'boekske maart - april '11

of 26 /26
België-Belgique PB 2650 Edegem 8/4350 P 2A6238 BOEKSKE MAA - APR VU: Jan Huygelen, Te Nijverdoncklaan 21, 2650 Edegem Verschijnt tweemaandelijks, uitgezonderd juli en augustus Scouts 85ste Elsdonk

description

Het 2 maandelijks boekske van de scouts 85ste Elsdonk. Editie Maart- April 2011

Transcript of 'boekske maart - april '11

Page 1: 'boekske maart - april '11

België-BelgiquePB 2650 Edegem8/4350

P 2A6238

BOEKSKEMAA - APR

VU: Jan Huygelen, Te Nijverdoncklaan 21, 2650 EdegemVerschijnt tweemaandelijks, uitgezonderd juli en augustus

Scouts 85ste Elsdonk

Page 2: 'boekske maart - april '11

Scouts 85ste Elsdonk

Page 3: 'boekske maart - april '11

3

zijn om een vergadering te plannen voor zondag de 24ste. Ach, geen paniek, we maken dat ruimschoots goed met alle andere toppers die de komende twee maanden geprogrammeerd staan.

Bij het ter perse gaan is nog niet bekend hoeveel kippen en ribben er door u en ons verorberd werden op ons jaarlijkse eetfestijn. Bookmakers gokken echter op astronomische bedragen. Bedragen zo hoog dat zelfs de stem van Susan Boyle niet tot op de corresponderende toonladder geraakt. Bedankt voor uw steun en hopelijk heeft het u gesmaakt. Volgend jaar zijn we er weer, de juiste datum krijgt u nog wel te horen.

Twee activiteiten op amper twee maanden tijd. Dat belooft! Hoe het afloopt? Dat leest u volgende keer. In Het Boekske natuurlijk.

Warme groeten!

De redactie.

Beste 85’er,

Nog welgeteld anderhalve maand zal het slechte weer ons parten durven spelen. Inderdaad, op zaterdag 23 april is het gedaan. Dan is ons aller vriend de zon weer terug van een welverdiende vakantie, klaar om onze factor 25 danig op de proef te stellen.Het toeval wil dat de 85ste enkele maanden geleden al heeft beslist om net op die dag een spetterend dj-festival te organiseren. Voor de tweede keer in de geschiedenis van Edegem verandert ons grasveld in het Fort V één dag lang in een heuse festivalweide. Maar liefst acht dj’s verwennen jong en iets minder jong met hun eigen en andermans muziek. We richten ons voornamelijk op jongeren, maar laat dat u niet tegenhouden om ook zelf eens een kijkje te komen nemen. De dag zelf of, waarom ook niet, tijdens de opbouw de week daarvoor.De leiding moet inderdaad een hele week opbouwen. En dan durft er natuurlijk al eens te weinig tijd te

VOORWOORD

Scouts 85ste Elsdonk

Page 4: 'boekske maart - april '11

4

INHO

UDST

AFEL INHOUDSTAFEL

Kalender 5

Het Winkeltje 6

Buitenspeeldag 7

Woordje van de groepies 8

Tony’s Moestuintje 10

Programma kapoenen 11

Programma welpen 13

Verjaardagen 15

Programma jongverkenners 18

Programma verkenners 20

Pret en vertier 23

Tony’s Moestuintje (vervolg) 24

Adressen & telefoon 25

Scouts 85ste Elsdonk

Page 5: 'boekske maart - april '11

Maart

zaterdag 5 :

April

woensdag 6 :

zaterdag 17 :

2650 Open AirVoor het tweede jaar op rij organiseert de 85ste Elsdonk Scouts zijn eigen festival. De vorige en tevens eerste editie lokte maar liefst 800 jongeren voor een onvergetelijke avond en nacht. De muziek wordt ook dit jaar verzorgd door een achttal jonge en minder jonge dj’s uit Edegem en omstreken. Wie dat zijn? Daarvoor moet u nog even wachten.Wat we wel al kunnen verklappen is dat het uiteraard weer stralend weer zal zijn. En dat er natuurlijk weer een massa volk aanwezig zal zijn. Meer info vindt u ook op www.2650.be. Voor sponsorvoorwaarden kan u ons steeds contacteren. meer data vindt u hierboven

