Belgium Bridge Juli-Aug 2012

54
1 Juli-aug 2012 DE PIJNAPPELKLIER Onooglijk klein en toch zo belangrijk voor spirituele bewustwording. Lang verborgen kennis die ons een stap dichter brengt bij wie we zijn? Lees het op pagina 26 VATICAAN EN NAZISME Men zegt niet voor niks: “Alle wegen leiden naar Rome”.Het Vaticaan heeft het Nazisme altijd gesteund. Waarom? Lees het op pagina 14 SATAN’S MYTHE Er wordt veel zin en onzin verspreid over occulte aangelegenheden. En andere perceptie op de mythe van Satan. Lees het op pagina 9 BELGIUM BRIDGE DE GROTE SPIRITUELE FRAUDE

description

Onafhankelijk digitaal magazine voor andersdenkenden.

Transcript of Belgium Bridge Juli-Aug 2012

Page 1: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

1

Juli-aug 2012

DE PIJNAPPELKLIEROnooglijk klein en toch zo belangrijk voor spirituele bewustwording. Lang verborgen kennis die ons een stap dichter brengt bij wie we zijn?

Lees het op pagina 26

VATICAAN EN NAZISMEMen zegt niet voor niks: “Alle wegen leiden naar Rome”.Het Vaticaan heeft het Nazisme altijd gesteund. Waarom?

Lees het op pagina 14

SATAN’S MYTHEEr wordt veel zin en onzin verspreid over occulte aangelegenheden. En andere perceptie op de mythe van Satan.

Lees het op pagina 9BELG

IUM

BRID

GEDE GROTE SPIRITUELE FRAUDE

Page 2: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

2

OOK IN DIT NUMMER

Susan Joy Rennisson Door haar baanbrekend onderzoek krijgen we een beter beeld van wat er in de ruimte rond ons echt aan het gebeuren is !

INHOUDSTABELDe grote spirituele fraude

Susan Joy Rennison

De pijnappelklier

Ron L.Hubbard

De mythe van Satan

Metanoia door Jan Foudraine

De Titanic van Europa: Goldman Sachs

Het Vatican en de Nazi’s

Colofon.

Volgende auteurs verleenden hun bijdragen:

Peter van Montfoort

Guido Jonkers

Micky

René Klever

Arjan Plantinga

Jonathan Petropoulos

Rudy Van Damme

Vertaalwerk:

Jan Smith

William Ledent

Peter van Montfoort

Arjan Plantinga

Lees aub de disclaimer op de laatste bladzijde!

Goldman Sachs Als Europa de Titanic is dan zijn Goldman Sachs de onzichtbare kapiteins die Europa zullen doen kapseisen op enorme schuldenbergen. Is het kalf verdronken?

Ron L.Hubbard

was een productieve en controversiële

Amerikaanse schrijver en oprichter van

Scientology. Naast boeken over filosofie,

zelfontplooiing en management, schreef hij

ook science fiction. In mei 1950 publiceerde Hubbard een boek over

zelfverbetering, Dianetics, daarmee introduceerde

Hubbard het concept dat hij "auditing" noemde: een proces dat hij tijdens een TV-interview uit die tijd

omschreef als "onthypnotiseren"; een

therapie gebaseerd op het neutraliseren van

destructieve kracht van in het geheugen opgeslagen

registratie van traumatische

gebeurtenissen.

Page 3: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

3

Echte verborgen kennis of new age wishful thinking?

DE PIJNAPPELKLIER

Page 4: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

4

De Pijnappelklier is gemaakt om je te controleren?De pijnappelklier, veel is er gezegd en geschreven over dit onderwerp. Vrijwel altijd wordt positief over dit orgaan verslag gedaan. Vandaag een keertje niet. Vandaag de waarheid over dit orgaan, en de reden waarom altijd positief over dit orgaan gesproken wordt, door zowel ouderwetse als de new age kerken.

“Bijna alles draait om controle! Bijna alles wat bedacht is op deze wereld

draait uiteindelijk om controle te krijgen of te behouden. “

We zijn het inmiddels binnen de alternatieve media gelukkig allemaal wel eens dat de ouderwetse kerken, moskeeën, synagogen, stoepa’s, tempels, kloosters, en ga zo maar door enkel en alleen dienen om de mensheid onder controle te houden. We weten allemaal wel dat het Vaticaan een van de grootste boosdoeners is als het gaat om misbruik, oorlogen, controle en onderdrukking. Tenminste daar ga ik van uit bij het schrijven van dit artikel. Ik vind het om bovenstaande nogal vreemd, op zijn zachtst gezegd, dat er nooit kritisch naar een van de grootste pijlers achter de new age wordt gekeken: de pijnappelklier. Dit orgaan wordt tot mijn grote ergernis in vrijwel elk new age stukje wel naar voren gehaald. De ene keer is het de Galactische Federatie die het promoot, de andere keer een of andere geascendeerde meesteres, en dan weer gewoon door David Wilcock. Ze zijn het er allemaal over eens: De pijnappelklier is onze redding. Ik kon dat al nooit zo rijmen eigenlijk… Want ik ken ook onderstaande afbeeldingen bijvoorbeeld. Wat doen al die vereringen van de pijnappelklier in het Vaticaan en bij de Paus?En niet alleen het Vaticaan gebruikt de pijnappel als symbool, ook het boeddhisme is er verzot op!Osiris, de Egyptische ‘god’ had ook al iets met dit orgaan alsook de Sumeriërs en de Romeinen ook al een lichtelijke fascinatie?En als laatste voorbeeld (geloof me ik kan nog wel even doorgaan..) eentje afkomstig van de vrijmetselarij

Ik geloof niet echt in toeval. Maar ‘toevallig’ hebben alle instituten die wij verachten (of aanbidden) allemaal de pijnappel als symbool van verlichting. Samengevat hebben alle stromingen waartegen de new age tekeer gaat , zowel de ‘duisteren’ als de ‘oude garde’, als ook ‘die domme gelovigen’, dus de pijnappelklier hoog in het vaandel staan. De new age kerk daarintegen, die dus een totaal ander iets zou vertegenwoordigen, heeft de pijnappelklier als grootste pijler in haar campagne… Snappen jullie het nog?Sorry maar dat is voor mij geen toeval meer. Het is met een reden zo bedacht en uitgevoerd. De pijnappelklier is HET instrument wat ons onder controle houdt. De pijnappelklier zit namelijk in je hersenen.

De pijnappelklier zit niet voor niets in je hersenen. Je hersenen (de mind) wordt bestuurd vanuit de Matrix. Het is een bio-elektronische-magnetische ontvanger, en is het instrument wat jouw inplugt in de Matrix. Daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk uit je mind te blijven. Leven vanuit je Hart-Ego in plaats van je Mind-Ego is jouw grootste uitdaging. Je mind is onderhevig aan allerlei soorten mindcontrol. En nee dat gebeurt niet alleen via de TV, WiFi, HAARP, je eten, of via satellieten (of zomaar wat dingen te noemen). Maar dat gebeurt minstens zoveel keer via je pijnappelklier. Dat wil zeggen: Totdat je daar bewust van wordt. Het heeft alles te maken met het binnenhalen van informatie, licht, of wat dan ook wat buiten jeZELF ligt. De pijnappelklier is een biologisch implantaat, wat origineel niet aanwezig is bij de mens.

Page 5: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

5

Kunstmatig gefabriceerd door diegenen die wij als het ware ingehuurd hebben om te blokkeren in het worden van Universeel schepper van Licht af te houden: ik noem ze hier de Orion groep. Zij zijn het die al op de kleitabletten lieten schetsen, dat zij de makers van het menselijk ras zijn. En zij zijn diegenen die al op diezelfde kleitabletten lieten kerven dat de pijnappelklier het instrument tot verlichting zou zijn… We hebben allemaal wel een vermoeden dat de bijbel opgeschreven is door mensen die het totale omgekeerde beweren van wat Jezus daadwerkelijk kwam doen en zeggen. Maar bijna niemand stelt vragen bij het ontcijferen van de kleitabletten? Waarom zouden die ‘goden’ nu opeens wel het ‘goede’ met ons voorhebben? Zou het niet zo kunnen zijn dat die kleitabletten hetzelfde doel hebben als de bijbel en al die andere valse geschriften hebben? Namelijk het totale omgekeerde zeggen dan wat de waarheid is? Terwijl in werkelijkheid wij allemaal oneindig zijn, en dus niemand boven ons kunnen hebben? Zou het niet allemaal bedoeld zijn om ons onder controle te houden? Geloof je niet in de god van het christendom, dan geloof je wel in de ‘bron’ van de new age… Voor elk bewustzijnsniveau is er wel een val gemaakt. Die god en die bron zijn één en hetzelfde namelijk. We zijn wel ergens in gelopen -wellicht gedeeltelijk vrijwillig, en daar kan wel een einde aan komen, wellicht ook

vrijWILLIG -zonder wil maar door puur besef, inzicht.Het chakralichaam, een optie, maar niet de mijne.Ook het chakralichaam is iets waarover je bijna nooit een kritische noot hoort. En ook dat is niet zo maar. Het chakralichaam is namelijk een overlapping van je lichaam, het is een optie. Het is nog steeds gefragmenteerd, en dus beïnvloedbaar, en bij lange na niet de manier om daadwerkelijk met Moeder Aarde te acenderen naar 5d en daarboven. Het

chakralichaam onderverdeelt je lichaam in 7 chakra’s. En de belangrijkste  chakra is je pijnappelklier, ook wel kruinchakra genoemd. Ze hebben daar nog allemaal mooie kleurtjes voor bedacht die zouden corresponderen met je aura, en nog meer van die zweverige new age bedenksels. En als je helemaal de violette indigo master bent, volgens de new age dan, dan heb je het zevende chakra geactiveerd. De kruinchakra dus. Om de hele new age even in het heel kort samen te vatten kan je stellen dat dit hele geloof draait om het activeren van je pijnappelklier welke je kruinchakra wordt genoemd. Men is dus constant bezig om dat orgaan te proberen te activeren. Dat het al wagenwijd openstaat bij elke gelovige dat ‘vergeet’ men erbij te vertellen. En dus doordat men stelt dat het chakralichaam heilig is, zal elke new age gelovige constant bezig zijn om de pijnappelklier nog wijder open te zetten dan deze al stond. Daardoor wordt de controle die ‘men’ (lees: de Orion groep) groter en groter over zo’n iemand.

“Het chakralichaam wordt dus bestuurd en gecontroleerd. En wel op een hele vernuftige manier...”Door de Saturnus energie. Elke planeet in ons zonnestelsel heeft een ziel, een functie, en een rol te spelen in het geheel. Saturnus zijn ziel is de Jehova energie, de energie die dus aan de top van de Orion groep piramide bivakkeert. De functie van Saturnus is die van controle, en de rol die deze zware jongen speelt is immens. Immens omdat wij hem dat gevraagd hebben bij aanvang van dit project. En Saturnus doet dat met verve, dat moet gezegd worden.

Wat ziet U echt?

Page 6: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

6

De 7 ringen van Saturnus zijn kunstmatig. De laatste ring is pas in de vorige eeuw af gemaakt zelfs… En de 7 ringen, ook wel A-B-C-D-E-F-G ringen genoemd besturen de 7 chakra’s van het menselijke chakralichaam. Dit gebeurt op een harmonische manier, het werkt net als een muziekinstrument. De Jehova energie is verantwoordelijk voor de 7de chakra, de kruinchakra, oftewel de pijnappelklier. Nu is Jehova door de jaren heen in verschillende vormen op Aarde geweest. Dus daarom vereerden de Katholieken, als ook de Romeinen, de Sumeriers, de Egyptenaren, de Grieken, de vrijmetselaars allemaal de pijnappelklier. Het werd aan hen verteld door hun zogenaamde ‘goden’. En nu doet de New Age hetzelfde. Juist ja, omdat hun ‘goden’ hen dat vertellen… Alleen nu heten dat geen goden opeens meer. Nee nu zijn dat engelen, geascendeerde meesters, galactische federatie leden, of spirituele goeroes geworden. Het is maar net wat voor naam je het beestje geeft. “Maar het is niet alleen kommer en kwel. Zoals gelukkig steeds meer mensen zich herinneren, is er één manier om onder deze controle uit te komen. En dat is leven vanuit je hart.” Luisteren naar je gevoel. En dat zit allemaal in je innerlijke licht. Wij hebben het hele universum al in ons zitten namelijk. Maar dat zit niet in ons hoofd. Nee dat zit in ons innerlijke licht. En dat zit in het midden van je borst. Focus je daar op, en er gaat een wereld voor je open. Alles wat je wilt weten, weet je al. Het zit opgeslagen in dat innerlijke licht. Eenmaal weer in contact met je

innerlijke licht, zal je merken dat je als vanzelf weer contact (of steeds meer contact) krijgt met jeZELF. Een term welke ik gebruik voor mijn Hogere Zelf. En die versie van jezelf die is al in de vijfde tot en met de zevende dimensie. En deze weet wat goed voor je is. Wat ik eigenlijk wil zeggen met dit verhaaltje is: Gebruik het chakralichaam eventueel als stepping stone, gebruik het als optie, maar maak het niet het einddoel. Ascentie van en met moeder Aarde betekend weer in contact staan met jeZELF, en de enige manier om dat voor elkaar te krijgen is het chakralichaam vaarwel te zeggen, en naar je innerlijk licht te gaan leven en luisteren. Dit hele artikel kan nogal stellig

overkomen, en dat klopt, want in de nabije toekomst is het van belang dat je naar je hart gaat luisteren, en uit dat chakra verhaal stapt. In onderstaand hoofdstuk zal ik vertellen waarom..Meer dan 1500 jaar religieuze propaganda is er niet voor niets geweest.Als je het mij vraagt dan heeft de pijnappelklier een grote rol gespeeld, en nog te spelen in alle geloven die ooit op deze planeet hebben bestaan en nog steeds bestaan. De pijnappelklier is het instrument waarmee de Jehova energie de mensheid probeert te

controleren. En dat doet deze energie niet voor niets. Uiteraard niet. Wie nu nog geloofd dat meer dan 1500 jaar religieuze waanzin voor niets heeft plaatsgevonden op deze planeet, die loopt als je het mij vraagt in ontkenning rond.We naderen met rasse schreden de ascentie van moeder Aarde. Ook de Jehova energie weet dit. En het is dus ook niet voor niets dat alle geloven, ook de new age, het over een ‘eindtijd’ hebben. Die tijd is namelijk nu aangebroken. Het boek van openbaringen zal, zo is mijn gevoel, volledig uitgespeeld worden de komende maanden. De ‘goden’, ‘engelen’, ‘geascendeerde meesters’, en andere sprookjesfiguren komen echt naar de Aarde toe. Natuurlijk. Waarom zou men zoveel moeite doen om massa’s mensen onder controle van religie te houden? Om te oogsten dus. En dat wordt de grote test de komende tijd. Luister je naar jeZELF en weet je dat je oneindig bent, dan geloof je dus niet in iets wat zich buiten jezelf bevind. Je weet dan ook dat niets of niemand jou ‘geschapen’ heeft. Je hebt

Page 7: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

7

geen leiding meer nodig want je bent je eigen leider. En dus slaag je met vlag en wimpel voor de test. Alles wat straks uit de kast gehaald gaat worden leidt uiteindelijk allemaal tot het religieuze plaatje. Dat wordt de grote show op Aarde. En dan heb ik het dus over sprookjesfiguren. Letterlijk. Want wij zijn niets minder dat die lui. Sterker nog, wij zijn veel meer dan die lui, wij hebben het hele universum al in ons. Zij niet. Zij blijven beperkt tot maximaal de vierde dimensie. Totdat ze ook het lef krijgen om te incarneren op een planeet met een densiteit zoals hier op Aarde ervaren. ‘Zij’ weten dit ook, en zijn zo jaloers als het maar zijn kan op ons. Want wij kunnen binnenkort iets worden, waar zij tot nu toe het lef niet voor gehad hebben om eraan deel te nemen: Universele scheppers van Licht. Het laatste wat ik wil meegeven

is om je niet bang te laten maken door dit ‘gespuis’. Mocht je net als mij ‘lastig’ gevallen worden door deze jaloerse energieën en entiteiten, probeer ze dan eens neer te zetten voor hetgeen ze zijn: Lafaards van het ergste soort. In de meeste gevallen dan. Lastig vallen doen ze je door bijvoorbeeld gedachten in te

planten als je even in je mind zit. Merk je dit? Praat dan in je mind terug tegen ze. Ze pakken je via de Matrix, dan kan jij ze ook via diezelfde Matrix terugpakken als je dat wilt. Ik tenminste wel, en ze zijn er allergisch voor. Op zo’n moment flikflooien ze met je mind. Ze horen dus hetgeen je terug zegt, en dat hoeft niet hardop. Gewoon zachtjes in je hoofd iets zeggen als: “Ik weet wat jullie doen, ik weet wie jullie zijn, en ik weet wat jullie willen bereiken. Ik heb jullie door. En als jullie echt grote jongens zijn, kom dan eens in levende lijve langs als je durft in plaats van zo laf zonder jezelf te laten zien. Bedankt voor alle ervaringen, ik hou van jullie, en wie weet krijgen jullie ook een keer het lef om hier te incarneren. Dan hoef je niet meer zo jaloers te zijn. Maar val mij niet meer lastig met dat droevige gedoe. Bedankt voor de aandacht”. Je kan de tekst naar hartelust aanpassen, als de boodschap maar ongeveer hetzelfde is. Dit helpt ook ‘s

nachts vlak voor het slapen bijvoorbeeld, of wanneer dan ook als je gevoel hebt dat er extern wordt geprobeerd je van je pad te krijgen. Wees niet bang voor ze, ze zijn juist bang voor jou. Jij hebt alle potentie in je om een universeel schepper van Licht te worden, jij bent oneindig, en jij bent diegene die hier alle kracht in zich heeft. Die kracht zit dus niet in je hoofd , maar in het midden van je borst!(Micky)Bron: Indigorevolution.nl

Page 8: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

8

We leven in de tijd van de New Age, de Nieuwe Tijd, op de drempel van de Nieuwe Aarde, zo zien veel mensen het tegenwoordig. We praten over ascentie, over spirituele ontwikkeling, over het terugkrijgen van onze vermogens, over telepathie, energie, engelen, verlichte meesters, galactische federatie noem maar op, dat maakt allemaal deel uit van de New Age.

De New Age lijkt ontstaan te zijn in de zestiger jaren, tijdens de hippietijd, en is ons aangebracht via de hele cultuur van die tijd. De musical Hair is een prachtig voorbeeld, lees de teksten maar eens, het verwoordt bijna alles van de New Age. Ook het zien van films als Easy Rider, en het luisteren naar al die prachtige zestiger jaren muziek heeft veel losgemaakt in de mensen.

Astrologie, meditatie, boeddhisme, allerlei vormen van healing en yoga zijn over ons heen gespoeld en velen zijn actief met een of andere vorm van healing aan het werk gegaan. We worden bedolven onder allerlei informatie via channelingen via boeken en websites en we voelen ons daar geweldig bij.

Is dit nu allemaal zo vanzelf ontstaan? Ik denk het niet. Ik denk dat het zo gepland is. Een tijdje terug heb ik al eens een artikel geplaatst over de muziek van de zestiger jaren. Hoe toevallig het was dat praktisch alle grote sterren uit de begintijd van de hippie-jaren kinderen van Amerikaanse legerofficieren waren, kinderen van de Illuminati zogezegd. En die hele

Is de NEW AGE het zoveelste

massapsychologie experiment?

In de creatie mythes van dit Universum duikt de naam op van Archons of Archonten. Voor de goede verstaander: we hebben het niet over de Big bang mythe of een creationisme. Volgens Wikipedia betekent de vertaling van het woord archon letterlijk “heerser” of “heer”. Daar waar o.a. archons worden gelieerd aan planeten die de aarde “overheersen” (Hebdomad) werden teksten in de Nag Hammadi documenten (kosmologisch gnosticisme) teruggevonden die archons beschrijven als buitenwereldse entiteiten dewelke, via een realiteit creërende technologie deze 3 dimensionale aarde hebben omgeturnd tot een...gevangenisplaneet. Een virtuele realiteit die zo echt lijkt dat de mens ze beschouwt als de énige realiteit! Archons worden ook omschreven als psycho-spirituele parasieten die o.a. religie hebben gebruikt (implantatie) als een manier om de mens te domineren.

ARCHONSDE GROTE SPIRITUELE FRAUDE

Page 9: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

9

spirituele wereld, die is eigenlijk honderd jaar geleden al gepland. Ik herinner me nog dat een van de eerste revolutionaire spirituele boeken waar ik mee in aanraking kwam “De Geheime Leer” was van madam Blavatski. Dat is een boek uit het begin van de twintigste eeuw, rond 1900 geschreven. Wat een zee van informatie, gewoon niet door te komen. Ik geloof dat ik nooit verder gekomen ben dan een pagina of vijftig. Deze madam Blavatski heeft ernstige banden met de Illuminati. Alles wat zij schrijft komt trouwens uit channelingen van overgegane “meesters”zoals Kuthumi en anderen. Haar werk is later voortgezet door Alice Baily die weer de grondlegger is van de Lucis (Lucifer) Trust, een satanische uitgeverij van de Illuminati. Lekker stelletje. Toch zijn zij de grondleggers van de New Age gedachten. Het verhaal van ascentie, een Nieuwe Aarde, Akasha kronieken, channelingen, spirituele ontwikkeling, het komt allemaal uit de koker van onder andere deze vrouwen.

