bouwerwei tsiedonk maart 2011

8
Buurtvereniging “De Bouwerwei” Opgericht 18 augustus 1945 Jaargang 5, nummer 2 Uitgave maart 2011 Oplage 365 stuks http://bouwerwei.blogspot.com [email protected] AGENDA 2011 JAARVERGADERING 25 MAART PAASEIEREN RAPEN 24 APRIL SPEURTOCHT 10 JUNI VISSEN 18 JUNI SJPRINGBRON FESTIVAL 9-10 JULI DAGTOCHT 10 SEPTEMBER KERSTKRIBBE 10 DECEMBER Woord van de voorzitter Zeer binnenkort staat weer onze jaarvergadering voor de deur. Een vergadering waar wij de laatste jaren toch een redelijk aantal leden kunnen en mogen begroeten. Hetgeen aangeeft dat er steeds meer leden zijn die willen meedenken hoe de buurt het beste kan functioneren. Niet alleen de bestuursleden zijn de buurt maar ook de leden mogen en kunnen goed meedenken. Tijdens deze bijeenkomst zal weer alles aan de orde komen wat belangrijk is en kan zijn voor het reilen en zeilen van Buurtvereniging De Bouwerwei. De vergadering zal ook dit jaar weer gehouden worden in ons clublokaal bij Marcel en Elvira – CaféEjen Bouwerwei. Natuurlijk wordt ook weer de traditionele “Sjlagroom poeffel” in de pauze aangeboden. De bekende jaarverslagen van secretaris en penningmeester komen aan de orde. Ook zal er weer gekeken worden naar de begroting voor dit lopende jaar. Ook wordt alvast even stil gestaan bij de activiteiten welke dit jaar gehouden zullen worden. Uiteraard is er gelegenheid tot vragen stellen in de geplande rondvraag. Na onze jaarvergadering zal Torsten weer een diavoorstelling laten zien van alle evenementen van het afgelopen jaar. Vele leuke foto’s kunt u zien bij het nuttigen van een lekker drankje en een gezellige babbel. Elders in Os Tsiedonk staat de uitnodiging en de daarbij horende agenda voor de vergadering. Wij hopen weer vele leden te mogen begroeten zodat na de vergadering er weer een gezellige boel uit zal voortvloeien. Vriendelijke groet, Piet Mijnes, voorzitter In dit nummer: WOORD VAN DE VOORZITTER KOKEN MET GERRY HUREN MATERIAAL BASISSCHOOL BLEIJERHEIDE PUZZELPLEZIER ADVERTENTIES Puzzelwinnaars Jeugd: Luca Mroczek Catharinastraat 7 Volwassenen: Fam. Barendsen Theresiastraat 9 Van harte gefeliciteerd! Mopje Een dronkaard wankelt naar huis. Hij komt bij een mooie nieuw geasfalteerde weg, die door de regen blinkt als een spiegeltje. “Bah, een kanaal, en ik heb geen zwembroek bij me. Nou ja, er kijkt niemand”. Hij kleedt zich uit, neemt een aanloop, duikt en … klapt op het asfalt. “Verdraaid,” mompelt hij, “nu heeft het nog gevroren ook”.

description

bouwerwei tsiedonk maart 2011

Transcript of bouwerwei tsiedonk maart 2011

Page 1: bouwerwei tsiedonk maart 2011

Buurtvereniging“De Bouwerwei”Opgericht 18 augustus 1945

Jaargang 5, nummer 2

Uitgave maart 2011Oplage 365 stukshttp://[email protected]

AgendA 2011• Jaarvergadering 25maart

• PaaseierenraPen 24aPril

• sPeurtocht 10Juni

• vissen 18Juni

• sJPringbronFestival 9-10Juli

• dagtocht 10sePtember

• KerstKribbe 10december

Woord van de voorzitter

Zeer binnenkort staat weer onze jaarvergadering voor de deur. Een vergadering waar wij de laatste jaren toch een redelijk aantal leden kunnen en mogen begroeten. Hetgeen aangeeft dat er steeds meer leden zijn die willen meedenken hoe de buurt het beste kan functioneren. Niet alleen de bestuursleden zijn de buurt maar ook de leden mogen en kunnen goed meedenken.

