Classic FM Live Sponsoring

Click here to load reader

 • date post

  20-Mar-2016
 • Category

  Documents

 • view

  221
 • download

  1

Embed Size (px)

description

Brochure Sponsoring

Transcript of Classic FM Live Sponsoring

 • De mooiste muziek Live!

 • VoorwoorDKlassieke muziek is natuurlijk gemaakt voor iedereen. Voor u en voor mij dus!! Gedurende mijn carrire heb ik het voorrecht gehad om op vele mooie plekken in de wereld van Amsterdam tot Parijs en New York, voor een enthousiast publiek te mogen optreden.

  Bijzonder is het, wanneer mensen geroerd en verrast worden door composities, of ze nu modern of klassiek zijn. Of het nu gaat om vervoering, humor, tragiek of liefde, passie, het komt allemaal aan bod in Classic FM Live, de live-concertenvan Classic FM waarin de mooiste melodien worden uitgevoerd door een fan-tastisch orkest, jong talent, topsolisten en een prachtig jong koor.

  Ik verheug me enorm op Classic FM Live, omdat deze productie precies dat doet waarvoor klassieke muziek is gemaakt: De luisteraar bereiken!! Geen stille bewondering in het mausoleum van de kunst... nee... vervoering in het paleis van de muziek, waar grote genien al hun liefde, teleurstelling, frustratie, maar ook vreugde van zich afschreven.

 • Foto

  : Fer

  dy

  Dam

  man

  Classic FM vult aan wat ze al 15 jaar op radio en via internet brengt... prachtige uitvoeringen... topsolisten! Dit concert zal de kenners niet vervelen met platge-treden paden. Het zal de nieuwe concertbezoekers op een toegankelijke manier meenemen in de wereld van de klassieke muziek en het zal talent aanjagen. Jonge, aanstormende talenten krijgen bij ons een podium. Dit concert zal brug-gen slaan tussen de diverse muziekstijlen en haar liefhebbers. En... dankzij sponsoring zal er eindelijk betaalbaar concertgenot op hoog niveau mogelijk worden voor iedereen. Wat Classic FM Live verder bijzonder maakt, zijn de vier seizoenen. Ieder seizoen zal Classic FM Live met een unieke productie, toegespitst op het betref-fende seizoen, ergens in het land optreden. Het doet mij plezier uw gastheer te mogen zijn en u bij Classic FM Live te mogen verwelkomen!

  Ernst Danil Smid

 • Foto

  : Dan

  iel J

  . Ash

  es ClassiC Fm

  Pieter Buijs,ProgrammaDireCteur ClassiC Fm (sky raDio grouP)

  Voor u ligt een brochure waarin een nieuw en opwindend concept wordt aangekondigd: Classic FM Live! Classic FM biedt haar luisteraars al vijftien jaar de mooiste klassieke melodien op de radio. Wij willen hen nu ook graag in vervoering brengen met de mooiste muziek in de concertzaal. Om zoveel mogelijk mensen ook de emotie van een live-concert te laten beleven, zal Classic FM Live vier maal per jaar op verschillende locaties in Nederland concerten voor elk seizoen organiseren, met als gastheer Ernst Danil Smid. Eind 2009 is deze reeks live concerten voor een breed publiek met Winter Classics van start gegaan en met enthousiasme ontvangen. Met Classic FM Live willen wij de muziek en programmering waar-mee wij dagelijks zoveel mensen bereiken, nu ook live toegankelijk maken voor een breed publiek: jong en oud, beginnende en ervaren concertbezoekers, opas en omas, kinderen en kleinkinderen. De muziek die onze luisteraars zo goed kennen nu live, op een unieke wijze gepresenteerd in een schitterende ambiance. Ik kijk uit naar de volgende seizoenen!

 • Summer Autumn

 • VisieMet Classic FM Live wordt klassieke muziek toegankelijk gemaakt voor een breed publiek. Het uitgangspunt is: het neerzetten van een sterk en herkenbaar concept, waarbij tevens educatie en entertain-ment samenkomen in de vorm van edutainment.

  Classic FM Live wordt gepositioneerd als een sterk merk; het live-entertainmentlabel van waaruit jaarlijks vier seizoensproducties (Le Quattro Stagioni), verspreid door Nederland worden opgevoerd.

  Classic FM Live is in december 2009 met de eerste productie, Winter Classics, in de Heineken Music Hall van start gegaan. De komende jaren zullen ook de Spring Classics, Summer Classics en Autumn Classics volgen, met een muzikale en artistieke invulling die bij het betreffende seizoen past.

  Classic FM Live is: Hetpopulairsteradiostationmet(licht)klassiekemuziek,

  Classic FM, gaat live! Classic FM Live voert Le Quattro Stagioni uit: ieder seizoen

  een uniek repertoire op verschillende locaties in Nederland. ErnstDanilSmid,nvanNeerlandspopulairstesterrenin

  de wereld van de klassieke muziek, verbindt zijn naam aan Classic FM Live.

  Classic FM Live is een sterk merk, verenigd met een sterke conceptuitvoering met een lange termijn visie.

  Autumn

 • Mozart Beethoven Bach

  Chopin Verdi Vivaldi

  The Lion King LesMisrables Lord of the Rings

 • ConCePt

  Classic FM Live is gebaseerd op het motto van Classic FM: Licht klassiek voor elk moment. Het gaat om licht klassieke muziek, vari-rend van barok tot opera, met hoogtepunten uit het repertoire van bekende componisten, zoals Mozart, Tsjaikovski, Vivaldi, Verdi en anderen.