Voor de zestiger jaren was de wereld geheel in handen van de religies. De westerse wereld was in handen van het Vaticaan via het Roomse (Romeins) Katholieke geloof of variaties daarvan, protestant of hervormd. En de Oosterse wereld werd beheerst door hindoeïsme, boeddhisme en islam. En de rest van de wereld is bekeerd tot een van de genoemde religies. Alle religies hadden de touwtjes strak in handen, tot de zestiger jaren. De generaties dit toen

opgroeiden werden door de hippie-hype losgeslagen uit de oorspronkelijke religies, en rechtstreeks de New Age religie in geloodst. Van de ene religie naar de andere zogezegd. Ik heb dat zelf ook ervaren. Was ik als tiener nog helemaal in het katholieke geloof gevangen, zodra ik me daarvan losmaakte stond de New Age al op mij te wachten en werd ik daar helemaal door opgeslokt. Eigenlijk is dat het verhaal van heel veel mensen van mijn generatie, religie-hoppen van een “oude” religie naar de Nieuwe Tijd religie. En een religie is het zeker. In plaats van Jezus hebben we nu Sananda, en er is zelfs een variatie op Maria, Lady Nada, we hebben nog steeds de engelen, aartsengelen Michael en noem maar op, en ook nog de verlichte meesters zoals Saint Germain, Kuthumi en vele anderen. En om het allemaal nog leuker te maken hebben we ook nog de Galactische Federatie met Ashtar, SaluSa, Diana en vele anderen. En allemaal channelen ze hun boodschappen naar ons toe via de vele open staande mediums waarvan er meer en meer komen. We worden zelfs aangemoedigd om allemaal te gaan channelen. De communicatie van de Nieuwe Tijd heet telepathie.

Wat is de boodschap van de New Age?

Wat is nu de gedachte achter de New Age, wat wordt ons nu allemaal verteld? Het is misschien teveel om allemaal te vernoemen, maar ik zal puntsgewijs de belangrijkste gedachten behandelen en

voorzien van commentaar. Al deze gedachten worden ons zoals gezegd, aangereikt via channeling.

1. Wij zijn goddelijke wezens en we zijn hier op aarde om via de wet van karma te leren en ons te ontwikkelen.

Mee eens, wij zijn goddelijke wezens en zijn ooit hier op aarde gekomen om via ervaring te leren. God kan zichzelf alleen leren kennen door ervaren. Maar de wet van karma is bedrog en is ons door de

Page 10: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

10

duisternis opgelegd. Op een bepaald moment in onze ontwikkeling is de duisternis gekomen en heeft deze aarde veroverd en is ons als slaven gaan overheersen. Zij hebben de wet van karma ingesteld om er zeker van te zijn dat wij nooit “afstuderen” en weg gaan van deze aarde. Zij zorgen er continu voor dat wij nooit van het karma afkomen en steeds weer nieuw karma opdoen. Wij hebben onszelf daar helemaal in verloren en zijn helemaal vergeten dat wij uit vrije wil gekomen zijn en ten allen tijde ook weer weg kunnen gaan. Maar wij, goede sullen willen eerst ons karma uitwerken!

2. Wij creëren onze eigen wereld. Al het negatieve wat wij ervaren hebben wij zelf gecreëerd.

Dit hangt samen met de wet van karma en is deel van het bedrog wat ons aangedaan wordt. Door ons de schuld te geven van al het negatieve en leed en ellende die zij veroorzaken zakt ons zelfbeeld en gaan wij ons identificeren met de duisternis. En vergeten wij helemaal dat wij Goddelijk Licht zijn, Onbegrensd Bewustzijn

3. Wij leven in een gepolariseerde wereld. Licht een duisternis hebben elkaar nodig.

Dit is een grove leugen. Het Licht heeft helemaal geen duisternis nodig. Duisternis is het gebrek aan Licht. Het omgekeerde is wel waar, duisternis heeft Licht nodig om te kunnen bestaan, aangezien

het parasieten zijn, die leven van ons Licht. Als wij , Lichtwezens hier allemaal weggaan kan de duisternis zich hier niet meer handhaven.

4. Wij worden overheerst door de duisternis. Echter de duisternis heeft het licht gezien en zal spoedig verdwijnen.

Dit is een grove leugen. De duisternis heeft het licht niet gezien en gaat gewoon door met het veroorzaken van ellende en leed op de aarde, en zal dat altijd blijven doen. Het wordt niet beter, alleen maar slechter. Dit is als een wortel die de Lichtmensen voorgehouden wordt, het dient om ons in de wachtstand te zetten, en maakt ons wijs dat wij niet hoeven te handelen. Dat is een groot bedrog. Wij moeten wel degelijk handelen en als de tijd gekomen is kiezen wat we gaan doen!

5. Wij zijn bezig met onze ascentie, net als de Aarde zelf, en het hele universum kijkt toe.

Volgens alle channelingen is de ruimte van ons zonnestelsel gevuld met ruimteschepen van de Galactische Federatie en allerlei andere planeten die ons willen helpen met onze ascentie. Vreemd dat ze niets doen. Nog vreemder dat ze met al hun gevorderde techniek niet in staat zijn om gewoon met ons te communiceren en zich beroepen op channelen, een zeer onbetrouwbaar en te beïnvloeden manier van communicatie. Wetend dat wij

overheerst worden door een buitenaards ras, kan de aanwezigheid van andere ruimteschepen alleen maar betekenen dat die bevriend zijn met onze overheersers, of misschien wel de aarde willen afpakken en zelf gaan veroveren, of ons willen bevrijden? In ieder geval zeker niet om ons te helpen met onze ascentie want dat zullen onze overheersers zeker niet toestaan. Die willen ons Licht en doen er alles aan om onze energie zo laag mogelijk te houden.

6. De Aarde gaat naar een hogere dimensie met alle geascendeerde mensen, en de rest van de mensen gaat van deze aarde af naar andere planeten die meer met hun trilling overeenkomen.

Als dit zo zou zijn, dan zouden onze overheersers ook ascentie krijgen. Nogmaals die zijn duisternis en zullen er alles aan doen om de aarde in duisternis en lage energie te houden. Ze bezitten alle technologie om de aarde en zijn bewoners compleet te verwoesten en indien nodig zullen ze dat zeker doen. Ze hebben het misschien al eerder gedaan, met Atlantis, en daarna pakken ze gewoon de draad weer op en gaan ze verder met doen wat ze nog steeds doen, ons onderdrukken en ons Licht stelen.

7. De Aarde gaat daarom door een proces van grote verandering, en de

Page 11: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

11

mensen worden tijdelijk van de Aarde afgehaald tot de grote veranderingen over zijn.

Dit wordt dagelijks door de Galactische Federatie gezegd via channelingen. Worden wij hier al voorbereid op een grote herstart zoals beschreven is in het vorige punt? Het heeft er alle schijn van. Denk aan die Zaadkluis in Spitsbergen, denk aan al die ondergrondse steden die gebouwd zijn. Ze zijn zeker bezig om te zorgen dat zij na de herstart als eerste weer op de troon zitten. En alles gaat dan weer opnieuw beginnen. Erger nog, ze zijn druk bezig om ons ook nog de schuld te geven van de aarde veranderingen. Zij zijn bezig dit te veroorzaken en wij krijgen de schuld, nog wat extra karma op de toch al zo grote hoop!

Wat is het doel van al deze boodschappen?Wat is het programma voor ons? Als we eerst eens kijken naar het karma hoe dat toegepast wordt daar kunnen we al veel van leren. Het karma wordt gebruikt om ons hier te houden. De meesters van karma in de astrale wereld blijven ons maar nieuw karma geven. Als we naar boven gaan, na een leven, dan krijgen we een tunnel te zien. Aan het eind van de tunnel staan engelen, of bekenden van ons die al overgegaan zijn, wat ook maar werkt om ons die tunnel in te krijgen. Die tunnel is een

val. Als we daarin gaan dan worden we aan de andere kant opgevangen in een kunstmatige wereld, en vervolgens daar weer helemaal opnieuw geprogrammeerd in zogenaamde “scholen”. Ook wordt daar ons leven “geëvalueerd” en worden we voorzien van nieuw karma weer teruggestuurd naar de aarde voor een volgend leven in slavernij. De astrale wereld is één grote valkuil, bedoeld om ons op te vangen en te blijven controleren. Onbewuste mensen zijn makkelijk te vangen, die worden op aarde al geprogrammeerd met wat ze moeten verwachten als ze boven komen. Christenen geloven in een hemel of hel, en misschien wel in de poort met Petrus. Islamieten geloven weer in een andere hemel, hindoes en boeddhisten weer in en ander paradijs, en geloof me, dat is precies wat ze gaan zien daarboven. Ieder wordt opgevangen in de wereld van zijn eigen overtuigingen. Ik heb zelfs eens een tijdje in een groep gezeten die zijn eigen astrale steden bouwde voor de overgang. Geloof me, daar zal ik geen voet in zetten!

Een ander programma is dat van de Nieuwe Aarde, of Nieuwe Wereld, niet te verwarren (of juist wel?) met de Nieuwe Wereld Orde. Het verhaal van ascentie van de mens en de Aarde vertelt ons, New Age zieltjes dat we in ons laatste leven op deze huidige Aarde zitten. En geloof me, daar zijn we allemaal heel blij mee, want wij weten dat we hier niet meer willen terugkomen. Hoe kun je een groep gevorderde zielen zoals

De echte Matrix ?“De Anunnaki hebben het Menselijk Verstand Systeem gemaakt om de Soevereine Integraal – het ware Zelf dat oneindig en eeuwig is – in een netwerk van illusies en misleidingen gevangen te houden. Dus het menselijk instrument werd aangesloten op het MVS en de Soevereine Integraal werd erin geplaatst als levenskracht, datgene wat het menselijk instrument in beweging zet, animeert. Een aspect van het God-Geest-Ziel-Complex was het programma dat we angst voor de dood noemen, de angst voorafgescheidenheid, de angst voor het niet-bestaan.”

Uit Interview Project Camelot met “James”

wingmakers.com

WINGMAKERS

Page 12: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

12

wij dan toch bewegen om hier te blijven? Heel simpel, door ze wijs te maken dat de Aarde en wij samen Licht gaan worden, gaan ascenderen dus. Dat is de wortel die ons voorgehouden wordt, en waarin wij allemaal maar al te graag willen bijten. Wij Lichtmensen willen niet meer terugkomen op een duistere Aarde, dus maken ze ons wijs dat er een Nieuwe Aarde komt. En dat willen wij maar al te graag geloven. Nu even serieus, geloof jij dat die channelingen vanuit de astrale wereld echt zijn? Dat Mattheus daar met God, de aartsengelen en de Galactische federatie in een controlekamer gezellig over ons zitten te overleggen? Het is allemaal bedrog, toegespitst op ons New Agers. Het verhaal van de Nieuwe Aarde is het allergrootste bedrog, en het wordt hoog tijd dat wij ons dat realiseren. Waarom zouden ze dat nodig hebben, als ze ons steeds individueel opvangen na het leven en om kunnen programmeren?

Ik denk dat er een moment komt, waarop er zoveel zielen tegelijk overgaan, dat ze het niet meer bij kunnen houden. En daar dient het programma voor, wij moeten zo geprogrammeerd zijn voor de Nieuwe Aarde, dat wij als vanzelf doen wat ze van ons willen. In plaats van ervandoor te gaan, te vluchten van deze verdoemde Aarde. En wanneer komt dat moment dat er zoveel zielen overgaan? Misschien wel in 2012, de Illuminati houden ervan om alles van te voren te vertellen, ze scheppen graag op over hun daden. Misschien

is het iets wat ze zelf doen met hun techniek, een wereldramp veroorzaken. Ze beheersen nu al het weer en het klimaat door hun HAARP en soortgelijke installaties op andere plaatsen in de wereld. Of het is zo dat er iets gaat gebeuren wat ze niet zelf veroorzaken. En dat lijkt mij waarschijnlijker, want het is voor hen een groot risico om ons te verliezen. Het zou iets vanuit de zon kunnen zijn, of een komeet of wat dan ook. Wij weten zo weinig van de ruimte om ons heen, daar zorgen ze wel voor. Het programma waar ze zo ontzettend fanatiek mee bezig zijn om ons mee te overspoelen is bedoeld voor een dergelijke gebeurtenis. Het probeert te bereiken dat wij blijven, dat wij hier blijven wachten op de Nieuwe Aarde. En oh ja die zal zeker komen, maar het zal er niet een zijn zoals wij die verwachten. Het wordt een Nieuwe Aarde voor hen, een nieuwe ronde van onderdrukking. Amitakh Stanford zegt trouwens dat er helemaal geen Nieuwe Aarde meer gaat komen, dat deze Aarde uitdooft en dat ze nooit een nieuwe meer kunnen opstarten. IN BEIDE GEVALLEN, MOETEN WIJ WEG. Dat is het belangrijkste om te onthouden. En dat is waar wij lichtwerkers voor gekomen zijn. Om iedereen om ons heen wakker te maken uit deze programmering. Om iedereen los te maken uit deze slavernij, uit dit hamsterwiel waar we denken dat we nooit uit kunnen ontsnappen. Maar dat kunnen we wel. Als we wakker worden en ons realiseren dat we GODDELIJK en ONBEGRENSD

BEWUSTZIJN zijn. En dat we nooit gevangen kunnen worden. Zodra we niet meer in de gevangenis geloven bestaat hij niet meer. En dan kunnen wij gaan. Dat is het einde van de slavernij. Vrijheid.

(René Klever) 2010

goto2012.nl

MAO WIST HET AL!

Om het nog maar eens droog te stellen: er is geen  Ascentie op komst, we gaan niet door een

verandering, nu ja verandering is er constant maar niet dè Grote Verandering zoals ze steeds weer wordt vooropgesteld. Vraag het aan de Chinezen wat er is gebeurd nadat Mao zijn "Grote Sprong Voorwaarts" introduceerde. De zon gaat jouw DNA niet upgraden. Deze New Age mantra's en doctrine hebben reeds heel wat mensen misleid (en zullen ze blijven misleiden) dat er iets groots staat te gebeuren. Het is de grootste spirituele fraude ooit en vele tuinen er in. Obama maakte gebruik van hetzelfde trucje ( Change! yes we can) en recent had de nieuwe zionistische-vers van de pers-president van Frankrijk het over "Changement maintenant!"

Als er iets aan het veranderen is dan is het de afbraak van de democratie en alle sociale verworvenheden. Als er iets in aantocht is, dan is het de communistische-fascistische

Page 13: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

13

nieuwe wereldorde die via agentschappen zoals de IMF, de EU, de Bilderberg groep, de CIA de gevangenis aan het uitbouwen is.

Want een open, in verwachting zijnde menselijke collectieve geest creëren is hetgeen waar de manipulatoren op rekenen. Een verwachtingsvol, goed gekneed collectief onderbewuste is waar ze al die jaren aan gewerkt hebben via Hollywood, TV en andere Orks genootschappen. Inclusief "trigger" woorden zoals "we are one" en symbolen zoals de klassieke zon die verschijnt achter een wereldbol, haar "licht" (lucis) brengend over de mensheid. Immers, als we ons niet emotioneel verbinden kan het ons niet raken? Geloven in ascentie naar de vijfde dimensie of dat je op een blauwe maandag wakker wordt met 12 DNA strengen is OOK geloven dat Jezus terugkomt. Alsof die terug aan het kruis wil genageld worden?

Maar de onzichtbare wereld heeft ook zijn rechten. De wereld van

bewustzijn, het innerlijke van de mens, individueel en collectief heeft zijn bestaansrecht verworven in dit paradigma dat "Leven op planeet Aarde" heet. En daar ligt nu net de (niet-evidente) sleutel tot bevrijding op individueel vlak. Want de kippen zullen al tanden hebben vooraleer we de, nog steeds in straatprotesten gelovende, medemens zover zullen krijgen zich naar binnen te laten keren en collectief de ruggegraat te laten activeren!

Dus leg die holle slogans naast je neer en doorzie het spel. Werk aan jezelf en je meesterschap over het nulpuntveld en verwacht niet dat de Galactische Federatie of de Pleiadische familie van het Licht het voor jou komt doen. Wordt zelf een Jedi! (RVD)

JEDI?

“De Mannen die naar Geiten staarden “ is een film gebaseerd op een boek van Jon Ronson en gaat over de menselijke capaciteiten. De term Jedi wordt gebruikt , uiteraard gebaseerd op de beroemde filmseries Star Wars. Kan een mens Jedi kwaliteiten aankweken? Volgens supersoldier Duncan O’ Finnian wel. Hij bracht de geheime CIA projecten naar buiten die fictief worden beschreven in voormelde film...

De relatie tussen mens en de

zon is een belangrijke sleutel tot herinnering

van wie we ECHT zijn!

Page 14: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

14

Alle wegen leiden naar Rome. Het staat buiten kijf dat het geen toeval is het Vaticaan en het Nazisme sterk met elkaar verbonden zijn. Beiden zijn doodsaanbiddings cults dewelke zijn

origine vindt in het satanisme. Het is geen toeval dat er zoveel doodschedels terug te vinden zijn in de iconie van de katholieke kerk en op de beruchte

hoofddeksels van de SS doodseskaders. Dit in acht genomen en eenmaal we uit de trance van ontkenning zijn gekomen, kunnen we begrijpen waarom de

wereld er vandaag zo verschrikkelijk aan toe is.

DE NAZI’S EN HET VATICAAN

Page 15: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

15

In deze turbulente tijden, waar de discussie over de oprukkende islam en de mogelijke dreigingen die daar vanuit gaan niet slechts in ons land maar ook elders in Europa en de VS soms verhit gevoerd worden, is het goed om eens te kijken naar de goede zeden van het Vaticaan, dat in het verleden, maar zeker ook in de tegenwoordige tijd niet schroomt om in de naam van het geloof zich zaken te permitteren die, zouden deze door moslims gepleegd worden, de wereld in opstand zouden brengen. Niet dat wij een lans willen breken voor de islam, maar een kijkje in de spiegel doet af en toe goed.

 Velen vragen zich af,  hoe de katholieke kerk en in mindere mate  ( ook al door het kortere bestaan) de niet katholieke kerken aan hun rijkdom gekomen zijn. Het antwoord is eenvoudig, roof en afpersing, terwijl de “vrijwillig” afgedragen donaties maar een fractie voorstellen van de inkomsten van de kerk. De rijkdom van de kerk is gewoon bloedgeld en op een criminele wijze vergaard.

Om te beginnen, maar dit begon al onder keizer Constantijn de 2e in het oude Rome, kreeg de kerk ( wij bedoelen de katholieke kerk als wij het in dit artikel over de kerk hebben ) een vrijstelling van belastingen die tot heden ten dage in een aantal landen van kracht is.  Door tempels van “heidenen” te onteigenen, en u moet daarbij ook denken aan Boeddhisten, Moslims enz. groeide het onroerend goed bestand van de kerk snel, temeer de wetgevers dit geen roof vonden , maar zoals gezegd onteigening, die werd goedgekeurd.

ZWITSERLAND

In  dit  boek  wordt  de    rol  van  het  Va2caan  onderzocht  in  het  helpen  van  Nazi’s  om  te  ontsnappen  aan  straffen  voor  hun  misdaden.  Origineel  gepubliceerd  in  1991,  onthuld  het  boek  de  rela2e  tussen  het  Va2caan,  het  Nazi  goud  en  de  Zwitserse  banken,  alsook  de  linken  tussen  Westerse  investeerders  en  Nazi  –Duitsland.  Zo  wordt  ook  bijvoorbeeld  aangetoond  dat  de  Westerse  codebrekers  reeds  in  1941  op  de  hoogte  waren  van  de  Holocaust  maar  hierover  zwegen  tegenover  de  Westerse  pers.  Om  Allen  Dulles  (CIA  )te  beschermen  werd  ook  niet  bekend  gemaakt  dat  het  Nazi  goud  begraven  was  in  Zwitserse  banken  en  dat  ook  nog  vandaag  Australische-­‐,  Britse-­‐  en  Canadese  regeringen  er  alles  aan  doen  om  hun  burgers  te  verbergen  dat  er  nog  steeds  oorlogsmisdadigers  onder  hen  leven.

Paus PIUS XI bij de ondertekening van

het concordaat

Page 16: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

16

Voorts bediende de kerk zich tot ver in de middeleeuwen van slaven. De arbeidskrachten waren  goedkoop en dat is de eerste besparing als je b.v. een

kerk of klooster neer wilde zetten. Op enig moment beschikte de kerk over 20.000 slaven, waarbij dankbaar gebruik gemaakt werd van de

kinderen voortgekomen uit” buitenechtelijke “escapades van priesters en monniken. Voorts was de kerk ideologisch verantwoordelijk voor het

houden van slaven en wist dit ruim 1000 jaar vol te houden. Het houden van slaven werd dus getolereerd en zelfs aangemoedigd.

