Apeldoorn Bruist september 2012

48
SEPTEMBER 2012 GRATIS MEENEMEN! WWW.NEDERLANDBRUIST.NL APELDOORN NAZOMER DE BOOMGAARD EEN PLEK MET VELE MOGELIJKHEDEN HET HART VAN ORDEN BON BINI DORP BIJ KINDEROPVANG SNOOPY EN BUITENSCHOOLSE OPVANG WOODSTOCK

description

Apeldoorn Bruist september 2012

Transcript of Apeldoorn Bruist september 2012

Page 1: Apeldoorn Bruist september 2012

september 2012 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nlapeldoorn

nazomer

De BoomgaarDeen plek met

vele mogelijkheden

Het Hart van orDen

Bon Bini Dorpbij kinderopvang Snoopy

en buitenSchoolSe opvang WoodStock

Page 2: Apeldoorn Bruist september 2012

1

2

3

4

Maak een afspraak en kom

kijken op één van deze scholen

Kijk voor ons scholenoverzicht en meer informatie op www.pcboapeldoorn.nl

PCBO-scholen in Apeldoorn West ontvangen uw kind graag!

1 De Wegwijzer 055 - 355 46242 De Korenaar

055 - 355 41623 Koningin Wilhelmina 055 - 521 23 89

4 PC Montessorischool Passe-Partout

055 - 355 5352

adv_PCBO_AdoornBruist_sept2012.indd 1 21-08-12 12:59

Page 3: Apeldoorn Bruist september 2012

Kinderopvang ooK, een wereld te ontdekken!

Kinderopvang voor 0-13 jaar

nu ooK flexibele opvang in Kinderdagverblijven en bSo’S mogelijK!055 526 62 82 - [email protected] - www.kinderopvangook.nl

Kindervilla roezemoes - Kinderen centraalHet sfeervolle jaren ‘30 pand van Kindervilla Roezemoes en de grote tuin eromheen zijn helemaal vernieuwd met een prachtige speel- en ontdektuin, opnieuw aangeklede groepsruimtes en nog meer speelmogelijkheden. In Kindervilla Roezemoes gaan plezier en pedagogiek hand in hand. Door intensief samen met de kinderen op te trekken, weten onze pedagogisch medewerkers wat elk kind nodig heeft om lekker bij ons te kunnen spelen, vriendjes te maken en nieuwe dingen te leren en krijgt elk kind de ruimte om zich te ontwikkelen. Hierbij sluiten wij graag aan bij de wensen van de ouders. Elke opvangvorm heeft zijn eigen programma, maar er wordt ook veel samengewerkt zodat kinderen nog meer keus hebben uit activiteiten, speelplekken en speelgoed. Zo worden de kinderen spelenderwijs gestimuleerd om in hun eigen tempo hun grenzen te verleggen.

Kinderopvang voor 0-13 jaar onder één dakKinderdagverblijf: 0-4 jaar; 5 of 10 uur per dag: aanvangstijd in overleg, flexibele opvang en warme maaltijd mogelijk.Peuteropvang: 2-4 jaar; 3 of 5 uur per ochtend met 3+ programma als voorbereiding op de basisschool.Buitenschoolse opvang: 4-13 jaar; na schooltijd en/of in vakanties hele dagen.Kindervilla Roezemoes Soerenseweg 70, tel: 055 - 522 25 02

ooK-Thuis: gastouderopvangVoor mensen die kleinschalige of flexibele opvang zoeken heeft Kinderopvang OOK gastouders (ook voor opvang in uw eigen huis). OOK-Thuis: Professioneel, flexibel, betrouwbaar en voordelig!Meer info: [email protected]

Page 4: Apeldoorn Bruist september 2012

Inhoud

34

25

12

915

17

23

uitgever Nederland Bruist C.V.

Franchise manager Yvonne Ekamper

vormgeving & traFFic Nederland Bruist

themateksten Renée ter Berg

eindredactie Eveline Schrijvers

oplage 7.500 Exemplaren

acquisitie Yvonne Ekamper

T 06-27042517, E [email protected]

contact apeldoorn bruist

Yvonne Ekamper

T 055 -3666528, M 06-27042517

[email protected]

www.apeldoorn-bruist.nl

contact hooFdkantoor

Nederland Bruist C.V.

[email protected]

www.nederlandbruist.nl

www.belgiebruist.be

Colofon

Copyright Nederland Bruist C.V. Het overnemen van artikelen als bedoeld in artikel 15 van de auteursrecht is niet toegestaan. ©2012 Nederland Bruist C.V. Merknaam Apeldoorn Bruist is een merknaam en eigendom van Nederland Bruist C.V. Deze uitgave is met de grootst mogelijke zorgvuldigheid samengesteld. Nederland Bruist C.V. is echter niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze uitgave kunnen op geen enkele wijze rechten worden ontleend of aanspraken worden gemaakt. In dezelfde reeks verschijnen ook: Alkmaar, De Amerstreek, Breda, De Langstraat, Den Bosch, Haarlem, Nijmegen, Land van Cuijk, Rivierenland, Tilburg, Utrecht, De Peel, Land van Maas en Waal, Uden.

Page 5: Apeldoorn Bruist september 2012

Velen weten dat er veel gaat gebeuren in Orden, maar velen weten niet dat Orden en de omliggende wijken bruisen! Neem nu bijvoorbeeld Speeltuin Kindervreugd. Een speeltuin die flink bruist. Niet alleen de allerkleinsten kunnen er spelen maar ook de grotere kids weten er hun weg goed te vinden. Je kunt er bijvoorbeeld schommelen, glijden, klimmen en skaten. Kortom: alles voor vele uren speelplezier!

En dan het nieuwe hart van Orden. Nog steeds in ontwikkeling. Met in het bruisende winkelcentrum alle voorzieningen; van boekhandel, kapsalon en bloemist tot aan een apotheek, fysio en huisartsenpraktijk in het medisch centrum GOED.

Zo veel veranderingen in Orden, zo leuk en zo bruisend!

Bruisende lezer,

Met vriendelijke groet,Yvonne Ekamper

Page 6: Apeldoorn Bruist september 2012

Ontharen ging nog nooit zo snel.Wij werken met de nieuwste LightSheer Diodelaser en zorgen voor een permanente haarreductie in gemiddeld 3 tot 6 behandelingen. Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de

NooiT meer scheren en altijd een gladde huid

Heeft u genoeg van scheren, harsen of epileren? Dan bent u bij Laserontharingskliniek Apeldoorn aan het juiste adres.

Laserontharingskliniek ApeldoornLoolaan 377314 AB Apeldoorntel. 055 579 55 79www.laserontharingskliniek.nl

behandeling van 10 minuten (voor de behandeling van een bovenlip) tot 1 uur (bij de behandeling van de rug).

De LightSheer Diodelaser produceert een zeer geconcentreerde lichtstraal die de haarwortel vernietigt zonder schade aan te brengen aan de huid. Daarnaast kunnen wij met onze pijnloze ontharingstechniek alle huidtypes zeer goed behandelen.

Voor meer informatie of een vrijblijvend consult kunt u contact opnemen met:

Wie Wil Dat niet?

6

Page 7: Apeldoorn Bruist september 2012

orDen WorDt steeDs mooierDe Goede Woning heeft na het renoveren van de flats aan de Germanenlaan en de Euberonenstraat ook de tuinen aangepakt. Er is gekozen voor een hoogwaardig concept met speeltoestellen, zitgelegenheden en zelfs een groentetuintje. De ruimtes tussen de flats verschillen allemaal van ontwerp en hebben zo een eigen karakter gekregen. Het is hier nu plezierig om te verblijven, elkaar te ontmoeten en van de spelende kinderen te genieten. Door samen te werken en elkaar aan te spreken op dingen die fout gaan, wordt de leefomgeving alleen maar prettiger.