  Deze meesterwerken worden afgewisseld met muziek afkomstig uit films (zoals Lord of theRings, Star Trek, Titanic) ofmusicals (bij-voorbeeld West Side Story, Les Miserables, The Phantom of the Opera,The Lion King).

  Tijdens Classic FM Live maken bekende musici, zangers en up-and-coming talent uit binnen- en buitenland hun opwachting en vormen ook nummers van populaire artiesten onderdeel van de show. Te denken valt aan Andrea Bocelli, Il Divo en Vanessa Mae.

 • uw gastheer, ernst Danil smiDDe gastheer en het gezicht van Classic FM Live is Ernst Danil Smid, die nauwelijks toelichting behoeft en bekend is van vele optredens in theaters en op TV in binnen- en buitenland. Behalve dat hij ook zelf zal optreden, zal Ernst Danil Smid tijdens deze live-concerten op een passende wijze meer vertellen over het programma, de muziekkeuzes en het verhaal achter de muziek en de componisten.

  muzikale leiDing, mauriCe luttikhuisDe uitvoering wordt verzorgd door een gerenommeerd koor en orkest onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis, bekend van de musicals The Lion King, Elisabeth, Miss Saigon, The Phantom of the Opera, Les Miserables en Cats. Maurice Luttikhuis is de vaste dirigent/muzikaal leider van De 3 Baritons, gastdirigent van het Metropole Orkest en Orkest van het Oosten en heeft daarnaast ook bekendheid verworven als componist/producer van meerdere Holiday on Ice-producties.

  Foto

  s :

  Ferd

  y D

  amm

  an

 • Summer Autumn

 • Doelstelling Classic FM Live: Licht klassiek voor elk moment - Live.

  Eenaaneenschakelingvanklassieketophits(gebaseerdopdeClassicFM top 1000).

  Breedpubliek,profielvandeluisteraarvanClassicFM(enSkyRadio).

  ErnstDanilSmid,gastheerengezichtvandeconcertenvanClassic FM Live, sterke cross-over naar mainstream publiek.

  Gastoptredensvanmusici,zangersenup-and-comingtalentuit binnen- en buitenland (show is niet star-driven).

  Deproductieszijnverspreidoverdevierseizoenen(LeQuattro Stagioni) en vinden plaats op verschillende locaties in Nederland.

  Quasfeer,inhoud,presentatieinlijnmetdeseizoensbeleving.

  Programmeringenopdemeestgunstigedata.

  Showtitelszijnduidelijkenherkenbaar:Winter Classics, Summer Classics, Spring Classics & Autumn Classics.

  Onderscheidenddoorcombinatievantoegankelijkheid,programmeringen hoge productiekwaliteit.

  Basiselementen:laagdrempelig,herkenbaar,educatief,entertainment(edutainment).

  Productie:lengte2x50minutenmetpauze.

 • market oPPortunity

  Er is duidelijk een groeiende vraag naar (licht) klassieke muziek, live uitgevoerd. Er zijn verschillende activiteiten die zich richten op klas-sieke muziek, maar in de meeste gevallen focussen deze zich op de hogere segmenten en vindt de uitvoering plaats op hoogdrem-pelige locaties. Inmiddels zijn er ook events die zich op een breder publiek richten, maar deze hebben vaak een eenmalig karakter en een beperkte programmering.

  Classic FM Live spreekt een zo breed mogelijk publiek aan door zich te richten op alle groepen van de bevolking (van jong tot oud) en door de prijs van de kaartjes relatief laag te houden.

  Daarnaast creert het concept van Le Quattro Stagioni van Classic FM Live een loyaliteit met een grote en brede doelgroep die in de gelegenheid wordt gesteld om jaarlijks, ieder seizoen, een unieke productie te bezoeken. Uiteraard heeft ook Classic FM Live een lange termijn-ambitie, net als Classic FM, dat al 15 jaar bestaat.

 • Classic FM gaat Live! (Classic FM bestaat dit jaar 15 jaar.)

  Vier seizoenen! Ieder seizoen een unieke productie.

  Classic FM Live komt naar je toe! (Uitvoering in de

  Randstad en provincies.)

  Productionele kwaliteit met sterke en herkenbare programmering.Gastheer en presentator

  Ernst Danil Smid.

  Een krachtig en herkenbaar merk met sterke (media)partners.

  Classic FM Live beantwoordt aan de vraag.

  Lange termijn visie creert loyaliteit en continuteit.

  Facts Classic FM Live

  Facts Classic FM

  Ruim 800.000 verschillende luisteraars per week.

  Groter dan Radio 4!

  Al jarenlang het best beluisterde klassieke station van Nederland.

  Succesvolle programmering Licht klassiek voor elke moment.

  Op alle kabelnetten in Nederland te ontvangen.

 • DoelgroePClassic FM Liverichtzichopeenbrededoelgroep(profielluisteraarClassic FM). Deze doelgroep bevindt zich niet alleen in de Rand-stad, maar tevens in de (grotere) provinciesteden. De uitvoeringen van Classic FM Live touren daarom door heel Nederland, naar zowel indoorlocaties (concertgebouwen, theaters, unieke plekken), als outdoorlocaties (stadsparken en andere unieke mogelijkheden in de openlucht).

  Classic FM Live wordt het kwaliteitslabel voor klassieke concerten, toegankelijk voor en appellerend aan een breed publiek. Classic FM Live is ook een platform voor bekende musici en nieuw talent, voor bijzondere composities en aans