Tijdens  het bewind van Karel de Grote werd het zgn. Kerktiende ingevoerd, dat inhield, dat een tiende van iemand’s inkomsten aan

de kerk moesten worden afgestaan, iets dat weliswaar in mildere vorm ( Kirchensteuer) nog steeds van kracht is bij onze Oosterburen. Jaarlijks ontvangt de kerk ( kath. en niet katholiek) in Duitsland 8.5 miljard kerkbelastingen en doet de Duitse overheid er nog eens 14 miljard bij.

Van 20 ton geroofd goud, werd in de kathedraal van Toledo een 3 meter hoog standbeeld bekleed. Het goud was geroofd van de Indianen en deze werden daarvoor te werk gesteld in goudmijnen. Bekende je je niet tot het katholieke geloof ( en komen wij dit ook niet in de koran tegen) dan stond daar uiteindelijk een straf op, die veelal bestond uit de brandstapel of wurging door “ongelovigen “op te hangen op een wijze dat zij nog net met de voeten op een houtstapel konden staan. deze werd dan aangestoken, het hout verbrandde en het wurgtouw zorgde voor de rest. De dood liet zo tot een uur op zich wachten. 

Door middel van falsificatie van testamenten die aan mijnheer pastoor werden toevertrouwt of door hem werden geschreven, gingen

kapitalen van erfenissen niet naar de rechtmatige erfgenamen, maar naar de kerk. Wilde je geld lenen bij de kerk werden er woekerrentes

Page 17: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

17

berekend. Van veel kloosters is het bekend, dat zij een complete vervalsafdeling binnen de muren hadden, iets, daar er nog geen drukpersen bestonden, maar alles met de hand werd geschreven, een gemakkelijke wijze van “bijverdienen”was.

Velen van u zullen ooit de film Jeanne d’Arc gezien hebben en weet u wat er met je gebeurde als je niet tot de kerk behoorde of wilde behoren. De brandstapel, vierendelen, raddraaien waren de favoriete manieren om iemand van gedachten te laten veranderen.

Maar kijken wij naar het recente verleden, dan zien wij witwasschandalen , de Banco Ambrosiano waar het ging om 250 miljoen dollar is er een goed voorbeeld van en nog begin dit jaar deed het Vaticaan het even dunnetjes over met slechts 20 miljoen euro. Aartsbisschop Marzinkus, die het witwassen bij de Ambrosiano MET medeweten van de paus regelde, speelt heden ten dage rustig zijn rondje golf in Florida, terwijl de baas van deze bank Roberto Calvi in opdracht van ?? door de maffia in London werd vermoord.

“Wie met het zwaard vecht, zal door het zwaard te val komen”, zei Jezus, maar wat te denken van de 22 miljoen, u leest het goed, mensen die in opdracht van de kerk tijdens de kruistochten, inquisitie vermoord en of dat de bedoeling is geweest van die timmerman’s zoon , blijft de vraag. Maar ofschoon dit al redelijk ver achter ons ligt,

willen wij graag uw aandacht vestigen op de dood van 750.000 orthodoxe Serviërs, die in de periode 1941 – 1943 de dood vonden. De katholieke geestelijken keken net als het vaticaan even de andere kant op. De foto laat de pauselijke nuntius  zien met de facistische leider Pavelic, de man die de opdracht voor de moorden gaf. En tijdens de “ethnische zuiveringen in Rwanda, werden in 100 dagen tegen de 800.000 mensen vermoord. De katholieke kerk die  sterk in Rwanda vertegenwoordigd is, stond er bij en keek er naar. 15.000 vluchtelingen zochten hun heil op het terrein van de kerk in Kibeho, 2 dagen later waren zij allen vermoord. De moorden in de geloofsoorlog in Ierland liggen nog fris in het geheugen.

Kortom, wat is er veranderd en wat zijn de verschillen tussen de kerk en de islam , waarbij het er zeker niet om gaat het ene geloof ten opzichte van het andere in een beter daglicht te stellen. Echter durven wij wel te zeggen, dat een geloof per definitie slechts onheil en verderf brengt, waarbij zoals altijd slechts de ”gewone” man of vrouw het slachtoffer is.

De Vaticaanse rattenroute

 In de laatste dagen van de oorlog, waren duizenden ontheemden, zogenaamde displaced persons, verstrooid over een door oorlog verscheurd Europa. Deze mensen waren van huis en haard verdreven, en veel van

hen hadden geen familie meer om naar terug te keren, omdat die hetzij dood, vermist of ook ergens elders op het continent waren verdwaald. De meesten waren slachtoffers van Nazi-geweld, terwijl anderen uit handen van de oprukkende Sovjettroepen van Jozef Stalin poogden te blijven.

Verscholen tussen deze menigten van displaced persons verkeerden sommige van Europa's meest beruchte oorlogsmisdadigers, individuen die het bloed van miljoenen aan de handen kleefde. Net voor het einde van de oorlog had het secretariaat voor Buitenlandse Zaken van de Heilige Stoel campagne gevoerd om deze berooide van spirituele en materiële steun te voorzien. Het Vaticaan heeft altijd consequent volgehouden dat ze zich niet bewust waren van de identiteit van degenen die hun humanitaire hulp niet verdienden. Helaas wisten een aantal hooggeplaatste priesters niet alleen wie die gezochte oorlogsmisdadigers waren, maar spoorden ze hen bewust op en gaven ze hen extra hulp en verleenden hen voordelen zoals maar weinig mensen gedurende de hele oorlog hadden ontvangen.

Jaren later werd het publiek geheim dat oorlogsmisdadigers als Klaus Barbie (Gestapo chef in Lyon), Adolf Eichmann (hoofdadministrateur van de jodenvernietiging), Heinrich Meller, Franz Stangl (commandant van vernietigingskampen Sobibor en Treblinka) en een hele lijst van andere oorlogsmisdadigers

Page 18: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 18

Bestuurt het Vaticaan de wereld vanuit de

coulissen? En heeft zij het nazisme in het leven

geroepen?

Dit Engelstalig document toont aan hoe ook het Rode Kruis in samenwerking met

het Vaticaan duizenden nazi’s liet ontsnappen. Of het Rode Kruis willens

nillens hieraan meewerkte of zelf bedrogen werd laten we hier in het

midden.In het boek “Genesis of a new Spage Age” van John B. Leith wordt verslag gemaakt

van een gigantische operatie om de topnazi’s ondergronds in de “holle aarde”

onder te brengen bij hun origine broeders(!) en van een massamoord op

nazi’s in een duikboot door de geallieerden door ze geen toegang tot

Amerika te geven.In het nauwkeurig gedocumenteerd

boek”Adolf Hitler, Kroniek van Hitlers vlucht uit Berlijn” van Robin de Ruiter over

de laatste dagen van Hitler komt de schrijver tot de conclusie dat de ex-

dictator zijn laatste dagen heeft gesleten in een Spaans klooster.

Roma ( Amor omgekeerd gespeld! ) staat aan het hoofd van de “foodchain”. Via

allerlei genootschappen besturen ze de wereld. Dit is de enige verklaring voor de

grootscheepse vlucht van zovele oorlogsmisdadigers. (Red)

Page 19: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 19

die uit het verscheurde Europa ontsnapt waren via de Katholieke Kerk. De meeste van deze mannen ontsnapten door toedoen van één man, een RK bisschop genaamd Aloïs Hudal, rector van de Pontificio Santa Maria dell Anima. Gedurende de oorlog had Hudal dienst gedaan als Commissaris voor het Episcopaat voor Duitssprekende katholieken in Italië, en tevens als biechtvader voor de Duitse gemeenschap in Rome. 

Hudal koesterde antisemitische gevoelens en zijn pro-Nazi overtuiging was welbekend in de hele katholieke gemeenschap. Bisschop Hudal had tijden de regering van Hitler herhaaldelijk gesproken over de overeenstemming tussen de Katholieke Kerk en de Nazi-regering.

In het boek van Gitta Sereny: 'De duisternis tegemoet' beschrijft Stangl hoe bisschop

Hudal hem verwachtte (het scheen dat hij meer dan honderd oorlogsmisdadigers verwachtte) en dat hij bezig was om papieren, paspoorten, uitreisvisa en werkvergunningen te regelen voor Zuid-Amerika. 

Hudal regelde onderkomens en transport via auto, vliegtuig en schip en scheen een overvloed aan geld beschikbaar te hebben voor extra toelagen, omkopingen en eventuele noodgevallen. 

Hij had contacten bij het Duitse Rode Kruis, het Amerikaanse Office of Strategic Services (voorloper CIA), de Britse geheime dienst, en scheen zelfs goed ingevoerd te zijn bij twee welbekende Nazi ontsnappingsorganisaties, ODESSA en DIE SPINNE. Allebei deze organisaties werden ruim gefinancierd, en waren verbonden met ex-nazi officieren die in het geheim meewerkten om nieuwe

Wie huilde met wie mee? Wie waren de echte bazen?Rechts herkent men Goebbels.

Page 20: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 20

tehuizen te vinden in het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en zelfs de Verenigde Staten.

Simon Wiesenthal heeft bij talloze gelegenheden betoogd dat iedere nazi die probeerde te ontsnappen, wist dat hij naar het Vaticaan moesten gaan voor bisschop Hudal. 

Wiesenthal geloofde dat Stangl dezelfde hulp kreeg die diens twee goede vrienden, Gustav Wagner, voormalig plaatsvervangend commandant van Sobibor, en Aloïs Brunner, een voormalig commandant van een mobiel doodseskader in Rusland hadden gekregen, toen zij aan geallieerde gerechtigheid ontsnapten. 

   Volgens verscheidene betrouwbare getuigen was de bisschop een intieme vriend van Walter Rauff, een ambitieuze SS-officier die met het toezicht belast was over het ontwikkelingsprogramma voor de mobiele vergassingscontainers. Hun

vriendschap begon in 1943, en velen geloven dat die vriendschap voortduurde tot de dood van Rauff.

Na de plotselinge dood van kardinaal Magione in augustus 1944 besloot Paus Pius XII niet een nieuwe secretaris voor Buitenlandse zaken te benoemen, maar nam hij persoonlijk verantwoording voor buitenlandse zaken. 

Monseigneur Domenico Tardini en monseigneur Giovani Montini werden zijn belangrijkste adviseurs. De laatste was een intieme vriend van bisschop Hudal. Toen de oorlog eenmaal over was, transformeerde de bisschop zichzelf van een pro-fascist in een vurig anticommunist, die ijverig om bondgenoten zocht in zijn heilige oorlog tegen het communisme. Hudal overtuigde Montini ervan dat een lankmoedig beleid was gewenst ten aanzien van mensen die katholiek en anticommunist waren, aangezien zij als waardevol voor de komende strijd tegen het communisme werden beschouwd. 

Montini en Tardini wisten Zijne Heiligheid de Paus hiervan te overtuigen, en als gevolg stroomden de ex-nazi oorlogsmisdadigers Europa uit om een nieuw tehuis te vinden over de hele wereld. Ten slotte benoemde de Paus bisschop Hudal als de officiële Spirituele Adviseur voor het Duitse volk, en gaf hem opdracht alle kampen voor Duitse krijgsgevangenen te bezoeken teneinde waardige anticommunisten te vinden en

ze speciale hulp te bieden met de zegen van het Vaticaan.

De Amerikaanse geheime diensten waren op de hoogte van de missie van bisschop Hudal en hielpen niet alleen door transport en logies aan te bieden, maar zelfs identiteitspapieren voor Hudals favorieten. Meer dan 30.000 nazi oorlogsmisdadigers herwonnen zo hun vrijheid en kregen een nieuw leven. ODESSA was slechts een amateuristische ontsnappingsroute in vergelijking met de Vaticaanse Rattenroute. Een groot aantal van deze ontsnapte criminelen waren zelfs niet eens Duitsers, duizenden waren Oost-Europese collaborateurs die vrijwillig voor de Duitsers gemoord hadden.

De gehele periode 1932-1945 vormt een bedroevend

verleden voor de Katholieke Kerk. Velen hebben beweerd dat de Katholiek Kerk zich bedreigd voelde en onder de duim van een dictator

Page 21: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 21

verkeerde, en dat daarom de Kerk niet bij machte was steun te verlenen aan de vijanden van het Derde Rijk. Misschien kunnen we het Vaticaan nog het voordeel van de twijfel gunnen in februari 1942, maar niet in december 1944 of maart 1945. Was de Katholieke Kerk bang voor een nazi-invasie in april 1945? Was de Kerk beducht voor de wraak door rondzwervende SS-divisies in mei 1945?

Nee, de Katholieke Kerk heeft niet alleen doelgericht nazi-oorlogsmisdadigers aan hun gerechtigheid helpen ontsnappen, maar ze ook nog geholpen nieuwe levens op te zetten in verre landen. Het Vaticaan heeft alle hen ten dienste staande middelen benut om oorlogsmisdadigers te assisteren, inclusief het verkleden van SS-officieren in priesterkledij, en het witwassen van honderden miljoenen in ongemunt goud door middel van Vaticaanse bankkanalen.

Toegegeven, humanitaire hulp is een van de missies van de Kerk op deze aarde, maar

houdt deze missie van broederlijke liefde ook in dat ontsnapte moordenaars en oorlogsmisdadigers een veilig tehuis moet worden geboden? We geven toe dat liefde voor de naaste een van de basis principes van de Kerk is, maar houdt dat ook in het bedekken met de mantel der liefde van de zonden van voormalige leden van de SS, die vrijwillig zondigden tegen hun medemensen?

(Peter Van Montfoort & Jonathan Petropoulos)

http://www.positief-atheisme.nl

Deed het Vaticaan te weinig om de Nazi's te schaden, of te veel om hen te helpen?Een New York Times artikel uit 1941 levert het bewijs in een historisch dispuut

Een goed geïnformeerde Vaticaan gezinde stem uit het verleden—New York Times—bericht over een subversieve Vaticaanse politiek om Joegoslavië in het Nazi-kamp te drukken en in geval dat niet zou lukken, het land op te delen en de clericaal-fascistische Ustasha aan de macht te brengen in een in schijn onafhankelijk Kroatië.

Page 22: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 22

Peter Godman is geen onbekende in de Vaticaanse archieven. De hoogleraar in Latijnse Middeleeuwen en Renaissance en tevens historicus heeft al meerdere boeken op zijn naam staan die delen van de geschiedenis van het Vaticaan als onderwerp hebben. Voor zijn boek “Het Geheim van de Inquisitie” had hij als eerste onderzoeker toegang tot het geheime archief van deze machtige kerkinstelling. En nu heeft hij zich gewaagd aan een ander intrigerend vraagstuk in de geschiedenis met betrekking tot het Vaticaan, namelijk haar standpunt ten aanzien van het nazisme en het racisme in de Tweede Wereldoorlog. Aan de hand van documenten die Godman gevonden heeft in het archief en die niet eerder gepubliceerd zijn, probeert hij een verklaring te geven. Zijn bevindingen legt hij de lezer voor in dit boek.

Het Vaticaan is een religieuze instelling die zichzelf tot doel heeft gesteld om te waken over het zielenheil van de mensen. Deze doelstelling werd ernstig bedreigd met de opkomst van het communisme in de Sovjet-Unie en het fascisme van Mussolini.

Door het Vaticaan werd besloten om in 1929 een concordaat te sluiten met Mussolini. Een concordaat is een bindende overeenkomst waarbij religieuze en kerkelijke belangen enerzijds en staatkundige belangen anderzijds duidelijk beschreven worden en waar vervolgens beide partijen zich aan dienen te houden. Deze overeenkomst leek in de praktijk redelijk goed uit te pakken. Beide partijen hielden zich hieraan. Daarom werd door Paus Pius XI besloten om in 1933 eveneens een concordaat te sluiten met Hitler die datzelfde jaar in Duitsland aan de macht was gekomen. Een aantal geestelijken binnen het Vaticaan zagen in Hitler iemand die te vertrouwen was. Maar met zijn partij had het Vaticaan niets. Als naaste medewerker van de Paus werd Eugenio Pacelli belast met het opstellen van het concordaat.

Eugenio Pacelli had al twaalf jaar als pauselijke nuntius gewerkt in Duitsland. In 1930 keerde hij terug naar Rome om daar het ambt van kardinaal-staatssecretaris te aanvaarden. In die hoedanigheid raakte hij betrokken bij het concordaat met Hitler. Uiteindelijk werd het Pacelli’s overeenkomst en daarom wilde hij ook zo lang mogelijk proberen om dit concordaat in stand te houden. Ook later toen hij gekozen was tot Paus Pius XII. Andere geestelijken binnen het Vaticaan hadden zo hun twijfels en inderdaad duurde het niet lang of het concordaat werd geschonden. In Duitsland kreeg de ras- en bloedpolitiek gestalte. Een politiek waarbij alleen het Arische ras superieur was. Daarom mocht er geen bloedsvermenging plaats vinden met mensen die afkomstig waren uit wat de nazi’s kwalificeerden als inferieure rassen. Rome wilde echter vast blijven houden aan de tegenstelling tussen Hitler en de extremistische tegenstanders van de Kerk. Daarom werden de pijlen niet gericht op Hitlers “Mein Kampf”, maar op Alfred Rosenbergs “Der Mythus des 20. Jahrhunderts”.

Rosenberg was de tijdelijke partijleider en later hoofd van de afdeling buitenland van de NSDAP. Zijn boek getuigt van een intense vijandigheid tegen het christendom en de katholieke kerk in het bijzonder. De belangrijkste tegenstander van Rosenberg werd Alois Hudal. Hij wilde een scheiding tussen goed en kwaad erkennen in het nationaal-socialisme. Het kwaad werd volgens hem vertegenwoordigd door Rosenberg. Aan de andere kant stond Hitler. Alois Hudal was bisschop, een Oostenrijker van oorsprong en goed op de hoogte van wat er gaande was in Duitsland. Op het moment van de totstandkoming van het concordaat was hij rector van de Santa Maria dell’Anima, de Duitse Nationale Kerk te Rome. En hij was ambitieus. Hudal zocht een weg om meer invloed hebben, zowel in Rome als bij de Duitsers. Paus Pius XI raakte

HET VATICAAN EN HITLER

Page 23: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 23

vertoornd door de twist binnen de Vaticaanse muren, zodat hij opdracht gaf tot een onderzoek. Hiervoor werd de moraaltheoloog Franz Hürth, een Jezuïet, benaderd. Samen met zijn assistent Rabeneck kwam hij tot de conclusie dat het nationaal-socialisme de nadruk legde op het fysieke lichaam, waardoor geest en ziel in gevaar raakten. In de ras- en bloedleer, die de nazi’s voorstonden, school volgens de beide Jezuïeten het gevaar. Het nationaal-socialisme was niet alleen een politieke overtuiging; het beheerste het totale leven van het menselijk individu en voor religie was geen plaats. Daarom luidde hun uiteindelijke conclusie dat er een veroordeling moest komen van het nationaal-socialisme alsmede van het racisme.

Bisschop Hudal volgde inmiddels zijn eigen weg. Daar hij uit was op verzoening met de nazi’s werd hij milder in zijn afkeuring van het nationaal-socialisme. Dat zou ook zijn ambitie ten goede komen. Zijn opzet slaagde en hij werd zelfs benoemd tot hoftheoloog door Hitler. De Führer zag in Hudal de ideale persoon om verdeeldheid binnen het Vaticaan gaande te houden. Deze tweespalt tussen de geestelijken zou de rest van de oorlog blijven voortduren.En dat is nu precies wat Godman de lezer wil laten zien; de verdeeldheid tussen de geestelijkheid. Enerzijds was daar het communisme dat toch als een nog grotere vijand werd beschouwd dan de nazi’s. Anderzijds was er het concordaat dat Rome niet graag verbroken zag. Immers, dit zou het einde kunnen betekenen van de Katholieke Kerk in de bezette gebieden, omdat zij dan door het fascisme vernietigd zou worden. Door die verdeeldheid binnen het Vaticaan aan te tonen, geeft Godman aan dat de Paus dus niet de allesbeslissende machtsfactor is van het Vaticaan. Dat maakt het boek zo interessant, omdat bij velen toch een ander beeld bestaat over de rol van de Paus. Vanuit dit veranderde gezichtspunt trekt Godman vervolgens de conclusie dat de Paus wel degelijk een afkeurende mening was toegedaan. Pius XI ondervond echter te weinig steun om zijn kritiek ook daadwerkelijk gestalte te geven. Ook de Duitse bisschoppen verleenden niet genoeg steun. Ze protesteerden wel, maar bleven toch trouw aan Hitler. Net als de overgrote meerderheid van het Duitse volk. En in dat opzicht lijkt Godmans relaas een logisch verhaal.

Schedel symboliek= doodscultus

Page 24: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 24

PRATENDE PLANTEN(John Peper) Heerlijk rustig en stil in de tuin? Vergeet het maar: ook op het veld van de Gandhi-tuin in Rotterdam wordt wat afgekletst. De Britse prins Charles werd ooit overal ter wereld uitgelachen toen hij beweerde dat hij conversaties had met de kolen in zijn moestuin. Prinses Irene doet dat met bomen. Maar op dit moment lachen zij wellicht in hun vuistje: wetenschappers hebben uitgedokterd dat planten met elkaar kunnen communiceren.

