Bachelor Voeding- en Dieetkunde in 4 of 5 semesters (2016-2017)

2
BACHELOR | VERKORT TRAJECT Heb je al een wetenschappelijk diploma hoger onder- wijs op zak, maar kriebelt het om je wetenschappelijke kennis te combineren met een job waarin dienstverle- ning centraal staat? Is voeding een van je passies? Zie je het wel zitten om er ook professioneel mee bezig te zijn? Dan is Voedings- en Dieetkunde iets voor jou. Doelgroep Al wie over een diploma hoger onderwijs in een weten- schappelijke richting beschikt komt in aanmerking voor studieduurverkorting (2 à 2,5 jaar i.p.v. 3). Voorbeelden: Master in de Biowetenschappen Voedingsindustrie; Biomedische Wetenschappen; Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswe- tenschappen Farmaceutische Wetenschappen Bachelor in de Biomedische Laboratoriumtechnologie. Met een ander diploma hoger onderwijs (bv. Gezondheids- zorg) kom je eventueel in aanmerking voor een light tra- ject. Raadpleeg hiervoor onze website. Duur en uurrooster Je start in september of in februari. Het voorbeeldtra- ject op keerzijde is een voltijds traject. Wie de opleiding wil combineren met deeltijds werken en/of een gezin, kan de opleiding spreiden over meer dan 4 semesters. We zoeken in onderling overleg naar de oplossing die voor jou het beste past. We roosteren de contacturen voor werkstudenten zoveel mogelijk in op 1 vaste lesdag in de week. Voor vakken uit fase 1 en sommige vakken uit fase 2 is dat op maandag en soms op een avond. Theorievakken kun je zelfstandig studeren. Opdrachten en oefeningen maak je zelfstandig. Voor opleidingsonderdelen met permanente evaluatie is er een aanwezigheidsplicht, maar we organiseren deze opleidingsonderdelen meermaals, zodat je kunt kiezen bij welke groep je aansluit. Wij geven op vraag feedback en zorgen voor aangepast cursusmateriaal. Ook ons digitaal leerplatform biedt extra ondersteu- ning. Van jou vragen we voldoende inzet. Je bepaalt voor een groot deel zelf wanneer je studeert, maar reken alvast op 25 à 30 uur per studiepunt. @Work In het laatste semester loop je stage en leg je de bachelor- proef af. Als je deeltijds studeert, is het ook mogelijk deze stage te spreiden over 1 volledig jaar. Om voordien al ken- nis te maken met het werkveld organiseren we ook korte stages of projecten. Bachelor Voedings- en Dieetkunde in 4 of 5 semesters Verkort traject Campus Geel | 2016 - 2017 www.thomasmore.be/vd-vt Kom kennismaken! Opencampusdag: za. 12/03, 10-16 u. Opencampusdag: za. 23/04, 10-14 u. Infovoormiddag: za. 25/06, 10-14 u. Infoavond: wo. 31/08, 18-21 u. Behaal de erkende beroepstitel van Diëtist!

description

 

Transcript of Bachelor Voeding- en Dieetkunde in 4 of 5 semesters (2016-2017)

Page 1: Bachelor Voeding- en Dieetkunde in 4 of 5 semesters (2016-2017)

BACHELOR | VERKORT TRAJECT

Heb je al een wetenschappelijk diploma hoger onder-wijs op zak, maar kriebelt het om je wetenschappelijke kennis te combineren met een job waarin dienstverle-ning centraal staat?Is voeding een van je passies? Zie je het wel zitten om er ook professioneel mee bezig te zijn? Dan is Voedings- en Dieetkunde iets voor jou.

DoelgroepAl wie over een diploma hoger onderwijs in een weten-schappelijke richting beschikt komt in aanmerking voor studieduurverkorting (2 à 2,5 jaar i.p.v. 3). Voorbeelden: • Master in de Biowetenschappen Voedingsindustrie;• Biomedische Wetenschappen;• Master in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswe-

tenschappen• Farmaceutische Wetenschappen• Bachelor in de Biomedische Laboratoriumtechnologie.

Met een ander diploma hoger onderwijs (bv. Gezondheids-zorg) kom je eventueel in aanmerking voor een light tra-ject. Raadpleeg hiervoor onze website.

