Belastingservicegids 2013

8
CNV Belastingservice > Samen invullen 2013

description

Overzicht belastingzittingen 2013. Vanaf 18 december 2012 kan je je weer inschrijven via CNV.nl/belastingservice

Transcript of Belastingservicegids 2013

Page 1: Belastingservicegids 2013

1

CNV Belastingservice> Samen invullen

2013

Page 2: Belastingservicegids 2013

2

Wanneer u zelf zorg draagt voor uw belastingaangifte heeft u wellicht iets aan de informatie op www.belastingdienst.nl

Nee >

Op de zitting of bij uw afspraakbevestiging krijgt u een aanmeldingskaart voor het CNV-lidmaatschap. Als u deze inlevert op de zitting kunt u meteen gebruik maken van het veel lagere ledentarief.

Nee >

Voor een bezoek aan een van onze belastingzittingen in het voorjaar 2013 kunt u tot twee dagen voor de betref-fende zitting een afspraak maken via CNV Belastingser-vice (T: 030-751 10 50). Dit speciale afsprakennummer is geopend vanaf dinsdag 18 december 2012 van maan-dag t/m vrijdag van 8.00 – 18.00 uur.

Daarnaast is het ook mogelijk om vanaf 18 december 2012 zelf uw afspraak online te maken via www.cnv.nl/belastingservice.

Nodig bij het maken van een afspraakHoud de volgende gegevens bij de hand als u een af-spraak gaat maken:

Uw (eventuele) e-mailadres; Naam van uw eigen CNV bond en eventueel die van

uw fiscaal partner (CNV Vakmensen, CNV Jongeren, CNV Publieke Zaak, CNV Dienstenbond, CNV Onder-wijs of CNV Kostersbond);

Voor hoeveel personen moet er aangifte worden ge-daan?

Let op!Informatie en hulp bij andere belastingzakenBel CNV Info op 030 - 751 10 01 voor:> Alle inhoudelijke informatie, die niets te maken heeft

met uw (gemaakte) afspraak.> Het melden van uw hulpvraag bij het invullen van uw:1. Aanvraag en het doorgeven van wijzigingen huurtoe-

slag, kinderopvangtoeslag en kindgebondenbudget;2. Aanvraag voorlopige aanslag (VA);3. C- en M- formulieren;4. Aangiften van grensarbeiders;5. Aangiften i.g.v. overlijden (F-formulier, erfbelasting);6. Aangiften 1e jaar na echtscheiding.

Deze formulieren worden dus niet op de Belastingzittin-gen ingevuld. U wordt na de zittingsperiode door een des-kundige vrijwilliger teruggebeld voor het maken van een afspraak hierover.

P-aangiften (ondernemers/ZZP-ers en eventuele partners) worden niet door CNV Belastingservice ingevuld.

Afspraak maken

Telefonisch….én online

Aangifte doen?

Wilt u belastingaangifte doen of deze laten controleren?

Ja

Heeft u hulp nodig van een ervaren CNV vrijwilliger

die op de hoogte is van het laatste belastingnieuws?

Ja

Bent u lid van een CNV bond?

Ja

U kunt een afspraak maken. Lees verder voor meer informatie.

Page 3: Belastingservicegids 2013

3

AfspraakbevestigingWanneer u zelf online een afspraak boekt, krijgt u via de mail een bericht. In deze mail staat een link. Door deze aan te klikken legt u uw afspraak definitief vast. Daarna ontvangt u de bevesting van deze afspraak en de checklist. Wanneer u via CNV Belastingservice (T: 030 - 751 10 50) telefonisch uw afspraak heeft gemaakt, ontvangt u via e-mail of via de post een afspraakbevestiging en de checklist (waarin staat welke gegevens u moet meenemen naar uw afspraak). Overigens vindt u deze checklist ook verderop in deze gids en op www.cnv.nl/werk-en-prive/belastingen

Heeft het CNV mijn DigiD code nodig?Nee. De Belastingdienst heeft voor de partijen die hulp bij aangifte bieden, waaronder het CNV, een uitzondering ge-maakt. Dit betekent dat voor belastingplichtigen, die hun aangiften door het CNV laten invullen, geen DigiD-code hoeft te worden aangevraagd.