Planten communiceren met elkaar door wanneer hun oppervlak wordt beschadigd een gen te wijzigen waardoor de productie van een gas getriggerd wordt. Om dat te ontdekken hebben wetenschappers het enzym luciferase, wat vuurvliegjes laat gloeien in het donker, toegevoegd aan het DNA van de plant. Zo konden ze de gasemissie registreren op de camera.

Daarna sneden ze bij een kool een blad af en wat gebeurde er: de plant stootte plots het gas methyl jasmonate uit. Maar wat toen gebeurde, tart alle verbeelding. Twee kolen die in de buurt stonden van de beschadigde plant, kregen blijkbaar de boodschap dat ze zichzelf moesten beschermen. Dat deden ze door giftige chemicaliën te produceren op de bladeren, als het ware om roofdieren als rupsen af te schrikken.

Verborgen taal

"Het is fascinerend om te beseffen dat planten eigenlijk voortdurend aan het babbelen zouden kunnen zijn", zegt professor Iain Stewart. "Dat ze op een of andere manier voelen wat er gebeurt met de anderen, met een soort verborgen taal. De meeste mensen nemen aan dat planten een passief leven leiden, maar eigenlijk bewegen ze, voelen ze en communiceren ze. Het is bijna alsof ze een soort intelligentie tonen."

Het is de eerste keer dat het proces op camera kon worden vastgelegd. Wetenschappers zeggen dat de kans ineens veel groter is dat alle planten met elkaar communiceren in een onzichtbare taal waarover we nog niets weten. De beelden zullen getoond worden in de driedelige serie 'How to Grow a Planet' op de Engelse televisie. (Bron: Earth Matters.nl)

“Het lijkt logisch en vanzelfsprekend, maar het dient gezegd te worden: de specifieke kennis die een groepje specialisten op een beperkt gebied vergaard heeft, is op zichzelf van nul en generlei waarde. Waarde krijgt ze pas in samenhang met alle overige kennis en alleen in zoverre ze in deze samenhang met alle overige

kennis en alleen in zoverre ze in deze samenhang een wezenlijke bijdrage levert aan het antwoord op

de vraag: ‘wie zijn we’?”

Erwin Schrödinger

Page 25: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 25

Ron L HUBBARD was schrijver, filosoof, filantroop en de Grondlegger van de Scientology religie. Hij werd geboren op 13 maart 1911 in Tilden, Nebraska, en overleed op 24 januari 1986. Zijn lange en avontuurlijke weg vol ontdekkingen begon al op jonge leeftijd. Hij werd door zijn moeder, die goed opgeleid was, onderwezen en was met het lezen van Shakespeare, de Griekse filosofie en een reeks van latere klassieke werken zijn leeftijd ver vooruit. Toch bestonden zijn kinderjaren niet alleen uit het lezen van boeken. Toen hij met zijn ouders naar Helena, Montana, verhuisde,temde hij al gauw wilde paarden, samen met de beste plaatselijke cowboys. Als nieuwsgierige knaap sloot hij, in wat toen nog het ruwe en woelige Amerikaanse Westen was, al gauw vriendschap met de inheemse Zwartvoet indianen. Van een plaatselijke medicijnman leerde hij de overgeleverde kennis en

gebruiken van de stam en verwierf hij zelfs de zeer zeldzame status van bloedsbroeder.

Op dertienjarige leeftijd onderscheidde hij zich nog meer door de jongste Eagle Scout van het land te zijn, en mocht hij de Amerikaanse padvinders vertegenwoordigen tegenover president Calvin Coolidge van de Verenigde Staten.

Maar waardoor de jonge Ron Hubbard zich het meest onderscheidde van anderen, was door zijn onverzadigbare nieuwsgierigheid in combinatie met een aangeboren verlangen om de conditie waarin de mens zich bevond, te verbeteren.

Iemand die precies die kwaliteiten zag, was luitenant-kapitein ter zee Joseph C. Thompson, een leerling van Sigmund Freud en de enige Amerikaanse marineofficier die psychoanalyse in Wenen had gestudeerd. Hij introduceerde de jonge L. Ron Hubbard tot de freudiaanse theorie.

WIE WAS RON L.HUBBARD?

Page 26: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 26

Hoewel hij van nature al sterk gefascineerd was in het doorgronden van het menselijk verstand, vertrok Ron toch met veel onbeantwoorde vragen.

Toen zijn vader, die marinecommandant was, naar de Stille Zuidzee werd gezonden, begon Ron aan de eerste van zijn vele tochten naar Azië. Toen hij 19 was had hij al meer dan 350.000 km gereisd, voornamelijk door China en India. Hij was één van de weinige Amerikanen die werd toegelaten tot de befaamde Tibetaanse lamakloosters in de westelijke heuvels van China en studeerde daar zelfs bij de laatste nazaten van de koninklijke magiërs van het hof van Kublai Khan. Maar ondanks alle wonderen die hij aanschouwde, moest hij toch tot de conclusie komen dat de legendarische wijsheid van het Oosten in gebreke bleef, bij het terugdringen van de armoede en de menselijke ontberingen die overvloedig in deze overbevolkte gebieden aanwezig waren.

Toen hij in 1929 naar Amerika terugkeerde, hervatte Ron zijn scholing en schreef zich in op de George Washington Universiteit. Hij studeerde daar wiskunde en bouwkunde en nam verder deel aan de één van de eerste colleges over kernfysica en moleculaire verschijnselen. Hoewel dit aanvankelijk niet zijn meest favoriete studieonderwerpen waren, leerden ze hem onderzoeksmethoden die hij kon gebruiken bij het ontrafelen van de nog onbeantwoorde vragen over het menselijk verstand en het leven. Sterker nog, L. Ron Hubbard was de eerste persoon die de wetenschappelijke methodologie losliet op de eeuwenoude vragen over het bestaan.

Buiten zijn universiteit werd hij ook een van de opmerkelijkste pioniers van de Amerikaanse luchtvaart en een sensationele stuntvlieger in het Midwesten.

Uiteindelijk moest hij echter, gezien de opvattingen in de psychologiefaculteiten van de westerse samenleving, tot de conclusie komen dat ook de westerse academici geen antwoorden hadden.

Zoals hij later schreef:

"Het was overduidelijk dat ik te maken had met een samenleving die minder over het verstand wist, dan de meest primitieve stammen waarmee ik ooit in contact was gekomen. Omdat ik ook wist dat oosterse mensen niet zo diep in de raadselen van het verstand waren doorgedrongen als ik verwacht had, wist ik dat ik veel onderzoek te doen had."

Om toch in staat te zijn om dat onderzoek te kunnen financieren tijdens de Crisis van de jaren ´30, begon Ron Hubbard aan een literaire carrière die zich over 50 jaar zou uitstrekken. En rond 1935 was hij een van de meest gelezen auteurs in de hoogtijdagen van de Amerikaanse pulp fiction. Hij schreef ook een aantal zeer bekende filmscripts in het gouden tijdperk van Hollywood. Hij wordt nog steeds geroemd vanwege zijn scripts die hij voor verschillende bekende films schreef, waaronder een film met de bekende acteur Clark Gable.

Maar ondanks dat verloor hij nooit zijn belangrijkste zoektocht uit het oog en hij zette zijn onderzoek voort met expedities naar verre en onbekende landen. Uiteindelijk bestudeerde hij 21 volkeren en culturen om de onderliggende "gemeenschappelijke noemer van het bestaan" te kunnen isoleren, waarop hij een werkbare filosofie wilde ontwikkelen die de mens vooruit zou helpen. In begin 1938 isoleerde hij die algemene noemer: het was de drang om voort te bestaan!

Het idee dat voortbestaan een belangrijke drijvende kracht was

DE ORIGINELE SCIENTOLOGYIedereen zal begrijpen dat hetgeen Scientology origineel naar buiten bracht een groot gevaar vormde voor het establishment en in het bijzonder de klassieke geloofsgroepen. Daarom werd de organisatie geïnfiltreerd door de CIA en werd Hubbard en de zijnen gediscrediteerd zoals nu nog steeds het geval is. Hubbard’s leven werd regelmatig bedreigd waardoor hij verplicht was om te gaan leven op een boot. Zijn zoon werd onder duistere omstandigheden vermoord.

Er is een echte smeercampagne tegen het individu Hubbard ontstaan waarvan de ideeën in de jaren zestig en zeventig origineel en baanbrekend waren. Zo had hij speciale programma’s samengesteld om drugsverslaafden te helpen alsook mensen met een mentale handicap. Doorbraak van deze ideeën zouden een fameuze streep door de rekening zijn geweest van de ontluikende psychofarmacie. Allerlei ex-scientologisten doken op om te rapporteren over de bizarre persoonlijkheid van de man en zijn vermogen hen te hypnotiseren.

Page 27: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 27

voor alle dingen die leven, was niet nieuw. Dat al het leven uiteindelijk en alleen maar probeerde voort te bestaan – dat was wel totaal nieuw. Ron publiceerde zijn ontdekking oorspronkelijk in een manuscript genaamd "Excalibur”. Hij besloot om het manuscript niet te publiceren omdat er geen feitelijke methode voor verbetering in werd beschreven, maar ondanks dat was het een filosofische maatstaf waarmee alle toekomstige onderzoek getoetst kon worden.

Als bevestiging voor zijn ondernomen ontdekkingsreizen van die periode, werd Ron in 1940 toegelaten tot de beroemde Explorers Club, waar hij plaatsnam tussen de bekendste ontdekkingsreizigers uit zijn tijd. Hierna werden alle verkenningstochten uitgevoerd onder de vlag van de Explorers Club – waaronder een ontdekkingsreis naar Alaska in 1940. Verder deed hij een baanbrekende studie over de Indianenstammen die langs de kust van de Stille Oceaan leefden, maar hij ontwierp ook het prototype van een navigatiesysteem dat nog voor tientallen jaren op zee en luchtwegen gebruikt zou worden.

Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak werd Ron luitenant bij de Amerikaanse Marine. Oorspronkelijk deed hij in Australië dienst als een hooggeplaatste Officier bij de Amerikaanse Inlichtingendienst. Bij zijn terugkeer naar de Verenigde Staten (als eerste Amerikaanse slachtoffer van de strijd in de Zuidelijke Oceaan) werd hij onderscheiden en vervolgde hij zijn dienst in zowel de Grote Oceaan als Atlantische Oceaan, waarbij hij anti-onderzeeboot fregatten leidde en bemanningen trainde voor amfibische landingen. Hoewel hij zeer hoog onderscheiden werd voor zijn diensten in oorlogstijd, raakte hij diep bedroefd door de daaruit voortvloeiende slachting en onmenselijkheid. Zodoende nam hij zich voor zijn inspanningen om de menselijke toestand te verbeteren te verdubbelen. Aldus vervolgde hij zijn onderzoek zelfs door de donkerste dagen van 1943 en 1944.

Gedeeltelijk blind en lam van de verwondingen die hij in de oorlog opliep, werd luitenant L. Ron Hubbard in 1945 gediagnosticeerd als permanent ongeschikt en werd hij

opgenomen in het ziekenhuis in Oakland, Californië. Tegen die tijd had hij echter de eerste praktische procedures ontwikkeld voor het verlichten van trauma. Hij testte deze procedures op voormalige krijgsgevangenen die, ondanks intensieve medische behandeling, hun gezondheid niet hadden herwonnen. Door toepassing van de eerste technieken van Dianetics om “mentale barrières” weg te nemen die het reageren op medicijnen in de weg stonden, herstelden al diegenen die Ron behandelde snel (en tot ieders verbazing) na een standaard medische behandeling. Gebruikmakend van dezelfde procedures, herwon hij eveneens zijn eigen gezondheid, tot grote verbijstering van de medische onderzoekers.

Nadat de vrede was hersteld begon Ron opnieuw de werkzaamheid van Dianetics te testen en wel op honderden mensen uit alle geledingen van het leven. Na verdere verfijning in dat “laboratorium van de echte wereld”, schreef hij een verhandeling waarin hij zowel de onderliggende theorie als de technieken in detail uiteenzette. Die verhandeling werd Dianetics: De Oorspronkelijke These. Exemplaren van het manuscript werden aanvankelijk verspreid in medische en wetenschappelijke kringen. In een mum van tijd werden die exemplaren echter gretig gekopieerd en doorgegeven aan anderen, totdat Ron's Oorspronkelijke These letterlijk in omloop was over de hele wereld.

Om tegemoet te komen aan de waarachtige stortvloed van vragen van lezers, werd Ron vervolgens gedwongen om een definitieve tekst over het onderwerp te schrijven. Dus begon hij te werken aan Dianetics: De Leidraad voor het Menselijk Verstand, het eerste begrijpelijke boek dat ooit was geschreven over het menselijk verstand.

Page 28: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 28

Scientology is een van de grootste tegenstanders van farmaceutische psychiatrieUitgebracht op 9 mei 1950 belandde het werk onmiddellijk op de New York Times bestsellerslijst en leidde het tot de vorming van zo´n 750 Dianetics groepen van kust tot kust. Het inspireerde ook de vorming van Dianetics stichtingen in zes Amerikaanse steden om te assisteren bij Ron's vooruitgang van het onderwerp.

Die vooruitgang was snel, systematisch en op zijn minst net zo onthullend als hetgeen eraan voorafging. Voor de uitbreiding van het laatste hoofdstuk van Dianetics, waarin Ron schreef over de plannen om "verder onderzoek naar de levenskracht" te vervolgen, deed hij weldra onderzoek naar steeds meer bewijzen dat die levenskracht van nature spiritueel was en zich uitstrekte over meer dan één leven. Of zoals hij het formuleerde:

“Naarmate zij zich ontwikkelt, lijkt Dianetics steeds meer in staat te zijn om uiteindelijk in contact te komen met de vaak gepostuleerde, maar nooit grondig waargenomen, gemeten en ervaren menselijke ziel.”

De verklaring bleek helemaal juist is en, met verder onderzoek in het najaar van 1951 en 1952, kon Ron inderdaad in contact treden met de menselijke ziel en had hij een manier gevonden om deze te

ervaren. Aldus was de Scientology religie geboren als “de studie en behandeling van het spirituele wezen in relatie tot zichzelf, Universa en andere levensvormen”.

Eind jaren vijftig bleef Ron steeds dieper graven naar de aard en het potentieel van de geest, terwijl hij de ontdekkingen vastlegde in opgenomen lezingen, technische uitgaven, artikelen en boeken. Met een evenredig groeiende gemeenschap van Scientologen, werden er Scientology Kerken geopend in de Verenigde Staten, Europa, Australië en Zuid-Afrika. Zodoende overzag hij zowel de wereldwijde groei van Scientology en werkte hij aan het systematiseren van een nauwkeurige en standaard route waarlangs individuen omhoog konden gaan naar hogere staten van bewustzijn.

Aangezien Scientology het leven als geheel omvat, is er geen enkel aspect van het bestaan van de mens dat in het daaropvolgende werk van L. Ron Hubbard niet wordt behandeld. Wonende in Groot-Brittannië, daarna aan boord van een schip voor onderzoek in de Middellandse Zee, de Atlantische Oceaan en het Caribisch gebied alvorens terug te keren naar de Verenigde Staten, ontwikkelde hij uit het groter geheel van Scientology procedures een collectie technieken ten behoeve

DE GEKUISTE VERSIEVeel mensen hebben vast en zeker al eens dit boek onder de neus geschoven gekregen. De titel DIANETICS verwijst naar. ..De moderne versie heeft echter niets meer te maken met de originele uitgave die verscheen in 1950.

Page 29: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 29

van maatschappelijke verbetering. Ter illustratie:

• L. Ron Hubbard’s methode voor de rehabilitatie van drugsverslaafden worden thans toegepast in zo’n 50 landen. Die heeft bewezen vijf keer effectiever te zijn dan alle andere soortgelijke programma’s.

• Zijn programma voor het rehabiliteren van criminelen wordt momenteel internationaal in meer dan 2000 gevangenissen en strafinrichtingen toegepast en heeft een vermindering van recidive van 80 procent teweeggebracht.

• Zijn technologie voor het leren lezen en schrijven en wordt in meer dan 70 landen geleverd.

• L. Ron Hubbard's alom geprezen morele code en

handleiding voor een beter leven, De Weg naar een Gelukkig Leven, is niet-religieus en is uitsluitend gebaseerd op gezond verstand. Het is statistisch bewezen dat het de neerwaartse morele trends in gehele gemeenschappen kan omkeren. Er zijn inmiddels enkele honderden miljoen exemplaren verspreid in meer dan 90 talen in meer dan 150 landen.

Maar natuurlijk kan het grotere verhaal van L. Ron Hubbard alleen maar afsluiten met zijn voltooiing van zijn voornaamste onderzoek. Vóór zijn overlijden in 1986, heeft hij alle Dianetics en Scientology materialen gesystematiseerd voor toepassing in alle lagen van de samenleving en tot uiterste spirituele hoogten.

Vandaag de dag bestaan deze materialen uit tientallen miljoenen gepubliceerde woorden,

opgenomen lezingen en films. Met meer dan 250 miljoen exemplaren van zijn werken in omloop heeft L. Ron Hubbard een beweging geïnspireerd die miljoenen sterk is en verspreid is over alle continenten.

Als bewijs van de werkzaamheid van zijn nalatenschap zien we de wonderen van zijn technologie en zijn miljoenen vrienden over de hele wereld die die nalatenschap voortzetten. Beide blijven elke dag in aantal groeien en bevestigen anderzijds wat Ron verklaarde in zijn eigen essay, "Mijn filosofie":

“Ik help graag anderen en reken het tot mijn grootste

genoegen in het leven wanneer iemand zich bevrijdt

van de schaduw die zijn dagen somber maakt.

Die schaduwen lijken voor hem zo dicht te zijn en

drukken zo zwaar op hem dat, zodra hij erachter komt dat het schaduwen zijn en

dat hij erdoorheen kan kijken, erdoorheen kan

lopen en opnieuw in de zon kan staan, hij ontzettend opgetogen is. En ik ben bang dat ik dan net zo opgetogen ben als hij.”

Ron L. Hubbard

Bron:  Scientology.nl

Nota  redac2e:

In  het  volgend  nummer  een  andere  percep8e  over  het  fenomeen  Hubbard.

Page 30: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 30

De staatsgreep van Goldman Sachs die in de VS mislukte is bijna succesvol afgerond in Europa - een permanente, niet te herroepen, onbetwistbare borg voor de banken, verzekerd door de belastingbetaler.

In september 2008 slaagde Henry Paulson, voormalige CEO van Goldman Sachs, erin de Amerikaanse regering af te persen voor een bedrag van $700 miljard. Maar om het voor elkaar te krijgen moest Paulson diep door het stof en dreigen met de volledige ineenstorting van de wereldeconomie en het afkondigen van de staat van beleg. De bailout een eenmalige zaak. Paulson's smeekbede om een permanent noodfonds - het Troubled Asset Relief Program of TARP -

stuitte op verzet van het congres en werd verworpen.

In december 2011 was de president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi, voormalige vicepresident van Goldman Sachs Europa, in staat om een noodfonds van 500 miljard euro erdoor te krijgen zonder ook maar iemands toestemming te vragen. In januari 2012 werd een permanent reddingsfonds,

het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM) er in het holst van de nacht doorgejast, zonder enige serieuze aandacht in de pers.

“...Het ESM geeft de toezichthouders van het ESM een blanco cheque, die de Europese burgers nu zonder enige medezeggenschap van Europese politici met een enorme schuldberg kunnen opzadelen...”

De staatsgreep van de banken in Europa ging vrijwel zonder slag of stoot. Het ESM is wordt toegejuicht door de Europese regeringen, door hun schuldeisers en door 'de markt', omdat het betekent dat investeerders staatsschulden

zullen blijven aanschaffen. Alles wordt opgeofferd aan de wensen van de schuldeisers, want waar anders zou het geld zijn dat enorme schuldenberg van de landen in de Eurozone drijvende kan houden?Er is een alternatief voor de schuldslavernij. Maar eerst kijken we even naar de nefaste onderbuik van het ESM en de stille overname van de ECB door Goldman.

De donkere kant van het ESMHet ESM is een permanent reddingsfonds als vervanger van de tijdelijke Europese Financiële Stabiliteitsfaciliteit en het Europese Financiële Stabilisatiemechanisme vanaf het moment dat het is geratificeerd door staten die 90% van de financiële toezeggingen vertegenwoordigen, hetgeen verwacht wordt in juli van dit jaar. In een YouTube-film van afgelopen augustus met de titel 'The shocking truth of the pending EU collapse!" geeft ons een zeer duidelijk beeld van de gevaren van het ESM.

