat geeft aan dat Hans nog altijd zeer geliefd was bij de wat oudere Olympianen, die hem goed gekend hebben en met velen waarvan hij goed bevriend was. Van de ploeg met wie hij in zijn actieve turnersjaren samen zo veel triomfen vierde was een groot aantal aanwezig. Ook zagen we nogal wat leden en oud-leden die onder zijn leiding geturnd hebben, die hun oud-leider de laatste eer wilden bewijzen. Hartverwarmend is dat, bij alle verdriet dat wij over het heengaan van Hans hebben. Het moet een steun zijn voor hen die achterblijven en ook voor ons die het geluk hebben wel nog tot de levenden te behoren. Hans kwam als klein jongetje van zes bij de vereniging en zou er een rol van grote betekenis gaan spelen. Zijn carrire als actieve turner verliep crescendo. Hij gaf al spoedig blijk van zijn talent en werd een zeer gewaardeerde kracht van de toenmalige herenselectie. Als zodanig nam hij deel aan vele wedstrijden, kampioenschappen en internationale evenementen, zoals de Polizeifesten in Duitsland en de Gymnaestradas. Toen hij een streep moest zetten onder het actieve turnen, was zijn rol geenszins uitgespeeld. Weldra zagen we hem terug op de werkvloer, maar dan als jeugdleider. In die hoedanigheid bleek zijn betrokkenheid bij zijn jongens en meisjes. Hij bracht hen niet alleen turntechnisch op een hoger plan, maar was ook op sociaal vlak met hen verbonden en had vaak eenluisterend oor voor hun kleinere en grotere problemen. Ook dat extra duwtje bij het vangen, waardoor de sprong net iets beter werd uitgevoerd of een val op het nippertje voorkomen werd zullen velen zich nog wel herinneren.

  Tijdens een demonstratie in Bazel (1969); Hans was toen 17 jaar oud

 • 8In de jaren tachtig werd hij daarnaast ook de assistent van hoofdleider Willy Stuart, met wie hij de herenselectie op een ongekend hoog peil wist te houden. Ook in die functie was hij de man die niet alleen turntechnisch bezig was met zijn mannen, maar ook vaak onder het genot van een pilsje na afloop van de trainingen mee zorgde voor een goede band tussen de leiding en hun jongens. Toen Willy Stuart terugtrad als hoofdleider nam Hans samen met Wino Ringens het hoofdleiderschap over. Hoewel de hoogtijdagen van het herenturnen door een teruglopend aantal jongens en heren zon beetje voorbij waren wist Hans toch nog enkele kampioenschappen naar Landgraaf te halen. Na zijn vertrek als hoofdleider zagen we hem minder frequent, maar hij bleef toch altijd betrokken bij zijn club. Voor al zijn verdiensten ontving Hans menig ereteken. Het mooiste hiervan in letterlijke en figuurlijke zin - was toch wel het speldje behorend bij het erelidmaatschap dat Hans ten deel viel t.g.v. zijn vijftigjarig lidmaatschap in 2007. Het blijft een beetje moeilijk voorstelbaar dat we Hans nooit meer in ons midden zullen hebben. We zullen helaas genoegen moeten nemen met herinneringen. Een groot Olympiaan is niet meer.

  Wij wensen de naaste familie en zijn vrienden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. Mogen de mooie herinneringen aan hem hen hierbij tot steun zijn.

  Namens bestuur en leden, Frans Erkens

  Deze foto werd genomen toen Hans een carnavaleske onderscheiding ontving van prins Johan (Smeets).

 • 9De ambiance waar u geniet van een heerlijk kopje koffie, een perfect getapt pilsje of een geslaagd familiefeestje.

  Voor afspraken belt u met: 06-11363175 of u mailt naar E-mail: fdoff@home.nl Hereweg 91, Landgraaf.

  BLOEMISTERIJHABETSHABETSHABETS

  Lichtenbergstraat 49 I 6371AT Landgraaf I T 045 5 32 43 84ma/vr 9.00 tot 18.00 uur I donderdag 9.00 tot 21.00 uur I zaterdag 9.00 tot 17.00 uur

 • 10

  Wendy & Erik Dijkstra

  Heigank 41 I 6373 KM LandgraafT 045 531 25 36 I F 045 532 27 70e-mail gankske.drankenhandel@home.nl

  wijnencadeausgedestilleerdspeciale bierenbier & frisdrankrelatiegeschenkenverhuur tapinstallatiesverhuur statafels & meubilair

  Voor al uw schoenreparaties en sleutelserviceHeigank 37 Landgraaf T045 531 26 90

  Tevens autosleutels met code

  www.schoenreparatie-landgraaf.nl

 • 11

  HET LOO

  Heigank 33 6373 KM Landgraaf/Nieuwenhagen T 045 532 42 90Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 17.00 tot 22.00 uur

  www.snackpointhetloo.nl

  Winkelcentrum OP DE KAMP

 • 12

  Heren Kapsalon Harry Senden

  Hoogstraat 63a6373 HP LandgraafT 045 533 05 59

  Openingstijden:Di 8.30 - 20.00 uurWo t/m Vrij 8.30 - 18.00 uurZa 8.00 - 16.00 uur

 • 13

  Bestuurlijk en technisch nieuwsClubkampioenschappen Olympia LandgraafHopelijk hebben jullie gezien dat de clubkampioenschappen gehouden worden op zaterdag 25 augustus, direct na de zomervakantie dus. We hopen natuurlijk dat alle leden meedoen om je op een sportieve wijze te meten met je leeftijdsgenoten van Olympia. Het motto is deelnemen is belangrijker dan winnen, dus we hopen dat iedereen zich aanmeldt. De leiding heeft inschrijfformulieren uitgedeeld. Mocht je deze kwijt zijn, in de kantine liggen nog meer exemplaren. Wacht dus niet langer en meld je aan bij je leiding of anders bij Mario Sweelssen of Lucienne Janssen. Graag uiterlijk 22 juni aanstaande.

  Deelname aan toernooi Mannheim en BrstadtHet is zeker nog niet zeker, maar de technische leiding gaat proberen om teams van Olympia in te schrijven voor de internationale toernooien in Duitsland, komend jaar 2013. Het bondsfeest Mannheim vindt plaats van 20 t/m 27 mei 2013 en valt dus midden in de schoolperiode. Zal dus lastig worden om hier dispensatie voor te krijgen. Van 17 tot en met 21 juli 2013 vindt er een internationaal toernooi plaats in Brstadt. Velen van ons hebben plezierige herinneringen aan dit mooie toernooi.