7

Page 8: Apeldoorn Bruist september 2012

Burg. R. Nepveulaan 29 7313 EX Apeldoorn055 - 355 91 00 [email protected] www.bergenbosgarage.nlWaar service nog heel gewoon is!

Een vertrouwde aankoop

geeft tevredenheid!

• Verkoop nieuwe auto’s• Inruil en verkoop occasions• Lease• Reparatie en onderhoud• Tankstation

B&B162 x 162FC.indd 1 13-08-12 11:51

Page 9: Apeldoorn Bruist september 2012

Berg en Bos garage, al 32 jaar een Begrip in De regio!DicK roosenDaal Kreeg in 1980 De Kans om een zaaK over te nemen. Het WerD De Berg en Bos garage, toen nog een sHell tanKstation. DicK en zijn vrouW zijn er met alle liefDe voor De Klanten mee Begonnen en HeBBen De zaaK met veel succes laten groeien.

Berg en Bos Garage is inmiddels een begrip in Apeldoorn en omstreken. En dat is niet zonder reden. Dick en zijn team staat te allen tijde voor de klant klaar. Of de startmotor geen zin meer heeft in de wintermaanden of dat de banden aan vervanging toe zijn. Zijn bedrijfsleidster (bij iedereen bekend als Bep) zorgt eventueel voor vervangend vervoer, opdat de klant er het minst hinder van heeft. Zij zorgt ervoor dat de auto zo snel mogelijk weer de weg op kan.

Daarnaast is er ook tankstation Berg en Bos. Een tankstation dat nog zeer zeldzaam is. Het is namelijk een full-service station! Wij zorgen ervoor dat uw tank gevuld wordt, terwijl u binnen geniet van een kopje koffie. Dat is in de wintermaanden natuurlijk geen straf. Wat ook zeker nog even genoemd moet worden is dat hier ook nog op rekening getankt kan worden. Waar vindt u dat nog?

Dick en zijn mensen hebben laten zien dat de vertrouwde service en klantgerichtheid van toen zeker nu en in de toekomst nog werkt!

Berg en Bos garageBurg. R. Nepveulaan 29 7313 EX Apeldoorntel. 055 - 355 91 00

9

Page 10: Apeldoorn Bruist september 2012

Je kind lekker in zijn vel! Heeft uw kind een hulpvraag op het gebied van gedrag? De oplossing ligt vaak binnen handbereik!

Miriam van Broekhuizen, gedragsspecialist, helpt uw kind met het vinden van de juiste weg, gebruik makend van de eigen kwaliteiten.

Voor info bel 06-11885974Voor info bel [email protected]

Texandrilaan 30 Apeldoorn 055-576 35 25www.christoforuskinderopvang.nl

Natuur beleven Biologische voeding

Page 11: Apeldoorn Bruist september 2012

spel-o-tHeeK De speelranD orDenspelotHeeK: De BiBliotHeeK voor speelgoeD Een Spelotheek is net zoiets als een bibliotheek, alleen lenen wij geen boeken uit maar speelgoed. En dan vooral speelgoed waarbij je je fantasie heerlijk kan gebruiken, waarmee je samen kan spelen en waarvan je wat kunt leren. Computerspelletjes vind je dan ook niet bij ons, maar wél leuke spellen en leuk binnen- en buitenspeelgoed voor kinderen van 3 tot 100 jaar! Onze spelotheek bestaat al 30 jaar en sinds oktober 2010 zijn wij van Ugchelen naar +PUNT ORDEN verhuisd, waar we over een prachtige locatie beschikken. De mensen in Orden weten ons helaas nog niet te vinden. Daarom nodigen wij iedereen in Orden uit om gewoon eens te komen kijken, zodat je kunt zien wat we hebben en we uit kunnen leggen hoe het werkt. Of je kunt een foldertje bij ons ophalen.

openingstijDen: maandagochtend 09.00 – 10.00 dinsdagavond 19.30 – 20.30 De spelotHeeK in Het Kort: Wij lenen speelgoed aan kinderen, (groot)ouders, verzorgers, scholen en instellingen. Keuze uit meer dan 700 verschillende artikelen. Speelgoed en spellen voor peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar. Gezelschapspellen en puzzels voor alle leeftijden. Veel educatief spelmateriaal om spelend te leren. U mag het speelgoed 4 weken lenen. Contributie/lidmaatschapskosten € 17,50 per jaar (inschrijfgeld € 2,50). Dubbel abonnement of groot abonnement (voor scholen) ook mogelijk. Wij accepteren de strippen van Regelrecht.

Kom geWoon eens Bij ons KijKen op De germanenlaan!WWW.spelotHeeK-DespeelranD.nl

spel-o-tHeeK De speelranD orDenLocatie +PUNT ORDENGermanenlaan 3707312 JJ Apeldoorn

Info Voorzitter:Diteke van Zijl tel. 055 - 533 60 61

11

Page 12: Apeldoorn Bruist september 2012

Mandala: “Ook voor zorg bij u thuis!”

Wist u dat iedereen in Mandala zelfstandig woont en dat Zorggroep Apeldoorn en omstreken hier op maat thuiszorg levert?

Corrie Brouwer, coördinator van Mandala vertelt: “Er bestaat nog steeds het beeld van Mandala als verzorgingshuis, maar niets is minder waar. In feite leveren wij in Mandala, maar ook in de wijk eromheen, allerlei vormen van thuiszorg. Heeft u iemand nodig die u helpt in de huishouding? Of iemand die uw medicatie verzorgt? Of iemand die u helpt bij het opstaan? Wij kunnen dit allemaal voor u verzorgen.”

Zorgcoaches Esther Bakhuis en Anja Holtrigter vullen aan: “De zorg die wij leveren is echt afgestemd op u. Samen maken we duidelijke afspraken. Niet alleen over de inhoud van de zorg, maar bijvoorbeeld ook over wanneer en door wie.”

Loop gewoon eens binnenCorrie: “Wij zijn er dus voor de hele wijk. We leveren niet alleen de zorg, maar geven ook advies. Weet u bijvoorbeeld wel dat u zorg nodig heeft, maar weet u niet precies welke zorg? Loop dan gerust binnen, dan gaan we samen kijken wat nodig en/of wenselijk is en hoe we dit het beste voor u kunnen regelen. Wij zijn er, ook voor u!”

Zorggroep Apeldoorn en omstrekenMandalaSportlaan 2, 7312 TV ApeldoornTel. [email protected]

12

Page 13: Apeldoorn Bruist september 2012

WoonServiceGebied Orden: door, voor en met elkaar!

Wilt u informatie over welzijnsactiviteiten in de buurt? Heeft u zin in een potje biljart, maar kent u geen mensen met wie u dit zou kunnen doen? Wilt u voordelig buiten de deur eten in uw eigen wijk? Bent u in voor stijldansen, gymnastiek of jeu de boules? Dat kan allemaal in uw eigen wijk, in het WoonServiceGebied Orden!