GOLDMAN-SACHSHET PAARD VAN TROJE VOOR EUROPA

Page 31: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

! 31

De ECB gevangen in de tentakels van Goldman Sachs Afglopen november verving voormalig GS-topman Mario Draghi zonder veel poeha en zonder al te veel aandacht in de media de Fransman Jean-Claude Trichet als baas van de ECB. Draghi liet er geen gras over groeien om voor de banken te doen wat de ECB weigerde voor zijn lidstaten te doen: ze overgieten met geld aan uiterst lage tarieven. De Franse blogger Simon Thorpe daarover:Op 21 december 'leende' de ECB 489 miljard euro aan de Europese banken, tegen het zeer vrijgevige tarief van 1% over drie jaar. Ik zeg 'leende', maar in werkelijkheid werd de geldpers gewoon aangezet. De ECB heeft dat geld niet. Het is niets anders dan kwantitatieve verruiming.Het geld werd vrijwel direct opgeslokt door in totaal 523 banken. Totale gekte. De ECB hoopt dat de banken er iets nuttigs mee zullen doen - zoals het geld uitlenen aan de Grieken, die momenteel 18% rente over hun obligaties moeten betalen om aan geld te geraken. Maar er zitten geen voorwaarden aan de lening. Wanneer de banken besluiten bonussen te betalen van het 'geleende' geld, dan is dat prima. Of misschien verschepen ze het geld naar een belastingparadijs.Tegen een rente van 18% verdubbelt een schuld in drie jaar. Het is deze loodzware rentelast, niet de schuld zelf,

die Griekenland en andere schuldenlanden. Thorpe stelt een voor de hand liggende oplossing voor:Waarom leent de ECB het geld niet direct aan de Griekse regering? Of aan de Portugese regering, die momenteel moet lenen aan 11,9%? Of aan de Hongaarse regering, die 8,53% dient te betalen? Of aan de Ierse regering, die op dit moment 8,51% rente betaalt? Of de Italiaanse regering, die 7,06% dient te betalen?Het grootste bezwaar tegen dat logische alternatief is artikel 123 van het Verdrag van Lissabon, dat de ECB verbiedt geld te lenen aan regeringen. Maar, zo stelt Thorpe:Zoals ik het begrijp is artikel 123 bedoeld te voorkomen dat verkozen regeringen de centrale banken misbruiken door ze de opdracht te geven geld te drukken om buitensporige uitgaven te financieren. Ons wordt verteld dat dat de reden is waarom de ECB onafhankelijk moet zijn van de regering. Oké. Maar wat we nu hebben is een miljoen keer erger. De ECB is volledig in handen gevallen van de banksector. "We willen een half biljoen goedkoop geld," zeggen ze. Oké, geen probleem. Mario is er voor om dat te regelen. En het is niet nodig iemand om toestemming te vragen. Tegen de tijd dat de ECB rapporteert wat ze hebben gedaan is het geld al lang en breed verdwenen.

Als de ECB tenminste zou werken onder toezicht van de verkozen regeringen, zou de belastingbetaler in ieder geval

Presidenten of acteurs?

De door Bilderberg Group geratificeerde Van Rompuy

werd ontvangen met een “who the hell are you?” in de

EU cirkel door de ondertussen bekende

Europarlementariër Nigel Farage, de luis in de pels van

de Europese Raad en Commissie.

Recent noemde diezelfde Farage op Fox News de

tenoren van de EU “complete idiots”. Inderdaad, met de verbetenheid van Titanic

kapiteins loodsen Van Rompuy en Barroso de Europese welvaart de

dieperik in. Het lijkt erop dat deze heren

de taal spreken van Goldman Sachs zoals de premier van

Italië en Griekenland, die beiden ex-werknemers zijn

van Goldman Sachs.

POPPETJES

Page 32: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

32

nog enige invloed hebben tijdens het kiezen van die regeringen. De bende die nu met hun grijpgrage vingertjes aan de instrumenten van de macht zitten lijken helemaal losgeslagen.

Goldman Sachs en de financiële technocraten hebben het Europese schip gekaapt. De democratie is overboord geflikkerd, allemaal om de centrale banken onafhankelijk te laten blijven van het 'misbruik' door de regering.

Maar de regering dat zijn de burgers - zou het toch moeten zijn. Een democratisch gekozen regering dient de burger te vertegenwoordigen. We zijn dus opgelicht en

gedwongen onze geliefde democratie op te geven voor een bende financiële piraten. Europa is gevallen. De rest van de wereld zal snel volgen.

In plaats van het draconische ESM-verdrag te ratificeren zouden we er met zijn beter aan doen te vechten voor het afschaffen of aanpassen van artikel 123 van het Verdrag van Lissabon. Want dan zou de ECB direct geld kunnen lenen aan de regeringen van de lidstaten van de Eurozone. Als alternatief zouden de regeringen van de Eurozone hun economische soevereiniteit weer in ere kunnen herstellen door hun eigen centrale banken nieuw leven in te blazen en ze te gebruiken om hun landen rente vrij van krediet te voorzien voor het algemeen belang van hun

“In plaats van het draconische ESM-verdrag te ratificeren zouden we er met zijn beter aan doen te vechten voor het afschaffen of aanpassen van artikel 123 van het Verdrag van Lissabon. “

“Omdat kinderen zuivere voeding verdienen en een zuivere, leefbare planeet.”

Pure Food for Children Foundation [email protected]

Page 33: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

33

belastingbetalende burgers. Dit is helemaal geen nieuw of revolutionair idee en is in het verleden al met veel succes toegepast, onder andere door de Commonwealth Bank in Australië en in Canada via de Bank of Canada.Vandaag de dag is de uitgifte van geld het privilege geworden van parasiterende

kredietverschaffers, die dat privilege misbruiken om nationale economieën leeg te zuigen, besparingen af te dwingen en alles van waarde in het land tijdens meerdere rondes van vergaande privatiseringen voor een appel en een ei op te kopen.Dit privilege dient weer in handen van de soevereine

regeringen te komen. Krediet behoort tot de publieke middelen, uitgegeven en beheerd voor het algemeen belang van de bevolking.

Origineel: 'The European Stabilization Mechanism, Or How the Goldman Vampire Squid Just Captured Europe'Vertaling©: Arjan Plantinga

Ex-Goldman Sachs raaf MARIO MONTI, premier van Italië laat zijn ware

aard zien.

Page 34: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

34

Wie is

Mario?Met de akkoordverklaring van de Europese Ministers van Financiën voor de benoeming van Mario Draghi als de President van de Europese Centrale Bank haalt Europa een verlengstuk van de zakenbank Goldman-Sachs in huis. Van 2002 tot 2005 was hij vice president van Goldman-Sachs voor de afdeling Europa. Tijdens deze periode heeft hij goed kennis kunnen nemen van de tactiek en werkwijze van deze bank.Van 1991 tot 2001 was Draghi directeur-generaal op het Italiaanse ministerie van Financiën, waar hij verantwoordelijk was voor de privatisering van de overheidsbedrijven. Zodoende was hij betrokken bij het privatiseringsproces van de Italiaanse bedrijven, zoals Eni, IRI, Banca Nazionale en IMI.Goldman-Sachs.Goldman-Sachs was onder andere verantwoordelijk voor het uitbreken van de financiële crisis in 2008. De Goldman-Sachs is ook verantwoordelijk voor het bijna bankroet van Griekenland omdat zij

de boel belazerd hebben toen Griekenland toetrad tot de eurozone.Openbare verkoop staatseigendommen.Dat het IMF in handen is van private banken waaronder Goldman-Sachs wordt niet aan de grote klok gehangen. Het IMF is voorstander van privatisering en is wereldwijd bezig met het verstrekken van leningen aan landen die in financiële nood

verkeren. Deze leningen worden alléén verstrekt onder de strikte voorwaarde dat staatseigendommen moeten worden verkocht. De kopers van deze staatseigendommen zijn in alle gevallen  grote multinationals, banken en hun onderliggende hedgefunds. De winsten die naderhand aan die overgenomen staatseigendommen worden verdiend verdwijnen allemaal in de zakken van deze conglomeraten. De banken en multinationals hebben al volledige controle over de wapenindustrie, de voedselindustrie, de gezondheidszorg, de farmaceutische industrie, de olie-industrie en de agrarische sector. Nu hebben ze het oog laten vallen op de eigendommen van overheden. Als voorbeeld hebben we Griekenland. Dit land wordt momenteel gedwongen haar staatseigendommen aan de particuliere markt te verkopen om met de opbrengst ervan hun schulden te kunnen betalen. Dat deze schulden zijn ontstaan door toedoen van de Goldman-Sachs bank, is in de sector algemeen bekend, maar in de media verzwegen.

Strauss-Kahn tegenstander privatisering.Dominique Strauss-Kahn, de voorzitter van het IMF, is een fel tegenstander van deze strategie en ligt al geruime tijd dwars binnen het IMF. Hij is van mening dat landen op een veel meer verantwoorde wijze hun schulden zouden kunnen aflossen door het stimuleren van binnenlandse economische activiteiten. Hierdoor zou weer een florerende middenklasse ontstaan, waardoor de winsten van deze economische activiteiten in het land zelf blijven. Binnen het IMF is veel weerstand tegen deze opvatting van Strauss-Kahn. Op de manier van Dominique Strauss-Kahn kunnen de landen weer op eigen benen komen te staan en wordt hun afhankelijkheid van de banksector geminimaliseerd. Dit is echter niet waar de banken van het IMF op uit zijn.Arrestatie.Het is wel héél toevallig dat de arrestatie van Dominique Strauss-Kahn plaatsvond toen hij op het punt stond om te vertrekken naar een van de belangrijkste besprekingen uit zijn loopbaan bij het IMF. Als het aan het IMF lag moesten deze besprekingen als resultaat hebben dat de Griekse regering gedwongen zou worden om haar goedkeuring te geven aan een uitverkoop van  Griekse staatseigendommen. De aasgieren konden het zich niet veroorloven dat Strauss-Kahn dit met steekhoudende argumenten zou weten te verhinderen. (red)

Page 35: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

35

METANOIADe kennis en ervaring die Foudraine vanaf zijn vertrek naar India opdoet over boeddhistische en hindoeïstische mystiek, culmineren met name in het boek Metanoia (klassiek Grieks, lett.: verandering van gedachte, en daarvandaan ook: berouw, verkrijgen van beter inzicht, inkeer, wedergeboorte) uit 2004.

Het (psychisch) lijden van mensen, zo wordt in dit boek uiteengezet, ontstaat door een idee van afgescheidenheid en kan worden opgeheven door het loslaten van het ego-begrip (Freuds Ich) en het ontdekken van non-dualisme of advaita (lett.: niet-tweeheid, een begrip uit de hindoeïstische filosofie). Non-dualiteit impliceert dat het onderscheid Ik vs. de Ander/het Andere slechts kunstmatig in stand wordt gehouden, maar in feite niet bestaat. Wanneer dit wordt ontdekt, is al wat overblijft, niets, of een gevoel van verlies ("a sense of bereavement"). Dit sterven van het ego binnen het psychosomatisch organisme is een ingrijpende gebeurtenis (het is tegelijkertijd "to be and not to be"). Het kan gepaard gaan met angst, aangezien de persoonlijkheid van

jongs af aan is geconditioneerd, en het individu zich hiermee sterk identificeert. De fictie van de afgescheiden persoon (van persona, lett: masker) te ontdekken is als het ontwaken uit een droom. De ontwaakte persoon is als een druppel teruggevloeid in de oceaan van gewaarzijn ("awareness"), wat tegelijk een

herinnering is van wat al was, namelijk een-

zijn.Technieken die mensen bij de overgang naar dit al-een-zijn kunnen (maar niet

hoeven) ondersteunen, zijn respectievelijk

psychotherapie en/of meditatie.

Foudraine verwijst in dit boek regelmatig naar de mystici Jiddu Krishnamurti en Tony Parsons (onder anderen).

JAN FOUDRAINE

Foudraine (Amsterdam, 1929) is psychotherapeut en schrijver. Hij schreef meerdere boeken maar is vooral bekend geworden als de auteur van ’Wie is van hout?’ waarin hij pleit voor het doorbreken van het medisch ziektekundig model.Foudraine verwierf bekendheid bij het grote publiek met het boek “Wie is van hout” uit 1971, waarin hij pleit voor een herwaardering van het begrip schizofrenie.

Na het succes van Wie is van hout, waarvan in Nederland en Vlaanderen meer dan 200.000 exemplaren worden verkocht, verblijft hij lange tijd bij Bhagwan Sri Rajneesh (Osho)in Poona, India, van wie hij de naam Amrito ontvangt. Zijn verblijf aldaar kan enerzijds worden gezien als een reactie op de ruime publieke belangstelling die in de jaren zeventig in Nederland ontstaat voor zijn werk en persoon. Anderzijds lijkt zijn vertrek het begin te zijn van een heroriëntatie op de psychiatrie en psychotherapie, die hij sindsdien niet langer vanuit medisch-ziektekundige maar veeleer vanuit mystiek-filosofische invalshoek benadert. Deze verandering van zienswijze culmineert met name in het boek “Metanoia” uit 2004, waarin hij pleit voor een opheffing van het dualisme dat het Westerse denken domineert.

BOEKBESPREKING

Page 36: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

36

SUSAN JOY RENNISSON Deze vrouw is al meer dan 25 jaar als alternatief, vrijdenkend individu ‘op zoek naar de waarheid’ en heeft in die tijd een onschatbare hoeveelheid informatie weten te verzamelen over wat er eigenlijk aan de hand is in ons Universum , onze Zonnestelsel en op onze Planeet.Susan Joy (B.Sc. Hons.) heeft een wetenschappelijke Eerste-graad in Natuurkunde en Geofysica behaald aan een Britse Universiteit en heeft vele jaren ervaring als software-analist. Tegenwoordig is zij actief als alternatief ‘practitioner’, onafhankelijk onderzoeker, auteur en spreker en woont in het Zwitserse Olten.Susan Joy Rennison, baant de weg voor beter begrip van de op handen zijnde heftige veranderingen, van 'kosmische' oorsprong.Op 24 juni 2011 publiceerde Susan Joy een essay dat oorspronkelijk was bedoeld om te worden geplaatst op de website van ‘The Millennium Group’ . In

dit essay integreert ze op unieke wijze, wetenschap, metafysica en de astronomische kennis uit voorgaande tijden die in allerlei vormen te vinden is in mythologie, kunst, architectuur én literatuur.Op basis van al deze feiten realiseerde zij zich dat er hoop gloort voor het menselijk ras en dat de mensheid zich in een proces bevindt waarin het Paradijs zal worden teruggegeven.In dit essay legt Susan Joy in toegankelijke taal, stap voor stap en zeer gefundeerd uit wat dit betekent en in welke vorm deze veranderingen gaan plaatsvinden. Zij is ervan overtuigd dat de wereld drastisch gaat veranderen op een manier die tot nu

Page 37: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

37

toe maar weinig mensen hebben overwogen.Met haar werk probeert Susan Joy Rennison ook een belangrijk signaal af te geven aan regeringsleiders, parlementariërs en wetenschappers om goed te verdiepen in de vele, nog nooit eerder vertoonde gevolgen van de stralingsemissies die in deze tijd in sneltreinvaart op de heliosfeer, maar ook de Aarde afkomen.Het is namelijk niet alleen het weer op Aarde dat een belangrijke rol speelt in ons dagelijkse leven; ook het zg. ‘Space Weather’ wordt in toenemende mate van beslissende invloed op het leven op Aarde in al haar facetten.Het is de stellige overtuiging van Susan Joy Rennison, na het bestuderen van alle onderliggende data, dat het absoluut geen zin meer heeft ons hoofd daarvoor in het zand te steken; het is tijd voor een krachtig en indringend signaal.

Magnetars: een nieuw en raadselachtig fenomeenIn dit nieuwe hoofdstuk van het essay van Susan Joy Rennison, wordt voorgesteld dat Magnetars, als meest magnetische objecten in het universum, ons voorzien van hogere dimensionale informatiecoderingen of -

patronen die door planeet Aarde worden aangewend ten behoeve van het verwerken van informatie.

Magnetars zijn relatief nieuw ontdekte objecten in ons universum. Deze zeer snel roterende hoogmagnetische objecten zenden sterke radiogolven uit die tot in alle uithoeken van het universum hun uitwerking niet missen. Traditioneel ingestelde astronomen en pleitbezorgers voor een elektrisch universum, alsook vele plasma- en kwantumfysici en houden zich al jaren bezig met dit fenomeen en hebben er nog geen consensus over bereikt.

Good old Albert Einstein voorspelde ooit dat deeltjes en informatie niet sneller dan het licht zouden kunnen reizen – maar de snelheid van de door magnetars uitgezonden radiogolven weerspreken deze overbekende wetenschapper echter.

Het is in ieder geval een goed voorbeeld van het feit dat plasma’s en magnetische velden de conventionele wetenschappelijke theorieën ontkrachten en er naarstig gezocht wordt naar vervangende theoretische benaderingen en wetten.

De conventionele wetenschap houdt tot nu toe echter onvoldoende rekening met de manier waarop hoger dimensionale energie inwerkt

op onze dimensie hier op Aarde.

In eenvoudige metafysische bewoordingen verbeteren en herprogrammeren Magnetars de auravelden van de Aarde die we de ionosfeer noemen die de planeet omgeeft – plasmalagen waarvan onze wetenschappers niet kunnen verklaren waarom ze überhaupt bestaan. Maar toch.

Susan Joy legt weer op onnavolgbare wijze verbanden die je versteld zullen doen staan. Veel plezier bij:

Magnetars – De Galactische BoodschappendienstEen Magnetar is, naar men aanneemt, het overblijfsel van een ster die is geïmplodeerd onder zijn eigen zwaartekracht en daarna verandert in een neutronenster, terwijl de resten van de ster worden weggeblazen in een uitbarsting van een supernova.

Astronomen poneren de stelling dat dit astronomische ‘lijk’ een compacte samenballing is van neutronen en een diameter heeft van 10 tot 20 kilometer, maar een grotere dichtheid heeft dan onze Zon en een rotatieperiode van tussen 5 en 12 seconden.

Op een of andere manier worden schokgolven teweeggebracht aan het oppervlak van de Magnetar,

Page 38: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

38

waardoor grote veranderingen plaatsvinden in de ster en het magnetisch veld dat hem omgeeft en vaak aanleiding geeft tot de uitstoot van extreem krachtige gammastraling.

Een ander idee van astronomen is dat Magnetars zijn opgebouwd uit ‘vreemd quark materiaal’. Dit is een zuiver hypothetische toestand van zeer dicht materiaal (anders dan normale nucleaire materie die in neutronensterren wordt aangetroffen), omdat wetenschappers geloven dat deze sterren uit iets ongewoons moeten zijn opgebouwd – gewone materie is namelijk niet in staat de grote magnetische krachten, waarvan men het bestaan heeft berekend, te verduren die op het vaste oppervlak worden uitgeoefend.

Robert Duncan legt dat als volgt uit:

“Wanneer een ster wordt geboren die snel genoeg roteert, kunnen de gecombineerde effecten van de rotatie en convectie, die allebei veldlijnen door de ster trekken, het gehele magnetische veld opbouwen als gevolg van een gecompliceerd proces dat we kennen als de werking van een dynamo. Ook in het binnenste van de Aarde en de Zon zijn dynamo’s werkzaam die hun respectievelijke  magnetisch veld veroorzaken.”

Natuurlijk staan de voorstanders van het ‘Elektrische Universum‘ hier sceptisch tegenover. Stephen Smith zegt daarover in ‘Magnetic Monsters’ in een bijschrift bij de dagelijkse foto van een blikseminslag:

“De oscillaties in Magnetars (gewoonlijk pulsars genoemd) worden veroorzaakt door resonantie-effecten in elektrische circuits. De plotseling afgifte van opgeslagen elektrische energie in een ‘dubbele laag’ is verantwoordelijk voor de toevallige uitstoot van gammastraling. De uitbarsting begint met een plotselinge energiepiek en neemt dan geleidelijk af, vergelijkbaar met een bliksemflits.

Het lijkt er meer op dat we getuige zijn een reusachtige concentratie van elektriciteit in Magnetars die samenkomt in het brandpunt van een of ander “plasma kanon.” Terwijl de stroom door de wolken van stofvormig plasma stroomt, worden krachten geconcentreerd als gevolg van het ‘Biot-Savart-effect’, waardoor ze samentrekken en spiraalvormige zones vormen met een immens grote compressie die bekend staan als “z-spanningen” of “Bennett-spanningen.”

Plasmafysici bestuderen regelmatig dubbele lagen in hun laboratoria. Dit zijn condensator-achtige structuren die zich vormen op plaatsen waar stroom door plasma vloeit en er wordt aangenomen dat het de elektrische structuur is die zonnevlammen produceert. Wanneer kritische niveaus worden bereikt kunnen ze exploderen en energie onttrekken aan het gehele circuit. Zodoende kan een dergelijke explosie dus veel krachtiger zijn dan wordt verwacht op basis van de plaatselijk in de ster aanwezige energie.

TUNING THE DIAMONDS

Zeer gedocumenteerd boek over “spaceweather” en alle

implicaties.De lezing van Susan voor de TU Delft heb ik bijgewoond, die is

hier te vinden.Susan belicht de wijzigingen in het aardmagnetisch veld op een heel brede manier. Het stond in

alle kranten ergens in de verslaggeving over de tsunami in Japan: de magnetische polen waren ook iets verschoven, wie

leest het echt en wie ziet de impact? Susan wel, de

combinatie van natuurkundige, geofysicus en alternatieve healer staat garant voor een

brede open blik op de gebeurtenissen anno nu.

Aanrader voor wie 2012 eens anders wil lezen en

doorgronden.

Page 39: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

39

Deze redenatie is het gevolg van het feit dat objecten in de ruimte niet als elektrisch neutraal en geïsoleerd worden beschouwd. Het volgende diagram toont de energetische handtekening van Magnetar SGR 1806-20 die werd waargenomen tijdens een uitbarsting, en die overeenkomt met de karakteristieke handtekening van een elektrische ontlading.

