BUSMAGAZINE ... NIEUWE RONDE , NIEUWE KANSEN NR 1. JANUARI - MAART 2021 BUSMAGAZINE PARTNERSHIP BUS...

Click here to load reader

 • date post

  02-Mar-2021
 • Category

  Documents

 • view

  0
 • download

  0

Embed Size (px)

Transcript of BUSMAGAZINE ... NIEUWE RONDE , NIEUWE KANSEN NR 1. JANUARI - MAART 2021 BUSMAGAZINE PARTNERSHIP BUS...

 • NIEUWE RONDE , NIEUWE KANSEN

  NR 1. JANUARI - MAART 2021 MAGAZINEBUS

  PARTNERSHIP BUS & KEMPPI

  “Bus is de meest loyale en gespecialiseerde dealer van Kemppi.”

  ONDER DE LOEP DE SNELLE SERVICE VANHEF & HIJS

  HAWO RIJSSEN OVER SUCCES IMPLEMENTATIE SMART INVENTORY SOLUTIONS

 • 2 3

  VAN DE DIRECTIE Beste lezers,

  Met trost presenteren wij ons nieuwe Bus Magazine.

  Als vooraanstaande speler in de markt van techniek, gereedschappen, mooie service concepten, logistieke oplossingen en verhuur van specialistische gereedschappen, bieden wij een totaalpakket met toegevoegde waarde voor onze klanten.

  Op die toegevoegde waarde zijn wij trots en wij willen deze trots en onze expertise graag met u delen, want delen is vermenigvuldigen. En met de uitkomst van die rekensom helpen wij ook uw organisatie om uw Total Cost of Ownership te verlagen. Dat is wat wij in het nieuwe Bus Magazine aan u zullen laten zien.

  Wij geven betekenis aan partnership met onze klanten en leveranciers door klanttoepassingen en productlijnen te laten zien, onze visie te delen en steeds te blijven investeren in innovatieve oplossingen.

  Natuurlijk blijven wij ook scherpe aanbiedingen aan u presenteren. Dat doen we nu nog met de vernieuwde editie van BUSinesnieuws bijgevoegd bij dit magazine, in de toekomst zal dit zich meer naar online verplaatsen. Dat is anders dan wat u gewend bent, maar vergroot het gebruikersgemak.

  Wij wensen u enorm veel leesplezier en hopen u snel weer te ontmoeten om te bespreken wat wij voor u kunnen betekenen.

  Directie Bus Industrial Tools

  4 BUS INDUSTRIAL TOOLS TOEN & NU

  6 KLANTVERHAAL HAWO RIJSSEN - SIS

  8 3M ESSENTIËLE INDUSTRIËLE LIJMEN EN TAPES

  10 SMART INVENTORY SOLUTIONS HET VERHAAL

  14 ONDER DE LOEP - SERVICE HEF & HIJS

  18 PARTNERSHIP KEMPPI & BUS

  21 DONATIE VOEDSELBANK ZWOLLE

  1

  Joker… de kaarten worden opnieuw geschud.

  1

  Joker… de kaarten worden opnieuw geschud.

  INHOUD

 • 4 5

  Bus Industrial

  Tools Toen

  En Nu

  1957 - 2020

  Behalve het leveren van gereedschappen stond het specialisme op lasgebied centraal. Nog voor de ves- tiging in Sneek werd geopend in 1981 verscheen er een vacature voor de functie vertegenwoordiger in de ‘Friese koerier’, een onafhankelijk dagblad voor Friesland en aangrenzende gebieden. De huidige kennis die vandaag de dag aanwezig is binnen het bedrijf, werd toen al ontwikkeld.

  De eerste vacature

  Bus begon ook met het segment verhuur, een segment waarmee zij nog steeds een onderscheid maakt. Het verhuren van lasapparatuur van verschillende merken gebeurde destijds weinig waardoor Bus Handelmij B.V. zich op een bijzonder unieke plek in de regio po- sitioneerde. Het huidige verhuur pakket is nog steeds bijzonder in haar soort door het gevarieerde aanbod. Het verhuur pakket dat wordt aangeboden kan ver- schillen van een kruiwagen tot aan een volledig geau- tomatiseerde ingerichte containers.

  Verhuur n 1957 werd Bus Handelmij B.V. opgericht door Schelto ook wel bekend als Tony Bus senior. Vanuit een klein pand in Lemmer begon hij samen met zijn vrouw Dineke met het leveren van gereedschappen. Nog geen jaar later kwam daar een pand in Zwolle bij en al snel werd Bus Handelsmij b.v. een begrip in de regio.

  I

  Binnen drieënzestig jaar is Bus als organisatie uitgegroeid van plaatselijke gereedschapsleveran- cier in Lemmer tot een landelijke organisatie. Een organisatie waarbij specialisme, service, kennis en advies centraal staat en daarmee het fundament is voor verdere groei en automatisering.

  2020

  Het volledig energie neutrale logistiek centrum en hoofdkantoor in Zwolle.

  Overnames

  Logistiek centrum Bus door de jarenheen

  Door de eerder genoemde segmenten en steeds toenemende vraag, groeide Bus verder door en vonden er verschillende overnames plaats van lokale technische groothandels. In een periode van vijfen- twintig jaar vonden ruim vijf overnames plaats. Be- halve overnames kwamen er ook meer vestigingen bij. Bus groeide uit van een begrip in de regio naar een begrip in Nederland, zelfs overseas werden er stappen gemaakt. De eerste vestiging in het buiten- land werd in april 2014 een feit.