Kosten

Als tegemoetkoming in de organisatiekosten van de Belas-tingservice vragen wij een bijdrage per aangifte. De tarieven voor 2013 zijn:

Voor ledenFiscaal partner aangifte € 10,-

Aangifte 1 persoon € 7,-

1 voorlopige aangifte (VA) € 3,-

CNV USB-stick € 3,-

Gezamenlijk inkomen op of onder bijstandsniveau GRATIS

Voor niet-leden:Fiscaal partner aangifte € 60,-

Aangifte 1 persoon € 40,-

1 voorlopig aangifte (VA) € 10,-

CNV USB-stick € 3,-

Let op!Op de zitting of bij afspraakbevestiging krijgen niet-leden een aanmeldingskaart voor het CNV-lidmaatschap. Als zij deze in-vullen en inleveren op de zitting, kunnen zij meteen profiteren van de lage ledenbijdrage.

Zorg- en huurtoeslagCNV Belastingservice helpt u als lid kosteloos met de aan-vraag en het doorgeven van wijzigingen van uw zorg/huur-toeslag. Zoveel als mogelijk wordt er op de zittingen ook aandacht besteed aan de zorgtoeslag. Indien nodig wordt er een nieuwe afspraak met u gemaakt. Heeft u in 2011 en 2012 zorg- en/of huurtoeslag ontvangen, neemt u dan deze beschikkingen mee naar de zitting.

De CNV belastingzitting

Op de CNV belastingzittingen wordt u geholpen door des-kundige vrijwilligers van het CNV. Voor het invullen van een aangifte wordt 45 tot 60 minuten gereserveerd. Sommige aangiften kosten minder en andere meer tijd. Daarom vra-gen wij u om 10 minuten voor uw afspraak aanwezig te zijn en alle benodigde informatie mee te nemen (zie hiervoor de handige checklist op de volgende pagina en bij uw af-spraakbevestiging). Op de zittingen wordt uw aangifte in uw aanwezigheid in-gevuld en online naar de Belastingdienst verzonden. Zodra uw gegevens zijn ingevuld, zetten wij die voor u als tekst-bestand (kopie) op een USB-stick, waarmee u uw gegevens via uw computer thuis of elders kunt printen. Deze USB-stick dient u goed te bewaren, zodat u komende jaren kunt achterhalen hoe de aangifte is gedaan. In verband met ri-sico op computervirussen gebruiken wij op onze belasting-zittingen alleen de CNV USB-stick. Voor de aanschaf van een USB-stick betaalt u eenmalig een bijdrage van € 3,-.

Nazorg

Het kan incidenteel voorkomen dat de aanslag afwijkt van het bedrag dat tijdens de belastingzitting is berekend. Wij adviseren u bij een voorlopige teruggave het bedrag dat wordt gestort apart te houden totdat u de definitieve aan-slag in huis heeft. Het kan namelijk voorkomen dat de Be-lastingdienst u verzoekt de voorlopige teruggave terug te storten (met heffingsrente). De Belastingdienst geeft hier-voor altijd een reden op.

Wanneer u vragen van de Belastingdienst krijgt over uw aangifte of wanneer er een groot verschil zit tussen de voorlopige en definitieve aanslag, adviseren wij u direct contact te zoeken met de medewerkers van CNV Info (T: 030 – 751 10 01). Zij zorgen ervoor dat CNV Belasting-service zo snel mogelijk na de zittingsperiode contact met u opneemt om (kosteloos) uw aangiftegegevens te controleren, u te adviseren en u verder te helpen.

N.B. Ondanks dat u de aangifte altijd samen met een deskundige vrijwilliger invult, bent en blijft u altijd zelf verantwoordelijk voor uw eigen aan-gifte. Aan het invullen van de aangifte kunt u bij het CNV geen rechten ontlenen.

Wilt u meer weten over het belastingstelsel, dan kunt u ook terecht bij de Belastingdienst: www.belastingdienst.nl of de Belastingtelefoon (T: 0800 – 0543).

Page 4: Belastingservicegids 2013

4

Checklist: dit moet u meenemen naar een belastingzitting voorjaar 2013

Bewijs van lidmaatschap of adresdrager van uw vakbonds-blad;

Verzoek van de Belastingdienst tot het doen van aangifte 2012 (met meegestuurde bijlagen);

Alle correspondentie/documenten die u van de Belasting-dienst in 2012 hebt ontvangen;

Burgerservicenummer (en dat van een eventuele partner en/of kinderen);

Jaaropgaven of laatste loonstrook 2012 (en dat van een even-tuele partner en/of kinderen);

USB stick met de aangifte 2011; Laat u voor de eerste keer uw aangifte bij het CNV invullen,

neem dan kopieën mee van uw aangifte 2011 De 5-cijferige code (elektronische handtekening), indien deze

eerder is aangemaakt. Hebt u deze niet, dan zal deze samen met u op de zitting worden aangemaakt.