In de kijker:

5

KALENDER

Kip & Rib Hangar 27 (Edegem)

Buitenspeeldag terrein 85°2650 Open Air (festival) terrein 85°

Scouts 85ste Elsdonk

Page 6: 'boekske maart - april '11

6

HET

WIN

KELT

JE

Het Winkeltje, dat is onze eigen, kleine scoutsshop. U vindt er truien, hemden, t-shirts, dassen en accessoires aan voordelige prijzen. In de maanden september en oktober stonden de lieftallige dames van het Winkeltje elke zondag om 12 uur aan hun boetiek (het kotje van het

welpenlokaal). Vanaf november zijn ze er enkel op afspraak. Hemd of trui kwijt? Geen paniek dan, gewoon even mailen naar [email protected].

Wie draagt wat?Kapoenen en welpen dragen een sobere broek naar keuze met een t-shirt of trui van de 85ste en natuurlijk onze oranje-blauwe das.

Jongverkenners en verkenners mogen ook een beige scoutshemd dragen. Zo’n hemd vindt u in Hopper, dé winkel van de scouts, in de Lange Kievitstraat 74 in Antwerpen (vlakbij het Centraal Station).

Prijzen? Scoutsdas 8 euro

T-shirt 85ste 10 euro (kleine maat) 12 euro (grote maat)

Trui 85ste 15 euro (kleine maat) 20 euro (grote maat)

Tot in ‘t Winkeltje!

Ann en Julie

Het Winkeltje

Scouts 85ste Elsdonk

Page 7: 'boekske maart - april '11

7

Buitenspeeldag

Tijd om de tv uit te zetten en nog eens buiten te gaan spelen!

Wanneer? Woensdag 6 april van 13.30-17.00

Waar? Fort 5, Parklaan 161 in Edegem

(aan de 85ste Scouts)

Wat houdt dit in?Rondspringen in springkastelen, kampen bouwen, dansen op je

lievelingsmuziek,…

Wat kost dit?Niks

Extra’s?Gratis hapje en drankje en ouderopvang

Scouts 85ste Elsdonk

Page 8: 'boekske maart - april '11

8

WOO

RDJE

VAN

DE

GROE

PIES

Gegroet beste leden, ouders en sympathisanten.

De vorige maanden waren qua scoutsactiviteiten iets rustiger dan gewoonlijk, dit door die dekselse examens waar stevig mee geworsteld

werd wat leidde tot enkele weggevallen vergaderingen. Ter compensatie waren de vergaderingen die toch werden gegeven pareltjes van formaat. Gaande van wedstrijden tussen alle scoutsgroepen van het District Molenbos tot avontuurlijke tochten naar de kleiputten van Reet, zullen deze niet snel vergeten worden.

Na onze vrienden en vriendinnen bij de 77e en 30e was het onze beurt om een nog grootser eetfestijn te organiseren. Wanneer dit schrijven u vindt hebt u hopelijk al volop genoten van een smakelijke rib of een sappige kippetje en hebt u misschien uw benen even losgegooid op de dansvloer. We hopen dat u het fantastisch vond en verwachten u volgend jaar terug op de Kip & Rib!

Woordje van de groepies

Scouts 85ste Elsdonk

Page 9: 'boekske maart - april '11

9

Later deze periode, op 23 april welteverstaan, gaan we met zijn allen net zoals vorig jaar aan de slag om ons eigenste festival, 2650 Open Air, tot een goed einde te brengen. Op de eerste editie wisten we met onze kleine groep leiding genoeg plaatselijke jeugd aan te trekken om de kranten te halen, dat kan dit jaar uiteraard alleen maar beter!

In tussentijd zal onze leiding weer zijn uiterste best doen om elke vergadering en elk weekend om te toveren tot een ware scoutservaring zonder weerga.

Wij wensen u nog te bedanken voor alle steun en feedback die u ons toespeelt en die alleen maar kan helpen om de 85e te verbeteren.

Tot zondagmorgen!

De Groepsleiding

Jan, Jenne en Willem

WOORDJE VAN DE GROEPIES

Scouts 85ste Elsdonk

Page 10: 'boekske maart - april '11

10

TONY

’S M

OEST

UINT

JE

Beste lezer,

Vorige maand stelde ik u in een eerste editie van Tony’s Tuintje reeds de rammenas en de pastinaak voor. Twee vergeten groenten die behoorlijk goed gedijen in de koude van de maanden januari en februari. Deze keer wil ik u graag laten proeven van enkele groenten die typisch zijn voor maart en april.