  De vestiging in Great Yarmouth Engeland werd geopend, één vestiging voor de bevoorrading van de zuidelijke Noordzee platforms van de Shell.

  In 2017 bestond de organisatie uit twaalf vestigingen waaronder een in het buitenland. Voor Bus, op het gebied van logistiek een ware uitdaging om al haar klanten te kunnen bedienen en te voorzien van de beste service en producten. Om de beste service te blijven leveren op een zo effi ciënt mogelijke manier werd er besloten alle logistieke activiteiten naar één plek te samen te brengen.

  Het volledig energie neutrale logistiek centrum op het bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle werd geopend. Op deze locatie is ook het Bus hoofdkantoor geves- tigd.

 • 6 7

  HAWO verhoogt efficiëntie door implementatie van Smart Inventory Solutions

  Smart Inventory Solutions van Bus Industrial Tools, is de oplossing voor het beheer van gereedschappen en verbruiksmaterialen. Deze mooie oplossing leidt tot: verlaging van voorraadkosten, verlaging van de integrale kostprijs, optimalisatie en standaardisatie van de door Smart Inventory Solutions beheerde producten. Smart Inventory Solutions dé oplossing voor de businesscase van Hawo; Maatwerk om het voorraadbeheer van gereedschappen beter te organiseren’. Hawo, een familiebedrijf gevestigd in Rijssen, is expert in draaien, frezen, kotteren, lasconstructies en assemblage.

  De uitdaging De organisatie van de gereedschappen is complex vanwege de vele variaties in die specifi eke gereedschappen. Met daarbij een verhoogd risico op het maken van menselijke fouten. Een tweede aspect is het gereedschap dat al eerder gebruikt is. Voor een deel kunnen die gereedschappen voor andere klussen worden ingezet, maar in de praktijk is de verleiding bij de medewerkers groot om elke keer voor nieuw gereedschap te kiezen. Het gevolg is dat de voorraadwaarde van het gebruikte gereedschap toeneemt en er tegelijkertijd meer nieuw gereedschap ingekocht wordt. Door het toepassen van Smart Inventory Solutions is deze complexe situatie op te lossen, waardoor de effi ciëntie per project verhoogd wordt.

  Uitvoering in de praktijk Beheersbaarheid doormiddel van software is de basiswens voor de oplossing die hieruit voort kwam. Door deze implementatie wordt het beheren van aanvulling, inzicht en registratie waar welke materialen zijn inzichtelijk. Op ICT gebied een grote uitdaging om deze oplossing toepasbaar te maken in de praktijk. Voor een zo optimaal mogelijke uitwerking moeten verschillende applicaties met elkaar gekoppeld worden. Denk aan een technisch beheerpakket, een 3D programma, het pakket om bestellingen te plaatsen om de voorraden op peil te houden, het externe pakket voor de correcte uitwisseling van gegevens rondom de voorraden en het pakket van ECI Gatewisetm, voorheen Trivest Connect. Het platform dat de inkoop- en verkoopprocessen automatiseert waardoor er een correcte communicatie tussen de ERP-pakketten van Bus Industrial Tools en Hawo plaatsvindt.

  Het Smart Inventory Solutions systeem is volledig in gebruik bij Hawo. Het systeem bestaat uit vier Smart Stock vending machines en één Smart Lock vending machine. Deze machines zijn met elkaar gekoppeld. Door de modulaire opzet is het voor Hawo mogelijk te upgraden in de toekomst. Iedere vending machine is voorzien van het management product systeem met alle benodigde informatie over de voorraden. De programmeurs kunnen eenvoudig vanuit een gereedschapslijst per bewerkingsmachine vastleggen welke gereedschappen er gebruikt gaan worden.

  Service Met de oplossingen van Bus verloopt ook de aanvulling van de vending machines beheersbaar. Door de communicatie tussen de ERP-pakketten is Bus in staat om snel te schakelen wanneer voorraden onder een minimumniveau komen. De bestellijst met aan te vullen artikelen wordt persoonlijk door de logistieke medewerkers bij Hawo aangevuld. Behalve de aanvulling wordt ook het onderhoud van de vending machines volledig verzorgd door Bus. Dit resulteert in minder handelingen en neemt daarmee nog een tijdrovende schakel weg bij Hawo.

  7

  SMART

  INVENTORY

  SOLUTIONS

 • 8 9

  Bent u op zoek naar oplossingen voor hechting en assem- blage uitdagingen? 3M heeft een breed assortiment lijm producten die het productontwerp kunnen verbeteren en assemblageprocessen effi ciënter kunnen maken. Ongeacht de sector, toepassing of ondergrond.

  Werkt u met gladde, egale oppervlakten of juist met ruwe en grove materialen? Of uw klus nu een uur duurt of een jaar, in het assortiment tapes voor onderhoud, reparatie en afdichting vindt u de juiste oplossing voor het afdichten, repareren, samenbinden, coderen of vastzetten bij heavy- duty of niet-kritische toepassingen.

  Essentiële producten voor onderhoud en reparatie. 3M Industriële tapes en lijmen. MRO-toepassingen zijn veiliger en effi ciënter wanneer de juiste producten altijd binnen handbereik zijn. Door de diversiteit en onvoorspelbaarheid van onderhoudswerkzaamheden is het voor bedrijven echter een uitdaging om hun voorraad verbruiksartikelen te beheren. Daarom is het MRO assortiment van 3M samengesteld. 3M heeft tientallen jaren ervaring bij de ondersteuning van professionals in diverse branches en omvat meer dan 100 produc