Recent zijn de astronomen tot nieuwe inzichten aangaande de geheimen van het universum gekomen en overwegen een aantal nieuwe natuurkundige wetten. In januari 2008 presenteerden wetenschapper John Singleton, staflid aan het ´Los Alamos National Laboratory´ en zijn collega Mario Perez, hun werk op het congres van de ´American Astronomical Society´ dat in Austin, Texas, werd gehouden.

Singleton had een speeltje uitgevonden dat hij een ‘polarisatie synchrotron’ noemde, dat radiogolven combineert met een snel draaiend magnetisch veld, waardoor de radiogolven sneller gaan bewegen dan de lichtsnelheid. Er werd verslag gedaan van het volgende:

“Pulsars zijn snel draaiende neutronensterren die pulserende radiogolven uitzenden, maar wat we niet

weten is de reden waarom die impulsen zo helder zijn en zulke grote afstanden afleggen,” vertelde Singleton. “We denken dat ze op dezelfde manier uitzenden als ons machientje doet.”

Kennelijk was Singleton er niet zeker van hoe zijn uitvinding en de specifiek belangrijke implicaties ervan door de astronomische gemeenschap

zouden worden ontvangen.

Singleton legde uit dat Einstein had voorspeld dat deeltjes en informatie niet sneller dan het licht

zouden kunnen reizen

– maar het verschijnsel van

radiogolven dan? Dat is een compleet ander verhaal!

Dit is een goed voorbeeld van hoe plasma’s en magnetische velden de conventionele wetenschappelijke theorieën ontkrachten. Een ander voorbeeld is de combinatie van plasma’s en een sterk magnetisch veld, die meer energie afgeeft dan er oorspronkelijk werd ingestopt, een verschijnsel waarvan wordt aangenomen dat het slechts alleen optreedt in nucleaire reacties.

Op dit ogenblik hebben de wetenschappers nog geen verklaring voor de alomtegenwoordigheid van magnetisme in het universum en zij leiden daaruit af dat het moet zijn ontstaan op het moment van de Oerknal.

Dit is een goed voorbeeld van hoe

plasma’s en magnetische velden de conventionele

wetenschappelijke theorieën ontkrachten..

Een zonnevlam (flare) is een explosie op het oppervlak van de zon die ontstaat door het plotseling vrijkomen van de energie die wordt vastgehouden in de magnetische velden.Er ontstaat straling over het hele gebied van het elektromagnetisch spectrum.Zonnevlammen worden ingedeeld in drie hoofdklassen:Klasse X. Dit zijn uitbarstingen die op de aarde voor het uitvallen van radioverbindingen en van elektriciteitscentrales kunnen zorgen.Klasse M. Dit zijn matige uitbarstingen, die rond de polen korte perioden van uitval van de radioverbindingen kunnen veroorzaken.Klasse C. Kleine uitbarstingen die nauwelijks invloed hebben op de aarde.

ZONNEVLAM

Page 40: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

40

Dus ondanks wat wij weten over de manier waarop magnetische velden worden geproduceerd, geloven kosmologen dat een deel van het magnetisme intrinsiek – op zichzelf staand –  is en niet wordt opgewekt door elektrische stromen. Dit leidt ons naar de uitleg dat, in termen van de populaire kosmologische theorie, standaard objecten met afwijkende zwaartekracht en magnetisme derhalve in aanmerking komen als bronnen van donkere materie.

De geleerden verklaren dat zwaartekrachtvelden en magnetische velden die niet zijn terug te voeren op materie, het indirecte bewijs vormen voor donkere onzichtbare materie. In een zichtbaar universum dat voor 99,999% uit plasma bestaat, kunnen we slechts aannemen dat donkere materie is samengesteld uit donker plasma, d.w.z. opgebouwd uit subatomaire deeltjes met hoge energie en trilling, eigenschappen die niet door onze huidige instrumenten kunnen worden gedetecteerd.

De 'Laser Guide Star' van de VLT (Very Large Telescope) wijzend op het Galactisch Centrum.

Deze overweging moet worden meegenomen met het gegeven dat wetenschappers die in hun laboratoria en in de interplanetaire ruimte het plasma bestuderen, verklaren dat er een hiërarchie bestaat van magnetische velden met een daarmee verband

houdende hiërarchische structuur van elektrische stromen.

In dat opzicht heeft ons eigen Galactische Centrum een magnetische veldsterkte die ongeveer tien maal zo groot is dan de rest van het Melkwegstelsel, maar aangezien de Galactische veldsterkte 1/50.000 van de sterkte van het aardmagnetisch veld bedraagt, lijken de theorieën die suggereren dat onze veranderende oriëntatie ten opzichte van het galactische magnetisch veld er de oorzaak van is dat het aardmagnetisch veld onstabiel aan het worden is, ons hiervoor geen afdoende verklaring meer te verschaffen.

Vergeleken hiermee vormt het feit dat onze planeet wordt gebombardeerd door Magnetars die een magnetische veldsterkte hebben die een miljard (10.000 miljoen) maal sterker is dan die van de Aarde een veel meer voor de hand liggende verklaring te zijn.

Onorthodox Geloof & Wetenschappelijke RealiteitIn het boek, ‘Reality Revealed: The Theory of Multidimensional Reality’ (1978), poneren de schrijvers Douglas Vogt en Gary Sultan een uitdagende theorie. Ze gaan ervan uit dat alles in het universum is opgebouwd uit informatie die wordt opgeslagen in de eerste dimensie, een geometrische

computerstructuur die het Universele bewustzijn voorstelt. (Het mag misschien een beetje vreemd klinken, maar de theorie raakt toch aan de waarheid waarover een aantal van de grootste mystici in de wereld het eens zijn. Ook al omdat de rol van de Heilige Geometrie sterk wordt geassocieerd met esoterische overtuigingen waarvan tegenwoordig voorbeelden te over zijn).

Het klinkt misschien vreemd, de theorie raakt toch aan de waarheid waarover de grootste mystici in de wereld het eens zijn.

Ook omdat de rol van de Heilige Geometrie sterk wordt geassocieerd met esoterische overtuigingen..

In deze theorie bestaat het magnetisme in de tweede dimensie en doet het dienst als schakel voor de uitwisseling van informatie tussen de eerste dimensie en andere bestaansdimensies. Voor diegenen die niet zo gecharmeerd zijn van het concept van dimensies, wordt

Susan Joy Rennisson

Page 41: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

41

het een stuk eenvoudiger te denken aan onopvallende banden van energie; de eerste dimensie verkeert daarbij in de hoogst mogelijke staat in het universum, die uitsluitend energetische sjablonen of patronen vasthoudt. Binnen bepaalde spirituele tradities wordt dit aangeduid als gedachte-energie.

Magnetisme is nog steeds één van de grote raadsels; ook onze Aarde blijkt 'n groot magnetisch veld.

Omdat magnetisme een ander verschijnsel is waarover de orthodoxe wetenschap nogal vaag doet, hebben wetenschappers in het verleden voorzichtig toegegeven dat magnetisme – zoals licht – afkomstig is vanuit de vijfde dimensie en beschouwd wordt als een verborgen component van ruimte-tijd.

Met behulp van de kwantummechanica en andere huidige theorieën kan geen verklaring gegeven worden voor een aantal belangrijke verschijnselen van magnetisme, terwijl sommigen gewoon accepteren dat de energiebron van het magnetisme een compleet mysterie is.

De actuele aanname is nu simpelweg dat de oorsprong van het magnetisme ligt in de baan en de draaiende beweging van elektronen en de manier waarop die elektronen met elkaar reageren. We zullen de rol van elektronen nader onder de loep nemen, omdat de Aarde wordt gebombardeerd door ‘exotische’ hoog-energetische elektronen en van veel van de energieën die we nu ervaren wordt aangenomen dat ze verband houden met elektronen, ondanks dat wetenschappers opnieuw erg vaag doen over wat een elektron

nu precies voorstelt.In dit stadium wordt voorgesteld dat Magnetars, als zijnde de meest magnetische objecten in het universum, ons voorzien van hogere dimensionale informatiecoderingen of -patronen die door planeet Aarde worden aangewend ten behoeve van het verwerken van informatie.

Vogt en Sultan opperen dat het aardmagnetisch veld wordt veroorzaakt door een dichte en super opgewarmde plasmakern die enorm veel vermogen produceert, en ze voeren daarbij het gedrag van seismische golven van aardschokken als bewijs aan. Vele anderen met alternatieve ideeën over hoe het aardmagnetisch veld wordt opgewekt brengen, overigens om heel andere redenen, ook een plasmakern ter sprake.

Het magnetisch veld is aanwezig zonder de behoefte aan de aanwezigheid van welke fysieke materie dan ook.

Enkele wetenschappers denken dat de huidige theorie over elektromagnetisme tekortschiet.

Omdat de Aarde een ingewikkeld systeem is, is de aardkern het modulatiepunt van veel verschillende frequenties; sommige frequenties vormen de verschillende aspecten voor het aanmaken van de elementen en andere bestaan als uurwerken, synchroniserende en herschikkende frequenties, en hun functie gaat het menselijk begrip te boven; deze frequenties controleren echter het vermogen in het centrum. Het magnetisch veld is aanwezig zonder de behoefte aan de aanwezigheid van welke fysieke materie dan ook, zo is de overtuiging van enkele wetenschappers die

Page 42: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

42

De Aarde wordt gebombardeerd door “exotische” energetische elektronen..denken dat de huidige theorie over elektromagnetisme tekortschiet.

De rol van magnetisme als informatiedrager is inmiddels wel erkend door een aantal vooraanstaande geleerden. (We hoeven natuurlijk alleen maar te kijken naar onze éigen wijze van data-opslag via magneetvelden! vert.) We kunnen het voorbeeld aanhalen van het bestaan van scalaire en torsievelden (die onderling enigszins verschillen als gevolg van het hoekmoment en de draaiende beweging).

Fundamenteel zijn deze velden pure informatievelden die normaal gesproken als verborgen component deel uitmaken van het elektromagnetische veld. De torsieveldtheorie werd in 1913 ontwikkeld door Albert Einstein en Elie Cartan en naarmate hun concept aan belangrijkheid en acceptatie won, zijn er vele duizenden onderzoeksrapporten over opgesteld.

De theorie stelt dat torsievelden in orde van grootte zo’n 30 keer zwakker zijn dan de

zwaartekracht, die op haar beurt weer zo’n 40 ordegroottes zwakker is dan de elektromagnetische kracht!

Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met 'Het Veld' aantoont..

Omdat dit wetenschappelijk gegeven elders wordt uitgelegd, zullen we het hier niet nog eens herhalen, behalve dan op te merken dat de ‘Morfogenetisch Velden’ van bioloog Rupert Sheldrake een populaire theorie is over velden met een scalair karakter. Gewaardeerd fysicus Dr. David Bohm, die bondgenoot was van Einstein en auteur van het bejubelde boek ‘Wholeness and the Implicate Order’ (1970), is een van ’s werelds meest vooraanstaande theoretisch natuurkundigen en heeft veel klassieke werken over de kwantumtheorie en relativiteitstheorie op zijn naam staan.

Deze briljante wetenschapper plaatste een aantal vraagtekens bij de meest fundamentele

“Het is vooral het dappere wetenschappelijk onderzoek van Dr. Rupert Sheldrake, dat onze onlosmakelijke verbinding met 'Het Veld' aantoont..”

TORSIEVELDEN ZIJN PURE INFORMATIE...

Page 43: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

43

zaken van de klassieke kwantummechanica en ondanks zijn succes heeft het nog vele tientallen jaren geduurd voordat een paar van zijn theorieën serieus genomen werden.

In 1952 stelde Bohm voor dat het kwantum eigenlijk een deeltje en een golf was dat echter verbonden was met een nieuw veld dat bestond uit een hoofdgolf die de beweging van de deeltjes stuurt. Deze hoofdgolf bevatte omgevingsinformatie en wanneer er iets in de omgeving veranderde, werd die informatie aan het deeltje doorgegeven waarop dat zijn positie en momentum aanpaste. De hoofdgolf hield als kwantumpotentieel meer informatie vast dan energie of massa.

Heden ten dage vragen natuurkundigen zich af waarom die theorie over de hoofdgolf eigenlijk al die tijd is genegeerd. Hierop kan eenvoudig worden geantwoord dat het te maken heeft met het patroon van de systematisch weigering door het wetenschappelijk establishment om te begrijpen wat magnetisme in werkelijkheid vertegenwoordigt. Om die reden komen, zoals gewoonlijk, echter belangrijkere inzichten beschikbaar voor hen die bereid zijn zich af te wenden van de orthodoxe benadering.

Het Universum zoals we dat kennen kan wetenschappelijk worden omschreven als de interactie van licht, frequentie,

magnetisme, geluid en geometrie. Traditioneel heeft de wetenschap zich altijd gericht op drie dimensies plus de tijd en uitsluitend getracht de hoofdbrekende en ‘afwijkende’ verschijnselen toe te schrijven aan hogere dimensionale realiteiten, wanneer zij niet verklaard konden worden met behulp van populaire theorieën en de ons bekende natuurkundige wetten. Wetenschappers realiseren zich dat veel theorieën in principe de beste ideeën zijn die worden aangeboden, maar het niet noodzakelijkerwijs in alle gevallen altijd bij het rechte eind hoeven te hebben. Als gevolg van de consensus in de wetenschappelijke wereld worden sommige theorieën echter onderwezen als zijnde de enige waarheid, maar op de achtergrond worden veel basisconcepten steeds weer opnieuw bekeken en op hun merites beoordeeld, omdat door nieuwere en betere experimentele waarnemingen wordt aangetoond dat we geen duidelijke greep hebben op vele fundamentele zaken.

Elektromagnetisme is een groot en duister gebied en wetenschapper Tom Bearden stelt dat er op dit moment tenminste 34 discrepanties bestaan in de conventionele elektromagnetische theorie.Zelfs de basistheorie over het elektromagnetisch spectrum is verdacht, omdat ons verteld is dat wanneer we hoger in het elektromagnetisch spectrum opschuiven de golfdeeltjes die op verschillende frequenties trillen, van radiogolven tot microgolven, hun trilling

kunnen verhogen en in licht kunnen veranderen (vijfde of nog hogere dimensie) en daarna, wanneer ze hun frequentie zelfs nog verder verhogen, kunnen terugschieten naar onze dimensie in de vorm van materie die we röntgen- , gamma- , of kosmische stralen noemen.

Om deze fundamenteel kromme redenering te verklaren, moeten we begrijpen waarom de conventionele wetenschap niet voldoende rekening houdt met de manier waarop hogere dimensionale energie inwerkt op onze dimensie. De reden voor onze interesse is eenvoudig. Wanneer onze planeet wordt bestookt door de meest extreme magnetisch objecten in het Universum, met een hevigheid die onze astronomen nog steeds versteld doet staan, moeten we begrijpen dat het volgens het Universele Plan is, dat de beschikbare energie van de planeet wordt verhoogd.

In eenvoudige metafysische bewoordingen verbeteren en herprogrammeren Magnetars de auravelden van de Aarde die we de ionosfeer noemen die de planeet omgeeft, plasmalagen waarvan onze wetenschappers niet kunnen verklaren waarom ze überhaupt bestaan.

Vertaling : Jan Smith . Bron: Wanttoknow.nl (Guido Jonkers)

Page 44: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

44

Eerste deel van een onderzoek naar occulte waarheden en nonsens! "De mens is vrij geboren en toch ligt hij overal in ketenen." - Jean-Jacques Rousseau In aanvang van een Nieuwe Wereld Orde in de maak, en de vele websites en boeken die spreken van een 'Satanic conspiracy', is deze weblog toch iets anders van aard. Zoals eerder werd gesteld in het introductie artikel, is dit geen Christelijke of religieuze website. In ieder geval niet in die zin, dat er van een monotheïstische en fundamentalistische aard gesproken kan worden. Ook is dit geen politieke website, of een site die zichzelf volledig profileert op het maatschappelijke vlak en vorming van een NWO. Het doel van deze website is waarheid te vinden, deze te benaderen en te vertellen. Zoals de titel van dit artikel al zegt, is dit een inleiding tot de 'Satans-Mythe'. Deze 'inleiding tot de Satans-mythe' is erop gebaseerd kennis te nemen, van hoe een kliek die streeft naar een New World Order, eveneens het concept voor het bestaan van de 'duivel' toepast voor haar eigen agenda. Op te veel websites wordt het concept van de 'duivel' te letterlijk genomen, en wordt er verwezen naar de 'Satanische doelen van de Gnostieken', worden de oude Katharen weer uit de kast gehaald en bovendien afgedaan als een 'duivelse groep' die vooral het 'Christelijke fundament' probeerden te ondermijnen. Vaak wordt er verwezen naar de 'eindtijd' en de komst van de 'Antichrist', en worden vooral

Paganistische/Pantheïstische groeperingen onterecht aangewezen als het 'broedsel van de duivel'. We zien vaak op dergelijke keurig verzorgde anti-Illuminati websites dat ook de Wicca beweging het te verduren krijgt enz. Te vaak lezen we dat bijvoorbeeld Helena Petrovna Blavatsky een 'duivel-aanbidster' was, de Theosofie en de (Hebreeuwse) Kaballah een 'Duivelse leer', en zien we dat citaten van vrijmetselaars gebruikt worden om 'aan te tonen' dat de vrijmetselarij de 'duivel' aanbid in de vele vormen van de 'duivelse Baphomet' enz. We zien citaten opduiken, die veel lijken te zeggen over dit occulte gehalte, maar in feite in een context geplaatst worden die niet strookt met de uitleg van de auteur. Te vaak zien we dat veel soorten aan symbolisme op een manier worden 'uitgelegd' om vervolgens tot de 'slot-conclusie' te komen dat de Vrijmetselaars in feite 'duivel aanbidders' zijn, en worden om het even wat voor occulte symbolen, occulte werken en geschriften tot 'duivelse werken' verklaard. Natuurlijk zaten er Kabbalisten in de Beierse Illuminati, en is het een leer van de hoogste broederschappen van vandaag de dag. Maar dat maakt deze leer nog niet tot een 'duivelse leer, of beter; een 'kwade leer'. In het geval van de verhalen over de Beierse Illuminati, kennen we veel van de historicus Nesta Helen Webster, waar eveneens Winston Churchill eens uit citeerde. Zoals we begrijpen, is de Nesta Helen Webster versie over de Illuminati, met citaten uit het boek van John Robison maar één enkele kant van het verhaal

DE MYTHE VAN SATAN

Page 45: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

45

waarin zij het vooral heeft over de 'ondermijning' van het Christelijk bestel. Ook haar werk is enigszins - en zeker op dat vlak - te bekritiseren. Wat wel een voordeel is, is dat we met het werk van Nesta H. Webster op dit moment ook andere feiten kunnen inzien, en dat dergelijke 'Joodse Illuminaten' (als we hier van zouden mogen spreken) ook niet gevrijwaard blijven wanneer we het hebben over een 'NWO'.

 De zogenaamde 'Ex-Illuminaten' Zoals gezegd, word de Theosofie, het Kabbalisme en dergelijke 'heidense stromingen' vaak op één hoop gegooid wanneer men het heeft over een 'Satanic Conspiracy'. Veel symbolisme idem dito. Vaak wordt deze leer als zodanig uitgelegd door zogenaamde 'ex-Illuminaten' zoals Doc Marquis en Bill Schnoebelen. Bill Schnoebelen noemt zichzelf een 'voormalige Heks', wat hij voor 16 jaar geweest zou zijn alvorens hij 'ontdekte' dat dit het 'kwaad' was waar hij zichzelf mee 'inliet'. Hij claimt ook een voormalig vrijmetselaar geweest te zijn, en dat hij toetrad tot de 'Palladium Masonry' een

organisatie die niet bestaat. Daarnaast zou Bill Schnoebelen toe zijn getreden tot de Church of Satan waar hij zeven jaren lid van zou zijn geweest, en eveneens zou hij een 'meester' vrijmetselaar zijn geworden. Dit zijn zeer ongelofelijke verhalen, en wanneer wij zijn leven bestuderen komen deze zaken zeer zeker NIET overeen met wat hij zegt. Hij is dus NIET degene die hij ZEGT dat hij is. Het stukje hieronder zegt dus wat hij allemaal 'geweest' zou zijn', iets dat gewoon een grote Fabel is; Exposing The Illuminati from Within

Bill Schnoebelen was a Satanic and Voodoo High Priest, 2nd degree Church of Satan, New Age guru, occultist, channeler, 90th degree Mason, Knight Templar, and a member of the Illuminati. Bill shows how the conspiracy works and how it uses the Lodge and the highest echelons of power and technology from secret "black project" operations to form a world government. Two, 2 hr. DVD's or VHS's. Zelf heb ik eens een lezing van hem gezien (video), en wanneer we een

Het Alziende oog als symbool voor het

Derde Oog!

Ex-Illumintatie insidersVan boven naar onder: Bill Schnoebelen, Doc

Marquis en John Todd. In tegenstelling tot de twee

anderen leeft Todd niet meer ten gevolge van zijn

confessies.

GETUIGEN?