Zorggroep Apeldoorn e.o., De Goede Woning en Wisselwerk zorgen binnen het WSG Orden samen voor een uitgebreid activiteitenaanod en een informatiepunt voor iedereen in de wijk die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Dag Activiteit TijdMaandag Internetcafé 14.00 – 16.00

Nordic Walking 13.30 – 14.30

Studiekring, gespreksgroep

14.00 – 16.00

Dinsdag Creatief 9.30 – 11.30

Volksdansen 10.00 – 11.30

Biljarten 14.00 – 16.00

Internetcafé 14.00 – 15.30

Elke 2e dinsdagavond van de maand

Mandala tekenen 19.30 – 21.30

Elke 3e dinsdagavond van de maand

Quilten 19.30 – 21.30

Woensdag Gymnastiek 9.30 – 10.30 en 10.45 – 11.45

Studiekring, gespreksgroep

13.30 – 15.30

Spelletjesmiddag 14.30 – 16.30

Donderdag Jeu de boules 14.00 – 16.00

Vrijdag Bloemschikken 10.00 – 11.30

Stijldansen 14.00 – 16.00

Bingo 19.30 – 21.30

Naast het weekprogramma zijn er altijd extra activiteiten. Een maandprogramma is te vinden in de Brasserie!

Graag tot ziens in Mandala!

13

Page 14: Apeldoorn Bruist september 2012

Springt eruit in groente en fruitSpringt eruit in groente en fruit

Laan van Spitsbergen (achter de Gamma) en Lange Amerikaweg (bij McDonald’s) in Apeldoorn

*Alleen bij programma Blinqend *Tegen inlevering van deze coupon *Niet geldig icm andere acties *Geldig t/m 31-10-2012

Nu € 4,- korting*Nu € 4,- korting*

De Echte Groenteman KolvoortJerry Kolvoort

Schuttersweg 78, 7314 LJ Apeldoorn(055) 355 29 80, www.kolvoort.nl

Tegen inlevering van deze advertentie gratis bakje salade van het huis bij besteding van: € 5,-.

Page 15: Apeldoorn Bruist september 2012

ommetje spreng en parK: BijzonDere Bomenstartpunt: kruising J.F. Kennedylaan/Sprengenparklaan.lengte: ongeveer 1,8 km. Iedereen doet het op z’n tijd, ‘s avonds even een blokje om of tussen de middag met of zonder collega’s aan de wandel. Zo’n korte rondwandeling wordt ook wel een ommetje genoemd. Leuk en gezellig en het is goed voor lijf en leden, het ontspant en maakt het hoofd leeg, verbetert de concentratie en creativiteit.

geBieDsBescHrijvingDe wandeling voert door een plantsoen met verschillende bekende en minder bekende alleenstaande bomen langs de Badhuisspreng en door het Sprengenpark. U kunt kennismaken met bijzondere bomen die elk seizoen anders ‘gekleed gaan’.

gescHieDenisDe Badhuisspreng tussen de Sprengenparklaan en de J.F. Kennedylaan is de jongste spreng van Apeldoorn die aangelegd is ter verfraaiing van het stadsgezicht. Het graven van de spreng was onderdeel van een werkverschaffingsproject in de Franse tijd. Het water werd gebruikt voor het voeden van het badhuis en voor bluswater voor het centrum van Apeldoorn. Als gevolg van de verlaging van het grondwaterpeil staat de spreng nu de meeste tijd droog en wordt deze alleen nog gevoed door oppervlaktewater. Verhoging van de grondwaterstand brengt andere grote problemen met zich mee. De flats aan de rand van het sprengenplantsoen markeren een ‘hoogtepunt’ in de geschiedenis van de woningbouw van Apeldoorn. Het waren de eerste flats in de vijftiger jaren van de 20ste eeuw die gebouwd zijn voor 64 gezinnen. Dankzij de noodzakelijke hoogbouw is er meer ruimte voor groene oases, zoals bijvoorbeeld dit plantsoen met een grote variatie aan bomen langs de spreng en in het park.

routeDe complete route Kunt u vinDen op De WeBsite: www.ivn.nl.

Bron: http://ivn.nl

15

Page 16: Apeldoorn Bruist september 2012

zaterdag 29 september nazomerfeest Koninginnelaan!

16

Page 17: Apeldoorn Bruist september 2012

B.t.s.sanitairBakkerij van de Wal jolink Banketbakkerij maassenBloemsierkunst Wim van munsterBrenda Brouwer’s ijsspecialiteiten curves Da drogisterij parfumerie lastDe graaf’s tabak en lectuurshop Dierenspeciaalzaak Karman enorm Klein Bussink ergoline suncenter gimsel natuurvoedingHairstyling antoinette Het Kleine Huisjuwelier W.mulderij Keurslager gerard lautenschutzKids-label la peluqueria kapsalonladies fashion store Que pasamarcel’s kaasmondial express stomerij pet Wellness center photo-label piekfijn Haarmode pizza palaceprofile de fietsspecialist janssen reisburo globe restaurant sizzlessalon claudia van Ditshuizen smaak tegels en sanitair jan van erp vivre pour toi Wijnen en zonen Woninginrichting van der loo

Zaterdag 29 september vindt aan de Koninginnelaan in Apeldoorn het 18e nazomerfeest plaats, georganiseerd door winkeliersvereniging de Koninginnelaan. Het jaarlijks terugkerende feest mag zich ook dit jaar weer verheugen op een groot aantal bezoekers. ook dit jaar is er natuurlijk weer een prachtig progamma samengesteld met verschillende podia, artiesten en een clown voor de kleintjes voor veel plezier en vermaak.

Naast dit programma is er een grote braderie met meer dan 80 kramen van zowel de winkeliers als de kraamhouders met allerlei curiosa, ambachten, demonstraties enz.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook genoeg eet- en drinkgelegenheden!

Kortom, op en top gezelligHeiD!!

Het nazomerfeest vinDt plaats op zaterDag 29 septemBer van 16.00 uur tot 22.00 uur.

17

Page 18: Apeldoorn Bruist september 2012

In oktober verschijnt er een boek met luchtopnamen van Apeldoorn.

Veranderend Apeldoorn vanuit de lucht geeft een interessant beeld van de groeien stedelijke ontwikkeling van Apeldoorn en omgeving, gezien vanaf grotere hoogte.

Luchtfotograaf Hans Snelleman maakt al vanaf 1976 luchtopnames van onze stad.Laat u verrassen door de meer dan 146 foto’s in deze uitgave en ontdek hoe uw eigen omgeving door de jaren heen een ware metamorfose heeft ondergaan.

Wilt u ook dit unieke boek bemachtigen, dan is voorinschrijving mogelijk. Dit kunt u doen door middel van een e-mail aan info@photoholland of telefonisch op 055 – 533 83 17. Graag vermelden welk aantal boeken wordt gewenst.

Er is een beperkte oplage, dus wees er snel bij! Prijs voor dit unieke boek: € 18,95.

Wij wensen u alvast veel kijk- en leesplezier.

veranderend apeldoornvanuit de lucht

beperkte

oplage!

18

Page 19: Apeldoorn Bruist september 2012

Suncenter nails&beauty

Tegen inlevering bon, viP sPecial voor € 29,95: 3 x zonnen max. 20 min oP zonnebank naar keuze. graTis zonProducT T.w.v. € 7,95. graTis afTersun. koffie, Thee of fris 1 bon Per Persoon.

Koninginnelaan 103b, 7315 BP Apeldoorn, [email protected] www.ergolinesuncenter.nl

Actie te koop tot en met 15 oktober 2012.