Buien en grillen, zo worden deze twee maanden getypeerd. En dat is voor vele groenten natuurlijk ideaal!

Schorseneren

Schorseneren zijn een erg onderschatte groente. Deze lange, zwarte stokjes lijken op het eerste zicht wat op sigaren. Maar dan moeten ze natuurlijk nog gekuist worden. Let bij het schillen op voor het kleverige, melkachtige sap dat vrijkomt. Na de Tweede Wereldoorlog geraakte deze groente in diskrediet, door weinigen nog gerespecteerd in de keuken. Er wordt zelfs gesproken van huisvrouwenleed en keukenmeidenverdriet. Toch is het klaarmaken ervan zeker het proberen waard. U zal versteld staan van de rijke smaak en de aangename textuur van dit overheerlijke stukje natuur.

Welke groente u best in april eet, dat leest u op pagina 24!

Scouts 85ste Elsdonk

Page 11: 'boekske maart - april '11

11

KAPOENENProgramma kapoenen

Hey kapoenen!

De ergste sneeuw is achter de rug en dus kunnen we met goede moed aan maart en april beginnen. Op naar het goede weer!

Zondag 6 maartIn het vorige Boekske was een foutje geslopen. Vandaag is er geen vergadering, gisteren (5 maart) was het namelijk de Kip & Rib. We hopen jullie daar te zien!

Zondag 13 maart 10u-12uWe hebben het al gezegd: het goede weer komt eraan. M a a r speciaal voor wie dat toch erg vindt, is er vandaag de grote regenvergadering! We nemen op gepaste wijze afscheid van al die regen.

Zondag 20 maart 10u-12uVandaag is het tijd voor de grote PET-flessenvergadering.Wat we juist gaan doen, is nog een geheim. We verwachten je op de scouts met één (grote) PET-fles van thuis.

Zondag 27 maart 10u-12uWe spelen allemaal graag een gezelschapsspel. Maar met zo’n goed weer is het natuurlijk stom om binnen te zitten. Daarom brengen

we vandaag een bekend spel naar buiten: UNO-vergadering!

Hoe het juist werkt? Dat vertellen we niet! Heeft het wel iets met het spel te maken? Dat vertellen we niet!Moet je dan komen? Natuurlijk!Scouts 85ste Elsdonk

Page 12: 'boekske maart - april '11

12

KAPO

ENEN

Zondag 3 april 10u-12uGeen vergadering vandaag, de leiding is op weekend om te vergaderen over de rest van het jaar. Tot volgende week!

Woensdag 6 april heel de dagBuitenspeeldag! Niet georganiseerd door de leiding, maar wel heel leuk! Meer info vooraan in dit Boekske en op www.edegem.be.

Zondag 10 april 10u-12uOver twee weken is het Pasen en daarom houden wij vandaag al een ...

Paashaasvergadering !Zondag 17 april 10u-12uDe grote Waar? Daar! - vergadering. De gekste, wildste, zotste en plezantste vergadering van het jaar! Bereid je al maar voor!

Zondag 24 aprilVandaag is het geen vergadering, de leiding moet de hele dag een festivalterrein opruimen. Slaap maar eens goed uit!

Zondag 1 mei Dag van de Arbeid! Ook vandaag geen vergadering: deze arbeidsdag is eigenlijk een feestdag.

Zondag 8 mei de hele dag

Daguitstap !Omdat jullie zo’n brave kapoenen zijn, willen we jullie graag verwennen met een grote Kapoenen-daguitstap. Verwacht je aan een leuke dag vol verrassingen en pret.

Meer info volgt nog in een brief of mail.

Groeten!

Jullie leiding Anthony, Wout, Joris en LaurenScouts 85ste Elsdonk

Page 13: 'boekske maart - april '11

13

WELPEN

Driewerf hoera! Er zijn nieuwe vergaderingen voor de welpen!

Zondag 6 maart: Geen vergadering vandaag. Slaap maar eens lekker uit na de fantastische Kip & Rib. We hopen dat jullie genoten hebben van jullie overheerlijke kipjes en ribbekes!

