Augustus 2009

8
de pus.h.ter - augustus 2009 - 1 Beste leden en ouders van leden, De vakantie zit er weer op, de hockeyspullen mogen weer de kast uit! We hervatten de trainingen in de week van 24 augustus. Zowel het aantal jeugdleden als het aantal trimhockeyers is afgelopen sei- zoen flink toegenomen. De TC is voor de vakantie flink aan de slag geweest de teamindeling te maken en de trainers en coaches te benaderen. We starten het seizoen met 11 jeugdteams en één trim- hockeyteam. Verderop in de nieuwsbrief vind je de teamindeling. Eind vorig seizoen zijn de evene- mentencommissie en de jeugd- commissie van start gegaan. Beide commissies zitten vol goede ideeën en zullen zeker van zich laten horen dit seizoen. Wil je een bijdrage le- veren aan één van de commissies, neem dan even contact op met een van de bestuursleden. Zodra het wedstrijdschema bekend is, plaatsen we dit op onze website. Houdt deze goed in de gaten. Hier wordt regelmatig het laatste nieuws op gepubliceerd. Kijk ook eens bij agenda, waar alle activi- teiten en het rooster voor de bardiensten en het fluiten staan. Als laatste wil ik jullie vragen dit jaar nog actiever wedstrijdversla- gen aan te leveren. Dit kan via [email protected], hierdoor houden we de website levendig en kan iedereen de successen van je team volgen! Namens het bestuur wens ik jullie een sportieve start van het nieuwe seizoen. Met vriendelijke groet, Joost van Grol Voorzitter Deze nieuwsbrief is een uitgave van Mixed Hockey Club Lemmer p/a Blazer 1 8531 CE Lemmer Kopij, op- of aanmerkingen: [email protected] Kijk voor het nieuwe trainings- schema op de website onder het kopje agenda/training. Binnenkort start de sponsorcom- missie met het werven van leden voor de club van 100. Iedereen die MHC Lemmer een warm hart toedraagt, kan lid worden. Vaders, moeders, opa’s, oma’s, vrienden, buren etc. Meer informatie volgt binnenkort! de pus.h.ter - augustus 2009 - nummer 2 - www.mhclemmer.nl

description

Pus.h.ter van augustus 2009

Transcript of Augustus 2009

Page 1: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 1

Beste leden en ouders van leden,

De vakantie zit er weer op, de hockeyspullen mogen weer de kast uit!

We hervatten de trainingen in de week van 24 augustus. Zowel het aantal jeugdleden als het aantal trimhockeyers is afgelopen sei-zoen flink toegenomen. De TC is voor de vakantie flink aan de slag geweest de teamindeling te maken en de trainers en coaches te benaderen. We starten het seizoen met 11 jeugdteams en één trim-hockeyteam. Verderop in de nieuwsbrief vind je de teamindeling.

Eind vorig seizoen zijn de evene-mentencommissie en de jeugd-commissie van start gegaan. Beide commissies zitten vol goede ideeën en zullen zeker van zich laten horen dit seizoen. Wil je een bijdrage le-veren aan één van de commissies, neem dan even contact op met een van de bestuursleden.

Zodra het wedstrijdschema bekend is, plaatsen we dit op onze website.

Houdt deze goed in de gaten. Hier wordt regelmatig het laatste nieuws op gepubliceerd. Kijk ook eens bij agenda, waar alle activi-teiten en het rooster voor de bardiensten en het fluiten staan.

Als laatste wil ik jullie vragen dit jaar nog actiever wedstrijdversla-gen aan te leveren. Dit kan via [email protected], hierdoor houden we de website levendig en kan iedereen de successen van je team volgen!

Namens het bestuur wens ik jullie een sportieve start van het nieuwe seizoen.