Page 20: Apeldoorn Bruist september 2012

sept/okt 2012

eveneme ntenzaterDag 8 septemBerApeldoornse TriathlonLocatie: Boschbadwww.boschbad.nlzaterDag 8 en zonDag 9 septemBerNationale Open MonumentendagenDiverse locaties, gratis toegangwww.openmonumentendag.nlzaterDag 8 septemBerFestival MondialLocatie: Oranjepark, gratis toegangwww.mondial-apeldoorn.nlzaterDag 15 septemBerApeldoornse Ruiter KampioenschappenLocatie: Park Berg en BoszaterDag 15 en zonDag 16 septemBerFijne Airmighty PicnicLocatie: Boschbadwww.boschbad.nlvrijDag 21 septemBerPopronde ApeldoornLocatie: Horeca Apeldoornwww.popronde.nl

zaterDag 22 septemBerThe GatheringLocatie: Gigant, betaalde toegang www.gigant.nlzaterDag 29 septemBerHet Nationale Ballet - SterrenstofLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 25,80www.orpheus.nlzaterDag 29 septemBerTheaterstraat UgchelenLocatie: Ugchelen, betaalde toegangwww.theaterstraatugchelen.nlzonDag 30 septemBerWildfair ApeldoornLocatie: Wenum Wiesel, betaalde toegangwww.wildfair.nlzaterDag 29 septemBerHet Nationale Ballet - SterrenstofLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 25,80www.orpheus.nl

DinsDag 2 oKtoBerKamps & Kamps IILocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 15,10www.orpheus.nlWoensDag 3 oKtoBerAchtste-Groepers huilen niet 8+Locatie: Schouwburg Orpheus,kaarten vanaf € 11,10 <12 jr. € 8,90www.orpheus.nlDonDerDag 4 oKtoBerThe King’s speechLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 20,00www.orpheus.nlvrijDag 5 oKtoBerHelp, ik heb mijn vrouw zwanger gemaaktLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 19,00www.orpheus.nlzonDag 7 oKtoBer aanvang 11.30 uur NJO VerrassingsconcertLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten € 11,10www.orpheus.nl

20

Page 21: Apeldoorn Bruist september 2012

sept/okt 2012

eveneme ntenWoensDag 10 oKtoBerStef BosLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 21,50www.orpheus.nlvrijDag 12 oKtoBerHet wonderlijke leven van Jackie Fontanel – Kasper van KootenLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 15,10www.orpheus.nlzaterDag 13 oKtoBerOut of Africa Locatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 27,00www.orpheus.nlzaterDag 13 oKtoBer aanvang 19.00 uurHet Toneel Speelt – King LearLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 28,50www.orpheus.nlDinsDag 16 en WoensDag 17 oKtoBerYam Yum, circus van de nachtLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 43,00www.orpheus.nl

DonDerDag 18 oKtoBerTurandot - Staatsopera van TatarstanLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 22,30www.orpheus.nlDonDerDag 18 oKtoBerAli B. geeft antwoordLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 18,00www.orpheus.nlzaterDag 20 oKtoBerDe Avonturen van Darwin de DinosaurusLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 18,70www.orpheus.nlzonDag 21 oKtoBerHet Nederlands Kamerkoor – JubileumprogrammaLocatie: Schouwburg Orpheus, kaarten vanaf € 18,70www.orpheus.nl

uitgelicHt Deze maanD: Help, iK HeB mijn vrouW zWanger gemaaKtHelp, ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt is een herkenbare, komische en muzikale theatershow, naar de bestseller van Kluun. Bastiaan Ragas, zelf vader van vier kinderen, zag de potentie van het boek voor een theaterbewerking. Een directe voorstelling waarin waarheden, leugens en herkenning over zwanger zijn en kinderen, elkaar in een snel tempo afwisselen. Het script is van Dick van den Heuvel en Geert Lageveen is de regisseur. Samen met Veldhuis en Kemper schreef Bastiaan Ragas de Nederlandstalige popsongs die in de voorstelling verwerkt zijn. www.help-ikhebmijnvrouwzwangergemaakt.nl

vrijDag 5 oKtoBer om 20.00 uur, scHouWBurg orpHeus. Kaarten vanaf € 19,00. Boek een onvergetelijke avond uit via www.orpheus.nl, telefonisch bij het Bespreekbureau via 0900-123 0 123 (15 cent p.m. ma t/m vrij 13.00 tot 19.00 uur) of aan de balie. Orpheus is van maandag t/m vrijdag geopend van 13.00 tot 19.00 uur en tot 1 oktober 2012 van 15.00 tot 17.00 uur.

21

Page 22: Apeldoorn Bruist september 2012

Volg ons ook op: julianatoren #dejulianatoren dejulianatoren

Het leukste dagje uit

voor het hele gezin!

Bestel online

toegangskaarten

met € 2,50

korting

Page 23: Apeldoorn Bruist september 2012

KinDervreugD, een speeltuin om in te genieten sinDs De opening in Het voorjaar van 2011 zijn De struiKen en Boompjes al flinK gegroeiD. je Kunt je er nu acHter verstoppen en leuKe spelletjes spelen.Helaas HeBBen We een nat voorjaar geHaD en ging ooK De zomer slecHt van start. al Heeft Dit Wisselvallige Weer DuiDelijK ooK zijn positieve Kanten en Kunnen De KinDeren HeerlijK ravotten in Het groen.

Na de opening was er veel belangstelling voor de speeltuin. Naast de activiteiten van de speeltuinvereniging, kunnen kinderen er vrij spelen en gratis gebruikmaken van de mooie speeltoestellen en skelters. Het is fijn dat er buurtbewoners zijn die de hekken ’s ochtends openen en ’s avonds weer sluiten. Door de betrokken vrijwilligers wordt er samen gewerkt aan een leuke buurt en gaat het steeds beter in Orden. Alle hulp is meer dan welkom. Meer informatie hierover is verkrijgbaar bij de vrijwilligers of de wijkraad.

veilig oversteKen Binnenkort komt er een veilige oversteek aan de Pieter de Hoochlaan. De gemeente heeft een mooi plan uitgewerkt waarvan de voorbereidingen al in volle gang zijn. De werkzaamheden zijn gericht op de toekomst en bij de grondwerkzaamheden wordt ook de riolering aangepakt. Hierdoor zullen de geplande werkzaamheden iets meer tijd in beslag nemen. Verwacht wordt dat de kinderen in de winter gebruik kunnen maken van een goed herkenbare en veilige oversteek.

23

Page 24: Apeldoorn Bruist september 2012

Een vertrouwde plek voor uw kinderen!

in gespreK met marion en juDit KWam iK er al snel acHter Dat Dit geen stanDaarD KinDerDagverBlijf is. iK Kan Wel zeggen Dat Dit een unieK KinDerDagverBlijf is. maar om even Bij Het Begin te Beginnen; 13 augustus 1984 startte marion met Het KinDerDagverBlijf. Het Was een Kleine opvang met tWee KinDeren. erg Knus met een gietijzeren KacHel om De tWee KinDjes leKKer Warm te HouDen in De WintermaanDen. al snel groeiDe Het aantal KinDeren naar 20 WaarDoor ze na een jaar al moest verHuizen naar De elsWeg.

Kinderopvang Snoopy is een bruisend kinderdagverblijf waar Marion samen met zeer toegewijde pedagogisch medewerkers erg veel liefde en aandacht geeft aan de kinderen. Wat mij erg aansprak is dat het een open, fris en transparant kinderdagverblijf is. De kinderen staan daar absoluut op nummer 1! De kinderen hebben mooie ruimtes om te spelen en de leidsters zijn ook educatief actief. Leuk om te zien is dat een kindje druk bezig is een boekje te lezen terwijl de ander heerlijk op schoot ligt bij een van de leidsters om te genieten van een flesje.