Zondag 13 maart 10u-12u: Vandaag gaan we eens kijken of jullie goed ladders kunnen beklimmen in het bos. Het wordt alvast heel spannend en tactisch.

Zondag 20 maart 10u-12u: vandaag begint de lente en daarom gaan we het grote dierenspel

spelen. Het belooft een prachtige vergadering te worden!

Zondag 27 maart 10u-12u: Kennen jullie Piet Huysentruyt, Jamie Oliver, Peter Goossens, misschien zelfs Komen Eten? Zo ja, wel dan hebben we goed nieuws! Inderdaad, vandaag gaan we koken! Laat jullie kookkunsten maar eens zien aan iedereen! Breng allen 2€ mee.

Programma welpen

Scouts 85ste Elsdonk

Page 14: 'boekske maart - april '11

14

WEL

PEN

Vrijdag 1 april 19u-21u: Deze avond is het een heuse kinderfuif, niet op ons allen bekend terrein, maar in Hangar 27 (vlak ernaast). Deze avond kunnen we ons amuseren met een drankje of een hapje (aan de prijs van €1 per stuk), of met wat leuke activiteiten. Neem ook zeker €3 mee voor de inkom en eventueel een extra centje (niet te veel) om nog iets te drinken.

Zondag 10 april 10u-12u: grote nieuwe man spel. Ben jij wel de nieuwe man? Vandaag gaan we de vrouwen eens laten zien wat we waard zijn!

Zondag 17 april 10u-12u: Jawel, het is zover! Vandaag gaan we het fort V verkennen zoals we nog nooit gedaan hebben! Kom verkleed als paracommando en bereid je voor op spectaculaire ontploffingen en zware geweerschoten!

Zondag 24 april 10u-12u: Geen vergadering, de leiding is nog druk bezig met het afbreken van ons festival.

Zondag 1 mei 10u-12u: Wat gaan we doen vandaag? Wie zal het zeggen! Vandaag gaan we het verrassingsspel spelen!

Zo, dat was het weer voor maart en april!We blijven vragen dat je afbelt/mailt/rooksignaalt als je niet kan komen!

Groeten!De leiding

Scouts 85ste Elsdonk

Page 15: 'boekske maart - april '11

15

VERJAARDAGEN

Maart

14 :

15 :

16 :

17 :

26 :

29 :

31 :

April

1 :

6 :

8 :

20 :

14 :

17 :

25 :

28 :

Sebastian Van Looy (2002 - welp)Arno Van Abbenyen (2003 - kapoen)Willem Dierickx (1988 - groepsleiding)Florijn Vanduyse (1993 - jin)Thibault Van Hees (1998 - jongverkenner)Sam Verghote (2000 - welp)Johannes Fillet (1996 - verkenner)Frederik Bollaert (2001 - welp)Seppe Fierens (2000 - kapoen)Christophe Muys (2002 - welp)Elias Van den Broeck (1993 - jin)

Thomas Duvivier (2002 - welp)Milan Dillen (2003 - kapoen)Daan Muesen (1993 - jin)Anthony Verhasselt (1991 - kapoenenleiding)Wilm Geraets (2000 - welp)Aster Welleman (1993 - jin)Jan Vermeeren (1999 - jongverkenner)Louis Toebosch (1998 - jongverkenner)Isaak Hermans (1994 - verkenner)

Verjaardagen

Zijn we iemand vergeten? Laat het ons zeker weten!Scouts 85ste Elsdonk

Page 16: 'boekske maart - april '11

16Scouts 85ste Elsdonk

Page 17: 'boekske maart - april '11

17Scouts 85ste Elsdonk

Page 18: 'boekske maart - april '11

18

JONG

VERK

ENNE

RS

Dag makkers!

6/03: Vandaag is er geen vergadering want iedereen zal waarschijnlijk te vol

zitten van de overheerlijke kippen en ribben van de avond ervoor. Geniet maar weer eens van een dagje uitslapen, jongens!

13/03: 10.00u – 12.00uPas op voor zwarte katten, loop niet onder

ladders en breek zeker geen spiegels in de aanloop naar deze vergadering, want er zal al genoeg ongeluk te beleven vallen!

