Brief aan K.S. Heldoorn dd 1 mei 2013

1

Click here to load reader

description

Deze brief schreef Koos van Woudenberg op 1 mei 2013 aan K.S. Heldoorn de burgemeester van Assen.

Transcript of Brief aan K.S. Heldoorn dd 1 mei 2013

Page 1: Brief aan K.S. Heldoorn dd 1 mei 2013

J. van Woudenberg

Ezinge, woensdag 1 mei 2013

Gemeente AssenT.a.v.: de heer K.S. HeldoornPostbus 300189400 RA Assen

Onderwerp: mediationtraject heeft niet aan mijn verwachtingen voldaan.

Geachte heer Heldoorn,

Ik wil u op het hierna volgende attenderen: Na een zeer ernstig arbeidsconflict verliet ik in 2002 het Drentse politiekorps. Sindsdien word ik door uw stadskorps regelmatig beschuldigd van zaken waaraan ik aantoonbaar onschuldig ben. Het arbeidsconflict zorgde voor een jarenlange veenbrand die u - naar het lijkt bewust - in stand hield.

Door ondeskundig en zeer onprofessioneel optreden van u, de politie en het OM werd ik voor de rechter gebracht. Steeds ontbrak het aan de feitelijke onderbouwing van de aanklacht en steeds was er sprake van onvolledig of zelfs ontbrekend opsporingsonderzoek.

Door zo te handelen is mijn leven kapot gemaakt, raakte ik mijn woning en bedrijf kwijt en belandde ik maatschappelijk aan de rand van de samenleving. In mei 2012 vond er op uw initiatief een "mediation" plaats met alleen de politie en werd er een schadevergoeding besproken. U beëindigde de mediation eenzijdig op een procedureel onverklaarbare manier en zonder uitleg van zaken.

U bent inmiddels in het bezit van een lange lijst met schadelijke gevolgen die ik heb ondervonden, mijnheer Heldoorn. U heeft alles nagelaten wat van u als korpsbeheerder en burgemeester mag worden verwacht.

Niemand is zonder fouten, maar wanneer u, de politie en het OM een fout maken, dan bestaat de verplichting tot herstel van die fout. Daarom verzoek ik u om zich (opnieuw) te verdiepen in de manier waarop dit conflict door u gehanteerd is en mij binnen vijf dagen schriftelijk opening van zaken te geven.

Met vriendelijke groet,

J. (Koos) van Woudenberg

In kopie aan: Openbaar ministerie de heer J. Eland en het College van B en W en de gemeenteraad van Assen.