Voor het doen van aangifte hebben we gegevens van u nodig. Neem zoveel mogelijk de orginele papieren mee. Onderstaand treft u een overzicht aan van zaken die u – indien van toepassing – mee moet nemen (ook eventueel die van uw partner en/of kinderen);

Aanslag/teruggave (Voorlopige) aanslag/teruggave 2012; Voorlopige aanslag/teruggave 2013; Voorlopige aanslag Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverze-

keringswet.

Toeslagen De beschikking huur- en zorgtoeslag 2012; Voorlopige beschikking huur- en zorgtoeslag 2013; De definitieve beschikking huur en/of zorgtoeslag 2011

Ouderschapsverlof Verklaring van de werkgever indien er sprake is van ouder-

schapsverlofkorting

Loon, uitkering of pensioen De jaaropgaven 2012

Inkomsten uit overige werkzaamheden(zoals alfahulp of freelancer)

De jaaropgaven 2012 Specificatie van gemaakte kosten, zoals reiskosten, telefoon-

kosten e.d.

Woon-werkverkeer met openbaar vervoer OV-reisverklaring of reisverklaring van de werkgever.

Eigen woning Geldige WOZ beschikking per 1-1-2012 (Let op: waardepeil-

datum 1-1-2011). Deze vindt u op uw Gemeentelijke aanslag, die u begin 2012 hebt ontvangen;

Overzicht rijksbijdrage voor de eigen woning; Opgave van in 2012 betaalde hypotheekrente en hypotheek-

kosten; In voorgaande jaren berekende hypotheeksplitsing;

Rekening(en) makelaar/taxateur in 2012; Afrekening(en) notaris in 2012; Opgave van ontvangen depotrente over 2012; De eigenwoningschuld per 31-12-2012 Gegevens nog te koop staande vorige woning, na aankoop/ver-

huizing naar een andere (koop)woning.

Lijfrente Polis; In ieder geval het overzicht van de in 2012 betaalde premies; Berekening waaruit de jaar/reserveringsruimte blijkt, indien

u de berekening niet hebt: De opgave van uw pensioenaan-groei 2011 en jaaropgave 2011 (factor A over 2011). Dit over-zicht ontvangt u via uw pensioenverzekeraar. Vraag het anders vooraf aan. Zonder deze informatie kunnen wij u uw aangifte niet invullen.

Zoveel als mogelijk ook de opgaven van uw pensioenaangroei over de laatste 7 jaar (ivm reserveringsruimte)

Vermogen(Betaal- en Spaarrekeningen, Spaarloon, (Groen) Beleggingen, Effec-ten/aandelen, Bankspaarproducten)

Van alle rekeningen de jaaropgaven waarop de saldi staan per 01-01-2012, ook die van uw kinderen tot 18 jaar;

Van alle rekeningen de jaaropgaven waarop de saldi staan per 31-12-2011, ook die van uw kinderen tot 18 jaar;

Jaaropgaven van de bank met daarop de saldi van effecten/aandelen etc. per 1-1-2012;

Jaaropgaven van alle (groen)beleggingen; Jaaropgaven alle andere bankspaarproducten; De waarde van de vakantiewoning; De waarde van 2e en volgende woningen; De waarde van overige onroerende goederen (bijv. garage-

box); Saldi van overige vorderingen (bijvoorbeeld leningen aan uw

kinderen) Saldi van schulden.

Alimentatie Bewijsstukken van betaalde of ontvangen alimentatie.

Levensonderhoud kinderen jonger dan 21 jaar Kosten van levensonderhoud verstrekt aan kinderen voor wie

geen kinderbijslag of studiefinanciering werd genoten.

Studie Betalingsbewijzen en een overzicht van de gemaakte scho-

lingskosten van u zelf en /of uw eventuele partner

Giften Betalingsbewijzen en een overzicht van de gedane giften. Let

op gewone giften zijn aftrekbaar als u ze schenkt aan een Al-gemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Periodieke giften zijn aftrekbaar als u ze schenkt aan een ANBI of een vereniging die aan de voorwaarden voldoet. Op de site van de belastingdienst www.belastingdienst.nl kunt u hierover meer lezen en de ANBI lijst raadplegen.Weet u overigens dat CNV Internationaal ook de ANBI status heeft!