24

Page 25: Apeldoorn Bruist september 2012

Sinds kort is er ook een kinder-speel-dorp in de tuin bij het kinderdagverblijf. Het kinder-speel-dorp, ook wel Bon Bini Dorp genoemd, is een speeldorp met 10 huisjes. Elk huisje krijgt een eigen thema zodat de kinderen zich nog meer kunnen ontwikkelen in het samen spelen en leren.

Naast het kinderdagverblijf is er ook buitenschoolse opvang Woodstock. Dit is een ruim opgezette BSO waar de grotere kinderen zich goed kunnen vermaken. Er is aan alles gedacht, van een knutselkamer tot een woonkamer. Ook is er sinds kort een sportbegeleider, hij zorgt er voor dat er nog meer diversiteit ontstaat. De kinderen zijn tot niets verplicht maar ze hebben

wel een extreem ruime keus uit beschikbare activiteiten. Zo is er een mogelijkheid om te zwemmen, voetballen, tennissen, ze kunnen naar een gymzaal maar natuurlijk mag er ook relaxt worden!

Ik kan het hele magazine wel vol schrijven, want ik ben al zo enthousiast na één bezoek. Daarom weet ik zeker dat u dat ook zult zijn. Meer informatie is te vinden op de website, maar u kunt ook gewoon eens binnenstappen!

Kinderopvang snoopy / Buitenschoolse opvang Woodstock Tesselschadelaan 2, 7314 LL Apeldoorntelefoon: 055 - 355 55 77fax: 055 - 356 00 [email protected] www.kinderopvang-snoopy.nl

25

Page 26: Apeldoorn Bruist september 2012

Welkom bij De Goede Zorg De Goede Zorg verleent zorg in heel Apeldoorn. Al meer dan 50 jaar. Aan ouderen, maar ook aan anderen die zorg nodig hebben. Of het nu gaat om thuiszorg, wonen in een van onze drie woonzorg- centra, dagbesteding of aanvullende activiteiten, zoals personenalarmering. We staan voor u klaar. Zo nodig 24 uur per dag, maar nog liever zorgen we dat u zo veel mogelijk zelf kunt blijven doen. Op de manier zoals u dat wenst en gewend bent. Want, u bepaalt zelf wel hoe u wilt leven. En daar helpen we u graag bij!

Thuiszorg 24 uur per dagOmdat we in het bezit zijn van

een bedrijfsauto, kunnen we nog sneller bij u thuis kunnen komen.

Wij staan dan ook dag en nacht voor u klaar. Dus heeft u (onverwacht)

hulp nodig, bel ons dan gerust.

Waar?Wij bieden Thuiszorg in heel Apeldoorn.

U kunt ons op de volgende adressen vinden: - de 1ste Wormenseweg 350, gebouw Dok Zuid;

- Eglantier 404, in het winkelcentrum; . - Loolaan 41, in gebouw Lindenhove.

Natuurlijk kunt u ook terecht in een van onze drie woonzorgcentra:

- Woonzorgcentrum Avondzon,

Eendenweg 50 - Woonzorgcentrum De Matenhof, .

Warenargaarde 775 - Woonzorgcentrum De Veenkamp,

Gemzenstraat 9

Alle vestigingen zijn in Apeloorn.

U kunt ons ook mailen, via E-mail:

[email protected] raadpleeg onze website: www.degoedezorg.nl

Het centraal kantoor van De Goede Zorg is gelegen

aan de Loolaan, 1 in Apeldoorn, Tel.(055) 5765050.

Kortom: Wij staan 24 uur per dag voor u klaar!

...

.

.

.

HET NUMMER 1 CASINO IN UW REGIOH E T N U M M E R 1 C A S I N O I N U W R E G I O

Een compleet avondje uit, met kans op de jackpot, die wel kan oplopen tot € 1.250,-

De entree, hapjes en drankjes zijn helemaal gratis.

Stationsstraat 9, Apeldoorn (50 mtr. vanaf het station) | tel. 055 - 5214362 | www.casino-number-one.nl

Het casino is 7 dagen per week geopend, van 10.00 tot 01.00 uur. Vrijdag en zaterdag zijn we zelfs geopend tot 02.00 uur. Toegang vanaf 18 jaar.

Page 27: Apeldoorn Bruist september 2012

logopeDiepraKtijK veerman

In haar praktijk aan de Midden Enkweg behandelt logopEdIstE HEnnY VEErMan sinds 2001 kinderen en volwassenen met problemen op het gebied van spraak, taal, afasie/dysartrie, stotteren, adem, stem, mondmotoriek, eten, drinken en het gehoor. Met MEEr dan 20 jaar ErVarIng als logopediste in revalidatiecentra, is iedereen, van jong tot oud, met diverse en complexe problemen bij haar aan het juiste adres.

tijdige behandeling voorkomt problemen“Voor sommige achterstanden in de spraak- en taalontwikkeling kan de behandeling al voor de basisschoolleeftijd starten. Zo voorkom je dat de achterstand groter wordt en er eventuele leer- en gedragsproblemen ontstaan. ook als er op de (basis)school problemen zichtbaar worden, kan ik helpen met onder andere het verbeteren van luister- en vertelvaardigheden, woordenschat, zinsbouw of verstaanbaarheid. of met bijvoorbeeld het afleren van afwijkende mondgewoonten, zoals slissen, open mondgedrag of duimen.”

eet- en drinkproblemen bij baby’s“Ik behandel ook baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen. preverbale logopedie is een specialisatie die aan huis plaatsvindt op verwijzing van een huisarts of specialist. soms kunnen met een paar simpele adviezen aan ouders grotere eet- en drinkproblemen voorkomen worden. als lid van het transmuraal Kindereetteam in het gelre Ziekenhuis, werk ik samen met de kinderarts en andere disciplines aan behandelplannen voor jonge kinderen met eet- en drinkproblemen.

Voor meer informatie of een afspraak? neem dan contact met mij op.”

logopedie wordt vergoed door de zorgverzekeraar

logopediepraktijk veermanMidden Enkweg 157314 jV apeldoorntelefoon: [email protected]

27

Page 28: Apeldoorn Bruist september 2012

S T A R D U S T C I R C U S I N T E R N A T I O N A L P R E S E N T E E R T

SCHOUWBURG ORPHEUS - APELDOORN16 & 17 OKTOBER 2012

0900-1230 123 (€ 0,15 P.M.) WWW.ORPHEUS.NLW W W . S T A R D U S T C I R C U S . C O M

Page 29: Apeldoorn Bruist september 2012

Yab Yum

fotograaf Govert de Roos

Als op 16 en 17 oktober de deuren van Orpheus Apeldoorn openen voor Yab Yum Het Circus van de Nacht, krijgt het publiek een impressie van de geheimen van ’s werelds meest beroemde bordeel in de sfeer van Moulin Rouge. Onverbloemd realistische scènes, opwindende dansnummers en internationaal bekroonde circusacts in een grootschalige show. Uitgangspunt is de bestseller van Yab Yum oprichter Theo Heuft. In Yab Yum het Circus van de Nacht beleeft men de heftige liefde tussen de levensgevaarlijke topcrimineel Kees en het Yab Yum meisje Angel. Als zij echter ontdekt dat Kees Theo wil laten vermoorden om daarmee de club over te nemen en Angel zijn eigendom te maken, staat zij voor een dilemma. Kiest zij voor Kees, haar vrijheid of de club? Uiteindelijk zorgt haar keuze voor een explosieve ontwikkeling in dit liefdesverhaal. Met o.a. Annick Boer, Nelly Frijda, Richard Groenendijk, Bas Muijs, Rutger Le Poole, danskampioenen Martin van Bentem en Marielle Constancia, sensationele circusacts en live band.