Page 46: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

46

beetje nuchter blijven kijken, en de juiste vragen stellen, blijft er weinig over van hetgeen Bill Schnoebelen allemaal beweert. Ik ben nooit zo happig geweest op die zogenaamde Ex-Illuminaten, daar iemand die echt in het allerhoogste bestel zou hebben gezeten, nooit of te nimmer een lezing zou kunnen geven met gegronde informatie die tegen dat hoogste bestel zou kunnen werken. Het zou in dit opzicht zijn dood kunnen betekenen. We hoeven enkel maar een paar vrijmetselaars-reglementen en 'broederschaps-regels' in te zien, en we begrijpen dat iemand die beweerd een 'ex-Illuminaat' te zijn, simpelweg liegt dat ie barst. Daarbij geven deze zogenaamde 'ex-illuminaten' een 'uitleg' van de symboliek, die op haar beurt zo simpel is, dat het in feite niet eens onder het begrip 'uitlegging' geschoven zou mogen worden. We kunnen ons echt gaan afvragen 'wie' deze mensen nu eigenlijk ECHT zijn. Wanneer men op dergelijke buitenlandse forums over de 'Illuminati' citaten van Vrijmetselaars bespreekt, wordt er qua uitleg maar al te vaak verwezen naar dit soort 'Ex-Illuminaten', waarvan hun 'kwaadaardige verleden' alvorens zij 'bekeerd' werden tot het geloof in 'Jezus', op grote fictie berust, en nog duisterder is dan dat van de hoge vrijmetselaar in het algemeen. Ikzelf zie de aanschaf van dergelijke boeken en lezingen die deze 'ex-illuminaten' op hun naam hebben staan, dan ook als weggegooid geld. Net als de aanschaf van het boek 'Trance Formation of America' van het zogenaamde 'mindcontrol slachtoffer' Cathy O Brien, en de zogenaamde ex-mindcontrol programmeur Dr. Mark Phillips. Er lopen in de wereld van de Vrijmetselarij heel wat (uit ons oogpunt gezien) vreemde mensen rond, maar wanneer we naar het wereldje kijken van de zogenaamde 'Anti-Masons' vinden we nog veel vreemdere mensen. Disinformatie Verder worden dergelijke occulte citaten op zeer kwakkelende manier

uitgelegd door fundamentalistische Christenen en vooral door Protestanten, maar eveneens door andere mensen die deze citaten en de daarop volgende 'uitleg' klakkeloos aannemen, zonder dat zij echter beseffen dat de Bijbel eveneens door de hoogste broederschappen werd samengesteld, en inderdaad - naast de vele aanpassingen door de laatste eeuwen heen - op een manier uitgelegd, zodat de grote 'massa' deze zaken per definitie letterlijk moest nemen. De beheerders en de diep ingewijden wisten wel degelijk hoe zij dit boekwerk moesten interpreteren, en ook wisten zij 'hoe' dergelijke overleveringen samengesteld moesten worden tot één verhaal, een verhaal voor de 'massa'. Het zijn dezelfde mensen, afkomstig van dezelfde bloedlijnen. Daarbij zijn vele geschriften tot 'verboden geschriften' verklaard, en wel degelijk de schriften die in feite na bestudering ervan, de kunstmatige samenstelling der bijbelboeken als het 'juiste verhaal' sterk in diskrediet brengen. De Bijbelboeken zijn in letterlijke zin een leugen. Natuurlijk zijn andere zaken binnen de Bijbel voor letterlijk aan te nemen, maar bijvoorbeeld niet onder de namen die gegeven werden voor de twaalf discipelen, en niet onder de begrippen die de doorsnee Christen geleerd zijn. Niet onder de namen Jezus, Johannes, enz. We spreken hier over fictieve personages, samengesteld uit veel oudere teksten, en uit een enorme dosis verborgen astrologische kennis. Elke keer als een Christen ter goede trouw aankomt met 'dit is duivels' want 'kijk hier staat het in de Bijbel', en dit relateert aan het NWO verhaal, lacht de elite zichzelf een kriek. De auteur Texe Marrs is hier een zeer goed voorbeeld van, ook al kloppen zijn stellingen over de vorming van een NWO zeker voor het grootste gedeelte; de symboliek wordt zonder pardon naar 'duivels', 'anti-god' en 'anti-kerk' geredeneerd, en zeker niet uitgelegd als datgene wat het werkelijk betekent, en er wordt zelfs geen poging hierin ondernomen. Symboliek uitleggen is een zeer moeilijke zaak te noemen, en ook ik heb daar in bepaalde gevallen aardig

veel moeite mee, maar wanneer men een poging onderneemt, dan moet men het wel in de richting proberen uit te leggen zoals het is, zonder overhaaste voorbarige conclusies te trekken. We moeten er niet bang door worden gemaakt, maar we zouden er van moeten leren. Niets anders. Zo hebben we natuurlijk ook mensen die zo gezegd de 'duivel aanhangen', en enkele zogenaamde 'serieuze' kandidaten hiervan, zien wij ondermeer in de Heavy Metal wereld. Vaak spreken zij van een 'dark force' of 'The Black Flame' en begrijpen niet dat er feitelijk helemaal niets 'duister of zwart' aan is, omdat het enkel 'duister' is voor diegenen die het niet zien of begrijpen. Daarnaast worden termen als 'Neo-Paganisme', 'Heksen', 'duivelaanbidders' en 'Satanisten' door teveel mensen onder hetzelfde labeltje geplakt. En zeer zeker ten onrechte. Een goede en vooral scherpe uitspraak dat in het documentatie boek 'Heksen en Demonen' (Uitgeverij Helmond) bij de inleiding werd gedaan, kwam van Hans Holzer in Juni 1974; "Ik ben bevriend geraakt met tientallen georganiseerde Wicca-kringen en andere Heidense gemeenschappen in de Verenigde Staten en Engeland, ik nam deel aan rituelen en werd verscheidene keren ingewijd. Ik heb niets van horen zeggen, en vermeld ook niets wat anderen reeds voor mij hebben geschreven. Mijn opvattingen over heksen en andere heidense voorgangers komen voort uit eigen ervaringen. In al deze jaren ben ik nog nooit een heks tegengekomen die iemand kwaad deed, ik heb nog nooit een heks ontmoet die de duivel aanbidt of de Zwarte Mis bediende. En zo moet het ook zijn: Wicca erkent het bestaan van geen van beiden. De duivelaanbidders die zichzelf satanisten noemde zijn de afgescheidenen die de buitenkant van de oude Religie overnemen, nee, stelen en die voor hun eigen negatieve doeleinden perverteren. Satanisten aanbidden de duivel in de mens, die zich manifesteert als hebzucht, egoïsme, trots en materialisme. Geen van de mensen die zichzelf openlijk satanisten

Page 47: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

47

noemen zijn echte duivelaanbidders, want het wat duisterder soort moet het daglicht wel schuwen, omdat zij misdaden plegen als deel van hun geperverteerde filosofie. Maar een heks respecteert alle leven, ook dat van dieren, en de Grote Moedergodin, opperste godheid van de Wicca, vraagt geen offers van enigerlei aard. Wat tegenwoordig voor een Zwarte Mis doorgaat is niets anders dan een psychotisch getint exces van sensatiezoekers: het omkeren van het kruis en het achterstevoren zeggen van een Mis betekent niets voor een religie die al bloeide, duizenden jaren voordat Jezus op aarde wandelde." Verderop in het verhaal stelde hij zeer scherp; "Wie zoekt naar de duivels en demonen uit het boek en de gelijknamige film, The Exorcist, zal deze nergens vinden, in heden noch verleden, behalve dan de 'duivel van de goedgelovigheid', die veel geld in het laatje brengt, maar die niemand verlichting brengt."Veel gelovigen zien eveneens in deze groepen weer de 'bevestiging' dat er zoiets als een 'duivel' bestaat die 'tegen de kerk' of tegen 'God' ageert. Het is de productie van het beeld van een 'duivel' of het 'kwaad' naast de 'kerk' en naast dit 'systeem' dat deze NWO in de maak extreem veel voordelen heeft gegeven; de verspreiding van een leugen.

Dit geldt evenwel voor de Islam en het Jodendom. Hierbij zeg ik natuurlijk niet dat er geen waarheden in de Bijbelse geschriften aanwezig zijn, want die zijn er absoluut. Maar niet zoals de grote massa aan gelovigen het begrijpt. Het waren oude bloedlijnen die ze hebben gefabriceerd, en deze stammen niet af van Jezus, zoals de bekende auteurs Sir Laurence Gardner en Michael Baigent dit weldegelijk lijken te menen. Voor we gaan begrijpen wie Jezus was, moeten we hoe dan ook de oorsprong van de Bijbelboeken kennen (maar vooral de oorsprong van het Christendom). Deze lijken voor de meest zuivere oorsprong te liggen in het

middenoosten, en zijn zelfs met precies dezelfde soort overleveringen (uitgaande van de oudste Bijbelversies) vanuit Egypte terug te voeren naar de overleveringen uit het oude Soemerië, vanuit.... Ierland!! Dit is de conclusie die de zeer goede onderzoeker en auteur Michael Tsarion doet, en het is niet mis wat voor feiten hij hier voor aandraagt.

 

VrijmetselarijAlbert Pike was een 33ste graads Vrijmetselaar, en weldegelijk verbonden met de Beierse Illuminati. Albert Pike was volgens meerdere bronnen één van de oprichters van de Ku Klux Klan, en andere bronnen zoals het niet onbekende Lyndon La Rouche vertellen ons dat de Zionistische B'nai B'rith/ADL de KKK in het verleden langs slinkse wijze van gelden heeft voorzien.... allemaal handelingen gedaan via de hand van het kwaad, en zeer zeker Diabolisch te noemen.... maar het boek Morals and Dogma van Albert Pike kan absoluut niet gezien worden als een 'Duivels boekwerk', en zeker niet voor diegenen die begrijpen wat dit boek te zeggen heeft. Wel heeft de vrijmetselarij veel bloed aan de handen, en het is zeker geen lieve en vrome beweging die zichzelf langs vredelievende weg voor de 'mensheid' inzet. Integendeel! We zien de werking ervan door het globale NWO netwerk zeer zeker als een manipulatieve kracht, die evenals anderen, voor zeer weinig terug deinst. Hierover kunnen we heel veel informatie op het internet terug vinden die absoluut klopt. Zoals de vrijmetselarij geen vredelievende organisatie betreft, zo is eveneens de andere kant van het (spirituele) plaatje - 'het vredelievende Tibet' - een valse te noemen. Ook zij hebben een geschiedenis van bloed en strijd net zoals elke andere cultuur. Gerechtvaardigd of niet; het waren absoluut strijders van de eerste orde, net zoals de vrijmetselaars dit in feite in verdekte vorm zijn.

Ten eerste zie ik het symbolisme der vrijmetselaars niet als 'het kwaad' maar als een vorm van 'communicatie'. Daarnaast weet ik,

dat de vaak aangehaalde citaten die men als 'bewijs' ziet om Vrijmetselende en Theosofische groepen te betichten van 'Duivel-aanbidding', bijvoorbeeld iets heel anders vertellen wanneer ze in de rest van de tekst worden terug geplaatst, en op die eenvoudige manier, maar al te vaak worden veroordeeld door mensen die in feite nog nooit van hun leven (op uitzondering van de geknipte citaten zelf) deze boeken hebben gelezen, of deze zonder vooroordeel serieus hebben bestudeerd. Naar mijn bescheiden mening, hebben veel van deze mensen daarom vaak niet begrepen wat er feitelijk mee bedoeld wordt. Omdat men de term 'Lucifer' noemt in bijvoorbeeld de werken van Albert Pike en Manly Palmer Hall, zien we dat de fundamentalisten meteen uit hun vel springen, bijna van vreugde omdat ze denken dat ze iets 'gevonden' hebben dat verwijst naar de 'duivel'. De term 'Lucifer' of 'Luciferius' is geen 'naam' voor een 'Engel' zoals zovelen het opvatten, maar is een Latijnse term voor 'lichtdrager'. Het verwijst naar Venus, en zeer zeker naar de Venus van de Romeinen - de moedergodin! Zoals we zullen gaan begrijpen in het volgende artikel over de God Pan, is deze 'Godin' niets meer dan een personificatie van het licht - een 'sfeer', een onderdeel van een kracht dus. Over het algemeen leven Christenen bij het woord van de Bijbelversie die zij hebben, en zullen dan ook niet de oudste versies raadplegen om de vroegste teksten te bestuderen. Deze Bijbelteksten zijn vaak geheel anders dan dat ze vandaag de dag zijn. Daarbij is de doorsnee Christen geen etymoloog, en probeert het dus ook niet om dergelijke woorden (in het Hebreeuws of Grieks) in de juiste oude context te lezen, en de oorsprong ervan te achterhalen. En dit is zeer belangrijk, en zeker om dergelijke woorden binnen de geschriften te kunnen interpreteren. Verder vinden we op veel anti-Illuminati websites occulte citaten die uit twee of meerdere stukken tekst bestaan en vanuit één grote lap tekst simpelweg bij elkaar gevoegd zijn als één citaat, uit het verband getrokken zijn, of niet eens met de auteur zelf overeenstemmen.

Page 48: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

48

Lucifer verwijst naar de planeet Venus en betekent “lichtdrager”...Een zeer goed voorbeeld van een citaat dat niet met de woorden van de auteur zelf overeenkomt, maar wat inderdaad onder zijn eigen naam op zeer goed verzorgde anti-Illuminati websites is te vinden, is het volgende stukje tekst geciteerd uit het boek 'The Secret Teachings of all Ages' (auteur: Manly Palmer Hall - 32ste gr. Vrijmetselaar)   "I hereby promise the Great Spirit Lucifuge, Prince of Demons, that each year I will bring unto him a human soul to do with as as it may please him, and in return Lucifuge promises to bestow upon me the treasures of the earth and fulfil my every desire for the length of my natural life. If I fail to bring him each year the offering specified above, then my own soul shall be forfeit to him. Signed....."   

Deze zeer extreme quote staat inderdaad in het boek van Manly Palmer Hall (32ste graads), maar is een behandeling van een oud obscuur magisch manuscript waarvan het origineel in het Britse Museum ligt. En dit is absoluut na te lezen in dit boek op dezelfde bladzijde. Dit zijn dus NIET de woorden van Manly P. Hall! Vaak zet men achter het laatste woordje 'Signed' van deze tekst, de woorden; 'With his own blood...'. terwijl er duidelijk staat; 'Invocant signs pact with his own blood'. Op de

manier zoals het dus word gebracht lijkt het dus ook nog eens, dat Manly Palmer Hall dit stukje tekst als een 'pact

met de duivel' ondertekende met zijn eigen bloed, iets wat absoluut onzin is. Er bestaan nu

eenmaal mensen die de vrijmetselarij zo enorm haten, dat ze zoveel mogelijk onzin het publiek in willen gooien om de vrijmetselarij in een zeer kwaad daglicht te stellen. 'Een goede zaak' zouden we denken, maar wanneer iets niet op waarheid is berust, dan

slaan we de spijker natuurlijk behoorlijk mis en zijn wij eveneens de bewuste verspreiders

van desinformatie. Mensen zoals Albert Pike, Manly Palmer Hall en bijvoorbeeld Eliphas Levi,

waren in de eerste plaats filosofen. Daarbij reken ik mijzelf niet tot de zogenaamde 'anti-masons'. Het boek 'The Secret Teachings of all Ages' van Manly P. Hall, raad ik dan ook iedereen aan om te lezen, en liefst zonder vooroordelen en met een 'open mind'.  

De tekst van het bovenste geciteerde stukje zelf, doet eerder denken aan het boek 'The Book of Ceremonial Magic' van Arthur Edward Waite, een personage dat voor een zeer groot gedeelte verbonden was met de Rooms Katholieke kerk. Zoals we in het artikel 'De Grote God Pan' zullen lezen, is Arthur Edward Waite een zeer interessant personage, die naast andere occulte werken die veelal in het Britse museum te bezichtigen zijn, zoals

ALBERT PIKEHet kruis met drie armen zou als een symbool voor Baphomet gelden. Ook sommige bisschoppen dragen een kruis met drie armen. Het kruis van Lotharingen of kruis van Anjou zou daar een afgeleide van zijn. Het kruis van Anjou was het symbolisch antwoord van Franse verzetsstrijders de swastika.

De god Pan als personificatie van

het Licht...

Page 49: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

49

de Key of Solomon, de Grimorium Verum en de Lemegeton en meerdere vrij obscure werken, de werken van Eliphas Levi bestudeerde. Boven alles zijn deze mensen niet de auteurs van de vrij obscure magische geschriften die zij in hun boeken behandelen. Veel van deze behandelingen die zij deden, waren vertalingen gedaan door Jezuïten, waarvan de vertaling zeer zeker werd goedgekeurd door de Kerk zelf. Andere obscure geschriften - in dezelfde soort stijl - werden voor de Roomse archieven geschreven als een soort 'bewijsmateriaal' dat bepaalde lieden de 'duivel' aanhingen en dergelijke misdaden hiervoor zouden hebben begaan. Eliphas Levi geeft hier zeer zeker voorbeelden van in zijn uitstekende werk 'Leer en Ritueel der Hoogere Magie'. Ook Eliphas Levi was voor een groot deel van zijn leven gerelateerd aan de kerk, en werd vanwege zijn occulte schrijfwerken in de ban gedaan. Van Eliphas Levi kennen we de tekening van het Baphomet symbool, en van de Italiaanse edelman Stanislas de Guaïta kennen we het 'gedraaide pentagram' met het geitenhoofd erin. We zullen in het artikel over de grote god Pan, gaan begrijpen wie de

ontwerpers waren van deze symboliek, maar ook wat het daadwerkelijk betekent en wat hier zonder gegronde aanwijzingen over werd gezegd door dezelfde auteurs. Deze Baphomet en de 'Geit van Mendes in het gedraaide pentagram' worden ons binnen deze NWO maatschappij als absolute 'Duivelse symboliek' via de grote brede - en gecontroleerde - mainstream media om de oren gesmeten. Naast het gebruik ervan om het 'kwaad' aan te duiden in veel boeken en films, zien we deze symboliek in al haar obscuriteit opduiken in de wereld van de extremere heavy metal, waardoor dergelijke symboliek absoluut in een verkeerde context gezet en gebruikt wordt.

Er zijn heel veel officiële stukken in encyclopedieën te vinden die het grote publiek rechtstreeks inzage verschaffen, en dergelijke symboliek meteen naar 'dat van de duivel' verwijst. Evenals extreem veel documentatie boeken dit doen. Mindcontrol doet haar haar werk erg goed dus. Ingewijden weten wel beter, en zij weten dan ook heel erg goed dat de werkelijke kracht voor een kandidaat voor een plaats in een

THEOSOFIE

De Sluier van Isis“Het is dan ook logisch te

noemen dat de 'bewakers van de kennis', hun 'politie-

agenten' hebben, die ons vertellen dat dezelfde

symboliek 'duivels is' en 'slecht', om ons er zover mogelijk bij vandaan te houden, omdat zij ons

'ongeschikt' vinden voor deze zaken.”

“Duivelaanbidster” Helena Blavatsky

Page 50: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

50

broederschap, enkel en alleen vanuit de kandidaat zelf komt. Diegene vormt de aangewezen persoon omdat hij of zijn vanuit zichzelf een 'spirituele, esoterische en occulte' zoektocht begint, en uiteindelijk bij zo'n soort vereniging zal uitkomen. Diegene heeft een 'open mind' en trekt zich weinig aan van hetgeen anderen met hun lagere doctrines zeggen. Deze laatste vormen namelijk een belemmering voor die persoon om de absolute waarheden te kunnen vinden, iets wat hij vanuit zijn eigen natuur simpelweg weet. Natuurlijk zal iemand dan op een gegeven moment een uitnodiging krijgen - ook in het hoogste bestel - maar het is de eenling die uit eigen streven bewijst dat hij een geschikte kandidaat zal zijn, waardoor hij/zij benaderd word. Broederschappen etc. zoeken de eenling niet op: de eenling komt op een gegeven moment tot hen (simpel uitgelegd). Dit bepaald namelijk meteen het karakter van uitverkorene.