Wij kunnen uw belastingaangifte (en eventueel die van uw partner en/of kinderen) alleen invullen als u de onderstaande documen-ten en gegevens – voor zover van toepassing – meeneemt naar de belastingzitting.

Page 5: Belastingservicegids 2013

5

> Groningen

Delfzijl • Gebouw ‘t Anker M.v. Coehoornsingel 21 • 26 mrt. 19.00 uuren 27 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur ----------------------------------------- Groningen • Stadskerk VBGFriesestraatweg 221 • 28 febr. 13.30 en 19.00 uur en 1 mrt. 13.30 uur -----------------------------------------

Groningen • Gebouw Elim Barkstraat 5 (Hoogkerk) • 20 mrt. 13.30uur en 19.00 uur en 21 mrt. 13.30 uur----------------------------------------- Grootegast • Goede Herderkerk De Gast 2 • 14 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Hoogezand/Sappemeer •Wijkcentr. De Kern Rembrandtlaan 72 A • 18 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Leek • Geref. Kerk De HoeksteenLindensteinlaan 1 • 11 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Midwolda • Chr. Geref. Kerk Hoofdweg 175 A • 19 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Onstwedde • De Ekkelkamp Kerklaan 7 • 26 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Stadskanaal • De Hoeksteen Velingspad 1 • 4 mrt. 19.00 uur en 5 mrt.13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Ten Boer • Geref. Kerk Gebouw MenorahWigboldstraat 3 • 6 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Uithuizermeeden • Het Anker Oude Dijksterweg 21 • 21 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Veendam • De Kandelaar Dr. Kuyperstraat 44 • 12 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Winschoten • Gebouw Irene Venne 152 • 25 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Winsum • De Poort Borgweg 36 • 27 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Zuidhorn • De Gasthorn De Gast 58 • 7 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur-----------------------------------------

> Friesland

Bolsward • Us Gebouw Broereplein 8 • 26 febr. 19.00 uur en 18 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur

Burgum • De Stryp Bulthuissingel 7 • 28 febr. 19.00 uur en 11 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Dokkum • De Fontein Op de Keppels 3 (ingang) • 26 febr. 19.00uur, 5 en 27 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Drachten • CNV-regiokantoor Zonnedauw 30 • 25 febr., 7, 14 en 26 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur-----------------------------------------Franeker • Geref. Kerk De RankZilverstraat 34 • 4 mrt. 19.00 uur en 20 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Harkema • Geref. Kerk Het Lichtbaken Warmoltsstraat 61 • 4 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur en 21 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Heerenveen • (let op: nieuwe locatie) TrinitasCoehoorn van Scheltingaweg 1 • 6 mrt.19.00 uur en 27 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Joure • Party zalencentrum ‘t Haske Vegelinsweg 20 • 20 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Koudum • De Klink Ds. L. Tinholtstraat 1 • 7 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Leeuwarden • (let op: nieuwe locatie)KurioskerkJulianalaan 38 • 1 mrt. 13.30 uur, 6 en 25 mrt. 19.00 uur en 19 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Lemmer • Het Baken W. Hofstraat 2 • 14 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Oosterwolde • Het Anker J. Frankensingel 30 • 12 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Oudwoude • Centrum AldwâldDe Wygeast 10-A • 27 febr. 19.00 uur-------------------------------------Sneek • Geref. Oosterkerk Jachthavenstraat 1A • 22 febr. 13.30 uur, 12 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur en 21 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- St. Annaparochie • De Binning Van Harenstraat 69 • 28 febr. 13.30 uur en 19.00 uur en 26 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Wolvega • De Rank Kerkstraat 49 • 11 mrt. 19.00 uur

> Drenthe

Assen • PKN Kerk De Bron Einthovenstraat 28 • 26 febr. 19.00 uur en27 febr. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Beilen • Het Valkenhof Witte Valkenstraat 4 • 20 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Coevorden • Geref. Kerk De HoeksteenRabenhaupstraat 1 • 21 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Emmen • Kerk. Centrum De OpgangMantingerbrink 199 • 6 en 7 mrt. 13.30 uuren 19.00 uur----------------------------------------- Hoogeveen • Herman BavinckhuisStoekeplein 2 • 26 en 27 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur en 28 mrt. 13.30 uur----------------------------------------- Klazienaveen • De NoorderbreedteMeteoor 3 • 19 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Meppel • Gebouw Trias Groenmarktstraat 4 • 12 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Roden • Geref. Kerk De Helte Helterbult 20 • 25 febr. 19.00 uur-----------------------------------------