Tijdens deze bijeenkomst zal weer alles aan de orde komen wat belangrijk is en kan zijn voor het reilen en zeilen van Buurtvereniging De Bouwerwei.De vergadering zal ook dit jaar weer gehouden worden in ons clublokaal bij Marcel en Elvira – CaféEjen Bouwerwei.Natuurlijk wordt ook weer de traditionele “Sjlagroom poeffel” in de pauze aangeboden.De bekende jaarverslagen van secretaris en penningmeester komen aan de orde. Ook zal er weer gekeken worden naar de begroting voor dit lopende jaar.Ook wordt alvast even stil gestaan bij de activiteiten welke dit jaar gehouden zullen worden.Uiteraard is er gelegenheid tot vragen

stellen in de geplande rondvraag.Na onze jaarvergadering zal Torsten weer een diavoorstelling laten zien van alle evenementen van het afgelopen jaar.Vele leuke foto’s kunt u zien bij het nuttigen van een lekker drankje en een gezellige babbel.Elders in Os Tsiedonk staat de uitnodiging en de daarbij horende agenda voor de vergadering. Wij hopen weer vele leden te mogen begroeten zodat na de vergadering er weer een gezellige boel uit zal voortvloeien.

Vriendelijke groet,Piet Mijnes, voorzitter

In dit nummer:• Woordvandevoorzitter

• KoKenmetgerry

• hurenmateriaal

• basisschoolbleiJerheide

• PuzzelPlezier

• advertenties

PuzzelwinnaarsJeugd:Luca Mroczek Catharinastraat 7Volwassenen:Fam. Barendsen Theresiastraat 9Van harte gefeliciteerd!

MopjeEen dronkaard wankelt naar huis. Hij komt bij een mooie nieuw geasfalteerde weg, die door de regen blinkt als een spiegeltje. “Bah, een kanaal, en ik heb geen zwembroek bij me. Nou ja, er kijkt niemand”. Hij kleedt zich uit, neemt een aanloop, duikt en … klapt op het asfalt. “Verdraaid,” mompelt hij, “nu heeft het nog gevroren ook”.

Page 2: bouwerwei tsiedonk maart 2011

Pagina 2 De Bouwerwei Tsiedonk

ambachtelijke bakkerijassortiment brood en banketdagelijks ovenvers!

emiel en jossie curfs - horsmansdr. ackensplein 8, bleijerheide

6462 cs kerkrade, 045-5459393

Alle Nederlandse en Duitse belastingaangiften

Informatie voor grenspendelaars wonen / werken / kindergeld

Einkommenssteuer Erklärungen – Antrag Eigenheim Zulage

045 – 545 22 47 www.kerff.com

Vegetarisch koken met GerryNoedels peking voor 4 personen

Benodigdheden:Bereiding:- 350 gram chinese eiernoedels- zout- 2 preien- 300 gram wortelen- 2 rode paprika’s- 3 eetlepels olie- 2 eetlepels soja saus- peper,beetje sambal oelek (naar

eigen smaak)

De noedels in zout water gaar koken (tijd staat op verpakking).Afgieten en laten uitlekken. De prei schoonmaken en in ringen snijden. De wortels poetsen en in plakken snijden. De paprika’s schoon maken, doormidden snijden, de pitjes verwijderen en dan in blokjes snijden. De olie verhitten, prei en wortelen ca 2 minuten onder roeren daarin verhitten. De soja saus erbij doen en ca 10 minuten garen. Het kan zijn dat er nog een beetje water toegevoegd moet worden als het te droog wordt. Dan na ca 10 minuten de paprika blokjes erbij doen en dan alles met zout, peper en sambal oelek op smaak brengen. Dan de noedels er voorzichtig doorheen scheppen en enkele minuten laten inwerken. Er kan nog wat peterselie en een paar geroosterde cashew noten op de borden over het gerecht verdeeld worden. Dit hoef niet persé. Smakelijk eten!