Met vriendelijke groet,

Joost van GrolVoorzitter

Deze nieuwsbrief

is een uitgave van

Mixed Hockey Club Lemmer

p/a Blazer 1

8531 CE Lemmer

Kopij, op- of aanmerkingen:

[email protected]

Kijk voor het nieuwe trainings-

schema op de website onder het

kopje agenda/training.

Binnenkort start de sponsorcom-

missie met het werven van leden

voor de club van 100. Iedereen

die MHC Lemmer een warm hart

toedraagt, kan lid worden. Vaders,

moeders, opa’s, oma’s, vrienden,

buren etc.

Meer informatie volgt binnenkort!

de pus.h.ter - augustus 2009 - nummer 2 - www.mhclemmer.nl

Page 2: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 2

Nieuwe leden

Na de publicatie van de vorige nieuwsbrief hebben de volgende personen zich aangemeld als lid:

Jongste jeugd A t/m D leeftijd Trimhockey

Romy Arnold Sophie Eggengoor Meindert BoonLaura v.d. Bij Robin Frieling Michiel EversSharon v.d. Heide Klaasa KelderhuisMats HuismanKorall KoornstraElisa PrinceAlbert SmandHelen SmandIris van SonNina ThomsEefke Vos

De club heeft bij aanvang van het nieuwe seizoen 162 leden, 36 leden meer dan een jaar geleden. De ledenaantal is in de afgelopen twee jaar, jaarlijks met 30% gestegen en onze club is hiermee één van snelst groeiende clubs van Nederland.

Lidmaatschap beëindigd

De volgende personen hebben hun lidmaatschap m.i.v. het nieuwe seizoen beëindigd:Vera Bootsma (Trim), Maja Ivarsson (Trim), Joran Philipsen (E6), Ocean Koornstra (MD), Joyce van Elst (Trim), Sarah Dekker (MA)

Start competitie

Na de zomervakantie starten we met 4 jeugd-elftallen; een meiden A, B en C team en een jongens C team. In de jongste jeugdcompetitie doen 7 teams mee; twee F teams, twee E6 teams, één E8 team en twee D8 teams.De teamindeling staat vermeld op de site van de club.

De competitie start voor alle teams op zaterdag 12 september.Het wedstrijdschema kunt u vinden op www.knhb.nl onder de banner “standenmotor”.

Page 3: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 3

Trainingschema seizoen 2009-2010

De trainingen in het nieuwe seizoen starten in de week van maandag 24 augustus. Het trainingsschema kun je vinden op de site van de hockeyclub.

Vergeleken met het vorige seizoen is er het één en ander veranderd in de trainingstijden. Kijk dus goed wanneer je training hebt.

De TC heeft besloten om op vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur alle jongste jeugd tot en met het E8 team tegelijk te laten trainen. Andere hockeyclubs hebben hier ervaring mee opgedaan en dit wordt als zeer positief ervaren. Omdat veel ouders dan vrij zijn, blijkt e.e.a. uit te groeien tot een gezellig, sociaal gebeuren. Het plan is om later in het jaar teams de mogelijkheid te bieden om met hun team na de training gezamenlijk in het clubhuis te eten.

NIEUWE REGELS RONDOM SPELHERVATTINGEN

Met ingang van 1 augustus is er een aantal belangrijke spelregelwijzigingen. Dit betreft o.a. de spel-hervatting (self-pass) en de vrije slag binnen het 23-meter gebied. Hier volgt een korte uitleg.

Een spelhervatting (vrije slag, inslag, uitslag, lange hoekslag en beginslag) mag met een zogenaamde “self-pass” worden genomen. Dit geldt niet voor het nemen van een strafcorner, strafbal en bully.

De self-pass betekent dat je de bal als het ware naar jezelf mag spelen in plaats van naar een mede-speler. Hierdoor zal de snelheid van het spel zeker toe gaan nemen. Wel zijn er een aantal bepalingen waaraan een self-pass moet voldoen :

• Voordat je de spelhervatting neemt moet de bal stil liggen. Je mag niet een rollende bal snel naar jezelf spelen en dan verder gaan.