> Overijssel

Almelo • Pniëlkerk Rembrandlaan 352 • 5 en 12 mrt. 19.00 uur en 25 mrt. 13.30 uur ----------------------------------------- Dalfsen • De Overkant Kerkplein 22 • 13 en 28 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Dedemsvaart • VechtdalcollegeLangewijk 43 • 13 mrt. 13.30 uur en 11 en 25 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Deventer • Geref. Kerk Open Hof K. de Grotelaan 361 • 14 en 21 mrt. 19.00 uur, 25 mrt. 13.30 uur----------------------------------------- Enschede • Apostel Thomaskerk T. de Keijserstr. 20 • 7 en 18 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur, 11 en 25 mrt. 19.00 uur ----------------------------------------- Genemuiden • OVG OpleidingscentrumNijverheidstraat 45 • 19 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Goor • De Klokkenkamp Diepenheimseweg 2 • 27 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------

Regionale belastingzittingen

Page 6: Belastingservicegids 2013

6

Hardenberg • Gebouw De SchakelLage Doelen 5 • 5, 20 en 27 mrt. 19.00 uuren 19 mrt. 13.30 uur

----------------------------------------- Hasselt • Het Teeuwland K. Doormanstraat 30 • 26 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Heino • ‘t Kerkhuus Canadastraat 2 • 5 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Hengelo • Wijkcentrum SterrentuinNeptunusstraat 51 • 5, 21 en 28 mrt. 19.00uur en 14 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Holten • De Kandelaar Stationsstraat 4 • 5 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Kampen/IJsselmuiden •Ichthus College Zandbergstraat 2, IJsselmuiden • 6, 12 en 28 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Nieuwleusen • Geref. Kerk Burg. Backxlaan 269 • 25 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Nijverdal • Het Vischnet Grotestraat 70 • 27 febr., 4, 21 en 28 mrt.19.00 uur en 12 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Oldenzaal • Café De Boom Bentheimerstraat 43 • 19 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Ommen • De Kern Bouwstraat 19 • 6 mrt. 13.30 uur, 4 en 14 mrt. 19.00 uur ----------------------------------------- Raalte • Zorggroep RaalteZwanenwoerd 1 • 7 en 19 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Rijssen • Par. Ctr. De Rozengaarde Rozengaarde 59 • 25 febr., 6, 11, 18 en 27 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Staphorst • Hotel Waanders Rijksweg 12 • 6 en 18 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Steenwijk • Chr. Scholeng. EekeringeOostwijkstraat 8 • 11 mrt. 19.00 uur en 21 mrt. 14.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Vriezenveen • WeemelandenKoningsweg 24-26 • 7 en 20 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Vroomshoop • Geref. Kerk Centr. IreneJulianastraat 27 • 7, 18 en 21 mrt. 19.00 uur en 12 mrt. 13.30 uur----------------------------------------- Wierden • Ontmoetingscentrum Geref. KerkSpoorstraat 7 • 26 mrt. 19.00 uur en 18 mrt. 13.30 uur----------------------------------------- Zwartsluis • Geref. Kerk Het Singel 16 • 12 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------

Zwolle • Wijkcentrum SIO Thorbeckelaan 2 • 7, 14 en 27 mrt. 19.00 uur en 20 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur -----------------------------------------

> Gelderland

Aalten • Scholengem. SchaersvoordeLandbouwstr. 1 • 18 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Apeldoorn • Denksportcentrum Dubbelbeek 24 • 6 en 27 mrt. 09.30 uur,13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Arnhem-Noord • BethlehemkerkHonigkamp 25 • 13 en 18 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Arnhem-Zuid • De Kandelaar Den Haagweg 1 • 11 en 25 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- De Heurne • Chr. school De HoveKeizerweg 2 • 7 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Doetinchem • Ontmoetingskerk Meesterstraat 4 • 4 mrt. 13.00 uur en 28 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Ede • Open Hof Hoflaan 2 • 15 en 22 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Eibergen • Huve zalencentrum De Grotestraat 52 • 15 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Elburg • ‘t Huiken Lange Wijden 33 • 19 mrt. 09.30 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Elst • Onder de Toren Sint Maartenstraat 34 • 4 mrt. 19.00 uur en 27 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur ----------------------------------------- Geldermalsen • (let op, nieuwe locatie) Zalencentr. Ons HuisHerman Kuijkstraat 11 • 6 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Harderwijk • Chr. Geref. kerk De ZaaierE. Den Herderstraat 1 • 15 mrt. 09.30 uur,13.00 uur en 19.00 uur ----------------------------------------- Heelsum • Zaal Rehoboth Koninginnelaan 25 • 25 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Nijkerk • De Schakel Oranjelaan 10 • 21 mrt. 09.30 uur, 13.00uur en 19.00 uur-----------------------------------------