tHe girls - tHe glamour - tHe gangsters

ALs LieFde Je LeVen BedreiGT16 en 17 oktober om 20.00 uur in Orpheus Apeldoorn. Kijk op www.orpheus.nl

HeT CirCus VAn de nACHT

29

Page 30: Apeldoorn Bruist september 2012

Autotaalglas ApeldoornTweelingenlaan 180055-5787619

autotaalglaslaat je niet barsten0800-0828

autoruitschade?• 24 uur bereikbaar, 7 dagen per week• direct en vriendelijk geholpen,

ook zonder afspraak• gratis vervangend vervoer• gratis mobiele dienst

• gratis haal- en brengservice• levenslange garantie• kijk op autotaalglas.nl voor meer informatie

ook zonder afspraak gratis vervangend vervoer gratis mobiele dienst

voor meer informatie

gratis � es ruitenreiniger bij een voorruitinspectiealleen geldig tegen inlevering van deze coupon

B03-12

#

B09-12

Page 31: Apeldoorn Bruist september 2012

De BoomgaarD Kent u De BoomgaarD Bij De spreng, acHter Het speeltuintje aan De pieter De HoocHlaan? als WijKraaD HeBBen Wij ons samen met BeWoners uit De Buurt, KinDerDagverBlijf De Kleine Beer en Bso De HoBBit ingezet om van De BoomgaarD Weer een plezierige pleK te maKen.

Vroeger klommen jongens en meisjes met een touw en een emmer de bomen in en kwamen er kilo’s appels en peren uit. Wij willen weer oogsten, feestvieren, appeltaarten bakken en elkaar ontmoeten in de boomgaard!

De Boomgaard is opgeknapt en ziet er fraai uit door het nieuwe hek, een takkenril, een pad en boomstammetjes om op te zitten.

Wij zien veel mogelijKHeDen:• lekker meehelpen met het onderhoud;• oogsten en smullen in het najaar;• een plek om feestjes te houden (zomerfeesten, een barbecue voor buurtbewoners etc.)

en op een mooie zomerdag te verblijven;• een plek om met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen (bv. wilgentenen vlechten,

snoeien, nestkastjes bouwen etc.).

U kunt de Boomgaard zien als het verlengde van uw eigen achtertuin. U bent er van harte welkom, toestemming vragen is niet nodig!

We willen graag een werkgroep oprichten met mensen die betrokken willen zijn bij de Boomgaard. Doe met ons mee, of stuur ons een mail als u de nieuwsbrief wilt ontvangen.

Wim [email protected] marjolein [email protected] De WijKraaD: www.wijkraadorden.nl

31

Page 32: Apeldoorn Bruist september 2012

GROEPSPRAKTIJKDIERENARTSENAPELDOORN

Page 33: Apeldoorn Bruist september 2012

In deze winkel gaan ze voor Smaak en Kwaliteit. Lekker en gezond staat hier hoog in het vaandel! Dit geldt voor alle producten, van een appel tot aan een heerlijke rauwkkostsalade of een kant-en-klaar maaltijd. Jerry Kolvoort springt eruit en groenten en fruit!

uw echte groenteman in de buurt!

sinds 1984 is deze speciaalzaak in aardappelen, groenten en fruit gevestigd aan de schuttersweg. naast het traditionele assortiment biedt deze groenteman pur sang een groot assortiment in kant-en-klaar maaltijden en rauwkostsalades. alles vers bereid in eigen keuken op ambachtelijke wijze en dat iedere dag. Een absolute topper is de stamppot andijvie, deze is wereldberoemd in heel apeldoorn en omstreken.

Het bedrijf is aangesloten bij een kwaliteitsgilde van groentemannen. Dit kwaliteitsgilde heeft de naam: Stichting De Echte Groenteman. Om hierbij aangesloten te kunnen zijn moet men aan een aantal strenge voorwaarden voldoen. Uiteraard voldoet Jerry Kolvoort aan deze voorwaarden en kan er met trots gezegd worden dat Jerry zijn zaakjes goed op orde heeft!

Uw boodschappen vers aan huis gebracht? Dat kan, Jerry is namelijk aangesloten bij Apeldoorn Vers. Dit is een bezorgservice waar u uw verse boodschappen zoals

vlees, vis, kaas, brood en natuurlijk groente en fruit, online via www.apeldoornvers.nl kunt bestellen en u krijgt ze netjes op het gekozen tijdstip thuisbezorgd.

de echte Groenteman KolvoortJerry KolvoortSchuttersweg 787314 LJ Apeldoorn(055) 355 29 80 www.kolvoort.nl

33

Page 34: Apeldoorn Bruist september 2012

Wat heb je toch genoten op vakantie. Geen moment aan je werk

gedacht, heerlijk gegeten, alles op je gemakje gedaan. Geen haast,

geen stress, eindelijk dat boek uitgelezen waar je maar niet aan

toekwam. Maar die twee weken vlogen voorbij en nu, nu moet je weer

aan de bak. Een volle mailbox schudt je wakker uit je ontspannen

droom. De dagelijkse race tegen de klok is weer begonnen.Ho

u

vast

die vakantie

de kunst van het vakantievieren ISBN: 9789461055569 Jessica de Bloom, uitgeverij Boom

Maak een fotoboekHet ligt voor de hand, maar veel mensen laten de foto’s van hun fi jne vakantie gewoon op hun computer staan. Trek er eens een avond voor uit om een mooi fotoboek met behulp van fotodealer.nl te maken. Zo beleef je je vakantie een beetje opnieuw en je kunt het erbij pakken als je met je gezin of vrienden nog eens napraat over je reis.

doe alsof je nog steeds op vakantie bentJe doet andere dingen dan je normaal doet op vakantie, maar die veranderingen kun je ook thuis doorvoeren. Verval niet in je oude patroon maar zet ’s avonds de tv uit en pak dat boek erbij. Maak na het eten nog even een wandeling door

de buurt. Ga eens naar het zwembad of pers ’s morgens die jus d’orange. Ontdek ook je eigen regio eens zoals je je vakantieregio ontdekt hebt. Zoek op internet of bij je VVV wat je allemaal nog niet hebt gezien en ga op ontdekkingstocht.

ruik je vakantieGebruik tijdens je vakantie eens een andere douchegel dan normaal of een ander parfum. Je zult merken dat je deze geur als je terugbent zal associëren met de fi jne tijd die je daar had. Gebruik je ‘vakantiedouchegel’ of ‘vakantieparfum’ niet te vaak, maar heel af en toe.

plan een volgende vakantieDenk alvast na over een volgende vakantie. Al is het maar een weekendje weg. Kijk op internet waar je naartoe zou kunnen gaan, praat met je gezin of je partner over de plekken die je nog graag zou willen zien. Met een nieuwe vakantie in het vooruitzicht is het al minder erg dat de vorige is afgelopen.

Het is wetenschappelijk bewezen. Op vakantie voelen we ons lekkerder, maar als we terug zijn zakt ons gevoel voor welbevinden al gauw terug naar het oude niveau van voor de vakantie. Jessica de Bloom van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoekt al een aantal jaren het effect van vakantie. Ze geeft aan dat het logisch is dat ons fi jne vakantiegevoel niet lang standhoudt: “Na die ontzettend prettige periode doen we weer precies hetzelfde als voor onze vakantie. Vaak hebben wij ook nog eens te maken met opstapeling van werk tijdens de vakantie. Feitelijk zijn we weer terug bij af.” In haar nieuwste boek ‘De kunst van het vakantievieren’ dat afgelopen juni verscheen, biedt Jessica de Bloom ons praktische en psychologische tips om het vakantiegevoel toch wat langer vast te houden.