Te koop aangeboden:

Vol eiken secreTaireafm. lang 110cm, hoog 108 cm, diep 46 cm

prijs 300 euro

Tel. 045-5454533

Page 3: bouwerwei tsiedonk maart 2011

De Bouwerwei Tsiedonk Pagina 3

Geachte leden,

Bij deze nodigen wij u uit voor onze jaarvergadering welke wordt gehouden op: vrijdag 25 maart om 20.00 uur in ons clublokaal café Ejen Bouwerwei. De jaarvergadering is voor alle leden van de buurt gratis toegankelijk. Over het belang van een jaarvergadering hoeven wij het niet meer te hebben, het is al zo vaak gezegd en geschreven. Tijdens deze verga-

dering bepalen de leden samen met het bestuur het gezicht en de activiteiten van onze vereniging. Uw hulp en positieve inbreng wordt zeer op prijs gesteld. Wij hopen op een druk bezochte bijeenkomst. De deuren gaan open om 19.50 uur, de vergadering begint om 20.00 uur. Er zullen genoeg zitplaatsen zijn.

Hartelijk uitnodigend,Het bestuur

Jaarvergadering vrijdag 25 maart

Agenda jaarvergadering

1. Opening door de voorzitter

2. Jaarverslag secretaris

3. Jaarverslag penningmeester

4. Verslag kascontrole commissie en benoeming leden

5. Bestuur en eventuele nieuwe bestuursleden

6. Contributie 2011

7. Tijd voor de bekende Poefel – pauze

8. Jaarprogramma

9. Rondvraag

Bestuursverkiezing

Zoals U ziet staat op de agenda voor de aanstaande jaarverga-dering ook weer het punt bestuursverkiezing.

Leden die zich kandidaat willen stellen voor ons bestuur moe-ten dit schriftelijk kenbaar maken bij:Annie Kousen Vroenstraat 319.en wel tot en met maandag 21 maart 2010.

Momenteel zijn wij met 13 bestuursleden. Het maximum van 15 toegestane bestuursleden is nog niet bereikt. Dit ter Uwer informatie

Het financieel verslag en de begroting zullen tijdens de jaarver-gadering aan de aanwezigen worden uitgereikt.

Het bestuur

DiashowAansluitend aan de jaarvergadering zal een moderne ´ou-derwetse´ diashow te zien zijn met foto´s van (de meeste) activiteiten van het afgelopen jaar. Het bestuur vindt de jaarvergadering een uitgelezen moment om met de buurt-bewoners nog eens terug te blikken op het afgelopen jaar.

Geniet daarom onder het genot van een lekker drankje on-der meer nog eens van activiteiten zoals het paaseierenra-pen, het Sjpringbron Festival, de dagtocht naar Monschau, de Sinterklaasbezoeken en het opbouwen van onze mooie krib.

Page 4: bouwerwei tsiedonk maart 2011

Pagina 4 De Bouwerwei Tsiedonk

Gespecialiseerd in koffietafels (vanaf €7,95 p.p.), bruiloften, diners, koud buffet.

Ruimte voor vergaderingen met grote en kleine feestzaal.

Maandelijkse (thema)feesten.

Zumba fitnessMaandag van 19-20 en 20-21 uurWoensdag van 20-21 uurOnder leiding van een professionele instructeur!

Schietbanen - zumba Skat - kicker - steeldart | bij ons in verenigingsverband

Info is verkrijgbaar in ons café

Elvira en Marcel SimonsFranciscanerstraat 44 - 045-5452852

www.cafeejenbouwerwei.nl

Café Ejen BouwerweiVerenigingslokaal Buurtvereniging De Bouwerwei

Mië wie ing jans jemütliche wieëtsjaf!