Nijmegen • Wijkcentr. Titus Brandsma2e Oude Heselaan 386 • 6 en 20 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Nunspeet • Veluvine F.A. Molijnlaan 186 • 11 mrt. 09.30 uur,13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Putten • Kerk. Centr. De AkerFontanusplein 2 • 1 mrt. 09.30 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Terborg • Kulturhus De RietborghBorgsche Rieten 15 • 4 mrt. 19.00 uur ----------------------------------------- Wapenveld • VerenigingsgebouwKerkstraat 2 • 13 mrt. 09.30 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Winterswijk • (let op, nieuwe locatie) ZonnebrinkkerkZonnebrink 61 • 26 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Zevenaar • De Carrousel Bizetstraat 1 • 12 en 21 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Zoelen • Dorpshuis De Oude SchoolKerkstraat 10 • 20 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Zutphen • De WijngaardWilhelminalaan 3 • 4 en 29 mrt. 13.00 uuren 19.00 uur-----------------------------------------

> Flevoland

Almere-Muziekwijk • Leger des HeilsPianoweg 117 • 28 febr. 19.00 uur, 7 en 21 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Dronten • Kerkcentr. Open HofCopernicuslaan 1 • 5 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Emmeloord • Nieuw JeruzalemkerkCornelis Dirkzplein 10 • 27 febr. en 20 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Huizen • Kerkcentrum ‘t VisnetDe Ruyterstraat 7 • 26 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Lelystad • Leger des HeilsgebouwSnijdershof 2 • 14 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur en 16 apr. 19.00 uur----------------------------------------- Urk • Restaurant ‘t Achterhuis Burg. Schipperskade 2 • 11 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur-----------------------------------------

Page 7: Belastingservicegids 2013

7

> Utrecht

Amersfoort • Kerk. Centr. De BrugSchuilenburgerweg 2 • 5, 15 en 20 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Breukelen • (let op, nieuwe locatie)Bonifatiushuis PK BreukelenKerkplein 18 • 11 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Bunschoten • Kerk. Centr. KostverlorenKostverloren 1 • 19 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Nieuwegein • Kerk. Centr. De BronBuizerdlaan 1 • 1 en 14 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Odijk • De Meenthoek Zeisterweg 34 • 13 mrt. 09.00 uur en 13.00 uur ----------------------------------------- Utrecht • Jeruzalemkerk Troosterlaan 65 • 7, 21 en 25 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Veenendaal • Petrakerk Dennenlaan 5 • 4 en 22 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Woerden • Kruiskerk Mesdagplein 2 • 18 mrt. 09.00 uur, 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Zeist • Oosterkerk Woudenbergseweg 44 • 6 mrt. 09.00 uur,13.00 uur en 19.00 uur-----------------------------------------

> Noord-Holland

Alkmaar • Trefpuntkerk L. de Colignystraat 20 • 19, 20 en 21 mrt.13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Amstelveen • Westend Westwijkplein 3 • 12 en 13 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Amsterdam-Noord • BethelkerkPlejadenplein 44 • 26, 27 en 28 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Amsterdam-West • St. PauluskerkP. Calandlaan 194 • 26, 27 en 28 febr. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Beverwijk • VredevorstkerkLaan der Nederlanden 152 • 12 en 13 mrt.13.00 uur en 19.00 uur-----------------------------------------

Den Burg • Geref. Kerk De PoortElemert 3 • 2 apr. 10.00 uur en 13.00 uur----------------------------------------- Den Helder • De Draaikolk Dollardlaan 202 • 27 febr. 10.00 uur en 13.00 uur----------------------------------------- Haarlem • Koningkerk Kloppersingel 57 • 26, 27 en 28 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Hilversum • Bethlehemkerk Loosdrechtseweg 263 • 19 en 20 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Hoofddorp • kantoor CNV VakmensenOpaallaan 1192 • 5, 6 en 7 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Hoorn • Het Octaaf J.D. Pollstraat 1 • 26 febr. 13.00 uur en 19.00 uur-----------------------------------------Zaandam • Noorderkerk Heijermansstraat 127 • 5, 6 en 7 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur-----------------------------------------