We hebben er een paar leuke voor je tussenuit gepikt:

De

Ku

nst

van

Het

vaK

anti

evie

ren

Page 35: Apeldoorn Bruist september 2012

de kunst van het vakantievieren ISBN: 9789461055569 Jessica de Bloom, uitgeverij Boom

Maak een fotoboekHet ligt voor de hand, maar veel mensen laten de foto’s van hun fi jne vakantie gewoon op hun computer staan. Trek er eens een avond voor uit om een mooi fotoboek met behulp van fotodealer.nl te maken. Zo beleef je je vakantie een beetje opnieuw en je kunt het erbij pakken als je met je gezin of vrienden nog eens napraat over je reis.

doe alsof je nog steeds op vakantie bentJe doet andere dingen dan je normaal doet op vakantie, maar die veranderingen kun je ook thuis doorvoeren. Verval niet in je oude patroon maar zet ’s avonds de tv uit en pak dat boek erbij. Maak na het eten nog even een wandeling door

de buurt. Ga eens naar het zwembad of pers ’s morgens die jus d’orange. Ontdek ook je eigen regio eens zoals je je vakantieregio ontdekt hebt. Zoek op internet of bij je VVV wat je allemaal nog niet hebt gezien en ga op ontdekkingstocht.

ruik je vakantieGebruik tijdens je vakantie eens een andere douchegel dan normaal of een ander parfum. Je zult merken dat je deze geur als je terugbent zal associëren met de fi jne tijd die je daar had. Gebruik je ‘vakantiedouchegel’ of ‘vakantieparfum’ niet te vaak, maar heel af en toe.

plan een volgende vakantieDenk alvast na over een volgende vakantie. Al is het maar een weekendje weg. Kijk op internet waar je naartoe zou kunnen gaan, praat met je gezin of je partner over de plekken die je nog graag zou willen zien. Met een nieuwe vakantie in het vooruitzicht is het al minder erg dat de vorige is afgelopen.

Het is wetenschappelijk bewezen. Op vakantie voelen we ons lekkerder, maar als we terug zijn zakt ons gevoel voor welbevinden al gauw terug naar het oude niveau van voor de vakantie. Jessica de Bloom van de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoekt al een aantal jaren het effect van vakantie. Ze geeft aan dat het logisch is dat ons fi jne vakantiegevoel niet lang standhoudt: “Na die ontzettend prettige periode doen we weer precies hetzelfde als voor onze vakantie. Vaak hebben wij ook nog eens te maken met opstapeling van werk tijdens de vakantie. Feitelijk zijn we weer terug bij af.” In haar nieuwste boek ‘De kunst van het vakantievieren’ dat afgelopen juni verscheen, biedt Jessica de Bloom ons praktische en psychologische tips om het vakantiegevoel toch wat langer vast te houden.

We hebben er een paar leuke voor je tussenuit gepikt:

De

Ku

nst

van

Het

vaK

anti

evie

ren

35

Page 36: Apeldoorn Bruist september 2012

puzzel & win!Streep 11 van de 12 onder de puzzel staande woorden weg. Het overgebleven woord is het antwoord.

Vul het juiste antwoord in op onze site en misschien win jij wel een straatje 1/5 Staatsloten!

Oplossing sturen via:www.nederlandbruist.nl/puzzel

Of sturen naar: Nederland Bruist C.V. Antwoordnummer 10048, 4800 VB Bredao.v.v. Apeldoorn en september

Prijs:Straatje 1/5 staatsloten

westra - karel - hesselloterijweken - ordenplein

kayershof - winnen - staatsloten troostprijzen - serviceproducten

welkom - niels

aangeboden door westra boek en kantoor, ordenplein 20 & mgr. nolensstraat 37 apeldoorn

Page 37: Apeldoorn Bruist september 2012

de toekomstVoor de toekomst heeft Westra Boek en Kantoor u nog veel meer te bieden. Er is jarenlang over gesproken, maar eind 2013 moet er voor de wijk Orden een compleet nieuw winkelcentrum staan, waardoor ook wij de kans krijgen ons aanbod weer flink uit te breiden. Op een mooie plek in het nieuwe winkelcentrum zal er dan een veel grotere winkel terugkeren. Hierin zal dan ons huidige aanbod aanzienlijk worden verbeterd maar ook zult u een breder aanbod in onze vernieuwde winkel terugvinden.

Westra boek en kantoor in ordenal sinds begin jaren tachtig vindt u de tabak en gemak winkel van de familie Westra aan het ordenplein 20. de compacte winkel bood altijd al diverse loterijen, tabak, tijdschriften, boeken, kantoorartikelen en wenskaarten, maar in de loop der jaren is het aanbod flink uitgebreid. Vooral op het gebied van serviceproducten zijn wij compleet gesorteerd van de verkoop van staatsloten tot alle postnl producten. Inmiddels hebben aan het ordenplein 20 al drie generaties Westra de winkel gedraaid en wat ons betreft is de koek nog lang niet op!

U bent van harte welkom in één van onze winkels!

westra’s loterijweken.....Wilt u 250 euro verdienen? Koop dan een lot in ons uitgebreide aanbod aan loterijen en lever uw oude lot voorzien van naam en telefoonnummer bij ons in. Deze actie is de gehele maand september geldig in onze winkels aan het Ordenplein en Kayershof. Als de actie afgelopen is, trekken wij uit de deelnemers een gelukkige winnaar van €250.- en ook nog eens 4 troostprijzen van €25.- ! De moeite waard om eens een gokje te wagen bij Westra Boek en Kantoor.

Page 38: Apeldoorn Bruist september 2012

hHet Hart van orDen GAAT ER KOMEN

Het nieuwe winkelcentrum gaat er nu echt komen. De bewoners in Orden hebben er vaak aan getwijfeld, maar de wijkraad is altijd optimistisch gebleven en heeft hard meegewerkt aan het project.

Orden krijgt nu een mooi hart, een parel aan de laan van Spitsbergen. Het grote nieuwe winkelcentrum vormt straks de fraaie entree van de wijk. Voor boodschappen kunnen bewoners in de toekomst ook in Orden terecht.

De woningbouwactiviteiten op de Caratex- en Hobbemalocatie zijn al begonnen en in een sneltreinvaart worden de

mooie woningen gerealiseerd. Langzamerhand komt Orden op orde, veel woningen zijn gerenoveerd en de nieuwbouwprojecten maken van Orden een mooie en groene wijk.

Page 39: Apeldoorn Bruist september 2012

De Bloemesteeg is niet meer weg te denken in winkelcentrum Ordenplein. Op 1 april 2003 hebben ze de bloemetjes buiten gezet en dat doen ze nog steeds. Dat komt niet alleen door het enthousiasme maar ook zeker door de service, kennis en klantvriendelijkheid. Niets is Hilde te gek! Een kleurrijk, ingetogen, groot of klein boeket, bij Hilde maakt het passende bloemetje voor u!

Natuurlijk gaan Hilde en Michel mee naar het nieuwe winkelcentrum van Orden. Met een nog ruimer assortiment zal de Bloemensteeg Orden de komende jaren blijven voorzien van al uw bloemen, binnen-, en buitenplanten!