Page 5: bouwerwei tsiedonk maart 2011

De Bouwerwei Tsiedonk Pagina 5

(advertentie)

10-Daagse busreisNaar Söll in Oostenrijk

Voor euro 585,- op basis van halfpensionToeslag éénpersoonskamer euro 65,-

Vertrek op vrijdag 1 juli - Terug op zondag 10 juli

Inbegrepen:- Gereserveerde bus-zitplaatsen voor de gehele reis, inclusief de dagtochten- Welkomstdrankje op de heenreis in de bus- Begroetingscocktail in hotel- Alle kamers zijn voorzien van douche of bad, wc, tv, radio, safe en telefoon- Ontbijtbuffet en viergangen keuzemenu uit drie hoofdmaaltijden en saladebuffet- Grillavond met happy hour, één keer Bauernbuffet, op een vrije dag koffie met koek- Gezellige muziekavond- Gezellige avond met entertainer- Reisverzekering- Diverse dagtochten (tol en parkeergelden inbegrepen), o.a. Berchtesgaden met Königsee, Chiemsee, Achensee, rond-

rit Wilder Kaiser met Kufstein enz.- Afscheidsdiner met consumptie op de thuisreis

Niet inbegrepen:- Entreegelden, drank en kosten eventuele gidsen, sauna en zonnestudio (optie)- De aan te bevelen annuleringsverzekering

Aanbetaling euro 150,- p.p. bij inschrijvingOp rekeningnummer 58 16 54 676 bij ABN Amro Bank Kerkrade, met vermelding Reis SÖLL

t.n.v. reisclub Pelzer-Dauven, en uw eigen naam, rest reissom vóór 1 juni 2011

Voor deelname of informatie kunt u bellen met een van de onderstaande personen:Dhr. P. Pelzer, tel. 045-5456714 of Dhr. A Dauven, tel. 045-545 6439

(Hierlangs afknippen en inleveren)-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Naam .............................................. Voornaam .............................................. Geb. datum .............................................. M/V

Partner .............................................. Voornaam .............................................. Geb. datum .............................................. M/V

Adres:

1 .............................................. Postcode .............................................. Woonplaats ..............................................

2 .............................................. Postcode .............................................. Woonplaats ..............................................

Tel. 1 .............................................. Tel. 2 .............................................. Handtekening ..............................................

Wenst 1-persoons kamer of 2-persoons kamer (onderstrepen). Datum ..............................................

Page 6: bouwerwei tsiedonk maart 2011

Pagina 6 De Bouwerwei Tsiedonk

Page 7: bouwerwei tsiedonk maart 2011

De Bouwerwei Tsiedonk Pagina 7

j a a r V e r p g a d e s l ke Z r i n g a X X j T i j a nX Z W l W a f u Z k p e p V oh Z d a s Z V l r r n r r i dZ b W h r Q p a e Z e e i T ec m a s W T m c Y l s n n s is a a l k r e T n i s r g e ss p f i e p Q p j X i a b f Ti m k d T f l k i b V p r T hj V n e V e f a c e o e o e ca i n u l g i u W d T n n n ok T h c o T r u e p s V j T Td i e p s l e f a T a T s e gr u u T s e b a j j n b b n ac c e e k h k r i b b e m c d

Inle

vere

n o

plo

ssin

gen

In v

erba

nd m

et d

e ti

jdel

ijke

afw

ezig

heid

van

onz

e se

cret

aris

, kun

nen

de o

plos

sing

en v

an d

e pu

zzel

s de

ze

keer

inge

leve

rd w

orde

n op

het

adr

es K

ohlb

ergs

grac

ht 4

9.

Puzzelplezier

KinderdoolhofIn de tekening ontbreken vijf letters van het alfabet. Vind ze allemaal!!!

Naam: ..............................................................................................

Adres: ..............................................................................................

Oplossing:

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

besTuurcafe

dagTochTeierenrapen

fesTiValkindermarkT

kribbepaashaasrecepTen

sinTerklaassjpringbronspeurTochTsTaTafels

TenTenTsiedonk

VissenZWarTepieT

Volwassenenpuzzel

Opl

ossi

ng: .

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

.

Naa

m: .

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

.

Adr

es: .

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

......

..

Page 8: bouwerwei tsiedonk maart 2011

Pagina 8 De Bouwerwei Tsiedonk