> Zuid-Holland

Alblasserdam • Wapen van AlblasserdamDam 24 • 7 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Alphen a/d Rijn • Kerk. Centr. De BronTroubadourweg 2 (ingang bibliotheek) • 11 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Barendrecht • (let op: nieuwe locatie)TriomfatorkerkGebroken Meeldijk 150 • 6 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------Capelle a/d IJssel • Kerkgebouw De HoeksteenRivierweg 15 • 27 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------Delft • MarcuskerkM. ter Braaklaan 2 (hoek Voorhofdreef) • 14 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Den Haag • Triumfatorkerk J. v. Stolberglaan 154 • 28 febr., 7, 21, 28 mrt. en 4 apr. 13.00 en 19.00 uur----------------------------------------- Dordrecht • Cult. Centr. SterrenburgDalmeijerplein 10 • 6 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur en 19 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Gorinchem • De HeulNieuwe Hoven 141 • 26 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Gouda • (let op: nieuwe locatie) Le PatapoufKolkmanstraat 1-3 • 18 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur

Groot Ammers • Hof van AmmersBernhardstraat 15 • 26 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------Hardinxveld • Het Hervormd CentrumTalmastraat 9 • 25 febr. 19.00 uur-----------------------------------------Hellevoetsluis • Sporthal de EendraghtSportlaan 2 • 4 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur-----------------------------------------Hoogvliet • (let op: nieuwe locatie) De AanbouwAchterweg 12 • 21 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------Katwijk • Herv. Gem. Katwijk aan ZeeVoorstraat 74 • 27 febr., 20 en 27 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Krimpen a/d IJssel • De PannenkoeCascade 1 • 13 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Leerdam • Het Oude PosthuysMeent 57 • 20 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Leiden • Kerk. Centr. De RegenboogWatermolen 1 • 4 mrt. 13.00 en 19.00 uur----------------------------------------- Maassluis • De KoningshofUiverlaan 20 • 27 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Meerkerk • Dorpshuis De LindeLindenstraat 1 • 27 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Middelharnis • Verenigingsgebouw De HoeksteenRing 13 • 11 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------Naaldwijk • Geref. OntmoetingskerkAnjerlaan 47 • 26 febr. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Oud-Beijerland • Kerk. Centr. MaranathaKerkstraat 57 • 7 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur ----------------------------------------- Papendrecht • De PalmVan der Palmstraat 3 • 5 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Ridderkerk • Zalencentrum Het PleinKoningsplein 2 • 12 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur en 26 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Rotterdam Alexander • De VerrijzeniskerkSpringerstraat 340 • 28 febr. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Rotterdam Charlois • (let op: nieuwe locatie) Tante SjaarMezenhof 1 (ingang Albatroslaan)• 25 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------

Page 8: Belastingservicegids 2013

8

Rotterdam Kralingen • Gebouw Pro RegeOudedijk 113 • 4 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur en 28 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Rotterdam Lombardijen • PetrakerkPliniusstraat 21 • 25 febr. 13.00 uur en 19.00 uur en 14 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Schiedam • Wijkcentrum OostBoerhaavelaan 79 • 20 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Schoonhoven • Kerk. Centr. De ArkGroene Singel 10 (hoek Kerkweg) • 6 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur ----------------------------------------- Sliedrecht • Dienstencentr. De RelingIndustrieweg 13 • 18 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Spijkenisse • Clubhuis De KempvisHoogwerfsingel 10 • 19 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Vlaardingen • De WindwijzerSchiedamseweg 95 • 12 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur ----------------------------------------- Zoetermeer • 2B-Home Vernèdesportpark 1a • 12 en 26 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Zwijndrecht • Ver. Gebouw ElthetoKerkstraat 49a • 11 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur

> Zeeland Goes • De Spinne J. Lunslaan 7 • 27 febr. en 21 mrt. 19.00 uur, 7 en 19 mrt. 13.30 uur----------------------------------------- Kapelle • De Vroone C.D. Vereekestraat 74 • 13 mrt. 13.30 uuren 26 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Middelburg • De HoeksteenRoozenburglaan 22 • 5 en 14 mrt. 13.30 uur, 12, 19 en 27 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Terneuzen • Speeltuin LeeuwenkwartierLeeuwenlaan 31 • 6 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Tholen • De Meulvliet Zoekweg 8 • 20 mrt. 13.30 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Vlissingen • Campus de Ruyter Van Hogendorpweg 58a • 28 febr. 19.00 uur----------------------------------------- Zierikzee • De Driehoek Kerkhof 8 •28 mrt. 19.00 uur