BloemensteegOrdenplein 28-30 7312 NL Apeldoorn055 3660569

Al 9 jaar zetten Michel en Hilde de bloemetjes buiten op het Ordenplein

micHel en HilDe HeBBen De zaaK van Begin af aan opgeBouWD en met trots Kunnen ze zeggen, De Bloementjes staan nog steeDs Buiten. nu ze zelf naar De veiling gaan om De WinKel te voorzien van verse Bloemen HeBBen ze een ruim assortiment aan Bloemen, Binnen-, en Buitenplanten.

Page 40: Apeldoorn Bruist september 2012

gGEZONDHEIDSCENTRUM goeD in orDenEr is naast het nieuwe winkelcentrum ook een gezondheidscentrum opgenomen in de plannen. Het gaat om gezondheidscentrum GOED, dat in het op te knappen oude winkelcentrum zal worden gevestigd. Hier komt een huisartsenpraktijk, fysiotherapie en hopelijk ook een tandarts. Ook Sal Apotheek wordt onderdeel van dit gezondheidscentrum. Het centrum wordt een naar buiten

gericht gezondheidscentrum met een binnentuin waar u heerlijk kunt genieten. In het midden komt een Begijntuin die van het centrum een rustgevend geheel gaat maken.

Eind 2014 gaat het gezondheidscentrum in gebruik.

foto’s: Het Noordzuiden, Amsterdam

Page 41: Apeldoorn Bruist september 2012

de veluwsche broden van opa schreuderbroden van opa schreuder

Opa Schreuder

het zwarte goudde witte boterpol

de kleine hulhet stille wold

UDDEL, GARDERENSEWEG 18, TEL. NR. 0577 - 401 209, PUTTEN, KLAAS BOSSTRAAT 3B, TEL. 0341 - 357 162 HARDERWIJK, ACHTERSTE WEI 21, TEL. 0341 - 414502 APELDOORN, WC. ORDENPLEIN 32, TEL. 055 - 356 3335

BARNEVELD, NIEUWE MARKT 9, TEL. 0342 - 412 053

Page 42: Apeldoorn Bruist september 2012

Sinds kort is het voor vrijetijdskunstenaars in de wijk van wijkraad Brink & Orden mogelijk om eigen werk tentoon te stellen. Dit is een primeur in Apeldoorn. De wijkraad Brink & Orden heeft van Dreefbeheer, de projectontwikkelaar van de DEKA markten, een leegstaande winkelruimte op het Ordenplein 26 voor een symbolisch bedrag mogen huren. Met man en macht is deze ruimte omgetoverd tot een mooie expositieruimte waar iedereen trots op mag zijn. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door sponsoren zoals de gemeente, InstalCenter van Tongeren en bouwbedrijf van Engeland. Na de feestelijke opening door wethouder Olaf Prinsen op

De Kunsterij, EEN EXPOSITIERUIMTE AAN HET ORDENPLEIN 26d

14 april jl. zijn er al een aantal exposities geweest en is er veel belangstelling. Dat is niet vreemd gezien de hoge kwaliteit van

de schilderijen, keramiekwerken, kunstfoto’s beeldhouwwerk en poppen.

Wanneer je de Kunsterij op vrijdag of zaterdag bezoekt, krijg je ook uitleg over de deelnemers. Daarnaast worden er workshops georganiseerd waarin je op zoek gaat naar je eigen artistieke talent. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven bij de Kunsterij.

KORTOM, LOOP GEWOON EENS BINNEN!

Page 43: Apeldoorn Bruist september 2012

Voor al uw snoep drop – nougat

karamel – chocolade ook suikervrij en gelatine vrij

Elke vrijdag midden op het Ordenplein van 08.30 tot 18.30 uur

Apotheek Orden is maandag tot en met donderdag geopend van 8.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 8.00 tot 18.30 uur.

U kunt bij ons terecht voor medicijnen op recept. Maar ook voor geneesmiddelen die zonder recept te verkrijgen zijn, bijvoorbeeld een pijnstiller of een middel tegen diarree, bent u bij Apotheek Orden aan het juiste adres.

Apotheek Orden | Ordenplein 12-16 | 7312 NL APELDOORN | T: 055 - 355 93 32 | F: 055 - 355 24 63 | [email protected]

Wij verkopen ook babyvoeding en aanverwante babyartikelen zoals spenen en flessen, maar ook zoogkompressen en borstpompen.

En zit u met een vraag over het gebruik van genees-middelen? Apotheek Orden helpt u graag met een deskundig advies.

Page 44: Apeldoorn Bruist september 2012

ORDENPLEIN nuoWinkelcentrum Ordenplein is een

gedateerd winkelcentrum dat aan vervanging toe is. Wel is het zo dat dit winkelcentrum na al die jaren nog steeds de inwoners van o.a. de wijk Orden voorziet van de nodige boodschappen. Zo zit er een boekhandel, bakker, bloemist, supermarkt, apotheek, kapper en ook een erg leuke spirituele cadeauwinkel genaamd ‘Op Weg Naar Je Hart’.

Er zijn ruime parkeergelegenheden en het is mogelijk om boodschappen te doen zonder dat er parkeerkosten betaald moeten worden.

De ondernemers die

gevestigd zitten aan het Ordenplein hebben hart voor de zaak! Service en klantvriendelijkheid is in dit winkelcentrum zeker terug te vinden.

Page 45: Apeldoorn Bruist september 2012

Laat u verrassen door ons brede assortiment aan snijbloemen, kamer- en tuinplanten door eigen inkoop.

Alle aanbiedingen zijn geldig van 8 september tot en met 15 september.

De hele maand september hebben wij vele leuke aanbiedingen.

2 Bossen actie rozen voor € 2,98

Mooie orchidee van € 9,98 voor € 6,98

2e Bolchrysant halve prijs

Bloemensteeg Ordenplein 28-30 7312 NL ApeldoornTel. 055 - 366 05 69

Bloemensteeg

Page 46: Apeldoorn Bruist september 2012

ORDENPLEIN toen

Bron: Photo Holland-Apeldoorn

1982

1986

2012 o

Page 47: Apeldoorn Bruist september 2012

De loterijweken bij Westra Boek en Kantoor!

1e prijs

€250,- 2e t/m 5

e prijs

€25,- Deelnemende Loterijen: Staatsloterij Lucky Day

Eurojackpot Miljoenenspel Lotto Krasloterij

Actieperiode loopt tot en met 30 september 2012. Per gekocht lot kunt u één lot inleveren. Deelname is onbeperkt, max. 1 prijs per persoon.

Vragen over deze actie? Vraag het in een van onze winkels. Zetfouten voorbehouden.

Ordenplein 20 Mgr. Nolensstraat 37

House of HairOrdenplein 18 7312 NL Apeldoorn

055 - 355 70 92

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag van 08:30 tot 17:30 uur

zaterdag van 08:30 tot 13:30 uur

Multi Wave OscillatOrervaar de positieve werking van magnetische golven therapie!Behandelingen kunnen een positief effect geven bij tal van lichamelijke en geestelijke klachten. Ook voor ontspanning en een totale reset van de lichaamscellen. Het versterkt hetimmuunsysteem.

Wilt u meer informatie over dit geweldige apparaat, neem contact met ons op en maak een afspraak voor een gratis proefbehandeling.tevens kunt u bij ons terecht voor reiki, Jassentechniek en diverse workshops. Kijk op onze website! WWW.deWegnaarJeHart.nl

de Weg naar Je Hart | Ordenplein 22 | (winkelcentrum ordenplein)7312 nl apeldoorn | tel: 055 3551346 | (maandag gesloten)www.dewegnaarjehart.nl | [email protected]

Page 48: Apeldoorn Bruist september 2012

september 2012 gratis meenemen!www.nederlandbruist.nl apeldoorn

ordenplein