Niettemin, de rest van de menigte moet ver weg blijven van de echte occulte werken en de werkelijke interpretaties van symboliek. Diegene die vanuit eigen kracht naar de waarheid streven zullen zichzelf niets aantrekken van dit alles. Het is dan ook logisch te noemen dat de 'bewakers van de kennis', hun 'politie-agenten' hebben, die ons vertellen dat dezelfde symboliek 'duivels is' en 'slecht', om ons er zover mogelijk bij vandaan te houden, omdat zij ons 'ongeschikt' vinden voor deze zaken. Ongeschikt, omdat er enerzijds te veel mensen zijn die nooit hoger zouden komen dan de inwijding van de onderste graad (of nog minder), en anderzijds, omdat de macht der broederschappen kompleet zou kunnen instorten,

wanneer er teveel mensen van 'verschillende aard' zichzelf ermee zouden gaan bemoeien. De rest kunnen we op lezen in een volgende uitgave van dit magazine in het artikel 'De Grote God Pan'. Blavatsky Vaak wordt Helena Petrovna Blavatsky afgedaan als 'racistisch, anti-semitisch', of als een 'Duivel aanbidster'. De twee voorgaande termen zijn enkel aan hen besteed die geen woord hebben begrepen van wat zij feitelijk bedoelde in haar geheime leer betreft de 'wortelrassen'. De laatste term echter, is aan hen besteed die geheel uit verkeerde interpretatie, of fundamentalistische doctrine naar

termen en citaten refereren waar zij weinig of geheel niets van afweten. Blavatsky was geen 'heilige' in die zin, zoals ze zichzelf profileerde; ze rookte veel sigaretten en stond bekend om haar van tijd tot tijd grove uitspattingen. Toch was zij zeer bijzonder. Het is dan ook zeker niet voor te stellen dat Helena Petrovna Blavatsky een 'duivel aanbidster' zou zijn geweest, of het 'kwaad' verheerlijkte; dit blijkt niet uit haar werken, en dit blijkt ook uit het feit dat zij enorm gekant was tegen bijvoorbeeld het Spiritisme. H.P. Blavatsky heeft zichzelf dan ook nooit

tot 'heilige' verklaart, verre van dat. Zo lezen wij bijvoorbeeld in verschillende citaten over haar leven; "Ze was om te beginnen zo dapper, om geheel alleen zo ver te reizen. Ze was zo briljant dat ze zich taal na taal eigen maakte om te weten te komen wat plaatselijke wijzen wisten. En ze was zo edelmoedig, waarbij ze bijna niets voor zichzelf wilde. . . . En ze was doodsbang dat ongetrainde, onwaardige personen zouden knoeien met magie en de boel op stelten zouden zetten. Ze maakte in Amerika vijanden door te zeggen dat mediums afschuwelijke risico’s namen met krachten die ze niet begrepen. Hindoes en boeddhisten in India en Ceylon eerden haar, omdat ze hun gevoel van eigenwaarde herstelde,

dat door koloniale arrogantie was beschadigd. Vele spiritisten mochten haar niet, want ze herinnerde hen eraan dat ze zelf geesten waren en dat er daarom geen noodzaak was om te gaan met de zogenaamde geesten van de doden. Als ze nu zou leven, zou ze de mediums van deze tijd hekelen, die ‘channelers’

worden genoemd, met haar favoriete spotnaam ‘kletskousen’." Met recht mogen we de Theosofie rekenen tot een leidraad voor de heropleving van het gnosticisme, en vanuit dit kader gezien als een voortzetting in deze tijd van het aloude esoterische Christendom. In haar werken valt zij inderdaad het Christendom aan, maar dan met name het Theologische Christendom, de diep afgedwaalde en corrupte leer der kerkstelsels en nimmer de oude

Page 51: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

51

(gnostische) wijsheid-leer die door Jezus onderwezen werd. 'Omgedraaide symboliek'

Vaak komen we de beweringen tegen dat 'Satanisten' hun symboliek 'omdraaien'. We zien dit in het omdraaien van kruizen bijvoorbeeld. Een goed voorbeeld van zo'n bewering, is dat de Nationaal Socialisten van het Derde Rijk, de Swastika - het Heiligste symbool bij de Tibetanen en de Hindoes van India - 'spiegelde', om het 'negatieve' te benadrukken (David Icke kwam eens met die bewering). Hier slaat men de spijker weer finaal mis. De Swastika, zoals het Derde Rijk het symbool in haar vaandels droeg, vinden we namelijk in precies dezelfde draaiende vorm terug bij de Tibetanen en de Hindoe's van India zowel in het verre verleden als vandaag de dag. Swastika's en Sauvastika's (de 'gespiegelde' versie) zien we bovendien in vrijwel elke cultuur terug, werden en worden nog altijd vereerd als een zeer positief symbool. Het symbool zelf is al zo vreselijk oud, en wanneer we deze zaken niet zouden erkennen, dan zouden we zelfs heiligschennis plegen ten opzichte van de Hindoes, en de waarheid simpelweg opnieuw verloochenen.        Er zijn zelfs Swastika's gevonden in oude Islamitische gebedshuizen, maar ook in oude Joodse Synagogen, en bij de Indianen enz. Overal ter wereld vind men ze terug, en overal ter wereld eerde men het symbool als de grondslag van al het goede en werd het als Talisman gedragen. En dit was niet toevallig. De historie en het spirituele karakter van de Swastika zijn dan ook niet zomaar iets, en is na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog dan ook in een zeer duister kader komen te staan. Swastika's of Sauvastika's zijn overal om ons heen aanwezig en vooral in de oosterse wereld. Het symbool zelf is een natuurlijke vormgeving van zeer veel zaken. We vinden ze zelfs in de zichtbare vorming van de sterrenstelsels! Overal is deze symboliek aanwezig. Maar dit is

precies het geval met zoveel andere oude symboliek, zoals kruizen, het hexagram (ook bekend als de Davidster), pentagrammen enz.

Ik sta zoals eerder werd gezegd geheel anders tegenover de symboliek der vrijmetselaars en haar geschriften die in feite maar door een aantal mensen gekend zijn (in verhouding tot de wereld bevolking). Ik sta eveneens geheel anders tegenover vele andere soorten van oeroude symboliek en Heilige Geometrie. 

De verborgen waarheid (het occulte) is de waarheid!Des te hoger men in de hiërarchie klimt, en zeker qua publicaties, des te meer 'licht' (waarheid, openbaringen, en 'Goddelijk' intellect in dit geval), waar men juist van zou moeten leren. Het is niet de hogere leer die men per definitie moet bekritiseren of zou moeten veroordelen als een 'valsheid', maar de hoogste machthebbers, die dergelijke kennis niet binnen de mainstream gooien - zodat het zodanig gekend wordt - maar puur voor eigen doeleinden aanwenden, en welzeker te vaak in het negatieve. Het is juist in veel gevallen de 'kliek' die we moeten bekritiseren, die deze kennis doelbewust binnen haar eigen perken houdt, om macht uit te kunnen blijven oefenen over de onwetenden, en enorm veel zaken vervalsen en verdoezelen door ze te 'mythologiseren' (zoals de Bijbel). Dit heeft ze gedaan door ondermeer de monotheïstische wereldreligies te maken tot wat ze waren en tot wat ervan is geworden. Dit heeft ze gedaan door de 'heilige schriften' samen te stellen en het tot massa religies te maken van enkel en alleen dat woord. Dit 'Theïsme' is te vaak tegenover elkaar uitgespeeld, en tegenover dit Theïsme' staat weer de vorm atheïsme, eveneens gecreëerd door dezelfde soort kliek. In dit geval kunnen we de Vrijmetselarij daar niet voor aanwijzen als een schuldige. Toch kan men via het internet heel veel bronmateriaal nagaan, en oude

geschriften en teksten van Vrijmetselaars inzien - en dit vanuit hun eigen archieven. Veel loges hebben dergelijke archieven gewoon beschikbaar, met boeken die online te lezen zijn, geschreven door de hoogste vrijmetselaars graden. Dat er andere zaken zijn, die men niet aan de grote klok hangt, mag duidelijk zijn. Maar hun leer is geen valsheid, en we mogen ronduit aannemen dat de hoogste vrijmetselaars binnen ons systeem veel bewuster zijn van de oudste Bijbelboeken, en een veel scherper beeld hebben van 'God' dan dat de doorsnee fundamentalistische Christen ervan heeft.

Ik ben diep geïnteresseerd in het Hermetisme en de Theosofie. Het is niet alleen mijn interesse of fascinatie die hier gewekt wordt, maar eveneens ben ik een enorm voorstander van hetgeen deze werken ons feitelijk leren. Nu zullen bepaalde lezers wel een beetje teleurgesteld zijn na deze 'openbaringen', maar het belangrijkste punt wat ik hier wil maken, is dat ik erg gesteld ben op diepere inzichten en vooral vooroordelen en koude doctrine tegen wil gaan. Zoals ik al in mijn eerste pleidooi aan u vertelde, ben ik geen 'Christen'. Ik zie bijvoorbeeld de Rooms Katholieke kerk als minder 'Christelijk' dan de spiritualist in India, die ik in veel gevallen als zodanig beschouw [hier buiten gesloten, de ascetische culten]. Eveneens zie ik het Orthodox Protestantisme als minder Christelijk dan de Gnostici onder ons, die enkel met het 'hart spreken'. En deze mensen die met het 'hart' spreken, hoeven natuurlijk niet direct de gnostische leer te volgen, of er simpelweg van overtuigd te zijn dat zijzelf gnostici zijn, maar kunnen eveneens uit dezelfde Protestantse en Roomse stromingen komen, evenals welke stroming dan ook (Islam, Judaïsme enz.). Men behoefd dus ook niet binnen de 'New Age' kringen te vertoeven (net als ik niet binnen die kringen vertoef), om deze mening te delen.

Daarnaast ben ik van mening dat de doorsnee Christen in de eerste

Page 52: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

52

instantie voor zichzelf zou moeten leren denken, en vervolgens niet alles klakkeloos zou moeten aannemen, en natuurlijk wel op een manier die hem zelf in 'overeenstemming' brengt met zijn eigen vorm van geloofsovertuiging. Diegene zou zelfs de moed moeten verzamelen om ook zijn/haar eigen religieuze achtergrond te bekritiseren. Dit geldt overigens voor een ieder die de NWO onderzoekt. Wanneer we ons beginnen te wagen in het wereldje dat spreekt over een 'totale samenzwering' [wat niet geheel een goede term is te noemen] komen we naast gegronde informatie, zeer veel desinformatie tegen en verkeerd geïnterpreteerde zaken. Ook ik probeer mezelf hier een weg door te banen, en dit kost tijd en zeer veel geduld. Dit zijn natuurlijk vooral mijn eigen meningen, die u absoluut niet hoeft te delen. Opvallend zijn in ieder geval de boeken van Dan Brown over de Illuminati en over de Da Vinci code, die middels dezelfde mainstream media grote bekendheid verkregen, en waar zelfs een film over is uitgebracht die voor het grote publiek te bekijken is. Dit soort 'Templar Conspiracy' is vandaag de dag weer een hot topic. Ook de

uitzendingen over 9/11 zijn opmerkelijk waarin men het officiële verhaal voor een zeer groot publiek in twijfel trok . Heel veel mensen hebben dan ook op dit moment het 'duidelijke vermoeden', dat er een groep mensen met occulte bedoelingen vanachter de schermen werkt, en deze maatschappij 'manipuleert' en.... 'afbreekt'. En bij dit laatste zit de adder onder het gras, want de ware 'Illuminati' breekt alleen de onderste stromingen af om voor zichzelf verder te bouwen. En dat is wat zij zijn; Bouwers! Geen 'Afbrekers'. Al eerder werden er films gemaakt en reportages uitgezonden die voor het grote publiek massaal te bekijken waren. Zo werd bijvoorbeeld de film 'The Skulls' uitgebracht, die bijna de nadruk probeert te leggen op de Order of Skull&Bones waar verschillende grotere Amerikaanse uitzendingen, en eveneens een korte Nederlandse uitzending aan werd gewijdt. Het is een feit; Skull&Bones bestaat, maar de 'macht' die men de orde zelf toekent, is naar mijn bescheiden mening helemaal niet van zo'n omvang als men in zoveel documentaires beweerd. De grote mainstream media vertelt ons 'waarheden', maar het is vooral een

“Ik ben lid van de Club”

Symbool gehoornde goden

In de Wicca (Georgische traditie) is het een integraal

onderdeel voor de eerstegraads initiatie, en

wordt gebruikt in aanroeping van de Godheid, en wordt

gedaan voor dat de kandidaat binnen de cirkel wordt

toegelaten.

MANO CORNUTO?

Page 53: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

53

ingewikkelde zaak te noemen voor de doorsnee burger, om uit te zoeken wat niet als manipulatief wordt ingezet voor de samenleving onder deze branche. Veel stromingen vertellen waarheden, maar zijn op zichzelf gecreëerd om andere stromingen weer tegen te hangen, overeenkomsten te sluiten enz. Op het vlak van een NWO zijn er veel zaken die nu eenmaal werken zoals ze uit worden gelegd, maar er zijn ook zaken die lijken op datgene wat ze feitelijk niet zijn.

 

De gehoornde hand (Mano Cornuto)Wanneer we naar de foto's kijken van George Bush met de 'gehoornde hand', dan ben ik van mening dat de foto die op deze site staat afgebeeld een originele is. Natuurlijk zijn de foto's van Bush bij de Longhorns ook echt, het Football Team waar hij in feite helemaal niet zo'n fan van blijkt te zijn, maar waar hij op dat moment het handgebaar expres vol in de camera maakte.

Ook de foto's van president Clinton en Prince William zijn naar mijn mening origineel, en ook die van voormalig vice-president Dan Quayle. Ik geloof dat de rest niet authentiek is (Fotoshop), of in feite handgebaren zijn die niet op die manier bedoeld zijn en moment opnames zijn waarbij men dit gebaar automatisch maakte. Eveneens zijn diezelfde foto's van Saddam en Berlusconi naar mijn mening niet origineel. Ook de bronnen van die foto's zijn niet echt te achterhalen, iets wat mij dubbel skeptisch maakt.

De originele foto van Bush op de Yale University die op deze site staat, werd notabene door het grote media agentschap 'Reuters' verspreid, iets wat ik heel erg verdacht vind.

Het handgebaar heeft inderdaad een occulte bedoeling, en zeer zeker onder de naam Mano Cornuto. Maar is het een 'duivels' symbool, of een symbool dat staat voor de 'duivel'? Naar mijn bescheiden mening niet. In de Wicca (Georgische traditie) is het

een integraal onderdeel voor de eerstegraads initiatie, en wordt gebruikt in aanroeping van de Godheid. Wordt getoond voor dat de kandidaat binnen de cirkel wordt toegelaten. En let wel; De Wicca word afgedaan als een 'duivelse' organisatie door ondermeer Christelijke fundamentalisten zoals Texe Marrs en David J. Stewart .Iets wat de Wicca-beweging absoluut niet is. De Manu Cornuto zou worden gegeven met de wijsvinger en pink omhoog en de duim onder de middel en ringvinger, als het symbool of aanroeping van de gehoornde God. In het werk Le Diable Amoureux (1772) van J. Gazotte komt eenzelfde handgebaar ook naar voren, en we zien eenzelfde

soort handgebaar eveneens op oude schilderijen van het Britse vorstenhuis, ofschoon het bij deze schilderijen niet duidelijk is of de duim onder de vingers zou zitten of er boven. Met de duim over de middel en ringvinger zou het een 'teken' zijn voor andere ingewijden, dat iemand zichzelf binnen occulte kringen bevind, naast het feit dat het in andere culturen een teken voor geluk is. Het handgebaar zien we bijvoorbeeld ook in het Oosten, op afbeeldingen van dergelijke Goden

(India). In het documentatie boek 'Duistere Sekten en Zwarte Kunst' (in de boekenserie 'grote mysteries' uitgaande van Lecturama), worden voorbeelden gegeven van dergelijke handgebaren waaronder ook de 'gehoornde hand'. In dit boek - dat in veel opzichten juist (ten onrechte) een 'duivels' beeld neerzet van zeer veel Heidens georiënteerde groepen - wordt dit handgebaar samen met drie andere handgebaren onder de noemer Witte Magie gezet. Het boek zegt het volgende over deze handgebaren (waaronder de 'gehoornde hand'); Men geloofde vroeger dat die gebaren bescherming boden tegen het kwade. De derde hand van bovenaf verwijdert symbolisch de tong van een godslasteraar (niet de gehoornde hand!!). Dergelijke gebaren zijn een vorm van witte magie die overeenkomt met de amuletten die witte heksen gebruiken om het kwaad te bestrijden."Ook zien we dit handgebaar extreem vaak binnen de Heavy Metal wereld opduiken, en zeer zeker bij bands zoals King Diamond/Mercyful Fate, Judas Priest en Ozzy Osbourne.

Vaak dus ook in de zogeheten 'Death Metal' en 'Black Metal' scene. Ik moet u bekennen, dat ik niet vies ben van Heavy Metal, en zeker niet van de hier opgenoemde bands, maar ook geef ik u te kennen dat men in de Heavy Metal wereld de ware oorsprong van de 'gehoornde hand' veelal niet kent. Zoals het verhaal de ronde doet, was het de bekende band Dio die

dit handgebaar als eerste op het podium deed.

De vele soorten aan 'gehoornde' handgebaren die we op de foto's zien, zijn niet gelijk aan elkaar. Vaak wordt dit handgebaar gedaan met de duim over de middel en ringvinger, maar nooit met de duim onder de middel en ringvinger. President Clinton deed een dergelijk gebaar zelfs met ringvinger en middelvinger naar beneden gericht, waarbij de duim zichzelf niet over, of onder deze

Page 54: Belgium Bridge Juli-Aug 2012

54

vingers bevond, maar juist vrij naar buiten stak (net als bij John Lennon en Prince William. Deze laatste lijkt dit gebaar eerder te doen vanuit eenzelfde soort 'stoere houding' als dat er in heavy metal kringen wordt gegeven, alleen met de duim naar buiten gericht). En dit is zeer belangrijk, want hier bemerken we een overduidelijk verschil. Binnen de occulte wereld maakt zo'n verschil enorm veel uit. Natuurlijk komt de officiële 'uitleg' van dit 'hand symbool' weer uit Christelijk fundamentalistische kringen, die met deze verschillen geen rekening lijken te houden en door journalisten zoals Alex Jones in hun dure documentaires en op hun dure websites naar voren wordt gebracht als een 'bewijs' dat zij 'de duivel' aanhangen. Over de verschillen in de handgebaren wordt niets toegelicht, en bij de bronnen die Alex Jones bijvoorbeeld geeft, lezen we weer; Christelijk fundamentalisme, zoals bovengenoemde heren. De 'gehoornde hand' wordt door veel Christenen gezien als het 'teken van de duivel', terwijl het handgebaar zelf, in feite eerder overeen komt met de oude Paganistische godheid Cernunnos, of Pan. Mozes wordt eveneens op vele zeer oude afbeeldingen met horens op het hoofd getoond, maar daar horen we van diezelfde fundamentalisten helemaal niets over, want Mozes is natuurlijk 'heilig'. Deze Pan werd voor het grote publiek tot de duivel gemaakt door de monotheïstische doctrine van de kerk, en eveneens kreeg de Christelijke kerk (eerder het grote publiek) hier een geweldige 'bevestiging' van, door de oprichting van de Church of Satan van Anton Szandor La Vey, die het symbool van de Baphomet en de Godheid Pan binnen haar lijst van duivels en demonen opnam. Dat wat de Christelijke kerk voor het grote publiek afdeed als namen van de 'duivel', werd door deze ''Satans kerk' binnen haar pantheon opgenomen en vereerd onder diezelfde namen van die 'duivel'. Ook het symbool van de 'gehoornde hand' kwam met deze Church of Satan voor het grote publiek in een wel heel vreemd daglicht te staan,

namelijk; een 'demonische'. Daarbij werd een dergelijk handgebaar in vroegere tijden juist gemaakt om het 'kwaad' af te wenden. Hier een citaat over dit handgebaar van de website van 'The Satanic Reds'; "That same horned hand shows up in many cultures, including Slavic and Polynesian, and it means "Good Luck." In fact, Catholics even wore the horned hand as a symbol of good luck! The same horned hand shows up in Tantra as the "mudra" for enchantment. That gesture, the horned hand, is associated with Satan, in the minds of both Christians and "Satanists." -- Bron:  http://www.geocities.com/satanicreds/gen-sat.html Hier heeft de auteur van de zogenaamde 'satanic reds' naar mijn mening volledig gelijk. Waarom Bush dit handgebaar maakte op de Yale University is niet echt bekend. Het is in ieder geval niet geloofwaardig dat hij dit deed om iemand 'geluk te wensen', en ook niet omdat hij een fan is van de 'Longhorns'. Naar mijn overtuiging heeft de auteur van het artikel "Satanism and Witchcraft before La Vey: He didn't start anything, he ruïned it", van de zogenaamde 'Satanic Reds' het bij het rechte eind wanneer hij het volgende over Anton Szandor La Vey en de Church of Satan zegt; "Anton did NOT bring Satanism out into the open at all. Maybe you think that because they have claimed this enough times and because everyone ELSE gives you the backlash - they DENY any connection; and definitely because you never were in a city, or part of a tradition where it WAS in the open already. He DESTROYED it; he made it into something dictatorial - demanding that ALL pagans/Wiccans accept Satan just like Christians demand that you accept Jesus. It was AWFUL." We moeten natuurlijk begrijpen dat de term 'Satan' afstamt van het Chaldeeuwse 'Sheitan', dat niets anders betekent dan 'tegenstander', en geen 'duivel' (Diabolos=Lasteraar, beschuldiger) of 'demoon' (geest).

 Deel 2 in de volgende uitgave van BELGIUMBRIDGE

Bron: Sion’s Burcht

COLOFONBELGIUM BRIDGE is een

uitgave van HumaniaCratia ebvba

E-mail:[email protected]

Hoofdredacteur:R.VAN DAMME

Medewerkers:William LEDENT

M.TROCH

Verschijnt zeswekelijks in digitale vorm

Abonnement is KOSTELOOS

Website:www.belgiumbridge.com

Disclaimer: de redactie is het niet noodzakelijk eens met de inhoud van dit magazine met

uitzondering van de bijdragen van de redactie zelf. Zij kan dan ook

niet verantwoordelijk gesteld worden voor bijdragen door

derden.