> Noord Brabant oost

Cuijk • ‘t Fort (achter Rest. De Beurs)Grotestraat 30 • 6 en 20 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Eersel • Basisschool St. WillibrordusPankenstraat 1 • 11 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Eindhoven • De Cabine (Bus 4, halte winkelc. Vaartbroek) Tarwelaan 54 • 5, 12, 19, 26 mrt. en 2 apr.09.30 en 13.30 uur, 8 en 22 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Grave • Gemeenschapshuis KatrienBrugstraat 13 • 25 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Helmond • ‘t Trefpunt BethlehemkerkSperwerstraat 2 • 13 en 27 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Oss • City Hotel Oss Raadhuislaan 43 • 12 en 26 mrt. 19.00 uur ----------------------------------------- Oss • Sociëteit Krinkelhoek Oijenseweg 3 • 20 mrt. 09.30 uur ----------------------------------------- Uden • De Eigen Herd Rooijsestraat 32 • 13 en 27 mrt. 09.30 uur en 13.30 uur----------------------------------------- Veghel • Basisschool de Ark De Dintel 2 • 5 en 19 mrt. 19.00 uur-----------------------------------------

> Noord Brabant west Bergen op Zoom • Wijkcentrum ‘t FortLourdesplein 1 • 7 mrt. 13.00 uur----------------------------------------- Boxtel • Gemeenschapshuis OrionLennisheuvel 56 • 29 mrt. 13.00 uur----------------------------------------- Breda • Centrum HeksenwielHeksenwiellaan 2 • 6 en 20 mrt. 13.00 uuren 19.00 uur----------------------------------------- Eethen • Dorpshuis TeratinaDe Korten Bruggert 7 • 21 mrt. 13.00 uur----------------------------------------- Kaatsheuvel • De Gildenbond Mgr. Volkertstraat 3 • 12 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Oosterhout • (let op: nieuwe locatie) De PannenhoefWilhelminalaan 57-59 • 27 febr. 13.00 uuren 19.00 uur----------------------------------------- Roosendaal • HCR Merks Brugstraat 57 • 5 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur -----------------------------------------

‘s Hertogenbosch • Soc.Cult.Centr. De Helftheuvel Helftheuvelpassage 115 • 25 febr. 13.00 uur en 28 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Tilburg • De Pelgrimshoeve Pelgrimsweg 27 • 14 en 27 mrt. 13.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Werkendam • De Kwinter Hooftlanden 1 • 13 mrt. 13.00 uur----------------------------------------- Willemstad • Gebouw Irene Grimhoek 15 • 19 mrt. 13.00 uur----------------------------------------- Zevenbergen • (let op: nieuwe locatie) Vergader- en zalencentr. De BorchIJshof 1 • 28 febr. 13.00 uur----------------------------------------- > Limburg

Brunssum • D’r Brikke Oave Lindeplein 5A • 1 mrt. 14.00 uur, 7, 21 en28 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Geleen • ‘t Plenkhoes Bachstraat 2 • 4 mrt. 19.00 uur en 18 mrt. 14.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Kerkrade • Staaterhoes Schaesbergerstraat 27 • 13 mrt. 14.00 uuren 19.00 uur en 19 mrt. 14.00 uur----------------------------------------- Maastricht • ‘t Förtsje Ebenistendreef 106 • 12 en 26 mrt. 14.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Roermond • Clublokaal RZ Achilleslaan 6 • 6 en 27 mrt. 19.00 uur en 13 mrt. 14.00 uur----------------------------------------- Sittard • Gem. Huis LimbrichterveldEisenhowerstraat 724 • 14 mrt. 14.00 uur----------------------------------------- Tegelen • Cult. Centr. De HaandertHaandertstraat 6-8 • 4 mrt. 19.00 uur en 25 mrt. 14.00 uur en 19.00 uur----------------------------------------- Venray • Sportpark de Wieën Kantine AtletiekclubZuidsingel • 11 mrt. 19.00 uur----------------------------------------- Weert • Café Don Bosco Boshoverweg 60 • 20 mrt. 19.00 uur