20/03: 10.00u – 12.00uWe vonden het eens tijd voor een leerrijke vergadering, daarom gaan we bij deze een heuse Tirol-vergadering houden! Kom allemaal verkleed zoals een echte Hans uit de Oostenrijkse bergen en wij zorgen voor een heus bosspel!

25/03 – 27/03: JVK-WeekendWeekendbrief volgt nog

3/04: Alweer geen vergadering, de leiding is zelf op weekend!

10/04: 10.00u – 12.00uVandaag is het thema lachen! Want het is 1(0) april vergadering! Haal jullie beste

fratsen en moppen maar naar boven voor deze sensationele zondagochtend!

Programma jongverkenners

Scouts 85ste Elsdonk

Page 19: 'boekske maart - april '11

19

17/04: 10.00u – 12.00uWie van jullie heeft het beste acteertalent? Wie toont zich het beste van zijn zachte kant in romantische scène? Wie gaat de waaghals zijn om alle stunts te doen? Dat zullen we allemaal deze ochtend wel zien, want we

gaan namelijk zelf een film maken!

24/04Met spijt in het hart moeten we weer aankondigen dat er geen vergadering is, onze scouts organiseert namelijk een festival en alle leiding moet aanwezig zijn voor de afbraak. Zo blijft er geen tijd meer over om voor een vergadering te zorgen, jammer!

29/04: 18.00u – 21.00uKookvergadering! We gaan allen ons beste

beentje voor zetten om eens heerlijk te kunnen dineren op de scouts en vooral om te zien hoe het op kamp ook gaat gebeuren. Gelieve allemaal 4 euro mee te nemen. Smakelijk!

Zo dat was het voor maart en april, jullie leiding hoopt op een grote opkomst, dan kunnen we er telkens een leuke vergadering van maken. En remember: steeds in uniform!

Vele natte zoenen van Nils, Joris en Stefan!

JONGVERKENNERS

Scouts 85ste Elsdonk

Page 20: 'boekske maart - april '11

20

Het foutste boekske van het jaar

Yoo verkenners,het is allemaal de schuld van Justin Bieber. Sinds Justin 16 jaren geleden geboren werd op 1 maart 1994, zijn de maanden maart en april steevast de foutste maanden van het jaar. Wij kunnen daarom niet anders dan jullie

bedelven onder modetips, pikante foto’s en de foutste weetjes.

Zaterdag 5 maart, exacte uur volgt: Kip en RibBesprenkel jullie goddelijke lichamen al maar met ettelijke druppels parfum. Wij verwachten jullie om onze overheerlijke ribben en kippen op galante wijze te serveren. Afgeklede hemdjes en een gilletke zou extra af zijn, maar de Yani heeft laten weten dat scoutshemden ook weer in de mode zijn.

Zaterdag 12 maart, 14.00 - 16.30: hoe-zit-het-met-onze-toekomst-spelDankzij een vroege priesteropleiding heeft

Showbizz Bart het achteraf bekeken toch nog ver geschopt. Vandaag komen we te weten of ook voor jullie studenten-feestbeesten een mooie toekomst is weggelegd. Voor de geïnteresseerden: (http://www.guido.be/Ontspanning/ArticleDetail/ArticleId/6843/-De-studententijd-van-Showbizz-Bart.aspx)

Zondag 20 maart, 10-12.30: Zwemvergadering => 2 euro mee!Afspraak om tien uur aan het zwembad van Aartselaar met twee euro in de pocket. Dresscode: Borattextiel. Kleur zijn we vrij soepel in.

Programma verkennersVE

RKEN

NERS

Scouts 85ste Elsdonk

Page 21: 'boekske maart - april '11

21

VERKENNERS

Zondag 27 maart, 10.00 tot 12.30: creatieve vergaderingVandaag gaan we de creatieve tour op. Wat we exact gaan doen hangt een beetje van jullie plannen af. Wij zijn wel fan van de werken hierboven... (Delvoie – Duchamp – Banksy)

Zondag 3 april: geen vergaderingDe leiding is jammer genoeg op leidingsweekend.Gelukkig net een voorstel binnengekregen van Bart Kaëll. Hij stelt voor om met z’n allen die dag naar de zonnebank te gaan. Zonnebanken helpt bij stress en vermoeidheid. Het is een verantwoorde manier om bruin te worden en zorgt ervoor dat je jezelf beter en zelfverzekerder voelt. Bovendien heeft het UV licht een heilzame werking voor puistjes en andere oneffenheden. Niet twijfelen!