• Je moet eerst duidelijk de bal een tikje geven en daarna de bal nogmaals spelen voordat je gaat drijven of dribbelen. De scheidsrechters moet dus duidelijk 2 acties van je zien. Direct met de bal aan de stick weglopen na het fluitsignaal is dus niet toegestaan.

• Je mag de bal ook met een self-pass naar jezelf spelen en daarna direct een hoge scoop geven. De bal hoeft in dit geval geen meter te rollen.

• Natuurlijk mag je een spelhervatting ook nog steeds op de “oude manier” naar een mede-speler spelen. De bal moet dan wél een meter gerold hebben voordat een medespeler de bal mag spelen.

Page 4: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 4

Bij een spelhervatting van de aanvallende partij binnen het 23 meter gebied bestaan er nog andere bepalingen:

• Alle andere spelers (zowel medespelers en tegenstanders) dan degene die de spelhervat-ting neemt moeten minimaal 5 meter afstand houden.

• De bal mag niet vanuit een spelhervatting (vrije slag, inslag of lange corner) direct de cir-kel in gespeeld worden. Dit betekent dat na het nemen van de spelhervatting :1. een andere speler van een willekeurige partij de bal moet hebben geraakt voordat de

bal de cirkel in gespeeld mag worden of2. de bal na het nemen minimaal 5 meter heeft afgelegd voordat je hem zelf de cirkel in

mag spelen. Let op spelen betekent dus een 2e keer de bal slaan of pushen. De bal 5 meter laten rollen en dan zonder een 2e keer te zijn gespeeld de cirkel in laten rollen is dus niet toegestaan.

• Vrije slagen mogen niet binnen 5 meter van de cirkelrand worden genomen. Maakt de verdediger een overtreding net buiten de cirkel waar de scheids een vrije slag voor geeft moet dus de bal op minimaal 5 meter van de cirkelrand worden genomen. Bij een aantal velden is hiervoor al een gestippelde cirkel te zien die precies op 5 meter van de gewone cirkel staat. Op heel velden is dit hulpmiddel nog niet aanwezig dus zal de scheids moe-ten bepalen tot waar de bal moet worden teruggelegd.

Geheugensteuntje voor de scheids: bij een aanvallende vrije slag “in de 23” moet dus 3 keer 5 meter in acht worden genomen (cirkel, spelers en bal).Kijk ook eens op http://www.youtube.com/watch?v=j63hYOlJBDEDe officiële tekst van de bond kan je vinden op:http://www.knhb.nl/arbitrage/nieuws/DU11440_Spelregelwijziging+veldhockey.aspx

Page 5: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 5

Meisjes A

Coaches: Piet van der Ende

1 Bergh Claudia2 Brouwer Ylse3 Ende Rixt van der4 Ende Yldau van der5 Frankema Lisanne6 Kelderhuis Klaasa7 Kemink Annely8 Meer Geralda van der9 Nooitgedagt Jolien10 Oostenbroek Emma11 Rottiné Mariska12 Stuiver Marijke13 Tollenaar Mirte14 Vries Marlot de15 Water Marylka van de16 Water Mariëlle van de

Meisjes B

Coaches: Carl van de Wiel vacature1 Besse Luca2 Egengoor Sophie3 Eggink Martha4 Ende Dieuwke van der5 Nooitgedagt Sanne6 Ramautar Vandana7 Staveren Janca van8 Stoeten Anniek9 Visser Maaike Mare10 Water Veerle van de 11 Wiel Jet van de12 Wiel Marloes van de13 Wilbrenninck Delina14 Zijlstra Janine

Teamindeling seizoen 2009-2010

Beleid teamindeling (jeugd) leden worden op leeftijd ingedeeld. Indien er in een bepaalde leeftijdscategorie te weinig spelers voor een team zijn, wordt het team aangevuld met jongere spelers die volgens de TC (na overleg met coaches/trainers) op een hoger leeftijdsniveau kunnen spelen.