Duur en uurrooster• Je start in september of in februari. Het voorbeeldtra-

ject op keerzijde is een voltijds traject.• Wie de opleiding wil combineren met deeltijds werken

en/of een gezin, kan de opleiding spreiden over meer dan 4 semesters.

• We zoeken in onderling overleg naar de oplossing die voor jou het beste past.

• We roosteren de contacturen voor werkstudenten zoveel mogelijk in op 1 vaste lesdag in de week. Voor vakken uit fase 1 en sommige vakken uit fase 2 is dat op maandag en soms op een avond.

• Theorievakken kun je zelfstandig studeren. Opdrachten en oefeningen maak je zelfstandig.

• Voor opleidingsonderdelen met permanente evaluatie is er een aanwezigheidsplicht, maar we organiseren deze opleidingsonderdelen meermaals, zodat je kunt kiezen bij welke groep je aansluit.

• Wij geven op vraag feedback en zorgen voor aangepast cursusmateriaal.

• Ook ons digitaal leerplatform biedt extra ondersteu-ning.

• Van jou vragen we voldoende inzet. Je bepaalt voor een groot deel zelf wanneer je studeert, maar reken alvast op 25 à 30 uur per studiepunt.

@WorkIn het laatste semester loop je stage en leg je de bachelor-proef af. Als je deeltijds studeert, is het ook mogelijk deze stage te spreiden over 1 volledig jaar. Om voordien al ken-nis te maken met het werkveld organiseren we ook korte stages of projecten.

Bachelor Voedings- en Dieetkunde in 4 of 5 semesters

Verkort traject Campus Geel | 2016 - 2017

www.thomasmore.be/vd-vt

Kom kennismaken!• Opencampusdag: za. 12/03, 10-16 u.• Opencampusdag: za. 23/04, 10-14 u.• Infovoormiddag: za. 25/06, 10-14 u.• Infoavond: wo. 31/08, 18-21 u.

Behaal de erkende beroepstitelvan Diëtist!

Page 2: Bachelor Voeding- en Dieetkunde in 4 of 5 semesters (2016-2017)

Campus GeelKleinhoefstraat 4, 2440 GeelT 014 56 23 10

Marleen Van Loo, opleidingscoördinatorE [email protected]

Voorbeeldprogramma

SP4

semesters

5 semesters

(Deels) aanwezigheidsplicht

sem sem

Wetenschappelijk handelen

Anatomie en fysiologie* 4 1 1Biologie* 5 1 1Laboratoriumvaardigheden* 4 2 2Voedingswarenanalyse* 6 2 4Microbiologie 2 * 4 3 3Pathologie * 5 2 2Wetgeving, toxicologie, voedselproductie* 4 3 3

Voedings- en dieetadviesVoeding en maatschappij met epidemiologie 3 1 1Voedingsmiddelenleer 7 1 1Voedingsleer 4 2 2Werkcollege voedingsleer 5 2 2

Toegepaste voedingsleer 2 6 1 1

Werkcollege toegepaste voedingsleer 3 1 1

Dieetleer 1 7 2 2

Werkcollege dieetleer 5 2 4

Dieetleer 2 3 3 3

Casuïstiek 4 3 5

Coaching en gedragsverandering

Psychologie en communicatie 1* 5 2 2

Psychologie en communicatie 2 4 3 3Maatschappelijke vorming* 5 3 3GVO en GVO-project 3 3 3Gemeenschapsrestauratie en kwaliteitszorg* 6 3 3Management 5 3 3

Werkveldvoorbereiding

Werkveldinitiatie 1 1 1Werkveldleren (1 week) 1,5 1 3stage 22 4 5

bachelorproef 10 4 5

Persoonlijke ontwikkeling

Keuzevak 1 3 2 4

* (deel)vrijstelling afhankelijk van diploma

Wijzigingen in functie van curriculumhervor-ming en specifieke diploma’s zijn mogelijk. Raadpleeg voor het definitief programma onze programmagids.

Wij stellen samen met jou een individueel studieprogramma op in functie van ons les-senrooster, je vrijstellingen en eventueel je werkrooster. Bij aanvang krijg je ook algemene info over flexibele trajecten.

Meer info nodig? Raadpleeg onze opleidings-brochure en onze website.