Zondag 10 april, x tot x uur: DagvergaderingBelangrijkste weetje van het jaar: “How I met Your mother”-legende Barney Stinson geeft eindelijk toe dat hij het voor de mannen heeft. De dagtocht van vandaag will be - hoe kan het ook anders - legendary!

eentje speciaal voor J.P.

Zondag 17 april: geen vergaderingDe leiding wilt die zonnebank toch ook wel eens uittesten. Is het trouwens nog geen Eurovisiesongfestival of Love Parade?

Zondag 23 april Vandaag opnieuw geen vergadering. Wel een extreem vet festival georganiseerd door onze scouts. 2650 open air! Verkenners ouder dan 16, allen daarheen. Gratis crème aan de inkom.Scouts 85ste Elsdonk

Page 22: 'boekske maart - april '11

22

Vrijdag 29 april – zondag 1 mei: weekendUltiem slotstuk van deze twee foute maanden.We hebben gewacht tot het zonnekeuh weer in het land is en trekken dit weekend met onze fiets naar meer exotische oorden. Meer info volgt binnenkort, maar leg alvast jullie zonnecrème, heuptas en pedicureset klaar.

Zaterdag 7 mei, 10.00 – 15.00: Opbouw Vk shotVandaag treffen we alle voorbereidingen voor onze VK-shot. En we gaan nog beter samenwerken dan deze zotte Jappen: http://www.youtube.com/watch?v=mMitNrvH5l8

Zondag 8 mei: VK-Shot, iedereen aanwezig vanaf 10.00Vandaag zetten we ons beste beentje voor. Al die gladgeschoren gespierde benen samen op een veld, topdag!

Stevige linker, Bob Jenne Maarten >

VERK

ENNE

RS

Scouts 85ste Elsdonk

Page 23: 'boekske maart - april '11

23

Pret en vertier

Scouts 85ste Elsdonk

Page 24: 'boekske maart - april '11

24

TONY

’S M

OEST

UINT

JE(vervolg van pagina 10)

Ook in april kan u genieten van schorseneren, maar wat ik u deze maand echt kan aanraden is natuurlijk de ...

Koolrabi

Koolrabi is een koolgroente die verkregen werd na het kruisen van wilde kool en wilde witte biet. Het lijkt hier te gaan om een wortel, maar in feite is de grote bol waar het vruchtvlees zit een verdikking van de steel. Vergis u dus niet!De kleur varieert van groen tot lichtpaars maar dit heeft geen invloed op de smaak. Een smaak die we best kunnen vergelijken met die van een radijs. Gekookt heeft de groente dan weer meer weg van bloemkool, zij het iets pittiger.

Zo, hopelijk heeft u weer wat bijgeleerd. Ook volgende keer kan u mij in het Boekske vinden! Reacties zijn steeds welkom via www.85.be.

XXX

Jullie Tony

Scouts 85ste Elsdonk

Page 25: 'boekske maart - april '11

26

Vergeet niet ons groepsnummer te vermelden bij eventuele aankopenA3385S

Scouts 85ste Elsdonk

Page 26: 'boekske maart - april '11

27

Wapenmakerij & HandelFirma HERVENS G.

Gediplomeerde Wapenmakers der Luikse School

Keuze van verschillende Scoutsmessen en AccessoiresPillampen van Petzl – Mag-Lite – Streamlight – Black Diamond – Silva

Verscheidene Kompassen en hulpmiddelenKleding van Gelert Outdoor Company - Black Diamond - TrabaldoSchoenen en Botten van Scarpa – Gelert – Le Chameau – Dubarry

En nog een verscheidenheid aan Rugzakken en SlaapzakkenOnderhoud en waterdicht maken met Nikwax

Kijkers en accessoires van Nikon

Voor alle Scoutsleden een directe korting van 10%

Leo Baekelandstraat 3 2650 Edegem België Tel/Fax: 03/449.49.78

Openingsuren: Van 09:00 tot 13:00 en van 14:00 tot 19:00 Zaterdag van 09:00 tot 13:00 Zondag gesloten

Scouts 85ste Elsdonk