Page 6: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 6

Meisjes C

Coaches: Frans Schoot Inez Richter1 Arnold Julia2 Boekema Daniëlle3 Bruggink Mirthe4 Frieling Robin5 Haarsma Lisa6 Heegsma Femke7 Heegsma Rixt8 Homma Karen9 Migchels Renée10 Mussche Charlotte11 Pars Martine12 Ploeg Tessel v.d. 13 Richter Babette14 Roos Cateau15 Schoot Yvette16 Zwager Jikke

Jongens C

Coaches: Harold Hamstra Jan Zijlstra1 Bosma Youri2 Eggink David3 Hamstra Laurens4 Koek Marijn5 Leusden Benjamin van6 Maks Yorick7 Merode Tristan van8 Rooijen Tom van9 Visse Daan van de10 Wiel Toon11 Wit Stijn de12 Zijlstra Melle13 Zwager Ties

Mix D8

Coaches: Vacature1 Dijk Mitchell van2 Ettenkoven Loes van3 Haan David de4 Jepma Daan5 Pagters Elke6 Pars Elise7 Slump Maaike8 Stroete Mathieu te9 Vries Emily de10 Vries Jeanine

Meisjes D8

Coaches: Vera Bootsma Ellen Brugman1 Bootsma Sascha2 Broekhof Debbie3 Brugman Renée4 Coehoorn Cato5 Haan Rosa de6 Huisman Merel7 Koornstra Dune8 Migchels Britt9 Prince Elisa10 Vos Eefke

Page 7: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 7

Mix E8

Coaches: Peter Jepma Aline van Blijenburgh1 Blijenburgh Rosalie van2 Bronswijk Bibi3 Disseldorp Thijs4 Eggink Clara5 Heide Sharon v.d.6 Hilverink Maxime7 Jepma Eva8 Leuveren Lobke van9 Pagters Floor10 Pruimboom Rogier11 Roos Florette

Mix E6-1

Coach: Ben Broekhof Marjolein Benjamens1 Arnold Romy2 Broekhof Lize3 Hogenboom Marleen4 Larue Nina5 Larue Pien6 Meinders Hanna7 Smand Albert8 Thoms Nina9 Visse Max v.d.

Mix E6-2

Coaches: Irene Nanninga Peter van Teeseling1 Ampt Julia2 Dietvorst Lisa3 Dijk Savannah van4 Haan Jarno5 Jong Hannah de6 Nanninga Willemijn7 Ploeg Renske v.d.8 Teeseling Thomas van9 Visser Caylin

Page 8: Augustus 2009

de pus.h.ter - augustus 2009 - 8

F1

Coach: Eva van Asch 1 Asch Eline van2 Bij Laura van der3 Breet Bentelouise4 Dietvorst Mirthe5 Fijn van Draat Evelien6 Jackson-Eeles Jasmine7 Koornstra Korall8 Sterk Louise9 Verbeek Demi

F2

Coach: Jan Willem Vernhout 1 Disseldorp Roel2 Huisman Mats3 Matser Moos4 Sloothaak Gesine5 Stouthart Verena6 Teeseling Mees van7 Verbeek Jort8 Vernhout Freek9 Zijlstra Rikst

Nog niet ingedeeld Iris van Son 11/12/2002Helen Smand 20/1/2003

EK Hockey 2009

Zaterdag 22 augustus start het EK hockey voor dames en heren in Amsterdam. De heren beginnen met het verdedigen van de titel tegen Polen op zaterdag om 15.30 uur. De dames spelen de eerste wedstrijd tegen Azerbaijan ook op zaterdag, maar dan om 13.30 uur.Wil je het EK volgen en/of meer informatie? Kijk dan op http://www.hockey.nl/ek-hockey.